Jokelan yläasteella Tuusulassa ammuttu

  • 285 436
  • 1 244

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Rankasti tuomitaan sairas nuori mies (nyt valitettavasti jo kuollut) suurelta osin tällä palstalla; moni on panemassa kärjistetysti sähkötuoliin. Mielipiteitä on moneksi, mutta minua moinen ajattelutapa hämmentää.

Sen sijaan uutisissa on ollut päivän mittaan fiksuja ajattelijoita ja lausuntojen antajia. Yksi niistä oli lukiopoika YLEn haastattelussa. Hän sanoi, että esimerkiksi veroja voisi alkaa nostaa ja panna yhteiskunta hyvinvoivaksi. Kyllä rahalla on muutakin käyttöä kuin porvarin lompakko ja osakesalkku.

Eiköhän tässä pitäisi alkaa vähitellen keskittyä tulevaisuuteen ja ennaltaehkäisemiseen. Ennemmin kuin sadatella, että "mistä näitä hulluja sikiää..."

Ei ihan auennut, mitä oikeastaan ajoit takaa tällä viestillä.
 

Viljuri

Jäsen
Pidät puffaamisena sitä, kun Tuomioja suurin piirtein repii Linkolan palasiksi - kyseenalaistaa vahvasti tämän teesit ja piikittelee älyllisestä epärehellisyydestä? Oletko siis sitä mieltä, että Linkola olisi parempi vaieta kuoliaaksi kuin paljastaa keisariksi ilman vaatteita?

Miten Linkola ylipäätänsä on päässyt julkisuuteen, sillä varmastihan 99 prosenttia kansasta tuntee hänet ainakin päällisin puolin vaikka ei ole lukenut sivuakaan hänen kirjojaan?

Siis tuollaisilla "ajatuksilla", jotka eivät muuten eroa suuressa mitassa näiden kirkonpolttajien ja murhamiesten ajatuksista ja ideologioista juuri missään muussa kuin tekstin stilisoinnin tasossa.

Vastaushan tähän on se, että kaveri kritisoi yhteiskuntaa ja maailmaa tavalla, joka jopa pelottavan läheisellä tavalla resonoi "älyköiden" monien omien ennakkoluulojen ja käsitysten kanssa. Ei ehkä nyt ihan ihmiskunnan joukkotuhonnan merkityksessä, mutta ainakin maailmanjärjestyksen, esimerkiksi mitä tulee Yhdysvaltoihin.

Ei ole sattuma, että Linkola aloitti 1960-luvulla. Toivottavasti kukaan ei enää tänä päivänä pääsisi tuon tasoisella debatilla akatemian lehtoon, mutta ei hyvältä näytä... (vaikka siis Linkolan konkreettinen sija ja paikka onkin läheisellä Havukka-aholla, pahaisen puron takana)
 
Viimeksi muokattu:

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Aika usein näissä tapauksissa, tai samankaltaisissa tapauksissa kysytään ihmeissään; Miksi kukaan ei tehnyt mitään? Miksi poikaa ei autettu ajoissa?

Suomessa puuttuu kollektiivisuus. Täällä eletään vain itseään varten eikä jakseta murehtia muista. Siksi täällä mätäneekin kuolleita omissa kodeissa.

Ja mua pelottaa, jos joku tulee esim. kimppuuni kadulla niin tuleekohan ketään auttamaan...? Epäilen.
 

jeke

Jäsen
Ei ihan auennut, mitä oikeastaan ajoit takaa tällä viestillä.

Ihan en kaikkia ketjun viestejä lukenut, mutta lukemistani monissa on paistanut suuri viha tappajaa kohtaan. Käytetään muun muassa kommentteja, että "toivottavasti poliisit iskevät kuulan kalloon". Koitin lyhyesti tuoda ilmi oman mielipiteeni eli sen, että pahasti häiriintynyttä ihmistä ei tulisi mielstäni tuomita millään tavoin.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Ja mua pelottaa, jos joku tulee esim. kimppuuni kadulla niin tuleekohan ketään auttamaan...? Epäilen.

Jos taas joku tulee auttamaan ja päällesi käynyt henkilö saa vammoja, saa kovimmat syytteet luultavimmin tämä auttaja. Surullista mutta totta.
 

Rocco

Jäsen
Vastataanpa kokonaisuudessaan näihin, kun kerran itse heitin kysymyksen ajankäytöstä esille.

Selvää toki on, että ei sinne suin päin rynnätä, mutta silti ajankäyttö ihmetyttää. Jos tuossa on kuitenkin lähes 4 tuntia väliä viimeisen laukauksen ja ampujan löytämisen välillä. Kyllä tuollainen koulurakennnus pitäisi tunnissa saada kuljettua huone huoneelta läpi, vaikka tarkkaa tietoa ampujan sijainnista ei ollutkaan ja vaikka sivullisia paikalla paljon olikin. Lisäksi pitää muistaa, että loukkaantuneetkin pitäisi saada mahd. pikaisesti hoitoon.

Ei tässä siis mitään syytellä poliisin suuntaan, mutta olisi vaan mielenkiintoista tietää tarkemmin aikataulusta.

Koulussa oli montasataa oppilasta. Miten helppoa ampujalle olisi ollut ampua uhrinsa, heittää aseet pois ja paeta koulusta muiden oppilaiden seassa pois. Poliisi ei varmasti voi päästää ihmisiä noin vain pois alueelta ilman heidän tutkimistaan, joten varmasti pelkkien evakuoitujen ihmisten kanssa käytetty aika vie kauan. Vaikka joku koululainen oli sanonutkin "tiesin heti kuka oli kyseessä", ei varmastikaan pelkkään tällaiseen lausuntoon voi poliisikaan luottaa.

Lisäksi tosiaan koulu on poliiseille tuntematon, kaikki paikat pitää tutkia ja tämä vie aikansa, kuten aiemmin on sanottukin. Ja ampuja löytyi jostakin etäisestä paikasta.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Koitin lyhyesti tuoda ilmi oman mielipiteeni eli sen, että pahasti häiriintynyttä ihmistä ei tulisi mielstäni tuomita millään tavoin.
Ai että kun on pahasti häiriintynyt, saa tehdä mitä vain ilman että tuomitaan? Hyvää yötä sullekin vaan...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
"Missä lasten äiti jo isi on, kun kasvatettavaksi jäivät he television, silloin kyllä tunnustetaan lapsi omaksi, kun kympit tuo hän kotiin kesälomaksi"
- Eppu Normaali jo vitun monta vuotta/ vuosikymmentä sitten
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ihan auennut, mitä oikeastaan ajoit takaa tällä viestillä.

Vasemmistolaiset arvot kunniaan ?
Hieman jäi hämäräksi täälläkin. Ja miten tämä liittyy ketjun aiheeseen.
Ei mitenkään.

Suomikuva maailmalla. Ainakin CNN:llä näytti olevan ihan oma raportoija paikalla, sanomassa että täältä ei ole mitään raportoitavaa. Heh.

Kyllähän tämä maailmanlaajuinen uutinen on. Bussi ojaan 100 kuoli. Ei uutinen. Hullu ampuu 8 koulussa. Uutinen. Pääasia on että tuo miehen alku on poissa keskuudestamme.

Mikä tuo Eero Kirralta taas olikaan, niin ei ollut ensimmäinen kerta kun sanoi asian niin kuin se on. Sama tsunami jutussa, kun joku tuotiin sisään.

Iltapulun kysymys suunnilleen että koska se pääsee kotiin.
Ei se pääse ikinä.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Aika hyvin ennustettu. Noi videot valotti asiaa aika hyvin ja nyt kun miettii tota ig-päiväkirjamerkintää niin samankaltaisuutta Columbineen on. Dominoefekti Suomeen tuli aika lailla jäljessä, mutta tuli kuitenkin.

Kaveri oli ilmeisesti käynyt keskusteluja häiskän kanssa. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli missä hän kertoi Pekka-Ericin hiljattain eronneen tyttöystävästään, jonka jälkeen suunta oli selkeästi huonoon ja tuhoisaan suuntaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Voi hevonvitunperse, että tämä asia ottaa päähän. Ei mulla vittu muuta. Pistää hemmetti itkettämään, nyt kun kun on se torjuminen ohitse, eli se helketin väheksyminen.
 
Viimeksi muokattu:

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi niistä oli lukiopoika YLEn haastattelussa. Hän sanoi, että esimerkiksi veroja voisi alkaa nostaa ja panna yhteiskunta hyvinvoivaksi. Kyllä rahalla on muutakin käyttöä kuin porvarin lompakko ja osakesalkku. Eiköhän tässä pitäisi alkaa vähitellen keskittyä tulevaisuuteen ja ennaltaehkäisemiseen. Ennemmin kuin sadatella, että "mistä näitä hulluja sikiää..."

Tietoisesti täysin otsikon ohi. Mutta. Hei Jeke yritätkö ottaa Jagsin paikkaa ?
Hän oli sentään Original.

Hakeuduppa kokeeksi vaikka tuonne mitä hallituksemme puuhaa ketjuun. Saat 200% varmuudella vastauksia. Ja jopa jatkokysymyksiä.
 

jeke

Jäsen
Ai että kun on pahasti häiriintynyt, saa tehdä mitä vain ilman että tuomitaan? Hyvää yötä sullekin vaan...

No joo. Tätä en ihan kuitenkaan tarkoittanut. Harmittaa jo, että avauduin koko ketjuun. Olisi pitänyt kirjoittaa pidemmin. No, lopetan tähän ja pahoittelen, että sain närkästystä aikaan.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Nämä murheelliset tapahtumat saavat aikaan myönteistä, mikäli ne aikaansaavat muutoksen siinä, että vanhemmat alkavat katsoa lastensa perään, kaverit toistensa perään ja muutenkin peräänkuulutettu yhteisöllisyys noin positiivisessa mielessä saa jalansijaa.

Sen sijaan tämän varjolla ei tule pöyhiä kaikkia yhteiskunnan ongelmia ja filosofoida vuositolkulla. Tämänhetkisen tiedon valossa minusta kyseessä on psykiatrisesti sairas, kiusattu yksilö. Joskus nämä yksilön ongelmat purkautuvat näin. Sitä ei voi estää millään. En usko, että esim. kyseinen kaveri olisi ollut innoissaan menossa hoitoon, vaikka yhteiskunta olisikin hoitoa tarjonnut joka käänteessä.

Niille joita suru koskettaa, osanottoni.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli missä hän kertoi Pekka-Ericin hiljattain eronneen tyttöystävästään, jonka jälkeen suunta oli selkeästi huonoon ja tuhoisaan suuntaan.

Ruotsin puolella ko. tyttö selittää, että "ei Auvinen mikään hullu ollut".
 
Sen verran vielä tästä asiasta omia mietteitä, että toivoisin todella syvästi, että tästä tapahtumasta voitaisiin unohtaa nimi Pekka-Eric Auvinen, voitaisiin unohtaa hänen kasvonsa ja ehkä hänen jopa hänen tekonsa. Toivoisin, että tästä tapahtumasta muistettaisiin hänen uhrinsa, heidän kuvansa ja heidän elämänsä ja se mitä kaikkea he jäivät elämässä paitsi, sen lisäksi että heiltä vietiin elämä väkivaltaisesti. Suuressa maailmassa murhaajat muistetaan, mitä jos kerrankin muistettaisiin uhrit, ehkä sillä voisi olla enemmän vaikutusta sille, ettei tälläistä enää tapahtuisi, sen sijaan että murhaajat kirjoitetaan historiankirjoihin.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sosiaalidarwinismia yhdistettynä vulgääritason nietzscheläiseen maailmankuvaan. Unohtamatta jonkinasteista henkistä alikehittyneisyyttä, toki. Kaverihan räjäytti sulakkeensa kun muija jätti. Uskomaton soppa.

Lempatuksi tuleminen kyllä räjäyttelee sulakkeita epävarmoilla ja siksi itsestään suuria kuvittelevilla ihmisillä, luonnollisesti monesti varsinkin nuorilla. Ei se minusta henkisestä alikehittyneisyydestä viesti. Yksinkertaistettuna se viestii siitä, että itseluottamus eli henkinen kantti on huono, tässä paino vahvasti sanalla yksinkertaistus.

Tämä tapaus lukiolaisena varmasti monella tavalla keskimääräistä lahjakkaampi älyllisesti, joskin se vähän tässä kaikessa nyt ihmetyttää, että mistä nämä vahvat uusnatsinmuotoiset isänmaalliset karjalatakaisin -aatteet nyt sitten ovat iskostuneet. Jotenkin kuvittelisi tuolla ymmärryksellä hoksaavan ne äkkiä kestämättömiksi, sattumanvaraisiksi ja sellaisina naurettaviksi. No, nuoret voivat olla samalla ihmeellisen älykkäitä, loogisia ollen yhtä aikaa täysin käsittättömän kritiikittömiä ja yksisilmäisiä.

Yli-ihmisyys fantasiat sinänsä ehkä ymmärrettävämpää, koska jossakin koululuokassa muilta osin syrjäytynyt nuori vielä kykenee kuvittelemaan itsensä muihin verrattuna niin järjettömän erilaiseksi ja fiksuksi. Sitten kun vähän vanhenee, niin yleensä väistämättä huomaa, ettei sitä niin erikoinen olekaan. Tai no, niin ainakin minulle on käynyt, mistä olen siitä iloinen.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Syvä osanottoni kaikille, jota asia on lähemmin koskettanut. Tiedän, ettei se ole ihmisen oma vika, jos kasetti lähtee soimaan väärinpäin, mutta vaikea on ymmärrystä löytää surmaajalle. Äärettömän kiireinen viikko töissä mennee tämän tapauksen takia perseelleen, mutta ei oikein pysty nukkumaankaan. Varmasti kotiasioilla on suuri merkitys siihen, millaiseksi ihmisen elämä muodostuu, muttei kaikkea pidä kotiinkaan kaataa. Varmasti on vaikea paikka surmaajan vanhemmille ja ei voi kuin toivoa, että rakkaudella, maalaisjärjellä ja käyttämällä aikaa oman lapsensa kanssa ei itse koskaan joudu vastaavaan tilanteeseen. Uhrien omaisien tuskaa ei voi edes kuvitella, mutta pahalta tuntuu heidän puolestaan.

Ei tätä ymmärrä.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Sen verran omasta historiastani, että päädyin heti ensimmäisellä luokalla koulukiusatuksi. Syitä oli kaksi, ensiksi se että kärsin r-viasta jota en sitten enemmän tai vähemmän luupäänä koskaan oppinut. Toiseksi siksi, että uimataitoni on edelleen melkoisesti "below par". Olen siis jossain määrin samaa "kohderyhmää", kuin Jokelan ampuja.

Asiaan.

Olen tällä hetkellä työpaikassa, jossa tämän Jokela-casen kanssa joutui turhankin läheiseen kosketukseen. Vaikka omin silmin on tullut seurattuna niin WTC kuin Myyrmannikin, tuli tästä aivan saatanan vaikea työpäivä. Silti nyt, kun tavallaan päätyy tiedonvälityksen keskelle tapahtumien polttopisteeseen, sitä vasta tavallaan tajuaa kaiken tapahtuneen. Lähiomaisten surun, viranomaisten suuren työponnistuksen, valtiovallan ihmetyksen ja järkytyksen. Omankin järkytyksen.

Töiden jälkeen pää löi totaalisesti tyhjää. Oli pakko lähteä muutamalle oluelle katsomaan futista ja miettimään tätä, mitä tulinkaan todistaneeksi. Ehkä muutaman vuoden jälkeen tajuan tämän merkityksen. Jos koskaan.

Olkoon sitten jeesustelua tai mitä tahojaan, mutta tältä tässä vaiheessa nyt tuntuu. Ehkä olo selkiää, kun painaa lähetä-nappia.
 
Viimeksi muokattu:

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kaiken tämän uskomattoman holhouksen rinnalla meillä on erittäin liberaali aselaki, ja siviiliaseita kolmanneksi eniten maailmassa. Aikamoinen kontrasti tuossa. Murhatilastossa Suomi on Euroopan kärjessä. Näistäkään asioista ei juuri ole mediassa keskusteltu... suurempi ongelma tuntuu olevan se, että ajavatko autoilijat 80:n alueella 83 km/h... ja sitä pitäisi valjastaa mikrosirut ja kamerat valvomaan.

Eilenkin kuuntelin radiosta aiheen tiimoilta kaiken maailman koulukurattoreita ja sosiaalitätejä, jotka jeesustelivat tuntikausia tyyliin "mikä nuoria vaivaa", jne. Keskusteluissa ei tullut kertaakaan esiin se todellinen ongelma: aseet.

Turha tässä mitään syvällisiä analyysejä on alkaa miettiä: Kusipäinen 18-vuotias pikkunilviäinen oli saanut luvallisen käsiaseen, ja käytti sitä siihen, mihin se on tarkoitettu, eli ihmisten tappamiseen.
 

jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Natsismi taustalla?

"Hänellä omia vahvoja aika radikaaleja aatteitaan kuten natsismi. Hän ei niitä juurikaan peitellyt."

Vaikka monia eri tahoja ja asioita onkin jo syyllistetty tapahtuneesta, taitaa jäljet johtaa vihan sylttytehtaalle. Tosin äärioikeistolaisuushan on enemmänkin merkki siitä että yhteiskunnassa voidaan pahoin, ei itse syy, vaan eräänlainen sairas ja sadistinen seuraus.

http://www.iltalehti.fi/jokelantragedia/200711086819682_jt.shtml
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Syvä osanottoni kaikille sureville.

Pelottavinta tässä asiassa oikeastaan on se, että näissä kaikissa tapauksissa on jollain muotoa tuotu vahvasti esille se puoli, että kaikki ovta jollain tavalla äärimmäisen kehittyneitä parissa asiassa. Aseet, tietokoneet ja nihilistinen politiikka ja siihen kuuluva "sivistyneisyys".

Luin tuon manifestin ja siellä vilisi sanoja joista en ole koskaan kuullutkaan. Kaveri on selkeästi uhrannut aikaansa tietojen onkimiseen ja vaikeaselkoisen, sivistyssanoja sisältävän tekstin suoltamiseen.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pelottavinta tässä asiassa oikeastaan on se, että näissä kaikissa tapauksissa on jollain muotoa tuotu vahvasti esille se puoli, että kaikki ovta jollain tavalla äärimmäisen kehittyneitä parissa asiassa. Aseet, tietokoneet ja nihilistinen politiikka ja siihen kuuluva "sivistyneisyys".
.

Monestihan se menee niin että mitä enemmän ihminen tietää tai on ns.sivistynyt niin sitä vähemmän hän tarvitsee mitää pehmeitä arvoja. Ja kun tämä yhdistyy tuohon ikään jossa mies on lähes kaikkitietävä (vaikka todellisuudessa ei tiedä elämästä mitään) niin oman itsensä koroittaminen muiden yläpuolelle on aika selvä asia. Mutta kuka itsensä koroittaa se alennetaan tuli kuitenkin tässäkin selväksi ja ainahan se niin sitten lopulta käy. Mikään ei ole niin tuhoisaa kuin ihmisen usko itsensä kaikkivoipaisuuteen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Lööppiä:

Tanascheel-nimimerkkiä käyttävä nainen on Jokelan surmaajan entinen tyttöystävä. Naisen mukaan heidän seurustelunsa internetin välityksellä kesti muutamia viikkoja. Seurustelun jälkeen he pitivät kuitenkin tiiviisti yhteyttä ja pysyivät hyvinä ystävinä, vaikka nainen oli rakastunut ja kihloissa uuden miehen kanssa.

~HA! Aika huikeaa seurustelua. Kyllähän pään sumentuessa muutaman viikon nettiflirttiä tanskalaiseenkin naiseen voidaan nuoren miehen päässä seurusteluna, mutta aika pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä luoda asiasta samantien otsikoita "Ex-tyttöystävä" jne...

Ei tosin yllättäisi jos tässäkin tapauksessa vaikuttavana tekijänä olisi turhautuminen vastakkaisen sukupuolen kanssa käytyihin sisäisiin kamppailuihin.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Miten voi oikeasti olla mahdollista, jotta viimeinen laukaus kuuluu 12.04 ja poliisi löytää ampujan käytävältä neljän maissa? Karhyryhmähän rynni sisään kai about 13.30. Eli siinäkin on aikaa reilu 2 tuntia löytää kaveri käytävältä, ei voi ymmärtää.

Täällähän on syyllistetty nyt vanhemmat, aselait, musiikki, nettikin siinä sivussa ja mitä lie muuta. Varmaan syy tapahtuunelle löytyy monesta asiasta, mutta tällaisilla ihmisille ei vaan voida mitään, niitä on ollut, nyt oli Auvinen ja niitä tulee olemaan. Vaikka kyseinen ihminen olisi voinut tavata psykiatrin vaikka tiistaina ei se olisi välttämättä estänyt tätä tapahtumaa. "hullukin" ihminen pystyy olemaan ylättävän "terve", jos tilanne sen vaatii.

Ja nämä ihmiset jotka täälläkin levittävät noita vanhempien kuvia ovat itse hoidon tarpeessa. Ei mahda vanhemmat Auvviset olla itsekkään niin iloissaan pojan tekemisistä, sillä hekin menettivät tässä pojan ja samalla saavat syyt niskoilleen monen ihmisen hengestä, sehän on helppoa se.

Ps. otetaan sitten seuraavasti listasta ominaisuuksia ja ilmoitetaan poliisille ja lääkäreille kohta voi tapahtua jotain.

- aseenkantolupa
- käyttäytyy oudosti
- käyttää nettiä
- omaa vanhemmat
- kuntelee huonoa musiikkia
- ihannoi äärioikeistoa
- ihannoi äärivasemmistoa
- pukeutuu
- on erimieltä asioista

Kaikkien kohtien ei tarvitse kai osua? Niin ei se vaan ole helppoa löytää "hullua" jolla naksahtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös