Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Fanit ja yhteinen historia. Ne ei vaihdu
Tämä on totta, mutta loppujen lopuksi tuo yhteinen historiakin on hieman lässähtänyt käsite, koska loppujen lopuksi historia on vain pelkän nimen kanssa, ei niinkään pelaajien jotka sitä peliä pelaavat. Jengien identiteetit tuppaavat muuttua aika usein.

No, nämä ovat makuasioita. Kukaan ei ole sen oikeammassa kun toinen.

Naatitaan me ketkä voidaan naattia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Olis tosi kiva lähteä 9/10 peliin Liigassa ainakin paperilla selvänä ennakkosuosikkina ja ottaa sitten kaiken maailman maalaistolloilta turpaan. Ei kiitos!
Tämä on mielestäni osuva kommentti, vaikka olen myös nimimerkin @pappi kanssa samaa mieltä. Olette molemmat oikeassa. Muistaen esimerkiksi erään Saipa-sarjan... Silti KHL ei liigana sytytä ja tämän foorumin kirjoitusten perusteella ei sytytä kyllä ketään muutakaan. Ei ole sellaisia hehkutuksia tai taisteluita kuin oli SM-liigan aikana. Ja totta on, että SM-liiga on heikentynyt Jokerien lähdön jälkeen. KHL:ssä pysytään vielä kauan, jos ei venäläiset toisin päätä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Jos sallitaan niin tämä suoraan omalta kaverilta kun joskus aikanaan häneltä kysyin, että no mikä on miksi ei KHL sytytä niin totesi vaan, että kenen kanssa siitä voisi puhua? On vain Jokerit-henkiset keiden kanssa voi jutella, mutta muuten Jokereista ei keskustella. Kahvipöydissä puhutaan Liigasta ja NHL:stä, mutta kun avaa suun ja alkaa juttelemaan Jokereista niin muut vain nyökkäilevät ja ovat hiljaa, kenelläkään ei ole mitään mielipidettä minnekään suuntaan. Mitään voittoja on turha hehkuttaa kun muut eivät reagoi siihen mitenkään, tai tappioita kirota tai mitä vaan niin vastakaikua ei tule keneltäkään. Harva seuraa KHL:ää, ja vielä harvempi kannattaa sitten jotain muuta kuin Jokereita!

Taitaa olla aika monen kohdalla sama fiilis?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Taitaa olla aika monen kohdalla sama fiilis?
Ainakin mun Jokerituttujen mukaan ja itsenikin osalta noin. Mökillä kun on ollut väkeä käymässä, olen nostanut Jokerien esille. KHL:n aikaan asti muut (siis ei-kannattajat) pystyivät osallistumaan keskusteluun, kun oli aina jotain Jokereista kuullut. Nyt ei mitään. Kukaan ei osaa sanoa oikeastaan yhtään mitään.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Henk.koht kyllä sytyn, KHL-kiekko on kuitenkin vauhdikasta, ja parhaimmillaan kurinalaista polkemista! Ei välttämättä jokereiden toimesta, mutta sarjassa on paljon hyviä pelaajia, ja ennen kaikkea sellaisia pelureita, ketä ei änärissä tai mm-skaboissa välttämättä näe tai tule ikinä näkemäänkään.

Itselleni jääkiekko ollut aina intohimo pelinä, ja varmaan tulee harrastettua itsekin niin kauan kun jalat kantaa. Siksi ehkä laadukas kiekkoilu menee fanittamisen edelle henk.koht. KHL tarjoaa kuitenkin melko laadukasta pelia primetime aikaan. Tosin, katsoin kyllä khl matseja jo ennen, kuin jokerit siellä pelasi
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Henk.koht kyllä sytyn, KHL-kiekko on kuitenkin vauhdikasta, ja parhaimmillaan kurinalaista polkemista! Ei välttämättä jokereiden toimesta, mutta sarjassa on paljon hyviä pelaajia, ja ennen kaikkea sellaisia pelureita, ketä ei änärissä tai mm-skaboissa välttämättä näe tai tule ikinä näkemäänkään.
Myös hyvä näkemys ja koko teksti, vaikka vain osan lainasin. KHL:n taso on Euroopan paras ja monet kiekkodiggarit katsovat otteluita mielellään. Kunniotan näkemystä, vaikka itse näen mainitsemistani syistä osin toisin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Muutaman kaverin kanssa käytiin Liiga-aikoina usein matseissa. KHL-aikana ei kertaakaan vaikka useasti olen heitä yrittänyt saada mukaan. Heitä ei vain KHL kiinnosta. Joillekin se vääntäminen muiden tuttujen fanien kanssa on se tärkein asia. KHL:ssä tämä on olematonta. Kyseisten kavereiden kanssa lätkästä kyllä puhutaan, mutta se on lähinnä sellaista kuulumisten vaihtoa. Miten pelit on menny jne.. Tavallaan kyllä harmittaa, mutta minkäs teet. Paljon on KHL vienyt faneja, mutta toisaalta on tullut uusia kasvoja tilalle. Omalta kohdalta tappiot ja voitot aiheuttavat edelleen samoja tunteita. Oli sarja mikä vaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
On totta, ettei KHL itsessään sarjana puhuttele suurta massaa. Toisaalta, miksi pitäisikään? Ei venäläisen kiekon tulisikaan kiinnostaa Suomessa. Suurin kiinnostus on luonnollisesti maan pääsarjaa kohtaan ja niin sen pitääkin olla. KHL:n ongelma on "venäläistyminen". Jos sarjaan tulisi toinen joukkue Suomesta ja joukkueita muista länsimaista, se voisi alkaa kiinnostamaan enemmän ihmisiä. Tämän vain venäläiset ovat osanneet ryssiä aika hyvin. Toivotaan että tuo palkkakatto toisi lisää joukkueita muualta.

Jos 2022 jälkeen KHL-taival jatkuu, tervehdin sitä ilolla, mutta jos tie vie Liigaan, tervehdin sitäkin ilolla. Jos tämä sukeltaminen kaukalossa ja sen ulkopuolella jatkuu pitkäänkin, niin sitten mielestäni olisi mielekkäämpää sukeltaa kotimaisessa sarjassa.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Itsekin välillä miettinyt oisko Liigaan paluu hyvä juttu. Aika ristiriitaiset tunteet. Mut niinku joku sanoi torstai-illassa kun kaadetaan Tsska vieraissa. Se sytyttää toisin kun ois käyty joku Tappara kaatamassa. Hyviä fiiliksiä saa myös Tsska-sarjoista pleijareissa vaikka aina on tiputtukin. Yleisön hiillostaessa Radulovia tai Kovalchukia aikanaan oli hauskaa katsottavaa. En saisi samaa fiilistä jos lämmittäisin pleksin takaa jotain Mika Pyörälää. Tämä varmasti on asia missä faneja löytyy molempiin koulukuntiin. Kurri ja Nordnickel on kuitenkin omasta mielestäni terveempi pohja kuin Rotan sisäpiiri.
Toinen juttu mikä itseäni hymäyttää on miten tietyt urheilutoimittajat jaksaa dissata Jokereita ja politikoida asialla. Samat toimittajat kuitenkin istuu tiistai-iltana katsomaan Mestarien Liigaa ja tekee vielä ylistysjutun Manchester Citystä ja PSG:stä. Tässä kohtaa toimittajaa ei seurojen rahoituspohjat haittaa enää tippaakaan.
Venäjä tekee mitä tekee mikä on huono homma tietysti. Mutta urheilu ja politiikka pitäis saada olla erillään.
 

markrenton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NYI
Olen ihan positiivisella fiiliksellä tällä hetkellä KHLstä vaikka tällä kaudella mielenkiinto Jokereiden pelejä ja edesottamuksia kohtaan ei ole ehkä ollutkaan erityisemmin huipussaan, mistä suurimpana syynä herra Marjamäki penkin takana. Joukkue on mielenkiintoinen ja uskon siinä olevan potentiaalia vaikka keskikaista onkin mitä on, mutta jos peluutettaisiin joukkueelle sopivaa kiekkoa niin uskoisin tuloksenkin olevan parempi.

Seuraan Jokereita ennen kaikkea joukkueena, joten en anna sarjalle niin paljoa painoarvoa. Pidän KHLstä koska pelit ja vastustajat on pääsääntöisesti kovia ja yksilötaitoa löytyy myös pohjakastin jengeistä. Isossa kuvassa Jokerit on niin pieni kärpäsenpaska poliittisista sun muista näkökulmista mitä tälläkin palstalla eri ketjuissa viljellään että en jaksa sillä erityisemmin vaivata päätäni, mielestäni on vain hyvä jos naapurista virtaa fyrkkaa tämän toiminnan rahoittamiseen. Joskus kun paluu Liigaan tahi mille sarjatasolle sitten sattuukaan kotimaan sarjoissa, sitten mennään sillä ja olen mukana kannattamassa, ja KHL vaipunee vain yhdeksi sivuksi joukkueen tarinassa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Liigassa
Alun innostuksesta asteittaiseen kiinnostuksen hiipumiseen, jonka jälkeen äärimmäisen vitutuksen kautta täydelliseen välinpitämättömyyteen. Siinä oma fiilishistoriani Jokereiden KHL taipaleelta. Minulle KHL ei täytä mitään lokeroa lätkässä. Peli toki on parempaa keskimäärin kuin Liigassa, mutta ottelukokemus kokonaisuutena tunneskaalan laimeudesta johtuen on monta kertaa huonompi kuin Liigassa.

Vaikka haluaisinkin Jokereiden palaavan Liigan ja tekevän itsenäisesti omat päätöksensä ja omaavan realistisen mahdollisuuden urheilulliseen ja taloudelliseen tuloksentekoon on sekin tie pomppuinen. Liigan pitkä historia suhmuroinneista (tasauskierrosten otteluparien järjestelyt ja pöydän alta maksamiset, case Nordlund ja siitä seurannut pelkurimainen kabinettipäätös syyn vierittämiseksi Nordlundille pyrkimyksenä hillitä keskustelua joustokaukaloiden akuutista tarpeesta, tuomareihin kohdistuva painostus seuroilta, kaksinaismoralismi; pillittäminen julkisuudessa Jokereiden luomasta kilpailuasetelmasta ja samaan aikaan säälimätön Mestiksen kuppaus ja tietenkin kirsikkana kakun päällä "herrasmiessopimus" joka myös kartelliksi todettiin) Siksi -mielestäni- Liigan tulisi luoda nahkansa. Avoin 12 joukkueen sarja, läpinäkyvä päätöksenteko, kaikkien seurojen aidon sitoutumisen sellaiseen tuomarilinjaan ja sääntötulkintoihin joka edesauttaisi taitoa ja sanktioisi mailahäirintää. Halun tehdä Liigasta sarjan joka olisi maalintekopeli maalinestopelin sijaan. Tällöin uskoakseni peli muuttuisi viihdyttävämpään suuntaan, jonka merkitys olisi positiivinen myös seurojen taloudelle.

Rehellisyyden nimessä on todettava, että henkilökohtaisesti en tiedä syttyykö minussa enää liekki sellaiseksi faniksi joka eli ja hengitti Jokereita vaikka paluu Liigaan joskus koittaisikin.

Aikaansa kutakin sanoi huora bordellissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös