Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 739 320
  • 8 198

Stigu

Jäsen
Jos Jokerit kuvitellaan normaaliksi liigaseuraksi, jolla on oikeus SM-liigan ja KHL-otteluiden tuomaan tulovirtaan laitamainoksissa, ravintolapalveluissa ja kaikessa muussa taloudellisessa toiminnassa jota tapahtuu kiekko-otteluiden ohessa, Jokerien kannattavuus nousee aivan eri tasolle kuin se on nyt ollut.
Hu huh mitä jööttiä Cobol suoltaa. Fakta: Jokerit on kannattamaton bisnes kääntelit sitä miten päin tahansa. Nyt Hjallis yrittää luopua tästä kannattamattomasta bisneksestä ja toivoa, että 10x kovemmissa ympyröissä tuo bisnes muuttuu kannattavaksi. Ei vaan tule onnistumaan. Siinä vaiheessa kun vanja-eno pistää rahahanat kiinni, on Jokerit-niminen jääkiekkoseura kuopattu. Ja tässä vaiheessa on myös Hjallis kaukana Jokereista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Jos Jokerit kuvitellaan normaaliksi liigaseuraksi, jolla on oikeus SM-liigan ja KHL-otteluiden tuomaan tulovirtaan laitamainoksissa, ravintolapalveluissa ja kaikessa muussa taloudellisessa toiminnassa jota tapahtuu kiekko-otteluiden ohessa, Jokerien kannattavuus nousee aivan eri tasolle kuin se on nyt ollut...

Niin, kyseessä on erittäin suuri jos.

Juttelin noin vuosi sitten Ässien myyntijohtaja Hautamäen kanssa, aiheena uusi jäähalli. Hänen mukaansa yksityisissä halleissa oheismyynneistä tehtävät sopimukset ovat aina vaikeita ja tästä syystä Ässätkin on keskittynyt vanhan hallin saneeraukseen. Käsittääkseni Areenan ravintolapalveluiden tulot menevät kaikissa tapahtumissa Areenalle, eikä tilaisuuden järjestäjälle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

On kyllä koominen kuva heti kärjessä: työhuoneen seinällä kenenkäs muun kuin Vladimir Putin Ensimmäisen kuva. Toki niinhän se on kai nykyisin kaikissa yrityksissä, jotka Venäjällä haluavat pärjätä, mutta niin makaa kuin petaa.

edit: pakko mainita näin Jokereidenkin tulevaisuuteen liittyen Hesarin haastattelusta löytyvä kohta:

"Venäjän Forbesin päätoimittaja Jelizaveta Osetinskaja kirjoitti hiljattain, että Putinin lähipiirin todellinen luonne liikemiehinä selviää vasta, kun Putinin valtakausi loppuu.

Tämä koskee oikeastaan koko KHL-liigaa, sillä Putinin mafiallahan tarkoitetaan juuri tätä tiettyä sisäpiiriä, joka saa valtion ja valtionyhtiön tilaukset "automaattisesti" kilpailutuksista huolimatta. Rotenbergit, Timtsenkot ja muut ovat toki jo omaisuutensa juuri näin tehneet, mutta kuten joidenkin oligarkkien vankeustuomioista Putinin aikana huomaa, tuulensuunta voi kääntyä nopeasti jos ei ole kelvollinen Suuren Johtajan kabinettiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
On kyllä koominen kuva heti kärjessä: työhuoneen seinällä kenenkäs muun kuin Vladimir Putin Ensimmäisen kuva.
Putin on Venäjän Federaation presidentti ja Gazprombank on osaksi valtion omistama pankki, joten en näe tuossa mitään kummallista että presidentin kuva on pankin johtohenkilön työhuoneen seinällä.

Toki niinhän se on kai nykyisin kaikissa yrityksissä, jotka Venäjällä haluavat pärjätä, mutta niin makaa kuin petaa.
No ei ihan. Esimerkiksi Lukoilista valtio ei omista yhtään osaketta, mutta kyseessä on yksi Venäjän menestykkäimmistä yrityksistä.


mutta kuten joidenkin oligarkkien vankeustuomioista Putinin aikana huomaa, tuulensuunta voi kääntyä nopeasti jos ei ole kelvollinen Suuren Johtajan kabinettiin.
Merkittävistä oligarkeista vain yksi eli Mihail Hodorkovski on saanut vankeustuomion. Suurliikemiesten vankeustuomiot Venäjällä eivät ole olleet yleisiä.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Nyt Hjallis yrittää luopua tästä kannattamattomasta bisneksestä ja toivoa, että 10x kovemmissa ympyröissä tuo bisnes muuttuu kannattavaksi. Ei vaan tule onnistumaan.

Tämä on aina yhtä koomista, kun miljonäärit tekevät bisnestä ja Jatkoajan masameikäläiset tulevat kertomaan, miten asiat olisi pitänyt tehdä. Oletko kenties itse miljonääri? Annas kun arvaan: et.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on aina yhtä koomista, kun miljonäärit tekevät bisnestä ja Jatkoajan masameikäläiset tulevat kertomaan, miten asiat olisi pitänyt tehdä. Oletko kenties itse miljonääri? Annas kun arvaan: et.

Yksi fakta on, Jokerit (halli + seura) ei ollut hyvä bisnes. Tällä perusteella voidaan päätellä, että jommalla kummalla, Hjalliksella tai Rotenbergillä, on väärät luvut edessään.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi fakta on, Jokerit (halli + seura) ei ollut hyvä bisnes. Tällä perusteella voidaan päätellä, että jommalla kummalla, Hjalliksella tai Rotenbergillä, on väärät luvut edessään.

Jos viitsisit harrastaa edes hiukan itsekriittisyyttä, et suoltaisi niin paljon omituisia aivopieruja muiden ratoksi. Yleensä kauppojahan ei tehdä sen perusteella, miten on mennyt, vaan sen perusteella, miten odotetaan tulevaisuudessa menevän.

Itse olen muuten hemmetin tyytyväinen näistä kaikista tappioista, joita vuosien varrella Jokerit on tehnyt. Ilman niitä en olisi ollut todistamassa Nylandereita, Karlssoneja, Filppuloita, omien junnujen uutta esiinmarssia, uusien rakennusten rakentamista Areenan yhteyteen, kalliita pelaajanippuja, liigan halvimpia pääsylippuja, tulevalla kaudella uutta laadukasta jumbotronia yms. Kauan eläköön tappiollisuus!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos viitsisit harrastaa edes hiukan itsekriittisyyttä, et suoltaisi niin paljon omituisia aivopieruja muiden ratoksi. Yleensä kauppojahan ei tehdä sen perusteella, miten on mennyt, vaan sen perusteella, miten odotetaan tulevaisuudessa menevän...

"Areena on bisnes. Lukuja on tulkittu väärin. Halli on kannattava, ja me aiomme kaksinkertaistaa käyttökatteen."

Roman Rotenberg

"Mulle on esitetty erittäin luotettavalta taholta arvio jonka mukaan Jokerien budjetoitu kiekkotoiminta ei todellisuudessa tuottanut tappiota jos laskentaperusteena käytetään samoja kriteerejä kuin muilla liigaseuroilla pl. Espoon Blues."

Nimimerkki Cobol

"HC Jokerit Oy teki vuodesta 1997 lähtien tappiota 30 miljoonaa euroa, ja ennen sulautumistaan halliyhtiöön vuonna 2011 tappiota tuli 1,6 miljoonaa euroa. Näitä paikattiin vuosikausia halliyhtiön tuloksella, joka on tehnyt 2010-12 nollatuloksen tämän vuoksi (Tilinpäätöstiedot), sitä ennen voittoa."

Nimimerkki Chiesa di Totti

Joku ei nyt täsmää. Ja Rotenbergin haastattelusta saan kuvan, että hänen mukaansa halli on ollut tähänkin asti hyvää bisnestä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aikanaan vastustin tiukasti JRuudun hankkimista Jokereihin enkä ole koskaan ymmärtänyt mitä hyötyä Jokerit on hänestä saanut. Voisin väittää että Jokerit on menettänyt useita tärkeitä voittoja JRuudun typeryyksiin jopa silloinkin kun hän ei ole niitä edes tehnyt. Tuomarien kosto elää... Ei riittävää etua Ruudusta jos lasketaan pois Karlsson. Ruutu oli niin HIFK-pelaaja kuin voi olla. Siihen nähden pystyn jatkamaan Jokerien kannattamista Karalahdenkin kanssa, mutta en näe tässäkään hankinnassa mitään järkeä ellei valmennus oli nimenomaan vaatinut Karalahtea. Mitä olen alkanut epäilemään entistä enemmän. Tuskin on Lämsältä edes kysytty.

Yksi ja toinen kiekkoammattilainen tai lupaava kyky on poistunut Jokereista. Ensin lähti Kekäläinen, sitten Säilynoja ja Siren. Pelkosen menetyksen lasken lupaavan kyvyn menettämiseksi, Jos valmennus lasketaan pois, ketään ei jäänyt jäljelle. Ja nämä muutokset siinä vaiheessa kun organisaation pitäisi olla parhaimmillaan rakentamassa viimeistä joukkuetta SM-liigaan ja ensimmäistä KHL:ään.

Päävalmentaja Lämsä on joko kuutamolla tai osin sivussa. Hän antoi ymmärtää haastattelussa että KHL voi olla hänelle liiankin kova haaste mutta katsotaan jos hänelle sitä tarjotaan. Suomeksi tämän voi kääntää siten, että Hjallis ei aio lähteä Lämsän kanssa KHL:ään kuin korkeintaan silloin jos Lämsä vetää viimeisen liigakauden suunnilleen tappioitta. Lämsän puheet kertovat myös siitä, että Jokereita rakennetaan esimerkiksi Heikkilää varten ja hän olisi taustalla kokoamassa joukkuetta vuoden päähän. Tai joku muu, sillä tuskin Hjallis yksin näitä valintoja vetelee kun ei ole Virmasta, Kekäläistä, Sireniä eikä Säilynojaa apuna.

Mihin Jokerit on menossa, sen näyttää aika. Mutta kovin hyvältä ei kokonaisuus vaikuta juuri nyt kun organisaation kiekko-osaaminen on ulkoistettu, Hjalliksen rooli ylikorostunut eikä esimerkiksi uutta pätevää urheilutoimenjohtajaa ole saatu sisään yrityksistä huolimatta. Jokainen tietää kenestä pätevästä on kyse.

Jokereita kannatetaan jatkossakin mutta se sujuisi mielyttävimmissä merkeissä kun tietäisi, että Jokereita ohjaa ammattitaitoinen ryhmä kiekkoammattilaisia jotka vievät Jokerit suunnitellusti ensin voittamaan SM-liigan ja seuraavaksi KHL:ään. Nyt esimerkiksi Karalahden hankinnasta jää sellainen kuva että ketä varten, kenen toimesta ja miksi Karalahti Jokereihin on hankittu (jos JA-uutinen on totta). Karalahden pelilillinen anti on hyvä mutta Hjallista lainatakseni parin vuoden takaa, mukana tulee sellainen määrä shittiä muista asioista, että Jere ei Jokereissa pelaa.

Seisot varmasti Hjallis sanojesi takana?
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Laitoin tämän nyt tänne...

Miten kun KHL aikanaan kaatuu ja jokerit voisi olla halukkaita pelata jälleen SUomen liigassa niin joutuuko se aloittamaan joltain divari-tasolta kuten muutkin uudet joukkueet?!

Ainakin itselläni olisi tälläinen mielikuva, että mahdollisessa tilanteessahan jokerit joutuisi kampeamaan itsensä ylös divarista.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Laitoin tämän nyt tänne...

Miten kun KHL aikanaan kaatuu ja jokerit voisi olla halukkaita pelata jälleen SUomen liigassa niin joutuuko se aloittamaan joltain divari-tasolta kuten muutkin uudet joukkueet?!

Ainakin itselläni olisi tälläinen mielikuva, että mahdollisessa tilanteessahan jokerit joutuisi kampeamaan itsensä ylös divarista.

Innolla tätä odotellessa. Mutta tuleehan pelistä paljon nopeampitempoista, kun pelataan pienemmässä kaukalossa. Jotenkin skeptinen olotila vieläkin, mutta odotellaan. Mitkä mahtavat olla kaukalon mitat 2014-15?
 

Animal

Jäsen
Putin on Venäjän Federaation presidentti ja Gazprombank on osaksi valtion omistama pankki, joten en näe tuossa mitään kummallista että presidentin kuva on pankin johtohenkilön työhuoneen seinällä.

Tästä pitää olla samaa mieltä. Ihan turhaa lillukanvarsiin tarttumista, sillä Suomestakin löytyy todella monesta virastosta tai yrityksestä presidentin kuva seinältä. Jossain saattaa löytyä jopa Marskin tai Kekkosen kuva.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Innolla tätä odotellessa. Mutta tuleehan pelistä paljon nopeampitempoista, kun pelataan pienemmässä kaukalossa. Jotenkin skeptinen olotila vieläkin, mutta odotellaan. Mitkä mahtavat olla kaukalon mitat 2014-15?

Sama homma. Eipä ole Jokerifaneilla ainakaan tylsää jos KHL esim. viiden vuoden päästä kaatuisi. Ensin pelataan haikea viimeinen kausi SM-liigaa, jonka jälkeen erittäin mielenkiintoinen ensimmäinen kausi KHL:ää. Tämän jälkeen tahkotaan KHL:ää muutama vuosi, jonka jälkeen aletaan kairaamaan tietä takaisin SM-liigan huipulle jostain 4.divarista :D
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hyvä kirjoitus Cobolilta ja tiivistää hyvin sen miten sekavaksi Jokereiden tilanne näyttää muuttuneen vielä vuosi sitten loistavalta näyttäneestä tilanteesta, sille ei tietenkään voi mitään että Kekäläinen pääsi toteuttamaan unelmaansa NHL-joukkueen toimarina, ammattimies ja osaaja kun sen mahdollisuuden ansaitsee. Tämän jälkeen Jokereiden tilanne on mennyt vain sekavammaksi ja viime aikojen menetykset ja sen uuden utj hommaamisen venyminen on selvästi heikentänyt jääkiekko-osaamista seuran johdossa. Hjallis on hyvä rahavirtojen ohjaajana mutta jääkiekko-osaajaa ei intohimosta huolimatta Hjalliksesta saa. Kuka meillä tällä hetkellä näitä pelaaja-asioita hoitaa? Ja millä kompetenssilla se tehdään?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanoisin että 5/10 liigatasoa ja Teräväinen tulee pelaamaan yli 100 ottelua NHL:ssa. Mikä pannaan takarajaksi NHL matsien osalta? Kausi 2029-2030?

Ollaankohan hengissä jos takaraja on noin pitkällä? Muuten sopii ihan hyvin ja varmaa perhekossu kotiinkuljetuksella?
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näyttäisi olevan lisää draamaa tiedossa (Iltasanomat)

Toisaalta ymmärtää että miksi jättää Jokerit markkinoimaan itseään vuodeksi SM-liigaan? Kalen osuus näyttää kummastuttavan myöskin joitain tahoja. Kalen mukaan SM-liiga sopimus ei salli tiettyjä toimia nyt vaikka pari viikkoa sitten ei kuulemma tiennyt siitä mitään. Näyttää nyt lukeneen sen nivaskan joten eikun esittämään kysymyksiä nyt.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Näyttäisi olevan lisää draamaa tiedossa (Iltasanomat)

Uskoo ken haluaa, tai saa olla barbikin. Jokerit pelaa varmuudella ensi kaudella SM-liigassa ja siirtyy sen jälkeen KHL:ään, Kapaset ja kumppanit saa kiukutella ihan mitä haluvat.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niinpä, Jokerit saa totutella tyhjille katsomoille pelaamiseen. Minä en aio mennä katsomaan yhtäkään Jokereiden ottelua. Minulle Jokerit on kuollut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niinpä, Jokerit saa totutella tyhjille katsomoille pelaamiseen. Minä en aio mennä katsomaan yhtäkään Jokereiden ottelua. Minulle Jokerit on kuollut.

Allekirjoitusmatskua. Ihan kuin rakas tyttöystävä olisi lähtenyt toisen matkaan. Naisketjuun nämä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Niinpä, Jokerit saa totutella tyhjille katsomoille pelaamiseen. Minä en aio mennä katsomaan yhtäkään Jokereiden ottelua. Minulle Jokerit on kuollut.

Teitä SaiPalaisia onkin näkynyt Areenalla hurjasti aikasemminkin ja SaiPa on vetänyt Areenaan isoa yleisöä. Puhumme siis valtavasta menetyksestä jos joku SaiPalainen jättää tulematta peliin, kotiotteluissanne voitte toki protestoida Jokereita kohtaan ja jättää tulematta halliin ja osoittaa sillä fiksuutenne. Joka tapauksessa Jokerit tulee olemaan ensi kaudellakin liigassa eniten yleisöä vetänyt porukka.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Joku heitti tuolla yleisellä puolella mielenkiintoisen skenaarion. Jos Jokerit suljettaisiin sarjasta(johon en kyllä usko), niin pystyisivätkö Timstshenko ym. veijarit junailemaan Jokerit KHL:ään jo ensi kaudeksi?
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joku heitti tuolla yleisellä puolella mielenkiintoisen skenaarion. Jos Jokerit suljettaisiin sarjasta(johon en kyllä usko), niin pystyisivätkö Timstshenko ym. veijarit junailemaan Jokerit KHL:ään jo ensi kaudeksi?

Epäilen tätä skenaariota. Eiköhän se sotkisi sieläkin kauteen valmistautumista niin pahasti ettei siihen haluta lähteä ja tulis hjalmarillekin turhan kova kiire neuvotella sopimukset uusiks
 
Suosikkijoukkue
Jokerit suomalaisessa sarjassa
Näyttäisi olevan lisää draamaa tiedossa (Iltasanomat)

Kummalle tuosta liigasta poisheittämisestä tulisi enemmän hallaa, Jokereille vaiko SM-liigalle?

Vaikea kuvitella että SM-liiga tekisi temppua, josta olisi sille itselleen vain ja ainoastaan negatiivisia seuraamuksia. Tai jos tekevätkin, niin tulevat vain osoittaneeksi että KHL on sittenkin liigoista se vähän järkevämmin toimiva...
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Kummalle tuosta liigasta poisheittämisestä tulisi enemmän hallaa, Jokereille vaiko SM-liigalle?

Vaikea kuvitella että SM-liiga tekisi temppua, josta olisi sille itselleen vain ja ainoastaan negatiivisia seuraamuksia. Tai jos tekevätkin, niin tulevat vain osoittaneeksi että KHL on sittenkin liigoista se vähän järkevämmin toimiva...

Riippuu siitä vallitseeko SM-liigaseurojen johdossa enemmistönä itäinen vai läntinen kateusluonne.

Läntinen kateusluonne: Perkele kun naapuri rakensi hienon talon ja osti vähän käytetyn Porschen!. Teen jumalauta vielä enemmän duunia ja rakennan 5 vuoden päästä kartanon ja ostan uuden Ferrarin!

Itäinen kateusluonne: Mikähän se naapurikin luulee olevansa kun menee rakentaa tuollaisia taloja ja vielä Porschekin osti meidän kiusaksi?! Poltan koko saatanan kylän! Menee siinä palossa kyllä omakin talo ja Lada mukana, mutta eipähän saa naapurikaan mitään!


Vaan eipä keississä mikään kiukuttelu auta. Jokerit saattaa menettää oskasasrahansa tms. mutta siinä kaikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös