Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 739 221
  • 8 198

J.Rita

Jäsen
Ainoa keino taistella tason säilyttämisen puolesta on junioritoiminta, jonka on oltava niin laajaa ja tasokasta, että SM-liigaan riittää hyviä pelaajia senkin jälkeen kun NHL ja KHL ovat käyneet ottamassa omansa.

Pitääkö SM-liigan edes olla jääkiekkoa seuraavan kuluttajan selkeä ykköstuote? On selvää, että jääkiekkotuotteessa on vikaa, jos Suomen talousalue vuodesta toiseen pystyy pyörittämään maailman toiseksi parasta liigaa.

Venäjän kehitys palvelee Suomea ainakin kahdella tavalla. Moni pelaaja tulee tekemään erittäin hyvän tilin Venäjällä, joista oletettavasti osa sijoittaa suomalaiseen jääkiekkoon Suomeen palattuaan. Voidaan myös ajatella, että moni lajivalinnan tekevä lahjakas teini saattaa kallistua jääkiekon puolelle, kun ammatin harjoittaminen ja eläkerahojen tienaaminen onnistuu TOP200-pelaajaltakin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit ja ifk ne rahat ovat tuoneet kassaan? Ei helvetti.

Jokerit ja HIFK joutuivat maksamaan liigalle rahaa siitä, että saivat pelata paikallisia yhdessä vaiheessa niin paljon. Muiden joukkueiden mielestä tämä toi epäreilua etua Helsingin joukkueille ja näin ollen heidän piti jakaa osa rahoista toisille seuroille. Myös Talviklassikosta menee rahaa muille seuroille.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Pitääkö SM-liigan edes olla jääkiekkoa seuraavan kuluttajan selkeä ykköstuote?
Suomessahan on perinteisesti seurattu eniten juuri SM-liigaa ja varsinkin 1990-luvulta eteenpäin myös NHL:ää. Muita sarjoja ei sitten ole seurattu juuri lainkaan hardcore-faneja lukuunottamatta.

KHL on tässä uusi tekijä. Neuvostoliiton mestaruussarja oli maailman kovatasoisin (ainakin vuosina 1978-1985), mutta sitä ei voinut juuri seurata muuten kuin Kiekkolehden tilastojen kautta. Tosin taisipa 1980-luvulla Suomessakin näkynyt Moskovan TV näyttää Neuvostoliiton mestaruussarjan pelejä viikoittain, mutta niiden seuraaminen oli silloinkin vain harvojen harrastus.

KHL on nyt tekemässä tuloaan (tai ainakin yrittämässä) kolmanneksi "suureksi" sarjaksi SM-liigan ja NHL:n ohella fanien mielenkiinnon osalta. Jokereiden saaminen mukaan sarjaan oli tässä tärkein yksittäinen tekijä. Se miten homma lähtee oikeasti liikkeelle nähdään vasta vuoden päästä.

SM-liigan tilanne on kuitenkin vaikeutunut koko ajan, koska se pystyy pitämään aina vain pienemmän osuuden kotimaisista huippupelaajista. Ne ajat jolloin "janneojaset", "mikaniemiset", "raimohelmiset" ja "esakeskiset" pelasivat SM-liigaa ovat takana. SM-liigalla ei ole enää fanien silmissä ja mediassa samaa markkina-arvoa kuin ennen ja nyt KHL vielä on tunkeutumassa samoille markkinoille sen kanssa. Ymmärrän siksi hyvin, miksi SM-liigan johdossa ei oikein pidetty Jokereiden ratkaisusta.


On selvää, että jääkiekkotuotteessa on vikaa, jos Suomen talousalue vuodesta toiseen pystyy pyörittämään maailman toiseksi parasta liigaa.
Tilanne jossa 5 miljoonan asukkaan ja pääomaköyhän valtion mestaruussarja on kiekkomaailman toiseksi kovin sarja ei voi olla pysyvä. Mutta SM-liiga on juuri nyt tilanteessa missä se ei ole ollut koskaan ennen historiansa aikana. Liiga ei ole menettänyt koskaan ennen yhtä paljon pelaajia toisiin sarjoihin (KHL, NHL, AHL, Ruotsi, Sveitsi) ja koskaan aikaisemmin taloudellisesti ylivoimainen sarja (KHL) ei ole suoraan kilpaillut SM-liigan kanssa sen omilla kotimarkkinoilla kuten tapahtuu kaudella 2014-2015. Se että nämä kaksi asiaa tapahtuvat yhtäaikaisesti on SM-liigan kannalta huolestuttava asia.


Venäjän kehitys palvelee Suomea ainakin kahdella tavalla. Moni pelaaja tulee tekemään erittäin hyvän tilin Venäjällä, joista oletettavasti osa sijoittaa suomalaiseen jääkiekkoon Suomeen palattuaan.
Mielestäni KHL:n kehitys palvelee enemmän suomalaisia pelaajia kuin suomalaista jääkiekkoa itsessään. Suomalaisen jääkiekon kannalta olisi parasta se, että mahdollisimman moni huipputason pelaaja pelaisi SM-liigassa. Mitä tasokkaampi on kansallinen pääsarja sitä tasokkaampi on kiekon yleinen taso.

Kansallisen sarjan tason heikkeneminen vaikuttaa myös nuorten pelaajien kehitykseen, koska heidän ei tarvitse enää tehdä yhtä paljon töitä päästäkseen pelaamaan sarjassa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikä on posketon väite?

Kaikki nuo mitä esität tämän lainauksessa seisovan jälkeen. Mutuilet menemään ja julistat totuuksina, vaikka et kykene yhtäkään väitettäsi osoittamaan todeksi. Juuri niin kuin epäilin.

Jos liigan taso olisi edellisellä tasollaan eli maailman toiseksi paras kiekkosarja niin totta kai varakkaimmat seurat siitä hyötyisivät paljon että liigan imu ja vetovoima olisivat sitä tasoa mitä se oli ennen. Liigan kilpailukyvyn heikentyminen suhteessa muihin sarjoihin on tasoittanut eroja eli kun liigan taso on heikentynyt ja se on mahdollista sen, että jyvikset ovat saaneet mahdollisuuden pärjätä.

Eli tässä tarkoitat että resurssit ratkaisevat kaiken, siinä missä tämä yo. kirjoituksesi toisaalta sulkee pois työn ja resurssien käytön merkityksen. Todella kapeakatseista. Jyvikset ovat tehneet hemmetisti laadukkaampaa duunia kuin kannattamasi organisaatio, ja tämä on suoraan näkynyt tuloksissa. Täysin spekulatiivista on se, miten paljon joku hypoteettinen laadullinen tasonlasku SM-liigassa tuohon on vaikuttanut. Tuo on myös niin ankaraa hyvien voittajien diskreditoimista, että suosittelisin taas kerran menemään itseesi ja ottamaan niitä värilaseja pois. Jyvikset eivät ole saaneet mahdollisuutta pärjätä (eikä muuten esim. Kärpät, TPS, Ässät, jotka kaikki ovat vissiin mielestäsi voittaneet väärin) vaan ne ovat kausien aikana tehneet hyvää duunia. TPS tietysti tehnyt myös muutamalla kaudella katastrofaalisen paskaa työtä, mutta velkasaneerauksesta mestarijengiksi minimaalisella pelaajabudjetilla muutamassa kaudessa on oikeasti saavutus, jota varsinkin isojen budjettien seurojen tulisi vähän kadehtia. Tuli se sitten joidenkin mielestä vahingossa tai ei. Ässät puolestaan osoitti viime kaudella että jengin sisäinen voima ja kemia merkitsee paljon enemmän kuin raha jonka siihen sijoittaa. Kärpät ovat JYP:in ohella löytäneet identiteettinsä ja juniorityönsä on todella laadukasta. Se, että nämä jengit ovat päässeet kannua nostelemaan Jokerien nenän edestä ei todellakaan tarkoita kuitenkaan sitä että SM-liigan taso on automaattisesti laskenut, tuohan nyt rationaalisesti ajateltunakin kuullostaa vähän kummalliselta. Ainoa asia joka on varmaa on se, että liigajengeissä ollaan opittu pitkäjänteisen työn merkitys, ja myös sisäistetty kustannustehokkaan toiminnan pyörittämisen kulmakivet. On opittu. Nykyään kun kilpailu esimerkiksi pelaajamarkkinoilla on mitä on, täytyy oikeasti käyttää järkeä näissä jengien kasaamisissa ja sijoittaa niitä roposia järkevämmin.

Kun liigan pelaajamassa on suhteellisen tasapaksua ja liigan mittapuilla hyvillä taloudellisille resursseilla ei pysty enää kokoamaan oikeasti merkittävästi tasokkaampaa joukkuetta kuin vähemmillä resursseilla operoivat niin tulos on ollut nähdyn kaltainen. Jokereiden menestämättömyys ei kumoa tätä faktaa.

Ei resurssit oikeasti takaa tasoa, ja tämäkin yo. väite on täysin kestämätön. Jokerithan on siitä elävä esimerkki, että siellä kentällä tulisi olla joukkue isolla J:llä, eikä kallis palkka-armeija. "Tulos on nähdyn kaltainen" sen vuoksi että muut jengit tekevät verrattain tasokkaampaa työtä. Jokereilla oli hyvä pöhinä kun Keklu tuli ruoriin, mutta pitkällä aikavälillä tarkasteltuna tuo toiminta on kyllä ollut todella sekaisin jo kauan. Sekään ei tosin automaattisesti kuitenkaan aja sinun agendaasi liigan ilmeisestä tasonlaskusta puhuttaessa, vaikka tunnut niin luulevan. Jokereiden menestymättömyys ei tietysti kumoa tuota faktaa, vaan kaikki muut tekijät kumoaa. Tai oikeammin, mitä vitun faktaa?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
-Suomalaisia pelaajia on varattu viimeisen neljän draftin aikana NHL:n 34 kappaletta, joista 10 on varattu Jokereista.
1. Teemu Pulkkinen #111 2010
2. Alexander Ruuttu #51 2011
3. Frans Tuohimaa #182 2011
4. Teemu Eronen #192 2011
5. Teuvo Teräväinen #18 2012
6. Joonas Korpisalo #62 2012
7. Esa Lindell #74 2012
8. Petteri Lindbohm #176 2012
9. Santeri Saari #173 2013
10. Saku Salminen #184 2013

Puolet ei edes ole liigatasoa ja kukaan näistä ei tule koskaan pelaamaan yli 100 NHL peliä. Vetoja otetaan vastaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Puolet ei edes ole liigatasoa ja kukaan näistä ei tule koskaan pelaamaan yli 100 NHL peliä. Vetoja otetaan vastaan.

Sanoisin että 5/10 liigatasoa ja Teräväinen tulee pelaamaan yli 100 ottelua NHL:ssa. Mikä pannaan takarajaksi NHL matsien osalta? Kausi 2029-2030?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit suomalaisessa sarjassa
Jutuissa myös mainitaan, että palkkasummat kasvavat tällä hetkellä KHL-liigassa eksponentiaalisesti, ja tällä kuumenemisvauhdilla romahdus on viiden vuoden päästä väistämätön. Näin näen itsekin asian. Vaikka Venäjältä löytyykin rikkaita oligarkkeja, niin rajat heilläkin tulee vastaan rahan pumppaamiselle liigaan, jonka rakenne on niin epäterve rahoituksen osalta, että ilman heidän rahojansa KHL-liiga ei pyöri ollenkaan.

Tämä KHL-kuplan puhkeaminen itseänikin on aika lailla hirvittänyt, kuten myös ylipäätänsä Venäjän epävakaus. Toisaalta kun KHL-liigaa yritetään tietoisesti laajentaa ja nostaa tasoa NHL:n rinnalle, niin pakostikin alkuvaiheessa pitää tehdä isostikin tappiota.

Tosin nyt kun tätä Jokereiden siirtymistä KHL:n on saanut sulatella jo tovin, niin mietin myös mikä olisi sitten ollut vaihtoehto. Halli tuottaa tappiota ja lisäksi naapuri kaavailee pystyttävänsä kilpailevan hallin lähemmäs keskustaa. Moni muukin seura on enemmän tai vähemmän vakavissaan pohtinut sarjanvaihtoa, ja fakta on että ei KHL ota loputtomasti uusia jengejä mukaan. Oliko Hjalliksella oikeastaan muita realistisia vaihtoehtoja olemassa? Isompi riski olisi varmastikin ollut jättää tilaisuus käyttämättä, nyt jos KHL kortti osoittautuu tulevaisuudessa huonoksi niin tuskin paluu SM-liigaankaan tulee olemaan mahdotonta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kysymys ei ole Venäjän epävakaudesta vaan KHL:n rahoituksen epävakaudesta tai oikeastaan sen kapeudesta.
Tästä olen sikäli samaa mieltä, että poliittinen epävakaus ei ole tällä hetkellä KHL:n kannalta riski, vaan mahdollisesti makrotaloudessa tapahtuva nopea käänne heikompaan, mikä ajaisi monta seuraa talousvaikeuksiin, koska niiltä rahoittavilta yrityksiltä loppuisi ylimääräinen raha mitä on tähän asti käytetty mm. jääkiekon sponsorointiin.

Tällä hetkellä tällaista ei ole näköpiirissä, mutta talouden käänteitä ei voi kovin hyvin ennustaa edes montaa kuukautta eteenpäin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Monia hyviä kommentteja on esitetty SM-Liigan tason putoamisesta. Toki lahjakkaimman pelaajamateriaalin "pako" muihin sarjoihin satuttaa, mutta liigan tasoon vaikuttaa isosti myös tuomari- ja toimitsijatyöskentely. Eduskunnan kukkahattuilijoiden ja keltaisen lehdistön vouhkaamisen takia jääkiekkoa pidetään hirmuisen väkivaltaisena lajina. Todellisuudessa puhtaat taklaukset ovat lähes kadonneet ja puukätiset koohottajat virvelöivät ne viimeisetkin taitomohikaanit tehottomiksi. Onkin todella puuduttavaa että ihan jo tuomarilinjalla annetaan niin paljon tasoitusta pienemmän budjetin jengeille. Väitän että niin kauan kun SM-Liigan johto kuuntelee enemmän populistipoliitikkoja ja 7-päivää klikkihuorausta taso tippuu kuin lehmän häntä.

1. Pieni kaukalo, jolloin intensiteetti nousee ja taitovaje ei vaikuta niin rankasti.
2. Koukkaamiset ja estämiset todella kylmästi pois. Tällöin taitavammat pelaajat voivat oikeasti pelata eivätkä rimpuilla virveleissä. Vaikka tila vähenee niin todellisuudesa pelin näyttävyys kasvaa.
3. Keskialue pienemmäksi. Kun hyökkäysalueet kasvavat niin sumppupuolustus vaikeutuu ja varsinkin ylivoimalla viivalle jää paljon enemmän tilaa. Toimii.
4. Ammattilaistuomarit ja liigajohto joka ei pasko housuun heti kun jotain yllättävää tapahtuu.
5. Hyväksytään se fakta että jääkiekko on kontaktilaji, jossa voi sattua. Pieni osa koko pelin viehätystä on se lievä vaaran tunne. Tässä kohtaa jokainen "sikalikainen taklaus! pelikieltoa! bänniä!" -huutaja katsoa peiliin. Tää on lätkää, ringette on sitten asia erikseen.

Ja ne jotka väittävät että SM-Liigassa ei saa estää/roikkua/virvelöidä/koukkia voisivat katsoa videolta vaikkapa pari Jokereiden Karlsson -aikakauden matsia viime kaudelta. Oli hauskaa katsoa kun kundi oikein tuskastui kun ne kuuluisat Töppöset ja Löppöset löivät mailaa kainaloon eikä tuomari puhallellut kuin muniinsa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
koko teksti

Itse elät sitkeästi kuplassa, jossa suomalainen jääkiekkoilu ja SM-liiga voi ilmeisen hyvin. Antaa olla ei ole pointtia jatkaa keskustelua henkilön kanssa, joka ei suostu hyväksymään edes tiettyjä tosiasioita. No kyllä se totuus sinullekin varsin piakkoin aukeaa tai ainakin itse toivon, koska itsepetoksen harrastaminen liian pitkään ei ole kovin terveellistä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse elät sitkeästi kuplassa, jossa suomalainen jääkiekkoilu ja SM-liiga voi ilmeisen hyvin. Antaa olla ei ole pointtia jatkaa keskustelua henkilön kanssa, joka ei suostu hyväksymään edes tiettyjä tosiasioita. No kyllä se totuus sinullekin varsin piakkoin aukeaa tai ainakin itse toivon, koska itsepetoksen harrastaminen liian pitkään ei ole kovin terveellistä.

Sangen yllättävää ettet uskalla tuohon viestiin ottaa kantaa lainauksineen päivineen. Tuollainen kommentointi on ihan yhtä tyhjän kanssa ja tiedät sen itsekin. Nojoo, aivan sama mulle mitä juuri sinä ajattelet liigan tasosta mutta mikäli mielit levittää agendaasi tehokkaammin kannattaa vastaisuudessa oikeasti yrittää perustella asiansa. Se tekee jo paljon.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sangen yllättävää ettet uskalla tuohon viestiin ottaa kantaa lainauksineen päivineen. Tuollainen kommentointi on ihan yhtä tyhjän kanssa ja tiedät sen itsekin. Nojoo, aivan sama mulle mitä juuri sinä ajattelet liigan tasosta mutta mikäli mielit levittää agendaasi tehokkaammin kannattaa vastaisuudessa oikeasti yrittää perustella asiansa. Se tekee jo paljon.

Olen kyllä kantani ja perusteluni tuonnut monta kertaa esille kuten jo tiedätkin, jos yhtään osaan vaiketa olet ahkerin vastakommentoijani Mängimiehen kanssa. Yritin vain välttää turhaa toistoa, koska se on tuntunut joitakin haittaavan.

Valheessa eläminen on varmasti mukavaa ja tosiasioita et aijo kuitenkaan tunnustaa ikinä niin miksi enään vaivaituisin keskustelemaan kanssasi? Sinunlaistesi takia Suomen jääkiekkoilu on niin karmeassa jamassa. Suljette silmänne totuudelta ja "kuvittelette" kaiken olevan hyvin, vaikka tosiasiassa kaikki on päin helvettiä. Pahinta on se että oikeasti te tiedätte että asiat on päin helvettiä, mutta silti elätte valheessa mielummin kuin kohtaisitte asiat miten ne ovat.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Valheessa eläminen on varmasti mukavaa ja tosiasioita et aijo kuitenkaan tunnustaa ikinä niin miksi enään vaivaituisin keskustelemaan kanssasi? Sinunlaistesi takia Suomen jääkiekkoilu on niin karmeassa jamassa. Suljette silmänne totuudelta ja "kuvittelette" kaiken olevan hyvin, vaikka tosiasiassa kaikki on päin helvettiä. Pahinta on se että oikeasti te tiedätte että asiat on päin helvettiä, mutta silti elätte valheessa mielummin kuin kohtaisitte asiat miten ne ovat.
Se, että olemme voittaneet vain yhden mestaruuden 15 vuoteen ja Suomi ei voittanut MM-kultaa keväällä, ei kerro mitään Suomen lätkän tasosta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen kyllä kantani ja perusteluni tuonnut monta kertaa esille kuten jo tiedätkin, jos yhtään osaan vaiketa olet ahkerin vastakommentoijani Mängimiehen kanssa. Yritin vain välttää turhaa toistoa, koska se on tuntunut joitakin haittaavan.

Toki jos toistat tuota samaa, sisällöllisesti tyhjää ja todella epäobjektiivista mantraasi niin ymmärrän sen että joitakin on se haitannut. Se on ärsyttävää jos levy jää päälle kuten esim. tuomareista itkeminen otteluseurannoissa, jota tietyt nimimerkit harrastaa aika paljon.

Valheessa eläminen on varmasti mukavaa ja tosiasioita et aijo kuitenkaan tunnustaa ikinä niin miksi enään vaivaituisin keskustelemaan kanssasi? Sinunlaistesi takia Suomen jääkiekkoilu on niin karmeassa jamassa. Suljette silmänne totuudelta ja "kuvittelette" kaiken olevan hyvin, vaikka tosiasiassa kaikki on päin helvettiä. Pahinta on se että oikeasti te tiedätte että asiat on päin helvettiä, mutta silti elätte valheessa mielummin kuin kohtaisitte asiat miten ne ovat.

En allekirjoita tällaista "te kaikki elätte valheessa"-sekoilua kyllä ollenkaan. Kyllähän sinä itsekin osaat päätellä tuon luettuasi, että tuo on melko aivottoman kuulloista jorinaa. Sinä tahdot jostain syystä määritellä SM-liigan tasoa laskeneet tekijät aivan itse, vaikka sulla ei ole minkäänlaista, siis ei yhtään minkäänlaista faktaa väitteidesi tueksi eikä myöskään mitään logiikkaa määritteleviä tekijöitä muodostaessasi. Keksit argumentteja jotka ovat mielestäsi hyviä, mutta eivät ne pitkässä juoksussa kestä oikeasti päivänvaloa siinä kohtaa kun niitä pitäisi alkaa avaamaan ja perustelemaan syvällisemmin.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.

Olipa erittäin miellyttävä ja lämminhenkinen haastattelu, juuret Suomessakin ja tietää miten täälläkin pärjätä nuorena venäläisenä.

Jokereiden kannalta mielenkiintoisin asia on tämä lause "Jokereille ei ole Rotenbergin mukaan luvassa rahoitusta Venäjältä, vaan Harkimo etsii sponsorit Suomesta." HC Jokerit Oy teki vuodesta 1997 lähtien tappiota 30 miljoonaa euroa, ja ennen sulautumistaan halliyhtiöön vuonna 2011 tappiota tuli 1,6 miljoonaa euroa. Näitä paikattiin vuosikausia halliyhtiön tuloksella, joka on tehnyt 2010-12 nollatuloksen tämän vuoksi (Tilinpäätöstiedot), sitä ennen voittoa.

Harkimo luopui hallista tappiollisena busineksena mutta Roman Rotenberg on kovin eri mieltä "Areena on bisnes. Lukuja on tulkittu väärin. Halli on kannattava, ja me aiomme kaksinkertaistaa käyttökatteen."

Kun HC Jokerit tekee keskimäärin tappiota kaksi miljoonaa euroa per vuosi nykyisellä liikevaihdolla, niin mikä on se kuningasajatus, jolla Jokereista saadaan kannattava KHL-joukkue? Liikevaihtoa pitää kasvattaa massiivisesti, mutta samalla esim pelaajabudjetti aiotaa triplata noin 10 miljoonaan euroon. Jatkossahan Jokerit pelaa vuokralaisena, ja esimerkiksi kaupungin avustuksia ei voi ohjata paikkaamaan tappioita, koska a) niitä ei tule ja b) ei olla enää samaa konsernia, eli tälläisiä rahoja ei voi enää ohjata konserniavustuksinakaan.

Ja jos Harkimon oli pakko myydä halliyhtiö kassavajeen takia, kuinka kauan siitä saadut rahat riittävät KHL-Jokereiden pyörittämiseen vaaditulla liikevaihdolla? Ja miksi Harkimo väitti halliyhtiön olevan tappiollinen business kun yksi Venäjän kovimmista liikemiehistä kertoo että se ei ole, ja edelliset omistajat ovat tulkinneet lukuja väärin.
 

Tuo haastattelu vahvisti käsitystäni siitä, että Roman on Hjallikselle oiva seuraaja kun Harkimo jättää Jokerit muutaman vuoden sisällä. Toki Harkimoilla pysyy varmasti pienomistus, jotta Joel saa luontevan suojatyöpaikan sekä kontaktit. Nuorella Rotenbergillä näyttäisi riittävän energiaa ja tahtoa kehittää Jokereita.

Rotenberg lupasi, että Jokerit-SKA matsit tulevat olemaan loppuunmyyty.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun HC Jokerit tekee keskimäärin tappiota kaksi miljoonaa euroa per vuosi nykyisellä liikevaihdolla, niin mikä on se kuningasajatus, jolla Jokereista saadaan kannattava KHL-joukkue?

Todellisuudessa Jokerit ei tee tuollaisia tappioita. Muista seuroista poiketen Jokerit on luovuttanut merkittävän osan tulovirrastaan tähän asti Areenan hyväksi. Esimerkiksi kaukalon laitamainoksista tulot ovat menneet Areenalle, ei Jokereille. Hjallis on tietyistä syistä halunnut näyttää Jokerien tekevän isompaa tappiota kuin se todellisuudessa on tehnyt. Syitä on useita. Esimerkiksi se että näin on parannettu tai huononnettu Areenan tulosta Hjalliksen katsoman tarpeen mukaan.

Jos Jokerit kuvitellaan normaaliksi liigaseuraksi, jolla on oikeus SM-liigan ja KHL-otteluiden tuomaan tulovirtaan laitamainoksissa, ravintolapalveluissa ja kaikessa muussa taloudellisessa toiminnassa jota tapahtuu kiekko-otteluiden ohessa, Jokerien kannattavuus nousee aivan eri tasolle kuin se on nyt ollut. Mulle on esitetty erittäin luotettavalta taholta arvio jonka mukaan Jokerien budjetoitu kiekkotoiminta ei todellisuudessa tuottanut tappiota jos laskentaperusteena käytetään samoja kriteerejä kuin muilla liigaseuroilla pl. Espoon Blues. Joinakin vuosina Hjallis innostui hankkimaan omilla rahoillaan kalliita viime hetken vahvistuksia, mutta se on taas eri tarinansa.

Nyt kun hallilla on kokonaan toiset omistajat ja Jokerit vielä Hjalliksen komennossa nähtäneen sekin, että Jokerit tuottaa voittoa viimeisen liigakauden aikana. Tämä sillä varauksella, että Hjallis on sopinut uusien halliomistajien kanssa tulonjaosta oikealla tavalla. KHL on merkittävä haaste mutta en näe lainkaan mahdottomana sitä, että Jokerit tekee voittoa KHL:ssä kun otetaan kaikki tulovirrat huomioon. Itse asiassa olen siitä (voitollisesta tilinpäätöksestä) aika varma jo ennakkoon.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todellisuudessa Jokerit ei tee tuollaisia tappioita.

Ja kuitenkin Rotenberg sanoo linkitetyssä haastattelussa, ettei Areena tuota tappioita, vaan on kannattavaa liiketoimintaa ja lukuja vain on tulkittu väärin.

Eli, vaikka Jokerit ja Areena ovat molemmat tehneet tappioita, kumpikin on oikeasti paremmassa kunnossa kuin numerot antavat ymmärtää? Ja jatkossa ilmeisesti Jokerit saa kaikki tuotot kaukalonlaitamainoksista? Eikä Areena saa niistä jatkossa mitään? Ja silti molempien taloudellisen tilanteen odotetaan paranevan? Toki varmasti ainakin Jokereiden tulot kasvavat, mutta varmasti menopuolikin on jatkossa ihan erilainen, joten mun korviini ja silmiini tuntuu vähän erikoiselta, varsinkin, kun Suomen yleisessä taloudessa ei uskota tapahtuvan nopeaa muutosta parempaan. En ihan ymmärrä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös