Jokipojat kaudella 2013–2014

  • 114 944
  • 172

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Todella hieno homma! Tuskaahan tämä tahtoo aina vuodesta toiseen olla, mutta toivotaan, että tämä tästä iloksi muuttuu. Nyt sitten vaan odottelemaan uutisia pelaajista.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojilla ei ole mitään palkka, toimitsija tai vakuutusmaksu rästejä. Liiton ja Lisenssikomitean vaatimat maksut on siis ok. Lisäselvitys koskee päävelkoja verottajalle olevaa velkaa. Siitä halutaan kirjallisesti selvitys sovitusta maksuohjelmasta.
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Pitkästä aikaa Sir Pena kertoilee tarinaa taloudesta ja sen tervehdyttämisestä. Juttu on paikallislehti Karjalan Heilissä, verkkoversio tuossa alla linkin takana, pitää selailla sivulle 12.

Penan haastattelu

Ehkäpä se siitä, taas kerran.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Penan haastattelu

Ehkäpä se siitä, taas kerran.

Itselleni ainakin uppoo Penan tarina. Hienoa tekstiä kerrassaan. Nyt on siis mukaan tulossa n. 10 hengen sijoittajaryhmä vieläkin kovemmalla volyymilla kuin viime keväänä kriisin ollessa pahimmillaan ja konkurssin ollessa jo näppäimmillä. Matikainen kertoo, että nyt on jo kerätty erittäin merkittävä määrä rahaa. Lisääkin vielä haetaan ja Jokipoikien omistajapohja on mahdollisesti laajenemassa. Nyt sijoituksia antavat ei halua, että rahoilla maksetaan vanhoja velkoja, vaan että ne menee toiminnan kehittämiseen ja vakauttamiseen. Siksi on luvattu hallituspaikkoja, että näkevät minne ne rahat laitetaan. Matikaisen mukaan tavoite on 2-3v sisällä täysin velaton seura. Jotain toimia rahan keruun suhteen on edelleen menossa. Se konkurssien aikaisen Ry:n velkasaneeraus loppuu ensi kesänä.

Matikainen kertoo myös, että enään ei saa tulla yhtään tappiollista kautta, kun niitä on ollut koko 2000 luku. Tämä tulee varmasti näkymään tulevan kauden joukkueessa. Itse olen mielelläni talkoissa mukana kannustamassa nuorta, energistä paikallista joukkuetta, jossa pelaa paljon Jesse Paukun kaltaisia omia kasvatteja kasvamassa korkoa kohti sitä kirkkaampaa tulevaisuutta. Tämähän ei ole mikään este menestymiseen. Meillä on useita maajoukkuetason junioria kasvamassa ja mielellään yritetään niitä kotiuttaa maailmalta lisää. Ja jos Haapakoski ei halua sitoutua, niin ulos vaan jos siltä tuntuu. Luulisi Haapakosken kumminkin myös ymmärtävän, että ei se herran omakaan status vielä kummoinen ole...Pitäisin tätä Mikkona mielenkiintoisena projektina. Mun mielestä Haapakoski on hyvä nuoren joukkueen valmentaja, kunhan sitoutuu siihen 100%.
 

Warre

Jäsen
Pitkästä aikaa Sir Pena kertoilee tarinaa taloudesta ja sen tervehdyttämisestä. Juttu on paikallislehti Karjalan Heilissä, verkkoversio tuossa alla linkin takana...

Kiitos vinkistä ja linkistä muumijo! Näin sudetti-alueella asuvana tuota Heiliä pääsee aika harvoin selaamaan perinteisellä käyttöliittymällä, joten muistutus ko. lehden digitaalisesta versiosta oli hyvin osuva vihje muutenkin. Tuli selattua pari muutakin sivua ja lehden toimituksestahan löytyy kohtuu kovaa paikallista kiekko-tietämystä päätoimittaja Arttu Käyhkön ominaisuudessa. Itseltäni on ainakin jäänyt huomioimatta Artun siirto Karjalaisesta Heilin palvelukseen. (linkki vie Eliteprospectsin sivuille)

No niin, itse juttuun: Toisaalta kovin murheelliselta tuo tilikauden 2012-13 tulos näyttää, jos se todellakin jää tuonne n. - 200 000 €uroon. Hieman ihmetyttää taas kerran, kun kautta kuitenkin jatkettiin välieriin asti, ja siitä huolimatta turskaa tulee verkosta noinkin paljon. Eli ainoastaan Mestiksen voitto ja sen jälkeen pelatut karsinta-ottelut Ilvestä vastaan (täysille katsomoille toki) olisivat EHKÄ saaneet tilikauden lähes voitolliseksi!

Jonnen useasti (?) mainostama rebuild on nyt todellakin enemmän kuin paikoillaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jonnen useasti (?) mainostama rebuild on nyt todellakin enemmän kuin paikoillaan.

Kyllä. Olisi ollut jo kausia sitten pitänyt aloittaa, mutta nyt on puitteet tähän paremmat kun junioritoimintakin on nostanut hienosti tasoaan. Mutta ei pidä märehtiä menneisyyteen. Nyt jokainen tietää faktat ja on aika mennä niiden mukaan. Muutaman kauden päästä poimitaan hedelmät. Ja eikö muka olisi mukavaa vaihtelua katsella hetken nuorta lahjakasta joukkuetta? Jokipojat imee varmasti muualtakin lahjakkaita pelaajia ja omia rohkeasti isoihin rooleihin. Ja tässä pitää korostaa A-Junioreiden Sm-Liiga paikkaa. Tiiviissä yhteistyössä A:n joukkueen kanssa luo sellaisen pohjan joka kantaa hedelmää, mutta vaatii kärsivällisyyttä. Playoffit rebuild-moodissa on haarukassa silti. Muutama kärkihankinta a´la sopimukseton oma kasvatti Tomi Pöllänen mentooriksi ja loput paikat nuorille pidemmillä sopimuksilla.

Rohkeutta, realisuutta ja katsetta pidemmälle muttei liian kauas. Kausi kaksi, niin tiedä minne tässä vielä elvytään.

A-Junnuihin on tullut muuten ihan lupaavilla statseilla HIFK:sta maalivahti Akseli Uotila. (eliteprospects.com)
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mehtimäkeläisen palstalla HUHU, että Tj Kupiainen olisi häipynyt. Itse kyllä toivon että pitää paikkaansa, koska ei mitään ihmeellistä aikaan saanut. 200 000€ persenettoa kaudessa on jonkunlainen työn näyte.

Uutta matoa koukkuun!
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Taitaa olla taas paketti pahemmin kerran sekasin, jos näihin huhuihin on uskomista. Eikö tosiaankaan kellään ole virallista tietoa valmentaako edes Haapakoski tulevalla kaudella ja onko meillä enää TJ:tä ollenkaan.? Mitenkäs pelaaja rintamalla menee? Asun täällä "korvessa", joten huhujakaan ei kuule juuri ollenkaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onkohan Haapis ruvennut latelemaan Pentille ehtoja jatkamiselleen?

Ei se Haapakoski mikään kungen ole, ja tämän luulisi myöskin Pentin tiedostavan. En usko, että näillä tapahtumilla on Haapiksen kanssa tekemistä.


Toivottavasti tämä huhu ammutaan nopeasti alas.

Miksi? Nyt on ainakin havaittavissa että toimeen tartutaan. Tässähän voisi olla myös taustalla jotain omistuspohjaan liittyvää tai siihen, että uudet sijoittajat vaatii toiminnan vakauttamista ja kehittämistä. Edelleen kyseessä on vain yksittäinen huhu, mutta minä toivon muutoksia ja taidan olla ajatuksineni yksin? Kupiaisella ei ole mitään näyttöä jatkoon. Kaveri on aikamoinen maskotti lätkäbisneksessä ja kun talouskin kyykkää edelleen...ja lisäksi nuo kivasti metsään menneet lausunnot kuluneen kauden tappioista. Vaikuttaa että oikeasti on ulkotöissä näissä kuvioissa.

Onhan paketti mukavasti levällään, mutta itse näen tämän nyt uutena alkuna ja aistin toimintatapojen muutoksen.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Anteeksi huuteluni vieraisiin pöytiin:

- Ei mahda olla kenenkään "huippu"toimarin unelmapesti lähteä vetämään saneerauksessa olevaa yritystä, jos Kupiainen on ottanut ja lähtenyt niin onko uutta "nimeä" ollut spekuloinneissa ?
- Kaikesta päätellen Kupiainen tuntuu puhuneen potaskaa, joko tietoisesti tai sitten tietämättään. Tilanteen tasalla mies ei ole ollut, liekkö kaveri ollut TJ:n pallilla vain nimellisesti ?
- Karjalan Heilin mukaan Jokipoikien taustayhtiö on ollut saneerauksessa jo kahden vuoden ajan ja vuosi jäljellä. Tuntuu oudolta että saneeraus aikana persnettoa tehdään kokoajan lisää. Nämä tietysti voidaan kuitata ulkopuolelta tulevalla rahalla, mutta mielenkiintoista olisi tietää miten saneerauksen alkuperäiset velkojat ovat rahojaan saaneet?

Tokihan homman voi nähdä niin että tappiota tehdään, ja sitä sitten paikalliset yritykset kuittaileepi sitten pois joka vuosi. Onhan se eräänlaista sponsorointia sekin. Mutta pitemmän päälle se talous olisi hyvä saada kuosiinkin.

Tuntuu jotenkin oudolta että tilanne on Joensuussa noin paha - historia toistaa itseään kokoajan :/. Toivottavasti saneerauksen viimeinen vuosi olisi hyvä ja talous saataisiin tolpilleen. Onhan Sportkin vedellyt matokuuria taloudelle viime kausilla ja menestys ei ole hirmuisen huonoa ollut kaukalossakaan - miksei siinä onnistuttaisi myös Joensuussa.
 

Warre

Jäsen
Edelleen kyseessä on vain yksittäinen huhu, mutta minä toivon muutoksia ja taidan olla ajatuksineni yksin? Kupiaisella ei ole mitään näyttöä jatkoon.

Olisiko pitkäjänteisyys mitään? Mikään kansankiihottaja tai karismaattinen alfa-uros Kupiainen ei taida olla, mutta olen ymmärtänyt, että hän sentään tajuaa jotain tuosta bisneksestä kiekon ympärillä ja on se kulma edellä toiminutkin. Ei kaikkien kiekkohenkilöiden tarvitse olla Tameja tai Penttejä.

Jälleen kerran aloitin päiväni lukemalla paikallislehteä. Pienehkö uutinen tiesi kertoa, että TuTo oli saanut toimitettua lisäselvitykset liitolle. Jokipoikien vastaavaa kuulemma vielä odottelevat ensi keskiviikolle.
 

Warre

Jäsen
Jälleen kerran aloitin päiväni lukemalla paikallislehteä...

Olisihan se mukavaa joskus kehuskella kuulleeni Jokipoika-huhuja jostain muusta lähteestä, kuin paikallisaviisista. Vaikka näin että koodinimi Repe kertoi pelatessamme golfia että... tai Chearliideri Lotta-Maija kuiskasi aamu-yöstä korvaan että...Mutta ehei, aamun Karjalainen tuo jälleen kerran tiedon muruset koti-ovelle asti.

Nimittäin, otsikko päivän Karjalaisessa menee seuraavasti: Matikainen: Kaiken pitäisi olla hallinnassa. Sisällöstä voisi irroittaa pari asiaa: Lisenssi-asioiden vuoksi joudutaan tekemään työtä viimeiseen asti. Kupiaisen erohuhuja Matikainen ei kommentoi (mikä kyllä ei ole omiaan hälventämään huhujen kaikua). Ja ulos asioiden kanssa tullaan loppuviikon aikana.

Siinäpä sitä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Siinäpä sitä.

Eli tilanne on todellisuudessa edelleen pahasti päällä, kuten varmaan kaikki sen on voinutkin aistia. Huomiseen on aikaa lisenssin kanssa. Sitten kun tullaan julkisuuteen niin tässä kohtaa kevättä on tultava varmistus ensin siihen, että pelataan Mestistä ja seuraavaksi tuohon Kupiaisen asiaan. Sen jälkeen mielellään voitaisiin samalla tiedottaa että kuka valmentaa...

Nyt saa kantaa vastuuta, kuten Katainen on meitä opettanut.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Ulkopuolisena täytyy ihmetellä miten noilla katsojakeskiarvoilla Jokipojilla on talousvaikeuksia kaudesta toiseen? Onko taustalla joitain isompia velkoja? Onko sponsoroinnin kanssa ongelmia? Onko seuran talouden suunnittelussa pelkkiä amatöörejä?
Olisi todella huono tilanne, jos Jokipojat eivät saisi lisenssiä tälle kaudelle.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Olisi todella huono tilanne, jos Jokipojat eivät saisi lisenssiä tälle kaudelle.

Kyllä se Lisenssi klaarataan, että sen suhteen ei pitäisi enään olla hätää. Ja aikasempaan kysymykseesi, niin toimintaa on vaikeuttanut isot vanhat Ry:n velat.

Mutta nyt kuhisee sen verran, että tulossa voi olla positiivisen sävytteinen tiedotus kunhan tulee. Kannattaa olla kuulolla.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Mutta nyt kuhisee sen verran, että tulossa voi olla positiivisen sävytteinen tiedotus kunhan tulee. Kannattaa olla kuulolla.

Ja tämä positiivisen sävytteinen tiedotus on tulossa juhannuksena(ko)? 2 kk ollaan oltu jo kuulolla, kovin pitkään ei jaksaisi enää.

Onhan se toki totta, että on vaikea kiinnitellä pelaajia kun ei ole edes valmentajaa, saati lisenssiä. Tänään on/oli viimeinen päivä toimittaa lisäselvitykset, jos halutaan lisenssi. Kai siellä toimistollakin on tämä huomioitu. Tosin Jokipojat tietäen koko porukka on ollut Kontioniemessä golfaamassa ja nauttimassa kesäisestä päivästä.

"Vitut ne kuitenkaan saa mitään aikaiseksi"- ajatus on voimistunut koko ajan seurajohtoa kohtaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tänään on/oli viimeinen päivä toimittaa lisäselvitykset, jos halutaan lisenssi. Kai siellä toimistollakin on tämä huomioitu.

Mehtimäkeläisen toimitus kertoilee, että epävirallisien lähteiden mukaan lisenssi on nyt seinällä laminoituna.

Eipä tuota uutista tässä nyt odotellutkaan vaan ihan jotain muuta. Odotellaan, jospa tuota pian tulisi se laajempi inffo- setti. Pelaajasopimuksiakin on samassa lienee odotettavissa.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Taustalla tapahtuu koko ajan, omistuspohja varmaankin laajenee ja uusia tukijoita tulee seuran taakse. Sen verran voisi seuraavassa tiedotustilaisuudessa kertoa, että seuran tiedottamistyyli muuttuu avoimempaan/ammatimaisempaan suuntaan. Todennäköisesti uudet yhteistyökumppanit ovat tietoisia missä mennään, mielestäni myös fanit ansaitsisivat jonkinnäköistä tietoa tulevasta. Pääpointti on kuitenkin siinä, että johtoryhmä tekee arvokasta työtä Joensuulaisen kiekon tulevaisuutta ajatellen.

Junioritoiminnan korkean tason säilyttäminen on avainasemassa Joensuulaisessa jääkiekossa ja myös jatkossa uusien nousevien kykyjen saaminen Jokipoikiin on tärkeää. Seurastahan on saanut viime vuosina moni pelaaja hyvän nosteen uralleen ja tällä cv:llä uskon jatkossakin monen pelaajan tulevan susirajalle(edellyttäen talousasioiden tasapainoa)hakemaan sen ratkaisevan askeleen kohti parrasvaloja.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat toimittanut lisäselvitykset määräaikaan mennessä (mestis.fi). Uutinen ei kerro onko selvitykset riittävät, joten hiukan jättää vielä hommaa auki...mutta eiköhän ne riitä.

Nyt siis odotellaan seuraavaksi sitä inffo-pakettia. Kuinka puhtaaksi tilit saadaankaan nyt vedettyä? Ketä taustalle ilmestyy ja vaihtuuko samassa rytäkässä TJ ja valmentaja. Pelaajasopimuksiakin on mahdollisesti tulossa samassa tiedotuksessa.

Haluaisin muistuttaa kuinka tuo aiemmin linkitetty Penan haastattelu Heilissä alkaa....

Karjalan Heili kirjoitti:
Maakunnan Jääkiekkoilun lippulaiva yrittää saada taloutensa kerralla kuntoon uusilla sijoituksilla ja käynnistämällä laajan haastekamppanjan.
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat uusin eväin uutta kautta kohti (Jokipojat.com)

- Omistuspohja on muuttunut.
- Talous parempi kuin "pitkään, pitkään aikaan". Nyt päästään jo kehittämään toimintaa.
- Pelaajabudjetti ei suuremmin muutu edelleenkään..
- Haapakoski jatkaa valmentajana
- TJ Timo Kupiainen siirtyy/siirrettiin syrjään
- Pelaajasopimuksia on ja niitä tiedotellaan mahdollisesti ensiviikolla.

Tuossa nyt jotain. Jäädään odottelemaan jos jotain kautta saisi selville uusia omistajia ja tietysti odotellaan uuden TJ:n nimitystä.
 
Viimeksi muokattu:

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Hienoa oli lukea Jokipoikien nettisivuilta positiivisia uutisia. Pitkästä aikaa on hyvät edellytykset kehittää toimintaa pitkäjännitteisesti, kun talouskin turvaa tulevaisuutta. Kilpailukykyinen joukkue on tulossa Joensuuhun ja yhteistyö Riian-dynamon kanssa jatkunee tulevalla kaudellakin. Osapuolet ovat kuulemma tyytyväisiä puolin ja toisin yhteistyöhön ja valmentaja M.Haapakoski antaa yhteistyöhön(ex-maajoukkue) pestinsä kautta uuden ulottuvuuden, kuten myös pelaajarekrytointeihinkin.

Luulen, että kun sarja alkaa, niin perinteinen Jokipojat tuo sarjaan tasoa ja väriä. Nyt on parempi fiilis nauttia kesästä.
 
Viimeksi muokattu:

Warre

Jäsen
Jotain positiivista sentään.

Lindroos kesti keittiön kuumuutta kaksi vuotta ja Pursiainen sai mittarinsa punaiselle myös samassa ajassa. Luulin, että Kupiaisen kulho ei olisi tullut vielä täyteen, mutta olin näemmä sitten väärässä. Onnea vaan seuraavalle yrittäjälle ko. pestissä, kuka sitten lienetkään.

Haapakosken ääni kuului tiedotteen taustalla, mikä luokitellaan hyväksi uutiseksi. Kummallisesti Haapis tuli ulos mediapiilostaan lähes samassa lauseessa kun ilmoitettiin Toimitusjohtajan menolipun ostamisesta Helsingin junaan. Vahvistaa aika hyvin omia harhaisia epäilyksiäni Haapiksen osallisuudesta ko. tapaukseen.

Joukkueellista pelaajia kaipailtaisiin seuraavaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös