Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 07.04.2017 klo 11.05.

 1. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Henry Mäntylän ja Niko Ahoniemen kanssa neuvottelut jutun mukaan kesken. Tarkoittaako tuo sitä, että Teemu Aallon kanssa ei neuvotella jatkosta vai eikö sitä muuten vain mainita tuossa jutussa mitenkään? Mielellään Aallon tilalle ottaisin jonkun muun.

  "Muutaman pelaajan kanssa sopimusneuvottelut ovat kesken" ja pian pitäisi olla kuulemma uutisia luvassa. Muutamahan saadaan jo noilla em. kolmella pelaajalla. Eri asia sitten, että ovatko yhtään sitä, mitä joukkue kaipaisi.

  Eihän tässä kiire ole joukkueen kanssa, mutta huolettaa nuo puheet, että joukkue voi olla parin pakkihankinnan ja jonku kakkosvahdin jälkeen tuossa. Tuosta kun Sandell ja Rautiainen pelaavat taas totutusti yhteensä alle 50 peliä, niin päästään taas aikaisin ensi keväänä varaamaan kauden päätösmatkaa.
   
 2. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Jumalauta että pistää vihaksi nämä sekoilijat. Vaikka kuinka koittaa olla tyytyväinen, että ovat pois Ilveksestä niin ajoivat Ilveksen kuoleman partaalle. Taisi tosiaan käydä, kuten jossain kohtaa itsekin ajattelin. Eli tämä kausi on joka tapauksessa käänteen tekevä, kaupat tai konkurssi. Hyvä, että meni näin. Annetaa Jalolle ja kumppaneille aikaa.

  Lainaus:
  No ihan ens alkuun totean, että tuskin yhtään sen paremmin pelaajia tiedän kuin sinä. Mutta en väitä, että olisi yksi yhteen korvaaja mutta ainakin pisteiden valossa uskon että Kuronen voi päästä lähelle. Ja sen mitä Kurosen otteita olen nähnyt, niin mielikuva Kurosesta on kokonaisvaltaisempi kuin Mustosen. Mustonen on pirun nopea ja kädetkin käyvät välillä mukavasti, mutta mielestäni hänellä ei kummoinen pelisilmä ole ja suoraviivaisuutta puuttuu. Näin omasta mielestäni.

  Tykkään kyllä Musesta silti ja kovasti toivoin, että tekisi kunnon läpimurron mutta vähän jäi valjuksi omasta mielestäni.

  Siitä kyllä samaa mieltä, ettei Kuronen nimellisesti Mustosen veroinen ole, mutta kaukalossa toivottavasti paikkaa.
   
 3. Ist0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ripan kiska, Jets, Leki
  Ilveksessä on syyttelyllä pitkät perinteet. Asiat ovat päin vittua, koska edeltäjät olivat niin surkeita. Mitähän muut exhallituksen jäsenet tekivät, kun päästivät Esan ja Vesan tekemään vahinkojaan? Eivät ilmeisesti mitään.

  Ilves on kuralla, mutta ei se kiinnosta kausikorttiostajaa tai sponsoria pätkääkään. Joko tuotteesta tehdään myyvä tai sitten jatketaan selittelyä. Tämän päivän pelaajauutiset huokuvat Manngardin aikakautta. Hyviä pelaajia lähtee ja täytemiehiä tulee tilalle.
   
 4. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Keräsen poistuminen pieni pettymys, mutta niin olivat miehen pelitkin. Ehkä liian suuri riski odottaa, että josko se parin vaisumman kauden jälkeen lähtisi Sammelin rinnalla.

  No nyt on sitten sellainen kolmen hyökkääjän vajaus rosterissa. Odotellaan mitä Jalo ja kumppanit saavat aikaiseksi. Joukkue ainakin on pirun halpa, kärkihankintoja odotellessa.
   
 5. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Edellisellä kerralla, kun Jalo tuli remmiin, niin hän ei syytellyt edeltäviä, vaikka Toikan jäljiltä tilanne oli todella huono. Honkalehto puolestaan muistutteli edeltäjiensä tekemisestä ensimmäisellä kerralla ja nyt toisella kerralla hän kertoi tulleensa paikkaamaan muiden tekemisiä. Aika näyttää avautuuko Jalo jossakin vaiheessa. Veikkaan, että ei.

  10 vuoden toilailuja, joista yhtenä osa-alueena on yli neljän millin kumulatiiviset tappiot, ei korjata yhdessä yössä. Rosteri varmasti näyttääkin ennakkoon samalta kuin Vinnien aikana. Nyt mitataan osaamista. Tehdäänkö tilikaudella 2017-2018 puolen millin tappiot vai onko suunta todellakin muuttumassa. Ensimmäisestä kaudesta tulee se haastavin.
   
 6. Slite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Kunto: mitä mieltä olet tuosta joukkueen ikärakenteesta? Mielestäni olet peräänkuuluttanut joskus ns. oikeassa iässä olevia pelimiehiä, ja sellaisia on Ilveksen ollut kovin vaikea saada. Nyt joukkopako tuosta ikäryhmästä vaikuttaa aikamoiselta, näetkö että tuon pystyy jotenkin kompensoimaan?
   
 7. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  13 hyökkääjällä ei varmasti kauteen lähdetä. 2-3 tulee varmasti vielä ennen kauden alkua tai artistina myöhemmin. Määrällisestikkään tuo ei riitä koko kaudeksi, koska loukkaantumisia tulee AINA. Jalo sanoo, että alakertaa nyt vahvistellaan, mutta väitän sieltä tulevan myös hyökkääjiä kesällä.
   
 8. Ist0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ripan kiska, Jets, Leki
  @Kunto unohdit Raunion, joka muisti syyttää Honkalehtoa. Sjöblom syytti sitten ihan kaikkia. Jalo ei ole syytellyt ketään tai selitellyt mitään. Se puoli on jo hoidossa.
   
 9. HN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves ry, Ilves Edustus Oy, NUFC, Packers
  Lainaus:
  Kunto vastannee puolestaan, mutta täytyy sisäistää, että maisema on muuttunut merkittävästi 10 vuodessa. Nykyinen Liiga on nuorten miesten (ja viimeisiä huippu-urheiluvuosiaan viettävien konkarien) sarja. Parhaassa iässä olevat pelimiehet kiekkoilevat muualla. Ilveksellä on onnekseen omasta takaa lähes pohjattomalta vaikuttava talenttipooli, josta ammentaa. Tämä voimavara - jos sitä vihdoin ja viimein halutaan hyödyntää kunnolla - on valjastettavissa merkittäväksi kilpailueduksi.
   
 10. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Onhan tässä kuukausia aikaa kasata vaikka sun mitä, mutta Keräsen poistuminen harmittaa. Jos halusi itse lähteä, niin hyväksytään. Jos ei nähty käyttöä, ihmettelen.

  Toivottavasti löytää paikan Liigasta, niin voidaan ihmetellä mitä menetettiin vai menetettiinkö mitään.

  Luotanko Jaloon? Tietysti. Luotin viime keväänä ja luotan nytkin.
   
 11. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Vähän lähtenyt mopo keulimaan monilta. Omistajavaihdos ja hyvä loppukausi, mutta kyllä se fakta on koko ajan ollut, että taloutta on vedetty kuralle jo monta vuotta. Miettikää nyt esim. viime vuoden -700ke ja puolen millin tappioita useammalta vuodelta. Tälle kaudelle olisi myös tullut isot persnetot, mutta joukkueen venyminen pleijareissa toi noin 700ke potin. Eli tällä rahalla karkeasti pystyttäisiin kuittaamaan vain viime kauden tappiot! En ole missään sisäpiirissä, mutta yksinkertaisella matematiikalla pystyy ennakoimaan vielä vaikeita kausia. Toivotaan ja uskotaan, että välistävetäjät loistavat nyt poissaolollaan ja myyntiin saadaan oikeasti potkua. Silti nimekkäitä paluumuuttajia voitaneen odottaa vielä tovi jos toinenkin.

  Mitä yksittäisiin pelaajiin tulee, niin toivottavasti Ilves ei ole hankkimassa Kolppasta. Meillä on taikuri Korhonen joka jatkaa Lehtosen kanssa hyvää duunia ja kuka ikinä kakkoseksi tuleekin, niin Korhosen opeilla voi odottaa sieltä tulevan ihan hyvä kakkosvahti. Jos ei heti, niin viimeistään keväällä. Kolppasen palkkaan menisi kuitenkin kuusinumeroinen summa, joten ne varat kannattaa käyttää muualle.

  Itse aion ensi kaudella yrittää jälleen entistä useammin peleihin, menee miten menee. Realiteetit täytyy nyt ymmärtää ja mennä maltilla eteenpäin.
   
 12. Tori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oikein mielelläni näkisin @Ist0 :n tekemän Ilves-tuotteen kaudelle 17/18, siitä saataisiin jonkinlainen referenssi millä kansaa tyydytettäisiin. @Ist0 anna palaa ja laita esim. odottamasi rosterisi jakoon...
   
 13. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Aika on pitkä kauden alkuun asti ja myös pitkin kesää saapuu vahvistukseksi määriteltäviä pelaajia liigaan kuten aiemminkin. Mikäli merkit näyttävät sponsori- ja myyntirintamalla hyvältä elokuun paikkeilla, niin kyllä jonkun pelurin hankkiminen on mahdollista silloinkin. Ei ne markkinat koskaan täysin tyhjät ole.

  Vaikuttaa siltä, että kaikkumullehetinyt-sukupolveen on iskenyt aikamoinen vauhtisokeus. Parin rutinoituneen pakin tarve on silmiinpistävä, mutta muuten näyttää ihan kelvolliselta.
   
 14. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Juuri näin. NYT on se hetki, kun junnupotentiaali on parhaimmillaan sitten 87 jätkien, joista Sammeli pelaa jo joukkueessa ja joista ois hienoa saada paluumuuttajia.


  Koivula pelaa Suomessa enää kauden, mutta Liuksiala Suomi ja Vainio viä muutamia vuosia. Meskanen joko lyö läpi todella (ja lähtee muille maille) tai on meille loistava liigamaalitykki jatkossa.


  Nyt on vaan jotenkin saatava näille tukea.. ja vaikkeessa taloudellisessa tilanteessa (en epäile hetkeäkään Kunto:n tietoja vieläkin synkemmästä todellisuudesta mitä itte tiedän) on jotain konkretiaa saatava. Nythän oli Aalto ja Laatikainen opettamassa nuorisolle ammattiurheilijan asennetta, jatkossakin tämmöstä pitäsi olla...


  Rask olisi kaikessa juuri sitä mitä tarvittaisiin,. paluumuuttaja, urheilija ja oikeasti liigatason kärkipelaaja.


  Talous sanelee, en haaveile viä lingereneistä tai huhtaloista, mutta jotain kassamagneettia, joka on samalla ”yes you can” tyyppi nykynuorisolle.
   
 15. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Kai mää sitten semmoinen olen. Ilveksellä on paras hyökkäysaihio vuosiin ja juuri nyt näyttää siltä, että sen potentiaali jää hyödyntämättä. Kauden jälkeen ihmetellään, kun kausi päättyi sääleihin ja Sandell meni sinne, Meskanen tänne ja Rautiainen tonne.
   
 16. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  HN tuossa jo hyvin vastasikin. Liigan taso on pudonnut viime vuosina. 33-vuotiaat eivät ole liian vanhoja ja parikymppiset saavat tulosta aikaiseksi. Faktahan toki on, että ensi kautta ajatellen rosteri kaipaisi parhaassa peli-iässä olevia, nousevia pelaajia esimerkiksi näille meidän nuorille. Kuitenkin kärsivällisenä kutkuttaa ajatus, että missä ollaan 2-3 vuoden päästä, mikäli hommat on hoidettu ammattimaisesti ja nämä nykyisen rosterin nuoret ovat 22-24 ikäisiä. Edellytyksenä toki, että talous on petraantunut ja pystymme pitämään nuo pelaajamme.

  Tappara on luonut itsestään seuran, joka imee kotimaisia EHT-tason tai sen kynnyksellä olevia pelaajia ja pystyy näitä palkkaamaan. Toivottavasti saamme hoidettua jatkossa asiat niin, että myös Ilves on jonakin päivänä vastaavassa tilanteessa.

  Lepaus täydentää tuota hyökkäystä vielä ja osuu aivan mukavaan ikähaarukkaan. Hän ei kuitenkaan tyydytä nälkäisiä kannattajia. Jo aikaisemmin esitin toiveeni, että Ilves kääntäisi kaikki kivet mm. Hintzin ja J.Raskin suhteen. Ilmeisesti molemmat kuitenkin utopiaa. Todennäköisesti Ilves, kuten muutkin, täydentävät rostereitaan lokakuussa.
   
 17. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Vaikka ketjujen 3 ja 4 kiekollinen potentiaali on sinänsä hieno asia, niin hiukan pelottaa, että av:lla joutuvat kärkiketjujen pelaajat, ainakin Sandell ja Laakso, kantamaan suurta vastuuta, ja se ei ole hyvä asia. Tällä hetkellä ketjuihin 3 ja 4 kaavailluista pelaajista kun kaikki vaikuttavat siltä, että annettavaa olisi enemmän yli- kuin alivoimaan.
   
