Jokipoikien juniorit

  • 200 802
  • 835
Suosikkijoukkue
JoKP
Oho. Siellä on kolmelle oman kylän pojalle kirjoitettu sopimus Kiekkopoikiin. Mahtavaa!

Miten kauas historiaan pitänee mennä edellisestä vastaavasta jossa täyttyy kriteerit.
1. Oma kasvatti
2. Ei käynyt muualla hakemassa kiekkokokemusta välissä.

Monia vuosia uskoisin. Oli miten oli, niin rispektiä koko tynnyrillinen kiekkopoikien suuntaan.

Jesse Paukku tuli tästä ekana mieleen lähihistoriasta. Voi olla joku muukin, muttei ihan viime vuosina.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Väänänen kävi pari kautta Ilveksessä.
Niin kävi, mutta palasi takaisin kesken heti toisen kauden ja pelasi sen jälkeen Juniori Jokipojissa saaden sieltä suoraan sopimuksen edustukseen.
Sivonenkin tais käydä jossain. Eli Paukku viimeisin ja siitäkin jo aika tovi.
"Silli" pelasi useamman kauden ajan Ilveksessä ja tuli sieltä edustuikseen, joten häntä en laskisi tähän kohtaan mukaan, mutta Miro menee täysin tähän sapluunaan, jossa Juniori Jokipojista noustaan edustuksen sopimuspelaajaksi.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Sivonen pelasi Jukureissa kaksi ja puoli kautta.
Katoppas puhe olikin Sivosesta? Mien katoin alun perin, että puhe oli Silvennoisesta. Melko paha lukuvirhe, nöyrimmät pahoitteluni. :)

U20 joukkue voitti vika pelissään Viikingit 10-3 ja sijoittui kuudenneksi. U18 jatkoi voittojen tiellä voittaen KalPa Ak:n 4-2.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tuli vielä tuossa mieleen Wiljami Kupiainen, Aleksi Inkinen sekä Akseli Rouhiainen, jotka nostettiin edustukseen junnuseurasta. Toki Rouhiainen piipahti yhdessä välissä JYPissä, mutta palasi takaisin junnuihin.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
U18 hävisi eilen SM alemmassa karsintasarjassa JYP Ak:lle 4-5, mutta tänään Jokipojat nappasi Ilves Ak:sta voiton lukemin 4-1. U20 joukkue pelasi jo viikko sitten viimeisen ottelunsa voittaen Viikingit selvästi lukemin 10-3. Jokipoikien lopullinen sijoitus 13 joukkueen U20 Mestiksessä oli kuudes. Sijoitus on loppupeleissä hyvä sijoitus kaikkien vaikeuksien jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
U18 joukkue päätti tänään kautensa JYP Ak:lle kärsittyyn 2-3 tappioon jatkoajalla. Mestiksen mestaruuden voittanut ja hyvin karsinnoissa pelannut Jokipojat nousee tappiosta huolimatta ensi kaudeksi alempaan SM-sarjaan. Joukkueen vastuukoutsi Maukonen kommentoi nousua Karjalaisessa:

- Hyvät esitykset. Tiukka paikka, kun sarjanoususta pelattiin. Siihen hyvin vastasimme. Onnistuimme koko joukkueena. Vain voittaminen merkkaa, kun kamppaillaan paikasta ylempänä. Iloinen olen joukkueen ja seuran puolesta, että pystyimme sarjaporrasta ylemmäs nousemaan. Paljon olemme saaneet pelaajia vietyä eteenpäin. Täällä on hyvä paikka pelaajien kehittyä.

Onnittelut joukkueelle! :)
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Juniori Jokipojat kauden 2021-2022 päättäjäisissä palkitut!

Vuoden huoltaja: Mikko Haapala
Vuoden Valmentaja: Iiro Maukonen
Vuoden joukkueenjohtaja: Jukka Ristola
Vuoden seuratoimija: Tanja Vatanen

Palkittavat tytöt
Kehittynein pelaaja: Viola Väätäinen
Fair Play pelaaja: Sofianna Ruohola
Vuoden Valmentaja: Marie Vainikainen

Terveystalo palkinto: Tuomas Puustinen, Juho Kuikka ja Samuli Vatanen
Pohjola-leiri lahjakortit: Anton Kettunen ja Matias Piiroinen
Musikka palkinto: Miro Nylund
Taapen palkinto kauden maalivahti Kiertopalkinto: Jester Rossi
Ilopelata Jokipojissa: Tytöt Henny Karhu, U9 Miro Laukkanen, U10 Mikael Tuumainen, U11 Kasper Pakarinen, U12 Jaajo Mäkkeli, U13 Eikka Honkanen, U14 Aatu Hankilanoja, U15 Jonne Jääskeläinen, U16 Kalle Raunio, U18 Julian Immonen ja U20 Valtteri Vaittinen.

U9 Kehittynein pelaaja: Sami Väkeväinen, Unto Westman ja Miron Volko
Fair Play pelaaja: Eemil Juvonen, Sulo Westman ja Toivo Raekorpi
U10 Kehittynein pelaaja: Leevi Hirvonen, Eetu Ahtonen ja Jere Ropponen
Fair Play pelaaja: Ville Simanainen, Leevi Pitkänen ja Pietu Niukkanen
U11 Kehittynein pelaaja: Aapo Goran, Akseli Gröhn ja Jooas Pikkarainen
Fair Play pelaaja: Eelis Kortelainen, Leevi Huikuri ja Väinö Varis
U12 Kehittynein pelaaja: Arseni Ollikainen, Hannes Lyhykäinen ja Emil Kokkonen
Fair Play pelaaja: Toivo Saalasti, Venni Hirvonen ja Iivari Vatanen
U13 Kehittynein pelaaja: Aatu Kokkonen, Frida Pajula ja Onni Kallonen
Fair Play pelaaja: Heikki Toivanen, Jiko Piiroinen ja Nooa Parkkinen
U14 Kehittynein pelaaja: Onni Honkanen ja Jasper Penttonen
Fair Play pelaaja Pekka Pakarinen ja Arttu Vaara

U15 Paras puolustaja: Onni Hirvonen ja Paras hyökkääjä: Niko Kortelainen
U16 Paras puolustaja: Aaro Parviainen ja Paras hyökkääjä: Juuso Haapala
U18 Paras puolustaja: Peetu Paaso ja Paras hyökkääjä: Lasse Vatanen
U20 Paras puolustaja: Rasmus Kankkunen ja Paras hyökkääjä: Veeti Matikainen

Onnea kaikille palkituille!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Miro Aaltonen ja Tomi Karhunen järjestävät maalinteko- ja maalivahtileirin 07-10-syntyneille.
Hienoa, että edustusjoukkueenkin puolelta lähdetään tekemään Miron ja Tomin johdolla kiekkoleiriä junnuille. Hyvä lisä junnuseuran perinteisille Ärjyleireille. Tänä vuonna Ärjyleirit pidetään 6.-8.6. U9-U11 ikäluokille sekä 15.-17.6. U12-U14 ikäluokille.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Onnittelut, Juniori Jokipojat on saanut kesäkuussa Tähtiseura-tunnuksen!

Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa onnittelee kesäkuun alussa 2022 Tähtiseura-tunnustuksen saaneita seuroja.

Suomen ITF Taekwon-Do
Jyväskylän ITF Taekwon-Do, lapset ja nuoret, aikuiset

Suomen Jääkiekkoliitto
Juniori Jokipojat, lapset ja nuoret

Suomen Palloliitto
Iskmo-Jungsund Bollklubb, lapset ja nuoret
Haukiputaan Pallo, aikuiset (seura jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseura)

Suomen Taitoluisteluliitto
Jyväskylän Taitoluisteluseura, lapset ja nuoret

Suomen Tennisliitto
Kuopion Tennisseura, lapset ja nuoret, aikuiset

Suomen Voimisteluliitto
Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski ry, aikuiset (seura jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseura)

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: Lasten ja nuorten toiminta, aikuisliikunta ja huippu-urheilu. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Onnittelut, Juniori Jokipojat on saanut kesäkuussa Tähtiseura-tunnuksen!

Mahtava juttu koska tunnustus osoittaa, että Kiekko-Poikien taustalla juniorityö toimii, joka on lopulta myös edustuksen toiminnan ja menestyksen sekä mahdollisen Liiganousun takuuna.

Juniori Jokipoikien takana tekee varsin mittava joukko organisaation vastuuhenkilöitä asiansa osaavaa työtä toiminnanjohtajan, eri joukkueiden valmentajien ja valmennuksesta yleisemmin vastaavien sekä tiedottajien yms. vakinaisemman porukan johdolla.

Ja kuten aina junioritoiminnassa, pelaajien vanhempien rahoitus ja pyyteetön talkootyö ovat erittäin keskeisessä roolissa, että koko junioritoiminta saadaan lopulta pyörimään. Jääkiekko on varsin kallis harrastus nuorelle ja nuoren vanhemmille, mutta hienoa, että Juniori Jokipojat ovat saaneet homman pyörimään ja myös vähemmän varakkaiden perheiden nuorille löytyy nykyään jo tukea jääkiekkoharrastukseen.

Itsekin tulee silloin tällöin katsottua talven mittaan junnujen pelejä Juniori Jokipoikien YouTuben Live-stream kanavalta. Peli-iloa ja menestystä junnujoukkueille alkavaan pelikauteen!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Juniori Jokipoikien takana tekee varsin mittava joukko organisaation vastuuhenkilöitä asiansa osaavaa työtä toiminnanjohtajan, eri joukkueiden valmentajien ja valmennuksesta yleisemmin vastaavien sekä tiedottajien yms. vakinaisemman porukan johdolla.
Junioriseuran toimintaa on selvästikin kehitetty pitkällä tähtäimellä pikkuhiljaa ammattimaisempaan suuntaan ja nyt se rupeaa näkymään pelaajatuotannon lisäksi myös siinä, että seuraan on pystytty palkkaamaan lisää osaavaa henkilökuntaa ympäri Suomea. Ja mikä tärkeintä, niin käsittääkseni seuran toimintamaksut eivät ole siltikään nousseet.
pelaajien vanhempien rahoitus ja pyyteetön talkootyö ovat erittäin keskeisessä roolissa, että koko junioritoiminta saadaan lopulta pyörimään.
Vanhemmat ovat isossa roolissa, mutta ei pidä myöskään unohtaa suurta joukkoa yhteistyökumppaneita, jotka omalta osaltaan mahdollistavat toimintaa ja sen kehittämistä.

Kilpaikäluokat aloittivat treenit jo viikkoa ennen edustusta ja ensimmäisiä harkkapelejäkin on jo pelattu. U20 ei ole vielä pelannut, mutta SM karsintasarjaan valmistautuva U16 sekä SM alempaan alkusarjaan valmistautuva U18 ovat jo pelanneet. U18 kohtasi JYPin kotona ja vieraissa häviten molemmat ottelut niukasti 3-4. U16 kohtasi vieraissa Ilveksen häviten ottelun 4-6, mutta KooKoo kaatui jatkoajalla 6-5. Siitä se taas lähtee kausi rullaamaan ja sarjat alkavat sitten syyskuun puolella.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
. U16 kohtasi JYPin kotona ja vieraissa häviten molemmat ottelut niukasti 3-4. U18 kohtasi vieraissa Ilveksen häviten ottelun 4-6, mutta KooKoo kaatui jatkoajalla 6-5. Siitä se taas lähtee kausi rullaamaan ja sarjat alkavat sitten syyskuun puolella.

Viärinpäin nuo joukkueet. U18 kohtasi jypin jne.

U16:sta tulee olemaan aika haastava kausi edessä(miksi ei myös U18:sta). Joukkueen materiaali ei ole tälläkään kaudella mikään häikäisevä kokonaisuudessaan(heikompi mitä viime kaudella), joten valmennuksen vastuulle jää taas aika iso taakka luoda pitävä joukkuepuolustus ja myydä se joukkueelle. Tampereen peli oli kauden ensimmäinen tosiaan, mutta näytti taas sen työnsaran mikä on edessä. Puolustaminen ja joukkueen tukeminen oli, noh, sanotaanko jotta aika helvetin heikkoa. Joukkue ei hirveästi tule kestämään loukkaantumia, sillä reserviä ei ole ollenkaan. Nytkin taitaa tehdä tiukkaa, jotta saadaan täysi kokoonpano vaikka kaikki olisivat terveenä.

Viime kaudella oli aika tavalla samanlainen tuo kauden alun kuvaus. Jonkun aikaa meni valmennukselta saada pelaajat ymmärtämään jotta sitä täytyy välillä myös puolustaa jos haluaa voittaa.

Siellä kun ollaan junioreissa(kilpasarjoissa) alettu tekemään asoita vähän ammattimaisemmin on jotkut vanhemmat vetäneet herneenpalkoja aika huolella sieraimiin. Kun ei enään vanhempien painostus tuokkaan pelipaikkaa/-aikaa sille omalle Petterille/Liisalle.

Tulevan kauden jälkeen Jokipojista tulee poistumaan useampi pelaaja u16 ja u18 joukkueista ja kyseessä ei suinkan ole ne jotka istuvat penkillä.

Ihmettelen kyllä hiukan miten tältä alueelta ei saada esim. juuri u16 joukkueeseen pelaajia riittävästi, tarkoitan nyt ihan määrällisesti, puhumattakaan laadusta. Nurmes,Lieksa, Ilomantsi, Joensuu Kitee yms. , iskeekö väestökato vaan oikeasti niin paljon?
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onnittelut, Juniori Jokipojat on saanut kesäkuussa Tähtiseura-tunnuksen!

Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa onnittelee kesäkuun alussa 2022 Tähtiseura-tunnustuksen saaneita seuroja.

Suomen ITF Taekwon-Do
Jyväskylän ITF Taekwon-Do, lapset ja nuoret, aikuiset

Suomen Jääkiekkoliitto
Juniori Jokipojat, lapset ja nuoret

Suomen Palloliitto
Iskmo-Jungsund Bollklubb, lapset ja nuoret
Haukiputaan Pallo, aikuiset (seura jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseura)

Suomen Taitoluisteluliitto
Jyväskylän Taitoluisteluseura, lapset ja nuoret

Suomen Tennisliitto
Kuopion Tennisseura, lapset ja nuoret, aikuiset

Suomen Voimisteluliitto
Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion Vaajakoski ry, aikuiset (seura jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseura)

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: Lasten ja nuorten toiminta, aikuisliikunta ja huippu-urheilu. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.
Onnittelut. Tämä on vähän niin kuin laatuauditoinnin merkki. Hyvää duunia!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Viime kaudella oli aika tavalla samanlainen tuo kauden alun kuvaus. Jonkun aikaa meni valmennukselta saada pelaajat ymmärtämään jotta sitä täytyy välillä myös puolustaa jos haluaa voittaa.
Kyllähän nämä kauden alut usein toistavat itseään, mutta sillä määrällä pelaajia sitä täytyy vaan mennä ketä on mukana. Pääasia, että näistä pienistäkin pelaajamassoista saadaan vietyä pelaajia yksilöinä eteenpäin kohti aikuisten sarjoja ja joukkueen mahdollinen menestys tai menestymättömyys tulee sitten siinä sivussa. Toki ainahan se olis kivempi pärjätä, mutta SM-sarjataso on kyllä kova haaste. Mutta ei muuta kuin tulta päin! ;)
Tulevan kauden jälkeen Jokipojista tulee poistumaan useampi pelaaja u16 ja u18 joukkueista ja kyseessä ei suinkan ole ne jotka istuvat penkillä.
Tarkoitat varmaan pelaajia, jotka siirtyvät mahdollisesti Liigaorganosaatioihin? Joka kauden jälkeen näin tapahtuu, joskus lähtee useampi ja joskus taas vähempi. Itsellä ei ole tällä hetkellä minkäänlaista käsitystä siitä, onko siellä, miten paljon ja millaisia lahjakkuuksia, joiden perään mahdollisesti kysellään Liigaorganisaatioiden puolelta? Sitten on aina vielä tietysti pelaajia, jotka ovat itse tyrkyllä Liigaseuroihin.
Ihmettelen kyllä hiukan miten tältä alueelta ei saada esim. juuri u16 joukkueeseen pelaajia riittävästi, tarkoitan nyt ihan määrällisesti, puhumattakaan laadusta. Nurmes,Lieksa, Ilomantsi, Joensuu Kitee yms. , iskeekö väestökato vaan oikeasti niin paljon?
Kyllähän tänne ajottain siirtyy pelaajia maakunnasta, mutta eipä taida oikein löytyä isommasti apuja maakunnan pienemmistä seuroista, kun ei ole paljoa harrastajia. Jos täällä pelattaisiin edustustasolla Liigaa ja täällä olisi Liiigaorganisaatio, niin viimeistään silloin tänne on imua kauempaakin. Toki onhan tänne nytkin tullut junnupelaajia muualta Suomesta ja ulkomailtakin. Seurojen Liigastatuksella on tällä hetkellä todella iso merkitys pelaajille, vanhemmille ja agenteille, joskus pelaajakohtaisesti liiankin iso merkitys ja se vaikuttaa joskus harkintakykyyn ja valintoihin siitä, mikä olisi pelaajalle kehityksen kannalta se paras vaihtoehto, lähteä vai jäädä?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ihmettelen kyllä hiukan miten tältä alueelta ei saada esim. juuri u16 joukkueeseen pelaajia riittävästi, tarkoitan nyt ihan määrällisesti, puhumattakaan laadusta. Nurmes,Lieksa, Ilomantsi, Joensuu Kitee yms. , iskeekö väestökato vaan oikeasti niin paljon?

Kyllähän tänne ajottain siirtyy pelaajia maakunnasta, mutta eipä taida oikein löytyä isommasti apuja maakunnan pienemmistä seuroista, kun ei ole paljoa harrastajia. Jos täällä pelattaisiin edustustasolla Liigaa ja täällä olisi Liiigaorganisaatio, niin viimeistään silloin tänne on imua kauempaakin. Toki onhan tänne nytkin tullut junnupelaajia muualta Suomesta ja ulkomailtakin. Seurojen Liigastatuksella on tällä hetkellä todella iso merkitys pelaajille, vanhemmille ja agenteille, joskus pelaajakohtaisesti liiankin iso merkitys ja se vaikuttaa joskus harkintakykyyn ja valintoihin siitä, mikä olisi pelaajalle kehityksen kannalta se paras vaihtoehto, lähteä vai jäädä?

Olen " sunnuntai" nimimerkin kanssa hieman samaa mieltä asiasta ja toisaalta hieman eri mieltä "Väärävaihdon" kanssa.

Pohjois-Karjalassa on kattavasti jäähalleja muualla kuin Joensuussa eli etelästä päin Kiteellä, Kontiolahdella, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Juuassa ja Nurmeksessa. Hoidettuja avokaukaloita on sen lisäksi paljonkin pitkin maakuntaa mm. Ilomantsissa, jossa ei ole jäähallia.

Olen ottanut tähän asiaan jo kantaa aiemminkin, mutta Joensuun Kiekko-Pojat maakunnan johtavana jääkiekkoseurana ei näy paljoakaan maakunnan muilla paikkakunnilla, jossa on jäähalli. Se ei tee kovinkaan aktiivisesti PR työtä hankkiakseen lupaavia pelaaja-alkuja maakunnan sisältä oman junioritoimintansa alle tai tee sitä edellyttävää pohjatyötä mm. järjestämällä jääkiekkoleirejä, PR-tempauksia tai pelaajavierailuja niillä paikkakunnilla, jossa on jäähalli ja paikallinen jääkiekkoseura. Jopa Kalpa tekee tätä työtä paremmin Pohjois-Karjalassa kuin Kiekko-Pojat. Kiekko-Pojat on jäänyt aika etäiseksi seuraksi maakunnan urheiluseuroille, joille myös jääkiekko kuuluu ohjelmaan.

Jääkiekosta innostuneita nuoria kyllä löytyy pitkin maakuntaa ja lahjakkaitakin, mutta se vaatisi ihan toisenlaista organisoitumista maakunnan sisällä ja tiivistä yhteistyötä paikallisten jääkiekkoseurojen kanssa. Paikalliset lahjakkuudet tahtovat jäädä paikallisiksi lahjakkuuksiksi kun polkua omasta jäähallista Joensuun kirkkaisiin valoihin ei ole juuri käytännössä olemassa vaikka sen voisi rakentaa jokaiselle Pohjois-Karjalan jääkiekkohallin omaavalle paikkakunnalle. Usein lahjakas jääkiekkoilijan alku lopettaa muutaman juniorivuoden jälkeen kun tie on tukossa sen takia, että ei ole organisoitua sekä houkuttelevaa väylää maakunnan jäähallipaikkakunnilta Joensuun Kiekko-Poikien alle. Omatoimisesti pelaajia on siirtynyt esim. Lieksasta ja Nurmeksesta enemmän Kalpan junnuorganisaatioon kuin Kiekko-Poikiin. Maakunnan väestökato ei selitä tätä asiaa, vaikka toki harrastajien määrään se voi vaikuttaa.

Toki em. järjestelmän luominen vaatisi hyvin paljon taloudellisia lisäresursseja Kiekko-Pojilta ja kaikilta jääkiekkohallin omaavilta paikkunnilta, mutta sitä varten tarvittaisiin vahva näkemys asiasta ja pitkäjänteistä yhteistä kehittämistä sekä sille myös ulkopuolista rahoitusta esim. Jääkiekkoliitolta, paikallisilta rahoittajilta, kuntien liikuntatoimelta, EU:lta etc. etc. En usko, että raha nousisi ongelmaksi, jos vain halua on edellä kuvatun pelaajapolun organisoimiseksi lahjakkaille nuorille pelaajille jokaiselta maakunnan jäähallipaikkakunnalta ja miksi ei vaikkapa ihan avoimelta jäältäkin Kiekko-Poikien junioriorganisaation alle.

Minusta Liigastatus ei ole se ongelma pelaajien saapumiselle Kiekko-Poikiin maakunnan sisältä vaan kyse on enemmän siitä, että onko näkemystä, tahtoa ja resursseja rakentaa ympäri maakuntaa yhteinen pelaajapolku Joensuun Kiekko-Poikiin kaikkein lahjakkaimmille maakunnan nuorille jääkiekon pelaajille. Tätä olisi hyvä tehdä jo nyt koska jos Liigaa tavoitellaan, niin olisi hyvä saada jo ennakkoon koko maakunta idean taakse.

Mikäpä olisi lopulta sen parempi keino saada myös maakunnasta potentiaaliset uuden Liiganousija Kiekko-Poikien katsojat laajalti liikkeelle maakunnasta Mehtimäen halliin kuin Kiekko-Poikien tekemä tiivis yhteistyö paikallisten jääkiekkoseurojen kanssa. Olisihan se hienoa kun Liigassa pelaisi esim. joskus Kiteen (maalivahti), Outokummun (pakki), Polvijärven (pakki), Kontiolahden (sentteri), Nurmeksen (laituri) ja Lieksan (laituri) kasvattien kentällinen Kiekko-Poikien väreissä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Olen ottanut tähän asiaan jo kantaa aiemminkin, mutta Joensuun Kiekko-Pojat maakunnan johtavana jääkiekkoseurana ei näy paljoakaan maakunnan muilla paikkakunnilla, jossa on jäähalli. Se ei tee kovinkaan aktiivisesti PR työtä hankkiakseen lupaavia pelaaja-alkuja maakunnan sisältä oman junioritoimintansa alle tai tee sitä edellyttävää pohjatyötä mm. järjestämällä jääkiekkoleirejä,
Siis meikäläisen ja sunnuntain kirjoitukset koskivat lähinnä Juniori Jokipoikien toimintaa, ei Kiekko-Poikien. Mutta JoKP:sta ja joensuulaisesta edeustuskiekosta puhuttaessa, niin esimerkiksi huomenna pelataan harjoituspeli maakunnassa Kiteellä ja JoKP järjesti kesällä ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen nimissä kiekkoleirin junnuille ja sinnehän sai tietenkin tulla mistä päin vaan, myös maakunnasta. Nyt parin vuoden aikana uuden JoKP:n tulemisen jälkeen toimintaa on ruvettu viemään myös edustuskiekossa pikkuhiljaa lähemmäksi maakuntaa.

Mutta mitä tulee tähän varsinaiseen aiheeseen juniorikiekkoluun liittyen yhteistöhön Juniori Jokipoikien ja muiden maakunnan seurojen kanssa, niin se toiminee varmastikin osapuilleen samalla tavalla, mitä Juniori-KalPa tekee omien yhteistyöseurojensa kanssa. Juniori Jokipoikien ja maakunnan seurojen yhteistyöstä löytyy tiivistelmää, muun muassa junioriseuran toimintakertomuksista, tässä kaudelta 2020-21:

"Yhteistyö maakunnan muiden jääkiekkoseurojen jatkui edellisen kauden mukaisesti. Yhteistyösopimus
solmittiin maakunnan kaikkien jääkiekko seurojen kanssa aiempien vuosien malliin, mikä mahdollisti
pelaajaliikenteen seurojen välillä sekä yhteisjoukkueet. Kauden aikana teimme tiivistä yhteistyötä Savo-Karjalan alueen seurojen kanssa erityisesti pelaajaliikenteen ja valmennuksen osalta. Taitovalmentaja Janne Hattunen ja valmennuspäällikkö Sasu Keto vierailivat kummiseuroissa PoU, Lieksan Hurtat, Kiteen Jääsudet, Kontiolahden Kajastus ja Juuan Palloseura".
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Siis meikäläisen ja sunnuntain kirjoitukset koskivat lähinnä Juniori Jokipoikien toimintaa, ei Kiekko-Poikien. Mutta JoKP:sta ja joensuulaisesta edeustuskiekosta puhuttaessa, niin esimerkiksi huomenna pelataan harjoituspeli maakunnassa Kiteellä ja JoKP järjesti kesällä ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen nimissä kiekkoleirin junnuille ja sinnehän sai tietenkin tulla mistä päin vaan, myös maakunnasta. Nyt parin vuoden aikana uuden JoKP:n tulemisen jälkeen toimintaa on ruvettu viemään myös edustuskiekossa pikkuhiljaa lähemmäksi maakuntaa.

Mutta mitä tulee tähän varsinaiseen aiheeseen juniorikiekkoluun liittyen yhteistöhön Juniori Jokipoikien ja muiden maakunnan seurojen kanssa, niin se toiminee varmastikin osapuilleen samalla tavalla, mitä Juniori-KalPa tekee omien yhteistyöseurojensa kanssa. Juniori Jokipoikien ja maakunnan seurojen yhteistyöstä löytyy tiivistelmää, muun muassa junioriseuran toimintakertomuksista, tässä kaudelta 2020-21:

"Yhteistyö maakunnan muiden jääkiekkoseurojen jatkui edellisen kauden mukaisesti. Yhteistyösopimus
solmittiin maakunnan kaikkien jääkiekko seurojen kanssa aiempien vuosien malliin, mikä mahdollisti
pelaajaliikenteen seurojen välillä sekä yhteisjoukkueet. Kauden aikana teimme tiivistä yhteistyötä Savo-Karjalan alueen seurojen kanssa erityisesti pelaajaliikenteen ja valmennuksen osalta. Taitovalmentaja Janne Hattunen ja valmennuspäällikkö Sasu Keto vierailivat kummiseuroissa PoU, Lieksan Hurtat, Kiteen Jääsudet, Kontiolahden Kajastus ja Juuan Palloseura".

Kiitos hyvistä täydentävistä kommenteista. Kun puhuin Kiekko-Pojista, niputin saman nimen alle koko seuran toiminnan, mukaan lukien myös Juniori Jokipojat. Semanttinen virhe sikäli, mutta ei muuta kommentin perusteita.

Toimintakertomuksessa on kauniita sanoja vaikka toki pelaajaliikenteen mahdollistaminen ja yhteisjoukkueet ovat tärkeitä asioita. Mutta millaista tämä pelaajaliikenne ja yhteisjoukkueiden toiminta lopulta oli? Siihen en osaa vastata, mutta sen mitä tiedän ennestään, niin ei kenties niin järjestäytynytta ja tavoitteellista kuin se voisi parhaimmillaan olla. Kuinka monta kertaa taitovalmentaja ja valmennuspäällikkö vierailivat esim. Kiteellä, Juuassa, Polvijärvellä jne. kummiseuroissa tai kuinka usein kummiseuroista kävi lopulta pelaajia pelaamassa Juniori Jokipoikien joukkueissa tai miten muilta paikkakunnilta tulleet pelaajat lopulta kehittyivät yhteisjoukkueissa. Mitkä olivat lopulta kokemukset yhteistyöstä kauden päätyttyä? Mikä on todellisuus?

Se on huippuhienoa, että Kiekko-Pojat vievät harjoituspelejä maakunnan halleihin. Ei taida olla kuin Nurmeksen halli enää, jossa peliä ei ole pelattu. Polvijärven ja Outokummun hallit eivät taida siihen riittää puitteiltaan.

Itse halusin kommentillani korostaa sitä, että miten paljon enemmän ja syvemmälle toiminnallisesti junnuyhteistyössä voisi mennä maakunnan sisällä. Se voisi alkaa esimerkiksi Juniori Jokipoikien/Kiekko-Poikien ja etenkin kaikkien maakunnan jäähallin omaavien paikkakuntien urheiluseurojen, joilla on myös jääkiekko mukana seuran aktiivitoiminnassa, yhteispalaverina. Kysymys kuuluu: Miten voisimme tehdä yhdessä pitkäjänteisesti Pohjois-Karjalasta entistä vahvemman jääkiekkomaakunnan ja rakentaa pysyvästi toimivan pelaajapolun paikallisista seuroista Juniori Kiekkopoikien kautta aina korkeimpiin sarjoihin (jopa maajoukkueeseen) saakka? Tässäpä kunnon haaste.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös