Jokerit kaudella 2020–2021 – joukkueen rakennus

  • 375 659
  • 1 898

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Aleksi Halme ei mun mielestä tällä kaudella kehittynyt juuri nimeksikään. Itse en jatkaisi sopimusta.

Nyt on sen verran mielenkiintoinen väite, että kiinnostaa kuulla lisää perusteluja. Viime kaudella vielä pääosin ASM mukana ja ei tuo sielläkään mikään supertähti ollut vaikka melkein piste per peli tahtia painoi. Tällä kaudella reilusti yli 10 peliä KHL:ää (siis sellaisia pelejä missä pääsi ihan pelaamaankin) ja parhaassa vaiheessa melkein herätti omat ketjunsa pelaamaan. Toki ei missään nimessä sen hehkutuksen arvoinen mitä osalla lähti jo välillä lapasesta, mutta aika vaikea nähdä ettei olisi millään tapaa kehittynyt menneellä kaudella.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
tykkään asenteesta ja taistelusta mutta taso vaihtelee ottelun aikana liikaa. Ehkä toi mun viesti oli vähän yliampuja sori. En nyt pane pahakseni vaikka jatkoa tulikin , rotaatiota tarvitaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos tätä asiaa katselee tästä näkökulmasta niin onko oikeasti mikään ihme, että IFK mieluummin päästää kärkipelaajansa siirtymään Ruotsiin tai Sveitsiin, kuin Jokereihin?

Puhumattakaan siitä, että erityisesti perheelliselle kynnys on erilainen. Vaimo töissä Helsingissä ja muksut koulussa, niin kynnys lähteä vaikka nyt Ruotsiin kasvaa. Avopuoliso opiskelee Aallossa ja muksu on syntymässä, ehkä muutto Sveitsiin ei ole niin houkutteleva vaihtoehto perhe-elämän kannalta, kun tukiverkko muksua ajatellen on todennäköisesti täällä lähempänä. Poikamiehelläkin voi olla kova pala hypätä pääkaupunkiseudulta johonkin keskelle Siperiaa, jossa elinolosuhteet, koutsi ja palkanmaksu voivat olla mitä sattuu, sopimuksen pitävyydestä nyt puhumattakaan.

Sitten kuvaan astuu Jokerit. Jos kämppä on oma tai itse vuokrattu, ei tarvetta ole edes kamoja kantaa. Jos kyse on HIFK:n asuntoedusta, niin muuttokavereita löytyy lätkäjoukkueellinen. Ei tarvitse vaimon miettiä työkuvioita, avopuolison keskeyttää opiskeluja, skidien kärsiä tai kenenkään pysyä erossa perheestä. Liikenteeseen et tarvitse seuran palkkaamaa kuskia, ravintolassa saat tilattua suomeksi safkasi ja byrokratia ei yllätä. Jos et täysin ole laiminlyönyt englannin opiskeluja, niin joukkuekavereista järjestään jokaisen kanssa on yhteinen kieli, samoin valmentajalta ymmärrät muutkin kuin kirosanat. Aika helvetin matala kynnys on siirtyä, kunhan vain tilinauhassa näkyy kovempi vaatimustaso ja reissaaminen.

Mä olisin yllättynyt, jos Jokereita vastaan ei olisi lisäpykäliä sopparissa. Vaikka sopparissa olisi pykälä Ruotsiin, näkisin silti inhimillisten seikkojen tekevän tuosta aavistuksen epätodennäköisemmän toteutua kuin narrisiirron. Jos aikanaan asiat olisivat menneet toisin ja musta olisi tullut EHT-tason kiekkoilija Jokereihin, Jokerit pelaisi Liigaa ja HIFK vääntäisi kolminkertaisella budjetilla KHL:aa, niin aika helppo olisi loikata jos liksa (oletuksena, että liksa Liigassa on mallia "EHT", ei "EHT:lle tällä kaudella noussut") olisi vaikka nyt 20% korkeampi. Ja kun verotietoja katselee, niin todennäköisemmin se on paljon enemmän. Sen sijaan jos nousu olisi 25% ja täytyisi muuttaa Ruotsiin, niin se olisi todennäköisesti nej tack, ge mig mera. Ja mä uskallan väittää etten ole ainoa. Jokainen HIFK:n miehistä ulkomaille kelpaava ei lähde, vaikka kiinnostusta olisi sieltä suunnin ja sopparissa pykälät kunnossa. Lähes jokainen lähtisi Jokereihin, jos täältä olisi kiinnostusta ja pykälät kunnossa.

Nyt on sen verran mielenkiintoinen väite, että kiinnostaa kuulla lisää perusteluja. Viime kaudella vielä pääosin ASM mukana ja ei tuo sielläkään mikään supertähti ollut vaikka melkein piste per peli tahtia painoi. Tällä kaudella reilusti yli 10 peliä KHL:ää (siis sellaisia pelejä missä pääsi ihan pelaamaankin) ja parhaassa vaiheessa melkein herätti omat ketjunsa pelaamaan.

Kehityksen kannalta voisi olla hyvä pelata ensi kausi Liigaa, oli se sitten Jokerien lainasopparilla tai suoraan "omalla pahvilla". Noilla otteilla ei KHL:sta vielä vakiospottia tule ellei koronaisen kesän aikana tapahdu suuria harppauksia ja Mestis alkaa olemaan tasona riittämätön, varsinkin jos pelimäärä jää ~puoleen Jokerien reissatessa. Miehen oman kehityksen kannalta isompi rooli Liigassa voisi olla tällä hetkellä paras mahdollinen ratkaisu.

Mielestäni Halmeesta voisi yrittää rakentaa esimerkkiä. Junnuspotin kautta näytöt tiskiin siitä, että kannattaa panostaa ja seuran sitoutua pelaajaan vielä senkin jälkeen, kun ei voi merkitä ylimääräisenä rosteriin. Sen jälkeen lainalle Liigaan ja parempana takaisin vuoden päästä taistelemana antioksasmaista reittiä ylöspäin. Ihan niin tarkka en olisi sen suhteen, että Liigaan "heivattaisiin" vasta siinä vaiheessa, kun ei enää vie junnuspottia: spotti vain seuraavalle, ei liian montaa kautta voi vetää tyylillä "KHL-penkin pää, KHL-pieni rooli, Vantaa". Joku voi ottaa paikan vakiorosterista heti ensimmäisellä kaudella, joku nousta vasta "viimeisenä junnuspottivuotena" edes kokeilun arvoiseksi ja monelle KHL+Vantaa -> Liiga -> KHL olisi the thing.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tuo maalivahtikysymys on mielenkiintoinen. Talvella huhuttiin AHL:stä palaavaa veskaria. Lankinen, Kaskisuo tai Gibson niin näytän peukkua. Garteig taas ei ole edes AHL-kaukaloihin kun tuurailemaan ei niin kummoisilla statseilla. Yhden Tappara-kauden perusteella ei ole mikään mies jolla mennään top4 Kohelossa.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Minkä ihmeen takia Oksanen tällaisen kauden jälkeen lähtisi KooKooseen?

Jätin agenttilainaukset pois mutta eiköhän ero alakenttien roolissa Jokereissa ja ylempien ketjujen roolissa Kookoossa ole palkkapussin osalta aika häilyvä.

Reilusti isompi vastuu ja loistava valmennus, siinpä ne.
Ahti on tuon kokemuksen jälkeen jälleen pykälän verran parempi pelaaja.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jätin agenttilainaukset pois mutta eiköhän ero alakenttien roolissa Jokereissa ja ylempien ketjujen roolissa Kookoossa ole palkkapussin osalta aika häilyvä.
Tämä. Ei Oksasella nyt ihan niin kovia näyttöjä vielä oo, että kannattais maksella selvästi yli roolin. Luultavasti tienaa Kookoossa hieman vähemmän, mutta saa kiekollista vastuuta paljon enemmän, joka taas sataa tulevaisuuden laariin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oksasesta. Joo toki ymmärtää sinällään, että lähtee isomman roolin perässä. Kääntäen - eikö miehellä ole uskoa, että saisi sen tulosroolin otettua myös Jokereista? Liigakausi vihkoon 20pts kaudella niin ei tarvitse isompiin liigoihin haikailla. En sano, että olisi väärää ratkaisua tekemässä mutta riski se on tuossakin. Mutta uutta ukkoa tilalle mikäli lähtee ja onnea ja pisterikasta kautta Oksaselle liigaan!
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tässä onneks muut sarjat pääse vetämään välistä, kun taitaa noita siirtokieltoja tulla laajemminkin toistaiseksi. Jos virus ei ole muuttamassa Joketeiden rahatilannetta, niin nyt olisi hyvä aika iskeä kiinni Euroopassa pelaaviin. Sopimukseen vaan force majure pykälä virustilanteesta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Oksasen kohdalla kannattaa myös muistaa se, että mahdollinen soppari Kouvolaan on todennäköisesti tehty ennen pleijareita, olettaen siis huhun pitävän paikkansa. Kun tuossa katsoo pelejä kauden alusta vuodenvaihteeseen, niin melkein näyttäisi käyrä laskevalta: peliaika laskenut alkukaudesta, välillä tammikuu-helmikuun alkuun 12 kertaa peliaika jäi alle 10 minuuttiin ja välillä taisi olla poppareilla. Kun tuossa vaiheessa puhelin soi ja toisessa päässä puhuvan joukkue on hyvin valmennettu lennossa oleva porukka, niin ei liene kovin suuri kynnys olla sainaukselle. Eikä joku tammikuun loppu edes olisi mikään erityisen aikainen vaihde tehdä soppari seuraavalle kaudelle. Todennäköisempänä näen tuon, kuin että Kouvolassa käytäisiin näin koronaisena aikana soppariin johtavia neuvotteluja.

Jos mies lähtee, niin onnea matkaan. Ei tarvitse miehen hävetä esityksiään täällä, varsinkin kun katsoo loppukauta.
 
Huhuketjussa puhutaan näistä taisteluista pelaajista eri sarjojen välillä. En halua nyt spämmätä sitä ketjua, joten puhun täällä.

Pelaajat on aina erilaisia. Joku haluaa rahaa, joku haluaa parempia olosuhteita, joku haluaa hyvän liigan jne. Monella KHL:ssä pelaavalla ulkomaalaisella on se tilanne, että pelaavat juuri rahan takia Niznekamskissa. Sitten kun kyllästyvät, siirtyvät pelaamaan Sveitsiin tai Ruotsiin.

Jokereiden ongelma pelaajahankinnoissa on se, että joukkue tarjoaa sen max. 700k per kausi hyvälle pelaajalle. Pelaajalla on todnäk. KHL:stä myös toinen mahis, esim. Neftehimik, joka tarjoaa 1,5 miljoonaa. Jos sä haluat rahaa, lähet Niznyyn. Jos sä haluat hyvän jengin/organisaation/perheelles hyvän paikan, otat Jokerit.

Noh. Jos sulla on perhettä, sulla on tarjolla Jokerit 700k, Neftekhimik 1,2 miljoonaa, Ambri-Piotta 650k NLA:sta ja Färjestadt 600k SHL:ssä. Raha houkuttas Niznyyn lähtöä, mutta perhettä ei hotsita, OK. No, sit olisi samassa sarjassa pelaava Jokerit. Kaikki vimpan päälle, mutta palkka pieni, verotus kova. Njäh. Sama tarjous pöydällä Sveitsistä ja Ruotsista, jossa huokeampi verotus. Sveitsi ei kiinnosta, koska sarjan taso kevyempi, joten pelaaja päätyy ruotsiin, kun SHL:ssä pelataan hyvää kiekkoa eikä tarvitse matkustaa niin paljoa. Pelillisesti Jokerit olisi paras vaihtoehto, mutta rahasumma, jonka saat helkkarin isoista matkustus määristä ei ole kaiken vaivan arvoista.

Tässä on Jokerit niin paskassa raossa jokaiseen suuntaan ettei mitään järkeä. Ja, koska Jokereissa halutaan rakentaa laadukasta rosteria pienellä rahalla, niin vaihtoehdot on aika vähissä. Siksi juuri tarvitsee hankkia Kontiolaa ja Niemeä, kun ollaan toivomistilassa. Eri asia olisi lyödä 1,5 miltsiä ykkössentteriin ja molariin. Tervetuloa meidän Helsinkiin.

Mutta, se ei ole toistaiseksi vielä mahdollista. Olisi ehkä joskus, jos Jokereiden pelejä kävis porukka katsomassa eikä vaan dissais venäjää ja valittaisi siitä, kun ei anneta mahista rakentaa kunnon joukkuetta.
 

Hermanni-10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Columbus Blue Jackets
Seuralegenda Karri Rämö olis vapaana. Toki tän kauden 88,8 torjuntaprosentti muistuttaa erittäin uhkaavasti muuan Stanley Cup voittajaa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuralegenda Karri Rämö olis vapaana. Toki tän kauden 88,8 torjuntaprosentti muistuttaa erittäin uhkaavasti muuan Stanley Cup voittajaa.

Sen enempää Rämö vm. 2020 ottamatta kantaa, on Rämö vm. 2018 juuri sellainen high risk - high reward-tyyppinen haku, joka saattaa viedä Jokerit mestaruuteen. Jokereilla ei ole käteispohjalla varaa ostaa varmasti 94,5% playoffeissa torjuvaa maalivahtia, vaan sen suhteen on otettava riskejä. Olisiko tämä huhuttu Tapparan kaveri sellainen? En tiedä, mihin asti potentiaali voi riittää.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Legendaarisesta 84 torjunnan illasta huolimatta pitäisi Rämön nimi pysyä kaukana huhuista. Pystynyt pelaamaan viimeksi viisi kautta sitten yli 18 pelin kauden.

Siinä sitä sitten taas oltaisiinkin kun Rämö on 80% kaudesta pois alaraajavamman takia ja Kalnins peluutetaan rikki ja meillä on pudotuspeleihin kaksi rikkinäistä maalivahtia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Legendaarisesta 84 torjunnan illasta huolimatta pitäisi Rämön nimi pysyä kaukana huhuista. Pystynyt pelaamaan viimeksi viisi kautta sitten yli 18 pelin kauden.

Siinä sitä sitten taas oltaisiinkin kun Rämö on 80% kaudesta pois alaraajavamman takia ja Kalnins peluutetaan rikki ja meillä on pudotuspeleihin kaksi rikkinäistä maalivahtia.
Jos saadaan Rämö halvalla 2-suuntaisella sopparilla ja optiolla pelata myös Liigassa, niin ehkä sitten voisin harkita. Realismilla ja ehdotuksellani ei tosin taida olla yhteistä historiaa liiemmin. Lankinen - Kalnins - Rämö voisi mennä ihan mukavasti.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Jokereiden ongelma pelaajahankinnoissa on se, että joukkue tarjoaa sen max. 700k per kausi hyvälle pelaajalle. Pelaajalla on todnäk. KHL:stä myös toinen mahis, esim. Neftehimik, joka tarjoaa 1,5 miljoonaa. Jos sä haluat rahaa, lähet Niznyyn. Jos sä haluat hyvän jengin/organisaation/perheelles hyvän paikan, otat Jokerit.

Noh. Jos sulla on perhettä, sulla on tarjolla Jokerit 700k, Neftekhimik 1,2 miljoonaa, Ambri-Piotta 650k NLA:sta ja Färjestadt 600k SHL:ssä. Raha houkuttas Niznyyn lähtöä, mutta perhettä ei hotsita, OK. No, sit olisi samassa sarjassa pelaava Jokerit.
Laitetaan tänne kun kerran tähän se eniten vaikuttaa! Eli ens kauden palkkakatto on 900 miljoonaa ruplaa (noin 10,58 miljoonaa euroa nykykursilla) ja jos rupla tosta vielä heikkenee, ni meidän budjetti pienenee?! Onkohan Kurri muistanut hyvissä ajoin varmistaa rahapussukkansa koon, ettei joudu omistaan laittamaan kesken kauden?

Toisaalta nykykurssin valossa meilläkin on siis varaa kilpailla meitä kiinnostavista pelaajista, kun ihan mottipäisiä ei voi luvata joka ukolle idän seuratkaan. Verotus on sitten asia erikseen.

Onko jollain tarkempia huomioita, mihin Late haluaa panostaa ensi kaudeksi? Olkinuorahan sai lähteä Vladivostokista, vaikka statsit olivat ihan kelvolliset. 350k ja tervetuloa kirkkaisiin valoihin, tuskin tuo Andya huonommin aloittaa?!
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Laitetaan tänne kun kerran tähän se eniten vaikuttaa! Eli ens kauden palkkakatto on 900 miljoonaa ruplaa (noin 10,58 miljoonaa euroa nykykursilla) ja jos rupla tosta vielä heikkenee, ni meidän budjetti pienenee?! Onkohan Kurri muistanut hyvissä ajoin varmistaa rahapussukkansa koon, ettei joudu omistaan laittamaan kesken kauden?

Toisaalta nykykurssin valossa meilläkin on siis varaa kilpailla meitä kiinnostavista pelaajista, kun ihan mottipäisiä ei voi luvata joka ukolle idän seuratkaan. Verotus on sitten asia erikseen.

Onko jollain tarkempia huomioita, mihin Late haluaa panostaa ensi kaudeksi? Olkinuorahan sai lähteä Vladivostokista, vaikka statsit olivat ihan kelvolliset. 350k ja tervetuloa kirkkaisiin valoihin, tuskin tuo Andya huonommin aloittaa?!

Olkinuoralla idästä niin kova kausi että joku isompi seura taitaa laittaa paremoaa lappua eteen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vinnie Hinostroza olisi vapaa tämän kauden jälkeen. "Oma" mies. 22 pojoa NHL:ssä tällä kaudella. Cap hit 1,5 milliä. Käyrä hieman laskeva, joten tilinauha ei ainakaan kasva tuosta. Laitetaan 900k pöytään ja mietintämyssy Vinnien päähän.

Toivoisi näkevän pitkästä aikaa semmosen potin räjäyttävän hankinnan, mikä saa julkistushetkellä semmosen "ei ole totta, vittu jes ihanaa" fiiliksen kaikissa.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Vinnie Hinostroza olisi vapaa tämän kauden jälkeen. "Oma" mies. 22 pojoa NHL:ssä tällä kaudella.
Oletko seurannut tarkemmin änäriä tai onko joku seurannut näitä "meidän" miehiä, että millaisia ominaisuuksia kavereilla on? Luistelu, laukaus, pelikäsitys yms. sellaisella tasolla, että erottuu kohelossa?!
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Oletko seurannut tarkemmin änäriä tai onko joku seurannut näitä "meidän" miehiä, että millaisia ominaisuuksia kavereilla on? Luistelu, laukaus, pelikäsitys yms. sellaisella tasolla, että erottuu kohelossa?!
Kysymys ei ollut minulle esitetty, mutta eihän Hinostrozan tarvitse vielä pitkään aikaan miettiä KHL:ää. Pelaa sillä tasolla, että NHL:stä löytyy varmasti ottajia tämän kauden jälkeenkin.

Frimanin lähtö julkistettiin Kerhon toimesta, joten varmaan voidaan piakkoin odottaa Jokereiden varmistusta asialle? Muutenhan tässä tulee hulluksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän Friman ja Karjalainen ole varmoja jo. Joku vois laittaa pientä yhteenveto kavereista. Lähinnä kiinnostaa luistelu, fysiikka ja mentaalipuoli, joita ei koosteista tai tilaistoista niin näe.

Haluaisin Jokereihin sellaisia kavereita jotka eivät pienistä vastoinkäymisistä lannistu ja voitonnälkä olisi kova.

E: Karjalainen taitaa muuten olla ensimmäinen paluumuuttaja niistä pelaajista jotka ovat joutuneet vaihtamaan seuraa junnuna sen takia koska tie edustukseen on ollut tukossa. Alkaako tästä eteenpäin omien poikien kotiutus? Hännikäinen ja Lindbohm kelpaisivat vaikka alkuun.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös