Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 735 548
  • 8 198

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokereiden KHL siirrossa minua eniten huolettaa se, että mitä tapahtuu IFK-fanileirissä niille jatkoajan vajakeille, joilta poistuu mahdollisuus purkaa omaa oksennustilaansa kirjoittelemalla tänne Jokereiden osioon täyttä kuraa ja turhautumistaan elämään.

Veikkauseni on että mummojen hakkaaminen ja ryöstely lisääntyy nordiksen suunnalla.

Tottakai mahdollisuus säilyy kirjoitella tämän jälkeenkin, mutta kirjoittajan täytyy olla vajakkeiden vajakki, jos mielenkiintoa löytyy niin paljon seurata vihaamansa joukkueen taivalta toisessa sarjassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No, liittyy tämä nyt kuitenkin vähän aiheeseen, etenkin kun venäläiset ei varmasti tule tykkäämään, mikäli hallikohu jatkuu vielä pitkälle kevääseen.

Mikä hallikohu? Jos tarkoitat Areenan myyntiä, siitä ei ole kohistu koskaan. Osa osakkaista oli tyytymättömiä siihen että eivät tienneet Hjalliksen myyvän hallin ostettuaan sen heiltä. Kyse lienee siitä, että olisivat osanneet pyytää enemmän hintaa. Jos tämä on kohu, niin siitä kohusta ei ole kuulunut mitään kesän jälkeen. Menee kuten aina vastaavat eli entiset osakkaat sopivat keskenään jos korvauksiin on aihetta. Omana näkemyksenäni sanoisin että Sanomille ei ole eduksi jos yhtiö on luopunut osuudestaan liian halvalla. Mitä se kertoo heidän osaamisestaan?

Ja en halua ketään tällä provosoida.

Pois se meistä että kukaan edes kuvittelisi sinun haluavan provosoida. Ei tule kuuloonkaan sellaiset mietteet!

Tästä Jokerien KHL-kuviosta on (ymmärrettävästi) todella monia eri ketjuja ties missä osioissa, itselleni on ihan ok, että keskustelu jatkuu ja aaltoilee aina siinä ketjussa, mikä kulloinkin on aktiivinen.

Selasin pikaisesti kirjoituksiasi. Jostain syystä osaat kirjoittaa oikeaan ketjuun etkä spämmää esimerkiksi Johanna Tukiaisesta Naisasioissa etkä Niinistön aikakaudesta Maastohiihtoketjussa tai Ässien maalivahdeista Austin Smith ketjussa. Et siis valitse ketjua mikä kulloinkin on aktiivinen vaan osaat ihan oikeasti erotella ne toisistaan. Tee samoin täällä tai vielä parempi, pysy poissa ellei asiaa ole.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pois se meistä että kukaan edes kuvittelisi sinun haluavan provosoida. Ei tule kuuloonkaan sellaiset mietteet!

... Et siis valitse ketjua mikä kulloinkin on aktiivinen vaan osaat ihan oikeasti erotella ne toisistaan. Tee samoin täällä tai vielä parempi, pysy poissa ellei asiaa ole.

Okei, pyrin tähän vastaisuudessa.

sori oneliner.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Nämä jullien jatkuvat virtuaali-oksennukset tänne Jokeriosioon kertovat karulla tavalla siitä, että naapureita on nöyryytetty todella rankasti viime vuosina. Tässähän ollaan jo pari vuosikymmentä oltu IFK:ta edellä menestyksessä, yleisömäärissä, pelaajatuotannossa, kannattajatoiminnassa ja oikeastaan ihan kaikessa, joten on patoutumia on varmasti syntynyt paljon.

Tässä mielessä Jokereiden KHL-siirto tulee hyvään saumaan. Jullit pääsevät purkamaan patoutumiaan ja jatkuva kilpailutilanne, jossa IFK on jäänyt auttamatta kakkoseksi, poistuu osittain.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Tässähän ollaan jo pari vuosikymmentä oltu IFK:ta edellä menestyksessä, yleisömäärissä, pelaajatuotannossa, kannattajatoiminnassa ja oikeastaan ihan kaikessa, joten on patoutumia on varmasti syntynyt paljon.

Kauankohan menee ennenkuin joku tulee naapurista kertomaan miten voittivat mestaruuden 2011?
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
7) HIFK:n katsomo ei välttämättä ole sitä äänekkäintä finninaama-osastoa. Se isompi juttu on se että lippujen keskihinta on korkein. Isolla marginaalilla.

Enpä tiedä voiko tuosta nyt olla niin ylpeä. Suuremmassa hallissa pääsylipun hinta tuleekin olla alhaisempi. Itse en olisi HIFK-kannattajana tyytyväinen seuran hinnoitteluun. Tervetuloa Areenalle toteamaan, että ottelutapahtuma on elämyksellisempi, kun hallissa kannustetaan äänekkäästi.

Mitä tuohon Everin toimintaan tulee, niin on aika lyhytnäköistä rakentaa "mestarienliigaa" divarijengeillä vanhojen kaunojen takia. Ymmärrrän kyllä, että Everillä oli tässä mainio tilaisuus näpäyttää Hjallista kostoksi KHL-siirrosta. Kuitenkin CHL ilman KHL jengejä ei kokoa yhteen maanosan parhaita seuroja ja jää siten ainakin omassa mielessäni vain pakon edessä tehdyksi European Trophyn uudelleen brändäykseksi.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Perusasiat ensin. Kommenttini lähti Ilmalan-pojan väitteestä jonka mukaan Everi olisi korviaan myöden paskassa. Mun vastine oli:
1) HIFK ei tarvitse mitään kirjanpidollisia temppuja näyttääkeen positiivisen tuloksen
2)HIFK ei tarvitse ottaa rosteriin naapurin ylijäämämiä. Mieluummin mä näen rosterissa Puustisia ja Hussoja
3) Vain Jokerit on itkenyt siitä että heitä ei huolita johonkin liigaan.
4) Ei kestomenestyjä mutta selkeästi enemmän mestaruuksia kuin muilla paikallisilla jengeillä. Lasketko sä muita kuin mestaruuksia?
5) Tästä ei luulisi olevan kahta sanaa. HIFK:n juna menee tällä hetkellä paljon paremmassa nosteessa kuin koutsin just ulostaneessa Ilmalassa.
6) Sä et edes tiedä miltä dino näyttää
7) HIFK:n katsomo ei välttämättä ole sitä äänekkäintä finninaama-osastoa. Se isompi juttu on se että lippujen keskihinta on korkein. Isolla marginaalilla.
8) Koff on edelleen yksi HIFK:n pääsponsseista. Pelaajia tulee ja menee.

Ei elämä elinkautisena Nordiksella herkkua ole, mutta silti on paksua tulla ilmalasta huutelemaan korvia myöden paskassa olemisesta. Jotain rotia ilmaisten kahvien ryystämisessäkin pitää olla.

Vastataan nyt vielä kerran tähän "hieman" offtopicciin.
1. Ifk:lla ei myöskään ole hallia. On vain hallin pienoismalli, joka on vielä kaukainen kuvitelma. Tosin toteutuessaan on sielläkin vuokralla. Isommissa konserneissa on tapana pelailla erilaisilla kirjanpidollisilla tempuilla ja järjestelyillä saadakseen tulokset parempaan valoon eri liiketoiminnoittain. Tämä ihan normaali käytäntö.

2. Jos esim Karalahti katsotaan "ylijäämäksi", eikä tasollisesti riittäväksi pelaajaksi ifk:hon, mulla ei ole mitään sitä vastaan. Siinä asiassa ifk lähinnä ampuu itseään jalkaan, kun noita maajoukkue-edustuksia ei nykyisessäkään joukkueessa kovin montaa ole. Ifk:lla on myös varsin merkittävä historia Jokereissa pelanneiden pelaajien värväyksessä. Otetaan vaikka nykyjoukkueesta Mikko Jokela. Kumman ottaisit mielummin kokoonpanoon ja uskot olevan enemmän pelillistä hyötyä: Mikko Jokela vol 2013 vai Jere Karalahti vol 2013? Äläkä edes yritä tulla kehumaan miten ifk:ssa on omia junnuja nostettu pelaavaan kokoonpanoon. Yksi Husso ei sitä asiaa muuta mihinkään, mitään Husson hienoista esityksistä poisottamatta.

3. Vain Everi on jääny tässä keississä housut nilkoissa rysän päältä kiinni. Täysin yhdentekevä asia ylipäätään omasta mielestä, molemminpuolin.

4. C.Orr varsin hyvin perkasi tämän pointin. Lisäyksenä voidaan vielä ottaa Euro-menestys parin vuosikymmenen ajalta. Vieläkö ifk:lla on selkeästi enemmän mestaruuksia? Älä viitti...

5. Näin tällä hetkellä. Miten oli kuukausi sitten? Mikä on tilanne kuukauden tai kahden päästä? Kummatkin taistelee edelleen niin kotiedusta, kuin säälien välttämisestä. Unohtanet, että ifk myös päätti pelinsä ennen taukoa kahden tappion putkeen. Onko jossain sanottu ettei putki jatku tauon jälkeen? Tasaisessa liigassa saattaa tapahtua kaikenlaista jännää..

6. Ja pointti oli?

7. Kertonee kaiken oleellisen meidän suhtautumiseroista kannattajatoimintaan ja kannustukseen peleissä. Mulle merkkaa enemmän parempi kannustus ja aktiivisen fanitoiminnan laajuus. Sitä voi mitata monellakin eri mittarilla: Kuinka äänekäs fanikatsomo on (myös tiistai-illan peleissä tappioasemassa), miten paljon on vierasreissuja järjestetty ja kuinka monta osallistujaa niissä mukana, kuinka iso on kotihallin fanikatsomo yms. Sulle taitaa merkata vain lippujen hinnat? Saavutushan sekin on, mutta samalla myös huono peruste fanitoiminnan hienoille perinteille ja tasolle, että syödään katkarapuleipiä katsomossa ja ollaan ostettu itsensä hiljaisiksi kalliilla kausikorteilla. Mun silmissä rikas fani on joukkueen fani siinä missä köyhäkin, kun sulle faniuden taso ilmeisesti mitataan pankkitilin numeroiden perusteella.

8. Tiedän kyllä oikeen hyvin Koffin olevan iso sponsori. Jopa niin iso, et pystyy sanelemaan pelaajapolitiikkaa ja kävelemään Nybarin ja Summasen yli. Mikäli ifk:n fanit saisivat valita, olisiko Koff enää ifk:n sponsori Gillies-tapauksen jälkeen?

Itse en tosin ole tainnut edes käydä huutelemassa mistään korvia myöten paskassa olemisesta. Korjasin vain paria olennaista suht hatarilla perusteilla heitettyä väitettä.

Asiasta itse aiheeseen. Onhan tää naapuri"sota" saanut ihan naurettavia mittasuhteita niin seurajohtojen välillä, kuin myös fanien, mikä on täältä hyvin luettavissa. Kummatkin osapuolet ovat tässä asiassa pää aika syvällä pensaassa, eikä ulospääsyä ole näkynyt aikoihin. Hjallis ilmoittelee joka asiaan useimmiten täysin turhia kommentteja ja Everi leikkii asiallista johtajaa, mutta ei huomaa ripulin jo olevan housuissa ja housut nilkoissa. Molemminpuolin paremmalla suhtautumisella asioihin ja jopa yhteistyöllä sais molemmat huomattavasti enemmän hyötyessään toisistaan ja kilpailuasetelmasta, mutta kun ei niin ei. KHL:n ja ens kauden myötä tää tilanne rupee toivottavasti taas helpottamaan, kun ei tarvii samalla hiekkalaatikolla leikkiä. Siltäkin kannalta ihan positiivista ettei Jokerit päässyt (tai mikä onkaan nyt se oikea sana) mukaan CHL:ään. Saadaan vihdoinkin kunnollinen pesäero näiden kahden välille.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Kauankohan menee ennenkuin joku tulee naapurista kertomaan miten voittivat mestaruuden 2011?

No ei kovin kauan mennyt. Jos toinen on voittanut mestaruuden viimeksi toissa vuonna ja toinen yli kymmenen vuotta sitten niin kyllä näistä se ensimmäinen on menestynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana paremmin, vaikka miten kääntelisit sijoituksia, keskinäisiä otteluita tai mitä tahansa tilastoa. Edellisellä vuosikymmenellä taas Jokerit oli parempi. Tekee kyllä pahaa lukea näitä vihapurkauksia ihan molemmin puolin. Huomaa itselläänkin välillä palavan jokerivihan nostavan päätään ihan tahtomatta. Enkä tarkoita sitä tervettä paikallisvastustajan vihaamista vaan sitä yli äyräiden läikkyvää vihaa ja vittuuntumista jota saa lukea jokaisesta aihetta edes etäisesti koskevasta ketjusta. Onneksi tästä saa ainakin muutamaksi kaudeksi taukoa. Ehkä kiistakumppanit osaavat sitten joskus aikanaan taas arvostaa toisiaan, kun samassa sarjassa kohdataan.
 

Etelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
KHL-Jokerit & media

Itseäni huolettaa median uutisointi ensi kaudella. Tälläkin hetkellä median KHL-osaaminen on huonolla tolalla, josta voi lukea KHL-osion ketjuissa. Tämä alisuorittaminen voi näkyä negatiivisesti ihmisten mielipiteissä. Jo nyt on nähtävissä, että media elää negatiivisilla "kohu/skandaali"-uutisoinneilla ja positiiviset uutiset jätetään pimentoon, joka johtaa ihmisten vääristyneeseen mielikuvaan. Toki joku voi tulkita tämän turhana huolena ja sanoa, että tämä koskee kaikkia. Huvittavinta on, että tämän maan paras jääkiekko-media on myös ainoa, joka toimii vapaaehtoisvoimin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
On päivänselvää että mediakiinnostus KHLää kohtaan tulee räjähtämään ensi kaudella, samoin kuin yleinen kiinnostuskin. Ei se välttämättä kauhean positiiviseksi muutu, mutta ihan varmasti kiinnostus ja näkyvyys kasvaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nämä jullien jatkuvat virtuaali-oksennukset tänne Jokeriosioon kertovat karulla tavalla siitä, että naapureita on nöyryytetty todella rankasti viime vuosina. Tässähän ollaan jo pari vuosikymmentä oltu IFK:ta edellä menestyksessä, yleisömäärissä, pelaajatuotannossa, kannattajatoiminnassa ja oikeastaan ihan kaikessa, joten on patoutumia on varmasti syntynyt paljon.

Tuo kaikki yllä olevahan on aivan hillitöntä kuraa. Viime vuosien nöyryytys on ollut viime kauden paikallisten hallinta(pleijareissa yksi peli enemmän ja lauluun) sekä edellisen kauden pleijarisarjan voitto(seuraavalla kierroksella lauluun ja paikalliset runkkarissa Hifkille). Keskimääräinen sijoitus hieman parempi teillä, mutta mestaruus tosiaan tasaa tuossa puntit, kuten Gags osuvasti huomasi;) Taloudellisesti HIFK on takonut messevää tulosta viime vuodet Jokerien rämpiessä tappiolla. Talviklassikoissa on nähty aika karusti, kummalla joukkueella se laajempi kannatuspohja olikaan. Stadion on taas maaliskuussa punainen;)

Ja ettei totuus unohdu, niin minua Jokerien lähtö vituttaa suunnattomasti. Liigasta on iso osa poissa jatkossa.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On päivänselvää että mediakiinnostus KHLää kohtaan tulee räjähtämään ensi kaudella, samoin kuin yleinen kiinnostuskin. Ei se välttämättä kauhean positiiviseksi muutu, mutta ihan varmasti kiinnostus ja näkyvyys kasvaa.

Niinpä:

"Kustantaja lupaa: Keväällä ilmestyvä Kummola-paljastuskirja on pommi"

Jkiekko - Ilta-Sanomat

Mielenkiintoista aihetta ajatellen, eikä varmaan jää tämä kirja hyllyyn kaupoissa. Todenperäisyyteen en ota kantaa, mutta tuskin tuo positiivisia uutisia lupaa narrien markkinoinnille ensi kautta ajatellen.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Talviklassikoissa on nähty aika karusti, kummalla joukkueella se laajempi kannatuspohja olikaan. Stadion on taas maaliskuussa punainen;)

Vaikka selvä provo onkin, niin tartutaan nyt kuitenkin. IFK profiloituu punaiseen, Jokerit ei profiloidu mihinkään yhteen tiettyyn väriin, joten katsomo on melko helppo homma vallata punaisella. Onnistuu jopa IFK-faneilta. Se off-topicista.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
5) Tästä ei luulisi olevan kahta sanaa. HIFK:n juna menee tällä hetkellä paljon paremmassa nosteessa kuin koutsin just ulostaneessa Ilmalassa.

Ei kai peikkoja pitäisi ruokkia, mutta kyllä mulla tästä pari sanaa on, vaikkakin tämä on väärä ketju - vastauksen vieminen vaikka Lämsäketjuun tekisi tästä kyllä jo hankalaa.

Eli siis HIFKn ilmiömäisen parempi noste on nostanut heidät jo 4 pistettä Jokereiden yläpuolelle. Tappioputkessakin se HIFKin juna lomille lähti. Meidän "ulostettu" märkäkorvavalmentaja sai siis kaudella vain 4 pinnaa vähemmän kuin puolijumala-Rami, joka on kokenut ja vaikka mitä hienoa.

Eli valmentajien vaatimustasossa on kai sitten joukkueissa eroja? Muutenhan molempien budjetti on aika sama, pelaajahankinnoista vastasivat varsinaiset fakiirit eli Nybondas ja Harkimo. Ihan vapaasti saa kehua kumpi oli parempi - mä en kyllä kehtaa edes arvata. Hulluinta on se, että ilman Hussoa ja meidän Irwiniä molemmat olisivat varmaan sääliviivan alapuolella, siinäkin ollaan samoissa. Loukkaantumisia on ollut molemmilla. Tää kausi on vaan ollut heikko molemmilta odotuksiin nähden, hetken sarjasijoitusta ei kannata tuijottaa tähän aikaan vuodesta.

Mutta topicciinpäin: ei nää HIFKläisten kirjoitukset mua juurikaan haittaa, se väittelyhän on juuri osittain se suola jonka takia moni joukkuettaan kannattaa. Molemmat hyötyvät vastakkainasettelusta niin kauan kuin se pysyy asiallisissa rajoissa ja kentällä otteet siisteinä. Ehkä tämä lähtö on hyvä hiukan osoittamaan että naapurin päihittäminen on kuitenkin tärkeä elementti oman seuran kannatusta.

KHL edelleen kiinnostaa, mutta tajuan kyllä että oman yli 40-vuotisen kannatusperusteeni (EIEI HIFK-taustaisille, JOO aina jokerien taitokiekolle, KYLLÄ aina omille junioreille, jne) joudun nyt miettimään uudelleen. Olisin toivonut että tämä kausi oltaisiin vielä tuota invaasiota vältelty, mutta minkäs minä sille voin. Jokereille toki aina hurrataan, mutta täytyy kai se hyväksyä että toisin kuin 70-luvulla, pelaajien vaihtuvuus yli seurarajojen on normaalimpaa, ja pelitavatkin vaihtelevat. Vanhan koiran/kannattajan tulee oppia uusia temppuja, luulen.

Jopa semmoinenkin outo tilanne tulee pohdittavaksi, jos Blues onnistuu profiloinnissaan Helsinki vastaan Espoo paikallismatsista, että olenko kategorisesti HIFKä vastaan sitten? Kun sillä ei ole väliä, ja helsinkiläinen olen. Voi kyllä kestää aikansa että HIFKille hurraan, mutta toivonko yhtä intensiivisesti heidän tappiotaan? En minä vaan osaa vielä sanoa. Tänä vuonna kuitenkin sitä tappiota aina lupaan toivoa, kiihkeämmin kuin koskaan.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Niinpä:

"Kustantaja lupaa: Keväällä ilmestyvä Kummola-paljastuskirja on pommi.
Ettei vaan jäisi suutariksi, niinkuin se "Harkimoiden hattutemppu" v. 1999?
Se valittiin vuoden huonoimmaksi kirjaksi kyseisenä vuonna. Lisämeriittinä mainittiin, että kauppiaat pitivät sitä niin huonona, etteivät ottaneet sitä myyntiin lainkaan. Enpä sinuna liikoja odottelisi tuolta tietokirjailijoiden "Dostojevskilta".

Näköjään kaikki kelpaa.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ettei vaan jäisi suutariksi, niinkuin se "Harkimoiden hattutemppu" v. 1999?
Se valittiin vuoden huonoimmaksi kirjaksi kyseisenä vuonna. Lisämeriittinä mainittiin, että kauppiaat pitivät sitä niin huonona, etteivät ottaneet sitä myyntiin lainkaan. Enpä sinuna liikoja odottelisi tuolta tietokirjailijoiden "Dostojevskilta".

Näköjään kaikki kelpaa.

Kuten laitoin, niin todenperäisyyteen en ota kantaa, mutta tuskin tuo ainakaan plussaa on markkinoinnille.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vaikka selvä provo onkin, niin tartutaan nyt kuitenkin. IFK profiloituu punaiseen, Jokerit ei profiloidu mihinkään yhteen tiettyyn väriin, joten katsomo on melko helppo homma vallata punaisella. Onnistuu jopa IFK-faneilta. Se off-topicista.

Ei ollut provo tällä kertaa. Näkihän sen kaikki, että molemmissa klassikoissa oli selvästi enemmän HIFK:n kannattajia paikalla, eikä kyse todellakaan ollut pelkästään väristä. Toinen usein kuultu selitys on, että HIFK:n kannustus kuului paremmin kun huusimme vain IFK! Huutakaa tekin sitten JOKERIT!, älkääkä niitä shittejä;)
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Talviklassikoissa on nähty aika karusti, kummalla joukkueella se laajempi kannatuspohja olikaan. Stadion on taas maaliskuussa punainen;)

Talviklassiko todisti vain sen väitteen todeksi, että valtaosa teidän kannattajista tulee Espoosta. Sen verran pahasti nimittäin ruuhkauttivat liikenteen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jeasdp:llä oli aika kaunis visio aloittaessaan tämän ketjun. Olihan toi kuitenkin vähän kaukaa haettu haave, kuitenkin oman joukkueen osiossa kaveri pyytää vain omia faneja kirjoittamaan ketjuun.

Mä en vaan ymmärrä että jos provoilut vituttaa niin paljon miksi niitä pitää väkisin lukea toisen jengin palstoja ja provosoitua?

No mä oikeasti ymmärrän pointin, että halusitte oman ketjun. Mutta toisaalta keskustelu Jokerien KHL- siirrosta on aika pitkälti siirtynyt juuri tähän ketjuun, joten luonnollista on, että muutkin tänne kirjoittavat. Ja minä ainakin ymmärrän tämän jokeri- osion(kuten muidenkin jengien) sellaiseksi, jossa käsitellään Jokereihin liittyviä asioita. En niinkään sellaiseksi, joka olisi pelkästään jokerifanien hiekkalaatikko. Provoilu vituttaa minuakin, mutta toisaalta tunnustan provosoituvani itse turhan helposti näistä, viimeksi tänään. Koitan parantaa tapojani, mutta enköhän tänne jatkossakin aina välillä eksy.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Tuossa kun tuli katseltua Jokerit-Tsekki EHT höpömatsi, niin hyvältähän tuo Erkan peluuttama kiekko näyttää. Eräänlaisen kiekkokontrollin ja pystysuunnan hybridi, jos tilaa tehdään ja voitetaan kun on sauma ja hidastetaan kun peli sitä vaatii.

Mielenkiintoista nähdä miten Erkka saa tässä kevään aikana peliään kehitettyä, sillä selkeä ero on jo edelliseen Jokerit visiittiin. Tuskin Jokereille on haitaksi, että näiden EHT höntsien ansiosta Westerlundin pelikirja on jo vähintään pokkariversiona tiettyjen pelaajien taskussa.
 

Hindenburg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks, Lexaa
IFK profiloituu punaiseen, Jokerit ei profiloidu mihinkään yhteen tiettyyn väriin...

Profiloituuhan Jokerit vihreään, violettiin, keltaiseen, punaiseen, siniseen yms. Siitähän saa jo mukavan sateenkaaren aikaiseksi. Sillä meiningillä on hyvä lähteä itää valloittamaan. No huono huumori sikseen. Ihan mielenkiintoista nähdä mihin teillä rahkeet riittävät ja miten yleisö ottaa pidemmällä tähtäimellä uuden sarjan vastaan. En ole itse KHL:ää ikinä suuremmin seurannut, joten minussa se ei suuria tunteita herätä puolesta eikä vastaan. Toivotaan vaan ettei sillä ole teidän junioripuolelle negatiivisiä vaikutuksia ja taas toisaalta HIFK:n vetovoimaan pelaajamarkkinoilla. Hiukan lähtökohtaisesti viiksettäisi nähdä ne huhutut Petrell, Melart jne teillä vaikkei enää samaa sarjaa tahkotakaan. Tsemppiä ny kuitenki.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Kyssäri. Jokerit ovat käsittääkseni ilmoittaneet kolminkertaistavansa pelaajabudjettinsa, eli se tulisi olemaan noin 10 MEur. Onko tämä summa pelaajille maksettava brutto- vai nettosumma?
 

Gemondo

Jäsen
Kyssäri. Jokerit ovat käsittääkseni ilmoittaneet kolminkertaistavansa pelaajabudjettinsa, eli se tulisi olemaan noin 10 MEur. Onko tämä summa pelaajille maksettava brutto- vai nettosumma?

Onko se nykyinen ilmoitettu 3-4M brutto- vai nettosumma?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Ihanko tosissaan mietitte noita brutto vai nettojuttuja? Kyllä budjettiin on tapana ottaa mukaan kaikki kustannukset, muuten voi vuoden lopussa tulla ikäviä yllätyksiä. Eli brutto.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ihanko tosissaan mietitte noita brutto vai nettojuttuja? Kyllä budjettiin on tapana ottaa mukaan kaikki kustannukset, muuten voi vuoden lopussa tulla ikäviä yllätyksiä. Eli brutto.

Pelaajabudjetti ei ole synonyymi kokonaisbudjetille.

Muun muassa Ässien tasekirjassa on liksat, henkilösivukulut ja eläkkeet laskettu erilleen. Omaan silmääni tuo skaala näyttää myös siltä, että ilmoitettu pelaajabudjetti on tuossa tapauksessa yhtä kuin netto. Muistelisin myös Cobolin puhuneen Narriradiossa siihen suuntaan, että sekä meillä että teillä on "vastaava systeemi" käytössä.

Tuntuisikin hullulta jos puhutaan pelaajabudjetin kolminkertaistamisesta ja käytännössä verrattaisiin entistä nettoa nykyiseen bruttoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös