Jokerit laatikossa kaudella 2010-2011

  • 482 186
  • 1 391

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Totta kai on. Crosby taas on vielä Brembergiäkin kiekollisempi ja parempi.

Missasit hyvin pointtini: Miksi Jokereihin tarvitaan aina se Taikuri johtamaan kiekollista peliä, kun muissa joukkueissa, joissa valmennus on kunnossa, pystyvät hieman kädettömämmätkin pelaajat pelaamaan hyvin kiekollisena? Vai onko vastaus jo äskeisessä lauseessa sisällä?

Kuinka monen hyökkäys- ja yv-peli on loistavassa kunnossa ilman hyviä yksilöitä? Tälle 'välikaudelle' Bremberg olisi loistava apu ja toisi juonikkuutta hyökkäykseen, ilmeisesti tosin toisi sitä väärällä tavalla. Jortikalle passeli pelaaja silti minun mielestä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Erikoista kitinää, kun Jokerit on iskenyt neljässä edellisessä pelissä viisi maalia ylivoimalla. Eikö riitä, että on tehokasta vai pitääkö sen olla hirveän näyttävääkin kun kyseessä on Helsingin Jokelit?

Olen tuota laskeskellut. Kolmen ottelun otannalla tulos on ihan hyvä. Sen sijaan...

Koko kaudella YV:tä on pelattu vähän reilu 85 minuuttia. Maaleja on tullut 12 ja nelisen kertaa YV on katkennut otettuun jäähyyn. Nopealla laskennalla en nähnyt tilanteissa, joissa yv:llä vastustaja olisi ottanut toisen jäähyn. Ylivoiman kestoksi on tässä laskettu aktuaalinen kesto, ei jäähyjen määrä. Hyvinkin mahdollisesti tuosta löytyy jostakin kohtaa ainakin joku virhe.

* Puhtaasti minuutteihin suhteutettuna meidän YV on toiminut melko heikosti. Yhteen YV-maaliin tarvitaan keskimäärin yli 7 minuuttia ylivoimaa. Ei riitä, ei riitä. Tuolla YV-ajalla maaleja pitäisi olla 3-4 enemmän, jotta oltaisiin lähempänä siedettäviä lukuja.
* Kuinka on mahdollista, että meidän YV:n aikana meille tulee jäähy reilusti useammin kuin vastustajalle? Varsinkin kun mukana on mm. väärästä vaihdosta tullut vihellys. Mielestäni tämä viittaa taas siihen, että meillä YV on sekaisin; vastustajaa ei saada pakotettua rikkomaan, omia virheitä joudutaan paikkaamaan ja sekoillaan jopa kentälle mennessä.
* YV:ssä maalit ovat jakautuneet seuraavasti: Pulkkinen 4, Lahti&Pirnes 2 ja
Mäki, Dehner, Kovanen ja Eaves 1. Pulkkisenkin tahti on viime peleissä hiipunut. Laukaisukarttoja en jaksa alkaa tutkimaan tarkemmin, mutta perstuntumalla väittäisin noin puolen meidän tekemistä YV-maaleista tulleen viivan tietämiltä ammutulla laukauksella.
* HIFK:lla on 20 yv-maalia (~41% kaikista), Jypillä 16 (~46%), Lukolla 15 (~43%) ja KalPalla 10 (~29%). Meillä vastaavat luvut siis 12 ja ~31%. Yhdellä YV-maalilla KalPakin tulisi meidän kanssa samoihin prosentteihin. Pahasti näyttää siltä, että liigan kärkipäässä YV-ajasta saadaan enemmän irti kuin meillä. Kymmenen prosenttiyksikön ero naapuriin ja 15 prosenttiyksikön ero Jyppiin on jo helvetin paljon. Kummasti annetaan tasoitusta jättämällä YV:t hyödyntämättä.

Turha tuossa on alkaa kitisemään mistään paremmista käsistä tai vastaavista. Kyllä Eavesin kädet pitäisi riittää tehokkaaseen ylivoimaan, Dehner ei ole mikään puukäsi ja laukojiksi olisi tarjolla niin Pulkkista kuin Hentustakin.

OK, varsinkin kauden ensimmäisissä matseissa (mm. Pelsuja vastaan) ylivoimia saatiin hukattua kohtuullisen paljon ja vielä tässä vaiheessa kautta yksittäisten sattumien (tolppa sisään - tolppa ulos, jne...) vaikutus tilastoihin suuri.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Olen tuota laskeskellut. Kolmen ottelun otannalla tulos on ihan hyvä. Sen sijaan...
Itseasiassahan jos tehdään asiasta helppo niin tämän SM-Liigan yv-tilaston mukaan Jokerit tarvitsee viidenneksi vähiten yv-aikaa verkon heilumiseen. Eli hyvällä tiellä ollaan kun tiedetään ettei yv:ssä ole päätä eikä häntää välillä.
http://www.sm-liiga.fi/tilastot/kokonaan.html?s=10-11&b=rs&l=y_ylivoima

Jokerit on kylläkin pelannut vähiten ylivoimaa, joka kertoo jostain. Liike ei ehkä riitä tai ei pelata loppuun asti niin vastustaja ei joudu roikkumaan josta tulisi jäähyjä.

Tärkeää on olla pitkässä jouksussa neljän parhaan yv-jengin joukossa niin siitä saadaan hyvää apua pistemetsästyksessä.

En ole koutsi, mutta tyhmempikin tietää miten maalit nykypäivänä tehdään. "Toimita kiekko maalille." Lämäri tai rannari kunhan ei jää ensimmäiseen nilkkaan kuten Kauppisella aina. Sen lisäksi äijää maskiin. Yksi seisoo vastustajan veskan edessä koko ajan häiritsemässä ja juttelemassa ja toinen ajaa saatanan kovaa sinne kun kiekko lähtee viivasta. Kovanen/Dehner viivaan, Eaves p-pisteelle jakamaan ja toiselle puolelle Pulkkinen ampumaan suoraan syötöstä. Maalille hakattavaksi Mäki ja Lahti. Ei tää niin vaikeeta ole, ihan oikeesti! Taidan ruveta koutsiksi.

Kyllä meillä hyviä jätkiä on jengissä joten homma pitää saada vain toimimaan! Pakin, veskan ja hyökkääjän hankkiminen ei ratkaise mitään juuri nyt, mutta keväällä tarvitaan laajaa materiaalia jos mielitään pelata huhtikuussa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ylivoimapelistä ja vähän muustakin...

Niin, Jokerien yv:n taso on ailahdellut melkoisesti alkukauden aikana. Välillä kuviot pyörii paremmin kuin moneen vuoteen, mutta esimerkiksi eilen viiden minuutin yv ei sitten toiminut ollenkaan. Tietty vastustajankin erikoistilanneosaaminen vaikuttaa asiaan, mutta kyllä tuollaiset tarjotut mahdollisuudet täytyisi aina hyödyntää! Eilen katseet kääntyivät meidän avainpelaajiin... Hentusen vedot viuhuvat tällä hetkellä ihan minne sattuu, eivätkä muutkaan tekijämiehet saaneet itsestään parasta irti JYP:n av-paineessa. Pelit Lukkoa ja Bluesia vastaan kuitenkin osoittivat, että Jokerien ylivoima voi olla tällä kaudella tehokasta ja näyttävää, kun riittävä huolellisuus ja herkkyys ovat kunnossa.

En vielä tyrmää mahdollisuuksia kevään peleissä, mutta eilinen oli jo aika playoff-tyylinen matsi ja aika selkeästi lopulta jäätiin kakkoseksi, jos käytetään pelisysteemejä ja kaksinkamppailuvoimaa. Alussa oli meidän etsikkoaikamme, mutta riittävää viileyttä viimeistelyyn ei löytynyt. Sen jälkeen peli olikin koko ajan enemmän tai vähemmän JYP:n hallussa. Eilinen puolustuspelaaminen oli pääsääntöisesti hyvää, ottaen huomioon pakkivajeen, mutta ei missään tapauksessa saa päästää vastustajaa kolmeen otteeseen 2-1 hyökkäykseen minuutin sisällä! Oli sitten vastustaja JYP tai Kyröskosken Pärske. Tuollaisiin mustiin hetkiin tällaiset yhden maalin pelit useimmiten hävitään.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole koutsi, mutta tyhmempikin tietää miten maalit nykypäivänä tehdään. "Toimita kiekko maalille." Lämäri tai rannari kunhan ei jää ensimmäiseen nilkkaan kuten Kauppisella aina. Sen lisäksi äijää maskiin. Yksi seisoo vastustajan veskan edessä koko ajan häiritsemässä ja juttelemassa ja toinen ajaa saatanan kovaa sinne kun kiekko lähtee viivasta. Kovanen/Dehner viivaan, Eaves p-pisteelle jakamaan ja toiselle puolelle Pulkkinen ampumaan suoraan syötöstä. Maalille hakattavaksi Mäki ja Lahti. Ei tää niin vaikeeta ole, ihan oikeesti! Taidan ruveta koutsiksi.

Ainakin eilisessä pelissä Jypin aggressiviinen alivoimanelikko puolusti meidän ylivoiman täysin hampaattomaksi. Jätkät könötti paikoillaan, eikä minkäänlaista juonentynkääkään ollut näköpiirissä. Ja voisiko sille Pulkkiselle sanoa että se poikittaissyöttö siitä maalin edestä ei mene kahdesta pakista läpi. Mies on yrittänyt samaa kikkaa jo ainakin joka matsissa jonka itse olen nähnyt, ja aina lopputuloksena on että kiekkoa haetaan omasta päästä.

Ehkä tuohon liikeeseen auttaisi Väänäsen poisto ja Pirneksen ja Eavesin laittaminen samaan ketjuun. Eaves on joukkueen ainoa virallisesti kädelliseksi luokiteltava pelaaja, joka pystyy keksimään sen erikoisjekun jolla vastustaja yllätetään. Pirnes luistelee vain päämäärättömästi b-pisteen kaarella ja toivoo että joku liikkuisi johonkin tai että Hentunen jo tulisi takaisin sieltä keskialueelta laukomaan.

Niin kauan kuin liikettä ei ole ja muukin kuin Pulu ja Hentu saavat laukoa, ei maaleja tule kuin tsägällä. Eronen Väänäsen tilalle ykkösylivoimaan ja Ben-Amor ja Mäki seisomaan veskarin eteen/päälle ja liikettä niin että sekä miehet että kiekko liikkuvat sulavasti niin tuosta voi jotain tullakin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pirnes luistelee vain päämäärättömästi b-pisteen kaarella ja toivoo että joku liikkuisi johonkin tai että Hentunen jo tulisi takaisin sieltä keskialueelta laukomaan.
Olen tästä aikaisemminkin kirjoitellut, mutta se on jotakin koomisen ja säälittävyyden välistä, kun Hentunen hakee vetopaikkaa. Jyp pelissä Hentu teki perinteisen lähes koko kentän kierroksen maila ylhäällä ja lopulta sai ampua vauhdista, tuloksena tahra pleksiin. Futiksen puolella tuota voisi verrata siihen, että joku maailman huipuista asettuu ampumaan hyvältä paikalta vaparia. Kaikki muut jätkät seisovat tumput suorina, tähti ottaa niin pitkän vauhdin, että vauhti hiipuu loppua kohden ja vauhdinotto päättyy kärkkäriin, jolla pallo 47 penkkiriville.

Eihän tuossa muuten mitään, mutta esim. Jypin neliö olisi hyvin kerennyt hakea kahvit ja palata työpaikalle katsomaan Hentusen vetoa. Pirneksen olisi huoletta voinut jättää kiekon kanssa linkkimiehen paikalle, siellä se odottaa Hentusen kierroksen päättymistä kuin koira makkaraa.
 

czerkawski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sidney Crosby, Penguins, Colorado, NYR
Vaikka tämä varmaan itsestäänselvää onkin, kaiken tämän tilanteen tuskailun keskellä haluaisin kuitenkin muistuttaa Jokerien alkukauden sarjaohjelman poikkeavuuksista muihin seuroihin verrattuna: NHL-matsien aiheuttaman evakon takia meillä on tällä hetkellä 4 kotiottelua ja 9 vierasottelua takana, tämän viikon jälkeen 10. Kuitenkin SM-liigassakin kotietu painaa, 9 joukkuetta 14:ta on voittanut kotonaan enemmän otteluita kuin hävinnyt.

Minun mielestäni alkukaudella oleellista oli, että emme juutu pitkiin tappioputkiin tai peli ole totaalisessa kaaoksessa. Vieraissa on samalla lailla kuin kotona tietysti erittäin tärkeää että pisteitä kertyy, mutta esitysten ei oikeasti tarvitse olla mitenkään huipputyylikkäitä. Odottaisin kärsivällisesti ja katsoisin tilannetta ylivoiman ja pelin muiden osa-alueiden kohdalta sitten, kun kotiotteluidemme määrä alkaa olla enemmän tasoissa vierasotteluiden kanssa. Ei ne HIFK:nkään vierasotteet mitään häikäiseviä ole olleet, meillä taas ei hirveästi kotikaukalossa olla osaamista päästy vielä näyttämään, ja ainakin 8 pistettä 4:stä kotiottelusta on hyvä lähtö kotipeleihin.

Varmasti pelissä on huolen aiheita kuten yv-peli ja jotkut muut tekijät, mutta mielestäni tässä kannattaisi olla vielä kärsivällinen ennen kuin tekee liikoja johtopäätöksiä pidemmän päälle. Kehitettävää riittää vielä, mutta aikaakin on. Emmekän me nyt missään TPS:ää tai Jokerien viime kautta vastaavassa tilanteessa pelin suhteen ole. Ehkä tilanne myös niiden vaikeampien osa-alueiden osalta helpottaa ja peli asettuu uomiinsa kun kotiotteluitakin alkaa kertyä. Kuka tietää.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Piste Ässiltä tänään Porista maistuu katkeralta, koska matsi oli surkeasta hyökkäyspelistä ihan mukavasti lapasessa ennenkuin 0-2 johto sössittiin pariin henkilökohtaiseen virheeseen.

Järviseltä ok hyvä peli, mutta virkaveli oli sen tarvittavan piirun parempi. Kun vastustaja saa trafiikkia maalille on Järvinen aina täysin ihan totaalisen pulassa. Jokereiden puolustuksen pitäisi olla astetta (tai kahta) kovempi, että "Jäbä" näkisi kiekot, koska silloin kyllä tarttuu.

Hämäläistä on mainostettu täällä puolustavana sentterinä, mutta mieshän on kiekkoarakastava kikkailija. Ei ole ihme jos neloselle uppoaa, kun meidän jarruketjun sentteri haluaa pelata kuin Gretzky. Hirmuisia henkilökohtaisia virheitä ja Pitkänen - Mäki - Ben-Amor hoitaisi jarruttamisen takuuvarmasti paremmin. Nyt nelosen sentterin takia ketju ei pysty pelaamaan sellaista yksinkertaista telaketjukiekkoa.

Sinänsä pistekin Porista on hyvä tulos, kun melkein koko ottelun ajan vedettiin sentterikolmikolla Pirnes-Kerälä-Hämäläinen. Eaves blokkasi alivoimalla lämärin, ranteellaan. Käväisi tokassa erässä ylivoimalla alustamassa Jokereiden ekan byyrin, mutta sen koommin ei mistä näkynyt. On kyllä aivan helvetin karmeaa jos meillä on senttereistä sekä Nokelainen että Eaves poissa.

Pakisto toimi kokonaisuudessaan hyvin ja varsinkin Väänänen on kingi. Eronen pääsi Ossin vierelle ja toivottavasti Teemu imee paljon gutaa. Kivistö pelasi ihan ok pelin, vaikka välillä oli niin kaukana perässä miehestään että hirvitti. Dehner on hyvä, mutta sääli että miehen sähläys "kiekko alas hanskalla ja ulos omalta alueelta" - varma nakki ei sitten onnistunut ja Ässät iski tasoituksen. Oppirahoja, oppirahoja.

Lahti - Kerälä - Pulkkinen oli paras ketju, ykkönen oli yössä, joskin Hentusella kulki luistin tänään. Pirnes oli ykkössentteriksi näkymätön ja suoraan sanottuna huono. Jos divarisena Hämäläinen pelaa yhtä hyvin (huonosti) kuin Esa niin jo on perkele. Kämmäsi vielä molemmat rankkarinsa, joista toisen voiton ratkaisevasti.

Puolustus toimii, mutta hyökkäyspeli on paskaa. Mukaanlukien ja varsinkin ylivoima. Juu tiedän että tehtiin ylivoimamaali, mutta se oli Lahden runttaustaitojen ansiota, ei hyvän kuvion tai yhteispelin. Olen todennut tämän jo kauden alusta lähtien, eikä vain lähde. Meillä oli tänään Eavesin loukkaantumisen jälkeen niin kädetön jengi kentällä, että huijui. Kädelliset pelaajat jos Obi-Ben Benobia ei lasketa: ... Lahti?

Ässistä Kilpeläinen pelasi hienosti ja Armia on kyllä huikea kaveri. Ostetaan se meille ensi vuodeksi jookos Keklu.

Viihdyttävä matsi kyllä, hintansa vääri nettiUrpolta ja hyvin toimi. Extrapropsit kommentaattorille (Pasi Peltola?), joka selostajasta ja ässätaustastaan huolimatta kommentoi reilusti ja hyvällä otteella.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Edelliseen 10 peliin 16 pinnaa on ihan ok esitys, kun suurinosa peleistä on ollut vieraissa. Pari kolmen pinnan peliä ollaan menetetty, mutta näillä mennään.

Seuraavista 13 pelistä 10 on himassa, joten pistesaaliin luulis hyppäävän ylöspäin ja marraskuun jälkeen ollaan 4 joukossa.

Koko kentän puolustuspeli on ihan ok, kuten myös maalivahtipeli. Hyökkäyspeli taas ei niinkään. Pirnes-Hentunen aika yössä, Eaves pelaa väärien kaverien kanssa ja ilmeisesti vähän klesana (+viimepelin rannevamma?). Kakkonen toimii ihan ok, koska Lahti on kuuma. Tarvitaan tosissaan Eaves ja Nokelainen ehjinä takas ja vähän rukkausta ketjuihin (Pirnes-Hentunen erilleen), niin ehkäpä homma lähtee paremmin kulkemaan. Vaikkakin hyökkäyksiin lähdöissä ja yv:ssä taitaa ne suurimmat probleemat olla.

Ei tässä kyllä mitään älyttömiä tällä hetkellä odota...välikausi???
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tässä kyllä mitään älyttömiä tällä hetkellä odota...välikausi???

En usko että Kekäläinen haluaa tulla liigaan sisälle pitämällä välikautta, vaikka joukkueessa lienee sellasia tekijöitä jotka rassaa budjettia ja joita Kekäläinen ei hankkisi Jokereihin.

Kuten kaikki olemme huomanneet niin Jokereissa ollaan aika vaitonaisia joukkueen asioista ja mistään ei hiiskuta eteenpäin. Veroraja alkaa olla käsillä ja mj-tauko siinä sopivasti ajaa pelaajia sisään, niin itse uskon että tällöin nähdään mikä Keklu on miehiään. Virmasen aikanahan täällä kaikki saattoivat arvata, että mitä joukkueessa tapahtuu. Kun nyt joukkueen ylle on tullut vahvempi tuotesalaisuus mitä Nokian salaisimmalla tuotekehitysyksiköllä on ja kukaan organisaation ulkopuolella ei tunnu tietävän mistään mitään.

Kekluhan on todennut jossain että joukkuetta on aikaa rakentaa tammikuun loppuun, enkä näe miksei myös tekisi niin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Viihdyttävä matsi kyllä, hintansa vääri nettiUrpolta ja hyvin toimi. Extrapropsit kommentaattorille (Pasi Peltola?), joka selostajasta ja ässätaustastaan huolimatta kommentoi reilusti ja hyvällä otteella.

Huudellaan sen verran vieraisiin pöytiin, että se oli Pasi Peltonen.

Ei mulla muuta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
. Vaikkakin hyökkäyksiin lähdöissä ja yv:ssä taitaa ne suurimmat probleemat olla.

Noissa molemmissa on ongelmaa. Pohdin viikonlopun aikana syitä, katsoin neloselta ja urholta Jokerien tämän kauden aiempia maaleja ja pelejä ja niin se vaan on, että valmennus kantaa vastuun. Se mikä siltä näytti on myös tarkemman tarkastelun jälkeen sitä. Jokerien erikoistilannepelaaminen ei toimi. Alivoima siksi, että sitä pelataan suht passiivisesti kuin pelaajat olivat isoja jyppiläisiä kun pitäisi pelata pienen joukkueen mukaan eli aktiivisesti ja pakottaa vastustaja virheisiin. Ylivoiman ongelma on siinä, että se on helpoista helpoin lukea: esimerkkinä Väänänen ei vedä koskaan ja Hentunen vetää aina. Varmuus, luovuus ja valmiit, toimivat kuviot puuttuvat erikoistilannepelaamisesta.

Kaksi uuttakin huomiota tuli kun vanhoja pelejä kelasi:

1) joukkueen roolitus ja kasaus perseellään
2) Jortikalla paha asenneongelma

Ykkösen osalta esimerkiksi se että Semir pelaa heikkouksillaan eli liian kiekollisena pelaajana. Tiedän että kuulostaa yksinkertaiselta mutta kyllä se niin on, että Semirin tehtävä olisi pistää äijää seinälle ja pelata kovaa. Joukkue on kasattu myös päin vittua kun Jokereilta puuttuu yli 90 kiloiset hyökkääjät. Ainoa on Semir Ridan loukkaannuttua. Samoin puuttuu yli 90 kiloiset pakit. Ainoa on Ossi. Jokereissa pelaa siis kaksi yli 90 kiloista pelaajaa joten mahdollisuudet pitää johtoasema tiivistämällä puolustusta lepäävät kovan liikeen varassa. Tässä vaan on sellainen ongelma, että Jokereista ei niitä kovan liikkeen pelaajia juurikaan löydy. Oisko yhtään nopeusluistelussa SM-liigan TOP-20 joukossa?

Kakkosesta hyvä esimerkki on se, että Jortikka on ulkoistanut oman vastuunsa jonnekin. Erätauko- tai alkuhaastattelussa tulee sellaista tekstiä, joista itse antaisin kenkää Jortikan esimiehenä. Jortikka tekee useilla tavoilla selväksi sen, että hän tekee kyllä parhaansa mutta eihän näillä pelaajilla kukaan pysty mitään tekemään tai niiden peliä tai luistelua parantamaan. Että edellisetkin valmentajat ovat yrittäneet, mutta ei siitäkään mitään tullut - miten sitten hänkään mitään voi...

Jortikka on kuitenkin yksin vastuussa siitä, miten hän peluutti väärin Pirnestä, miten rakensi väärin joukkueen avaus- ja syöttöpeliä, miten rakensi väärin yli- ja alivoimaa kuten siitäkin, jos joukkue ei jaksa painaa johtoasemassa lopussa vaan häviää fyysisesti ja henkisesti takaa-ajajalle. Jortikan luoma ilmapiiri on varmasti yksi osa ongelmaa mutta keskeisin on mielestäni se, että joko kiinnostus tai eväät eivät Jortikalla riitä Jokerien pelin kehittämiseen. Ei Jokerien joukkue ole materiaaliltaan sen huonompi kuin vaikkapa Ässät. Moni väittäisi että pikemminkin päinvastoin, Jokerit on materiaaliltaan parempi. Sitä se myös omasta mielestäni on.

Näin ollen päädytään aina samaan. Jokerit ei ole rosteriltaan nyt liigan paras tai ihan kärkipaikoilla, mutta kyllä nykyistä seitsemättä sijaa parempaa pitää vaatia. Osin tämä menee vieraskiertueen piikkiin, mutta suurimmaksi osaksi kyse on kuitenkin pelillisistä ja joukkueen kasausongelmista. Jälkimmäiseenkään Jortikka ei ole ihan syytön, vaikka sulka kasauksesta meneekin Virmaselle. Juttelin Masan kanssa ja hän vahvisti sen, että yhtään pelaajaa ei joukkueeseen tullut ilman Jortikan halua eikä yhtään Jortikan haluamaa realistista vaihtoehtoa jätetty joukkueesta pois.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Juttelin Masan kanssa ja hän vahvisti sen, että yhtään pelaajaa ei joukkueeseen tullut ilman Jortikan halua eikä yhtään Jortikan haluamaa realistista vaihtoehtoa jätetty joukkueesta pois.
Ihan pienenä tarkennuksena tähän, oliko mahdollisesti puhetta myös pelaajista, jotka oli sainattu ennen Jortikkaa ja kuinka monta sellaista Masan värväystä joukkueessa on, jotka Jortikka haluaisi pihalle joukkueesta?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihan pienenä tarkennuksena tähän, oliko mahdollisesti puhetta myös pelaajista, jotka oli sainattu ennen Jortikkaa ja kuinka monta sellaista Masan värväystä joukkueessa on, jotka Jortikka haluaisi pihalle joukkueesta?

Tästä on jo aikaa kun aiheesta puhuttiin, mutta en muista että olisi edes sivuttu tätä puolta.

Muuten, tuleeko kenellekään muulle mieleen näistä Jortikan "minä vastaan omasta työstäni, saa nähdä miten nuo pelaajat vastaavat omasta työstään kun eivät ole aiemminkaan muille valmentajille siitä vastanneeet" tyylisistä puheista Jortikka mallia viimeinen pesti tepsukoissa? Omasta mielestäni Jortikan meno alkaa hiukan olla samanlaista ongelmien ulkoistamista muualle kuin silloin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Omasta mielestäni Jortikan meno alkaa hiukan olla samanlaista ongelmien ulkoistamista muualle kuin silloin.
Jos jollekin Jortikan tapa toimia tulee vielä tässä vaiheessa yllätyksenä, täytyy minun suuresti ihmetellä. Tuollainen kävelevä kyrpähän tuo on ollut aina.

Mä en oikeestaan ymmärrä alkuunkaan, mikä siinä on niin äärimmäisen väärin puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Mielummin kuuntelen Jortsua, joka kertoo missä on vika, kuin kiva-Araa, joka jaksaa viidennen peräkkäisen tappionkin jälkeen jauhaa peli-ilmeistä ja kuinka jätkät on vähän väsyneitä. Ne on jumalauta aikuisia miehiä ja tuossa ammatissa on riskinä se, että jos on paska niin siitä saatetaan julkisestikin huomauttaa. Ne murheet unohtuu nopeasti matkalla pankkiin.

En ymmärrä sitäkään, miksi cobolin ja muutaman muun kirjoittajan teksteissä on viimeaikoina ollut tuollainen maailmanlopun tunnelma. Kun riisuu hetkeksi kyynisyyden viittansa pois, saattaa huomata, että joukkue, jonka rungolla oltiin vuosi sitten pahnan pohjimmaisia, pelaa tällä hetkellä täysin mukiinmenevää lätkää ja on vieraspainotteisesta ohjelmasta huolimatta raapinut pisteitäkin kelvollisesti. Enemmän saa ja pitää vaatia, mutta meillä on tässä nelisen kuukautta aikaa, ennen kuin pitää oikeasti olla tikissä ja potentiaalia tuolla nipulla on hurjasti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En ymmärrä sitäkään, miksi cobolin ja muutaman muun kirjoittajan teksteissä on viimeaikoina ollut tuollainen maailmanlopun tunnelma.

Mitään maailmanloppua ei ainakaan mulla ole. Analysoin ainoastaan Jokerien pelaamista ja pelaamisen ongelmia. Mulla on sen verran kovat vaatimukset, että en niele HIFK:n ja Kärppien suorittamaan perseraiskausta tai useissa otteluissa tapahtunutta maalin ja kahdenkin johtoaseman kadottamista viime hetkillä. Kyllä siinä on valmennuksessa vikaa ja pahasti. Toki on joukkueen kasauksessakin.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Jortikan tyyli kyykyttää pelaajiaan julkisesti on ollut vastenmielistä, mutta tällä kertaa minä ymmärrän kyllä nuo kommentit. Jos joukkueen syömähampaiksi hankitut pelaajat eivät ole valmiita tekemään omaa osuuttaa, saa sen kertoa julkisestikin. En mitenkään voi käsittää kuinka mikään tai kuinka moderni pelitapa tahansa voisi toimia, jos sen toteuttajat ajelevat puolivaloilla.

Ja onhan tästä nykyään jopa silloin tällöin hymyilevästä Jortsusta pitkä matka siihen TPS-kauden vempele otsassa möykkäävään ääliöön.

Koen tämän Jortikan metsästyksen (jortikanmetsästyksen?), jotenkin kiusallisena. Samat ihmiset, jotka ensin julistivat Aravirran kaikkien aikojen valmentajaksi ja Jokereiden pelastajaksi, vaativat Jortsua pelastamaan karille ajaneen laivan. Nyt kun hänellä on menossa ensimmäinen kokonainen kausi, ollaan taas vetämässä mattoa alta. Aina kun verrataan tuloksia muihin joukkueisiin, niin kuinka ollakkaan verrokeiksi otetaan ne, joissa sama valmentaja on toista tai jopa kolmatta kautta ja joissa vaihtuvuutta on ollut todella vähän kuten HIFK, JYP, Lukko ja jopa Kärpät sekä Kalpa.

Tottakai osa annetusta kritiikistä on aiheellista ja kaikkihan me toivomme, että pelit sujuisivat vieläkin paremmin, mutta ymmärrän senkin, että muutokseen menee oma aikansa.

Eniten toivon, että Jokeriorganisaatio saisi uskottavuutensa paremmalle tolalle, eikä jatkuvat valmentajan vaihtamiset auta siinä työssä yhtään. Tällä kaudella Poffeihin, ensi kaudelle uusitaan joukkuetta asenne- ja taitopuoli edellä, sekä hankitaan se takuuvarma mestaruusvalmentaja.

Kaikki maailman oraakkelit liittykää yhteen ja löytäkää hänet meille!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Brock, mulla ei ole mitään Jortikkaa vastaan. En metsästä, en halua päätä vadille. Arvioin ainoastaan sitä, miten Jortikka oman työnsä tekee ja sen perusteella kirjoitan. Kun työn jälki ei ole ollut kovinkaan vakuuttavaa, en jätä sitä kommentoimatta. Jortikka on valmentajana alamäen miehiä, pysyvästi. Hyvä ratkaisu viime vuonna kun oltiin pakkosaumassa ja jotain piti tehdä, mutta kuten silloin ennakkoon epäilin, eväät eivät sitten pitemmälle riitä. Valitettavasti.

Ymmärrän täysin niitä jotka ovat toista mieltä. Toivon jopa teidän olevan oikeassa. Huomenna sitten KalPa nurin, se olisi tässä tilanteessa erittäin tärkeää. Itse kannustan kaikin tavoin Jokereita, vaikka peliä pelinä katson ja siitä kirjoitankin.
 

JussiAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, Ducks & Rangers
Miksi Vauhkonen ei ole vieläkään pelaa? Alkukaudesta näki miten suuren harppausken tehnyt ja mm. piti hienosti kiekkoa kulmissa, jne...
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Miksi Vauhkonen ei ole vieläkään pelaa? Alkukaudesta näki miten suuren harppausken tehnyt ja mm. piti hienosti kiekkoa kulmissa, jne...

Taso ei vaan yksinkertaisesti riitä. Pitkänen on huomattavasti parempi vaihtoehto jarrukenttien laitaan.

Eiköhän Vauhkonen jossain vaiheessa kuitenkin taas saa mahdollisuuden kunhan oppii mestiksessä ensin tuomaan sen kiekon myös pois sieltä kulmista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Otetaan vielä yksi tilastollinen fakta valmennuksesta, pelitavasta ja yv-pelaamisesta. Puolustajien laukaukset TOP-6 joukkueittain:

Jokerit
Kauppinen 41
Dehner 35
Väänänen 22
Kovanen 20
Kivistö 10
Eronen 8

HIFK
Järventie 71
Kousa 63
Söderholm 60
Kankaanperä 37
Vallin 30
Kurvinen 20

Jyp
Vatanen 85
Välivaara 50
Koskinen 44
Kaijomaa 18
Malmivaara 17
Jaatinen 16

Lukko
Aalto 93
Brocklehurst 90
Tikkanen 68
Kuukka 46
Pettinen 37
Honkaheimo 29

Väite 1: pelitavassa ja harjoittelussa mm. yv:n osalta on jotain pahasti pielessä, jos Lukon Aalto on yksin laukonut saman verran kuin Jokerien kolme kiekollista pakkia Kauppinen, Dehner ja Kovanen yhteensä. Väite 2: menee 100 prosenttisesti Jortikan piikkiin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Väite 1: pelitavassa ja harjoittelussa mm. yv:n osalta on jotain pahasti pielessä, jos Lukon Aalto on yksin laukonut saman verran kuin Jokerien kolme kiekollista pakkia Kauppinen, Dehner ja Kovanen yhteensä.
Hieno tilasto, josta voi halutessaan tulkita vaikka mitä, jos ei ota huomioon sitä, että meidän ylivoimassa viivalla pelaavat aivan oikeutetusti Pulkkinen ja Hentunen.

Toki tuohon pakistoon siltikin kovaa laukova rightin pakki menisi, mutta sen puute ei liene Jortikan vika. Salaa olen luottavainen, että me sellanen vielä ennen joulutaukoa saadaan parin vuoden sopparilla.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Otetaan vielä yksi tilastollinen fakta valmennuksesta, pelitavasta ja yv-pelaamisesta. Puolustajien laukaukset TOP-6 joukkueittain:

Jokerit
Kauppinen 41
Dehner 35
Väänänen 22
Kovanen 20
Kivistö 10
Eronen 8
Lukon Aalto on yksin laukonut saman verran kuin Jokerien kolme kiekollista pakkia Kauppinen, Dehner ja Kovanen yhteensä. Väite 2: menee 100 prosenttisesti Jortikan piikkiin.

Niin hauskaa että ykkös yyveen pakki ,viivalle pelaava Väänänen on ampunut hurjat 22 kutia.
Piti tutkia tuota mielenkiintoista tilastoa ja huomasin AJ Niemi 7 peliä 5 laukausta. Hurja määrä..300,000 e pakille.
Edelleenkin taitaa olla niin että Kovanen on tehnyt maalin ja Dehner pari.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hieno tilasto, josta voi halutessaan tulkita vaikka mitä, jos ei ota huomioon sitä, että meidän ylivoimassa viivalla pelaavat aivan oikeutetusti Pulkkinen ja Hentunen.

Itse asiassa ykkösyvssä pelaavat tai pelasivat lähes tähän asti Kauppinen ja - heh - Väänänen.

Mutta kysehän ei ole suinkaan yksin yv-tilastosta. Minusta tilasto vahvistaa lukuina sen minkä olen monta kertaa tuonut esille. Jokerien hyökkäyspelaamisessa viisikon etäisyydet ovat liian pitkiä johtuen siitä, että pakit eivät nouse riittävästi tukemaan hyökkäyksiä eivätkä aja vastustajan puolustusalueelle sisään kunnolla ja pääse sitä kautta laukomaan ja joko tekemään maalia tai luomaan reboundista uutta tilanetta. Näinhän muut joukkueet Ässiä myöten pelaavat. Tämä ei ole mitään muuta kuin valmennuksellinen asia. Vai luuleeko joku että Jortikka käskee pakkeja ajamaan sisään, mutta he eivät viitsi sitä tehdä?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Väänänen ja AJ viivalle laukomaan, niin sittenhän se peli on kunnossa! Yksinkertaista...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös