Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

John McFarland SaiPaan

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Ferris, 25.07.2016 klo 13.48.

 1. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Vieläkö on turpa kipeä, vai eikö kädet ja taito riitä? Postimerkki perseeseen ja Atlantin ylitykseen. Saman tasoisia löytyy vilttiketjuista.
   
 2. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Sinä se hupiukko et tunnu näkevän yhtään mitään muuta kuin sen, että Mcfarland on paska. Oletko huomannut, että koko muu joukkue surffailee ihan samassa sumussa?
   
 3. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Aika pörräämiseltä tuo touhu näyttää. Alkaa olemaan aika näkymään tuloksissa. Yrittää kyllä ja pörrää hullunkiilto silmissä.
   
 4. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Totta on mitä höpiset ja samaan koneeseen voi vallan hyvin laittaa ton Hamiltoninkin :)
  Ei noita voi ainakaan vahvistuksiksi kuvailla.... Jossain vaiheessa sitä vaan on tunnustettava sinunkin tosiasiat.
  Vaihtakaa vaikka viime keväiseen holkkipolvi Hendersoniin :)
   
 5. Saipamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Vaikee se on tehdä tehoja kolmoskentässä kädettömien kanssa. Ykköskenttään Hamiltonin tilalle ja ylivoima vastuuta, niin alkaa verkot heilumaan.
   
 6. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Oletko ihan tosissasi? Kova on usko ihmeisiin..
   
 7. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ihan hirveästi en Mcfarlandia kritisoisi, kun koko joukkue on täyttä kuraa. Järvinen kyllä tekee pisteitä, mutta ei hänkään pysty joukkuetta kantamaan.

  Mitä tämän ketjun argumentaatioon tulee, se on ihan samaa luokkaa SaiPan kaiken touhun kanssa. Täyttä paskaa.

  #meidänpojat #saipanation ja muut vanhat ja kuluneet hashtagit, kun uusia en ole keksinyt.
   
 8. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Ei helskutti! Ei kai näillä ulkomaan avuilla ole jokin suojelusenkelin sädekehä pään päällä ja siksi heitä ei saisi arvostella! Onkohan nyt yli 30 peliä tahkottu ja MITÄÄN ei ole saanut aikaiseksi! Pitäisikö paapoa, kun konnunsuon elättejä, kysympä vaan? Suvaitsevaisuus ennen kaikkea!
   
 9. Saipamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Oletko ihan tosissasi? Kova on usko ihmeisiin..[/QUOTE]
  Kyllä! Hamilton vetää ykkösessä aivan pimennossa isoilla minuuteilla eikä saa mitään aikaiseksi. Hänet saisi pistää menemään. Mcfarland saisi edes saada mahdollisuuden pelata ykköskentässä viisi peliä ja ykkös ylivoimassa ja sen jälkeen kengiä pihalle, jos ei homma toimi. Kunnon mahdollisuutta Santanen ei ole vielä antanut alku kauden jälkeen.
   
 10. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Mikäli Mcfarland olisi pelimies ja laitettaisiin pelaamaan vaikka vasempana pakkina, niin kyllähän pitäisi näkyä mikä on miehiään! Pelasi ykkösessä ja nyt kolmoskentässä, niin seuraava paikka pitäisi olla sinivalkoiset siivet.... Moisien riippakivien perässä vetäminen on aivan turhaa.. Trotter on parempi, vaikka moni epäili.... Voisihan tuolle luisteluihmeelle esitellä vaikka siirtymistä Veiterän miehistöön, siellä voisi olla omiaan...
   
 11. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Minä todellakin ihmettelen, mitä nämä McFarlandin puolustelijat näkevät hänestä parempaa kuin minä ja moni muukin tämän päivän ja usean aiemmankin pelin nähnyt?
  Täällä syytetään ketjukavereita, mutta eikö ole kuitenkin niin, että jos hän todellakin on niin hyvä kuin täällä jotkut sanovat, niin miksi hän ei tee pelaamisellaan ja muulla toiminnallaan ketjukavereistaan sitten parempia ja johda sillä tavalla joukkuetta.
  Ei ole ainakaan minun silmiini sellaista pelaamista häneltä näkynyt, MIKSI, selittäkääpä se, älkääkä aina haukkuko arvostelijoita puusilmiksi ja tyhmiksi.
   
 12. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hei camoon....Onhan toi McFarland ollut jo hemmetin monta peliä aivan täysi turisti. Tänäänkin hiihteli pelin ulkopuolella ihan missä sattuu. Välillä oli ikään kuin kolmantena puolustajana SaiPan hyökätessä! Kaverin voi antaa ilmaiseksi vaikka Ketterään ja ottaa oman junnun tilalle. Ei tuo ainakaan tällä hetkellä mitään hyötyä joukkueeseen, valitettavasti.
   
 13. Hecquefeuille Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mitä McFarlandille on tapahtunut? Täällä hehkutettiin kovana löytönä ja CHL pelit sujuivat hyvin. No eihän 20o 9p nyt niin kauhean huonosti ole, mutta itsekin odotin paljon enemmän tehoja. No kautta on vielä jäljellä ja aikaa parantaa.
   
 14. 3156155 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ymmärrän kyllä näkemykset puolesta ja vastaan McFarlandin osalta. Mun puolesta kuka tahansa täällä voi haukkua miehen jäänrakoon tai hehkuttaa uskoaan McFarlandin tulosta vielä. Itse en ole menettänyt vielä uskoa McFarlandiin ja ehdottomasti pistäisin kaverin reiluksi viideksi peliksi ykkösketjuun Hamiltonin tilalle. Eipä tässä hirveästi näillä näytöillä miestä voi hehkuttaa, vaikka tiettyjä asioita onkin mistä pidän. Uskon vielä mieheen ja siihen, että tulee vielä puhkemaan aivan uudelle tasolle katsellaan sitten myöhemmin miltä näyttää.
   
 15. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Ulkit tekemään töitä - kaverit taitaa olla niin junnuja etteivät ymmärrä että Saipasta (sai) saa nostetta uralle jos on valmis tekemään töitä.

  Jos kaverit on ekaa kertaa ulkomailla ja joukkueen henki on huono, on tietysti marraskuinen suomi tuskainen paikka olla ja yrittää.

  En tiedä viihtyvätkö jätkät Lappeenrannassa jne, mutta myös he ovat pelanneet alakanttiin.

  Eivät ole selkeitä vahvistuksia eivätkä erotu erityisesti kentällä.

  Parantamisen varaa on varmasti - kuka ja miten ne tehot kaivetaan esiin, vai onko huti arpa mallia Mark Lee tai Pat Kavanaugh(?)
   
 16. Krepo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings
  @Tupaukko lle propsit, kun on pitänyt koko alkukauden linjaansa McFarlandin suhteen. Itse laitoin tuonne kannattajien vedonlyöntiketjjuun vedon, että herra Ei tule pelaamaan siirtorajan jälkeen SaiPassa, mikäli joku haluaa olla erimieltä, niin vetoa pystyyn. Kaverilla on yksi liike, minkä kaikki tiedämme. Ei vain voi helkkarissa riittää, että spurttaa laidasta joka kolmannessa pelissä vastustajan puolustajan ohi ja joskus pääsee maalipaikkaankin. Vittu että on ikävä muita Mäkkäreitä.
   
 17. Lainaus:
  McFarlandilla olisi kaikki edellytykset paljon parempaan.. mutta Santanen ei näköjään löydä pelaajille sopivia rooleja. Alkukausi näytti lupaavalta, mutta jostain syystä heti ensimmäisessä CHL-pelissä 1+2 tehot tehnyt junnu sai paikan 1-ketjussa useamman pelin ajaksi vaikka näkyi ettei junnun rahkeet riitä Liigassa kärkiketjuihin. Samaan aikaan alkukaudesta meidän ns. tuloksentekijöitä heiteltiin jopa nelosketjuun, koska pari peliä oli mennyt heikommin (Strömberg mm.) Tosin voihan olla ollut loukkaantumisia ym. joukkueen sisällä... ei voi tietää. Heti alkukaudesta tuli sitten pitempi tauko McFarlandille, kun Ilves-pelissä häneltä hakattiin nenä paskaksi ja poissaolon jälkeenkin pelasi useamman ottelun häkki päässä. Sen jälkeen ei ole saanut YV-aikaa ja pelailee vähän missä ketjussa tahansa. Tällä hetkellä saa nautiskella Elmeri Kaksosen namupasseista.

  Tyypillinen tilanne on se, että kaveri on hyvässä vauhdissa keskialueella ja oikein ajoitetulla syötöllä olisi usein puolittaisessa läpiajossa ryntäämässä kiekon kanssa maalille, mutta tässä joukkueessa ei kukaan osaa antaa sitä vapauttavaa syöttöä.Tai pari kaveria osaisi, mutta niitä ei voida edes kokeilla McFarlandin rinnalla. SaiPan koko joukkueen kiekkokontrolli on ihan hirveää katsottavaa... Tässä vaiheessa kautta ajoitukset pielessä... avaukset eivät onnistu... hirveästi kiekon menetyksiä keskialueella. Usein tulee hirveä kiire omiin jne. Usein tulee ajateltua McFarlandin suhteen on, että "Hitto kun olisi ollut parempi syöttö niin kaveri olisi pässyt hyvään maalipaikkaan..." ja tämän ajatuksen jälkeen aloitus on omassa päädyssä pitkän kiekon vuoksi. Ei kukaan tuolla peluutuksella olisi tehnyt enepää kuin 0,5 pistettä per peli... P-amerikkalaiselle pelaajalle tyypillisesti kaveri on fyysinen, taklaa, ei ota taka-askeleita ja laukauskin on ihan hyvä... Mutta eihän noita ominaisuuksia näytä kukaan kaipaavan? Meillä arvostetaan näitä, jotka haastamisen sijaan heittää kiekon päätyyn... ei tule menetyksiä. Kehutaan perusvarmasta pelaamisesta jne...

  Kannattajilla on paha olla ja siksi aina näitä suosikkisylkykuppeja syntyy... Huomattavaa on sekin, että tasakentällisin McFarland on tehnyt 0,3 pistettä per/ottelu. Parempaan on pystynyt oikeastaan vain Järvinen. Mutta useammalla hyökkääjällä onkin sitten tasakentällisin tuo sama 0,3 per ottelu (7 pelaajaa). Eli ihan hyvät tehot tuolla pelin ulkopuolella hiihtelemisellä on tullut...

  Tupaukkoa tukevat kyllä COR% ja COR%-C tilastot. Niihin en ole niin paljoa tutustunut. Niissä McFarland on joukkueen heikoimpia ja mm. Joona Jääskeläinen joukkueen parhaimmistoa. CHL-peleistä voisi sitten taas tehdä omat johtopäätöksensä...

  COR% = Corsi %: Joukkueen laukausten suhde vastustajan laukauksiin pelaajan ollessa jäällä tasakentällisin. Kertoo kiekonhallinnasta: joukkueella on pakko olla kiekko päästäkseen laukomaan.

  COR%-C = Corsi Close %: Corsi %, kun peli on tasan ensimmäisessä tai toisessa erässä ja maaliero on korkeintaan yksi. Isompi maaliero tai ottelun loppuhetket vääristävät tilastoa, kun johtoasemassa oleva joukkue tyytyy usein varmistelemaan ja tappiolla oleva hyökkää korkeallakin riskillä.
   
 18. Hecquefeuille Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kiitokset The Hockey Handbook laajasta analyysistä. Itsekin olen miettinyt, että tuolla luistelulla tehdään tuhoja Liigassa, mutta aika paljon näiden polkukoneiden taso riippuu ketjukavereista. Potentiaali McFarlandilla on todella paljon, joten jännä seurata miten käy McFarlandille tällä kaudella ja miten jatkossa, sillä sopimushan hänellä on SaiPaan vain tämän kauden loppuun.
   
 19. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Voisitko kertoa mitä parempaa tai ihan mitä vaan hyvempää kaverista löytyy, verrattuna vaikka näihin ketjukavereihinsa Kaksoseen ja Kuroseen?
  Lainaus:
  Kerroppas mitä muuta tämä herra tekee tuolla kentällä, kun venaa juuri sitä että se ketjukaveri syöttäisi hänet laidasta siihen silmiä hivelevään spurttiin ja miksi ei itse edes yritä raivata tietä kiekollisena yli keskialueen? Milloin olet nähnyt että itse maistrojen maistro olisi itse lähettänyt kiekon nappiavauksella ketjukaverilleen?
  Lainaus:
  Jos siinä on kaikki, niin taitaa jotain puuttua. Kiekollinen pelaaminen ja peliäly!
  Lainaus:
  Tuloshan on hyvä kun noilla tehoilla ollaan sarjan toiseksi viimeisiä.
  Lainaus:
  Näen enemmän potentiaalia Jääskeläisessä, kun tässä Mcfarlandissa....
   
 20. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tupaukko: mitä haluaisit, että Mcfarlandille tehtäisiin? Sopimuksen purku?
   
 21. Lainaus:
  En voi. En jaksa. Kyseessä erityyppiset pelaajat eri vahvuuksilla. Täällä on jo useamman henkilön puolesta kerrottu McFarlandista mielipiteitä perusteluineen (myös allekirjoittanut). Voisit vaikka itsekin yrittää vähän tarkempaa analyysiä ja perusteluja tuon jankkaamisen ja saman levyn pyörittämisen sijaan.

  Lainaus:
  Siellä kaukalossa on aina vastustaja, jolla on yleensä viisi kenttäpelaajaa. Silloin keskialueen ylittäminen kuljettamalla on aika vaikeaa. Tämän takia valmennus yrittää kehittää erilaisia hyökkäyykseenlähtöjä joita harjoitellaan ja pelaajilla on niissä eri roolit. McFarland ei ole yleensä se pelaaja, joka hakee kiekkoa maalin takaa tai antaa avaavia syöttöjä. McFarland on pelipaikaltaan laitahyökkääjä. Jos joskus seuraat vähän tarkemmin jääkiekko-ottelua niin esim. puolustajilla, sentterillä ja laitahyökkääjillä on vähän erilaiset roolit hitaissa lähdöissä. Valmennushan näistä päättää...

  Lainaus:
  Tulos on se mikä on. Ei riitä Massi Järvisenkään piste/peli tehot yhtään parempaan sijoitukseen sarjataulukossa.

  Lainaus:
  Arvostan erilaisia näkemyksiä. Itse uskon että tällä hetkellä McFarlandista on enemmän hyötyä joukkueelle, jos puhutaan paikasta pelaavassa kokoonpanossa. Perusteluna tälle esim. paremmat tehot Liigassa (McFarland 21 ott, 3+6=9, Jääskeläinen 19 ott, 1+2=3) ja CHL:ssä (McFarland 5 ott, 5+1=6, Jääskeläinen 4 ott, 1+2=3). Lisäksi McFarland on isompi, nopeampi, vahvempi ja kokeneempi pelaaja...

  McFarland on siis pelannut SaiPassa ns. tosipelejä 26 ott. tehoin 8+7=15. Ymmärrän kyllä, että odotukset ovat olleet korkeammalla mutta joukkueen kyntämistä en laittaisi yhden miehen piikkiin...

  Lopuksi vielä Tupaukolle kysymys: Oletko tosissasi?
   
 22. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Aivan oikein! Olettaako joku, että SaiPaan saadaan Teemu Selänteen tai Patrik Laineen tasoisia janttereita?! Nämä Chad Raut ja David McIntyret ovat vitunmoisia, toistan vitunmoisia poikkeuksia, neronleimauksia ja onnenkantamoisia. Jos joku muuta luulee, hän on pöhkö!
   
 23. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Händäri käy hommaa seikkaperäisesti läpi.

  Tuosta hyökkäyksiin lähdöstä, se on tämän kauden SaiPassa aika ponnetonta menoa, syötöt ei osu kunnolla omille ukoille, ja Punaposkipekan aikana myös kiekonriistot ja pelin kääntäminen toimi paremmin.

  Nyt kiekollinen pelaaminen on osittain jopa luokatonta eikä nämä "jenkit" pysty heittämään pitkiä kiekkoralleja.
   
 24. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Minä tuolla eilen illalla esitin McFarlandin puolustelijoille kysymyksen, mutta eipä ole kukaan vastannut.
  Kysyn siis uudestaan: Kun usein puhutaan, että joku pelaaja tekee ketjukavereistaan parempia, miksi tämä kehuttu McFarland ei tee sitä? Hänellä on aina mahdollisuus muuttaa pelityyliään, syrjäyttää sentteri ja hakea kiekkoa alempaa ja rakentaa peliä niin, että maalitilanteita syntyy.
  Tuollaista pelaamista minä en ole häneltä nähnyt, vain pari kertaa hyökkäysalueella maaliin johtaneen syötön, mutta niitä oman puolustusalueen peliä edistäviä syöttöjä ei ole näkynyt, Hamiltonilta esimerkiksi useita, enemmän yksin seisomista ja syötön odottelua, ei se ainakaan tee ketjukavereita paremmiksi, joutuvat vain itse tekemään enemmän töitä että peli edistyisi.
   
 25. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  Ne ketjukaverit ovat olleet niin paskoja, paitsi nyt viime peleissä Kurosen kanssa on vähän parempaa jo nähty: Maalillemenoa muutenkin kuin spurtilla keskialueelta.

  Mitä tulee tuohon avauspelaamiseen, niin olen huomannut muutaman kerran tilanteita, joissa olisi valmiiksi vauhtia lähteä avaamaan peliä, eikä vastustajan pelaajia ole parin metrin säteellä karvaamassa. Olisi mahdollisuus nousta keskialueelle ja yrittää vaikka sitä kiekkoa päätyyn vaihtoehtoa, jos ei omalle pelaajalle syötto menisikään, mutta...käännytään takaisin oman maalin taakse ja annetaan vastustajalle aihe taas järjestää kunnon karvaus ja sitä kautta kiekonriisto onnettomilla puruilla, josta seuraa seuraava rummutus SaiPapäädyssä. Eikö uskallusta ole lähteä vai mikä epävarmuus siinä joillekin iskee?