Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 738 447
  • 8 198
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tiedän. Onko tällä tiedolla nyt jotakin lisäarvoa? Tiesitkö sinä, että muilta leireiltä vapautetut juutalaiset pakenivat suin päin länteen

Luultavasti osaksi siksi että Yhdysvalloissa oli parempi elintaso kuin sodan runtelemassa Neuvostoliitossa. On muuten huomioitava, että Baltiasta natseja paeta ehtineet juutalaiset pakenivat Neuvostoliittoon.

, jotta eivät vahingossakaan olisi joutuneet venäläissotilaiden käsiin. Heillä kun oli tuohon aikaan vähän kyseenalainen maine naisten kohtelussa.

Propagandaa. Itse asiassa juuri venäläissotilaat vapauttivat natsien ylläpitämät keskitysleirit. Luulen että juutalaiset olivat hyvinkin kiitollisia tästä neuvostosotilaiden "käsiin joutumisesta". Se vapautti heidät varmasta kuolemasta.

Siitä on kirjoitettu muutama hyvä kirjakin, joita voin suositella sinulle iltalukemiseksi. Anthony Beevorin Berliini 1945 valaisee hyvin venäläisten sotilaiden mukanaantuomasta sivistyksestä. Mutta mielestäsihän se on varmaankin länsimaista propagandaa ja hapatusta.

Vaikea sanoa miten paljon Beevorin horinoilla on oikeaa historiallista arvoa. Tietysti jokainen sodan osapuoli syyllistyi sodassa äärimmäisiin julmuuksiin, koska sota raaistaa ihmisen. Mutta saksalaisiin, japanilaisiin ja osin myös länsiliittoutuneisiin (kaupunkipommitukset) verrattuna neukut taisivat olla tuossa sodassa kuitenkin aika partiopoikia.

Varmasti näetkin. Isäni asuu puolet vuodesta Petroskoissa, jossa kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Ja isäni uusvenäläisperhe on saanut sulkea viidestä hotellistaan kaksi, koska käyttöaste on laskenut 30%:iin. Fyrkka loppuu siitä maasta tämän vuoden aikana. Ja kun venäläiset sen tajuavat, on helvetti irti. Mutta sisäpoliittiset ongelmat voidaan sopivasti lakaista maton alle jollakin sopivalla sodalla. Kohteeksi käy melkein mikä vaan maa. Toivottavasti ei kuitenkaan Suomi.

Puhutkohan nyt ihan varmasti totta? Sen perusteella mitä minä olen asiaa tutkinut ja lukenut eri lähteistä, ei Venäjällä ole mitään elintarvikepulaa eivätkä kauppojen hyllyt tosiaankaan notku tyhjyyttään kuten tässä väität.

Venäjä on ruoan ja elintarvikkeiden suhteen omavarainen maa. Venäjä kuuluu maailman suurimpiin viljan viejiin. Venäjä on liha- ja siipikarjatuotannon suhteen lähes omavarainen, samoin maito- ja meijerituotteiden suhteen.

Se että kirjoitat (tai toivot) Venäjällä olevan pinnan alla joku suuri kapina tavallisen kansan keskuudessa kertoo, miten vähäinen tietosi tuosta maasta oikeasti on. Mitään tällaista kapinaa ei ole pinnan alla kytemässä. Mielipidemittausten mukaan kansalaisten luottamus presidenttiin ja myös hallitukseen on selvästi korkeampi kuin esim. Suomessa. Ja nuo höpinät Suomeen hyökkäyksestä on tietämättömyydestä tai pahansuopaisuudesta kumpuavaa propagandaa.

Venäjä tekee intervention rajojensa ulkopuolelle vain silloin kun siihen on oikeutettu syy, päinvastoin kuin länsi. Krimillä se oli. Samoin Syyriassa. Venäjä on moraalisesti länsimaita korkeammalla tasolla, joten on teoriassakin mahdotonta että se voisi syyllistyä samanlaisiin julmuuksiin kuin länsi esim. Irakissa.

No eipä meillä siihen aikaan juurikaan ollut luonnollisia vihollisia. Sitäpaitsi nyt rauhan aikaa on kestänyt 71 vuotta.

Rauhan aikaa on nyt kestänyt 71 vuotta, mutta valitettavasti Suomessa on paljon tahoja jotka haluavat viedä Suomea konfrontaatioon ja jopa sotaan Venäjän kanssa. Ei tietenkään yksin, mutta liittolaisina muiden maiden kanssa. Sotilaallinen liittoutuminen on aina valmistautumista sotaa varten. NATO ei ole puolustusliitto, vaan se on nimensä mukaisesti sotilasliitto.

Suomessa ne jotka haluavat säilyttää Paasikivi-Kekkonen linjan mukaiset hyvät ja puolueettomat välit suhteessa Venäjään ovat jäämässä vähemmistöön. Siis poliittisessa, taloudellisessa ja median eliitissä. Kansan enemmistö tietysti vastustaa NATO-jäsenyyttä, mutta kansan enemmistö on aina heikompi kuin valtiollinen eliitti. Siksi Suomi tullaan viemään NATO:oon - tavalla tai toisella. Se tuleeko tämä johtamaan konfrontaatioon ja sotaan on toinen asia, mutta ainakin se lisää sen todennäköisyyttä merkittävästi.

Ennen Krimin sotaa (joka johtui Venäjän halusta päästä Bosporin salmien herraksi ja siten Venäjän provokaatiosta) rauhan aikaa kesti 44 vuotta ja sen jälkeen sitä kesti 61 vuotta. Eli tässä olet selkeästi väärässä.

Olet väärässä Krimin sodan syistä (mutta en ota siihen ajan puutteen vuoksi pidemmästi kantaa). Krimin sota ei kuitenkaan koskettanut Suomea muuten kuin siten että Englannin laivasto ampui Suomen rannikkoa muutaman kerran. Kuolonuhrien määrä lienee ollut kymmenissä. Kukaan vakavastiotettava historioitsija ei väitä Suomen olleen "sodassa" Krimin sodan aikana.

Venäjän kanssa muutoin meni sopuisasti vuoteen 1889 asti, kunnes Aleksanteri III aloitti ensimmäiset venäläistämistoimenpiteet. Venäläinen panslavisti, biologi Danilevski väitti jo vuonna 1869 julkaisemassaan teoksessa Venäjä ja Eurooppa, että suomalaiset kuuluvat tuottamattomaan rotuun, jonka historiallinen tehtävä on sulautua sivistystä luovaan venäläiseen rotuun. Vuonna 1889 ilmestyi Ordinin kaksiosainen teos Pokorenije Finljandij, jonka pääasiallinen tähtäin oli yritys lopettaa Suomen erityisasema osana Venäjän keisarikuntaa.

Venäläistämistoimet olivat Pietarin kannalta silloin ymmärrettäviä, koska monin osin varsin hajanaista valtakuntaa haluttiin yhteinäistää ja yhdistää. Suomi joka tapauksessa oli osa Venäjää.

Mutta asettamalla tuo historialliseen kontekstiin voi todeta Suomen päässeen aika vähällä, mun miettii mitä länsimaat tekivät samaan aikaan omissa siirtomaissaan. Venäjä on ollut aina länteen verrattuna ns. "lempeä jättiläinen".

Suomessa ei ole tietääkseni juuri koskaan Paasikiven-Kekkosen linjasta lähtien propagoitu valtiojohtoisesti Neuvostoliittoa tai Venäjää vastaan.
Hienoa että sentään tunnustit että tuollainen propaganda oli todellisuutta 1918-1944.

Toisaalta valtiollisen ja valtamedian asenne Venäjää kohtaan on muuttunut koko ajan asteittain vihamielisemmäksi vuodesta 1991 lähtien. Tällä vuosikymmenellä tämä vihamielinen propaganda on - kuten aiemmin kirjoitin - saavuttanyt nyt tason joka muistuttaa sotapropagandaa. Siis tilannetta että Suomi olisi sodassa Venäjän kanssa. Se millaisia sanontoja ja lausuntoja Venäjästä käytetään sekä valtamediassa että johtavien poliitikkojen toimesta ovat aivan poikkeuksellisia kaikkiin muihin maihin verrattuna, ja tällaisia lausuntoja ja sanontoja käytetään yleensä vain sotatilanteessa.

Jos sanot sen johtuvan Venäjän omista toimista (Krimin haltuunotto) niin tämä ei voi olla syy siihen, koska länsimaista ei ole koskaan Suomen mediassa käytetty vastaavaa kieltä. Länsimaat ovat tappaneet viimeisen 20 vuoden aikana miljoonia ihmisiä sodissa eri puolilla maailmaa, mutta mitään vastaavaa vihareaktiota ja sotapropagandaa nuo toimet eivät Suomessa ole saaneet aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Se mitä tapahtui, johtui pitkälti Neuvostoliiton metkuista. Paljon sellaista tapahtui maailmansotien välillä, mistä suomalaiset saisivat katsoa peiliin.

Eli mistä "Neuvostoliiton metkuista" Suomessa vallalla ollut valtiollista uskontoa muistuttanyt ryssävihan kultti vuosina 1918-1944 johtui? Tuona aikana Suomi oli suhteessa Neuvostoliittoon se aggressiivinen osapuoli (siis ennen talvisotaa). Suomesta tehtiin sotaretkiä Venäjän sisällissodan aikana itärajan taakse tavoitteena Vienan, Aunuksen ja Kuolan valtaaminen Suomelle (Petsamon Suomi saikin vallattua vuonna 1920). Kouluissa lapsille opetettiin ryssävihan alkeet ja julkisesti pahoiteltiin sitä, että tsaarin vallan kokenut vanhempi sukupolvi ei osannut vihata ryssää. Siksi nuori sukupolvi piti kouluttaa "oikein". Jopa kirkoissa saarnattiin ryssävihaa.

Suomessa oli vaikutusvaltaisia kansalaisjärjestöjä - kuten Akateeminen Karjalaseura - joihin kuului jäseniä poliittisesta ja taloudellisesta eliitistä. Heidän yksi harrastuksensa oli (kirjaimellisesti) nyrkin puiminen itäänpäin joukolla. Järjestö propagoi Suomen historiallista oikeutta Karjalan laulumaihin (ja sen metsävaroihin) vielä 1930-luvulla, siis paljon sen jälkeen kun Aunuksen ja Vienan sotaretket olivat epäonnistuneet. Suomi tulisi vain tarvitsemaan liittolaisen, koska yksin Suomen voimat eivät riitä. No, se liittolainenhan lopulta saatiin seuraavalla vuosikymmenellä.

Kannattaa muistaa että Suomi hyökkäsi itärajan taakse viime vuosisadalla kaksi kertaa: 1918-1920 ja 1941-1944. Molemmat tapahtuivat poikkeusolosuhteissa: Venäjän sisällissodan ja operaatio Barbarossan aikana. Suomella oli viime vuosisadalla tasan kaksi mahdollisuutta itälaajentumiseen, ja Suomi yritti sitä molemmilla kerroilla. En epäile hetkeäkään, että jos vastaava tilaisuus tulisi tällä vuosisadalla, niin Suomi olisi taas mukana yrittämässä.

Valitettavasti. Tämä ajanjakso saa minut poikkeuksellisen surulliseksi.

Minusta tuo aika oli Suomen ja Neuvostoliiton historiassa ihan hyvää. Parempaa kuin nykyaika. Paljon.

Toivottavasti ei. Se onko tämä toiveajatteluasi, en osaa sanoa. Mutta meedion lahjoja sinulta tuntuu löytyvän viljaltikin

Ei se että "ollaan matkalla kohti uutta konfrontaatiota" ole minun toiveajattelua, vaan enemmän pelkoa siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kovat puheet ja de-facto sotapropaganda ovat usein historiassa johtaneet oikeaan sotaan. Samoin sotilaallinen liittoutuminen. En minä näe ainakaan Suomessa juuri ketään jolla olisi jotain valtaa ja joka haluaisi parantaa välejä Venäjään. Pikemminkin poliittinen ja mediakonsensus on halukas viemään Suomea päinvastaiseen suuntaan.

Meillä Suomessa on vielä olemassa sellainen käsite kuin diplomatia.

Niin, sellainen "diplomatia" joka kielsi Venäjän edustajilta osallistumisen Helsingin ETYK-juhlakokoukseen. Vaikka mitään ns. "pakkoa" Suomella ei ollut näin tehdä. Suomalainen diplomatia on venäläiseen verrattuna sekä kömpelöä että toheloa. Esimerkiksi Venäjän ulkoministeri Lavrov on diplomatian osalla raskassarjalainen kehen tahansa suomalaiseen poliitikkoon verrattuna. Timo Soini on lähinnä surullisen hahmon ritari.

Ja onneksi yksi rauhannobelistikin.

Onhan Obamakin "rauhannobelisti". Mies, joka käy tälläkin hetkellä useaa sotaa eri puolilla maailmaa. Ja palkinto annettiin Obamalle ennenkuin hän oli edes ehtinyt tehdä mitään. Mikä vitsi.

Kaksi venäläistä on saanut rauhan Nobel-palkinnon: Gorbatshov ja Saharov.

Onneksi vain kaksi. Jos kyseinen "palkinto" annettaisiin jollekin venäläiselle, niin hän tekisi hyvin jos kieltäytyisi sitä vastaanottamasta. Nobelin "rauhanpalkinnolla" ei ole oikeasti mitään tekemistä oikean rauhan asian kanssa, vaan se jaetaan nykyisin ihmiselle tai järjestölle, joka on onnistunut ajamaan ns. "lännen asiaa". Ahtisaaren ansio oli se, että hän oli mukana riistämässä Kosovoa Serbialta (sen jälkeen kun NATO oli ilman YK:n valtuutusta pommittanut Serbiaa viikkokaupalla).

Jos maailmassa olisi todellinen rauhanpalkinto, niin sen voisi vuonna 2016 jakaa Vladimir Putinille, joka vihdoin onnistui saamaan Syyriaan tulitauon aikaiseksi ja toivon siitä, että Syyria voisi vielä joskus olla yhtenäinen ja toimiva valtio.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Jos maailmassa olisi todellinen rauhanpalkinto, niin sen voisi vuonna 2016 jakaa Vladimir Putinille, joka vihdoin onnistui saamaan Syyriaan tulitauon aikaiseksi ja toivon siitä, että Syyria voisi vielä joskus olla yhtenäinen ja toimiva valtio.

Kaikkea skeidaa sitä saa lukea janariajasta. Tälläiset aivopierut Jokerit osion alla eivät paranna mitenkään omia fiiliksiä KHL:n suhteen. Liiga aikoina vastaavat trollit oli helppo välttää, kun nämä käytiin lähinnä suomi24:ssa eikä janariajassa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mua harmittaa että joudun sanomaan tämän, koska olen yrittänyt kovasti muuttaa itseäni parempaan ja hillitympään muotoon niin täällä palstalla kuin oikeassakin elämässä ja kovasti yritän olla sivistynyt ja käyttäytyä ikäni edellyttämällä tavalla. Lisäksi kunnioitan sinun taistelua tuulimyllyjä vastaan ja toivon sinulle oikeasti kaikkea hyvää, mutta nyt @The Original Jags voisit jo painua vittuun politikoimasta meidän leikkikentältä. Peace and lot's of love.

Edit. Vein koirat tossa ulos ja tulin takaisin kertomaan, että koska eilen/viime yönä, en muista tarkasti ajankohtaa, olit sitä mieltä että ehkä uusi sota opettaisi Suomalaisia taas kunnioittamaan Venäläisiä, niin unohda toi peace ja love osuus. Painu vaan vittuun.
 
Viimeksi muokattu:

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Venäjä on maailman kahdesta supervallasta se, joka edes yrittää noudattaa kv. sopimuksia.
Kuuluuko Suomen ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimus vuodelta 1932 tähän sarjaan?

Miten KHL ja Rio liittyvät toisiinsa?
Ei mitenkään. Jos viitsit palata viesteissäsi taaksepäin, niin huomaat, että tämä kommentti viittasi niihin yleisurheiljoiden käryihin. Mutta eihän Venäjällä ole valtiojohtoista dopingia, eihän?

Juutalaisten ohella banderalaiset tappoivat paljon puolalaisia, joita asui tuolloin Galiciassa.
Kah perkelettä. Asuiko puolalaisia Espanjassa asti. Kaiken maailman asioita! Se alue, joka sijaitsee Puolan ja Ukrainan välimaastossa on suomeksi Galitsia. Nyt tarkkuutta, hyvä TOJ! Mutta Venäjällä ei asioiden tarkistaminen ole niin nökönuukaa. Sattuuhan sitä virheitä. Ammattilaisillekin.
Luultavasti osaksi siksi että Yhdysvalloissa oli parempi elintaso kuin sodan runtelemassa Neuvostoliitossa. On muuten huomioitava, että Baltiasta natseja paeta ehtineet juutalaiset pakenivat Neuvostoliittoon.
Eivätkä varmaan edes raukkaparat tajunneet syöksyneensä ojasta allikkoon. Venäjä ja Neuvostoliitto kun eivät koskaan ole olleet erityisen siionistisystävällisiä valtioita. Päinvastoin pogromit ovat venäläinen keksintö. Ja varmaankin venäläisten antisemitistisista asenteista johtuen entisestä Neuvostoliitosta on emigroitunut Israeliin vähintään noin miljoona juutalaista.

Luulen että juutalaiset olivat hyvinkin kiitollisia tästä neuvostosotilaiden "käsiin joutumisesta". Se vapautti heidät varmasta kuolemasta.
Luule mitä luulet. Minä tiedän, että Israel ja NL solmivat diplomaattisuhteet vasta 1991. Sitä ennen maiden välit olivat hyytävät. Ja se ei ainakaan johtunut juutalaisten Neuvostoliittoa kohtaan tuntemasta kiitollisuudesta.


osin myös länsiliittoutuneisiin (kaupunkipommitukset) verrattuna neukut taisivat olla tuossa sodassa kuitenkin aika partiopoikia.
Venäläisten partioaate näyttäytyi hyvin Katynin metsässä Smolenskissa kevättalvella 1940 kun 20000 aseetonta puolalaista sai niskalaukauksen. Melkoisen suoraselkäistä ja vastuuntuntoista toimintaa. Perivenäläistä partiolaisuutta, etten sanoisi.



Puhutkohan nyt ihan varmasti totta? Se että kirjoitat (tai toivot) Venäjällä olevan pinnan alla joku suuri kapina tavallisen kansan keskuudessa kertoo, miten vähäinen tietosi tuosta maasta oikeasti on. Mitään tällaista kapinaa ei ole pinnan alla kytemässä.
Korrektur. Tarkistettuani lähteestäni korjaan lausuntoani seuraavasti. Kauppojen hyllyt ovat entiseen nähden ennallaan. Mutta ihmisten ostoskäyttäytyminen on muuttunut radikaalisti. Lahjoja ei osteta kuin lapsille. Asuntokauppa ei vedä lainkaan. Palkkoja on laskettu yksityissektorilla paikoin 25-30%, koska Venäjällä ei ole keskitettyä palkkaratkaisua eikä ay-liikettä. Tämä on siis venäläisten käsitys paikallisesta sopimisesta. Ja koska käytettävissä oleva varallisuus on olennaisesti pienempää ja likviditeetti heikentynyt, eivät venäläiset tee aiempaan malliin koti- eikä ulkomaanmatkoja. Toisaalta siitä on se hyöty, että nykyisin me suomalaiset voimme matkustaa stressaantumatta niihin kohteisiin, joissa on perinteisesti saanut kuulla vain venäjää. Ei nimittäin tarvitse pelätä jonoissa röyhkeitä ohituksia tai muutakaan moukkamaista käytöstä. Kapinaan en usko, suureen tyytymättömyyteen tuonnempana kyllä.

Mielipidemittausten mukaan kansalaisten luottamus presidenttiin ja myös hallitukseen on selvästi korkeampi kuin esim. Suomessa.
Voisikohan se ainakin osittain johtua siitä, että Venäjällä ei ole vapaata mediaa, kunnollista ja toimivaa oppositiota ja ylipäätään vapaata keskustelukulttuuria? Ja sinunkaan öykkäröinnillä ei olisi siellä mitään sosiaalista tilausta. Hukkuisit nimittäin massaan.

Venäläistämistoimet olivat Pietarin kannalta silloin ymmärrettäviä, koska monin osin varsin hajanaista valtakuntaa haluttiin yhteinäistää ja yhdistää. Suomi joka tapauksessa oli osa Venäjää. Mutta asettamalla tuo historialliseen kontekstiin voi todeta Suomen päässeen aika vähällä, mun miettii mitä länsimaat tekivät samaan aikaan omissa siirtomaissaan. Venäjä on ollut aina länteen verrattuna ns. "lempeä jättiläinen".
Voihan sen sorron noinkin ilmaista.

Venäjä tekee intervention rajojensa ulkopuolelle vain silloin kun siihen on oikeutettu syy, päinvastoin kuin länsi. Krimillä se oli. Samoin Syyriassa. Venäjä on moraalisesti länsimaita korkeammalla tasolla, joten on teoriassakin mahdotonta että se voisi syyllistyä samanlaisiin julmuuksiin kuin länsi esim. Irakissa.
Jaa jaa. Mikäköhän sen oikeutuksen antaa? Ei mikään. Moraalisesti Venäjä on laskiämpärin tasolla. Ja sen tietää jokainen kriittisesti ajatteleva ihminen. Paitsi sinä. Mutta eihän tässä ole mitään uutta auringon alla. Maailma on täynnä harhaisia ihmisiä. Ja sinä ilmi selvästi ja tiedostaen haluat hämmentää. No tässä maassa meillä on sananvapaus. Toisin kuin moraalisesti korkeammalla tasolla olevalla Venäjällä.
Jos maailmassa olisi todellinen rauhanpalkinto, niin sen voisi vuonna 2016 jakaa Vladimir Putinille, joka vihdoin onnistui saamaan Syyriaan tulitauon aikaiseksi ja toivon siitä, että Syyria voisi vielä joskus olla yhtenäinen ja toimiva valtio.
Eikös siellä teilläpäin jaettu jotakin Leninin rauhanpalkintoa? Senhän voi Johtaja myöntää itselleen. Sitten kaikki ovat tyytyväisiä. Sopisi hyvin venäläisten moraaliseen ylemmyyteen ja sinun maailmankatsomukseesi. Go for it!

Minun puolestani tämä asia on loppuunkäsitelty. En aio palata enää tähän keskusteluun, koska se ei johda mihinkään. Nytkin olen kuluttanut liikaa elämästäni sinun arvottomien mielipiteidesi kommentointiin. Koska jääkiekosta täällä olisi syytä puhua. Ei politiikasta. Eikä tuosta läpensä mädästä maasta itänaapurissamme. Meille on vain annettu tuollainen rajanaapuri ristiksemme. Ja KHL:n kautta Venäjä on päässyt uimaan liiveihimme. Mutta ei siinä mitään. Pääasia että Rratproblemberg syytää fyrkkaa joukkueeseemme. Minä edelleen nautin siitä täysin siemauksin. Ainoa ikävä asia siinä oikeastaan on se, että joutuu kuuntelemaan rysyjen kansallislaulun Arenalla. Täytynee alkaa tulemaan matseihin snadisti myöhässä. Niin ei tarvitse turhaan nousta seisomaan sellaisen biisin edessä, joka edustaa ennen kaikkea mädännäisyyttä, valheita, vääristelyä ja sortoa. Ja onhan se Venäjäkin oppinut muutamassa sodassa ja jääkiekko-ottelun tuloksessa olemaan aliarvoimatta meitä. Kyllä se Sotsin puolivälierä vieläkin lämmittää mieltä. Toivottavasti sinunkin.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Venäjä tekee intervention rajojensa ulkopuolelle vain silloin kun siihen on oikeutettu syy, päinvastoin kuin länsi. Krimillä se oli. Samoin Syyriassa. Venäjä on moraalisesti länsimaita korkeammalla tasolla, joten on teoriassakin mahdotonta että se voisi syyllistyä samanlaisiin julmuuksiin kuin länsi esim. Irakissa.

Ai vittu huutonauru! TOJ on hyvä esimerkki kyllä miksi Jokerien pitää poistua Putlerin turhakepropaganda koneistosta ja Suomen liittyä natoon.
Khl ja fiilikset isosti laskussa, kumpa länsi kiristäisi pakotteita.
 

Nick Neim

Jäsen
Artyukhinin ydinfyysikko isä. Eiköhän se silloin aikoinaan paljastanut kortit, millä Jags pelaa. Kaikenlaista satua keksitään päästä, ja syytä ei voi kuin arvailla. Noita vastaaviahan taisi olla useampikin.

Toisaalta nämä rölläykset ovat viihdyttäviä, kun hieman tuoreemmat palstalaiset uivat rapalaan. Ja helppo on jättää lukematta, kun ei enää maistu. Joten siinä mielessä toivon jatkoa.

Esimerkiksi henkilö, joka a) ei puhu venäjää b) ei ole käynyt koskaan Venäjällä c) tutkii venäjänkielistä mediaa hyvin pintapuolisesti, ei voi väittää faktana tuollaisia tietoja, mitä Jags heittelee. Eihän se henkilö suurinta osaa noista voi tietää. Silti se henkilö väittää niin, ja tässä vaiheessa on lukijan vastuulla vetää yhtäläisyysmerkit, miksi henkilö toimii niin.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Toisaalta nämä rölläykset ovat viihdyttäviä, kun hieman tuoreemmat palstalaiset uivat rapalaan. Ja helppo on jättää lukematta, kun ei enää maistu. Joten siinä mielessä toivon jatkoa.
No jos edes etäisesti minuun viittaat, niin tähän Rapalaan tarttuminen oli ihan intentionaalista.
 
Tällä sivulla on taas roppakaupalla viestejä, jotka eivät liity Jokereihin tai KHL:ään oikeastaan millään tavalla.

Palataan taas aiheen mukaiseen keskusteluun, jottei meidän tarvitse siirtää ketään jäähyaition puolelle.

Terveisin,
Moderaattorit
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Pitkästä aikaa jaksan tänne kirjoittaa ja katsotaan mihin päädytään. Olen vitutuksen lomassa pyrkinyt tarkastelemaan mahdollisimman objektiivisesti tuota Torpedo-sarjaa ja syitä miksi pataan tuli. Toivon, ettei mene topicin ohi pahasti.

Niin, paljon puhetta tuomaroinnista ja tuomioista, mutta monen asian summa oli tämä pannukakku. isoimmat syyt olivat pelillisiä, sillä kyllä meille kävi kalssiset, että "tästä helposti jatkoon" ja sitten keskittyminen tosipeleihin. Torpedolla oli koko kylä mukana ja esim. heidän kotipeleissään tunnelma täysin toiselta planeetalta kuin meillä. Kaikesta huokui, että Torpedo oli tullut voittamaan ja me olimme tulleet pelaamaan tarpeeksi täydellistä jääkiekkoa, jotta se riittäisi voittoon. Tuomarointi oli aikamoista vähän suuntaan ja toiseen. Kun miettii Torpedon näkökulmasta asioita, niin oli siellä meilläkin ihan vastaavia sattumuksia, jossa ensin loukkaannutaan ja pelataankin jo ylivoimalla. Tästä Skudra veti herneet nenäänsä ja varmasti meuhkasi KHL:n puolelle asiasta, jolloin on selvää, että venäläisen joukkueen huolia ja murheita kuunnellaa siellä paremmin.

Ylivoimaa saimme enemmän ja sarja olisi ollut meidän käsissä aivan täysin sitä kautta. Enemmän itselläni huomio tuomaritoiminnassa kiinnittyi siihen, että misää kohtaa pelejä jäähyjä tuli. "Clutch"-tilanteissa usein meidän kohdalla tapahtui se, että itse oltiin boksissa. Sarjan voittaakseen olisi pitänyt hyödyntää omat etsikkoajat paremmin ja kun emme niitä käyttäneet ja Torpedo käytti, niin ehkä se ero tuli siinä. Lisäksi yritimme "moraalisella oikeudella" lähteä kamppailemaan Torpedon aseilla, pikkusialla jne. Tässä kohtaa olisi pitänyt olla voittamisen kannalta fiksuja ja pyrkiä välttämään niitä kirvesiskuja (Jaakola esim.) tilanteessa, jossa me olemme jo omat yv:t tuhlanneet, koska kynnys viheltää enemmän jäähyllä istuneelle ja venäläiselle joukkueelle ylivoimaa on madaltunut. Jos ja kun tämä kuvio oli tiedossa jo hyvissä ajoin, niin miksi niissä tilanteissa Erkka ei keskittynyt kertomaan tätä joukkueelle vaan yritti voittaa itkemällä ja luukun ovella seisomalla. Tällainen käytös provosoi tuomareita entistä enemmän. Oman suosikkijoukkueeni koutsi NHL:ssä tekee tätä samaa vähän liikaa ja Avs on selvästi (purppurasinisten lasien läpi) kärsinyt tästä, koska muutama valmentajan haasto suuntaan ja toiseen on kääntynyt isoin prosentein vastustajalle. Olisi pitänyt olla nöyrempi ja keskittyä löytämään pelillisiä keinoja ratkomaan matsit meidän hyväksemme.

Tähän kun lisätään vielä perkeleenmoinen määrä loukkaantumisia ja avainpelaajien kuormitusta, niin kyllä se vaan hiljaista kuolemaa oli neljännen matsin viimeisestä erästä alkaen. Torpedo osasi vielä käyttää jipot ja kommervenkit meidän parhaita vastaan, jotka joissain tilanteissa provosoituivat tyhmästi ja lähtivät istumaan salmonin tuomioita Torpedon nelosketjun ukkoja vastaan. Torpedo veti "Summit Seriesin-kanukkimalliin" tuossa sarjassa ja heidän tarkoituksensa oli saada meidät pois mukavuusalueeltamme ja mukaan tähän härdelliin. Onnistuivat helposti, kun me uimme itkien miinaan. Kuten jo aiemmin totesin, niin "moraalinen oikeus" meillä oli joistakin tuomioista olla tuota mieltä, mutta liikaa siihen energiaamme hukkasimme ja samalla provosoimme tuomareita. Vittumainen tilanne sinänsä, koska ymmärrettävästi emme halunneet alistua olemalla hiljaa, vaikka voittamisen kannalta olisi ollut fiksua. Torpedo pelasi hyvän sarjan ja tekivät mitä tekivät. Lisäksi viimeisessä matsissa Kulemin(?) teki "kozunit" ja se show oli selvästi luettavissa, mutta Torpedo käytti siinä saman tilanteen hyväksi, josta Jokerit olivat aiemmin hyötynyt.

Tuomioita meni vituilleen molemmin puolin, mutta ainakin itse punakeltaisin lasien läpi katsottuna liikaa meille. Silti en anna tuolle niin isoa painoarvoa, etteikö "meille ei annettu mahdollisuutta voittaa". Kyllä annettiin, mutta emme osanneet käsitellä asiaa oikein, alkaen jo ensimmäisen pelin valmistautumisesta. Meidän jengin tunnetila ja sitä kautta oikeanlainen keskittyminen löytyi vasta toisen matsin kolmannessa erässä Daugavinsin taklauksesta ja voittoon johtaneista maaleista, niin jengissä kuin yleisössäkin. Playoff-sarjassa ei kuitenkaan voi antaa viiden erän etua heti alkuun vastustajalle, joka ei ole niin merkittävästi heikompi kuin me. Maalivahtipelissäkin hävisimme, kun yksittäisiä helppoja meni omiin siellä täällä. Sekin loi tuloksen kannalta lisää tuskaa ja tämä tuska purkautui keskittymällä vääriin, mutta "moraalisesti oikeisiin" asioihin.

Ja kyllä. KHL tuhat kertaa ennemmin kuin puuhasteluliiga, edelleenkin. Ensi vuonna jatketaan.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Erinomainen kirjoitus @P.R. 33.

Itse hymyilin heti game 2 Daugavins-Kozun tilanteen jälkeen, tai oikeastaan sen jälkeen kun olin buuannut keuhkot pihalle kun jäähyä ei ollut tulossa. Nimittäin tuo oli juuri se herätys yleisölle ja joukkueelle, mitä olin toivonut läpi tuskaisen 1. ja 2. erän. Se herätys sieltä tuli ja voitto kammettiin. Harmi, että se ei kuitenkaan riittänyt veren maistanutta Torpedo joukkuetta vastaan. Mikään rupusakkihan ei todellakaan kyseessä ole. Sen joutui toissapäivänä TsSKA:kin toteamaan.

Torpedolla nyt vain sattui pelaamaan aitoja kevvään miehiä, eikä niitä jotka vain puheiden tasolla ovat kevvään miehiä.

KHL:ssä jatketaan hyvillä fiiliksillä jatkossakin. Opiskelijakausari 109e on semmoista luksusta,että kun itse tulee se 28-29/30 peliä runkosarjassa katsottua jaffalan penkillä niin ei voi kui nauttia. Alle 4e/peli hinnalla saa nauttia huipputasokkaista peleistä TsSKA:a ja muita huippuja vastaan sekä näitä vähän heikompiakin sikermiä vastaan yhdessä 9000-10500 muun enemmän tai vähemmän punakeltaisen sydämen omaavan kanssa.

Kevät loppui aivan liian lyhyeen, mutta ehkä ensi kaudella sitten. Huoh.

Ps. Mainittakoon nyt vielä, että tuo allekirjoitukseni #50 ei sitten todellakaan ole Juha-Matti Aaltonen. Hyi saatana.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun kerran tuomarien palkat (siis palkat, ei lahjukset) riippuu siitä, että miten hyvin he osaa vetää oikeaan suuntaan ja koska toimiston itkuvirsien perusteella tämä oli myös tiedossa, niin miksi piip tätä ei otettu valmistautumisessa huomioon? Nyt kulutettiin liikaa energiaa asiaan, joka on jo päätetty KHL:n officessa ja lisäksi annettiin liikaa mahdollisuuksia viheltää meitä vastaan. Sille sitten ei voi mitään, kun torpedo tulee rähjäämään, meidän nalle ei tee yhtään mitään ja silti tuloksena salomonin tuomio eli oikeusmurha. Mut sitä tää liiga on. Kun kerran nopeaa muutosta olosuhteisiin ei ole tulossa, niin niihin pitää sopeutua. Tai hävitä suosiolla. Nyt Erkka otti kakkoseen vapaaehtoisesti, vitun idiootti. Se fokus olisi pitänyt olla jossain muualla kuin luukun aukomisessa ja silmän antamisessa, koska se oli vain ja ainoastaan tuhlattua energiaa ja erityisesti väärä signaali joukkueelle.

Torpedo-sarja olisi ollut mahdollista voittaa, mutta me ei oltu valmiita ja tarpeeksi nälkäisiä.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Siltikin olen sitä mieltä, että raivattuamme Torpedon tieltämme oli siitä maksettu hinta liian kova. Puolikkaalla rosterilla meillä ei olisi seuraavassa seitsemän sarjassa ollut mitään palaa. Vaikka mikä jengi olisi tullut vastaan.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Ihan naurettavia nuo KHL:n waiver, draft ym. säännöt jotka on apinoitu jenkeistä. Ei ole kuitenkaan sellainen liiga kuten jenkkien ammattilaisliigat joissa ei ole omia juniorijoukkueita, pelaajien sopimukset ovat liigan kanssa ja siirrettävissä "franchise" yrityksestä eli seurasta toiseen (vai onko?) ja jokaisella joukkueella on käytännössä oma farmijoukkue samassa alemmassa sarjassa. Mites Suomen laki suhtautuu moiseen työehtosopimukseen, jonka alla työntekijä siirretään ilman omaa tahtoaan toiseen itsenäiseen mutta saman tavaramerkkilisenssin alla toimivaan yritykseen (ja samalla eri maahan) waiver listan tai pelaajakaupan kautta? Jokerithan ei ole yhtään treidiä ainakaan sopimuksenalaisilla tainnut tehdä, eli onko niin että säännöt ja työehtosopimus rajoittaa Jokereiden toimintaa siltä osin missä se on suomen lakia rajaavampi mutta ei kuitenkaan tuo samoja mahdollisuuksia kuin muille seuroille niiltäosin missä se on mahdollisesti meidän lakien vastainen? Vai onko meidän pelaajat lain edessä työsuhteessa KHL:N eli venäläiseen yritykseen mutta toimivat vaan Jokereiden alaisuudessa ja heidän treidaaminen on mahdollista ja myös Jokereiden mahdollista poimia sieltä waiver-listalta venäläisseurojen pelaajia halutessaan?

edit. PS. mitähän aktuaalista vittua kaksisuuntainen sopimus tarkoittaisi esim. Jokereiden kohdalla?
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Kun katsoo Espoon Bluesin faneja niin ei voi kuin toivoa että Jokerit olisi saannut samanlaisen lopetuksen. Konkkaahan oltais piakkoin menty ellei leuka ois myynny hallia ja osaa Jokereista Neukuille.
Ekalla kaudella pystyi vielä ajattelemaan posin kautta että seura sentään säilyy jne. Nyt toivoisin sitä konkkaa ja fanien yhteisöllisyyttä.
Jopa konkkaan menossa olevassa Espoossa paistaa aurinko risukasaan, mutta meillä risut vain kasaantuu kunnes joku tuikkaa tuleen. Sittenkun KHL loppui nykyisellään tai Ryssät vaan kyllästyvät leikkikaluunsa niin saa nähdä missä jamassa seura ja sen fanit ovat.
Hienointa olisi kun eteläpääty lopettaisi nyt aktiivitoimintansa ja antaisi näiden läpsytinhurjien hakata sydämmensä kyllyydestä ko eivät muuta osaa.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Kun katsoo Espoon Bluesin faneja niin ei voi kuin toivoa että Jokerit olisi saannut samanlaisen lopetuksen. Konkkaahan oltais piakkoin menty ellei leuka ois myynny hallia ja osaa Jokereista Neukuille.
Ekalla kaudella pystyi vielä ajattelemaan posin kautta että seura sentään säilyy jne. Nyt toivoisin sitä konkkaa ja fanien yhteisöllisyyttä.
Jopa konkkaan menossa olevassa Espoossa paistaa aurinko risukasaan, mutta meillä risut vain kasaantuu kunnes joku tuikkaa tuleen. Sittenkun KHL loppui nykyisellään tai Ryssät vaan kyllästyvät leikkikaluunsa niin saa nähdä missä jamassa seura ja sen fanit ovat.
Hienointa olisi kun eteläpääty lopettaisi nyt aktiivitoimintansa ja antaisi näiden läpsytinhurjien hakata sydämmensä kyllyydestä ko eivät muuta osaa.
No on tässä kyllä hieno kehäpäätelmä sitten viskattu palstanlukijoiden iloksi. Konkurssi siis olisi toivottavaa, jotta yhteisöllisyys lisääntyisi. Ja olet kateellinen Blues-faneille. Sinne kun aurinko paistaa juuri nyt? Ja Eteläpäädyn pitäisi sympatiasta lakata olemasta, jotta tosifanit näyttäisivät muille, kuinka ala-arvoista heidän kannattamisensa on? Pitäisiköhän sinun harkita tuota kannattamisen perustelemista vielä kertaalleen? Selittäisit, kuinka sinä sen koet? Minä kun en näe tuossa äsken kirjoittamassasi mitään kovin ylevää arvoa.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
No on tässä kyllä hieno kehäpäätelmä sitten viskattu palstanlukijoiden iloksi. Konkurssi siis olisi toivottavaa, jotta yhteisöllisyys lisääntyisi. Ja olet kateellinen Blues-faneille. Sinne kun aurinko paistaa juuri nyt? Ja Eteläpäädyn pitäisi sympatiasta lakata olemasta, jotta tosifanit näyttäisivät muille, kuinka ala-arvoista heidän kannattamisensa on? Pitäisiköhän sinun harkita tuota kannattamisen perustelemista vielä kertaalleen? Selittäisit, kuinka sinä sen koet? Minä kun en näe tuossa äsken kirjoittamassasi mitään kovin ylevää arvoa.

En tiedä ymmärrätkö tahallasi väärin vai mitä vittua?
Tuo Bluesin loppu yhdisti fanit ja teki varmasti seurasta entistä rakkaamman. Täällä me tapellaa keskenämme ja seura on jonkun Ryssän leikkikalu korruptioliigassa.
Eteläpääty voisi laittaa stopin sille pienellekkin toiminnalle mikä sillä on niin kauan kuin tota liigaa pelataan. Se olisi se seuraava kannanotto RRat hommien jälkeen.
Ja kyllä jälkikäteen ottaisin Blegin kohtamon, siellä varmasti fanit ja yhteisö ovat ylpeitä siitä mitn hommat loppui. Ja ei, en puhu tyhjenmysmyynneistä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä on aikoihin eletty, kun fani toivoo seuransa häviämistä maailmankartalta Bluesin tyyliin ja glorifioi sitä jotenkin hienona asiana. Sehän olis eniten perseestä, jos Jokerit häviäisi kokonaan (se jossain puulaakisarjassa futista pelaava poppoo ei ole mikään Jokerit, vaikka jonain ihmeellisenä päähänpistona onkin saaneet idean varastaa nimeä käyttöönsä). Toivottavasti venäläiset poistuu Jokereitten taustalta pyörimästä ja Jokerit jatkaa toimintaansa siitä eteenpäin jossain muussa sarjassa, mutta se on aika kaukana seuran lopettamisen ajattelusta.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Vaikea kuvitella, että Jokerit noin vain kuihtuisi pois kartalta. Kyllä se tuntuu kuitenkin kiinnostavan niin laajaa kansanryhmää. Näkisipä 20 vuotta eteenpäin ja sieltä katsomaan tätä aikaa. Jos ei muuta, niin värikäs historia Jokereilla ainakin on. Jännä nähdä millaisena tämä aikakausi tullaan muistamaan sitten tulevaisuudessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
@McMulligan Sehän on käytännössä EP joka sitä JHC-jengiä pyörittää, ja Jokerit taitaa jollain tasolla sitä tukea, joten varkaudesta ei taida olla kyse.

edit. Ja JFC:llä sama juttu, luin aluksi väärin sun viestisi.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä on aikoihin eletty, kun fani toivoo seuransa häviämistä maailmankartalta Bluesin tyyliin ja glorifioi sitä jotenkin hienona asiana. Sehän olis eniten perseestä, jos Jokerit häviäisi kokonaan (se jossain puulaakisarjassa futista pelaava poppoo ei ole mikään Jokerit, vaikka jonain ihmeellisenä päähänpistona onkin saaneet idean varastaa nimeä käyttöönsä). Toivottavasti venäläiset poistuu Jokereitten taustalta pyörimästä ja Jokerit jatkaa toimintaansa siitä eteenpäin jossain muussa sarjassa, mutta se on aika kaukana seuran lopettamisen ajattelusta.

Jut nii!

Kun vaihtoehtona on länsi-Euroopan paras jääkiekkojoukkue, joka pelaa jokatapauksessa urheilullisesti maailman toiseksi parhaassa liigassa upeassa hallissa, jossa ottelutapahtuma on hienoa viihdettä. Ja lisäksi vielä (tottakai omista syistään) venäläiset rahoittavat Suomessa maksettavia ja verotettavia palkkoja, suomalaista lentoyhtiötä jne…

Niin olisi toivottavampaa, että tulisi konkurssi, seura lakkaisi toimimasta ja samalla nimellä aloittaisi joku rupusakki jossain jämäsarjassa. Ja tämä kaikki miksi?

Että (tietyt) FANIT SAISIVAT TUNTEA YHTEISÖLLISYYTTÄ. Voi hyvää päivää!

Yrittäkää nyt ymmärtää, että tämä KHL-joukkue nyt vaan on juuri se Jokerit, jota te olette kannattaneet ja joka on kulkenut tähän päivään mennessä oman matkansa ja se matka jatkuu. Jos tämä seura / OY lakkaa, niin se on sitten siinä. Ei se tyhjästä perustettava jengi ole mikään Jokerit, vaikka samaa nimeä käyttäisikin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
En tiedä ymmärrätkö tahallasi väärin vai mitä vittua?
Tuo Bluesin loppu yhdisti fanit ja teki varmasti seurasta entistä rakkaamman. Täällä me tapellaa keskenämme ja seura on jonkun Ryssän leikkikalu korruptioliigassa.
Eteläpääty voisi laittaa stopin sille pienellekkin toiminnalle mikä sillä on niin kauan kuin tota liigaa pelataan. Se olisi se seuraava kannanotto RRat hommien jälkeen.
Ja kyllä jälkikäteen ottaisin Blegin kohtamon, siellä varmasti fanit ja yhteisö ovat ylpeitä siitä mitn hommat loppui. Ja ei, en puhu tyhjenmysmyynneistä.
Mutta eihän KHL-jokereiden tarvitse olla olemassa sinulle. Lopetat seuran kannatuksen. Lopetat joukkueen pelien seuraamisen. Lopetat Jatkoaikaan kirjoittamisen. Ongelma ratkaistu.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kysyn täysin provoilematta, eli aidosti ja vakavissani, mitä se auttaa, että Jokerit on Länsi-Euroopan paras jääkiekkojoukkue? En missään nimessä halua kuohuttaa tällä tunteita saati vittuilla, vaan yrittää ymmärtää. Onko kyse siitä, että tuntee ylpeyttä ns. paperilla?

Jokereiden taso muihin länsieurooppalaisiin joukkueisiin nähden ei realisoidu, sillä ne pelaavat eri sarjoissa. Jokerit taas pelaa itse sarjassa, jossa kärki on kaukana. TsSKA on yli kaksi kertaa niin hyvä suhteessa Jokereihin, kuin Jokerit suhteessa Torpedoon. Ts. se, että Jokerit on läntisen Euroopan joukkueista paras, ei näy KHL:ssä kentällä kovinkaan monesti.

Itse ajattelen, että nyt, kun pelit eivät enää jatku, on aivan yhdentekevää, minkä tasoinen joukkue Jokereilla oli. Mutta kertokaa minulle, jos teillä on erilainen näkemys tuosta tason merkityksestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös