Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 738 494
  • 8 198

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nämähän taitavat molemmat olla tahallisesti väärin ymmärretyjä vastauksia väitteeseen, että Jokereiden ei sallita voittaa KHL:n mestaruutta.
Tuo vastaukseni oli muistaakseni "kuitti" väitteelle, että sarjan voittajat ja häviäjät päätetään kulisseissa. Eli kaikki olisi käsikirjoitettua.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Kyllä tämä auttaa Jokereita selvästi, mutta toisaalta kyllä nuo KHL:n isot venäläisseuratkin tajuavat tuota sääntöä sen puolesta vähän joustaa, että hankkivat yli sen 5 ulkkaria kuitenkin rosteriin. On sitten vaikka SKA:lla Kemppaisen pelatessa huonon pelin heittää seuraavaan peliin Suomen MM-tason pelaaja Aaltonen tilalle, joka muuten istuu katsomon puolella pelit suurimmaksi osaksi.

Tai jos yksi ulkkari loukkaantuu kesken playoffsien niin on about saman tasoinen äijä heittää katsomon puolelta suoraan sisään.
Olet oikeassa. SKA:lla on pelaajistossa 7 ulkomaalaista, mutta sekään ei voi peluuttaa heistä kuin 5 samanaikaisesti.

Minulla on käsitys, että suurimmalla osalla suurista seuroistakaan ei ole rosterissa kuin 5 ulkomaalaista. Olisikohan SKA tässäkin omilla linjoillaan? Senkin olisi muuten vaikea palkkakaton takia pitää yli 5 ulkomaalaista palkkalistoilla, mutta sillä on pelaajistossa muista joukkueista jossakin vaiheessa hankittuja hinta-laatusuhteeltaan edullisia Venäjän nuorten maajoukkueeen tasoisia nuoria pelaajia.

Joitakin vuosia (5 vuotta?) sitten muutama seura olisi halunnut pudottaa ulkomaalaiskiintiön 3 ulkomaalaiseen. Yksi aloitteen tekijöistä oli Dynamo Moskova. En muista muita aloitteeseen osallistuneita, mutta niitä todennäköisesti olivat seurat tyyliin Traktor Tsheljabinsk ja Lokomotiv Jaroslavl, joilla on hyvä oma juniorituotanto.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Kannattaa näissä laskuissa huomioida se, että koronan takia siellä on valtaosa venäläisjengeistä joutunut pyörittämään ihan valtavaa rosteria kauden aikana. Monilla näistä ukoista ei ole kuin 1-2 peliä edustusjoukkueessa.

Tämä. Jokereita lukuunottamatta koko muu liiga joutui vetelemään parin-kolmen viikon pätkän jossain vaiheessa kautta ihan huumorijengeillä. Mikäli ei olisi joutunut, niin on ihan kintaalla oltaisiinko tällä kaudella edes pudotuspeleissä mukana.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Minusta se menee just päin vastaisesti. Kyllä ne pelejä seuraa, mutta tulevat huutelemaan aina paskan osuessa tuulettimeen. "Olinpas oikeassa, lällällää"
En tunne noita ihmisiä, mutta joo, hmettelen ehkä eniten sitä, miksi Jokereiden tämänhetkisestä sarjasta esitetään väitteitä, jotka eivät pidä paikkansa.

Onhan KHL:kin muuttunut aika paljon sen 11 vuoden aikana, jonka olen sitä seurannut lähinnä pelejä katsomalla. Muutokset organisaatioissa heijastuvat jollakin aikajänteellä jäälle, sekä joukkue- että sarjatasolla.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tuo vastaukseni oli muistaakseni "kuitti" väitteelle, että sarjan voittajat ja häviäjät päätetään kulisseissa. Eli kaikki olisi käsikirjoitettua.

Autatko osaamatonta haun käyttäjää löytämään tuon väitteen sisältävän viestin, kun en varmaan osannut hakea oikeilla hakusanoilla. En siis missään nimessä epäile etteikä näin olisi täällä kirjoitettu, mutta olisi kiva lukea itse viesti ja sitten arvioida hakataanko olkiukkoa vai eikö hakata.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Niin tarina alkoi siitä kun sinä tulit kolostasi trollaamaan virheellisillä 2000-luvun "menestys vastasi resursseja 5 kautena" jutuillasi. Jokerit voisi periaatteessa voittaa kenet tahansa mutku. Tuttua. Jokerit oli joskus mestari. Näin liigassa. Jokerit ei vuoden 2002 jälkeen voittanut mitään ja sitä ennen 97. 98-2013, yksi mestaruus 15 vuoteen. 15 vuotta mentiin tuossa kuvaamassasi mutku-tilanteessa.
"Trollaamaan". Juu ei. Sanoisin, että ymmärrät joko tahallasi tai muutoin väärin. Onko sinusta niin, että vain mestaruus on resurssien mukaista menestystä? Minä lasken finaalipaikat mukaan ehdottomasti ja toisaalta esim. 2008 kaatui muuhun kuin "puuhasteluun". Kyse oli ylipäätään muusta kuin annat ymmärtää: Liigassa Jokerit sortui monena kautena epäammattimaiseen toimintaan, eli puuhasteluun, muttei todellakaan kaikkina kausina 2000-luvulla. KHL:ssä Jokereiden menestys taas vastaa täydellisesti sen resursseja - joukkueen leveys on se keskeisin tekijä. Toki voitte tulla sanomaan, että asia ei ole näin yksittäisen kauden osalta milloin mistäkin syystä, mutta lopputulos tuntuu olevan joka kausi sama. Olisi helpompi samastua ajatukseen Jokereiden alisuorittamisesta, jos se edes kerran pääsisi pitkälle. Minä pidän Jokereiden resurssitilannetta kuristuspantana, olen perustellut mihin se perustuu ja näyttänyt että Jokerit todellakin menestyy tilanteensa mukaisesti hyvin säännönmukaisella tavalla, mutta koska en kahteen kauteen ole katsonut pelejä, niin en voi ymmärtää. Selvä.

Mitä tulee "aikajanan vääntämiseen", niin Dynamon mestaruudet ovat ajalta ennen Jokereita KHL:ssä. Toki Dynamo on ns. iso seura edelleen, mutta ei se esim. noiden armeijan joukkueiden tasoinen ole ollut sen jälkeen. Tuolloinhan KHL haki vielä muotoaan - ja lisänäkyvyyttä - ja oli siellä muitakin pienempiä seuroja korkeilla sijoilla. Sport ja Jukurit taas eivät pelanneet Jokereiden kanssa samaa liigaa, mutta minä tosiaankin olen varmasti se joka vääntää aikajanaa.

Liiga todellakin on paljon KHL:ää tasaisempi sarja, itse asiassa vieläkin, vaikka se on nykyään liian iso. Se myös toimii eri dynamiikalla. Siellä rahalla ei voi mällätä loputtomiin ja kun kaikkien joukkueiden budjetit mahtuvat n. 2 miljoonan sisään, tekemisen laadukkuus koko organisaation tasolla vaikuttaa lopputulokseen ratkaisevasti enemmän. Sinä aikana kun Jokerit pelasi 2000-luvulla Liigaa, siellä oli yhdeksän eri mestaria, btw, ja enemmän kuin yksi mestaruus tuli vain TPS:lle, Jypille ja Kärpille.


Miten pystyt sanomaan näitä ilman, että seuraat sarjaa? Palkkakatossa on sen verran kiertovaraa, että alle 21-vuotiaat eivät ole katon piirissä, sekä bonuksia saa maksaa 20%. Rikkaat joukkueet vastustivat kattoa ja yrittivät saada sitä nousemaan. KHL ei tähän suostunut ja suurseurat menettivät näin ison liudan parhaita pelaajiaan.
Venäläisten tapauksessa ei ole kovin kauaskantoista luottaa rehellisyyteen. Toki tämä palkkakatto liittyy maan dyykkaavaan talouteen, mutta että SKA:n budjetti putoaisi jonnekin 15 miljoonaan? Uskoo ken tahtoo.


Traktor sai hankittua joukkueeseen mm. Lawrence Pilutin, Pontus Åbergin, Tomas Hykan, Lukas Sedlakin. Tai alakastin Dinamo Minskiin tuli Brennan Menellin ja Ryan Spoonerin kaltaisia taitureita.
Nämä ovat kyllä juuri sellaisia nimiä, joita noihin seuroihin siirtyi myös silloin kun itse seurasin vielä sarjaa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
En ole missään vaiheessa sanonut ettei pärjää kenellekään, joten huti.

Sanoin, että Jokerit voisi olla tasaväkinen Dynamon kanssa, joten siitäkin sulle huti.

Dynamo oli joskus mestari, muttei ole sitä kaliiberia enää, joten huti. Dynamo nyt oli muutenkin vain tyyppiesimerkki KHL-joukkueesta, jonka tasolle Jokerit voisi parhaimmillaan päästä. Voi vaihtaa sen halutessasi vaikka Lokomotiviin tai johonkin vastaavaan.

Ja hei, Jokeritkin tuli runkosarjassa muutama vuosi sitten tosi hyvälle sijalle. Oliko lännen toinen tai jotain? Onko oikeasti niin, ettei pointti ole käynyt jo selväksi? Tuollaisilla halvoilla pointin ohi puhumisilla ja muilla muka-näppärilla gotcha-yrityksillä saat korkeintaan tykkäyksiä joltain quasereilta mikä on Jatkoajan keskustelupalstan vastine sille, että 42-vuotias Markku voittaa ongintakisan alakoulun discossa.

Oliko muuta osaltasi?



Liigan vika ettei Jokerit pärjää. Ziisus.


Jep, kahdeksatta vuotta putkeen mennään tilanteessa, jossa Jokerit voisi periaatteessa voittaa kenet tahansa mutku. Kuten täälläkin on todettu, tuo palkkakatto on vain savuverho, jonka isot ja rikkaat seurat voivat kiertää erilaisilla keinoilla. Jos erot ovat (laadussa) tasoittuneet, niin se johtuu muista tekijöistä kuten vetovoiman laskusta suhteessa muihin sarjoihin. KHL:n pelillisen tason laskun ehdin minäkin näkemään, se alkoi olla ilmiselvää viimeistään joskus 2016-17, mutta ei se kyllä Jokereiden eduksi kääntynyt.
Pari kommenttia:

Väite pelin tason putoamisesta KHL:ssä on mielestäni liian yksioikoinen.

Olen seurannut KHL:ää 11,5 vuotta ja silmähavaintojen perusteella:

- peli on nopeutunut, mikä liittyy osittain jääkiekon nopeutumiseen maailmanlaajuisesti ja osittain suurimmsssa osassa halleista käyttöön otettuihin NHL-kokoisiin kaukaloihin
- venäläisten joukkueiden määrän vähentäminen on nostanut tasoa, kun esim. joukkueiden tyyliin Lada Toljatti pelaajista vain osa mahtui KHL:stä pudottamisen jälkeen muihin KHL-joukkueisiin. Myös muutaman ulkomaalaisseuran (esim. Medvescak Zagreb) eroaminen KHL:stä on parantanut tasoa
- joukkueet ovat nuorentuneet (yllätyin huomatessani nuorimman joukkueen keski-iän alkavan 23:lla) ja se on saattanut heikentää joidenkin joukkueiden tasoa. Toisaalta nyt korona-kautena huomasi esim. osan SKA:n junioreista ”ryöstäneen” pelipaikan vanhempien pelaajien sairastellessa ja kehittyneen yllättävän paljon mahdollisuuden saatuaan.

Palkkakatosta sen verran, että tiedän sen toimineen ainakin Dynamo Moskovan kohdalla. Joukkueen suurimpia haasteita on se, että 1. ja 2. ketjut vievät ymmärtääkseni ainakin 80 % (en muista tarkkaa prosenttia, mutta se on todella korkea) koko pelaajabudjetista. Seura on joutunut palkkakaton takia turvautumaan tällä kaudella palkanalennuksiin (mm. #1:n) ja pelaajavaihtoihin. Dynamon tilannetta on auttanut se, että joukkueen farmijoukkue voitti kaudella 2016-2017 VHL:n mestaruuden ja tällä hetkellä Dynamon edustusjoukkueessa pelaa 7 pelaajaa tuosta joukkueesta lähinnä 3.-4. ketjuissa. Ovat halpoja nuoria pelaajia ja ehkä tuovat yhtenäisyyttä, kun ovat pelanneet yhdessä kovia pelejä, tosin alemmalla tasolla.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Autatko osaamatonta haun käyttäjää löytämään tuon väitteen sisältävän viestin, kun en varmaan osannut hakea oikeilla hakusanoilla. En siis missään nimessä epäile etteikä näin olisi täällä kirjoitettu, mutta olisi kiva lukea itse viesti ja sitten arvioida hakataanko olkiukkoa vai eikö hakata.

Oma käsitys ja muistikuva tästä keissistä on se, että eräs aktiivinen kirjoittelija täällä (turha nyt lähteä provoamaan ja en viitsi tuoda nimeä tässä esiin, muistan kyllä kuka) kertoili, että siellä on KHL:ssä kabinetissa tehty ennen kauden alkua pöytäkirja josta selviää etukäteen kyseisen kauden mestari. Kaikki on vaan teatteria mitä me KHL Jokerit kannattajat emme ymmärrä.

Tätä ammuin alas ja homma jotenkin eskaloitui ja mä taisin saada penaltia :-)
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko sinusta niin, että vain mestaruus on resurssien mukaista menestystä? Minä lasken finaalipaikat mukaan ehdottomasti ja toisaalta esim. 2008 kaatui muuhun kuin "puuhasteluun".
Vaikka laskisit ne finaalipaikat mukaan niin silti 15 vuoden aikajanalla, keskimäärin Jokerien toimiessa top2 - tuolla jänteellä lienee top1 resursseilla, 4 finaalipaikkaa ja 1 mestaruus on todella huono suoritus. Voit tätä väännellä ja käännellä menestykseksi miten haluat, mutta sitä se ei noilla resursseilla ole.

Mitä tulee vuoteen 2008 niin sitä samaa puuhastelua se oli kentällä: 3-1 johdon sulaminen, toimistolla: Puurulan hankkiminen maaliin, toimistolla: joukkueen täydellinen epäsuhta 1-viisikon jälkeen ja lopputulemana: altavastaaja Blues vei sarjan. Sinulle tämä on ilmeisesti menestystä. Fine. Minulle alisuorittamista. Kroonista sellaista.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
En tiedä millä mittareilla saat Liigasta tasaisemman sarjan.
Vaikka minulle et kysymystä osoittanutkaan, niin ainakin runkosarjan eniten pisteitä keränneen ja runkosarjan vähiten pisteitä keränneen joukkueen välisissä eroissa kuilu KHL:ssä on suurempi kuin Liigassa. Vieläpä kohtuullisen isolla marginaalilla, että siinä sinulle nyt ainakin yksi mittari. Se, että KHL:ssä on enemmän eri mestaruuden voittaneita joukkueita kuin Liigassa kertonee enemmänkin siitä, että kärki on siellä laveampi. Erikoista sikälikin, että mikäli palkkakatto ei vuoda, niin KHL:ssä joukkueiden väliset prosentuaaliset erot pelaajabudjeteissa on käsittääkseni pienemmät kuin Liigassa.

Mitä tulee Jokereiden mahdollisuuksiin haastaa tosissaan KHL:n kärki vaatisi se aivan liikaa yhteensattumia. Vaikka täällä moni kirkasotsaisesti ja ilmeisen tosissaan uskoo Jokereiden mahdollisuuksiin niin todellisuus on toista. Jo pelkästään erot Suomen ja Venäjän verotuksessa tekevät sellaisen eron pelaajien nettopalkkoihin, että todellinen pelaajabudjetti ei ole ollut, ei ole eikä tule olemaan kilpailukykyinen KHL:n venäläisten kärkijoukkueiden kanssa. Lisäksi en usko lainkaan siihen, että palkkakattoa ei kierrettäisi. Venäjän urheilussa on pitkä historia erilaisista vilunkipeleistä ajoittuen ihan viimeaikojen valtiojohtoisen doping-ohjelman paljastumiseen. Kun yhtälöön lisätään koko sarjan poliittinen tarkoitus -jonka itse Putin on myöntänyt- kasaa se sellaisen esteen Jokereiden mahdollisuuksille, että pienten marginaalien pudotuspeleissä este olisi mahdotonta ylittää. Toki Jokerit ovat hävinneet jokaisen pudotuspelisarjansa pelillisistä syistä, joten tarvetta ulkopelillisten esteiden luomiselle ei ole ollut. Toistaiseksi.

KHL:n historiassa on ollut kerran tilanne, jossa ei-venäläinen joukkue oli lähellä voittaa mestaruuden. Seuraavalla kaudella -yllättäen- joukkueen rahoitus lopetettiin. Tuolloin julkisuuteen levisi tietoja, että Lev Prahan pukukoppikäytävän matot oli hiekoitettu ja joukkuetta istutettiin lentokoneessa tuntikaupalla loppuottelusarjassa. Lev Praha oli liian hyvä ei-venäläinen joukkue KHL:ään.

Sittemmin yksikään Venäjän ulkopuolinen seura ei ole edennyt neljän parhaan joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo pelkästään erot Suomen ja Venäjän verotuksessa tekevät sellaisen eron pelaajien nettopalkkoihin, että todellinen pelaajabudjetti ei ole ollut, ei ole eikä tule oleaan kilpailukykyine
Mutta sitten taas Suomen ja Helsingin olosuhteet tasoittavat puntteja. Jokereissa pelaa ja on pelannut ihan KHL:n kärkipään pelaajia. Esimerkiksi O'Neill olisi miljoonamies venäläisessä joukkueessa, mutta hän pelaa alennuksella Jokereissa. Tämä kaventaa budjettieroja mielestäni.


KHL:n historiassa on ollut kerran tilanne, jossa ei-venäläinen joukkue oli lähellä voittaa mestaruuden. Seuraavalla kaudella -yllättäen- joukkueen rahoitus lopetettiin.
Lev Prahan omistaja Jevgeni Mishkovski oli päärahoittaja Gazpromin pääjehun neuvonantaja. Rahoituksen loppuminen ei liittynyt millään tavoin Levin menestykseen, vaan ihan muihin poliittisiin asioihin taustalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se, että KHL:ssä on enemmän eri mestaruuden voittaneita joukkueita kuin Liigassa kertonee enemmänkin siitä, että kärki on siellä laveampi. Erikoista sikälikin, että mikäli palkkakatto ei vuoda, niin KHL:ssä joukkueiden väliset prosentuaaliset erot pelaajabudjeteissa on käsittääkseni pienemmät kuin Liigassa.

Jos katsotaan joukkueiden pelaajatilannetta, palkkakaton aikana useissa joukkueissa U21 pelaajaat ovat nousseet esille. He ovat kahden suunnan sopimuksella pelaavia, eikä heitä lasketa palkkakattoon. Tämä on loistava mahdollisuus seroille, KHL:lle & Venäjälle, ja osoittaa palkkakaton toimivuuden.

Venäjällä tilanne vaikuttaisi menevän siihen, että joukkueiden keski-ikä huippupelaajien osalta laskee kunhan muutamat NHL-huiput vielä lopettavat pitkän uransa nyt KHL-joukkueissaan.

Entä Jokerit? Joukkueen keski-ikä on kaudella 2020-2021 noin 30 vuotta. Joukkue on ylivoimaisesti sarjan vanhin keski-iältään. Mitään vanhemmilta pelaajilta pois ottamatta väitän, että näin vanhalla joukkueella ei voi pärjätä NHL-mittaisessa tai lähes NHL-mittaisessa kaukalossa kun vastassa on Venäjän huippunuoria. Hyvä esimerkki oli Venäjän U20 joukkueen antamasta löylytyksestä Suomen A-maajoukkueelle. Ne luistelivat jalat alta, taisi joku sanoa.

Onko joku tietoinen, miten Jokerit aikoo kolmeen haasteeseen vastata:

1. Jatkossa harjoittelu ja pelaaminen myös NHL-mittaisessa kaukalossa, jota ajoitukset, rytmi, tiiviys toimivat
2. Jatkossa nuorten pelaajien saaminen joukkueen runkopaikoille, jotta pelin tempoon kyetään vastaamaan.
3. Uuden pelitavan ajaminen sisään, joka perustuu enemmän puolustukseen ja vastahyökkäyksiin kuin nyt.

Ilman kaikkien asioiden ratkaisemista menestystä on turha odottaa. Päinvastoin, se suunta ilman ratkaisemista on alaspäin. Kun Jokerien ratkaisupelaajista osa on noin 32-35 vuotiaita, venäläisiä luistelukoneita ei voi voittaa hyökkäämällä, koska Jokereilla ei niin taitavia pelaajia ole.

Poliittisia asioita ei tällä kertaa, mutta niiden suhteenhan mikään ei muutu.
 
Liiga todellakin on paljon KHL:ää tasaisempi sarja, itse asiassa vieläkin, vaikka se on nykyään liian iso. Se myös toimii eri dynamiikalla. Siellä rahalla ei voi mällätä loputtomiin ja kun kaikkien joukkueiden budjetit mahtuvat n. 2 miljoonan sisään, tekemisen laadukkuus koko organisaation tasolla vaikuttaa lopputulokseen ratkaisevasti enemmän. Sinä aikana kun Jokerit pelasi 2000-luvulla Liigaa, siellä oli yhdeksän eri mestaria, btw, ja enemmän kuin yksi mestaruus tuli vain TPS:lle, Jypille ja Kärpille.

Liiga on tasainen sarja, kun kaikki joukkueet ovat yksinkertaisesti niin paskoja.

KHL:ssä on tasan yksi joukkue joka vuodesta toiseen yrittää voittaa rahalla ja se on SKA. Sitä toimintaa vihataan Venäjällä laajemminkin.

SKA on KHL:ssä ihan yhtä iljettävä kuin Jokerit oli aikoinaan SM-liigassa muiden silmistä.

KHL:ssä isot teollisuusyhtiöt ovat pääsääntöisesti seurojen takana tukemassa toimintaa. Muuten pelaaminen ei olisi mahdollista ja perus venäläinen on niin köyhä, ettei keskimääräisen lipun hinta voi olla kotipeliin 30€ (ruplina mitä lie).

KHL toisin kuin Liiga, tukee organisaatioitaan, jotta ne pysyy pystyssä eikä kaadu. Ja ne tekee sen koska se on mahdollista. Suomessa ei tehtäisi, vaikka olisi.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mutta sitten taas Suomen ja Helsingin olosuhteet tasoittavat puntteja. Jokereissa pelaa ja on pelannut ihan KHL:n kärkipään pelaajia. Esimerkiksi O'Neill olisi miljoonamies venäläisessä joukkueessa, mutta hän pelaa alennuksella Jokereissa. Tämä kaventaa budjettieroja mielestäni.
Toki kaventaa. Marginaalisesti. Kaventaako konkreettisesti. Ei.
 
Ilman kaikkien asioiden ratkaisemista menestystä on turha odottaa. Päinvastoin, se suunta ilman ratkaisemista on alaspäin. Kun Jokerien ratkaisupelaajista osa on noin 32-35 vuotiaita, venäläisiä luistelukoneita ei voi voittaa hyökkäämällä, koska Jokereilla ei niin taitavia pelaajia ole.

Kyllähän Jokerit runkosarjassa kerää aina tarvittavat pisteet pudotuspeleihin, mutta miten siitä sitten eteenpäin. Siinä vaiheessa tarvitaan sitä puolustuspainotteista peliä keskittyen vastaiskuihin, jolla voi vastustajaa horjuttaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eli kaikki on siis mututuntumaa, eikä perustu sen enempää faktoihin, koska venäläiset ovat epäluotettavia.
Joo just näin. Toiset uskovat siihen, ettei Venäjä sotkeennu toisten maiden vaaleihin, ettei sillä ole tekemistä Ukrainan sodan kanssa tai ettei sillä ole kansallista doping-ohjelmaa, koska se sanoo niin. Sitten ollaan huuli pyöreänä kun käykin ilmi, että kyllä, taas ne kusetti. Sori, mutta epärehellisyyksien sarja on liian pitkä siihen, että mihinkään voisi luottaa.

Jokerit on KHL:ssä muista kuin urheilullisista syistä, ja kaikki keinot sen hallintaan ovat venäläisillä. Lohduton tilanne, jossa urheilullinen alisuorittaminen ei ole mikään tekijä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jos katsotaan joukkueiden pelaajatilannetta, palkkakaton aikana useissa joukkueissa U21 pelaajaat ovat nousseet esille. He ovat kahden suunnan sopimuksella pelaavia, eikä heitä lasketa palkkakattoon. Tämä on loistava mahdollisuus seroille, KHL:lle & Venäjälle, ja osoittaa palkkakaton toimivuuden.

Sinänsä fiksu peliliike. Aikoinaanhan Putin viittasi blogissaan entisen punakoneen mahdin palauttamisen olevan yksi syy KHL:n olemassaololle. Avokätisellä rahoituksella sarjaan saadaan laadukkaita ulkomaalaisia pelaajia, jotka nostavat pelin tasoa. Hyvää sparria lahjakkaille venäläisille U21 pelaajille. Kuten todettua fiksu peliliike Venäjän jääkiekon tulevaisuudelle ja kiva, että Jokerit ovat osaltaan mukana tukemassa tätä hanketta.

MIten Jokereissa? Keski-ikä yli 30 vuotta. KHL on Suomikiekon etu. Vai miten se meni.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo just näin. Toiset uskovat siihen, ettei Venäjä sotkeennu toisten maiden vaaleihin, ettei sillä ole tekemistä Ukrainan sodan kanssa tai ettei sillä ole kansallista doping-ohjelmaa, koska se sanoo niin. Sitten ollaan huuli pyöreänä kun käykin ilmi, että kyllä, taas ne kusetti. Sori, mutta epärehellisyyksien sarja on liian pitkä siihen, että mihinkään voisi luottaa.
Kuka näin on väittänyt? Itse katson tilannetta omin silmin ja vertailen pelaajasiirtoja ja joukkueiden kilpailukykyä. Noita katsomalla näkee, että ei siellä ainakaan ihan vedellä ohi palkkakaton miten sattuu
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Entä Jokerit? Joukkueen keski-ikä on kaudella 2020-2021 noin 30 vuotta. Joukkue on ylivoimaisesti sarjan vanhin keski-iältään. Mitään vanhemmilta pelaajilta pois ottamatta väitän, että näin vanhalla joukkueella ei voi pärjätä NHL-mittaisessa tai lähes NHL-mittaisessa kaukalossa kun vastassa on Venäjän huippunuoria. Hyvä esimerkki oli Venäjän U20 joukkueen antamasta löylytyksestä Suomen A-maajoukkueelle. Ne luistelivat jalat alta, taisi joku sanoa.

Onko joku tietoinen, miten Jokerit aikoo kolmeen haasteeseen vastata:

1. Jatkossa harjoittelu ja pelaaminen myös NHL-mittaisessa kaukalossa, jota ajoitukset, rytmi, tiiviys toimivat
2. Jatkossa nuorten pelaajien saaminen joukkueen runkopaikoille, jotta pelin tempoon kyetään vastaamaan.
3. Uuden pelitavan ajaminen sisään, joka perustuu enemmän puolustukseen ja vastahyökkäyksiin kuin nyt.
Tietoa ei ole.

Nämä kohdat 1. ja 3. on ensisijaisesti tahtotila-asioita. Liitän vahvasti organisaation johdon näköalattomuutteen ja kompetenssin puutteeseen. Siis siihen samaan, mitä se oli jo pitkään liigassa ja jolla toisaalta olisi voinut ja voi edelleen saada etua niin pelaajahankintojen suhteen kuin kentällä. Resursseista riippumatta. Suurilla resursseilla tätä toki saa enemmän jos ne osaa hyödyntää. Kohtaa kaksi pidän osaltaan sekoituksena noista kahdesta. Haastaa se,että ei ole "farmia", mutta ei estä hankkimasta nuoria - mutta heille on luvatta rooli, jossa saa jääaikaa. Esim.tälle kaudelle olisi vaikka Ahti Oksaselle voinut tarjota isomman roolin Anttilan,Pihlströmin, Joensuun, Savinaisen jne kustannuksella.Tämä hyvin kevyenä esimerkkinä primeiässä olevasta kehittyvästä pelaajasta.

Edit. 1.Areenan molemmat askit nhl-mittoihin. Lopetetaan kahden kaukalon säätäminen. Palvelee ennen kaikkea joukkuetta ja selkeyttää pelaamista.
2.Uusi urheilujohto sisään. Vähintään päävalmentajan vaihtaminen, mieluummin enemmän.
3.Urheilullisen strategian kirkastaminen ensin. Ajantasalla oleva valmennus tukemaan tätä. Pelaajahankinnoissa jalkanopeuden on oltava arvo. Toki mukaan mahtuu näitä Oksasia ja Joensuita, mutta pääsääntö. Peli ei varmasti hidastu jatkossakaan.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Olet oikeassa. SKA:lla on pelaajistossa 7 ulkomaalaista, mutta sekään ei voi peluuttaa heistä kuin 5 samanaikaisesti.

Minulla on käsitys, että suurimmalla osalla suurista seuroistakaan ei ole rosterissa kuin 5 ulkomaalaista. Olisikohan SKA tässäkin omilla linjoillaan?

No kyllä SKA:n lisäksi muutkin tätä logiikkaa käyttää. Kazan, CSKA, Omsk myös ainakin vetävät 6 ulkkarin logiikalla (ja siis nimenomaan sellaisilla ulkkareilla ketkä lasketaan ulkkareiksi, ei mitään valkovenäläisiä jne.).
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Oma käsitys ja muistikuva tästä keissistä on se, että eräs aktiivinen kirjoittelija täällä (turha nyt lähteä provoamaan ja en viitsi tuoda nimeä tässä esiin, muistan kyllä kuka) kertoili, että siellä on KHL:ssä kabinetissa tehty ennen kauden alkua pöytäkirja josta selviää etukäteen kyseisen kauden mestari. Kaikki on vaan teatteria mitä me KHL Jokerit kannattajat emme ymmärrä.

Tätä ammuin alas ja homma jotenkin eskaloitui ja mä taisin saada penaltia :-)

En toki epäile sanaasi vaikka en useammallakaan hakusanalla löydä alkuperäistä väitettä voidakseni arvioida sitä itse. Ei ettäkö epäilisin sinun tulkintaasi, mutta olisihan se kiva lukea viesti, joka vielä muutaman vuoden jälkeenkin on @Sämppäri mielessä

Sen verran olen Jokereiden KHL-taipaleen aikana palstaa lukenut ja tehnyt sellaisen havainnon, että myös Jokereiden pelaamiseen KHL:ssä postiivisesti suhtautuvillla on ollut kokemuksia siitä, ettei Jokereita kohdella sarjassa samalla tavalla kuin venäläisiä joukkueita.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Esim.tälle kaudelle olisi vaikka Ahti Oksaselle voinut tarjota isomman roolin Anttilan,Pihlströmin, Joensuun, Savinaisen jne kustannuksella.Tämä hyvin kevyenä esimerkkinä primeiässä olevasta kehittyvästä pelaajasta.

Muistakin kohdista samaa mieltä, mutta etenkin tämä. Mielestäni on ihan käsittämätöntä, että Jokerien resursseilla ja asemmoinnilla joukkue hankitaan täyteen tuollaisia +33v entisiä EHT-jyriä, joiden ainut tavoite on kerätä viimeiset rahat pois. Vaikka he miten siellä tsemppaisivat, niin nuori ja urallaan eteenpäinmenevä pelaaja on n. 95% ajasta motivoituneempi harjoittelemaan ja pelaamaan kuin ehtoopuolella oleva konkari.

Ja kyllä, konkareita voi ja ehkä pitää olla joukkueessa 2-3. Mutta ei niin, että suurimalle osalle joukkueesta Jokerit on viimeinen korkean tason etappi. Surkeaa suorittamista urheilujohdolta kokonaisuudessaan.

Jos ja kun tämä kevät päättyy totaalifarssiin, olisi seuraavat toimenpiteet suotavia.

1. Kurri unohtaa GM-pelleilyt ja keskittyy omistukseensa. Vuorinen ulos, kaverin näytöt edelleen tasan 0. Sisään yksi selkeä urheilujohtaja -tittelillä oleva meritoitunut kaveri, jolla silmä edelleen kirkas. Apuriksi sitten ihan "scout"-tittelillä 1-2 nuorta kaveria. Toinen näistä voi keskittyä lähes pelkästään P-Amerikan sarjoihin; naaraamaan sieltä AHL/NHL -väliinputoajat ja parhaat junnut.

2. Suursiivous joukkueeseen niin valmennuksen kuin pelaajiston osalta. Pelaajista ulos Regin, Joensuu, Savinainen, Anttila, Pihlström, Jensen, Lööv, Lepistö, Krejcik, Pudas, Grant ja Kalnis. Maksaa varmasti ns. helvetisti, mutta tämä pakka on pakko putsata jopa täyden välikauden uhalla.

Mitä urheilujohto sitten ensimmäisenä tekee.

1. Penkin taakse kova kotimainen, menestynyt ja vaatimustason osaava koutsi: Nokka Jalonen. Saa päättää apurinsa itse. Sopimus vähintään kolme vuotta.
2. Urheilujohtaja luo seuralle strategian. Avainkysymyksiä: 1) Miten Jokereista saadaan Suomen houkuttelevin paikka 20-25 -vuotiaille nuorille; olivat he sitten kotimaasta tai muaalta? 2) Miten Jokereista saadaan vaatimustasoltaan selkeästi Euroopan kovin seura? 3) Miten organisoidaan oma junioritoiminta suhteessa Liigaan?


Tiivistettynä. Nyt on aika suursiivoukselle. Lähtee liikkeelle siitä, että mukavoituneet isät potkitaan kauas helvettiin tuolta. Vaatimustaso ylös ja tämä perhe-pelleily sivuun. Tärkeintä on voittaa, millään muulla ei ole väliä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Clubittaja sen verran täydentäisin, että mikäli päästäisiin nhl-mittaisessa kaukalossa pelaamaan ottaisin ehdottomasti vähintään apuvalmentajaksi yhden pohjoisamerikkalaisen koutsin. Mieluusti hiukan kokeneempi kaveri, jolla mahdollisesti hyvät verkostot NCAA,ECHL,AHL,OHL jne.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikoinaanhan Putin viittasi blogissaan entisen punakoneen mahdin palauttamisen olevan yksi syy KHL:n olemassaololle. Avokätisellä rahoituksella sarjaan saadaan laadukkaita ulkomaalaisia pelaajia, jotka nostavat pelin tasoa. Hyvää sparria lahjakkaille venäläisille U21 pelaajille. Kuten todettua fiksu peliliike Venäjän jääkiekon tulevaisuudelle ja kiva, että Jokerit ovat osaltaan mukana tukemassa tätä hanketta.

MIten Jokereissa? Keski-ikä yli 30 vuotta.
Luulisi Putiniakin siis harmittavan, että sparraaja-Jokerit on niin saamaton porukka. Eli Jokereilla ei punakoneen mahdin palauttamisen tukemisessa ole nähdäkseni mitenkään ratkaiseva osa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös