Jokereiden omistajakuviot – kuka tätä laivaa ohjaa?

  • 206 835
  • 984

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Suomessa nyt vaan vallitsee semmoinen yleinen "Venäjä-inho" että parempi olisi jos rahoitus tulis vaikka Kiinasta.

Näemmä kun sinullekin olisi parempi Jokerit ilman venäläistä rahaa. Hyvä että tämä asenteesi tuli selville
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On ehkä vielä, mutta kuinka kauan? Fanipohja on revitty riekaleiksi, maine on ainakin jossain määrin tahriintunut ja varsinkin A-junnut ovat kurimuksessa.

Fanipohja oli revitty riekaleiksi myös Areenalle siirtymisen jälkimainingeissa, mutta niin vaan se nousi ehkä seuran historian komeimpaan kukoistukseen. Varmasti olisi ihmisiä, jotka seuran ovat hylänneet kokonaan, mutta en usko heitä olevan niin paljoa etteikö se asia olisi pelastettavissa. Mitä tulee A-junioreihin, niin ne palaavat hyvälle tasolle samalla hetkellä, kun Jokerit siirtyisivät Liigaan. Uusia junioreita tulee koko ajan ja koska Jokereilla olisi tarjota hyvät olosuhteet ja valmennus, niin tottakai se toisi myös pelaajia.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Anttonen sanoi muutama viikko sitten Hesarin jutussa, että hänellä ei ole kiinnostusta omistaa mitään joukkuetta.

Pohdiskelin tässä aamukahvin ääressä mistä toi ajatus päähäni edes putkahti.

Anttonen on voinut julkisesti sanoa, ettei kiinnosta, mutta ei liene ensimmäinen kerta, että medialle syötetään mitä he haluavat kuulla. Sen sijaan jos palaan omaan ajatuskulkuuni, niin jos hieman katsoo ketkä omistaa KHL:n ja jengit, niin sieltä tulevat vastaan energia- ja öljy-yhtiöt. Eikös Anttosella ole sellainen? Eli markkinoita hakeakseen se voisi olla se hemmetin kallis markkinointikone.

Toisekseen Anttonen on suomalaisessa lätkäperheessä ollut ehkä se kaikista pragmaattisin vaikuttaja, joka haluaa ennemmin rakentaa siltoja, kuin siiloja. Sitä vasten kun katsoo miten Liiga suhtautuu Jokereihin (joka on siis ihan naurettavaa pikkusieluisuutta), niin Anttonen voi tässä kenties haluta samalla normalisoida tilannetta. Ei se ole kenenkään etu, että Jokereiden ja Liigajengien välillä on "Jokereita ei oteta kesken kauden" -herrasmies- tai osakassopimuksia.

Nämä siis ajatelmia, kun pohdin miksi Anttonen tuli putkahtaen mieleeni.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näemmä kun sinullekin olisi parempi Jokerit ilman venäläistä rahaa. Hyvä että tämä asenteesi tuli selville
Olenko joskus väittänyt jotain muuta? Oon tietääkseni sanonut ennenkin etten itsekkään pidä venäläisistä. Se että näen KHL:än olevan tällä hetkellä Jokereille mieluisampi paikka kun Liiga, ei liity näihin asioihin mitenkään. Jos siis pidit minua " pro-KHL, ryssänkätyri softpower uhri, venäläisiä ihannoivana kannattajana" , johon kirjoituksesi voisi rivien välistä viitata.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Eikä se Kiinalaisten raha ole yhtään puhtaampaa, kuin rysyjenkään. Tiibet, uiguurit, demokratia yms. pitkä on sekin lista. Mutta joku haaveilee reiän kairaamista Suomesta Tallinnaan. Rahoitus, infra, omstus Kiinasta. 1+1, niin logomme tullee olemaan suivaantunut sorsa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Anttosen nimeä olen itsekkin nostellut, toki ilman mitään oikeita huhuja. Rahaa löytyisi ainakin. ST1 voisi myös alkaa tehdä omaa aluevaltaustaan Kiinassa tämän myötä. Siellähän on orastava ekologisuus-buumi tulossa. Varmasti tästä saisi hyviä synergiaetuja.

Joku taas voi vetää yhtäläisyysmerkkejä Jokerien ja Teemu Selänteen välisen liikkumisen välille. Teemuhan oli käymässä Tallinnassa tsekkaamassa Jokerien peliä. Toki Leevihän on nyt intissä ja pelailee Jokerien B:ssä, mutta mahtaako Selänteen reissun taustalla olla muutakin kuin "pelkkä" lätkämatsi Tallinnassa. Ajankohdat osuvat ainakin todella hyvin yhteen.

Jäätävimmän huhun kuulin hallin käytävillä: Ossi Väänänen. Räikkösen rahoilla. Ei, älkää kysykö enempää. (Tähän itkunauruhymiöitä)

Paras kombinaatio olisi tyyliin Selänne - Anttonen - Vesterbacka, joiden omistama yritys ostaisi Hjalliksen osuuden. Pitäisikö halliakin sitten ostella takaisinpäin?

Toki jos venäläisistä ja Rotasta päästään eroon, niin se on aina paras vaihtoehto. Uskottavuuden kannalta joku Paananen-Bäckman olisi katastrofi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Taidat pitää ihmisiä aika typerinä.

En suinkaan. Kerroin vain sanatarkasti, että Jokerien jatkosta "kaikissa variaatioissa venäläiset oligarkit päättävät siis sen, missä ja kauanko ja minkä tason rosterilla KHL:ssä Jokerit pelaa".

Typerää on ainoastaan se, että Jokerien tilanne on näin sairas ja että sen kertominen johtaa yllä olevaan väitteeseesi.

Miksi asia on kuten kerroin? Koska KHL-Jokerit on venäläisten hanke. Tällä hetkellä on menossa viiden vuoden rahoituspäätös, josta eroon pääseminen vaatisi venäläisten halun päästää Jokerit irti. Venäjän kannalta se ei ole fiksua tässä vaiheessa. On isoja, tärkeitä projekteja Suomeen. Kuten venäläisten osaomistaman ydinvoimalan rakentaminen ja Venäjältä Saksaan vedettävän kaasuputken toteuttamisen kamppailu Suomen avustamana. Saksassa ja EU:ssa ei olla tästäkään hankkeesta Merkelin ulkopuolella juuri ihastuneita.

KHL-Jokereista on jo tullut osa venäläisten vaikuttamista niin Venäjällä kuin Suomessa. KHL-Jokerit on pystyssä ylipäätään vain siksi, että Venäjä katsoo hyötyvänsä siitä. Kyse ei ole rakkaudesta suomalaiseen jääkiekkoon, vaan politiikasta.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Se että näen KHL:än olevan tällä hetkellä Jokereille mieluisampi paikka kun Liiga, ei liity näihin asioihin mitenkään. Jos siis pidit minua " pro-KHL, ryssänkätyri softpower uhri, venäläisiä ihannoivana kannattajana" , johon kirjoituksesi voisi rivien välistä viitata.
Toteamalla KHL:n olevan Liigaa mieluisampi on arvovalinta. Mikäli tekee sen siten, että käyttää perusteluna pelin tasoa -kuten valtaosa KHL-faneista tekee- on se rusinoiden poimimista pullasta. Jos kerran KHL:n luoja on itsekin todennut sen olevan politiikan väline, en näe kovinkaan rationaalisena sitä, että kukaan sitä lähtee kiistämään. Minulle Jokerit on suomalainen mutta lisäksi stadilainen joukkue. Pelaamalla poliittisesti värittynyttä venäläistä sarjaa ajaudutaan hyvin kauas niistä arvoista, perinteistä ja historiasta jonka perustuksille Jokerit on rakennettu ja jotka ovat Jokereiden oikean ja aidon sielun rakennusainetta. Siksi pitämällä KHL:ää Liigaa mieluisampana vaihtoehtona on arvovalinta. Samalla feikin syvin olemus tiivistyy siinä, kun joku Jokerit KHL:n myötä löytänyt kannattaja kertoo kuinka ja miten Jokereita tulee kannattaa.

Jokainen on oikeutettu tekemään valintansa ja jokaisella on oikeus puolustaa arvojaan eikä minulla ole oikeus eikä tarve niitä arvostella. Sen sijaan jos tekee valinnan syödä pullia, niin niistä ei poimita pelkät rusinat. Silloin kannattaa pullan sijaan ostaa pelkkiä rusinoita.

KHL-Jokereista on jo tullut osa venäläisten vaikuttamista niin Venäjällä kuin Suomessa. KHL-Jokerit on pystyssä ylipäätään vain siksi, että Venäjä katsoo hyötyvänsä siitä. Kyse ei ole rakkaudesta suomalaiseen jääkiekkoon, vaan politiikasta.
Lisäksi on paikallaan todeta se, että tuomalla Jokerit osaksi tuota poliittisesti värittynyttä näytelmää saa samalla palkkioksi entistä tiiviimmät suhteet Venäjällä valtaa käyttävään ytimeen. Mitä tiiviimmät suhteet sitä enemmän jatkossakin valtion rakennusprojekteja, öljy-yhtiöiden hallituspaikkoja jne. Joskus on tullut mietittyä sitä, että Venäjän ja edeltäjänsä Neuvostoliiton historiassa valtaapitävä eliitti on joskus vaihtunut nopeasti joskus hitaasti. Kun tämä sitten ennen pitkää, vääjäämättömästi ja joka tapauksessa tapahtuu on seuraukset usein melko dramaattisia. Siis sille entiselle hallinnolle ja siitä hyötyneelle lähipiirille.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Enpä jaksa millään uskoa, että tämä Jokereiden KHL projekti jäisi kesken riippuen siitä kuka se uusi omistaja nyt sitten onkaan. Tämä olisi imagotappio venäläisille ja tämä tuskin heille sopii. Niinpä Jokerit jatkavat oman näkemykseni mukaan tämän uusimman rahoitussopimuksen mukaisesti loppuun, todennäköisesti senkin jälkeen KHL kiekon tarunhohtoisessa maailmassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uusi "omistaja" saa olla kyllä melko vakuuttava taho, että ei saa marionetin tai keulakuvan leimaa. Siis sellaista sätkynukkea jonka käsiä ohjaa Rotenberg ja jalkoja Timtshenko.
Sen uskottavuuden saa, kun lyö omaa rahaa useita miljoonia per vuosi narreihin.

Jostain syystä itsellä ollut tämän koko hjalliksen myyntiprojektin ajan fiilis että Jokereiden irrottaminen KHL:stä sopisi venäläisomistajillekkin mutta heidän puolelta tämä edellyttäisi että uusi omistaja ostaisi areenankin. Tähän koko pakettiin kun ei ole ollut halukkaita ostajia, niin menty nykyisellä kaavalla ja luultavasti jatketaankin.
Mistä kummasta moisia fiiliksiä saa, kun mikään tappioiden lisäksi ei tue tätä näkemystä? Ja ne tappiotkin on vain pieniä markinointirahoja Krimin sillan kaltaisille mijardiprojekteille.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maailmalla on paljon ulkomaisessa omistuksessa olevia suuria urheiluseuroja, joten en näe ongelmaa vaikka meilläkin siirryttäisiin ison maailman malliin. Nyt kun kuitenkin tulossa on ilmeisesti suomalainen omistaja, on mielenkiintoista nähdä, millaista valtaa hän tosiasiassa pääsee käyttämään.

Juurikin näin. Esimerkiksi Englannin Valioliiga jengeistä suurinosa on ulkomaalaisomistuksessa, eikä siellä nillitetä omistajien perään. Vaikkapa juuri edemennyt Leicesterin thaikkuomistaja, jota fanit jäivät kaipaamaan kyyneleet silmissä. Ja onhan San Jose Sharksin omistaman sijoitusporukan nokkamieskin sakemanni.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samalla feikin syvin olemus tiivistyy siinä, kun joku Jokerit KHL:n myötä löytänyt kannattaja kertoo kuinka ja miten Jokereita tulee kannattaa.
Jos tällä viittasit minuun, niin se kertoo miten pihalla olet asioista.

Tämä "Jokereiden pitää pelata suomalaista sarjaa " ajattelumalli on jokaisen oma mielipide. Jännä olisi vaan nähdä vieläkö tämä ajattelumalli toimisi jos perustettaisiin "euroopan NHL" , jonne tulisi suomesta, ruotsista, sveitsistä ja venäjältä parhaat joukkueet, niin vieläkö Jokereiden tulisi pelata joidenkin mielestä Liigaa Keupan ja Jukureiden keskellä. En nyt tarkoita sinua välttämättä, kun en muista oletko ajanut tätä "Jokerit kuuluu suomalaiseen sarjaan" agendaa, mutta jotkut ainakin on. Muutenkin arvomaailman vetäminen Jokereiden kannattamiseen on pliisua. Se ei tee kenenkään arvomaailmasta parempaa tai huonompaa, että kannattaako vai eikö kannata Jokereita..

Nää on näitä jossitteluja, mut kuka sen sanoo varmaks ettei Jokerit ois menny konkkaan ilman KHL projektia?

Tuleva omistaja voi olla halukas siirtämään Jokerit Liigaan rahoitus-sopimuksen päätyttyä, jos näin, niin se on fine.

Tämä osaltani Jokerit Liiga/KHL offtopicista, jota en mielestäni aloittanut muuten kun sanomalla että mun mielipide ei liity näihin asioihin mitenkään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Juurikin näin. Esimerkiksi Englannin Valioliiga jengeistä suurinosa on ulkomaalaisomistuksessa, eikä siellä nillitetä omistajien perään. Vaikkapa juuri edemennyt Leicesterin thaikkuomistaja, jota fanit jäivät kaipaamaan kyyneleet silmissä. Ja onhan San Jose Sharksin omistaman sijoitusporukan nokkamieskin sakemanni.

Kuinka kauan jaksatte nostaa tätä asiaa esille kun se ei liity Jokereihin mitenkään? Keppihevosteluahan tuo on.

Missä vaiheessa myönnätte, että Jokerien omistamisen sijasta kritiikki kohdistuu Jokerien pelaamiseen Venäjän johtamassa KHL:ssä? Luulisi jo vuosien aikana selvinneen tämä perusfakta, että varmaan juuri kukaan ei sinänsä vastusta ulkomaista omistusta, mutta moni vastustaa pelaamisesta toisen, länsimaiselle oikeusvaltiolle vihamielisen maan johtamassa sarjassa.
 
K

kiwipilot

Juurikin näin. Esimerkiksi Englannin Valioliiga jengeistä suurinosa on ulkomaalaisomistuksessa, eikä siellä nillitetä omistajien perään. Vaikkapa juuri edemennyt Leicesterin thaikkuomistaja, jota fanit jäivät kaipaamaan kyyneleet silmissä. Ja onhan San Jose Sharksin omistaman sijoitusporukan nokkamieskin sakemanni.

En nyt ole ihan varma vertaatko em. joukkueiden tilanteita nykyjokerien ryssän kanssa huoraamiseen. Toivottavasti et. Sitä kun on ulkomaisia omistajia sekä ulkomaisia omistajia.

Näiden uusien KHL-fanien vittuuntumisen vanhojen fanien nariinaan ymmärrän jotenkin, koska näillä KHL-huntereilla ei juuri ole käsitystä wanhoista ajoista tai siitä mitä jokerihenkisyys parhaimmillaan oli. Nyt on vain muovinen muukalaislegioona joka huoraa ryssissä kunniakkaan logon alla toteuttaen iivanan softpoweria.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä vaiheessa myönnätte, että Jokerien omistamisen sijasta kritiikki kohdistuu Jokerien pelaamiseen Venäjän johtamassa KHL:ssä?

Öö... tässä ketjussa on kai tarkoitus puhua omistajakuvioista, eikä sarjasta, jossa pelataan? Siitäkin kyllä voidaan puhua sopivissa ketjuissa, mutta on täysin oikeutettua käydä keskustelua omistajuudesta ottamatta joka viestissä kantaa KHL:n ongelmiin tai Vladimir Putiniin. Itse aion ainakin tuoda näkemystäni esille siitä, että ulkomainen omistus on ihan normikauraa kansainvälisessä urheilubisneksessä ilman, että alkaisin tässä jonkun coboleiden vaatimuksesta käsitellä KHL:n ongelmia tai Tomi Mäen lavan käyryyttä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Näiden uusien KHL-fanien vittuuntumisen vanhojen fanien nariinaan ymmärrän jotenkin, koska näillä KHL-huntereilla ei juuri ole käsitystä wanhoista ajoista tai siitä mitä jokerihenkisyys parhaimmillaan oli. Nyt on vain muovinen muukalaislegioona joka huoraa ryssissä kunniakkaan logon alla toteuttaen iivanan softpoweria.
On täällä muutama vanhakin Jokeri-fani, joita korpeaa tämä jatkuva urpojen toisto. Vielä kun sitä säestää jokunen sisäsiitoksen tulos mukahauskuutiksillaan.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mulla on yksi jullikaveri, joka on myös kova Chelsean kannattaja. Sen saa kyllä nopeasti hiljaiseksi, kun se alkaa vittuilemaan noista omistajakuvioista. Raha ei haise, mutta mahorkka kyllä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Mulla on yksi jullikaveri, joka on myös kova Chelsean kannattaja. Sen saa kyllä nopeasti hiljaiseksi, kun se alkaa vittuilemaan noista omistajakuvioista. Raha ei haise, mutta mahorkka kyllä.

Ja parin viikon kuluttua seurataan tsämppäriä tatti kovana, vaikka Gazpromin logoa tulee ovista ja ikkunoista ulos.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Maailmalla on paljon ulkomaisessa omistuksessa olevia suuria urheiluseuroja, joten en näe ongelmaa vaikka meilläkin siirryttäisiin ison maailman malliin. Nyt kun kuitenkin tulossa on ilmeisesti suomalainen omistaja, on mielenkiintoista nähdä, millaista valtaa hän tosiasiassa pääsee käyttämään.

Onko oikeasti? Tai siis, sehän on täysin selvää ettei tosiasiallista valtaa ole niin turha pidättää hengitystä. Saa varmaan olla mukana ideoimassa syksyn mainoskampanjoita ja tehdä muuta pikkukivaa, mutta mitään seuran suuntaan vaikuttavia päätöksiä ei varmasti ole tekemässä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä "Jokereiden pitää pelata suomalaista sarjaa " ajattelumalli on jokaisen oma mielipide. Jännä olisi vaan nähdä vieläkö tämä ajattelumalli toimisi jos perustettaisiin "euroopan NHL" , jonne tulisi suomesta, ruotsista, sveitsistä ja venäjältä parhaat joukkueet, niin vieläkö Jokereiden tulisi pelata joidenkin mielestä Liigaa Keupan ja Jukureiden keskellä.

Tai entäs jos hei lopetettais NHL ja siirrettäis ne miljoonat SM-liigaan. Vieläkö jonkun mielestä Jokerien pitäisi hassutella vaikeasti lausuttavien ja täysin tuntemattomien Magnitomorsk Novokustnetsovien ja Metallurg Smirnoffien kanssa?

Järki hoi. Noi sun skenaariot on täysin älyvapaita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Öö... tässä ketjussa on kai tarkoitus puhua omistajakuvioista, eikä sarjasta, jossa pelataan? .

Kun heität noinkin terävää kritiikkiä, miksi et kohdista sitä lainaamaani viestiin, jossa otettiin Valioliiga esimerkiksi? Toki tiedän vastauksen.

Toiseksi, et kai kuvittele, että Venäjä tukee Jokereita Liigassa? Tuskin, sentään sinäkään. Niinpä Jokerien omistajiin liittyy olennaisesti se, että Jokerit pelaa Venäjän johtamassa KHL:ssä. Ellei pelaisi, ei olisi venäläisiä rahoittamassa ja omistamassa. Näin ollen omistusta ja Venäjän johtamaa KHL:ää ei voi erottaa edes kovinkaan valkopesijä toisistaan.

Viime kädessä omistajankin osalta kyse on arvoista. Näin on aina yrityksistä. Aina. Mielenkiintoista nähdä, kuka on se uusi paisti, jolle Venäjän arvot sopivat.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Chelseaan, PSG:n ja Leicesteriin viittaavat.

Luuletteko, että kannattajakunta ei reagoisi, jos Chelsea siirtyisi pelaamaan RFPL:ään, PSG Quatarin paikallissarjaan ja Leicester Thaimaan sarjaan?

Kuten joku sanoi, on omistajia - ja on omistajia. Kannattajan kannattaa aina miettiä, mitkä ne omistajan motiivit on. Kuten täällä todettiin, ei kukaan pumppaa 15 miljoonaa vuodessa rakkaudesta suomalaiseen jääkiekkoon.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Chelseaan, PSG:n ja Leicesteriin viittaavat.

Luuletteko, että kannattajakunta ei reagoisi, jos Chelsea siirtyisi pelaamaan RFPL:ään, PSG Quatarin paikallissarjaan ja Leicester Thaimaan sarjaan?

Kuten joku sanoi, on omistajia - ja on omistajia. Kannattajan kannattaa aina miettiä, mitkä ne omistajan motiivit on. Kuten täällä todettiin, ei kukaan pumppaa 15 miljoonaa vuodessa rakkaudesta suomalaiseen jääkiekkoon.

Jalkapallossa ei ole vastaavanlaista kansainvälisä/monikansallista pääsarjaa. Parempana verailukohtana olisi se, että joku Trumpin frendi ostaisi jonkun Kandalaisen OHL-joukkueen, ja siirtäisi sen NHL:n laajennusjoukkueeksi. Joku tykkäisi, joku ei.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Jalkapallossa ei ole vastaavanlaista kansainvälisä/monikansallista pääsarjaa. Parempana verailukohtana olisi se, että joku Trumpin frendi ostaisi jonkun Kandalaisen OHL-joukkueen, ja siirtäisi sen NHL:n laajennusjoukkueeksi. Joku tykkäisi, joku ei.

Ei jääkiekossakaan ihan vastaavaa ollut, kunnes Putin sellaisen perusti. Euroopassa siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös