Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 07.04.2017 klo 11.05.

 1. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Rushden & Diamonds
  Lainaus:
  Kaivoin historiatilastoista pari jannua jotka muistuttavat Valtosen kokoa ja tähänastista suoriutumista.

  Julius Valtonen 190vm RW
  19v U20
  20v U20
  21v 13. 1+3=4
  22v 13. 0+1=1

  Tommi Jäminki 187cm LW
  19v 4. 0+0=0
  20v 45. 2+0=2
  21v 51. 3+3=6
  22v 55. 3+0=3

  Riku Rahikainen 189cm RW
  19v U20
  20v U20
  21v 8. 0+2=2
  22v Mestis
  23v ECHL
  24v 22. 1+2=3

  Valtosen tehot A-junnujen sarjassa ovat PPG 0.73 kun Jämingillä selvästi heikommat 0.47 ja Rahikaisella 0.64. Valtosen penaltysarake on hyvin tyhjä, joten mahtaako mikään powerpestikään ihan miehen ominta aluetta olla. Aika erikoinen rekry kaiken kaikkiaan mutta luotetaan ettei ole mikään arvauksen ja kuulopuheiden perusteella haavittu hemmo.
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Liigassa tuntui enemmänkin pelkäävän kontakteja, joten mikään voimahyökkääjä hän ei ainakaan vielä ole. Toki kun ikää karttuu ja pelejä tulee enemmän, niin eiköhän rohkeutta ja itseluottamusta hänelle tule paljon lisää.

  Toki en tiedä millainen pommikone on junnuissa ollut, mutta ainakaan jäähyjä ei ota.
   
 3. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  No ei varmasti ole kuulopuheiden perusteella haavittu hemmo, kun Ilves-valmentaja Olli Salo on vuosikaudet miestä valmentanut. Erikoinen rekry minustakin näin ennakkoon, mutta tuo Salon valmennushistoria kertoo, että ainakin valmennuksen mielestä kääntämisen arvoinen kortti.

  Mitä vertailuihisi tulee, niin semilupaavan Jämingin kehitys tosiaan pysähtyi aikuisten sarjoihin noustessa, mutta Rahikaisen kohdalla oli alunperinkin ihme, että kaveri edes pääsi Liigassa kokeilemaan.
   
 4. oittsa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kuluneen vuoden tulosta arvioidessa on sitten hyvä muistaa uuden johdon yleensä tekevän ensimmäiseen tilinpäätökseen kaikki mahdolliset alaskirjaukset edellisen johdon jäljiltä - näin päästään aloittamaan 'puhtaalta pöydältä'.

  Operatiivinen ja kirjanpidollinen tulos ainakin kannattaa syynätä, mutta en hämmästyisi jos lukemat olisivat rumatkin.
   
 5. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Heh, Honkalehtohan on nämä tehnyt vuosittain, joten samalla linjalla jatketaan. Mutta joo, ihan oikeassa olet. Kovasti toivoisin, että Ilves-yhteisö osaisi nähdä nyt joka suhteessa tulosten taakse. Tämä kelkka ei käänny ensi kaudeksi, vaan tarvitaan malttia pitkällä tähtäimellä, että saadaan pohjat rakennettua kunnolla. Sitten voidaan odotella isoja hankintoja ja kalliimpia joukkueita. Jalo on kuitenkin toiminut ihan oikeassa bisness-elämässä ja varsin menestyksekkäästi, joten riskejä ei varmaankaan (toivottavasti) lähdetän ottamaan ennen kuin kaikki Honkulan luurangot on kaivettu kaapista ja toimiston toiminta käännetty ammattimaiseksi.

  Nyt jo (varsinkin FB:ssä) on iso porukka parahtanut, ettei mikään muutu vaikka miehet toimistolla on vaihtuneet. Totuuden nimissä odotin ilveläisiltä enemmän, ei kukaan voi olla niin sokea tai tyhmä, etteikö tajuaisi tuon organisaation talouden olevan karmeassa kunnossa viime vuosien tulosten jäljiltä. Jos yksityisihmisenä joudut velkavankeuteen, niin et sinä sieltä nouse muuta kuin selkeiden maksusuunntilmien kautta. Mutta lopussa yleensä kiitos seisoo.

  Pitää myös muistaa, että Jalo veti Toikan jäljiltä todella tarkan markan aikaa että Ilves saatiin silloin pelastettua. Muistelisin, että silloin kuului Jalon loppuaikoina soraääniä siitä, että Jalo veti liiankin varman päälle rahan kanssa eikä riskejä otettu. Ei miehen perään taidettu suuremmin edes haikailla foorumeilla (oma muistikuva). Myös Hirsimäki veti todella tiukkaa linjaa Ässissä ja pelasti siellä talouden myös. Eli kyllä nyt on sellaiset miehet johdossa, että Ilveksestä tehdään huippujoukkue pikku hiljaa. Ja hyvä näin.
   
 6. JaFe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Anaheim Ducks
  Kyllä muakin vähän harmittaa Keräsen lähtö. Runkosarjan loppu ja etenkin playoffit antoivat kuitenkin viitteitä huomattavasti paremmasta. Itse asiassa Tappara-sarjassa Keränen oli yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia siitä huolimatta, ettei ollut ilmeisesti edes ihan 100 % kunnossa.
   
 7. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Korviin kantautui huhu, että Kerän palkka olisi ollut luokkaa 25t/kk. Jos pitää alkuunkaan paikkansa, niin en enää ihmettele ettei Ilves lähtenyt jatkamaan sopparia. Potentiaalia on, mutta oikea taso ensi kaudelle olisi luokkaa 100 000e.

  Tappara-IFK sarjaa seuratessa ei voi olla ihastelematta Raskin otteita. Äijä menee ahtaisiin rakoihin, ottaa mustelmia ja jalkaa riittää aivan loppuun asti. Paremmalla viimeistelykyvyllä pelaisi aivan muissa sarjoissa. Jos vähänkin on saumaa saada Joonas tänne ensi kaudeksi, niin tuohon kannattaa sijoittaa. Rask-Sandell-Meskanen voisi olla todella tuhoisa ketju. Joo ei pysy kasassa koko kautta, mutta kevään mies jos joku. Ja luulisi olevan Ilveksen budjetin rajoissa.
   
 8. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tuo Hintz on aivan ..tun hyvä pelaaja, miten Ilves saattoi hänet jättää? En tiedä historiaa, mutta olisi "melko" hyvä vahvistus. Meneekö ulkomaille?
   
 9. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Niin..kun Flinck tuli Ilvekseen, niin hänellä oli allaan lähes kokonainen kausi Saipassa tehoilla 0+8, playoffseissa sitten 6.1+1.
  Toki tärkeä mies av:llä, mutta Ruotsalaisella on ihan toisenlaista potentiaalia. Alivoimalla pelatkoon sitten vaikka Laakso.
  Joukkuetta kootaan nyt hieman eri tavalla, mutta jo oli aikakin.
   
 10. Bronco Jäsen

  Lainaus:
  Hintz halusi itse pois Ilveksestä.
   
 11. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Minäkin olisin lähtenyt. Onneksi tuon tapauksen arkkitehdit eivät enää Ilves-Hockey Oy:ssä vaikuta.
   
 12. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jos Ilves olisi ollut hereillä ja olisi viimeisen Ilves-kauden alussa tehnyt jatkosopimustarjouksen kohtuullisella hinnalla, Roope pelaisi pitkällä ja edullisella sopimuksella oikeassa petopaidassa. Painimisen kanssa jahkailtiin ja tapauksen arkkitehtuuriin (jonka yksityiskohtia en itse tarkoin tunne) taisi liittyä myös pelaajan halu päästä parempaan näyteikkunaan, kun kehitys oli mennyt taas oikealle polulle.
   
 13. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  Tilastojen perusteella Tammisen pistepotentiaali ja kehitys voi seurata Mikael Ruohomaan jalanjälkiä ja tämä on varmasti se best-scenario mihin Ilveksessä uskotaan.

  En itse ihan hirveästi kuluttaisi aikaa tilastojen katseluun. Ne voivat johdattaa niin väärille vesille. Tuntuu, että tilastojen perusteella moni oli kauden alussa valmis lyttäämään esimerkiksi KalPan - minä myös.

  Mikael Ruohomaan pelaajakortti
   
 14. Melarus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ole huoleti, ei siihen paljoa aikaa kulunut ;)
  Ihan oikeassa olet, ettei niihin liikaa kannata tuijottaa, mutta jos ei ole ikinä nähnyt pelaajan pelaavan ja kuullut hänestä ensimmäistä kertaa pelaajan ollessa 28-vuotias, niin tilastot ovat ainoat mihin nojata.

  Koska kyseessä luultavasti on 4-sentteri, ei hankinta sinänsä häiritse. Jos olisi kaavailtu korkeammalle niin sitten ehkä vähäsen.
   
 15. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Itselläni kyllä kärsivällisyys riittää ja olen lähtökohtaisesti sillä kannalla, että mieluummin lähdetään uuden johdon alaisuudessa varman päälle liikkeelle kuin otetaan riskiä heti alkuun. Se kaikista tärkein asia on kuitenkin saada Ilveksen tilanne vakautettua ja varmistettua pitkän tähtäimen kilpailukyky.

  Tästä huolimatta kieltämättä tuo viime viikon lopun joukkueen rungon julkistus oli minullekin pienoinen pettymys. Kyllähän totuus on se, että jos vanhan johdon alaisuudessa olisi julkaistu vastaava runko, niin keskustelupalstat olisivat täyttyneet raivostuneiden ja ärsyyntyneiden ilvesläisten viesteistä. Yhtään kunnon positiivista yllätystähän julkistus ei sisältänyt, kun Mikael Kurosenkin paluu oli ollut käytännössä tiedossa jo pitkän aikaa. Vaikka säästöliekillä edelleen mennään, niin kyllä joukkueeseen tarvittaisiin sekä kaukalon sisäisten että ulkopuolisten asioiden takia edes joku yksi kovan luokan paluumuuttaja tai muu kova vahvistus. Se voisi vauhdittaa entisestään kausikorttimyyntiä ja olisi suurelle yleisölle osoitus siitä, että ajat ovat todella muuttumassa ja Ilves pystyy taas pitkästä aikaa houkuttelemaan seuraan tarvittaessa kovan luokan nimiä. Kaikilla kannattajilla se kärsivällisyys ei välttämättä ole vahvuutena. Heitä varten tarvittaisiin heti alkuun jo jotain konkreettista näyttöä toiminnan muuttumisesta.

  Ville Järvisen jatkosopimuksetta jättäminen (siltä ainakin tässä vaiheessa näyttää) on melkoisen käsittämätöntä. Tätä ei voi säästöliekin piikkiin laittaa, koska ei voi olla kallis mies toistaiseksi annetuilla näytöillä. Nimenomaan puolustajakalusto näyttää erittäin kapealta tällä hetkellä ja silti jätetään pahojen loukkaantumisten jälkeen positiivisen paluun kaukaloon tehnyt oma, kehittyvä lupaus ilman sopimusta? En ymmärrä. Ellei sitten Järvinen itse ole halunnut lähteä esim. Pohjois-Amerikkaan? Mitään tällaista spekulaatiota en ole ainakaan missään nähnyt.

  Positiivinen puoli ensi kauden rungossa on ehdottomasti se, että joukkue on täynnä kehittyviä pelaajia. Tuosta nipusta luulisi löytyvän jokunen iso läpimurtopelaaja ensi kaudella. Pidemmän tähtäimen perspektiivillähän runko on erittäin hyvä. Ripaus lisää kokemusta joukkueeseen kuitenkin vielä tarvittaisiin. Tähänkin auttaisi se (vähintään) yhden kovan paluumuuttajan hankkiminen. Sen tuottamia positiivisia asioita ei mitattaisi pelkästään pelaajan peliesitysten kautta, vaan se saattaisi tuottaa hyvää montaa eri kautta.

  Kärsivällisyyttä tässä kuitenkin ensisijaisesti haluaa peräänkuuluttaa. Onhan se kieltämättä omalla tavallaan harmittava juttu, kun meillä olisi nyt kerrankin yksi Liigan parhaista valmentajista, niin emme pysty rakentamaan hänelle mestaruuden näkökulmasta kilpailukykyistä joukkuetta. Elämää on kuitenkin Kivikauden jälkeenkin. Ensin pitää rakentaa pitävä pohja ja vasta sen jälkeen voidaan lähteä lisäämään riskinottoa.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Pari hyvää hyökkääjää ja yksi hyvä puolustaja tuohon niin alkaa näyttämään hyvältä. Tsemiä Ilvekselle ensi kauden jengin kasaukseen, kunhan ette vie meidän Joonasta! ;)
   
 17. RedWing91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Red Wings
  @Saarinen kiteytti omatkin ajatukseni aika hyvin. Ihan kivoja "Ilves-hankintoja", eli käytännössä nuoria pelaajia vailla suurempia meriittejä tai takeita hyvästä tulevaisuudesta. Toki esimerkiksi Ruotsalainen voi osoittautua erittäinkin kovaksi vahvistukseksi, mutten myöskään ihmettelisi, vaikka tulisi 10-20 pisteen kausi. Ilmeisen taitava pelaaja, jolta voidaan nähdä isompikin läpilyönti tulevaisuudessa. Olisin toivonut pidempää kuin vuoden sopimusta.

  Tammisesta ei ole oikein minkäänlaista käsitystä, mutta historiaa tuntien hyppy Mestiksestä Liigaan osoittautuu yleensä liian kovaksi. Toivottavasti hoitaa kelvollisesti oman roolinsa, vaikkei mitenkään voikaan yltää Flinckin tasoon nelosessa.

  Valtosen hankintaa en osaa perustella millään muulla, kuin Olli Salolla. Huonot tilastot, HPK-fanit eivät jää ikävöimään, ja muun muassa Vuoti on painanut huomattavasti kovempia tehoja Valtosen joukkuekaverina junnuissa. Iso runko, mutta ilmeisesti välttelee kontakteja. 21-vuotiaana A-junnuissa kolmosketjussa. En tiedä pelaajasta tämän enempää, mutta näiden faktojen perusteella olettaisin Ilveksen omistakin junnuista löytyvän parempia pelaajia.

  SaiPan pelejä en katsonut tällä kaudella juuri lainkaan, joten olisi turhaa lähteä tekemään mitään suurempia analyyseja Kurosesta. Omissa käsityksissäni ihan hyvä pelaaja, mutta takana vasta yksi kohtalaisen hyvä kausi. Odotan uran toistaiseksi parasta kautta ja pidän sitä hyvinkin mahdollisena. Mistään varmasta kortista on silti turha puhua.

  Viljasesta odotan Fageruddin korvaajaa ja uskonkin miehen siihen pystyvän. Suurena osasyynä tosin se, etten osaa nimetä montaakaan Liigassa pelannutta pelaajaa, jotka eivät siihen pystyisi. Voi olla omissa mahdollisesti hieman heikompi, mutta käsittääkseni Ilves sai pelaajan, jolla on edes jonkinlainen pelisilmä ja täten myös kyky sijoittua, syöttää ja saada kiekko maalille asti. Näen Viljasessa isojakin mahdollisuuksia Kiven johtaman valmennuksen komennossa, mutta tästäkään ei ole mitään taetta.

  Positiivista on se, että pelaajabudjetin pysyessä noin viime (vai tämän?) kauden tasolla, Jalolla pitäisi olla vielä hyvin pelimerkkejä käytössään. Positiivista on myös se, että aika lailla jokaisella pelaajalla rosterissa on ilmeisen kova halu ottaa urallaan seuraava steppi. Lisäksi Ilveksellä on valmennus, joka aidosti pystyy ulosmittaamaan sitä potentiaalia. Ikärakenne huomioon ottaen odotuksissa on kollektiivinen tasonnosto koko joukkueelta. Mikäli joukkueesta astuu isommin esiin muutama pelaaja, runkosarjasijoitusta kuuden sakkiin voidaan pitää mahdollisena.

  Itsekin haaveilen siitä kuuluisasta "isosta kalasta" mallia Joonas Rask, mutta vanhasta tottumuksesta pidän Raskia liian hyvänä pelaajana Ilvekselle. Olisi kova vahvistus mihin tahansa Liiga-joukkueeseen ja kilpailu on sen mukaista, mikäli IFK:sta päättää lähteä. Toivottavasti silti saataisiin pari liideriä, joilta on lupa odottaa tulosta ja joilla on näyttöjä joukkueen johtamisesta vastaavalta sarjatasolta.
   
 18. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Jos Rask tulee, niin ulkopuolisella rahoituksella ohi seuran virallisen budjetin. Hauskaa tässä on se, että nuorempi Rask voi olla se joka maksaa veljelleen palkkaa Ilveksessä pelaamisessa :)
   
 19. puuntakaa Jäsen

  Joonas Rask on liian kädetön pelaaja kärkihankinnaksi. Mieluummin joku paremman maalinteko-/pistepotentiaalin omaava pelaaja tähän hätään. Rask kakkosketjuun parin vuoden päästä.
   
 20. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuukka on isoveli.
  Erikoinen tapaus olisi joka tapauksessa. Tosin vähän epäilen tätä skenariota.
   
 21. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Juu, ei mitään HIFK:n ykkösketjun miehiä meille kärkikenttiin, vaan parempaa olla pitää.
   
 22. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Rask on totta kai helvetin hyvä pelaaja ja Sandellin kanssa kärkiukkoja Ilveksessä. Mutta siitäkin huolimatta en uskaltaisi onnesta hyppiä tämän tapahtuessa. Liigassa ei ole pelannut kolmeen vuoteen kokonaista kautta ja pistemäärä ollut jokaisella kaudella 20-30 pisteen väliin. Kyllä tuo väkisin laittaa ainakin itseni miettimään. Mitäs jos käykin niin, että ensi kaudella meillä on sekä Sandell että Rask loukkantuneiden listalla kymmenen kierroksen jälkeen? Ja lyödään vielä Rautsikin samaan listaan, ei silläkään montaa ehjää kautta ole.

  Olisi jotenkin peri-ilvesläinen tilanne, jos ensi kaudellakin kaikki kärkiukot on telakalla. Rask olisi totta kai kova pelaaja, mutta itse ottaisin mieluummin varmemman kortin pelimäärien suhteen.
   
 23. Slite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Kananlento puhuu viisaasti. Meillä olisi tällöin hyökkäyskalusto, jolla olisi erittäin epätodennäköistä, että kukaan kolmesta kärkimiehestä (Sandell, Rask, Rautiainen) pelaisi edes 75 prossaa matseista. Ainakin yhden kärkiäijän on oltava lujempaa tekoa.
   
 24. puuntakaa Jäsen

  Lainaus:
  Riippuu siitä halutaanko pärjätä. Moni on tyytyväinen päättyneeseen kauteen, mutta minä en ole. Paska runkosarja, ja pleijareitten ensimmäiseltä kierrokselta lauluun. Mieluummin se jatkopaikka, johon tarvitaan niitä pelaajia, jotka tekevät kylmästi tulosta, silloin kun sitä tarvitaan. Lähellä oltiin toki, mutta lähellä ei lasketa.

  J. Rask on hyvä pelaaja, mutta ei sovi tulevan kauden kärkihankinnaksi, kun ei ole tarpeeksi taitoa, eikä päätä. HIFK:n olisi tarvinut huippuvireistä Aaltosta tai Hinziä, jolloin olisi ollut saumaa finaaliin. Raskin tyyliset pelaajat tukevat näitä huippuja.
   
 25. Aatos Jäsen

  Raskin suhteen on muistettava että (huhujen mukaan) jos Tuukka maksaa palkan, tilanne on toisenlainen. Jos se siis ei ole muusta budjetista pois.

  Itse pidän Joonasta arvossaan mutta jossain menee raja sille paljonko kannattaa maksaa. Loukkaantumisia kun on ollut riittämiin.

  Ihmisenä pidetty heppu jolla olisi varmasti , esimerkin muodossa, annettavaa nuorille.