 18. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä on inhorealismia, vaikka kuinka itsekin näkisin mieluusti Kolppasen takaisin Ilveksen suulla.

  Korhonen vetää puoleensa nuoria, läpimurron kynnyksellä olevia lupauksia, ja tällainen olisi optimaalinen kakkonen keväällä liigajoukkueenn ykkösvahdiksi kelpoiseksi itsensä todistaneelle Lehtoselle.
   
 19. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kunton viestistä saa sen käsityksen, että Lepaus on varma. Tuo on hyvä haku, tuo leveyttä ja pelintekotaitoa myös alempiin ketjuihin. Lepaus-Tamminen kaksikko kolmosketjuun rakentamaan liiga-uraa?
   
 20. Ghost Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kun reagointi oli myös viime kaudella avainasemassa kevään rosterin muodostamisessa, lienee paikallaan palauttaa mieleen viime kauden avausottelun hyökkäyskalusto. Se oli:

  Koivula-Laakso-Wahl
  Rautiainen-Sandell-Mustonen
  Suomi-Sointu-Meskanen
  Jokinen-Flinck-Vihko

  Tästä porukasta jatkajia ovat Koivula, Laakso, Rautiainen, Sandell, Suomi ja Meskanen. Sandell on vammojen jälkeen jälleen arvoitus, mutta muilta osin jatkajat ovat varsin hyvin pelaajia, joilla on mahdollisuus pelata vähintään viime kauden tasoinen sesonki. Ennemmin ottaa askelia eteenpäin kuin taantua.

  Tämän hetkisen tilanteen perusteella muutokset vuoden takaiseen ovat:

  Laitureissa: Mustonen->Kuronen, Jokinen->Liuksiala, Vihko->Valtonen, Wahl->Haapanen/Ikonen.

  Senttereissä: Flinck->Tamminen, Sointu->Ruotsalainen.

  Muutoksissa tulee kenties pientä takamatkaa, mutta ei niin suurta, etteikö jo yksi kärkihankinta tai jatkajien kehittyminen kääntäisi lähtötilannetta positiivisen puolelle vuoden takaiseen verrattuna. Erityisesti arpahankinta Wahlin ja ikämies Vihkon tapaisten pelaajien puuttuminen kokoonpanosta on suuri plussa. Ilveksen kannalta on toivottavaa, että tämän kaltaiset haut puuttuvat loppuun asti.

  Pakistossa onkin sitten vielä tekemistä.
   
 21. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Viljanen on Kivelle tuttu peluri ja Ruotsalaisessa on potentiaalia, harmi ettei ässissä tullut sitä läpimurtoa. Veikkaan kaksikon ottavan isoja kehitysaskelia Kiven valmennuksessa.
   
 22. vilho Jäsen

  Täällä revitään pelihousuja, kun kokoonpano ei ole valmis 7. huhtikuuta, eli viisi kuukautta ennen runkosarjan alkua. Jos tuolla kokoonpanolla lähdetään syyskuun alussa runkosarjan ensimmäiseen otteluun, on syytä huolestua. Silloin voisi jo tarkistaa, pelataanko Mestistä vaiko SM-liigaa. Hieman kärjistetysti sanottuna, vain isolla rahalla mälläävät liigaseurat kiinnittävät isoja staroja tässä vaiheessa kautta. Ilves ei ole tätä vielä tässä tilanteessa.

  Nyt tuosta jengistä löytyy nuoria, jo taitonsa osoittaneita pelaajia, jotka pelasivat kelpo kauden vaikka fysiikkapuoli ei olle vielä todellakaan tapissa. Hinta/laatu-suhteeltaan ainoa hyökkääjä, ketä tulee ikävä, on Markus Jokinen. Vanhoja pelureita kenellä jalka hidastuu vuosi vuodelta on ainoastaan Lada. Toivottavasti mies on ensi kaudella hieman keveämmällä jalalla kuin tänä keväänä. Hän on kuitenkin varmasti hyvä esimerkki kopin puolella ja näyttää ammattiurheilijan esimerkkiä nuorelle pakistolle.

  Omissa toiveissa on vielä sopimus kuluneella kaudella pelanneista Järvisen Villelle, jonka jälkeen pakistoo huutaisi vielä yhtä jo tasonsa todistanutta ns. varmaa korttia. Hyökkäyspäähän samoin yksi laadukas sentteri ja yksi laadukas laituri. Se onkin tosin helpommin sanottu kuin tehty, mutta toiveista puhuttiinkin.
   
 23. sivurauta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
  Rakennus ensi kaudelle on hyvällä mallilla ja ei tässä vielä rahalla mälläillä. Mielestäni hyvä linjaus ottaa pelaajaurallaan eteneviä pelaajia Kiven oppiin. Paljon parempi kuin se, että otetaan "jokusia vuosia sitten menestyneitä, joilla on varmasti vielä potentiaalia " mukaan rinkiin. Kuten esim. Vihko taannoin. Jokunen kärkihankinta vielä tullee ja itse vaihtaisin Kolppasen johonkin laadukkaaseen kenttäpelaajaan ja ottaisin jonkun nuoren veskarin Korhosen oppiin.

  Nyt rivien pitäisi kannattajien keskuudessa olla yhtenäiset ja joukkueen rakennusta tukea. Kausikortteja menee ainakin täällä suunnalla ostoon vaikka maksimissaan puoleen peleistä pääsee. Nyt ei kaivata enää mitään entisiä katkeria "ehkä-jos-kenties-mahdollisesti " tai mielipiteitä siitä ettei joku nykyjohdosta ole joka kerta joku onnistunut. Nyt yhdessä kausi kerrallaan eteenpäin vaikka ajatuksella, että Kummola - monumentin avajaiskaudella on mukava nostella kannua.
   
 24. Melarus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Viljasen ja Ruotsalaisen hankinnat miellyttivät itseäni. Toki olisin toivonut pitkää sopimusta molemmille tai edes optiota sellaiseen (esim. 1+2). Kumpikaan tuskin kovin kallis pelaaja on. Edullisuus nyt + potentiaali = pitkän sopparin toive, mutta nyt kävi näin. Hyvän kauden jälkeen hinta saattaa nousta tasolle jota ei kannata yhden kauden perusteella maksaa ja taas etsitään uudet kehitysaihiot.

  Tamminen on tilastojen perusteella aika saman pistepotentiaalin pelaaja kuin Jokinen. Tietysti sentterin paikka nostaa hänet Jokisen edelle. Toisaalta taas yleiskuva on herroista on se, että Jokinen on näistä kahdesta se työteliäs. Vertailussa Flinckiin hävitään 100-0, mutta ilmeisesti säästötarve on niin julmettu, että tämä oli tehtävä. Se pitää ilman muuta hyväksyä.

  Valtosesta en tiedä mitä odottaa. Isokokoinen rightin voimalaituri. Sellaiselle on varmasti aina tilaa alaketjuissa. Tuskin on hinnalla pilattu.

  Kurosen hankintaa en ihan täysin ymmärrä, mutta toivottavasti kausi näyttää että tyhmä minä. Olkoon kuinka Ilves-kasvatti, niin kyseessä on 3-kentän pelaaja. Oliko sellaiselle tilausta? Toivottavasti sopimus on Jalon tekemä, jolloin palkkakin saattaa olla kolmoskentän tasoa. Huhut taisivat kuitenkin alkaa hyvissä ajoin ennen Jaloa, joten noinkohan.

  Yleisesti ottaen toivoisin, että Ilvekseen saataisiin ensimmäistä kertaa aikoihin hankittua selkeä ykköskentän pelaaja. Toisaalta taas jos taloustilanne on niin huono, mitä Kunnon tekstistä ymmärsin, niin taidetaan olla pakkoraossa. Mieluummin pää pinnan yläpuolelle nyt ilman ulkoa tuotuja 1-korin jätkiä ja tulevaisuudessa niitä sitten voi olla parikin. Kuin että otetaan riski ja haukataan ehkä liian suuri siemaus järvivettä keuhkoihin.

  Rautiainen - Sandell - Liuksiala
  Koivula - Laakso - Meskanen
  Suomi - Ruotsalainen - Kuronen
  Haapanen - Tamminen - Valtonen

  "Vittasmäki" - Vainio
  Parikka - Viljanen
  Laatikainen - Rightin leveyttä
  Ilomäki
   
 25. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lainaus:
  Se on juuri näin, ja tämä muutos on tapahtunut ihan viime vuosina. Esimerkiksi 25-29 vuotiaiden kokonaismäärä on laskenut 20% viiden vuoden takaiseen, vaikka samaan aikaan liigan joukkuemäärä on kasvanut yhdellä ja joukkueiden keskimääräinen pelaajamääräkin on noussut. Kymmenen vuotta sitten ikäjakauma puolestaan näytti hyvin samanlaiselta kuin viisi vuotta sitten. Tämä vertailu siis liigan sivuilta haettujen pelaajalistojen perusteella.