Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Jokereiden omistajakuviot – kuka tätä laivaa ohjaa?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana DR_J, 21.04.2018 klo 11.31.

 1. Suonikohju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Reds, Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Jos siellä on jokeri hihassa ja venäläinenliigalisenssi, niin tervetuloa. Muuten jostain pelaamalla, Ei tää niin vaikeeta oo. Viharakkaus on ihan käsin kosketeltavaa edelleen.

  Siitä on niin saatanan kauan ku Suomessa ootte pelannu. En tiiä teiän lisensseistä ja sopimuksista. Rummuttakaa nyt siellä............
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2018 klo 21.23
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kun Valioliigan esille nostit, viedäänpä pohdinta sitten siihen. Aika harvassa on ne seurat isoissa lajeissa huipputasolla, joiden a) omistajuus on ulkomailla, b) seura pelaa pelkästään ulkomaista sarjaa. Mainitsemiesi seurojen Liverpoolista Arsenaliin fanit tuskin katsoisivat tilannetta, jossa oma seura siirtyisi pelaamaan esimerkiksi Italiaan. Äkkiä näköjään takki kääntyy ja nyt kelpaa Jokerien kokonaan ulkomainen omistus joillekin KHL-faneille. Vaikka kiinalainen. Viikko vielä, ja varmaan käy Rotenberg 100 %, kunhan antaa 1,5 miljoonan pelaajabudjetin?

  Oma näkemys on, että venäläiset pitävät Jokerit "suomalaisena" siten, että "pääomistaja" on suomalainen ilman Venäjän passia. Rotenberg toteutti hieman tuohon suuntaan olevan operaation jo Långvikissa. Venäläisten mielestä tämä on tärkeää, koska Jokerit on miellettävä suomalaiseksi seuraksi, ja siihen tarvitaan suomalainen "pääomistaja". Kuten aiemmin totesin, jos uusi "pääomistaja" on kovaa tasoa, hän saa tässä tilanteessa venäläisiltä Harkimoa paremmat ehdot mm. pelaajabudjetin muodossa. Toki täytettä myös omaan taskuunsa, mutta fiksu hoitaa sitä myös enemmän Jokereille, ei van itselleen.

  Niinpä omistajan vaihtuminen voi koitua Jokereille pelilliseksi eduksi, jos löytyy sopiva taho.
   
 3. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Esimerkissäsi Liverpoolin / Arsenalin siirtyminen italian sarjaan tarkoittaisi pelillisesti tason laskua.

  Jokereiden tapauksessa Liiga--> KHL tarkoitti pelillistä upgradea. Tässä on pieni ero.
   
 4. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Putinin soft power -kokeilu voi hyvinkin epäonnistua, ei siinä. Olennaista ei kuitenkaan ole kysyä sämpylänjakajilta miltä soft powerin vaikutuksen alla oleminen tuntuu vaan sitä, miten suhtautuminen Venäjään on muuttunut KHL-taipaleen myötä: onko se pelkkää paskaa vai onko se sittenkin ihan paikka muiden joukossa, jossa tehdään oikeastaan ihan hyvääkin ja viedään eteenpäin esim. jääkiekkoilua. Niin, tätä on soft power, asenteiden hienovaraista muokkaamista, ei mitään suoranaista aivopesua.

  Mitä tulee taloudelliseen hyötyyn niin sitä eittämättä löytyy, siinä missä Fortuminkin idän seikkailuissa löytyi silloin aluksi. Ongelma onkin se, että jos kaiken arvon voi mitata rahassa, päädytään lopulta huoraamaan eniten maksavalle ja lopulta käteen jää musta pekka. Mutta ei siinä, nauti siitä hapankaalista, sitä lienee tarjolla vielä monen vuoden ajan.
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tästä asiasta on tulossa tutkimus tekijänä Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg. Lisätietoa tästä. En tiedä käsitteleekö Forsberg laajemmin KHL:n ja Venäjän suhdetta, mutta Venäjällä käydään parhaillaankin kriittistä keskustelua KHL:stä. Yksi Venäjän suurimmista kiekkomedioista (Championat.com) kirjoitti viime viikolla, että SKA on ylittänyt rajan, jossa SKA:n etu merkitsee Venäjän ja KHL:n edun ristiriitaa. SKA tulisi saada aisoihin ja viimeisen esimerkki oli, kun SKA:n ensi kauden valmennukseen on "ryöstetty" Traktorista valmentaja, jonka pitäisi kehittää itseään ja kiekkoa muualla kuin SKA:ssa. Tuo vain esimerkkinä.

  Itse odotan mielenkiinnolla Forsbergin tutkimusta. Toistaiseksi hän on kertonut, että KHL on Venäjälle vähintäänkin yhtä paljon positiivisen imagorakentamisen kuin vaaralliseksi katsotun informaatiovaikuttamisen väline.

  Siinä pohtimista. Myös Jokerien tuleville/tulevalle "pääomistajalle".
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Niin. Se ei täällä Suomessa todellakaan toimi, koska täällä jengi on sen verran hyvin perillä asioista. Joissain muissa paikoissa tämä kuitenkin toimii oikein hyvin.

  On olemassa maita, kaupunkeja ja yhteisöjä, joissa venäläinen valtiojohtoinen urheiluviihdeohjelma nähdään positiivisena asiana, koska viihde on laadukasta ja sen työllistävä vaikutus on melko suurta. Suomessa kuitenkin onneksi muistetaan, että mm. KHL:ää pyörittää rahansa Krim-, veronkierto- ja muita projekteja diktaattorille duunaava joukko oligarkkeja. Siis sakki, joka ryövää oman maansa kansalaisia ja muiden maiden alueita ihan sumeilematta. Täällä ei hyväksytä sellaista, koska täällä soft power ei toimi!

  No! Wait!
  Lainaus:
  Käännetään se Timchenkon, Rotenbergien ja muiden saama raha tosiaan positiiviseksi. Koska työllistävä vaikutus. Koska pelin taso. Koska mikä tahansa tekosyy, ettei tarvitse myöntää, että Jokerit on seassa sellaisessa liemessä, jossa keitellään myös aivan valtavia globaaleja rikoksia. Mutta Venäjän soft power ei tosiaan toimi!
   
 7. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  No on kyllä mielenkiintoista. On ne aika velhoja siellä Venäjällä. Ihan hirveän monesta maasta en muodosta mielipidettä jääkiekko- tai jalkapallosarjan perusteella, mutta ehkä venäläiset onnistuvat siinä missä Espanja, Italia, Englanti, Kanada, Brasilia, Argentiina ja muut epäonnistuvat.

  Tässä on nyt muutama vuosi jo ehditty katsoa KHL-Jokereita, joten suurelta yleisöltä voi tosiaan alkaa jo kysellä. Tutkimustuloksia odotellessa.

  Itse katson pelejä telkkarista, näen venäläistä jäätä venäläisessä ladossa olevassa askissa. Sitten on studioisännät, joskus harvoin seuraan livenä tulosseuranta Ilta-Sanomissa. Mitähän tämä kaikki nyt kertookaan Venäjästä jäähallien ulkopuolella? En ihan saa tarttumapintaa. Taitavia äijiä pelaamaan, samoin länkkäripelaajat, joiden osallistuminen sirkukseen venäläisjoukkueiden paita päällä ei muuten huolestuta ketään. Taas lähti kuulemma pari petturia Jypistä Putinin mannekiineiksi. Miten ne kehtaavat?

  Mitäs muuta sitten? Vaikuttavatko venäläiset pelaajat NHL:ssä mielipiteeseeni Venäjästä? Don't think so. Onko suhtautumiseni Donald Trumppiin suppeampi, koska seuraan NHL:ää, NBA:tai ja NFL:ää? Arvatkaa.
   
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Oh, honey! Yrittäisit edes ymmärtää lukemaasi.

  Ei, kyse ei ole pelaajista, ei toisenlaisista sarjoista eikä toisenlaisista valtioista. Kyllä sä tämän ymmärrät jos keskityt. Vai onko kyse siitä ettei haluta tai ei mukamas haluta ymmärtää, koska Jokereissahan ei saa olla mitään näin isoa rakenteellista vikaa.
   
 9. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Mitäs mieltä olet Rosatomin ydinvoimalasta? Mitenkäs nämä viimeisien vuosien kohut lapsiasioissa? Entäs Venäjän median suoranaiset valheet Suomen tekemisistä? Mites se kaasuputki? Paljonko sinua enää kiinnostaa kun se raja meni jo? Minullakin raja meni jo aikaa sitten, naapurissa asuu oikein mukava venäläinen pariskunta, talossa useampia, minä tunnen aivan helvetisti venäläisiä ja he tuntee minut, ollaan todella hyvissä väleissä. Minua myös haukuttu täällä aika paljon Putlerin kätyriksi, hyödylliseksi idiootiksi jne. Viimeksi tänään taisi olla viimeiset vihjaukset.

  Väitätkö että ihan se ja sama? Ketään niistä 10 000 jotka siellä hallilla on per peli tämä touhu ei manipuloi millään tavalla lientymään suhtautumisessaan tuohon idässämme olevaan kleptokratiaan? Jos kehtaat ihan oikeasti väittää moista, niin minä väitän sinun puhuvan paskaa! Totta helvetissä sillä on vaikutusta, kaikella on! Siinä on vain melkoinen ero että haluaako ymmärtää, vain tuomita, vai vain uskoa. Se mihin porukkaan sinä kuulut on sinun päätöksesi ja minä vaihdan kuulumiset naapurieni kanssa huomennakin. Se ei muuta tuota toimintaa yhtään paremmaksi. Sinne Englantiin on Venäjältä melkoinen matka. Mun kodista muutaman kerran lyhyempi kuin Helsinkiin.
   
 10. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Tälleen ihan ajatusleikkinä kun tuolla Valioliiga otettiin esille: Eikös Jokerien liigassa-pelaaminen vasta olisikin Venäläisen ylivoiman esittelyä? Paita puhtaaks kaikista sponsoreista miinus Gazprom/Rosatom/mitä näitä nyt on ja venäläisellä rahalla maksetuilla pelaajilla dynastia päälle!
  Katsokaa kuinka Venäläinen raha ja valta saa perinteiset suomalaiset kiekkojoukkueet näyttämään harrastelijoilta!

  Tyhymiähä ne ryssät oli ku Jokerit koheloon siirsi.
   
 11. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuo reitti oli ihan normaalia vielä parikymmentä vuotta sitten. Mutta milloin viimeksi Liigaan on joku pelaamalla noussut tai edes päässyt yrittämään sitä? Silti Liigan joukkuemäärät on kummasti lähteny käsistä. Kabinettinousut on nykyään se uusi normaali.
   
 12. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No mulle se on sama.

  Vastustan ajatuksia venäläisistä kaasuputkista, ydinvoimaloista, kasvavista vähemmistössä joita "pitää suojella", tonttiostoista jne. jne. KHL tai se missä Jokerit pelaa ei muuta suhtautumistani milliäkään. Muista ihmisistä tai muista katsojista en osaa sanoa. Tutkikaa. Tehkää gradu. Aikaa on kulunut. Matskua on saatavilla kunhan vaivautuu tutkimaan.
   
 13. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  Tätä ajatusleikkiä muuten leikin kanssa yksi päivä. Paljon puhutaan siitä soft powerista niin mikäs sen näyttävämpää kuin hallita liigaa kaupungista ja maakunnasta toiseen venäläisellä rahalla venäläisessä hallissa pelaten. Luonnollisesti Snarok valmentajana. Toi sitä alistamista olisi eikä se, että venäläiset maksaa Suomalaisten sirkushuvit.
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mä jaksan väittää ilman yhtään tarkempaa tutkimusta, että noin suuntaa-antavasti 80% on hallilla vain käyttämässä muutaman tunnin arvokasta vapaa-aikaansa ja viihtymässä jääkiekkoviihteen parissa joko yksin, perheiden tai asiakkaiden kanssa ja niiden suhtautuminen Venäjän politiikkaan ei ota yhtään askelta mihinkään suuntaan sen jääkiekkotapahtuman vuoksi. 19% sitten on todennäköisesti hyvinkin vittuuntuneita Jokereiden omistussuhteisiin ja taustasäätöihin, mutta käyttävät silti ajoittain sen muutaman tunnin vapaa-aikaansa viihteen parissa. Niidenkään suhtautuminen Venäjän politiikkaan tuskin muuttuu yhtään mihinkään tuon tapahtuman johdosta. Sitten on se 1% niitä venäläisten joukkueiden faneja, joista nyt ei tämän asian suhteen tarvitse sen enempää ajatella miten tapahtuma vaikuttaa heidän suhtautumiseensa Venäjän toimiin. Jääkiekon seuraaminen on kuitenkin selvästi suurimmalle osalle katsojista vain yksi tapa viettää ajoittain vapaa-aikaansa ilman sen suurempaa poliittista agendaa, ison kuvan hahmottamista tai varsinkaan siitä jatkuvasti loukkaantumista.
   
 15. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Olkaa tyytyväisiä niin kauan kuin löytyy halukas maksaja Jokerien leikeille KHL:ssä. Sitten kun ne rahahanat lyödään kiinni, niin oletettavammin sekään ei ole hyvä. Tosin sitten voidaan harmitella sitä kuinka ikävän tempun rotta & co tekivät Jokereille, eli heidän vikahan se sitten tuossa tilanteessa olisi vaikka Jokerien johto itse valitsi idän suunnaksi. Valittuun linjaan keskiverto kannattaja ei voi käytännössä mitenkään vaikuttaa - eivätkä Jokerit itsekään enää koska ovat kulmakarvoja myöden liisterissä ko. kuvion kanssa.

  Kannattamansa joukkueen voi valita - harvemmin voi valita kuka (tai mikä taho) sen joukkueen omistaa tai toimintaa rahoittaa, ja mihin suuntaan hän haluaa kumartaa. Se taho joka tuollaiseen kuvioon sijoittaa rahaa noinkin merkittäviä summia määrää kyllä suunnan - ja millaisia nuotteja lauletaan. Näinhan se vaan on. Pirun kanssa kun lähtee tanssimaan kannattaa yleensä olla tarkkana.

  Mikäli pitäisi tulevaisuutta ennustaa - joka tunnetusti on hankalaa - niin veikkaisin jotain sen suuntaista, että tuo idän ekskursio ei tule kovin mukavasti loppuviimeksi Jokerien kannalta päättymään.

  Jääkiekkoa voi toki katsoa ilman helvetillistä poliittista savuverhoakin. Siellä kentällä se politiikka & soft power unohtuu. Ainakin hetkeksi.

  edit: olikin muuten hauska "yhteensattuma" ; Hjallis ilmoitti luopuvansa Jokerien omistuksistaan lähes samaan aikaan kun laittoi uuden poliittisen liikkeensä uunista ulos toveriensa kanssa. Hjallis pelimiehenä ei tietenkään halua olla liikaa itään naimisissä nyt kun on omaa poliittista liikettä ja kaikkea.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2018 klo 10.58
 16. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Nyt on vähän sellainen olo, että puikoissa hääräisi Edward J. Smith ja Kristoffer Kolumbus. Siinä todellinen merenkäynnin tehoduo, ensimmäinen kolhi Titanicin jääkuutioon ja jälkimmäinen luuli löytäneensä Intian. Kova oli vauhti, mutta osamoilleen vituiksi meni kummallakin.
  Kolumbuksen puolustukseksi voitaneen mainita että karttapalvelu oli kovin vaillinainen. Mutta kunnon kapteeni olisi huomannut tuon tähdistä.
  Nyt ei sekstantit eikä Googlemapsit paljon auta.
   
 17. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Taisi olla luopuminen edellytys, jotta pääsee panostamaan politiikkaan isosti. Ei voinut tulla asian kanssa julki aikaisemmin.
  Lainaus:
  Hallis kysy lapselta, että olisko KHL hyvä. Kysyi se neuvoa!
   
 18. hartzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  En pohtinut sarjoja tässä, ainoastaan omistajapohjaa ihan vaan esimerkkinä, että asia ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Jopa NFL:ssä on seuroja, joita ei omista amerikkalainen taho. Toki, jos kotimarkkina on niin iso ja vahva, että löytyy rahoittajia, niin hyvä niin.

  NHL on kahden maan liiga, Alppiliigassa pelaa joukkueita eri maista ja uskon kehityksen menevän siihen suuntaan muuallakin Euroopassa, myös pohjoismaissa ennen pitkää, jollei paikalliset liigat löydä jotain tapaa kilpailla isompien liigojen kanssa taloudellisesti.

  Kuten aiemmin jo totesin, en itse mitenkään halua pelkästään ulkomaisia omistajia Jokereille, mutta tällä hetkellä en näe Suomesta löytyvän tahoa, joka pystyisi tarjoamaan Jokereille sen taloudellisen sitoumuksen, mitä tarvitaan. Joku instituutionaalinen tahoa voisi sellainen olla, mutta Suomessa yritysten seuraomistamisesta ei taida olla yhtään esimerkkiä historiasta, pl. Sanomien pieni osuus Jokereista aiemmin?
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Oikeassa olet sen suhteen, ettei Suomesta löydy kaiketi tahoa, jossa omistaja tai jokin muu taho lapioi 10-15 miljoonaa vuodessa tappioihin. Pienessä mittakaavassa löytyy esimerkkejä yritysten omistuksesta. Vaikkapa Sarajärven yhtiöineen omistama Veikkausliigassa pelaava SJK, ja taisi rakennettaa stadioninkin.
   
 20. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Veikkausliigassa on useita mesenaatteja. Lyytikäiset Klubissa (joka tosin on muuttunut moneymakeriksi), Lahti KuPSissa, Håkans Interissä ja Sarajärvi SJK:ssa. Näistä ei ole kuitenkaan kukaan sellainen, jolla olisi ihan tolkuttomat tappiot mielessä jo noin lähtökohtaisesti. Toki SJK teki viime vuonna todella huonon tuloksen, vaikka oli uusi stadion ja samaten KuPS on tehnyt suuriakin tappioita, mutta silti puhutaan ihan eri asioista kuin jostain kymmenistä miljoonista.

  Paperitehdaspaikkakunnat kuten Valkeakoski, Myllykoski, Pietarsaari jne. olivat aikanaan sellaisia, joissa se tehdas maksoi niiden joukkueiden toiminnan. Nykyisellään on hirveän vaikea ajatella, että joku yritys lähtisi samaan. Ainakaan tuollaiseen, missä puhutaan noin suurista summista. Supercell-miehillä voi olla rahaa laittaa miljoona tai pari vuodessa Tepsin tappioihin, mutta kyllä se heilläkin tuntuisi, jos menisi äkkiä vaikkapa 50 miljoonaa. Eikä se joukkueen pelaaminen KHL:ssä toisi mitään lisäarvoa tuollaiselle henkilölle siihen verrattuna, että joukkue pelaisi kotimaanliigassa ellei sitten ole kysymyksessä businekset Venäjän hallinnon kanssa tai joku rahanpesu.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Totta ja @scholl onhan noita enemmänkin. Jokerien osalta käytännössä varmaa on KHL:ssä jatkaminen ja lähes yhtä varmaa se, että Harkimo korvataan suomalaisella.
   
 22. Wäinö#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
  Kyllähän tämä pahasti vaikuttaa siltä, että koko KHL-projekti oli lopulta Harkimolle keino saada Jokereista edes jotakin ja samalla myös Hartwall-areenasta. Taloudellinen yhtälö ei tainnut Jokereissa ja areenassa koskaan toimia oikein kunnolla ja tämä oli keino saada jonkinlainen korvaus. Oliko Harkimolla lopulta oikein edes muita vaihtoehtoja? Puheet seuran kehittämisestä yms. ovat aika lailla pelkkää sumutusta, jos omistuksesta luovutaan lopulta näin helposti. Harkimo oli ainoa, jolla oli edes jonkinlainen vipuvarsi venäläisiä omistajia vastaan ja ainakin periaatteessa mahdollisuus vetäytyä KHL:stä. Luopuminen jo tässä vaiheessa kertoo mielestäni jotain oleellista neuvotteluista, jotka käytiin KHL:ään siirtymisestä ja siirron ehdoista. Vaikuttaa siltä, että Harkimo oli valmis luopumaan seurasta osana siirron ehtoja, kunhan vain rahaa liikkuu tarpeeksi.
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Mä olen jäänyt siihen käsitykseen, että hallin myyminen oli maali ja sen takia uhrattiin myös Jokerit.
   
 24. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Cobol, long time no see. En ole kauheasti ajatuksia Jokereiden tulevaisuudelle uhrannut, mutta selitä mulla pari juttua...

  Kun Jokereiden kirjanpidossa/taseessa on "takamatkaa" tappioiden muodossa luokkaa 50 miljoonaa, niin kuka tai mikä suomalainen taho on valmis ottamaa ne kantaakseen muistaen, ellei kirjanpitolaki ole kymmenessä vuodessa muuttunut, että nuo jo kertyneet tappiot on paikattu taseeseen oman pääoman ehtoisella osakaslainalla, joiden vastuu on ja pysyy, kunnes ne on yhtiön verovapaasta, jakokelpoista osingosta saatavissa takaisin? Ennen vanhaa se ainakin meni niin, että verotetusta voitosta pystyi jakamaan osinkoa vain 10 % siitä summasta, joka oli kertynyt tulokseen. Korjaa, jos asia on muuttunut tai muistan väärin.

  Minusta tuntuu mahdottomalta ajatukselta, että kukaan/mikään täysipäinen taho tai henkilö ottaisi nuo vastatakseen semminkin, kun yhtiön lähihistoria on vahvasti tappiollinen, eikä ole näköpiirissä mitään, joka muuttaisi yhtiön kannattavuuden nykytasosta mihinkään.

  On myös kovin suuri kysymysmerkki, että Jokerit menisi vanhojen tappioiden ja oletetun huonon tuloskehityksen takia venäläisille nykyomistajille päämääränä kuitata esim Hjallis ulos siten, että Hjallis vapautuu vanhoista vastuista ilman, että käsi kävisi syvällä taskussa.

  On myös kovin suuri kysymysmerkki, miten kävisi suuren yleisön lojaliteetille kannattamaansa seuraa kohtaa, mikäli side suomalaisuuteen häviäisi, eikö totta?

  Jos/kun Jokereiden tappiollisuutta ja tuloskuntoa selitetään seuran julkisuusarvolla KHLssä, joskus kai se järki naapurissakin loppuu.

  Jos vanhat merkit paikkansa pitää, Hjallis keksii jonkin keinon, jossa käsi ei käy omassa taskussa ja julkisivu säilyy, vaikka joku silta taustalla saattaisi palaakin.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  No terve, mukava kuulla sinusta!

  Lainaus:
  Minusta Jokerit tulisi asettaa moraaliseen selvitystilaan ja tiukentaa samalla Suomessa valtio-omisteisten yhtiöiden ehtoja tukea Venäjän korruptioliigoissa pelaavia seuroja. Mutta. Niin ei tule käymään, vaan huippujuristit veivaavat tilanteen sellaiseksi, että toiminta voi jatkua. Mitä kaikkia tapoja käytetään, en tiedä. Ja jos suoraan sanon, ei kovin paljon kiinnosta. Muutama lain eri puolia nuoleva tapa tulee mieleen, mutta katsotaan.

  Lainaus:
  Tarjous tuleekin olemaan kova, jos venäläiset meinaavat jatkaa Jokerien tietä KHL:ssä. Esimerkiksi 5-8 miljoonaa keulakuvana olemisesta sopimuskaudelta. Samalla jatketaan sopimusta, jossa venäläiset kantavat kaikki taloudelliset vastuut ja pumppaavat seuraan vaikkapa 15 miljoonaa vuodessa päättäen itse, miten ne kirjataan ja mitä osia Jokerien liikevaihdosta menee suoraan venäläisille. Jos venäläisten paketti menee kiinalaisille, venäläiset todennäköisesti maksavat edelleen kaikki kulut, mutta nyt omistaja olisi puhtaampi. Kiinalaisia tappiollinen jääkiekko Suomessa ei voisi vähempää kiinnostaa.

  Lainaus:
  Harkimo vapautuu, jos venäläiset niin haluavat. Pidän 99 prosentin varmana, että osakassopimus sitoo molempia osapuolia myymästä osuuttaan kolmannelle osapuolelle ilman, että toinen osakas sen hyväksyy. Tämä on normaali käytäntö. Lisäksi Harkimo totesi 2017, että Arenaa ei taatusti ole myyty kiinalaisille, koska hän ei siitä tiedä. Toisin sanoen, edes omistamaansa Arenaa venäläiset eivät voineet myydä ilman ennakkoilmoitusta Harkimolle. Tällöin pidän selvänä, että osakassopimus rajoittaa myyntiä kertomallani, yleisellä tavalla. Venäläiset ovat itse halunneet ymmärtääkseni Harkimosta eroon, joten kyllä heille on exit olemassa. Uskonpa jopa, että rahaa kulkee siinäkin Harkimon (yhtiön) suuntaan, kuten näissä on tapana.

  Lainaus:
  Eikö se ole jo isolti häviämässä? Jokereita käy katsomassa ihan eri porukat kuin ennen. Ympäri Suomea, ja seurahan haluaa profiloituakin Suomen Jokereiksi. Mitä tulee omistamiseen, Suomessa en usko olevan ongelma, vaikka Putin tulisi suoraan omistajaksi ja omistaisi 100 % Jokereista. Korkeintaan päiväkodit saisivat puuhaa, kun lapset olisivat heiluttelemassa Suomen ja Venäjän lippuja kun setä Putin olisi katsomassa peliä. Jokerien otteluissa - kuten muissakin - käy väki, jota ei politiikka tai omistajat kiinnosta. Eikä sinänsä tarvikaan kiinnostaa.

  Lainaus:
  Luulenpa, että jos venäläiset pysyvät Jokereissa, he kyllä keksivät tapoja hyödyntää Jokereita. Tärkeintä lienee kuitenkin se, että Putin voi olla tyytyväinen Jokerien otteluista Venäjällä. Antaa Venäjällä hyvän kuvan siitä, että Putin on rauhan asialla ja länsimaat tukevat. Toissijaisesti Jokerien vieraaksi tulevat joukkueet antavat kuvaa Venäjästä ja luovat mahdollisuuden myös Suomessa asuville venäläisille kokoontua otteluun. Tätä puolta tutkitaan parhaillaan, joten kuullaan myöhemmin tarkemmin.

  Ja ihan kuriositeettina: Trumpin jo potkut saanut avustaja oli katsomassa Jokerien peliä vähän ennen Trumpin valitsemista pressaksi. Liekö vahingossa osunut paikalle, vai tapasiko samalla Putinin lähipiiriä - eli Jokerien isoja omistajia.

  Lainaus:
  Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Harkimo tekee kohtuullisen tilin exitillä, ja joidenkin muiden taskut palavat.