Hienoa lukea, kun äijät vetää täällä intohimolla jääkiekosta kesähelteessä, tuntuu syvällä hyvältä. Ja kun kyseessä on Suomen kärkijoukkueen edustus seurajoukkuetasolla niin ei riitä Mäenalanen kakkossentteriksi, vaikka joku muu hoitaisikin aloitukset. Ymmärrän tuon ja itsekin odottaisin, että joku 0,8ppg sentteri KHL-tasolla joukkueeseen vielä syksyllä saapuisi. Mutta jos ei saavu niin sekään ei tule olemaan katastrofi. Vahvalla mutulla sanon, että nykyinen uusi rosterikin riittää pitkälle, hyvin pitkälle!

Oma fokus on niin vahvasti junnupuolella ja Suomen kärkijunnujen kehityksen edistymisessä, että aika ja tietämys ei välttämättä riitä KHL-tason nippelitietoon, mutta laatuäijiä on edarin hyökkäyksessä varmasti yli neljän ketjun. Itsekään en kuulu Julius Junttilan fanikaartiin ja hieman mietin, että riittääkö sillä? Toivottavasti! Marjamäki on kuitenkin entistä parempi huippukoutsi tietotaidossa, jolla on lisäksi yksi ryppy kasvoissa lisää kokemusta, näkemystä ja auktoriteettiä sitten viime kauden. Uskon myös muuhun valmennukseen, hyviä äijiä!

Puolustuksessa Lehtosta ei voi korvata, mutta häntä vuotta vanhempi Pudas on ollut ppg-tasolla koko ajan hieman Lehtosta edellä ja uskon, että pystyy jatkamaan uraansa nousujohtoisesti. On pelimies parhaassa iässä, joka tekee napsun SHL:ää kovemmassa sarjassa kuitenkin sen 30-40 pinnaa ensi kaudella pakin paikalta isolla yv-vastuulla. Toivon myös lisäksi Lepälle vuoden jatkoa, sen verran mielestäni äijällä on vielä annettavaa huippupakkina KHL:ssäkin.

Jokerit on huippu-organisaatio ja ollaan Euroopan terävintä kärkeä edarista alle koulu-ikäisten luistelukouluun! Ca-man
 
He, jotka asioista eivät tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta.. heille vain hymyilen..

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Valle samaa mieltä.

Joukkueen vahvistumisesta on turha puhua. Laidoille on tuotu tavaraa, pakisto menee miinukselle vrt. viime kausi ja sentterit menee miinukselle vielä enemmän. Veskarit on paremmat mutta ne olisi olleet paremmat jo sillä että Niemi ulostetaan. Pitkän miehen näytöt maalilla on antamatta.

Ja on se nyt helvetillinen miinus sentterille edelleen mikäli et ole hyvä aloittamaan, edes alempaa keskitasoa. Kun täällä änärikortti vedettiin niin siellä ei kauaa sentteriä katsella aloituksissa joka ei osaa aloittaa jollet ole McJeesus.

Tähän päälle muutos pienempään kaukaloon jossa Jokerit ei(mutulla) viime kaudella keskimäärin loistanut ja keskikastin vahvistuminen niin odotuksissa on aiempaa tasaisempi sesonki.
 
Tää jengi on tässä!

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsekkin siirtynyt aika hyvin kesälaitumille vaikka täällä tulee käytyä lueskelemassa usein. Sentteri jauhaminen on ja pysyy kunnes mutta itse lukeudun siihen porukkaan joka pitää nykyistä keskikaistaa liian ohkasena pitkään kauteen. Sitten mietitään et kuka hoitelee aloituksia millonkin..eiköhän Jokereiden kaltaisella joukkueella tule olla keskelle vaadittava miehistö eikä mitään "ehkä tämä riittää". Hyvin ovat pelanneet myös Saku ja Pihlu mut tällasen arvuuttelun ymmärtäisin ehkä jossain mestis jengissä. No, aika näyttää ja uskon et sentteri asiakin ratkeaa vielä.
Vielä hatun nosto @Ykkössentteri :lle, arvokasta työtä tärkeässä paikassa.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Kurri lipsautti alussa 60v haastattelussaan (YLE puhe), että joukkue on lähes valmis. Myöhemmin mainitsi Virmasen ja sen että näillä mennään. Toivotaan että keskikaistalle löytyy lisää taitoa jossain vaiheessa.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kurrin kanssa olen samaa mieltä että näillä voidaan periaatteessa lähteä kauteen, mutta sentteri on hankittava kun Pohjois-Amerikan tilanne selkiytyy.

Mielestäni sieltä puuttuu toinen TOP6 sentteri, joskin Mäenalasella on eväät sinne nousta. Mäenalasen näytöt keskeltä ovat hyvät mutta vähäiset. Myös määrällisesti senttereitä on liian vähän. Yksi loukkaantuminen ja joudutaan käyttämään laitureita keskellä Mäenalasen lisäksi.
 

Randalf

Jäsen
Monen muun tapaan uskoisin, että sentterihankinta on ohjelmassa kauden mittaan, kunhan tilanne valtameren takana selkiytyy ja niin poispäin. Jokaisella kaudellahan näitä vahvistuksia - tai "vahvistuksia" - on tullut ja en usko, että tämäkään on poikkeus. NHL:n tilanteesta johtuen yllättävän koviakin kaloja voi olla tarjolla, mutta jääköön nähtäväksi.

Kauden alkuun Jokerit voi mielestäni lähteä tällä nipulla varsin huoletta. Erityisesti laituripuolella on leveyttä ja variaatiovaraa ja vaikkei keskikaista kauheasti loukkaantumisia kestä, niin mielestäni Mäenalanen on ainakin lähtökohtaisesti ihan riittävä ainakin alkukaudeksi kantamaan tuota 2-3. sentterin viittaa.

Tietenkään kyseessä ei ole mikään taikuri ja ne aloitukset on iso kysymysmerkki, mutta puhutaan kuitenkin edelleen tosi kovaa eteenpäin menevästä, nuoresta pelaajasta, joka kykenee ottamaan viimeisimpiin näyttöjen osoittaman mainion perustason päälle vielä muutaman isonkin askeleen. Luonnollisesti näytöt keskikaistalla ovat määrällisesti vähäiset, mutta toisaalta täällähän on usein peräänkuulutettu sitä pelaajiston kevätkuntoa. Sakulta sitä näytti rajallisen, mutta lupaavan otannan perusteella löytyvän. Lisäksi edelliskausihan oli sen verran rikkonainen, etten pitäisi kevään näyttöjä minään suonenvetona, vaan enemmänkin oman tason ja rutiinin löytämisenä.

Miten tämä liittyy sentteripeliin?

Lähinnä siten, että mies pelasi kuntoon ja pelirytmiin kunnolla päästyään mainiosti, tehden ihan hyvin tehoja ja sopeutui hyvin keskikaistalle. Näin ollen uskoisi Mäenalasen sentteripelin olevan tulevalle kaudelle vieläkin valmiimpaa ja kauden edetessä on varmasti kehitysaskelia otettavissa. Kaukalon kaventuminen voi myös tukea Mäenalasen pelaajatyypin soveltuvuutta sentteristöön, olettaen että saa noita muutamia sentteripelin juttuja kuntoon.

Riittävä on koko sesonkia ja 2. sentterin tonttia ajatellen tässä vaiheessa liian paljon, tai ainakin epämääräisesti sanottu, mutta oli loppukauden sentteritilanne mikä hyvänsä, näen Mäenalasen peluuttamisessa sentterin tontilla paljon voitettavaakin.

Jollain perverssillä tavalla siis jopa odotan Mäenalasen näkemistä sentterin tontilla isossa roolissa ja nimenomaan heti alkukaudesta: sittenpähän selviää, miten lähtee kulkemaan ja kauden edetessä tilanteeseen on vielä ainakin lähtökohtaisesti kohtuullinen reagointivara.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän nyt Kurrikaan voi odottaa mitään NHL:n päättymistä, että jos sieltä joku tulisi. Mitäs sit kun ei tulekkaan? Seura tarjoaa yksisuuntaista sopimusta ja Jokerit jää nuolemaan näppejään. Kausi on jo hyvässä vauhdissa ja yksi iso palanen puuttuu. Sit haetaan jostain se plan b, joka on yleensä kasa höyryävää.

A) Euroopasta löytyisi varmasti mitat täyttävä kakkossentteri vielä tässä vaiheessa ja B) jännästi nuo muut jengit on löytänyt niitä pelaajia, myös NHL/AHL-akselilta, vaikka siellä onkin paletti kesken.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Eihän nyt Kurrikaan voi odottaa mitään NHL:n päättymistä, että jos sieltä joku tulisi. Mitäs sit kun ei tulekkaan?
Tässä oleellinen. Odotetaan kädet ristissä jouluun asti jotain Henrik Borgströmiä kun samantasoisia olisi nyt saatavissa repullinen.

Siihen kun vielä lisätään se, että kesken kauden tulleet hankinnat sotkevat joka kerta väkisin toimivan joukkueen paletin, roolit ja kemiat niin soppa on valmis. Kasa höyryävää ja sitten täällä kirotaan kun taas tiputtiin pleijareiden ekalla kierroksella.

Jos nämä pienet asiat tajuttaisiin hoitaa silloin kun ne pitäisi, täällä voitaisiin joskus juhlia myös keväällä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koska Jokerit on onnistunut hankkimaan sentterin kesken kauden joka on tasoa kärkiketjut? Niinpä.... Mitä pidemmälle se menee niin taas jää luu käteen lopulta.
Ilmeisesti joka kausi, kun täällä suurin osa on niin luottavaisia tulevaan. Onhan tässä juhlittu mestaruuksilla niin ettei meinaa paskalle taipua, joten jatketaan vaan samaan malliin, mitä tähänkin asti.
 

Gemondo

Jäsen
Petri Kontiola, Joey Hishon ja Mika Niemi hankittiin Jokereihin toukokuun ensimmäisellä viikolla. Peter Regin toukokuun puolivälissä ja Sakari Manninen toukokuun lopussa. Tästä voimme päätellä että aikaikkuna menestyvän sentterin hankintaan on noin kaksi viikkoa ja se umpeutui jo kuukausi sitten. Välikausi. Itku. Potku.
 
Kuukauden kunnianosoitus
Donald Brashear
Väitän, että mikäli markkinoilla olisi ollut Jokereille sopiva sentteri, sellainen olisi hankittu. Valmennusjohto ja toimisto luottaa varmasti senttereihinsä sekä tietää riskit. Suurempi riski olisi hankkia joku jämä jostain olemaan jengissä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Kuinka monesti on aiemmin eletty nykyisen kaltaista poikkeustilannetta, jossa maailman ykkösliiga jatkaa kauttaan vielä syksyllä? Ei koskaan.
Juurikin näin. Lähtökohtaisesti tällä hetkellä on tavallaan "joukkueen markkinat" siinä mielessä, että poikkeuksellisen paljon pelaajia on sopimuksettomassa tilanteessa joukkueiden säästellessä rahojaan hankintakielloin ja tarjoten aiempaa pienempiä pahveja epäselvän taloustilanteen vuoksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikilla pelaajilla olisi identtinen tilanne. Jos taso riittää alustavasti Jokerien sentteristössä nyt haettavaan rooliin, niin tällä hetkellä voi aika huoletta katsella tuleeko idästä isompaa tarjousta, miten koronatilanne vaikka Ruotsissa ja Venäjällä kehittyy ja miten NHL:n tilanne kehittyy. Noille jätkille löytyy pelipaikka koska tahansa, toisin kuin jollekin möttösille tai makkosille.

Erityisesti jälkimmäinen on iso tekijä: jos olet siinä hilkulla saada jatkopahvin tai päästä tappelemaan realistisesti paikasta ylhäällä, niin nyt on varmaan paskin kesä-heinäkuun vaihde ikinä tuota ajatellen: vain kourallinen joukkueista on siinä pisteessä, että fokuksen voi siirtää puhtaasti ensi kauteen. Samoin jollain Rangersin/Canadiensin/vastaavan "vitossentteri" tuskin on ihan ensimmäisenä nyt lähdössä pelien jatkuessa, erityisesti kun se soppari saattaa olla sun ja seuraavan jonossa olevan kaverin kohdalla se pelipaikan ratkaiseva tekijä kun jotain tapahtuu ja paikkaajaa tarvitaan.

Toki, pelaajia on siirtynyt. Jos rajataan venäläiset pois, olisi suuri ihme saada tuon maan passin omaava jätkä meille tärkeään rooliin, niin en hyppisi tasajalkaa:
- Jakob Lilja = Aloitti ylhäällä, lähti alas ja loppukaudesta pienessä roolissa ylhäällä loukkaantumissuman aikana. Ei kuulunut Columbuksen jatkosuunnitelmiin ja uusi seura on sellainen, missä perinteisesti on maksettu ulkkareille isoa rahaa.
- Reid Boucher = Kahteen kauteen reilu 5 minuuttia ylhäällä, ei enää ihan junnu, kolme NHL-organisaatiota testattuna, ei isoja masseja tehty NHL-uralla ja eri lähteiden mukaan reilu 700k dollarin palkkatarjous Kazanilta.
- Emil Djuse = Kävi kokeilemassa, no success. Nyt Spartakista tarjolla kärkipakin rooli ja varmasti liksa sen mukainen.
- Oliwer Kaski = HIFK:ssa pari kautta nappipalkalla ja tuskin Pelsuiltakaan ihan hirveää shekkiä sai, sen verran aikaisessa vaiheessa taisi soppariin nimen piirtää. Koko kausi alhaalla ja pari eri organisaatiota sentään katsastivat. Nyt sitten pitäisi tulla "the salary".
- Lawrence Pilut = Pari kautta saanut näyttää ylhäällä ja Sabresilla sekä kausi ohi että pakisto siinä kunnossa, että tuskin olisi vakiopaikkaa ylhäältä tulossa.
- Justin Kloos = Pari peliä ylhäällä koko kauden aikana ja Ducksilla kausi ohi.
-Chris Wideman = Ducksilla kausi ohi ja parin kauden aikana treidattu useasti.
^^ Tuossa on jokainen EP:n näyttämä toteutunut siirto tässä kuussa, kriteereinä länsimaisuus ja siirtyminen NHL-organisaatiosta KHL:ään. Ei ihan hirveästi.

Yhteiset nimittäjät:
- Kausi ohi = Tämä rajaa pelaajapoolia melkoisesti ja/tai
- Uralta massit puuttuvat = No ei me tässä kärjessä olla

Jos mukaan otetaan Liigaan siirtyneet, niin naapuriin mennyt Broadhurst siirtyi juurikin Ducksista, Audette ei ole pelannut peliäkään ylhäällä ja sama juttu Saarijärvellä. Samoin SHL ei ole ihan hirveästi vetänyt. Toki markkinoilta voidaan etsiä jotain säännön vahvistavaa poikkeusta, mutta iso kuva on mikä on.

Mitä voimme päätellä? Sen, että tilanne markkinoilla on Jokerien kannalta haastava. Jokerit tarvitsee Euroopan mittakaavalla laadukkaan tekijän ja tilanne markkinoilla on mikä on. Käytännössä jos NHL-joukkueella on pelejä vielä edessä, niin tulijat ovat olleet niitä, joiden pöydällä on isoa lappua KHL:sta ja/tai rooli on sen mukainen, että paikka ylhäältä pleijareissa olisi yhtä todennäköinen kuin Torpströmillä oli Jokereissa.

Kuten totesit, poikkeukselliset ajat ovat menossa. Vaikka KHL alkaisi normaalisti, niin kiekkomaailma on nyt täysin poikkeuksellisessa tilanteessa markkinoiden osalta. Sitä ei Kurri saa muutettua. Ei tätä kesää voi verrata näiltä osin niihin vuosiin, jolloin joku "training campilta tippuva" oli "ratkaisu" tai pikemminkin sen puute ongelma. Aivan varmasti Kurri tiedostaa sen, että tuo sentteristö on kestämättömän kapea. Mutta niin kauan kuin se kristallipallo puuttuu, niin aivan turha on luvata sentteriä ennen kauden alkua: joko tuo osoittautuu vain paskapuheeksi tai sitten taso voi olla mitä on. Huonoa ei kannata ottaa vain ottamisen ilosta näissä poikkeuksellisissa oloissa ja eiköhän Kurri viime kaudella ihan tarpeeksi mölissyt mitä mölisi.

Mä olisin ihan sinut sen kanssa, että kausi alkaisi näillä. Kunhan vain verkot ovat aktiivisesti vesillä, niin jossain vaiheessa tärppää. Jos nyt elettäisiin "normaaleja aikoja", niin siinä tilanteessa olisin huolestunut.
 
Ilmeisesti joka kausi, kun täällä suurin osa on niin luottavaisia tulevaan. Onhan tässä juhlittu mestaruuksilla niin ettei meinaa paskalle taipua, joten jatketaan vaan samaan malliin, mitä tähänkin asti.
En tiedä miksi se tuntuu olevan niin vaikea ymmärtää, että nyt eletään todella poikkeuksellista kautta ja pelaajamarkkinat ovat myllerryksessä. Yhteenkään aiempaan kauteen ei voi verrata, sillä nyt kesällä on poikkeuksellisen paljon pelaajia vapaina tai ainakin epätietoisuudessa ensi kauden pelipaikasta. Puhun nyt erityisesti pelaajista, joilla on NHL-sopimus nyt vielä kesken olevan kauden loppuun.

Kyllä jokainen saa puolestani heittää pyyhkeen kehään jos siltä tuntuu, mutta itse olen täysin vakuuttunut siitä, että Jokerit vielä sen toisen kärkisentterin noilta markkinoilta hankkivat kun sopiva löytyy. Haarukkaan sopivia nimiä on vaikka kuinka monta.
 
Mängimies tykkää tästä

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kurri kuitenkin julisti jo helmi-, maaliskuussa joukkueen vahvistuneen. Samoin Marjamäki. Myöhemmin kerrottiin Lepistön tilanteen selviävän myöhemmin ja että jotain myöhemmin on vielä luvassa. Ja nyt tilanne onkin että näillä mennään viimeisen möläytyksen mukaan. Tilanne olisi ok jos siellä olisi jonkun Suomelan soppari pöytälaatikossa, mutta kai tuon olisi voinut jo julkistaa. Kurri puhuu kuten viime keväänä omistussuhteista ihan mitä sylki suuhun tuo.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kertokaa joku mistä Kurrille ja Vuoriselle maksetaan, kun joukkueen rakentaminen on kaudesta toiseen tällä tasolla?
Kurri varmaan voi omistajana maksaa itselleen mistä huvittaa ja Vuorinen tekee pelaajatarkkailua ja vastaa pelaajistosta ihan yleisesti. Siihen varmaan kuuluu muutakin kuin kakkossenttereiden vahtimista ja esimerkiksi vastuita myös junnujen sekä Vantaan suuntaan.

Luen rivien välistä että "tällä tasolla" ei ole sinulta kovinkaan ylistävä arvio. Minun mielestäni Jokereiden tulokset ovat olleet yhtä kautta lukuunottamatta selvästi yläkanttiin resursseihin nähden. Sillä yhdellä kaudella ne sitten vastasivat resursseja, eli olivat keskinkertaiset. Jos näin hyvin pärjätään ihan paskalla joukkueen rakentamisella niin se taitaa muissa seuroissa olla sitten vielä enemmän retuperällä.

Minun mielestäni "joukkue vahvistuu ensi kaudeksi" ja "näillä voidaan aloittaa kausi" ovat ihan automaattisia lausuntoja. Tuollaisia antavat kaikki joukkueiden kasaajat ihan jatkuvasti, eivätkä ne oikeastaan edes tarkoita mitään. Haluaisin nähdä sen omistajan joka avoimesti kiroilee heti kauden päätteeksi joukkueen heikkenevän seuraavalle kaudelle. Tai sen, joka hirttää itsensä kiinni tulevaan hankintaan, vaikkei sellaisen kanssa ole vielä nimiä paperissa. Pelaajamarkkinat ovat tällä hetkellä sen verran poikkeuksellisesti sekaisin että mitään varmaa on aika hankala luvata ja nykyinen rosteri riittää ihan hienosti neljään täyteen kentälliseen -> Näillä voidaan aloittaa.
 
DON'T PANIC

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikea sanoa kumpi on tällä hetkellä Jatkoajassa typerämpää; panikoida koronaviruksesta bunkkerissa kesäkuussa vai panikoida Jokereiden kakkossentterin puutteesta täytenä poikkeusaikana kesäkuussa.

Edelleen myös kiinnostaisi ne markkinoilla tähän mennessä liikkuneet pelaajat, joihin A) Jokereilla olisi varaa B) olisivat riittäviä kakkosen keskelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy