Jokerit kaudella 2020–2021 – joukkueen rakennus

  • 375 989
  • 1 898

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainakin yksi seikka on oleellisesti muuttunut. Nimittäin enää liigaseuraa ei sakoteta Jokereiden pelaajan palkkaamisesta tai Jokereiden kanssa harjoitusottelujen pelaamisesta.
Juurikin näin. Kyllähän tuolla Liigan puolella on ihan alusta saakka ollut halua yhteistyöhön, mutta se oli yhteisellä sopimuksella (ei yksimielisellä) kielletty. En usko silti mihinkään farmijoukkueeseen, mutta ihan varmasti jossain vaiheessa jotain meidän pelaajia tulee pelaamaan Liigassa lainalla. Tapahtuuko tuo ensi kaudella selvinnee ajallaan.

Ensimmäinen askel tässä nähdään jo tuolla Imatran turnauksessa, kun joku Liigasta tulevista joukkueista on lienee Jokereiden toinen harjoitusvastustaja.
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65

Näillä mennään. Nättiset ja Suomelat ankkoja siis. No, Saku aloituskouluun kesäks
Enempiä vahvistuksia Kurri ei tässä vaiheessa lähde lupailemaan.

Virmasen sanoin: näillä mennään, hän linjaa.


Kyllä Jari vanhana konnana tietää, että Masan suusta lause tarkoitti yleensä aivan päinvastaista kulisseissa ommeltiin jo uuden vahvistuksen nimeä paitaan. Tuolla muotoilulla en löisi mitään lukkoon, mutta jo ihan maalaisjärjellä ymmärtää että NHL:n tilanne luo tällä hetkellä epävarmuutta pelaajamarkkinoille ja sitä pitää seurata rauhassa.

Yleisesti ottaen kyllä lämmittää mieltä kun Virmasen perintöä vaalitaan. Toivon, että sadan vuoden päästä Jokereiden GM aina muistaa huikata että näillä mennään, mutta kukaan ei enää tiedä miksi niin on alunperin ryhdytty tekemään.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Toivottavasti ei ole montaa kotipeliä syyskuussa. Parempi olisi että kausi alkaisi pitkällä vierasrundilla. Eiköhän tuonne joku 5000 katsojaa pysty ottamaan syyskuussa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Jari vanhana konnana tietää, että Masan suusta lause tarkoitti yleensä aivan päinvastaista kulisseissa ommeltiin jo uuden vahvistuksen nimeä paitaan.
Nojoo, mut eiköhän nyt oikeasti kauteen lähdetä näillä. Tuota on nyt jauhettu sen verran.

Kovin vajaata on, mutta eikös tuo syvyyshankinta tule sitten loka/marraskuun tietämillä. Mitään huipunveljestä tuskin enää tulee. Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on. Kolme pesunkestävää sentteriä pakkasi kamansa ja yksi tuli vaan tilalle. Kuulostaa uhkapeliltä näin nopeasti ajateltuna.

Lepistö selviää heinäkuussa, eli tulee ilmoitus ettei jatka/lopettaa.

Se on plussaa, että ollaan saatu loistava ykkössentteri, jolla on hyviä pelivuosia edessä. Jos Mäenalanen saa aloitukset kuntoon, ajaa hän loistavasti tuota kakkossentterin asiaa. Se on fakta. Kova huoli vaan on siitä, jos sentteri tippuu. Tai kuka tahansa.

Pakarinen - Schroeder - O'Neill
Joensuu - Mäenalanen - Jensen
Haapala - Norman - Junttila
Anttila - Pihlström - Savinainen
Halme, Ikonen, Hirvonen

Periaatteessa tossa on kauhea riski. Junttila/Halme/Ikonen akselille lasketaan aika paljon. Pelaavan paikan verran. Rotaatiossa on periaatteessa vain yksi kunnolla tasonsa todistanut rotaatiomies. Vaikea on uskoa, että näillä mentäis, mut kai se on pakko, kun Jari niin sanoo.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tuolla muotoilulla en löisi mitään lukkoon, mutta jo ihan maalaisjärjellä ymmärtää että NHL:n tilanne luo tällä hetkellä epävarmuutta pelaajamarkkinoille ja sitä pitää seurata rauhassa.
Tämä. Eiköhän sieltä sopiva ukko saada Jokereihin, kunhan intressit kohtaavat rahan ja roolin suhteen. Olisi Kurri voinut tietysti miellyttää Jatkoajan kärsimättömiä faneja hankkimalla jo määrällisesti tarpeeksi senttereitä, mutta laadullisesti aivan susia. 2016-17 all over again.

Jotenkin optimisti sisälläni kertoo, että vallitsevan epävarmuuden ja jenkkien vähintäänkin sekasortoisen meiningin ansiosta sieltä saattaisi pudota joku tavanomaista kovempi kaveri vahvistamaan keskikaistaa. Nyt jos koskaan on hyvä aika kalastella Eurooppaan noita NHL:n ja AHL:n välillä sahaavia ukkoja. Suomalaisuus ei ole välttämättömyys, mutta iso plussa (köh Antti Suomela köh).
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Kyllähän tuolla hyökkäyksellä lähteminen kauteen (ilman kunnon suunnitelma sen täydentämisestä myöhemmin) olisi taas sen tason suunnitelma ettei mitään rajaa.

Toisaalta Marjamäki tästä voi jopa tykätä, kun vihaa kierrättämistä ja pelaajien penkittämistä. Tuolla rosterilla siitä ei ole mitään pelkoa, koska siellä on aina kuitenkin se 1-2 äijää poissa loukin/flunssan takia eikä Marjis joudu itse tekemään mitään ”kovia” päätöksiä.

Mutta tätähän se on. Aina pitää olla se joku osa-alue mitä ei haluta/pystytä laittamaan kuntoon samalle kaudelle. Ei Jokereiden resurssit riitä siihen, että kauteen voitaisiin lähteä kovalla maalivahtikaksikolla, timanttisella pakistolla ja 5:n laatusentterin ryhmällä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tuskin mennään näillä. Johan sen Virmanenkin tiesi tuon todetessaan.

Syksyllä on kyllä laatuäijää tarjolla kun NHL/AHL:n tilanne selkenee.

Juuri näin. Itsekkin tulkitsin Kurrin lausunnon siten, että näillä voidaan lähteä kauteen jos niinkseen tulee, mutta kyllä sieltä voi vielä vahvistuksiakin tulla. Hyvässä tilanteessa ollaan siis.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Juuri näin. Itsekkin tulkitsin Kurrin lausunnon siten, että näillä voidaan lähteä kauteen jos niinkseen tulee, mutta kyllä sieltä voi vielä vahvistuksiakin tulla. Hyvässä tilanteessa ollaan siis.
Minä en taas ymmärrä, miksi taas nostetaan sentteri tilanne tapetille, kun Kurri totesi noin kuukausi sitten, että kauteen voidaan näillä lähteä. Nyt tämä sama keskustelu käydään taas. Jokereilla on mielessä varmasti haku keskelle, eikä hänen nimikään varmaan ole muuttunut, mutta meren takana tilanne on mikä on ja siksi asiat viivästyvät.

Haun kanssa käteen voi jäädä musta pekka, mutta silloin Vuorinen&Kurri saavat näyttää, että oli olemassa plan b tai jopa c.

Edit. Vaihdettu linkki ja hieman tekstiä muokkaus sekoilun jälkeen
 
Viimeksi muokattu:

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tulevaan kauteen voidaan nykyrosterilla ihan helposti lähteä. Syksyllä tai loppuvuodesta sitten se/ne tarvittava(t) vahvistu(k)s(et).
Tämä. Mieluummin näin, kuin että hätäpäissään hankittaisiin joku joonasnättinen. Kapea on keskikaista, mutta kyllä sieltä vielä varmasti tulee joku oikea vahvistus.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kolme puhdasta sentteriä lähtenyt. Yksi tullut. Joo kyllä Saku ja Pillu pystyvät pelaamaan hyvin senttereinä, mutta pakko on saada enemmän laajuutta. Yksi sentteri on tultava mieluiten ennen kauden alkua ja se ei voi olla mikään hupimies. Näin se vaan nyt on.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kolme puhdasta sentteriä lähtenyt. Yksi tullut.
Näistä kolmesta sentteristä kaksi oli enemmän ja vähemmän pettymyksiä. Regin korvattiin. Kontiola oli mitä oli ja olisin halunnut nähdä RoSKAa vastaan sarjan, jolloin olisi nähty olisiko Konnasta ollut kevään ratkaisijaksi. Mennään hänen peleissä posin kautta niin Konna painoi tärkeän YV maalin sarjan ekassa matsissa tilanteessa, jossa peli on liian monesti hajonnut täysin. Eli hallitaan peliä siirtyen johtoon ja sitten hylätään maali.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Näistä kolmesta sentteristä kaksi oli enemmän ja vähemmän pettymyksiä.

Niin oli. Loppupeleissä putosivat molemmat katsomoon. Olivat kuitenkin senttereitä ja se oli meidän onni että Saku ja Pihlu pelasivat keväällä hyvin senttereinä. Kyllä mä odotan että jos Jokereiden tasoisesta joukkueesta lähtee kolme sentteriä niin tilalle tulee vähintään kaksi. Etenkin kun Marjis ja Kurri puhuvat joukkueen vahvistumisesta.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kyllä mä odotan että jos Jokereiden tasoisesta joukkueesta lähtee kolme sentteriä niin tilalle tulee vähintään kaksi. Etenkin kun Marjis ja Kurri puhuvat joukkueen vahvistumisesta.

Pakko kysyä, että onko sentteri tuotava rosteriin pelkän sentteri statuksen takia?

Aiemmin jo olen kirjoittanut, että Mäenalainen on Marjiksen pelitkirjaan kuin tehty sentteriksi ja aloitusongelmaan on ratkaisu, jos Pakarinen siihen laidalle laitetaan. Ensi kaudella Jaffalla kaukalo kapenee niin sentterin jalalla pelaaminen vain korostuu pohjois etelä suunnassa. Marjiksen pelissä myös pakkien pelaaminen kiekolla on avainasemassa. Omasta mielestäni ehkä liikaakin, mutta minulle ei makseta satoja tonneja valmentamisesta.

Onko joukkue vahvistunut niin Lehtosta ei korvaa kukaan, mutta häneltä tuskin kukaan tuollaista kautta odotti. Maallilla on hyvin suurella todennäköisyydellä Niemi korvattu paremmalla kassarilla. Hyökkäys on mielestäni vahvistunut vaikka puhtaita senttereitä ei ole otettu ainakaan vielä rosteriin liikaa.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Pakko kysyä, että onko sentteri tuotava rosteriin pelkän sentteri statuksen takia?

Aika riskillä mennään jos Mäenalanen on kärkisentteri. Otanta on aika pieni kuitenkin viime kaudelta. Aivan varma en ole onko riittävä tuohon rooliin missä pitää tulla tehoja tasaisesti . Kieltämättä pelasi helvetin hyvin keskellä, mutta mitäs sitten kun tuosta joku putoaa. Aivan liian ohutta. Pakko tuossa on olla lisävaraa. Se nyt on sanomattakin selvää että tuohon on joku vielä saatava.

olen kirjoittanut, että Mäenalainen on Marjiksen pelitkirjaan kuin tehty sentteriksi ja aloitusongelmaan on ratkaisu, jos Pakarinen siihen laidalle laitetaan.

En nyt tiedä kuinka hyvin Pakarinen on aloitellut urallaan. Kontiola oli kuitenkin kaikesta muusta paskasta huolimatta hyvä aloittaja ja ei Reginkään huono ollut. Aika hyvin saa laituri-Iiro aloitella että korvaa nämä menetykset.

Onko joukkue vahvistunut niin Lehtosta ei korvaa kukaan, mutta häneltä tuskin kukaan tuollaista kautta odotti. Maallilla on hyvin suurella todennäköisyydellä Niemi korvattu paremmalla kassarilla. Hyökkäys on mielestäni vahvistunut vaikka puhtaita senttereitä ei ole otettu ainakaan vielä rosteriin liikaa.

Molarit parempia. Pakisto heikkenee jos lepistö ei jatka. Lehtonen ja Lepistö olivat kuitenkin keväällä kaksi eniten vastuuta kantavaa pelaajaa pakistossa. Hyviä kavereita on saatu tilalle, mutta tämä on vain oma mielipide. Sentterin tullessa hyökkäys on vahvistunut. Jostain pitäisi kaivaa nyt sentteri joka on hyvä aloittaja ja on kärkiketjujen kamaa. Se on Kurrin ja Vuorisen homma ja siitä heille maksetaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En nyt tiedä kuinka hyvin Pakarinen on aloitellut urallaan.
Moni varmaan katsoo 18-19 kauden statseja Pakarisen kohdalla. Mielestäni noissa on virhe tuon osalta, eikä Pakarinen ole hoitanut aloituksia. KHL:n sivut näyttää jostain syystä Pakariselle 300 aloitusta 55% voittoprosentilla. No, Pakarinenhan pelasi koko kauden Rasmussenin laidalla omien sanojensa mukaan ja kokoonpanoja katsellen, ja Rasmussen aloitti yli 600 kertaa. Tuosta syystä luulen, että tilastoissa on yksi nolla lipsahtanut liikaa aloitusmäärään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa lukea, kun äijät vetää täällä intohimolla jääkiekosta kesähelteessä, tuntuu syvällä hyvältä. Ja kun kyseessä on Suomen kärkijoukkueen edustus seurajoukkuetasolla niin ei riitä Mäenalanen kakkossentteriksi, vaikka joku muu hoitaisikin aloitukset. Ymmärrän tuon ja itsekin odottaisin, että joku 0,8ppg sentteri KHL-tasolla joukkueeseen vielä syksyllä saapuisi. Mutta jos ei saavu niin sekään ei tule olemaan katastrofi. Vahvalla mutulla sanon, että nykyinen uusi rosterikin riittää pitkälle, hyvin pitkälle!

Oma fokus on niin vahvasti junnupuolella ja Suomen kärkijunnujen kehityksen edistymisessä, että aika ja tietämys ei välttämättä riitä KHL-tason nippelitietoon, mutta laatuäijiä on edarin hyökkäyksessä varmasti yli neljän ketjun. Itsekään en kuulu Julius Junttilan fanikaartiin ja hieman mietin, että riittääkö sillä? Toivottavasti! Marjamäki on kuitenkin entistä parempi huippukoutsi tietotaidossa, jolla on lisäksi yksi ryppy kasvoissa lisää kokemusta, näkemystä ja auktoriteettiä sitten viime kauden. Uskon myös muuhun valmennukseen, hyviä äijiä!

Puolustuksessa Lehtosta ei voi korvata, mutta häntä vuotta vanhempi Pudas on ollut ppg-tasolla koko ajan hieman Lehtosta edellä ja uskon, että pystyy jatkamaan uraansa nousujohtoisesti. On pelimies parhaassa iässä, joka tekee napsun SHL:ää kovemmassa sarjassa kuitenkin sen 30-40 pinnaa ensi kaudella pakin paikalta isolla yv-vastuulla. Toivon myös lisäksi Lepälle vuoden jatkoa, sen verran mielestäni äijällä on vielä annettavaa huippupakkina KHL:ssäkin.

Jokerit on huippu-organisaatio ja ollaan Euroopan terävintä kärkeä edarista alle koulu-ikäisten luistelukouluun! Ca-man
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Valle samaa mieltä.

Joukkueen vahvistumisesta on turha puhua. Laidoille on tuotu tavaraa, pakisto menee miinukselle vrt. viime kausi ja sentterit menee miinukselle vielä enemmän. Veskarit on paremmat mutta ne olisi olleet paremmat jo sillä että Niemi ulostetaan. Pitkän miehen näytöt maalilla on antamatta.

Ja on se nyt helvetillinen miinus sentterille edelleen mikäli et ole hyvä aloittamaan, edes alempaa keskitasoa. Kun täällä änärikortti vedettiin niin siellä ei kauaa sentteriä katsella aloituksissa joka ei osaa aloittaa jollet ole McJeesus.

Tähän päälle muutos pienempään kaukaloon jossa Jokerit ei(mutulla) viime kaudella keskimäärin loistanut ja keskikastin vahvistuminen niin odotuksissa on aiempaa tasaisempi sesonki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös