Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En tiedä onko aika vielä kypsä tälle ketjulle, mutta mennää nyt.

Tilanne tulevalle kaudelle:

H:
Saku Mäenalanen - X - Brian O'Neill
Henrik Haapala - X - Nicklas Jensen (Optio)
Henri Ikonen - X - Veli-Matti Savinainen
Antti Pihlström - X - Marko Anttila
Rasmus Lahnaviik (Optio) - Konsta Hirvonen

P:
Teemu Eronen - Mikko Lehtonen
Alex Grant (Optio) - Sami Lepistö (Optio)
Viktor Lööv (Optio) - X
Mico Luoto (Optio)

MV:
Jani Kalnins (Optio)
Antti Niemi (Optio)

Lainaan itseäni toisesta ketjusta:
Selkeästi jengi haluaa nuorentaa Jokereita ja se on ihan OK. Mä katsoisin tarkalla silmällä seuraavia pelaajia:

Aleksi Saarela (AHL/NHL)
Julius Nättinen (Liiga/JYP)
Kalle Kossila (AHL/NHL)
Eetu Tuulola (AHL/NHL)
Otto Koivula (AHL/NHL)

Veeti Vainio (Liiga/SaiPa)
Vili Saarijärvi (AHL/NHL)
Robin Salo (Liiga/SaiPa)
Tarmo Reunanen (Liiga/AHL)

Yhteinen nimittäjä: Jokerien varaama pelaaja. Vaikka KHL:n varaussysteemistä onkin jo luovuttu, niin Jokerit omistaa silti noiden pelaajien oikeudet, enkä pidä mitenkään mahdottomana, että parin vuoden sisään useampi tuon listan pelaajista pelaa meillä.

Ajatellaan, että seuraava kolmikko ei NHL:ään pääse, niin kasassa voisi olla aika hemmetin kova ketju:

Saarela - Nättinen - Koivula

Olisi kokoa, olisi taitoa, olisi vauhtia, olisi nuoruutta ja olisi maalintekotaitoa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisikohan aika kypsä Markus Hännikäisen kotiinpaluulle?
Kelpaa.

Yleisellä tasolla meinasin, että Kekäläisellä aivan varmasti hirveä tietomäärä noista "mahdollisesti kukkaan puhkeavista pelaajista" ja tätä pitäisi yrittää käyttää enemmän.

En tiedä käytetäänkö tällä hetkellä yhtään, mutta viime kaudet on kyllä aika "varmanpäälle" menty hankintojen suhteen.

Itse yrittäisin tuoda sieltä nuoria, luisteluvoimaisia kavereita joille NHL ei ole syystä tai toisesta auennut ja maisemanvaihto voisi tehdä hyvää.

Kuulostaa helpolta - ja sitä se varmasti onkin ;=D
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Nyt kun miettii, niin aika vähän on lopulta haettu riskillä AHL-arpoja viime kausina. Onko Grant viimeisin? Toki Jensen ja O'Neill menevät myös AHL:stä tulleena, mutta näiden kohdalla onnistuminen oli aika odotettavissa. Nellikin taisi joku vuosi voittaa AHL:n arvokkaimman pelaajan palkinnon, joten aika kovan ukon olemme saaneet.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nykyisestä kaudesta pelattu runkosarjasta vasta 13/62 peliä (karvan verran yli viidennes), joten ei ole. Ellei kirves ole jo syvällä kaivossa.
Toisaalta täällä on parhaat scouttaajat ja valmentajat, joten aika on aina kypsä. Jos sinä olet kypsä keskustelulle ensi kaudesta, niin se on aivan eri asia.
 
Yritin hukuttaa murheeni juomalla, mutta ne pirut oppivat uimaan

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Kyllähän se seuraavalla kaudella spekuloiminen aina on kivaa, kun käynnissä olevaan kauteen on muutokset enää hyvin marginaalisia.

Tuleva kesä on mielestäni tärkein kaikista KHL-kausien kesistä, koska nyt on oikeasti mahdollisuus räjäyttää tuo ikäloppu runko taivaantuuliin ja rakentaa nuorista, nopeajalkaisista sekä eteenpäin menevistä äijistä runko.

Niemi

Grant
Lööv
Lepistö (jos koko kausi jatkuu samanlaisena tervanjuontina)

Kontiola
Regin
Niemi
Myttynen
Joensuu
Moses (jos jotain parempaa on tarjolla)
Pihlström (listan ainut kenellä soppari, mutta ainahan sitä saa toivoa)

Tämän noin 10 henkeä kun korvaa nuorilla noin max 25v äijillä niin aivan eri energiatason jengi olisi jo kasassa.

Ja silti siellä olisi kuitenkin reilusti kokenutta porukkaa eli Anttila, Savinainen ja mahdollisesti Lepistö ns. ”Ikälopuista”. Ja sitten vielä reilusti noin kolmekymppisiä eli Kalnins, Lauridsen, Kivistö, Eronen, O’Neill, Norman, (Moses) jne.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@SirKepola ei hätää
Kukkonen,Immonen,Pyörälä,Jokinen,Pesonen...yli 35-v äijää löytyy useampi ja vielä suomalaisia.

Vakavammin; Ojamäki,Björninen,Nättinen,Saarela,Kossila,Luostarinen, Pulkkinen...
 
Tää jengi on tässä!
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensi kaudelle mielenkiintoisin ja maalivahtien jälkeen tärkein positio on sentterit. Haluaisin nykyistä enemmän etenkin jalkanopeutta ja ratkaisu halukkuutta.

Tällä hetkellä meillä on Kontiola jonka peli sakkaa aika pahasti. Hyökkäyspäässä ei ole hirveästi nähty juonikkaita ja peliä edistäviä ratkaisuja eikä jalkakaan enää liiku. Ei jatkoon.

Norman ja Regin ovat omissa papereissani hyviä kolmossenttereitä, hoitavat hommansa puolustuspäässä, pelaavat AV: tä, eivät nouse juuri esille hyvässä tai pahassa. Eli toinen tästä kaksikosta täyttää kolmosen keskustan ja toinen ei jatkoon. (ellei sitten neloseen).

Sitten löytyy Niemeä ja Myttystä jotka eivät edes mahdu (pääse) pelaamaan. Jos Marjamäki peluuttaa mieluummin laituria keskellä niin vaikea nähdä tulevaisuutta Jokereissa. Myttyselle suoraan näkemiin mutta Niemi saisi puolestani jatkaa. Omaan silmääni tappanut Jokeri-uransa aikana av: ta ihan hyvin.

Mitä sitten tilalle? Ykköseen haluaisin nopean, juonikkaan ja taitavan pelaajan joka on joko uransa huipulla tai saavuttamassa sen. Tulosta on tultava illasta toiseen. Joku klassinen NHL-väliinputoja voisi olla sopiva, luokkaa Jensen mutta sentterinä.

Kakkoseen luotettavan kahdensuunnan pelaajan. Joonas Kemppainen oli täydellinen valinta, voi vaan olla että idästä on vielä isompaa ruplanippua tarjolla.

Kolmoseen toinen Regin/Norman kaksikosta.
Neloseen Niemi tai vaikka Pihlström niin laidalle vapautuu yksi paikka lisää.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Voisin tehdä jatkot senttereistämme vain Reginille tällä hetkellä. Regin olisi mielestäni erinomainen kolmosen sentteri, jos kaksi ensimmäistä olisi tyyliin Antti Suomela ja Aleksi Saarela. Reginin palkka pitäisi vaan tippua puolella. Nelosen keskustaan sitten joku unabomber tyyliin Miikka Salomäki.

Samu Salmiselle pitäisi värkätä KHL-sopimus, jos mies ei päätä lähtemään muualle. En kyllä tuomitsisi siitäkään, koska alkukauden ja preseasonin näytönpaikat nuorisolle ovat loppuneet jo tässä vaiheessa.
 
Ketään kirjoittajaa erikseen mainitsematta yhdyn näkemyksiin: Ensi kauden kasaaminen on todella mielenkiintoinen ja herkullinen keissi. Mahdollisuudet on uudenlaisen linjan rakentamiseen, kun joukkueen rungosta vapautuu useampi paikka. Joukkueen menestys rakentuu usealle erilaiselle palaselle, jotka optimitilanteessa tukevat toisiaan. On pullonkauloja ja voiton mahdollistavia tekijöitä.


Pelitapa ja valmennus

Jos haluaa voittaa, täytyy tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja. Keskimäärin tarvitsee pelata peliä, joka tuottaa enemmän maalintekotilanteita itselle kuin vastustajalle. Joukkue tulee kasata niin että pystytään tuottamaan ne maalintekotilanteet ja viimeistelemään niistä. Sama tietenkin puolustussuuntaan. Se on ideologinen valinta tuotetaanko ne maalintekotilanteet antamalla vastustajalle niitä kaksi vähemmän vai tuottamalla itse kaksi enemmän.

Jääkiekon hienous lajina on, että kaikista pelitaktisista valinnoista huolimatta kaksinkamppailupeli. Ilman aitoa halua voittaa kaksinkamppailuja ei joukkue voita pelejä. Nykyhetkeen peilaten onkin helppo todeta, että joukkueen rakentamista pohtiessa on tärkeää todella arvioida, voiko Jokerit menestyä Marjamäen valmentamana? Ensinnäkin totaalihyökkäyspelaaminen tms. pelitapa jota Marjamäki lähti peluuttamaan Jokereissa 2018 toimi, kuten leijonissakin vain niitä vastustajia vastaan jotka jäivät jälkeen yksilötaidon ja puolustuspelaamisen organisoimattomuuden vuoksi. Muita vastaan kyyti onkin ollut kylmää.

Mutta se isompi ongelma Marjamäen kanssa on ollut koko vuoden 2019 ajan kentällä näkyvä haluttomuus voittaa. Syitä voi vain arvailla, eikä kaikki voi olla vain Marjamäestä kiinni. Palaan pelaajiin myöhemmin ja toteankin tässä nyt vain että mielestäni myös toimiston pitäisi pystyä katsomaan peiliin ja pohtia Jokerit on KHL-mestaruudesta uskottavasti taisteleva joukkue vain puheissa? Tähtääkö toimiston ja valmennuksen toiminta oikeasti tätä tavoitetta kohti?

Jo vuosikymmenet Jokerit on ollut se palkintotyöpaikka, johon pääsee isolle palkalle ilman tulosvaatimuksia. Pelaajien otteita leimaa mukavuusalueella pysyminen. Kurrin mukavuustoimintoina on kasattu joukkue ikääntyneistä parhaat päivänsä nähneistä pelaajista, jotka joskus pelasivat hyvin jossain. Lisäksi on tehty jatkosopimuksia, näkemättä metsää puilta, esim Zapolskin jatkosopimus. Lisäksi Marjamäen jatko oli viime kevään jälkeen äärimmäisen kyseenalainen sopimus. Onko meillä siis GM joka pystyy rakentamaan oikeasti voittavan organisaation?


Pelaajarunko

No, unohdetaan pienet organisaatiotason ongelmat. Lisäksi Jokereissa valmentaa koodinimi Mukava Valkku joka nauttii pelaajien kunnioitusta. Joukkue sitoutuu pelitapaan ja on valmis uhraamaan ketjukavereilleen vaikka toisen munuaisensa. Nyt haetaan pelaajat maksimoimaan oman pelitavan hyödyt. Katseet kohdistuvat maalinteon tuottamiseen ja niiden estämiseen.

Kenttäpelaajat: Rakentaisin nykyistä terävämmän kärjen ja täyttäisin alakentät nuorilla eteenpäin pyrkivillä pelaajilla.

On tässä ja muualla Jokeriosiossa realistisesti todettu, ettei Jokereilla ole KHL:ssä vallitsevalla palkkamallilla mahdollista hankkia parhaassa iässä olevia varmoja tähtiä. Täytyy kohdentaa pelaajahankinta pelaajiin jotka eivät siinä terävässä kärjessä ole, mutta joilla on potentiaalia päästä sinne. Esim. Oliko Teemu Pulkkisen arvo pelaajamarkkinoilla viime kauden jälkeen millä tasolla? Entä olisiko Miro Aaltosen potentiaali ollut nähtävissä ennen tämän siirtymistä Venäjälle?

No, oli miten oli, ykköskenttään täytyy hankkia ykköskentän pelaajien palkkaa saavat varmat tähdet. Miljoonapalkka varmasta suorittamisesta. Kakkosketjuun voidaan hankkia "arvat", joissa Jokerit on onnistunut hyvin: Omark, Regin, Kozun, O'neill, Manninen kaikki erinomaisia hakuja, joiden potentiaaliin Jokereiden kuuluu uskoa ja tähdätä.

Kolmosketjuksi nykyisen nelosen malli, jossa kolme meritoitunutta voittavaa joukkuepelaajaa.

Nelosketju ajatellaan uudelta pohjalta. Panokset sijoitetaan ykköskoriin, nelosessa pelaa minun hahmotelmissani ei-KHL -meritoitunut varma energiapelaaja, tämän kauden esimerkeillä Hirvonen-Oksanen.

Nykyisistä pelaajista voi sanoa kiitos ja näkemiin Kontiolalle, Mosekselle, Niemelle, Normanille, Reginille. Jos pelaat vain silloin tällöin hyvin ja palkkasi edestä, voit olla perus jokeripelaaja, mutta valitettavasti se ei riitä.

Puolustajien suhteen en muuttaisi tämän kauden Jokereista oikeastaan mitään. Pelaajien potentiaali jää piippuun vain joukkuetason surkean pelaamisen vuoksi. Jo vastaavan tason ylläpitäminen seuraavan kauden Jokereissa on suoritus, johon kuuluu pyrkiä ja jossa kuuluu onnistua. Voi olla vaikeampi paikka toteuttaa.

Ja sitten maalivahdiksi se oikea ykkösmaalivahti ykkösmaalivahdin palkalla. Kalnins on kiva kakkosmaalivahti, mutta kun rehellisiä ollaan, ei Kalnins ole edes maalivahdin kokoinen. Ykkösmaalivahtiin niin paljon euroja kuin se vaatii. Ei selityksiä ja jossitteluja. Suurin pullonkaula joukkueen menestymisessä, mikäli kiekko ei tartu.Näin helppoa se on. Saa toteuttaa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
H:
Saku Mäenalanen - Huipun veljes - Brian O'Neill
Henrik Haapala - Regin/Saarela/Kossila - Nicklas Jensen (Optio)
Henri Ikonen - Norman - Veli-Matti Savinainen
Antti Pihlström - Lammikko/Björninen - Marko Anttila
Rasmus Lahnaviik (Optio) - Konsta Hirvonen

P:
Teemu Eronen - Mikko Lehtonen
Alex Grant (Optio) - Huipun veljes (Optio)
Viktor Lööv (Optio) - Hakanpää
Lauridsen - Kivistö
Mico Luoto (Optio)

MV:
Lankinen
Jani Kalnins (Optio)
 
Tää jengi on tässä!

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@pappi Katsoin että ei eläissään ole yli 17 maalia tehnyt aikuisten sarjoissa ja ikääkin jo on 27v. ....Oksanen vol2 ei kyllä ole tarvetta.
Eihän tuo ole tehnyt tähän mennessä kuin 8 maalia ja kausi on vielä kesken. Oksasta ei osata peluuttaa oikeassa roolissa. Kontiolan vieressä ei ole oikea paikka.
 
Gonna Fly Now

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän tuo ole tehnyt tähän mennessä kuin 8 maalia ja kausi on vielä kesken. Oksasta ei osata peluuttaa oikeassa roolissa. Kontiolan vieressä ei ole oikea paikka.
Konnan vieressä ainoa oikea paikka on tällä hetkellä katsomon viereinen istuin. Mutta ei Oksanenkaan ole esittänyt tähän mennessä mitään miksi hänen pitäisi saada palkkaa KHL-Jokereissa. Ei vaan riitä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
H:
Saku Mäenalanen - Huipun veljes - Brian O'Neill
Henrik Haapala - Regin/Saarela/Kossila - Nicklas Jensen (Optio)
Henri Ikonen - Norman - Veli-Matti Savinainen
Antti Pihlström - Lammikko/Björninen - Marko Anttila
Rasmus Lahnaviik (Optio) - Konsta Hirvonen

P:
Teemu Eronen - Mikko Lehtonen
Alex Grant (Optio) - Huipun veljes (Optio)
Viktor Lööv (Optio) - Hakanpää
Lauridsen - Kivistö
Mico Luoto (Optio)

MV:
Lankinen
Jani Kalnins (Optio)
Tälläiset fantasiaviritelmät ovat hyviä. Hankintoja on mutta realismi pidetään (toki riippuu siitä mitä Huipun Veljeksellä haetaan)
Tykkään myös siitä että nimetyissä hankinnoissa on selkeä teema: Liian hyvä liigaan, änärissä aika mennyt farmissa. (Pl. Lammikko joka tuskin koheloon nelossentteriks tulee ja Björninen jonka nimeäninen ei oikein aukea)
Hakanpää olisi lehtosmainen ryöstö jos tie avauskokoonpanoon ei aukea (1-suuntanen soppari ja farmiin, whazzupwitdat?).
Lankinen olisi täydellinen ryöstö, ratkaisten kertaheitolla veskatilanteen ja tie Blackhawksissa näkyis olevan tukossa (edellä Crawford, Lehner JA Delia)
Tälläisiä pelaajia Jokereiden tulisi jahdata. Nuorehkoja mutta natsansa ansainneita. Ei parhaat päivänsä jo nähneitä tai vain yhden nappikauden pelanneita.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@DonTirri eipä tuon luulisi mahdoton olevan. Nyt huipun veljen tilalla on Konna hyökkäyksessä ja Leppä puolustuksessa. Rahaa on siis ainakin jonkin verran käyttää. Neloseen nuorempaa sentteriä liigasta ja M Niemi kuuseen. Björninen on breikkaamisen kynnyksellä,käynyt eht:lla ja Pelicansin kapteeni. Lammikko voi olla tosiaan vaikea saada. Pakistossa Hakanpää painaa farmissa ja on Marjamäen tuttu. Samoin Lankisen tie on aika tukossa niin kuin totesit. Saa nähdä tuleeko näistä kukaan vai saadaanko nauttia mikapyörälästä ja jannepesosesta.
 
Tää jengi on tässä!

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Konnan vieressä ainoa oikea paikka on tällä hetkellä katsomon viereinen istuin. Mutta ei Oksanenkaan ole esittänyt tähän mennessä mitään miksi hänen pitäisi saada palkkaa KHL-Jokereissa. Ei vaan riitä.
No ei riitä kyllä Mäenalaisellakaan. Kyllä Oksanen ollut parempi kuin tämä Marjamäen Oulun suosikki. Ei tee mitään molemmilla ensi kaudella ja nyt en tarkoita Oksasta.
 
Gonna Fly Now

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Mä edelleen antaisin tuon Raksilan Jagrin kokeilla jossain muussa kentässä kuin nykyisessä ennen kuin tuomitsen. Näytti kulmahampaitaan jo Kazan pelissä tuplataklauksellaan. Konnan ja Moseksen rinnalla tossa joukkueessa kaikki katoaa kuvista ehkä pois lukien Nelli. Toinen jaksaa 20 sek vaihtoja ja siinäkin ajassa pitäisi käydä mies työntämässä alueelle. Sit tää kääpiö menee kiekon kanssa hautomaan kulmiin vain menettääkseen sen. Moseksesta oikein paistaa että asenne on flegmaattinen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Omarkin sopimus loppuu tähän kauteen. Omark taisi sanoa kun teki nykyisen sopimuksen, että tämän sopimuksen jälkeen mennään perhe edellä, joten eiköhän kaiveta Omarkin paidat naftaliinista jo valmiiksi.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ei riitä kyllä Mäenalaisellakaan. Kyllä Oksanen ollut parempi kuin tämä Marjamäen Oulun suosikki. Ei tee mitään molemmilla ensi kaudella ja nyt en tarkoita Oksasta.
No ei kyllä tosiaan ole ollut Mäenalaista parempi.

Mäenalaisen fysiikasta näkee heti, että on pelannut myös kovempia pelejä, luistelu kiekon kanssa on vauhdikasta ja pää pysyy ylhäällä.

Oksasta taas en muista edes kentällä nähneeni, uskomattoman turha hankinta. Luistella se ei ainakaan osaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy