Jokerit laatikossa kaudella 2010-2011

  • 482 188
  • 1 391

jeani

Jäsen
Janne Lahti on kyllä mainiossa vireessä. Oliko se missä vaiheessa tän vuoden kevättä kun sai lapsen ja teki heti pari maalia? Siitä hetkestä lähtien ukkelin peli on ollut ihan eri tasolla kuin aiemmin, jolloin oli tosi vaisu odotuksiin nähden. Tällä kaudella tuntuu sitten kovalla työmäärällä tulevan pisteitä sitten vielä paremmin kuin keväällä tuli.

Jos lapsen saamisella on tosiaan tuommoinen vaikutus, niin toivotaan että muillakin tehojaan etsivillä jokeripelaajilla olisi perhekoko kasvamassa...
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Jos lapsen saamisella on tosiaan tuommoinen vaikutus, niin toivotaan että muillakin tehojaan etsivillä jokeripelaajilla olisi perhekoko kasvamassa...

Eiköhän suurin syy ole se, että nyt on vihdoin Janne saanut olla terveenä koko kesän ja alkukauden. Aiempina kausina Jokereissa ei tilanne ole ollut sama ja Lahti on ollut jatkuvasti klesana ja tämä tietysti näkyi peliesityksessä negatiivisesti.

Kyllähän Lahti jo HPK:ssa näytti, että on kovan luokan pelimies ja toivottavasti jatkaa Jokereissa vielä pitkään ja ennen kaikkea pysyy terveenä koko loppukaudenkin ajan.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Samoin silmin täällä useat ovat pelin katsoneet kuin minäkin. Jo hallilta lähtiessä mietin, että vieläkö Cobol löytää tästäkin kauhean ripityksen ;-)

Pari asiaa kuitenkin. Se parjattu ylivoima toimi eilen loistavasti. Kiekon liikuttelu Mäen maaliin johtaneessa YV:ssä oli todella hienoa. Tuolla vauhdilla jos saadaan kiekko liikkeeseen tulevissakin peleissä niin saadaan kuunnella maalilaulua aika paljon tiheämmin.

Hyökkäyksiin lähdöt olivat todella teräviä ja nopeita Kalpan vastaaviin verrattuna. Hyvä karvaus pakotti Kalpan pelaamaan paljon taaksepäin ja sahaamaan pakki-pakkia. Lisäksi Jokereiden hyökkäykset päättyivät useimnmiten jonkinlaiseen maalin yritykseen, eikä vain ajauduttu päätyyn.

Henkilökohtaista panostaan olivat nostaneet erityisesti Pirnes ja Mäki. Minkä hemmetin takia Essi ei ole pelannut tuolla intensiteetillä aiemmin kun kerran osaa?! Mäki sai tehdä kaksi maalia tyhjiin, mutta pelasi muutenkin väkevästi. Tommi Kovanen oli aivan kunkku eilen. Nosti vielä tasoaan kolmannessa erässä nousten selvästi esiin, vaikka muutkin pakit - Niemeä lukuunottamatta - pelasivat loistopelin. Neloskentältä paras näkemäni peli ja Ben-Amor ja (ajoittain) Pitkänen liekeissä.

Ja sitten ne todelliset katseenvangitsijat. Lahti ja Eaves. Voi pojat mitä pelimiehiä! On tahtoa, taitoa ja rohkeutta. Toivottavasti matsin nähneet juniorit ottivat opikseen siitä mitä hyvällä kiekkoilijalla pitää olla.

Aiempiin keskusteluihin tällä palstalla viitaten on ehkä aiheellista kysyä, oliko tämä esimakua siitä kiekosta mitä Jortikka haluaa joukkueen pelaavan? Jos oli, tulee loppukaudesta erittäin mielenkiintoista seurattavaa. Olin itse paikalla kahden muun ihmisen kanssa, jotka eivät ole ihan yhtä fanaattisia Jokerikannattajia kuin minä. Molempien mielestä peli oli yksi parhaista heidän näkemistään pitkään aikaan ja erityisesti Jokereiden vauhti teki heihin vaikutuksen. Pelissä oli (lähes) kaikkia niitä elementtejä mitä alkukauden peleissä on jääty kaipaamaan. Mikäli sama flow jatkuu, niin on pakko antaa myös Jortsulle tunnustusta, ettei juna ole sentään ihan asemalle jättänyt.
Mutta katsotaan nyt ensin.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jokerit on ottanut täydet pisteet KalPalta vaivatta. Eilenkin lopputulos mairitteli KalPaa, kun Jokerit periaatteessa hallitsi koko kenttää mielin määrin. KalPan syöttelyyn perustuva tyhjänpäiväinen kulmissa pörrääminen näyttäisi sopivan Jokereille parhaiten tällä hetkellä.

Vielä en siis uskaltaisi sanoa onko Jokereiden peli sinällään parantunut. Tarkoitin sitä, että suoraviivaisesti hyökkäävät ja paljon laukovat vastustajat ovat aiheuttaneet Jokereille paljon harmia.
 

JussiAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, Ducks & Rangers
Saiskohan tällä Hentusta ja Pirnestä paremmin vauhtiin kun Nokelainen palaa:

Mäki-Nokelainen-Hentunen
Väänänen-Forrest

Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Kovanen-Dehner

Pirnes-Eaves-Vauhkonen
Eronen-Kivistö

Pitkänen-Hämäläinen-Ben-Amor
Ölander-Mälkiä

AJ Niemi tuurilla Sveitsiin jos joku lokaali masa ostais sen vanhojen meriittien perusteella
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ei helkkari Pirnestä enää laidalle. Essihän oli avauspeleissä ihan pihalla pelatessaan laidalla ja otteet parantuivat heti, kun pääsi takaisin oikealle pelipaikalleen!

Mäki - Pirnes - Hentunen vaikuttaa toimivalta kokonaisuudelta, miksi siis se pitäisi hajottaa?
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Täytyy kyllä ihmetellä mitä sieniä siellä taas on vedetty, kun joku tekstin mukaan Jokereita kannattava tulee tänne taas ehdottomaan Pirnestä laitaan. Ei oo vissiin kauden ekoja pelejä hirveästi tullut kateltua? Shame on you boy!

Pirnes on ollut keskellä ihan hyvä viime peleissä ja täyttää kyllä kriteerit mestaruutta tavoittelevan SM-Liigajoukkueen kakkossentterinä. Ja siihen eteenhän meillä on jo SM-Liigan top-3 sentteri, kunhan kyseinen taituri vaan pysyy terveenä kauden ajan!
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Nyt kun meillä on näitä kiekollisia mikkihiirejä kokoonpanossa, niin Väänänen on otettava pois ylivoimasta! Miksi kuormittaa ykköspakkia osa-alueella jota hän ei hallitse? Herätys Jortikka!

Ylivoiman viivapareiksi:
Pulkkinen - Forrest
Hentunen - Kovanen
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylivoiman viivapareiksi:
Pulkkinen - Forrest
Hentunen - Kovanen

Siellä ei ole 5v4-ylivoimalla ollut Pulkkista eikä Hentusta vaan ollaan menty pelkillä pakeilla viivassa. 5v3:lla ykkös-YV:ssä on sitten ollut Väänänen-Pulkkinen ja hyökkääjiä yleensä ainakin Hentunen ja Pirnes.

Itse en peluuttaisi Hentusta viivalla, koska osaa pelata loistavasti myös kulmissa ja rakentaa peliä laidoilta pelaten tällä hetkellä yhteen varsinkin Pirneksen kanssa.

Ja todellakin Eronen ansaitsee YV-vastuuta noilla esityksillä.
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyl se Eronen tonne kuuluu. Vaikka se Härkä sieltä pois hehtaaripyssynsä kanssa.

Sillä hehtaaripyssyllä voitettiin viime kaudella SM-liigan maalikuninkuus, vaikka muille annettiin tuntuva etumatkakin. Se on nyt vain parista tai yhdestäkin onnistumisesta kiinni, että Härkä alkaa taas mättää maaleja paljon. Suatte nähä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tietenkin Jokereiden piti olla se jengi joka herättää nukkuvan karhun. Kärpästen neljänteen maaliin asti hyvää tsemppiä tänään, mutta hyökkäyspelissä ollaan edelleen täysin pihalla. Tänään kiekot eivät pomppineet ja lopputulos nähdään taululla. Kärpäsillä oli onni mukana, mutta tänään nähtiin se maalimäärä joka Jokereiden hyökkäyspelillä "realistisesti" nähdään tällä kaudella. 5-3 ylivoimallakin homma oli sekaisin, onneksi Pirneksen refleksit toimivat ja sai reboundin kiinni.

Oma näkemys tähänmenneistä otteista:

Hyvällä tsempillä ollaan raavittu pisteita joukkueilta joiden pakka ei ole kasassa. Hyökkäyspeli on täysin sekaisin ja pelaajia peluutetaan jääräpäisesti tyhmissä ketjuissa ja yritetään toivotaan toivotaan meiningillä luoda neljä kovaa ketjua. Potentiaalinen supersentteri Eaves heitetään hukkaan Saarisen ja Juutilaisen välissä sillä aikaa kun herra Kerälä ei saa mitään aikaan joukkueen parhaan laiturin Lahden kanssa. Mitä vittua??? Olisiko ollut mitään ideaa pistää Eavesia Lahden ja Pulkkisen väliin ja Pihlman/Nokelainen Kerälän kanssa. Tai Noksu keskelle, Pihlman laitaan ja toiselle laidalle sitten jokuvaan. Ei se Kerälä nyt niin hyvä ole, itseasiassa ei ole mielestäni kakkoskentän sentteriainesta tällä hetkellä.

Tämä on osittain häviövitutusta, mutta myös kylmää faktaa. Mielummin 1-2 tappoketjua, jotka tekevät tulosta illasta toiseen ja 2-3 jarruketjua, kuin nykyinen sekametelisoppa. Vai peittääkö Jortikka omaa (heikkoa) hyökkäyspeli-osaamistaan pistämällä jäälle järjettömiä ketjuja?
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Lainataan toisesta ketjusta...

Vaikka huonoa tuuria oli Kärppä-ottelussa kosolti, pelillisesti Jortikka ei voi enää piiloutua mihinkään. Kaikki oli Kärppiä vastaan perseellään alkaen ketjuista, avaus- ja syöttöpelistä sekä asenteesta.

Asenne oli kunnossa, siitä on turha edes keskustella. Yllättävän ensimmäisen maalin ja onnekkaan toisen jälkeen joukkueen peli vain meni täysin yliyrittämiseksi. Taklauksia haettiin väkisin jne.

Ketjuista voidaan olla samaa mieltä, mutta eiköhän suurimmat ongelmat korjaannu kunhan Pihlman ja Nokelainen saadaan kehiin.

Avaus- ja syöttöpeli oli huolimatonta, mutta silti näkisin että hyökkäyspeli on mennyt eteenpäin alkukaudesta. Pelillisesti pelasimme mielestäni jopa paremmin kuin Kärpät. Yksilötaidossa jäimme tänään jalkoihin aika selkeästi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Asenne oli kunnossa, siitä on turha edes keskustella.

Höpsis. Asenne on silloin kunnossa kun 0-3 tilanteessa valmentaja tekee kotipelissä jotain herättääkseen joukkueen. Mitään ei Jortikalta nähty. Ja kun ei nähty, ei nähty joukkueeltakaan.

Pointti oli kuitenkin muualla. Jortikasta ei ole hyökkäyspelin suunnittelijaksi nykykiekossa. Asia joka on ollut näkyvillä alusta asti.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Täysin samaa mieltä, Kerälän eväät eivät kertakaikkiaan riitä liigaan ja Eaves menee täysin hukkaan kahden kädettömän kanssa. Nyt pitäisi kasata kaksi hyökkäävää ketjua ja kaksi puolustavaa. Sitten kun saadaan Noksu ja Pihlman mukaan menee ketjut uusiksi. Toivottavasti huomenna ketjut rukattu uusiksi.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Höpsis. Asenne on silloin kunnossa kun 0-3 tilanteessa valmentaja tekee kotipelissä jotain herättääkseen joukkueen. Mitään ei Jortikalta nähty. Ja kun ei nähty, ei nähty joukkueeltakaan.

Tarviko joukkue herättelyä? Mielestäni joukkue pelasi läpi ottelun, viimeisiä minuutteja lukuunottamatta, hyvällä asenteella. Sanoisin jopa että lataus meni yli.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tarviko joukkue herättelyä? Mielestäni joukkue pelasi läpi ottelun, viimeisiä minuutteja lukuunottamatta, hyvällä asenteella. Sanoisin jopa että lataus meni yli.

Olen eri mieltä. Pelin ollessa 0-3 Jortikan olisi pitänyt tehdä joko kaikki tai edes jokin seuraavista:

1. Vaihtaa maalivahtia
2. Pistää ketjut uusiksi ja antaa Eavesille oikeat laiturit
3. Heittää tuomaria juomapullolla
4. Ottaa aikalisä

Jortikan olisi pitänyt näyttää, että voitto merkitsee ja se otetaan. Mitä se teki? Katseli apaattisena aitiossa kenkiään.

Iso virhe oli ylipäätään Eavesin peluuttaminen ns. laiturien kanssa. Eaves on liigan paras kiekollinen sentteri jonka voi eliminoida parhaiten antamalla viereen puukädet. Suurin Jortikan virhe on sitten tuo hyökkäyspelin rakentaminen. Noilla eväillä ei liigassa enää voi pelata.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
En muista menoista johtuen nähnyt ottelua, mutta laukaisutilasto ja -kartta kertovat, että Jokerit hallitsi peliä miten tahtoi. Maalivahtipelissä taisi tällä kertaa tulla takkiin oikein kunnolla, mutta väittäisin, että yhdeksän kymmenestä kerrasta tuollaisen ottelun voittaa se hallitsevampi osapuoli. En siis olisi kovinkaan huolestunut.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Iso virhe oli ylipäätään Eavesin peluuttaminen ns. laiturien kanssa. Eaves on liigan paras kiekollinen sentteri jonka voi eliminoida parhaiten antamalla viereen puukädet. Suurin Jortikan virhe on sitten tuo hyökkäyspelin rakentaminen. Noilla eväillä ei liigassa enää voi pelata.

Tämä on tänään nähdyn perusteella niin taivahan tosi kun joku vain totta voi olla. Benille kunnon laiturit, niin...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En muista menoista johtuen nähnyt ottelua, mutta laukaisutilasto ja -kartta kertovat, että Jokerit hallitsi peliä miten tahtoi. Maalivahtipelissä taisi tällä kertaa tulla takkiin oikein kunnolla, mutta väittäisin, että yhdeksän kymmenestä kerrasta tuollaisen ottelun voittaa se hallitsevampi osapuoli. En siis olisi kovinkaan huolestunut.
Ei se kyllä mitään hallintaa ollut vaikka laukaukset siltä kieltämättä näyttävät. Aika 50/50 peli aaltoili. Kärpät rakensi paljon paremmin peliä, kun Jokereilta hyökkäyspäässä siihen pystyi vain Lahti. Muut laukoivat 0-kulmista tai heittivät rannaria maalille. Taktiikkahan sekin on, mutta kun vastustajat on keskimäärin 20 kg isompia niin tietäähän sen miten maalin edessä käy. Minkäänlaista fiksua hyökkäyspeliä ei Jokereilta nähty, vieläkään.

Jokerit pelaa melkeinpä ns. ajokoirakiekkoa, pelaajista tosin ainoastaan Lahti osaa tätä toteuttaa.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Olen eri mieltä. Pelin ollessa 0-3 Jortikan olisi pitänyt tehdä joko kaikki tai edes jokin seuraavista:

1. Vaihtaa maalivahtia
2. Pistää ketjut uusiksi ja antaa Eavesille oikeat laiturit
3. Heittää tuomaria juomapullolla
4. Ottaa aikalisä

Jortikan olisi pitänyt näyttää, että voitto merkitsee ja se otetaan. Mitä se teki? Katseli apaattisena aitiossa kenkiään.

Iso virhe oli ylipäätään Eavesin peluuttaminen ns. laiturien kanssa. Eaves on liigan paras kiekollinen sentteri jonka voi eliminoida parhaiten antamalla viereen puukädet.

1. Maalit eivät menneet Järvisen piikkiin ja toiseksi luotto Strömbergiin tuskin on kovin korkealla.
2. Ketjuja olisi voinut sekoittaa. Tästä samaa mieltä, mutta ymmärrän myös tämän jääräpäisen peluuttamisen. Nyt halutaan ketjut jäädyttää ja antaa pelaajien löytää kemia keskenään. Eaves saanee uudet laiturit ensi viikolla.
3. :)
4. Joukkue ei pelannut huonosti, joten en näe syytä aikalisälle. Maalit syntyivät yhdestä taidokkaasta henkilökohtaisesta suorituksesta, onnekkaasta pompusta ja yhdestä pakin nukahduksesta. Muuten peli oli täysin hallinnassa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En muista menoista johtuen nähnyt ottelua, mutta laukaisutilasto ja -kartta kertovat, että Jokerit hallitsi peliä miten tahtoi. Maalivahtipelissä taisi tällä kertaa tulla takkiin oikein kunnolla, mutta väittäisin, että yhdeksän kymmenestä kerrasta tuollaisen ottelun voittaa se hallitsevampi osapuoli. En siis olisi kovinkaan huolestunut.

Jos olisit nähnyt ottelun, en usko, että olisit samaa mieltä. Loppukautta silmällä pitäen Jokereilla on pullat hyvin uunissa. Nokelainen ja Pihlman nostaisivat minkä tahansa SM-liiga joukkueen suoritustasoa radikaalisti. Niin myös Jokereiden.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Mitä tähän voisi sanoa, tuskaista peliä läpi ottelun. Aina se viimeisin ratkaisu epäonnistui eikä ne ensimmäisetkään kovin hyviä olleet. Koivistolta pari haamukoppia toiseen erään, varsinkin Pirneksen ryöväys. 2min 5-3 ylivoimalla tekee vaikka TPS maalin, joten turha sitä on hirveästi kuuluttaa torilla.

Onko kukaan laskenut, monta maalia on Jokerit tehnyt omiiin? Taas tehtiin yksi, ei helvetti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
4. Joukkue ei pelannut huonosti, joten en näe syytä aikalisälle. Maalit syntyivät yhdestä taidokkaasta henkilökohtaisesta suorituksesta, onnekkaasta pompusta ja yhdestä pakin nukahduksesta. Muuten peli oli täysin hallinnassa.
Jokerit lopetti pelaamisen täysin kun tilanne oli 0-3. Pelaamista jatkettiin taas kun päästiin kahden miehen ylivoimalle.

Kun Kärpät pyöritti minuutin viidellä viittä vastaan Jokereiden päädyssä meidän pelaajien seistessä paikallaan... täyttä paskaa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En muista menoista johtuen nähnyt ottelua, mutta laukaisutilasto ja -kartta kertovat, että Jokerit hallitsi peliä miten tahtoi. Maalivahtipelissä taisi tällä kertaa tulla takkiin oikein kunnolla, mutta väittäisin, että yhdeksän kymmenestä kerrasta tuollaisen ottelun voittaa se hallitsevampi osapuoli. En siis olisi kovinkaan huolestunut.

Noh, ei se nyt ihan näin mennyt. Kyllä Kärpät olivat parempi joukkue tänään, jolle myös kiekko pompp. He pääsivät todella varkain ja hiukan onnellakin 3-0 johtoon. Yhtä hyvin peli olisi voinut olla 1-0 Jokereille kahden erän jälkeen, mutta viimeistely oli tänään puukätistä. Viimeinen erä oli enää muodollisuus ja sen Kärpät hoiti ilman minkäänlaista paniikin poikastakaan. Tosin vastus sortui lähinnä väkisin yrittämiseen. Kyllähän se pelaajiakin vituttaa hävitä perjantai-iltana 9500 katsojan edessä kotona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös