Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Jokereiden omistajakuviot – kuka tätä laivaa ohjaa?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana DR_J, 21.04.2018 klo 11.31.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Täällä Jokerien hovitoimittajaksikin väitetty Pekka Jalonen kertoo IL:sta, että Kremlistä (tässä tapauksessa Timtshenko) ollaan nyt kysymässä uuden omistajan luotettavuutta. Ja että Selänne ei lähde pakoteoligarkkien kanssa bisneksiin, muuten kyllä lähtisi. Ja että Kurri ei kerro, vaan naureskelee. Jalonen löytyy tästä.

  Kuten @C.Orr yllä kirjoittaa, Sedu Koskinen olisi yksi mahdollisuus. Kaupungilla kerrotaan huhuna kuitenkin, että Kreml pohdiskelee parhaillaan, olisiko Jorma Jokela sopiva. Jokela omistaa Ferratumin, joka on listattu Saksassa pörssiin. Ferratum on jo nyt Jokerien taustalla (yksi yhtiöistä), joten sinänsä varmaan mahdollinen. Itse epäilen, koska ongelmat ovat samat kuin Teemu Selänteellä: bisnekset saattaisivat kärsiä, jos yhteistyö pakoteoligarkkien kanssa laajenee.

  Ferratum on laajentunut ympäri maailmaa, joten tässäkin mielessä Venäjän markkinat on varmaan ollut pitkään harkinnan ja kenties valmistelun alla. Jos toteutuisi omistajana - mitä siis epäilen vahvasti - olisihan Jokereissa mielenkiintoiset omistajat: pakoteoligarkit ja pikavippikeisari uuden ajan airueina.
   
 2. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tätä olen itsekin joskus kelannut.

  Mitenköhän tämä skenaario olisi rikkonut Jokerit leirin? Omistajina "krimin roistot" mutta jäällä Jokerit ylivoimainen. Olisikohan tämä kelvannut enemmistölle?

  Mutta hei, mites se pelin taso tässä tapauksessa?
   
 3. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  On omalla tavallaan huolestuttavaa joskin samalla säälittävää, että edelleen löytyy henkilöitä joilla näyttää olevan motiivina vähätellä Venäjän tekemiä rikoksia niin kansainvälistä yhteisöä kuin yksilöitäkin vastaan. Vähättelemällä Venäjän rikoksia tulee samalla häpäisseeksi niin malesialaisen matkustajakoneen uhreja kuin Syyriassa kaasulla tapettuja lapsia ja naisia. Sitä ne "Krimin roistot" ovat, jotka niin leikkisän vähättelevästi laitoit lainausmerkkeihin. Joillekin pelin taso ja this is KHL! painavat vaakakupissa enemmän. Arvovalintojahan nämä ovat. Jopa niille, joilla ilmeisesti on omiakin lapsia.

  Mutta kelaa vain jatkossakin tuota skenaariota, jonka yhtälö on mahdoton. Senhän toki tiesitkin. Ihan kuten Arenan pakotteisiin liittyvät faktatkin.

  Mitä tulee ketjun aiheeseen niin kiitos @Cobol linkistä. Minulla ei ollut ajantasaista tietoa siitä, että RRotenberg on vetäytynyt noin sivuun Jokereiden toiminnasta. Aikataulujen venyminen Jokereihin liittyvissä kysymyksissä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Jokereiden uusi rahoitussopimuskin venyi kuukausikaupalla joten ei ole ihme, että Jokeriomistuksen kauppaaminen venyy myös. Ostajaehdokkaita kun ei liene jonoksi asti.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 11.09
  Ränse, HOOLIGAN_, Veri ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 4. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei tarvi loukkaantua joka viestistä, ihan ajatuksen tasolla kysyin. Monelle tuo "ryssäliigan" pelaaminen on keskustelujen valossa ollut pahempi paha kuin omistajat.

  Pystyisitkö mitenkään löytämään Jokereiden ympäriltä mitään hyvää? Välillä voisi tehdä hyvää sullekin latailla läppärin sijasta Nissan Leafia ja omia akkuja. Tämä on vain jääkiekkoa.
   
 5. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Luulen ja toivon, että Sedu Koskinen sai aikanaan Hakasta näpeilleen sen verran pahasti että tuskin on kiinnostusta lähteä uuteen yritykseen vaikka ei omaa rahaa joutuisikaan peliin pistämään.
   
 6. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jos jotain hyvää, niin alan hiljalleen ymmärtämään niitä, jotka näkevät maailmassa jonkun juutalaisten ja illuminatin salaliiton. Niidenkin mielestä on varmasti käsittämätöntä, miten joku voi kehua syöneensä jenkeissä hyvää pizzaa.

  Yhdeksi ostajaehdokkaaksi nostettu Kurri, joka ei ole ainakaan suoraan kieltänyt asiaa, ei tunnu kyllä todennäköiseltä vaihtoehdolta
   
 7. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Ei ehkä ole kovin järkevää esittää päätelmiä loukkaantumisista. Se, että täällä ensin esität huolta siitä kuinka polarisoitunutta keskustelu on ja toisaalla kategorisoit kriittisesti KHL:ään suhtautuvat anti-Jokereiksi voisi kenties jollekin johtaa loukkaantumiseen. Minulle sellainen päätelmä edustaa köyhää ajattelua ja siksi sellaisesta en osaa loukkaantua. MItä tulee tuohon esiin nostamaasi skenaarioon niin tiedät kyllä hyvin itsekin sen yhtälön olevan mahdoton. Siksi sen esiinnostaminen on läpinäkyvää. Vähän niinkuin taannoinen Arenan pakotteisiin liittyvä "piikittelysi"

  Mitä tulee tuohon muuhun osaan tekstistäsi niin kiitos vain, en kaipaa neuvojasi. Ja kuten tiedätkin Jokereiden pelaaminen KHL:ssä ei ole vain jääkiekkoa. Sen todisteena mm. Krimin siltaprojekti, jota rakentavat Jokereiden vähemmistöosakkaat. Ja juuri siksi Jokeriomistuksen myyminen ei ole helppoa.

  Ainoa jota tässä on loukattu on Ukrainan valtion suvereniteetti. Mutta senhän sinä jo tiesitkin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 11.47
  HOOLIGAN_ ja -Ville- tykkäävät tästä.
 8. Hilavitkutin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tämän aamuisessa blogissaan Hjallis lopettaa kirjoituksensa:


  Nyt kun luovun, toivon että Jari ja Teemu olisivat jollain tavoin viemässä Jokereita seuraavat vuodet eteenpäin. Vuosien aikana olen tavannut monia hienoja ihmisiä ja ollut aina ylpeä meidän kannattajistamme. Vaikka välillä on jostain ollut erimielisyyksiäkin, nimenomaan Jokeri-faneja haluan erityisesti kiittää.

  Liekö siinä sitten tulevat (osa)omistajat kun sopimusasiat saadaan kuntoon. Vai onko Kuningas vaihtamassa lajia? ;)
   
 9. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  En tiedä ovatko Kurri ja Selänne tyyppeinä sieltä penaalin terävimmästä päästä, mutta kyllähän Selänteen jenkeissä asuvana pitäisi tietää minkä tason rikollisten kanssa puuhailisi jos Jokereihin mukaan lähtisi. Kurrihan mukana jo on, joten sitä ei joko haittaa tai sitten se ei vaan ymmärrä asiaa.

  Ihan siis mahdollinen skenaario, mutta toivottavasti miehet ovat varautuneet siihen, että päitä ei välttämättä pelkästään silitellä.
   
  HOOLIGAN_, -Ville-, Aces High ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 10. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Säälittävää tollainen anelu. Olisi Harkimo hoitanut seuran sellaiseen kuntoon, että ostajia olisi jonoksi saakka. Niin kuin pitäisi olla, kun yhtä Suomen suurinta ja tunnetuinta seuraa myydään. Ei tarvitse aloittaa keskustelua onko kaikista suurin ja tunnetuin.
   
  Nismo, HOOLIGAN_, -Ville- ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kurri on tehnyt hyvää duunia joukkueiden kasauksessa. En näe syytä epäillä hänen terävyyttään.
  Lainaus:
  Olisi pitänyt pystyä hoitamaan yks jäähalli tulosta tekeväksi. Kun ei pystynyt, niin meni seura pesuveden mukana...
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 14.26
 12. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Niin onhan se uskomatonta että tuota hallia ei kannattavaksi saatu. Hjallis antaa mediassa itsestään kuvan että myy vaikka turkulaiselle uppavan X-O veneen mutta ylivoimaiset puitteet pk-seudulla olevaa jäähallia ei saada kannattavaksi, huh huh!
   
 13. Ardbeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, New York Rangers
  Lainaus:
  En tiedä oliko kyseessä vitsi vai tosissaan heitetty, mutta muutamat kommentit kuitenkin kun tullut tuota firmaa ja alaa seurattua. Ferratum yhtiönä, jolla on pankkilisenssi Maltalla, tuskin lähtee ottamaan mitään riskiä pakotekuvioihin sekaantumisessa. Maltalla tilanne muutenkin vahvasti se, että kovia toimia tehdään rahanpesua vastaan, minkä suhteen ns. normaalitkin pankit ovat ongelmissa, joten tuskin tällaista riskiä olisi halua ottaa. Tuon lisenssin menettäminen tappaisi käsittääkseni liiketoiminnan useassa euroopan maassa, sillä monet maat vaativat pankkilisenssiä minkäänlaisen lainaustoiminnan pyörittämiseen.

  Toki Jokela tietysti yksityishenkilönä voisi Jokereiden kelkkaan lähteä ilman suoraa yhteyttä firmaan, mutta omistaessaan yli 50% Ferratumista, tuo yhteistyö heijastuisi pakosti firmaan. Rahaahan kaverilla on, mutta jotenkin yhtälö tässä ei täsmää.
   
 14. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Tuosta Jalosen kolumnista korvaan särähti kohta:

  Iltalehden tietojen mukaan osakekauppaa on pohjustanut kolmen miehen kopla, johon kuuluvat Harkimon lisäksi Jokerien vähemmistöomistaja ja rahoittaja Gennadi Timtshenko sekä erittäin kiireisen Timtshenkon oikea käsi Kai Paananen. Neljäs henkilö on se ”hyvä tyyppi”.

  Ensinnäkin multa on mennyt täysin ohi, että Kai Paanasella on jo yhteys Jokereihin edustaessaan Arenan omistajayhtiön hallituksessa Timtshenkoa.

  Lainaamani kohta on itselleni ainakin vähän epäselkeä teksti. Tarkoittaako Jalonen, että Hjalliksen osuuden ottaisi tuo kolmikko + "hyvä tyyppi", vai onko TimtshenkoPaanaset olleet vain mukana kartoittamassa tätä neljättä tyyppiä, joka ottaisi sitten ns. yksinään 51%?
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Suomeksi tuo tarkoittaa, että Timtsenko etsii uutta keulakuvaa, Paananen on palkollinen ja Harkimo hypää käskystä kirjoittamaan nimensä. Se "hyvä tyyppi" on bulvaani. Bulvaani tarvitaan, koska kukaan järjissään oleva ei halua loikata ehdokkaaksi pakotelistalle ja maksamaan KHL-pelaamisen kuluja.

  bulvaani – Wikisanakirja
   
  HOOLIGAN_, -Ville- & ss74 tykkäävät tästä.
 16. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Red Machine, HOOLIGAN_, -Ville- ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 17. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Lainaus:
  Etymologisesti "tolvana" lienee lähempänä kotimaista käyttötapaa. Alkukielen jumalkuvaan ja täytettyyn eläimeen liittyvät rinnakkaismerkitykset ovat jääneet lainautumatta. ;)
   
  HOOLIGAN_ ja C.Orr tykkäävät tästä.
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Mites olis muuten Keklu? Pitkään aikoinaan puhui, että tavoite on olla joku päivä NHL joukkueen GM, mutta nyt kun päässyt sitä hommaa jo jonkin aikaa tekemään, niin voiko nälkä kasvaa syödessä ja uusi tavoite noussut omistajaportaalle? Siinähän Jokerit voisi tulla taas sellaiseksi välietapiksi, niinkuin viimeksikin, matkalla GM:ksi.
   
 19. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lottovoitto ei kahta kertaa osu kohdalle :)
   
 20. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No jos tässä perjantain kunniaksi skidisti foliota, niin voisiko NHL lähettää Keklun vähän niinku tehtävälle Eurooppaan. Siis samankaltaista settiä niinkuin Stephen Elopin tehtävä Nokialla?
   
 21. kiwipilot Jäsen

  Jokerit taitaa olla kovin damaged good tällä hetkellä johtuen asioista joita tuskin tarvitsee täällä toistaa. Ei kukaan järkevä liikemies- tai nainen koske tuohon paskakasaan pitkällä tikullakaan. Ja hyvä niin.
   
  ss74 ja -Ville- tykkäävät tästä.
 22. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kyllähän tuossa on kiinan ja venäjän osalta kova markkinapotentiaali osaavalle ja uskaltavalle liikemiehelle. Jos joku ST1 pääsisi mukaan Kiinan ekologiabuumiin, niin olisihan siinä ihan käsittämätön potentiaali. Kuinka todennäköistö tai mahdollista tuo sitten olisi, niin se on oma kysymyksensä. Venjällä ja/tai Kiinassa markkinat toimivat vähän eri tavalla, kuin euroopassa ja länsimaissa. Jokerit voisi olla erittäin hyvä astinlauta idän markkinoille juurikin näiden olemassa olevien diilien vuoksi.

  Jännä sitten nähdä onko todellisuus luokkaa Jolle Harkimo vai joku oikea kovan luokan bisnesmies.
   
 23. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Jokereiden uudella enemmistöomistajalla tulee siis olla seuraavat ominaisuudet:
  • "Hyvä tyyppi"
  • Suomalainen
  • Hyvämaineinen
  Pitkän etsimisen jälkeen on sopiva ehdokas löytynyt. Henkilö tekee vain yhden päivän vuodessa varsinaista työtään, joten aikaa keskittyä Jokereihin on ruhtinaallisesti. Lisäksi kyseisellä henkilöllä on varsin kattava kokemus niin toiveiden lukemisista kuin niiden täyttämisistä. Toisin sanoen fanit pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan pelaajien hankintaan ja erityisesti niiden ehdottaminen on enemmän kuin suotavaa, uusi omistaja kun lukee hyvin mielellään "lahjatoiveita". Kyseinen henkilö on lisäksi erittäin tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella, joka tuo Jokereille ja KHL:lle valtavasti positiivista julkisuutta ulkomailla. Kyseinen henkilö on lisäksi kaupallistunut vuosi vuodelta, joka varmasti sopii niin Jokereiden kuin KHL:n taloudellisille intresseille. Tämä uusi omistaja on lisäksi hyvin suosittu jopa siinä määrin, että kerran vuodessa useat kymmenet tuhannet henkilöt ympäri maailmaa kopioivat jopa hänen pukeutumistyyliään. Eli Jokerit saavat ilmaista markkinointia ympäri maailmaa. Uuden omistajan myötä Jokerit tulevat saamaan uudeksi sponsorikseen ainakin Coca Cola Companyn. Ei ole kohta Jokerit enää vain "Koko Suomen Jokerit" vaan "Koko maailman Jokerit". Eikä paljon pakotteet paina uutta omistajaa.

  Lisäksi pikanttina yksityiskohtana mainittakoon uuden omistajan parran kasvu joka sopii jääkiekkogenreen kuin visiiri kypärään. Samalla se toimii pelaajille esimerkkinä siitä minkälainen play off parta voi parhaimmillaan olla. Jotkut sanovat, että kyseinen henkilö ei ole totta väittäen julkeasti hänen olevan utopiaa johon vain lapset tai lapsenmieliset uskovat. Samaahan KHL:kin on sanottu ja silti vain pelin taso on ja pysyy!

  Kyseinen henkilö tullaan uskoakseni julkaisemaan Jokereiden Joulukalenterissa 24 päivä Joulukuuta.

  Tai no, mistäs näistä koskaan tietää. Voihan se olla vaikka Joulupukkikin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018 klo 10.47
  BaronFIN, sekolust, DR_J ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 24. Moderaattorit Jäsen

  No niin. Eiköhän tämä hassuttelu riitä tältä erää.

  Moderaattorit
   
  jjoni, YamahaGPR & Titaani tykkäävät tästä.
 25. N.Vidic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Koska elämä on, tai sen tulisi olla lähtökohtaisesti uuden oppimista kehdosta hautaan, niin haluaisin tämän varjolla ujosti, mutta samalla nöyrästi tiedustella moderaattoreilta, mikä @C.Orr :n viestissä yllä vaatii jumalallisen väliintulonne? Lukaisin palstan säännöt läpi, ja ainoa pykälä, johon tässä voidaan sääntöjen puolesta vedota, on autoritäärinen 19§, joka lienee laadittu pohjimmiltaan yksilövapauden alistamiseksi moderaattorivallalle.

  Mitä vikaa on "hassuttelussa"? Parodialle tai toiseen palstalle kirjoittavaan henkilöön kohdistamattomalle ivamukaelmalle luulisi löytyvän tilaa, varsinkin kun sille on tilausta. Jokerien omistajakuviot (vrt. vaikkapa IFK:n alkukausi, pelaajapolitiikka, uuden hallin välitön valmistuminen, etc.) ovat sekavuudeltaan sitä luokkaa, että sille saa ja pitää osata oikeassa paikassa nauraa. IFK-puolella on muutama nimimerkki, jotka eivät juuri muuta kirjoitakaan, kuin viiltävää satiiria IFK:sta niin ikään hauskalla ja toisia loukkaamattomalla tyylillään. Satiiria palsta nimenomaan tarvitsee, eikä sitä saa muuttaa, vaikka (tässä tapauksessa) venäläisestä sarjasta kirjoitetaankin.

  Yhtä kaikki, hauska viesti, hempuli väliintulo. Luen huomattavasti mielummin mainittua satiiria, kuin vaikkapa keskenkasvuisten kirjoituksia otteluiden yleisömääristä ja niiden kehittymisestä kaksi viikkoa ennen peliä. Uskon että en ole tässä yksin.

  e. typo
   
  kekkis, BaronFIN, Aces High ja 12 muuta tykkäävät tästä.