Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 546 366
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Juu, mutta nöyrä asenne ja valmiiksi häviämisen asenne ovat kaksi eri asiaa. Mielestäni pparempi ajattelusuuntaus on miettiä tulevaa, että miten menestyisimme paremmin, kuin se että 25 vuotta ollaan oltu paksoja. Historia ei muutu päivittelemällä. Koitetaan saada joukkue, joka on runkosarjassa kuuden joukossa ja taistelee pääsystä välieriin.

Niin kauan kun UTJ puhuu jostain IFK-perheestä, voidaan menestys unohtaa. Joukkueen pitäisi olla sellainen missä kaikki tietävät minkä takia heille palkkaa maksetaan. Tällä hetkellä IFK tuntuu olevan kommuuni, missä kenelläkään ei ole todellista huolta työpaikkansa menettämisestä, riippumatta siitä kuinka esiintyy kentällä. Joukkueen tekeminen muistuttaa enemmän kaikilla on kivaa meininkiä.Tämä meidän UTJ kun tykkää näistä omista pojista, niin niillä on ainakin työpaikka saletti. Ei helvetti mitä holhousta, missään muussa seurassa ei varmaan edes puhuta mistään perheestä joukkueeseen viitaten.
 
Viimeksi muokattu:

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Lyhyesti ja ytimekkääst ilmaisten: täsmähankintoja. Pelaajahankintojen on vain oltava kertaheitolla oikeat. Joukkue tarvitsee ainakin yhden sellaisen yleisömagneetin, jolla porukka saadaan hallille. Mutta sen on oltava hyvä ja osaava pelimies, joka tekee tulosta eikä mikään marginaali, joka on vain kuriositeetti jengissä. Eipähän tuossa tuon haasteellisempaa hankinnoista päättäville. Mitään nimiä en ala spekuloimaan kun en mitään tiedä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Clarke sen sijaan kelpaisi meikäläiselle oikein hyvin.

Niin... Olen pitänyt itseäni todella optimistisena ihmisenä, mutta täytyy myöntää että tämä kausi kaivoi minusta esiin ääripessimistin. Ja sillä mentaliteetilla ikävä kyllä jatkankin. Onko kukaan käynyt lukemassa mitä Clarken edellisten seurojen kannattajat kirjoittivat? Molemmista, sekä Tapparasta että Bluesista, tulee samaa viestiä - ei nappaa kun on tosipelit. Haatajastakaan ei taida saada play-off-gladiaattoria. Play-off geimit vaatii aivan omanlaista osaamista, oikeanlasita kovuutta, henkistä vahvuutta ja kypsyyttä kantaa joukkuetta. Tietenkin, jos tavoitteena on ensi kaudellakin päästä lomille ajoissa, niin mikä ettei. Mutta toisentyyppisiä kavereita soisin näkeväni. Olen pahoillani tästäkin mielipiteestä :)
 
Suosikkijoukkue
Kaunein kaikista!
Olen pahoillani tästäkin mielipiteestä :)

Täti rummuttaa ja minä komppaan.

Jalonen teki todella rohkean tempun nostaessaan (ison punaisen) kissan pöydälle,

IFK:n "seurakulttuurissa" on ollut perustavaa laatua olevaa vikaa jo 80-luvulta saakka. Tämä Edarin Jätkät -mentaliteetti, joka näköjään tarttuu jokaiseen uuteen pelaajaan, jotka tulevat jengiin pelaamaan. "Hei, mä pääsin edariin, nyt pystyy dokaa torstaina ku matsi on vasta lauantaina". Perjantain aamujäille pääsee vaikka taksilla.

Ainoa keino päästä tästä ilmiöstä eroon, on heivata tartuttajat hiuksista sinne yhteen kuuluisaan paikkaan.

Jalonen tarkoitti siis sitä, että on mahdotonta tehdä tuloksellista työtä organisaatiossa, jossa osa pelaajista viis välittää valmentajan ohjeista. Mobbehan tosin ehti jo julkisuudessa kumota tämän kertomalla, että kaikki on kondiksessa. Niin näytti olevan.

Toivottavasti myös markkinointiosasto oppii vähän nöyryyttä ensi kaudelle. Metro-lehden matsimainokset kun olisi pitänyt muotoilla "(mikä tahansa joukkue) från ingenstans kommer till Stadi att ta tre poäng från Nordis."

Vituttaa vieläkin.


Itkee Snadi.
 
Play-off geimit vaatii aivan omanlaista osaamista, oikeanlasita kovuutta, henkistä vahvuutta ja kypsyyttä kantaa joukkuetta.

Koko kirjoitus aivan kuin omasta näppiksestäni ja varsinkin tämä on se asia, jota taisin jo itsekin peräänkuuluttaa heti kauden päättymisen jälkeen. Meiltä yksinkertaisesti puuttuu se Kapanen/Eloranta/Jantunen/vastaava pelaaja, joka saa omalla rauhallisuudellaan ja rutiinillaan jopa muidenkin mailan puristamisen vähenemään.

Muutenkin kaipaan HIFK:hon lisää Arttu Luttisia. En tiedä minkälainen mies on sitten kaukana jääkiekon valokeilasta, mutta kokonaisuudessaan välittää itsestään todella nöyrää kuvaa. Kentällä antaa jokaikisessa tilanteessa 100% itsestään, Luttisen kohdalla se ei tarkoita kolmea avojäänpommia ja vaihtoon painelemista, Luttisen kohdalla se ei tarkoita paria nättiä passia ja kirmaamista vaihtoon. Luttisen työmäärä kentällä on aivan 100% varmuudella kovempi kuin yhdelläkään muulla joukkueen pelaajalla, raastaa, riistää, taistelee, taklaa, hankkii mustelmia ja tekee 23 maalia kauden aikana, siinä on sitä HIFK-meininkiä. Ja katsokaapa maalipörssin top10-pelaajia ja miettikääpä kuka heistä on kauden aikana kerännyt vähiten otsikoita. Ja kuinka paljon Luttinen viihtyy siinä julkisuuden valokeilassa? Kuinka usein Arttu on hauskuuttamassa katsojia TV-ottelun Sm-liigan timeouteilla? Aivan, Arttu palasi Ameriikoista kotiin pelaamaan lätkää, ei hauskuuttamaan jääkiekon ystäviä verbaalisella taitavuudellaan. Ja ollut ikävän usein yksi niistä harvoista pelaajista, joille on voinut totaalisen flopin jälkeen antaa puhtaat paperit.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luttinen edustaa juuri sitä pelaajatyyppiä, jota myös henkilökohtaisesti arvostan. Pelaa omilla vahvuuksillaan joukkueen eteen ja joka kerta pelipaidan päälle laittaessaan taistelee, oli jenginä sitten HIFK tai Pita (onkohan enää olemassa koko seuraa?). Ei tee itsestään numeroa ja on hyvä all round-pelaaja. Rauhallisempi versio Jarkko Ruudusta...

Ja en malta olla mainitsematta; viikonlopun Ilta-Sanomissa Olli Jokinen totesi kysymykseen " Voisitko tehdä Kapaset ja pelata joskus Kalpassa" tyyliin " Tuskin, jos joskus pelaan Suomessa, seura olisi HIFK".
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Play-off geimit vaatii aivan omanlaista osaamista, oikeanlasita kovuutta, henkistä vahvuutta ja kypsyyttä kantaa joukkuetta.

Mun mielestä taas voitaisiin vaikka aloittaa sillä, että meillä olisi kavereita joita kiinnostaa jo syksyllä, niin voisi IFK joskus ollakin niissä "tosipeleissä". Mielestäni jonkinsortin itsepetosta kelailla tässä vaiheessa ensi vuoden playoffeja, kun runkosarjassakin pitäisi ensin pärjätä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niin, IFK:ssa Jokinen varmasti saisi erityiskohtelun ja jäähdyttely ei edellyttäisi tekemään mitään oman joukkueen eteen. Nybondas olisi vaan iloinen, kun saataisiin yksi hieno pelaaja takaisin niin mahtavaan kiekkoperheeseen kuin IFK tällä hetkellä on.

Luttinen on hyvä pelaaja, pidän erityisesti siitä että hän antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa. Harvemmin näkee, että hän ei tekisi töitä kentällä, jalat toimii joka vaihdossa. Myöskin tehnyt pleijareissa kohtalaisesti pisteitä, ei ikävä kyllä ole yksin se ratkaisupelaaja niihin peleihin. Mutta Luttinen olisi varmasti yksi palanen sellaiseen kentälliseen, mikä voisi ratkaista tärkeitä otteluita. Muiden pelaajien pitäisi olla Luttisen lisäksi Elorannan ja Jantusen tyylisiä kokeneita Playoff-pelaajia.

Mun puolesta Clarken voi jättää ulos ensi kauden joukkueesta, ei tarvita yhtään lisää velliperseitä joilta huonot on housussa kun pitäisi alkaa pelaamaan tärkeitä otteluita. Ihan sama vaikka osaisi pelata molemmilta puolilta, jos on asenteessa vikaa, niin sellaisia ei tarvita yhtään lisää. Ja kun on lukenut muiden joukkueiden fanien kirjoituksia kyseisen pelaajan työmoraalista, niin ei voi kun ihmetellä jos tämä pelaaja meille hankitaan. Hintakin tulee olemaan varmasti huomattava.

Haluaisin nähdä IFK:ssa kunnon maalivahti-valmentajan, olisi hienoa nähdä mitä hyvä valmentaja saisi aikaan esim Niemisen kanssa. Nieminen on kuitenkin vielä hiomaton timantti maalivahtina. Ja miksi pitää odottaa sinne päätösristeilylle asti esim näiden jatkosoppareiden julkaisemista? Ja kuinka moni viitsii edes vaivautua kyseiselle risteilylle? Muut seurat ovat ilmoittaneet vähän väliä jatkosopimuksista.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä taas voitaisiin vaikka aloittaa sillä, että meillä olisi kavereita joita kiinnostaa jo syksyllä, niin voisi IFK joskus ollakin niissä "tosipeleissä". Mielestäni jonkinsortin itsepetosta kelailla tässä vaiheessa ensi vuoden playoffeja, kun runkosarjassakin pitäisi ensin pärjätä.

Itsepetokseenhan tämä koko kannattaminen näyttää perustuvan :)
Mutta onhan näitä runkosarjassa pärjääjiä ollut omasta takaa - Lundell, Kibe, nyt Hirso...
Murray puolestaan oli hyvä esimerkki pelaajatyypistä, jota kaipailen.

Oikeassa olet siinä kyllä, että tämä on turhaa - toiset pelaavat tämän kauden play-offeja, mä olen hävinnyt jo seuraavan kauden pleijaritkin...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Se joskus kymmeniä vuosia sitten keksitty ns. HIFK-perhe pitäisi lätkäjengin osalta haudata niin syvälle, ettei aurinko paista. Muuten pelit loppuu vuodesta toiseen aina jo räntäsateiden aikana tulevaisuudesakin. Hommasta ei tule mitään, ellei koko joukkue ja muu organisaatio ole vain ja ainoastaan tiukan ammattimaisesti touhussa mukana, ainoana fokuksena menestyminen.

Julistan country-club HIFK:n kuolleeksi. Nyt on synnytettävä uusi HIFK, jossa on tietysti mukana jotain vanhaa, kuten kaksikielisyys. Ison HIFK-perheen, jossa kaikilla on kivaa ja "ainoastaan keväällä pelataan tosipelejä asenteen" aika on ohi.
 
Viimeksi muokattu:

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkästä aikaa täällä. Odotukset alkukaudesta oli kovat ,mutta puolessa välissä kautta ne laski hurjasti ja lopputulos olikin karmiva. No ensi kauteen täytyy kyllä lähteä ihan eri ilmeellä ja hankkia kunnon ulkkari/euro vahvistukset. Yksi kariya olis nyt saatavilla. :)
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta onhan näitä runkosarjassa pärjääjiä ollut omasta takaa

No ei ole niitäkään pariin vuoteen ollut kovin kummoisesti, kun katsellaan mille sijoille on runkosarjassa jääty. Mielestäni ei voida väittää että IFK:lla on jengi joka sukeltaa pleijareissa, jos meillä ei ensin ole jengiä joka menestyisi edes runkosarjassa?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta sekin. Joukkueen kokoaminen onnistui viimeksi suht hyvin Sheddenin kaudella - vai oliko se kausi Sheddenin ansiota? Työsulkukausi ei ole vertailukelpoinen joukkueen kokoamisen suhteen, mutta menestyksen suhteen kyllä :)

Joka tapauksessa nyt on ilmeisesti päätetty lähteä paikkamaan niitä puutteita, joita tällä kaudella on tälläkin palstalla kurkku suorana huudettu. On katsottu, että tarvitaan rightin pakki. Check. Ja on otettu sekin huomioon, että miehen on nähty pelaavan eikä ole edes tarvinnut matkustaa häntä katsomaan. Check siihenkin ruutuun. Pelottaa vaan etukäteen, että olemassa on vielä pari muutakin ruutua, joihin se 'check' pitäisi laittaa, kuten play-off- osaaminen. Ja sitten ensi kaudella metsästetään kaveria, jolla on play-off -vahvuuksia...
 

Shandy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuopiossa on nyt monelta taholta kuultu huhua, että Mäkiaho olisi palaamassa HIFKiin ensi vuodeksi.

Tiedä sitten näidenkin juttujen todenperäisyyttä, mutta aika varmoina tuntuivat ystäväni tietoa pitävän
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuopiossa on nyt monelta taholta kuultu huhua, että Mäkiaho olisi palaamassa HIFKiin ensi vuodeksi.

Tiedä sitten näidenkin juttujen todenperäisyyttä, mutta aika varmoina tuntuivat ystäväni tietoa pitävän

Eli jälleen yksi pleijareissa täysin turha pelaaja suuntaa kohti nordista. Tomppa, opittiinko tästä kaudesta mitään? Hyvin on muistissa parin vuoden takainen HPK sarja ja Mäkkärin kaatuilut...
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa Mäkkäri takaisin, jos kerta näin on huhuiltu. Ja mielellään sama kiekollinen kuin nyt mutta sillä HIFK-aikaisella asenteella. Eikös Mäkkärillä ole Kauniaisissa omakotitalo, joten voisi olla siis tulossa...Muistan jossain haastattelussa herran todenneen, että pääkaupunkiseudulle olisi tarkoitus jossain kohtaa pelihommissa palata. Edelleenkin muistuu mieleen se hieno episodi Petri Variksen kanssa....
 
Viimeksi muokattu:

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kuopiossa on nyt monelta taholta kuultu huhua, että Mäkiaho olisi palaamassa HIFKiin...

Mc vävy on nykyisin ihan hyvä pelaaja; pelaa kovaa ja osaa tehdä maalejakin, eikä ole enään täysin turhake. Turhakkeella tarkoitan sitä naivia uhoamista ja ikuista massan keräämistä, jolloin oli lähinnä pujottelukeppi kentällä.

Mutta lasken tämänkin huhun samaan kastiin, kuin ainaiset JC:n, Bednarin, Bin Ladenin / nimeä itse paluun... joka keväänä sama juttu....
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eli jälleen yksi pleijareissa täysin turha pelaaja suuntaa kohti nordista. Tomppa, opittiinko tästä kaudesta mitään? Hyvin on muistissa parin vuoden takainen HPK sarja ja Mäkkärin kaatuilut...

No,olihan Mäkiaho vuoden -99 pleijareissa joukkueen ehdotonta parhaimmistoa. Mikä tietysti ei tarkoita enää 2010-lukua lähestyttäessä yhtään mitään,mutta kuitenkin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Palaan vielä Clarkeen. Tänään viltissä...

Ymmärrän kyllä, että joukkueen kokoaminen on vaikea tehtävä. Se, että minulta on luottamus kadonnut siihen, että organisaatio tietäisi mitä on tekemässä, johtuu tottakai siitä, että kykenen seuraamaan tilannetta reaaliajassa (copyright JHag). Sitä tämä Internet-aika teettää :) Kaikki on läpinäkyvää. Se 'musta', joka ennen voitiin selittää 'valkoiseksi' ei valitettavasti toimi enää. Tällä palstalla on monta ihmistä, joiden kykyyn kasata joukkue luotan enemmän kuin IFK-organisaation kykyyn. Se on gauheeta! Ei niin pitäisi olla!

Organisaatio joutuu tietysti tekemään päätöksensä hyvissä ajoin, ennen tämänkaltaista tilannetta, kun kaikki epäilykset konkretisoituvat. Vihjeitä tietenkin oli jo saatavissa miehen Tappara-ajalta. Eikä Clarkea ole edes vahvistettu, huhutaan vasta. Mutta kun epäluottamuksen siemen on kylvetty, siitä on todella hankala päästä eroon...

En todellakaan haluaisi olla tässä tilanteessa. Haluaisin luottaa siihen, että IFK tietää mitä tekee. Jos he päättäisivät ilmoittaa, että ensi kausi mennään A-junnuilla, hyväksyisin sen. Mutta tätä "Tämä ei todellakaan ole tässä, vaikka runko onkin kasassa. Avainpaikoille tulee vielä täydennyksiä, lisäksi näiden nyt mukanaolevien pelaajien roolit ja pelipaikat rupeavat vasta pikkuhiljaa muotoutumaan" -länkytystä (pätkä Jatkiksen kevään -08 haastattelusta: http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=7647) en kestä, kun totuus oli kuitenkin Jotain Ihan Muuta.
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Kuopiossa on nyt monelta taholta kuultu huhua, että Mäkiaho olisi palaamassa HIFKiin ensi vuodeksi.

Tiedä sitten näidenkin juttujen todenperäisyyttä, mutta aika varmoina tuntuivat ystäväni tietoa pitävän
Meidän hra Bondas hoitaa asian. Meidän hra Bondas, joka keskittyy menestyvän joukkueen rakentamiseen. Meidän hra Bondas, joka tarvittaessa reagoi heti. Meidän hra Bondas, joka ei kertoile asioista julkisuuteen mutta kumminkin kertoo, ettei kukaan ollut nähnyt mr Walshin skulaavan missään, ennen IFK diiliä ja tämän hra Bondas teki julkisesti. Meidän hra Bondas on täysin väärässä paikassa ja aivan väärissä hommissa. Heps, unohdin ne vapaamatkustajat, joita ei pitänyt olla ja sen, että pyysihän hra Bondas meiltä faneilta anteeksi, siltä IFK perheeltä. Tarkoitin näillä vain sitä, että eiköhän voida unohtaa toi Mäkkäri.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Martin Kariya ei jatka ensi kaudella Sveitsissä ja etsii uutta seuraa. Kelpais.
 
Suosikkijoukkue
Kaunein kaikista!
Kuopiossa on nyt monelta taholta kuultu huhua, että Mäkiaho olisi palaamassa HIFKiin ensi vuodeksi.

Meidän hra Bondas hoitaa asian.


Nyt kun esteet on raivattu...

Istuin hetken Frankin kanssa samassa pöydässä IFK-risteilyllä (sillä, millä Francis julkistettiin) ja hän kertoi silloin halunneensa Mäkkärin IFK:hon mutta Pena ei kuulemma ota.

Nyt, jos Nyba toimittaa edelleenkin pelkkää kumileimasimen virkaa, en hämmästyisi, vaikka Mäkkäri meille tulisikin.

Country Club elää ja voi hyvin.


Tuskailee Snadi.


P.S. Frank ei ollut kuullut nimitystä MacVävy ja nauroi sille ihan kympillä.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt ajatellaan ihan oikeasti järjellä ja jätetään nuo Seikola, Keller, Eaves, Salmelainen -kuvitelmat pois, niin kokoonpanomme tulee näyttämään ensi kaudella kutakuinkin tältä:

1. Mäkiaho - Hirschovits - Haataja
2. Luttinen - Loppi - I.Pikkarainen
3. Petrell - Granlund - Kuhta (?)
4. Wärn - Ramstedt - Liivik

1. Söderholm - Clarke
2. Melart / Haverinen - Heikkinen
3. Turunen - Kankaanperä

+ mahd. Karalahti (?)

Toki, vaihtaisin mielelläni Clarken esim. Seikolaan ja Mäkiahon / Haatajan esim. M.Kariyaan, mutta rajansa kaikella. Puhuttiin kuitenkin tämänkin kauden pelaajabudjetin reilusta laskemisesta. Tuo minunkin laittama kokoonpano on varmaankin vähän liikaa haettu.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joukkueen vaihtuvuudesta…

Minä en edelleenkään lähtisi sillä metodilla ensi kauteen , että annetaan "kaikille" kenkää ja rakennetaan pakka uusiksi, jota yllättävänkin monet näyttävät odottavan. Kaivattua menestystä ei taaskaan vittu saatu, mutta en näe ”massavaihtuvuudessa” pelaajistossa ratkaisua isoimpiin ongelmiin. Mutta jos nyt unohdetaan kaikki muu paska, ja puhutaan vain ja ainoastaan pelaajista, niin ottaisin pelaajat yksittäis-tarkasteluun, ja miettisin pitkään ja hartaasti niiden sopivuutta kokonaisuuteen. Eli mietitään esim. pelaajien...

– lisäarvo/vahvuudet/heikkoudet
– hinta-/laatusuhde
– kehityskäyrä. Mitä on nähty, mitä voi odottaa tulevaisuudessa.
– asenne. Jos ”marraskuun” pelit eivät nappaa, niin tuskin nappaa mikään muukaan IFK-paidassa.

Esimerkiksi Kuhdan, Pesosen ja H.Pikkaraisen voi kylmästi laittaa jo pois nähdyn perusteella, koska yksikään näistä pelaajista ei ole sellainen, jonka lisäarvo/odotusarvo on enää kovin korkea. Tottakai esim. Pesonen olisi tehnyt enemmän pisteitä, jos olisi saanut pelata Hirson ja I.Pikkaraisen vierellä koko kauden. Kaikki eivät voi kuitenkaan 1.ketjussa parhaiden vierellä pelata, joten kyllä hyvän pelaajan täytyy pystyä näyttämään kykynsä myös alemmissa ketjuissa. Pesosen näytöt ovat heikot, ja hinta-/ laatusuhde ei täsmää lähellekään. Eli pois vaan paremman tieltä ja piste.

Kuhta? Hän on toki hyvä pelaaja, mutta olisi aikamoista tyhmänsitkeyttä ja liiallista sinisilmäisyyttä lyödä TAAS hänelle huippusoppari käteen, ja odottaa TAAS sitä, että hän nousisi kylmäpäiseksi ratkaisijaksi. Kuhta jäätyy tosipeleissä, ja se on jouduttu toteamaan aika monesti. Kiitetään häntä menneestä, mutta katsotaan jo tulevaan. Lainaus JHag:lta: Kun mitaleita jaetaan, Kuhta ei ole paikalla. Toiset vaan on ja toiset ei, ja Kuhta valitettavasti ei ole. Ei ole kiva sanoa… mutta ei tämä nyt vittu mitään sosiaalipalloa sentään ole. Tulos tai ulos, varsinkin jos on ollut huippupalkka ja monta vuotta ollut aikaa näyttää kykynsä. Eipä ole palkan edestä kykyjä näkynyt.

H.Pikkarainen on täysin nähty kortti meillä... ei tule ikävä. Eväät ja asenne eivät valitettavasti ole huippu-urheilijan tasolla. Hän ei ymmärrä vieläkään sitä, että puolustajan tärkein tehtävä on varjella omaa maalia "ikenet verillä". Puolustaja on puolustaja. Mikä siinä on epäselvää Hank? Pakki voi olla hyökkäävä pakki, mutta jos hyökkääminen, pisteet ja sitä kautta otsikoihin pääseminen ovat tavoite nro.1, niin silloin mennään kyllä siltä tontilta perse edellä puuhun. Jossain muualla voi EHKÄ olla Hänen ”uusi ja menestyksekäs elämä”, mutta asenteessa on tapahduttava valtava muutos enivei. Ei asiaa menestyvään IFK:hon (olipa uskomaton lause… menestys ja IFK samassa…)

Mutta esimerkiksi I.Pikkarainen, Petrell ja Luttinen ovat kaikki sellaisia pelaajia, joita ei todellakaan puussa kasva, ja näistä on pidettävä todella kovin kiinni. Piku on saanut aivan käsittämättömän paljon paskaa päälle aivan suotta. Haluatteko muka nähdä, kun I.Pikkarainen tekee +30 maalia esim. ”Kärppä”-paidassa? Minä en ainakaan halua, ja sen hän tekee jos pois lähtee. Välillä Pikulle napsahtelee kymppejä yms. ja olen itsekin hänen toilailujaan välillä manannut oikein urakalla, mutta hän on oikeasti kehittynyt parissa viime vuodessa huippupelaajaksi tässä liigassa. Lisäarvoa jengille tuovat mm. seuraavat seikat: right snaipperi, erinomainen ”hämmentäjä”, oikeanlainen vittumaisuus ja ärsytys, huippuluokan maalintekijä, sekä taito ylipäätään hakeutua hyviin maalipaikkoihin peleissä. Viimeiseksi mainittu asia on se ratkaiseva juttu maalinteossa, ja se Pikulta näyttää luonnistuvan. Osaa hakea ja tehdä. Lisäksi I.Pikkarainen ja Hirso ovat todella hyvä kaksikko kentällä. Miksi erottaa jotain mikä toimii? Kun syysiltoina mikään muu ei toiminut, niin näiden peli sentään toimi. Ei voi unohtua tuollainen???

Petrellin ja Luttisen pitäisin myös ehdottomasti IFK:ssa. Kritisoin aiemmin Petrellin hinta-/laatusuhdetta, mutta Lennua en sentään pois päästäisi. Roolia ja raha-asioita voisin toki edelleen sorvata, mutta häntä ei oikeasti ole varaa sössiä muualle. Molemmat (Lennu & Luttinen) ovat erinomaisia palasia tulevaisuuden IFK:hon. He näyttävät asenteellaan mallia koko joukkueelle ilta toisensa jälkeen. Luttinen on näistä kahdesta huomattavasti parempi maalintekijä, mutta Petrell on sitten taas "kovempi" pelaaja. Molemmat todella hyviä yleispelaajia kuitenkin. No, turha näitä kahta on ylipäätäänkään vertailla, kun molemmilla pitäisi näyttöjen perusteella olla paikka IFK:ssa myös tulevaisuudessa.

Eli tässä vain muutama pelaaja syynissä, jotka ovat paljon täällä mielipiteitä herättäneet...
 
Viimeksi muokattu:

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuopiossa on nyt monelta taholta kuultu huhua, että Mäkiaho olisi palaamassa HIFKiin ensi vuodeksi.

Tiedä sitten näidenkin juttujen todenperäisyyttä, mutta aika varmoina tuntuivat ystäväni tietoa pitävän

Hyökkääjistä sopimus ensi kaudelle on Petrellillä, Lopilla, Hirsolla, Luttisella, Ramstedtilla ja Pöystillä. Käsittääkseni Petrell saattaa lähteä kokeilemaan rapakon taakse, mutta näkisin järkevänä koittaa pelata tuloksellisesti hyvä kausi vielä liigassa.

Jos katsotaan joukkueen isoa kuvaa, niin puolustus oli paska. Mv-peli surkeata (Niemisen kanssa ihan hyvää) ja hyökkäys tuloksellisesti ihan jees (pl. tärkeimmät pelit). Hyökkäyksessä haluaisin nähdä nopeutta enemmän. Eli mielellään ottaisin ainakin pari oikeasti nopeaa kaveria. Toisaalta Mäkkäri olisi hyvä paikkaus esim. Pesoselle. Mäkiaho on samaa tasoa, varmaankin vähän huokeammalla sopimuksella ja monikäyttöisempi, kun osaa pelata tietääkseni kohtuullisesti keskelläkin.

Mutta huhutut Haataja ja Mäkiaho eivät tuo nopeutta kovinkaan paljoa. Jos katsotaan playoffeissa tähän asti menestyneitä nippuja, niin kaikkien hyökkäyksessä on aika kivasti jalkoja.

Esim. Luttinen, Petrell, Haataja, Mäkiaho, Pikkarainen laituriosasto on hyvin fyysinen, mutta jalkoja ei kellään hirveästi. Ihan hitaitakaan noista ei ole muut kuin Mäkkäri, mutta Hackerin vauhtiset hyökkääjät (mieluusti vähän paremmilla käsillä) toisi kivasti syvyyttä hyökkäykseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös