Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 735 548
  • 8 198

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Vai voisko mitenkään olla mahdollista, että englanninkielen mukaan? Kyllähän sä sen tiesitkin.
Ei tietenkään, kaikki Jokereihin liittyvä on aina Venäjään sidoksissa. Nimikin muuttuu kohta venäläisittäin Jokersiksi.

Tuo Dynamosta kertova uutinen oli yllättäen huonoa käännöstyötä. Dynamon pääsponssi on ollut ja tulee olemaan Gazpromin alainen yhtiö, joten rahavaikeuksia tuskin on. Alla nimimerkki aquanquan viesti KHL kaudella 2014-15 -ketjusta.

aquanqua kirjoitti:
Tretjak antoi latvialaismedialle haastattelun, jossa hän toi esille näkemyksensä, kuinka Latvian valtion pitäisi tulla Dynamon apuun, koska seuralla on niin suuri merkitys latvialaiselle jääkiekolle yleisesti. Latvian Opetus- ja Tiedeministeriö antoi seuraksena lausunnon, että valtiontuki urheilulle suunnataan lainmukaisesti eri ohjelmien ja liittojen kautta lapsi- ja nuorisourheiluun sekä maajoukkuetoimintaan, ei ammattilaisurheiluun. Kyseistä käytäntöä ei ole suunniteltu muutettavan.<br />
<br />
Suomen median jutuista on voinut saada sellaisen kuvan, että Latvian valtio olisi nyt vetänyt pois aiemman tuen Dynamolta. Kannattaa aina käydä läpi alkuperäislähteet, kun Suomen mediassa lainataan jonkun ulkomaan median juttuja.<br/>
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Vai voisko mitenkään olla mahdollista, että englanninkielen mukaan? Kyllähän sä sen tiesitkin.

Arena on kansainvälisissä yhteyksissä siitä kätevä sana, että se on aika montaakin eri kieltä kuten esimerkiksi englantia, ruotsia, saksaa ja venäjää. Ajoitus vain sopii aika hyvin yhteen KHL-projektin kanssa.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Mtv tosissaan meinasi onnistua tavoitteissaan dissata khllää. Aluksi luettuani uutisen oli hämmentynyt olo, mutta kun asioiden todellinen laita tuli esiin, rupesi jo hieman naurattamaan. Pelko on todella kova liigalla ja kumppaneilla, kun julkaistaan suoranaisesti valheellisia uutisia ilman mitään korjauksia. Vaikka korjaus josius tulisikin, niitä ei kukaan kuitenkaan lue\muista.

Parempi siis jättää paskamedian uutiset kokonaan lukematta, kun uutisten taso on luokkaa Ö-.
 
Vai voisko mitenkään olla mahdollista, että englanninkielen mukaan? Kyllähän sä sen tiesitkin.
Joku paremmin asioista tietävä voi korjata, mutta venäjässä (kieli) sanat kirjoitetaan kyrilliseen tapaan, ja esimerkiksi jäähallilla lienee venäjäksi oma nimityksensä, joka ei välttämättä muistuta lainkaan kieliperinteemme sanoja.

KUITENKIN kaikki vieraista kielistä tulevat sanat kirjoitetaan venäjäksi juuri sellaisena kuin ne tulevat lainattavasta kielestä, kuten esimerkiksi ARENA. Tuohan on lainasana suomenkin kielessä. Suomen kielessä sanat käännetään taipumaan suomalaisten suuhun sopivaksi, kun taas venäjä eri kielisukuun kuuluana toimii eri pelisäännöillä.

Olette siis kumpikin oikeassa. Onnittelut.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun joukkueen kokoonpano alkaa olla lähellä lopullista muotoaan, niin kyllä täytyy olla erittäin tyytyväinen Jokerien KHL-siirtoon. Itse olen Jokereita kannattanut yli 20 vuotta ja tunnustan, etten olisi jaksanut joukkuetta enää Liigassa seurata. En tosin jaksanut enää viime kaudellakaan, joka oli eka kerta 2000-luvulla, kun en kausikorttia hankkinut. Syynä tähän olivat ennen kaikkea pelin huono taso Liigassa, otteluiden tylsyys, käytännön sanelema taklauskielto sekä kurinpidon ja tuomaritoiminnan ala-arvoisuus. Itselläni on ainakin odotusarvona, että kaikkiin em. kohtiin tulee parannusta ensi kaudella. Lisäksi olen aidon kiinnostunut tulevista vieraspeleistä ja tarkoitus olisi käydä ainakin Pietarissa, Moskovassa, Minskissä ja Riikassa. Luultavasti myös Zagrebissa ja Bratislavassa. En ole ollut näin innostunut tulevasta kaudesta sitten 90-luvun teinivuosien.

Mitään varsinaisia sijoituksellisia tavoitteita en ole Jokereille asettanut. Olisi tietysti hienoa, että joukkue menestyisi, mutta ennen kaikkea toivon, että Jokereiden tarjoama ottelutapahtuma on sellainen, että sieltä ei halua jäädä pois, vaan sinne on lähes pakko päästä. Päinvastaisia kokemuksia on viime vuosilta ihan tarpeeksi.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Minulla hiukan päinvastaiset fiilikset kuin edellisellä kirjoittajalla. Aikaisempina kausina tähän aikaan vuodesta odotukset ovat olleet tapissa ja on vain odottanut kauden alkamista. Nyt on vähän sellainen hällä väliä- fiilis ja ei edes harkkamatsit kiinnosta. Voi toki olla että fudiksen MM-kisat hiukan syö mielenkiintoani.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä ihmeen Jaffala? Eikö Hartwallin mainokset jo poistuneet seinitä. En niitä ainakaan ole hetkeen nähnyt, kun olen ohi ajanut harva se päivä. Onko tästä nimestä mitään hajua kellään?

Hartwall teki pari vuotta sitten uuden 10 vuoden sopimuksen, joten ei se nimi merkittävästi (Areena -> Arena) muutu.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minulla hiukan päinvastaiset fiilikset kuin edellisellä kirjoittajalla. Aikaisempina kausina tähän aikaan vuodesta odotukset ovat olleet tapissa ja on vain odottanut kauden alkamista. Nyt on vähän sellainen hällä väliä- fiilis ja ei edes harkkamatsit kiinnosta. Voi toki olla että fudiksen MM-kisat hiukan syö mielenkiintoani.

Tässä odottaa jo harkkamatseja niin, ettei tahdo pystyä keskittymään fudiksen MM-kisoihin, kun ajatukset pyörii Jokereissa sekä lippujen ja matkojen järkkäämisissä harkkamatseihin.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Menee ot:ksi, mutta en keksinyt minne muualle voisin kirjoittaa. Olen huomannut itsessäni suuren muutoksen ja ensimmäistä kertaa elämässäni minua kiinnostaa myös muut liigan joukkueet. Aikaisemmin vaan naapurin rosteria tuli katsottua ja itkuketjuja luettua, mutta nyt kiinnostaa kaikki. Taitaa johtua siitä, että enää ei kilpailla keskenään ja nyt kiinnostaa tulevat onnistujat, jotka voidaan tarvittaessa kaapata meille pelaamaan.

Vielä kun löytyisi se yhteistyöseura, jota voisi sympatisoida ja peukuttaa, nyt vqqk näyttää siltä, että yhdelläkään organisaatiolla ei ole uskallusta vastustaa liigan tahtoa ja Jokereiden kanssa ei saa leikkiä samalla hiekkalaatikolla. Niin oudolta kuin tämä voikin kuulostaa, Kärpät voisi olla yksi. Ja miksi v@tussa?!?!?! Siksi, että symppaan menestyviä organisaatioita ja he ovat nyt vihatuimpia. Voi sitä itkun määrää, kun Kapanen tai Omark hakisivat pelituntumaa Oulussa. Tämä skenaario voisi olla kyllä liikaa monille, mutta itse en ole kuulunut Jeren tai Rudin vihaajiin. Urheilu on parasta sirkushuvia ja kun tämän pitää mielessä, niin kaikkien kanssa voi tulla toimeen. Vihaajat vihaa ja rakastajat rakastaa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Vielä kun löytyisi se yhteistyöseura, jota voisi sympatisoida ja peukuttaa, nyt vqqk näyttää siltä, että yhdelläkään organisaatiolla ei ole uskallusta vastustaa liigan tahtoa ja Jokereiden kanssa ei saa leikkiä samalla hiekkalaatikolla. Niin oudolta kuin tämä voikin kuulostaa, Kärpät voisi olla yksi. Ja miksi v@tussa?!?!?!

Kyllä se mahdollinen yhteistyöseura on jokin sellainen joukkue, jolla on rahasta pulaa eikä mestaruus ole tavoite. Yhteistyöseura tarkoittaa käytännössä joukkuetta, jossa avainpelaajat tulevat ja menevät miten sattuu ilman seuran omaa kontrollia. Lisäksi kaikki parhaat häipyvät ennen siirtorajaa. Ei sellaiseen asemaan mikään Kärpät suostu.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kyllä se mahdollinen yhteistyöseura on jokin sellainen joukkue, jolla on rahasta pulaa eikä mestaruus ole tavoite.

Tää riippuu hyvin pitkälti siitä, tehdäänkö yhteistyötä vai "yhteistyötä". Oikein sorvattu diili jeesaa molempia joukkueita, eikä Liigajengin tarvitse olla täysin alisteinen.

Yhteistyöseura tarkoittaa käytännössä joukkuetta, jossa avainpelaajat tulevat ja menevät miten sattuu ilman seuran omaa kontrollia. Lisäksi kaikki parhaat häipyvät ennen siirtorajaa.

Ei välttämättä. Jos siirto- ja laina-asiat saadaan sovittua järkevästi, liigajengi voi hyvinkin saada pidettyä arvokkaita pelaajia vielä siirtorajan jälkeenkin. Vertaa esimerkiksi lahjakkaan junnun lainaaminen koko kaudeksi. Samoin kontrolli tai sen puute ovat ovat vain seurausta sopparista: tuossa on kolme osapuolta (pelaaja, Jokerit, Liigajengi) ja näiden keskinen soppari ratkaisee. Jos paperilla lukee pelaajan pysyvän jengissä X määrän pelejä, tulee hän sen myös pysymään ellei muuta sovita. Se muu sitten voi olla rahallinen kompensaatio, kaikkia osapuolia tyydyttävä korvaava pelaaja tai lainan pidennys, näin nyt esimerkiksi.

Yhteistyötä voi olla montaa sorttia. Alla muutama esimerkki:
1) Tiettyjen Mestisjengien (mm. LeKi, KiVa, JYP-A, jne.) tyyliin täysin alisteinen isommalle. Tämä lienee mahdoton ajatus Jokerien ja Liigajengin välillä ainakaan nykyisissä olosuhteissa.
2) Valmiit sopparipohjat miten toimia lainatilanteissa ja millaisin ehdoin. Tällöin Liigajengi ottaa mukaan vain kenet saa ja kokee arvokkaaksi tai tarpeelliseksi. Etuna on se, että detaljien vääntämiseen ei tarvitse käyttää liikaa aikaa ja vaivaa. Samoin Jokerit voi esimerkiksi helpottaa tilannetta vuokraamalla jo valmiiksi kämpät kun suunta on tiedossa ja Liigajengi on etulyöntiasemassa jos jotain mielenkiintoista tapahtuu.
3) Lyödään kättä päälle raameista, mutta jätetään molemmin puolin liikkumavaraa eri tilanteisiin. Käytännössä siis sovitaan, että lainat eivät ole alle X määrän otteluita tai vastaavaa, mutta samalla ei sitouduta puolin tai toisin mihinkään.
4) Sovitaan, että esimerkiksi vain puolen tai koko kauden diilit ovat OK. Ensimmäisten osalta Liigajengi ei sitoudu pelaajaan liian pitkäksi aikaa ja jälkimmäisessä tilanne saadaan rauhoitettua pelaajan itsensä kannalta. Mielestäni tämä vaihtoehto on kuitenkin mielekäs vain silloin, kun kyseessä on monivuotisella sopparilla varustettu lahjakas junnu. Jos kokenut pelaaja tai yksivuotisen pahvin omaava kaveri voidaan laittaa puoleksi vuodeksi muualle, ei tälle mielestäni ole lähtökohtaisesti paikkaa joukkueessa.

Muitakin vaihtoehtoja on olemassa kuten jokainen voi hiffata. Kun puhutaan yhteistyöstä, ei mielestäni voida vain ajatella yhtä muualla käytössä olevaa mallia. Toimiva yhteistyö ottaa huomioon kaikkien osapuolien tarpeet, mahdollisuudet ja erikoisuudet.

Mun oma toiveeni olisi vakavarainen keskitason porukka. Tuolloin me pystyisimme tarjoamaan varmasti kiinnostavia pelaajia lainalle, olosuhteet pelaajalle olisivat kunnossa ja kriisiseuroihin verrattuna pelaajan olisi helpompi pitää fokus oleellisessa. Persaukinen tai urheilullisesti heikosti pärjäävä jengi ei mielestäni tarjoa pelaajalle parasta mahdollista ympäristöä kehittyä ja vastaavasti mestarikandidaatin riveissä pelaajan rooli jäisi todennäköisesti pieneksi.

On kuitenkin muistettava se, että KHL-Jokerien ns. rotaatiopelaajat ovat liigatasoa, mutta eivät ykköskorin matskua. Joku Mäki, Ben Amor tai vastaava saa varmasti mielekkään roolin keskitason jengissä ja vastaavasti liigajengi saa varsin kyvykkään kaverin riveihinsä. Kärpissä vastaavaa roolia ei ole tarjolla, vaan heillä oma rosteri on lähtökohtaisesti riittävällä tasolla. Samoin lahjakkaimpien junnujen kannalta isommat minuutit ja toimiva valmennus ovat mielestäni tärkeämpiä kuin mestarikandidaatin penkillä istuminen tai kriisiseurassa pelailu.

Toki jos varsinkin aluksi yhteistyökumppaneita on vaikea löytää, niin on otettava paras tai vähiten huono tarjolla olevista. Se kriisiseurakin on todennäköisesti parempi vaihtoehto kuin A, Mestis tai Arenan katsomot. Ainakin jos mietitään pelaajan (ja sitä kautta Jokerien) etua pidemmällä tähtäimellä.

Ei sellaiseen asemaan mikään Kärpät suostu.

Kärpät itsessään on aika huono verrokki. Mun on vaikea nähdä Jokerien pystyvän tarjoamaan sellaista materiaalia sellaisin ehdoin, että Kärpät tästä hyötyisi. Toki mahdollista on jotain yhteistyötä tehdä, mutta mielestäni Liigan kovimman rosterin omaava mestarikandidaatti ei ole optimistisin paikka.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Edelleen fiilikset huonot Jokereitten siirtymisestä KHL:ään. Taas yksi seura talousvaikeuksissa KHL: Sibir Novosibirsk talousvaikeuksissa - - KHL - Ilta-Sanomat
Otteluohjelmasta ei tietoa. Puuhastelijoiden sarja. Kaipaan Suomalaista Liigaa.

No nyt meni kyllä puuhasteluksi. Mitä järkeä olla läntinen- ja itäinen divisioona jos kaikki pelaa kuitenkin kaikki vastaan lähes yhtä monta kertaa? :D

Pitää kyllä sanoa että nyt meni kyllä itseltä ainakin hetkellisesti maku tähän touhuun.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rauha nyt sen otteluohjelman kanssa. Lainaus Jokereiden sivuilta: "Sovitun mukaisesti joukkueet pelaavat tulevalla kaudella suurimman osan otteluistaan oman konferenssinsa joukkueita vastaan. Formaatista voit lukea täältä.

KHL julkaisee otteluohjelman tulevien päivien aikana."

Ja linkkiä perään Kurri sarjan hallitukseen | Jokerit.com
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Kyllähän tässä nyt silti väkisinkin alkaa fiilikset vähän laskemaan kun lähes päivittäin ilmoitellaan eri seurojen vaikeuksista ja mahdollisista sarjasta vetäytymisistä. Seuraavana vuorossa Zagreb:

KHL:ssä jyrisee - Jokerien kilpailija kaatumassa? - Ilta-Sanomat

Eihän tuonne kohta ole jäämässä kuin venäläisiä seuroja + Jokerit. Se niistä pelireissuista Prahaan, Riikaan, Zagrebiin yms. Taitaa muutenkin näiden uutisten jälkeen laajentuminen ainakin muutamaksi vuodeksi läänteen päin hiljentyä täysin. Toki Ukrainan kriisi tätä varmasti aika paljon jo valmiiksi hillitsee.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllähän tämä kesä on ollut täydellinen fiasko tälle Harkimon hankkeelle. Ensiksi kaikki maininnan arvoiset suomalaiset pelaajat lähtivät NHL:ään ja seuroja kaatuu oikealta ja vasemmalta.

Toisaalta ei Harkimo ole puuhastellut yksin, koska toi liigaseurojen CHL-viritys on aivan häpeällisen huono.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Eihän tuonne kohta ole jäämässä kuin venäläisiä seuroja + Jokerit. Se niistä pelireissuista Prahaan, Riikaan, Zagrebiin yms.
Eiköhän niitä seuroja ole se 28 mukana, joka tiedettiin jo kesäkuussa. Ainut yllätys oli Lev, joka gamblasi toisella kaudellaan, kun tuplasivat pelaajabudjetin.

Riika ei ole ollut missään vaiheessa kaatumassa, vaikka osa suomalaismediasta noin väittikin. Eilenkin IL:ssä ollut juttu sarjaohjelmasta oli täysin väärin käännetty alkuperäisestä venäläisestä lähteestä.

Seuroja on kaatunut tasan kaksi, yhteensä KHL:n historiassa kaatuneet voidaan laskea yhden käden sormilla. Nämä talousvaikeudet pyörivät kaudesta toiseen samojen pienten KHL-seurojen ympärillä. Isot olivat isoja jo RSL:n aikana.

Suurella osalla KHL-seuroista ei ole koskaan ollut mitään suuria taloudellisia vaikeuksia. Nuo koskevat lähes aina pieniä KHL-seuroja, poikkeuksena Lev.
 

Baldrick

Jäsen
Mulla ei vieläkään mene ihan täysin jakeluun, että miksi monet hakevat vastakkainasettelua Jokereiden ja Liiga-joukkueiden kannattajien
välille vieläkin? Esimerkiksi tuosta tienvarsimainoksesta joku kommentoi, että KHL-vastaiset kitisee ja KHL-myönteiset puolustelee. Ei se tarkoita, kun KHL tekee paskan mainoksen ja sitä siitä kritisoidaan, että oltaisiin lähtökohtaisesti KHL:ää vastaan, enemmänkin paskaa markkinointia. Itse puuhastelen myös myynnin ja markkinoinnin saralla, joten itseäni henkilökohtaisesti ainakin vitutti tuo mainos, kuten JYPinkin mainonta ja sitäkin kritisoidaan sille kuuluvassa ketjussa aika railakkaasti. Tarkoittaako tämä, että JYPin fanit ovat JYP-vastaisia? Video oli hieno ja rispektit siitä. Joku kehtasi sitäkin kritisoida, että "ei näytä isolla rahalla tehdyltä." No mitä vittua? Laatu sen ratkaisee ja jos video on moderni, nostaa esiin kuluttajaa koskettavat asiat ja mielestäni ihan perusnäyttävä, niin mitä siihen pitäisi lisätä, että saadaan se kalliilta näyttämään ihan vain siitä ilosta?

Sitten vielä pienen laukallelähdön jälkeen takaisin aiheeseen. Minä symppaan KHL-Jokereita ja mielestäni joukkue edustaa Suomea KHL:ssä. En minä siitä ole kateellinen, eikä minulla ole tarvetta haukkua Jokereita aiheetta (aiheesta toki, kuten Liigaa ja JYPiäkin), vaan mielestäni on suomalaisen kiekkoilun kannalta ihan positiivista, että saadaan joukkue kovempiin sarjoihin ja näkisin, että tällä voi olla myös MM-kisajoukkuetta parantavia vaikutuksia. Siinä vaiheessa, kun Jokerit lähti KHL-polulle, vaihtui ainakin minun osaltani antipatiat sympatiaksi ja ajattelinpahan käydä jonkun kovatasoisen viikonloppupelinkin katsomassa kauden mittaa. Tulisipahan käytyä katsomassa Hartwallilla ensi kertaa Jokereiden peliä, kun ei Liiga-aikana sinne JYPiä tullut koskaan seurattua.

Onnea ja menestystä Jokereille ensi kaudella ja toivotaan, ettei talouden takia liigassa homma kyrvähdä ihan heti, ettei turhaan tullut lähdettyä.

Edit. Lisätään vielä, että ne, jotka oikeasti vain tulevat tänne kirjoittamaan paskaa antipatiapäissään ja väittävät, että ei kiinnosta, niin olkaa hyvät ja pysykää poissa. Ne, joilla on taas armottomat sympatiavärilasit, ymmärtäkää, että kaiken kritiikin motiivi ei ole kateus tai russofobia. Palautettakin pitää osata ottaa vastaan, niin kuin sitä pitää osata myös antaakin.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Hyvä kirjoitus RäpyläRepeltä. Olen samaa mieltä monesta asiasta (tuo mainos oli tosin mielestäni ihan ok mutta eri mielipiteitä saa ja pitää olla).

Mitä tulee tuohon joidenkin mainitsemaan seikkaan että "kaikki maininnan arvoiset suomalaiset pelaajat lähtivät NHL:ään" niin en oikein ymmärrä millä tavalla parhaiden suomalaispelaajien siirto NHL:ään olisi huono asia KHL:n arvostukselle ja Jokereille. Näen asian päinvastoin. Tämä on osa luonnollista kehitystä. KHL ei ole staattinen sarja, vaan yksi tähti lähtee ja toinen nousee tilalle ihan normaaliin tapaan. Ja jos nuo KHL:ssä pelanneet suomalaispelaajat saavat kukin suunnallaan yksisuuntaisen paperin NHL:ään niin se on todiste siitä että KHL on aika helvetin kova sarja. Tämä toimii isona motivaattorina pelaajille ja tekee sen että KHL-Jokerit on tavoiteltu työpaikka. Suomalaiset kiekkoseuraajat vertaavat varmasti myös SM-liigaa ja KHL:ää seuratessaan vaikkapa Michael Keräsen ja Iiro Pakarisen otteita NHL:ssä ja verratessaan Jori Lehterään, Leo Komaroviin ja Petri Kontiolaan. En lähde spekuloimaan, mutta luulen että sarjojen tasosta saadaan lisää tietoa kun katsotaan missä nuo mainitut pelaajat pelaavat puolen vuoden kuluttua.

Mainita voi myös että yksi tunnetuimmista KHL-suomalaisista jatkaa KHL:ssä ensi kaudella ja pukee ylleen erään helsinkiläisjoukkueen paidan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hyvä kirjoitus RäpyläRepeltä. Olen samaa mieltä monesta asiasta (tuo mainos oli tosin mielestäni ihan ok mutta eri mielipiteitä saa ja pitää olla).

Mitä tulee tuohon joidenkin mainitsemaan seikkaan että "kaikki maininnan arvoiset suomalaiset pelaajat lähtivät NHL:ään" niin en oikein ymmärrä millä tavalla parhaiden suomalaispelaajien siirto NHL:ään olisi huono asia KHL:n arvostukselle ja Jokereille.

Varmasti tässä osalla syynä on se, että hyvien suomalaisten poistumisen myötä mielenkiinto sarjaa kohden hiukan vähenee kun vastustajissa ei ole riittävästi samaistumiskohteita. Näin tuskin Jokeri-fanit ajattelevat vaan enemmän satunnaiset KHL:ää mahdollisesti seuraavat kiekkofanit.

Ja onhan se nyt markkinoinnin kannalta helpompaa markkinoida jos vastustajan paidassa luistelee Komarov vrt. joku "nimihirviö" Siperiasta, joten tältä kantilta ymmärtää myös joidenkin mahdollisen turhautumisen.

Mutta kuten sinä, minäkään en näe sitä pelkästään huonona asiana, että pelaajia lähtee myös NHL:ään - se on osa kiekkoilua ja siihen on sopeuduttava, että hyvin moni kannuksensa euro-kaukaloissa ansainnut haluaa ainakin käydä kokeilemassa luistinten terävyyttä NHL:ssä. Toisaalta sen voi nähdä myös hyvänä ja positiivisena asiana, että pelaajaliikennettä valtameren yli on - ja molempiin suuntiin.

Minustakin RäpyläRepeltä hyvä ja ansiokas kirjoitus!

vlad.
 

Gemondo

Jäsen
...Video oli hieno ja rispektit siitä. Joku kehtasi sitäkin kritisoida, että "ei näytä isolla rahalla tehdyltä." No mitä vittua? Laatu sen ratkaisee ja jos video on moderni, nostaa esiin kuluttajaa koskettavat asiat ja mielestäni ihan perusnäyttävä, niin mitä siihen pitäisi lisätä, että saadaan se kalliilta näyttämään ihan vain siitä ilosta?

Guilty as charged.
Sitä vain tarkoitin tuolla "ei näytä isolla rahalla tehdyltä"-kommentilla että hieman itseäni oudoksutti että miten tuo kyseinen video sai niin monet sitä kehumaan (ja vieläpä nimenomaan "isolla rahalla tehdyksi") ,vaikka omasta mielestäni ei videossa ollut juuri mitään mitä ei ole nähty esimerkiksi Liigan Nelosella pyörivissä Liigamainoksissa. Ei niitäkään kaiketi kukaan ole kutsunut "isolla rahalla tehdyiksi"?

Ja ei, en väitä edelleenkään tuota KHL-videota huonoksi mutta ei siinä ainakaan omaan silmään mitään erikoisen hyvääkään ollut. Ehkä oma ongelmani oli siinä että odotukset kaikkeen KHL:n oheistuotantoon ovat vain liian korkealla, sen onneksi aika tulee näyttämään oliko näin.

Henkilökohtaisesti olisin toivonut että videossa olisi näkynyt vaikkapa viime kauden top-5 maalit ja/tai torjunnat joilla olisi saanut tehtyä pientä pesäeroa Liigaan.

PS. Todella hyvä kirjoitus kaikkineensa RäpyläRepeltä ja näitä lukisi mielellään enemmänkin muiltakin kuin pelkästään Jokerifaneilta, mikäli viestissä olisi jotain muutakin kuin "PutinsitäPutintätä..

*Lihavointi, kursivointi & alleviivaus omaa käsialaa
 

teuskaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tervehdys vaan kaikille! Ensimmäistä viestiä palstalle pukkaa ja samalla liitytään Jokeri-fanien suureen joukkoon! Kohta kolme vuotta on vietetty etäfanina Valtran nimeen vannovien luvatussa kaupungissa, täällä kaikki Jokereiden vieraspelit on tullut seurattua paikan päällä. Aina ei ole ollut helppoa, mutta yksi on ja pysyy, Helsingin punakeltaiset!

Jokereita on tullut seurattua aktiivisesti NHL:n työsulkukaudesta 04-05 lähtien, jolloin Jokereissa vaikutti esimerkiksi muuan Brian Campbell. Muistoja Jokereista on edeltävältäkin ajalta, pelaajista ainakin Otakar Janecký, Parris Duffus (lähinnä erikoisen nimensä vuoksi) ja Jan Benda ovat mielikuviin tallentuneet. Näiden jälkeen suosikkipelaajien joukkoon ovat itsensä pelanneet Glen Metropolit, Ilari Filppula (Kurvisen nöyryyttäminen varsinkin on jäänyt mieleen), Clarke Wilm, Petri Pakaslahti, Tim Thomas sekä SSL-ketju. Kunniamaininnan ansaitsevat Erik Karlsson sekä Teuvo Teräväinen.

Sitten KHL:stä. Alkuun ei innostanut, ei sitten vähää alusta. Pikkuhiljaa kiinnostus joukkuetta ja uutta kautta kohtaan kuitenkin nousi, varsinkin kun mennyt kausi lopulta meni miten meni. Viime aikoina KHL-joukkueiden raportuidut talousvaikeudet ja Ukrainan kriisi ovat hieman laskeneet innostusta, mutta silti mielenkiinnolla odotan ensimmäistä KHL-kautta. Aika Jyväskylässä lähenee myös loppuaan, joten kotipeleissäkin tulee varmasti käytyä enemmän, kunhan täältä pois pääsee.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En tiedä olenko ainoa, mutta en pidä Rotenbergin tavasta puuttua joukkueen rakentamiseen. Hävettää myös puheet siitä, että sopimus ei jää mistään rahasta kiinni. Hjallis oli pahimmillaan samanlainen ja niistä vuosista ei seurannut Jokereille koskaan mitään hyvää. Tärkein pointii on kuitenkin siinä, että yhdenkään osaomistajan ei tulisi käsitellä joukkueen rakentamista julkisuudessa kuten Rotenberg tekee. Se sarka on vain ja ainoastaan Kurrin hoidossa. Lisäksi kun Selänne on useaan kertaan antanut ymmärtää lopettaneensa päättyneeseen kauteen ja perhe ilmoittanut suoraan että eivät ole Suomeen lähdössä, Teemun motivaatio pelata Jokereissa ei voi liittyä kuin jättipalkkaan. KHL tarvitsee Ukrainan ja KHL:stä pois jääneiden seurojen takia myönteistä julkisuutta ja näyttää siltä, että siihen ollaan valjastamassa Selännettä. Maksajalla on todennäköisesti iso piikki auki, mutta ei siksi että Selänne Jokereihin saataisiin vaan siksi, että KHL:n mainetta täytyy pestä.

Henkilökohtaisesti toivon, että Rotenberg lopettaa ainakin julkisen sekaantumisen Kurrin työhön jatkossa ja lopettaa Selänteen vokottelun miljoonilla euroilla. Kurri on myös julkisesti todennut, että Selänteellä ei ole mitään syytä jatkaa uraansa KHL:ssä ja että pannan piste näille spekulaatioille (Kurrin haastattelu IL 9.6. 2014). Tässäkin valossa Rotenbergin toiminta vaikuttaa kaikkea muuta kuin Jokerien etujen mukaiselta.

Linkissä Rotenberg nostaa jälleen Selänteen esille ja kertoo että massia riittää:

Jokerit neuvottelee yhä Selänteen kanssa – Rotenberg: â€￾Se ei todellakaan jää rahasta kiinniâ€￾ - Ilta-Sanomat
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Henkilökohtaisesti toivon, että Rotenberg lopettaa ainakin julkisen sekaantumisen Kurrin työhön jatkossa ja lopettaa Selänteen vokottelun miljoonilla euroilla. Kurri on myös julkisesti todennut, että Selänteellä ei ole mitään syytä jatkaa uraansa KHL:ssä ja että pannan piste näille spekulaatioille (Kurrin haastattelu IL 9.6. 2014). Tässäkin valossa Rotenbergin toiminta vaikuttaa kaikkea muuta kuin Jokerien etujen mukaiselta.

Omituista höpinää yhden (joskin täysin poikkeuksellisen) pelaajan takia. Kurri on koonnut paperilla todella tasapainoisen joukkueen, eikä yksi Selänne sitä asiaa muuta. Roman haluaa ottaa osaa joukkueen markkinoimiseen ja tekee sen erinomaisella tavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös