John McFarland SaiPaan

  • 30 583
  • 129

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minä tuolla eilen illalla esitin McFarlandin puolustelijoille kysymyksen, mutta eipä ole kukaan vastannut.
Kysyn siis uudestaan: Kun usein puhutaan, että joku pelaaja tekee ketjukavereistaan parempia, miksi tämä kehuttu McFarland ei tee sitä? Hänellä on aina mahdollisuus muuttaa pelityyliään, syrjäyttää sentteri ja hakea kiekkoa alempaa ja rakentaa peliä niin, että maalitilanteita syntyy.
Tuollaista pelaamista minä en ole häneltä nähnyt, vain pari kertaa hyökkäysalueella maaliin johtaneen syötön, mutta niitä oman puolustusalueen peliä edistäviä syöttöjä ei ole näkynyt, Hamiltonilta esimerkiksi useita, enemmän yksin seisomista ja syötön odottelua, ei se ainakaan tee ketjukavereita paremmiksi, joutuvat vain itse tekemään enemmän töitä että peli edistyisi.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kysyn siis uudestaan: Kun usein puhutaan, että joku pelaaja tekee ketjukavereistaan parempia, miksi tämä kehuttu McFarland ei tee sitä?

Ne ketjukaverit ovat olleet niin paskoja, paitsi nyt viime peleissä Kurosen kanssa on vähän parempaa jo nähty: Maalillemenoa muutenkin kuin spurtilla keskialueelta.

Mitä tulee tuohon avauspelaamiseen, niin olen huomannut muutaman kerran tilanteita, joissa olisi valmiiksi vauhtia lähteä avaamaan peliä, eikä vastustajan pelaajia ole parin metrin säteellä karvaamassa. Olisi mahdollisuus nousta keskialueelle ja yrittää vaikka sitä kiekkoa päätyyn vaihtoehtoa, jos ei omalle pelaajalle syötto menisikään, mutta...käännytään takaisin oman maalin taakse ja annetaan vastustajalle aihe taas järjestää kunnon karvaus ja sitä kautta kiekonriisto onnettomilla puruilla, josta seuraa seuraava rummutus SaiPapäädyssä. Eikö uskallusta ole lähteä vai mikä epävarmuus siinä joillekin iskee?
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kohta alkaa tulla ikävä Mälkiän kusipääkiekkoa eli kiekko kulmaan ja täysillä päälle. Tosin nykyisestä joukkueesta täysillä päälle menee Vainikainen, Kuronen osittain. Muista ei siihen ole.
Jalkakikat opitaan pihapeleissä ja tilannekovuus Hakalin kujilla!
 
Tässä tilastofaktaa meidän ulkomaalaisten hyökkääjien tehoista... Otettiin kaikilta viimeiset kymmenen peliä ja suluissa joulukuun tilastot.

Hamilton 0+1=1, -1, 6min (0+1=1, -3, 4min)
McFarland 1+2=3, -3, 2min (0+0=0, -3, 2min)
Trotter 1+4=5, -3, 4min (0+3=3, -2, 2min)

Lisäksi tasakentällisin suoritetettujen aloitusten suhde hyökkäyspään (HPA) ja puolustuspään (PPA) koko kaudelta:

Hamilton 126 HPA, 116 PPA
McFarland 89 HPA, 121 PPA
Trotter 57 HPA, 62 PPA

Tuosta näkee aika hyvin sen, että esim. hyökkäyspään aloituksissa laitetaan kentälle Hamilton ja puolustuspään aloituksissa McFarland.

Ei ole helppoa valmennukselle löytää sopivia kokoonpanoja sillä vaikka tilastojen mukaan Hamilton on ollut loukkantumisen jälkeen peli- ja ylivoima-aikaan nähden surkea niin silti kiekot kolisee ylärimoissa jne. ja samaan aikaan ketjukaverit kuitenkin tekevät hyvin pisteitä.
 
Olen tosissani! Olen nähnyt Saipassa tässä vuosien varrella aika monta uikkaria ja pidän tätä herraa aivan toivotaan toivotaan tapauksena, eikä siihen tarvita mitään kummallista hockey handbookkia. Ainoastaan katse joka ei ole putkinäkö. Ai minnekös kaverin laitetaan, niin minulle se on aivan sama. Kerroppas minulle se että Leivo, Koski, Kuronen kenttä mielestäni alkukaudesta pelasi suhtkot hyvin yhteen, mutta kun koski on nyt telakalla ja Leivo missä lie, niin ko ketju on aivan tuuliajolla... Nyt ketjuna on ollut Mcfarland, Kaksonen, Kuronen niin vaikka laidassa on mieluisesi superstar niin Kuronenkin on häipynyt ties minne? Johtuuko se Kaksosesta?
Mikäli tämä Mcfarland on liki NHL tähti, niin minä todella odottaisin häneltä jonkin sortin johtajuutta näiden liigan kolmosketjun raatajiin nähden... Ei minulla ole mitään henkilökohtaista Mcfarlandia kohtaan, mutta en todellakaan ole hänen työpanokseen tyytyväinen ja sekin näkyy varmaan siinä että pelipaikka on valmennuksenkin kannalta tuo kolmosketju.... Eiköhän sielläkin ole jokin käsitys kaverista, tai sitten valmennus ei myöskään tajua kaverin ilmiömäisiä kykyjä ja potenttia.... No aivan sama, jos ei koko joukkue nosta tasoaan, niin se on sitten varmaan hockey handbookin vika....
Voit jatkossakin keskittyä katselemaan pelaajien uimahousuja... Uskon, että muiden täällä olevien kiinnostuksen kohde on enemmän jääkiekossa ja siinä mitä kaukalossa tapahtuu ;-)

Tottakai kaikki varmaan haluisivat uuden Coxin, Janeckyn, Machuldan jne. nykyisten ulkkareiden tilalle, mutta tuon joukkueen ongelma on ihan muualla kuin jossain yksittäisesä pelaajassa. Kaikilta pitää odottaa parempaa. McFarlandin piikkiin ei noita lukuisia tappioita voi laittaa vaikka kaikki odottavat kaverilta enemmän. Kaveri kuitenkin veti CHL:n viidessä höntsäpelissä tehot 5+1 ja toivotaan, että pääsisi samaan vireeseen...

Mihin se Kuronen on häipynyt? Lokakuun alusta oli 12 pelin putki 0+0 tehoin ja sen jälkeen on mennyt 13 ottelua tehoin 5+2 joista joulukuun kuusi peliä McFarlandin rinnalla 2+1 (0,5 pist/peli) Koko kauden saldo 30 ottelua tehoin 8+3=11 (0,37 pist/peli). Kuronen on näköjän lähtenyt uuteen lentoon McFarlandin rinnalla ;-)

Mielestäni edelleen joukkueenongelmat ovat ihan muualla, kuin missään yksittäisen pelaajan suorittamisessa. Joukkue häviää otteluita ja aina välillä joku tekee karmeita virheitä. Ei tuota joukkuetta ole auttanut voittoihin se, että Massi pelaa pisteiden valossa parasta kauttaan tai Hamiltonin alkukauden maaliputki. Tuollakin rosterilla voitaisiin pelata paljon paremmin, mutta ei taida olla yhtäkään hyvää 60 minuuttista tällä kaudella. En jaksa vääntää enää yksittäisen pelaajan ketjussa aiheesta enempää. Tämä on Santasen ja kumppaneiden päänsärky. Olen jo omat näkemykseni McFarlandista tässä ketjussa sanonut enkä ole tyytyväinen hänen suoritustasoonsa. En vaan ymmärrä miksi tämä yksi pelaaja on jotenkin noin suuressa roolissa/vastuussa joukkueen tämän hetken tilanteeseen...
 

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa faneilla on ollut aina taipumus ottaa yksi pelaaja sylkykupiksi. Katsomosta vittuillaan, somessa vittuillaan, kenkää vaaditaan.. Muistatteko Levokarin, jos avaus ei osunut niin tuu pauli pois, jos osui niin oho!!!! Pauli miten se noin? On näitä vittuilun kohteita ollut aina, se on kuin koulukiusaamista, valitaan aina se yksi....
No nyt sannille kenkää... Farland vittuun, Leivo helvettiin, Strömberg vaikka mihin..
Ciao!
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
SaiPa faneilla on ollut aina taipumus ottaa yksi pelaaja sylkykupiksi. Katsomosta vittuillaan, somessa vittuillaan, kenkää vaaditaan.. Muistatteko Levokarin, jos avaus ei osunut niin tuu pauli pois, jos osui niin oho!!!! Pauli miten se noin? On näitä vittuilun kohteita ollut aina, se on kuin koulukiusaamista, valitaan aina se yksi....
No nyt sannille kenkää... Farland vittuun, Leivo helvettiin, Strömberg vaikka mihin..
Ciao!

Kritiikki on kyllä ihan paska keksintö.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noniin, sopimus on purettu. Kysynpähän vaan että mitä nyt keksitään? Uusi ukko on löydyttävä tilalle.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sport etsii laituria, joten olisiko se tässä? Oliko kuinka hyvä? Uskoisin, että ainakin Sportiin sopisi.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Näin se uppoava laiva kaatuu. Veikkaan, että Hamilton on seuraava lähtijä, jos maalihanat eivät aukea seuraavaan viiteen peliin.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin se uppoava laiva kaatuu. Veikkaan, että Hamilton on seuraava lähtijä, jos maalihanat eivät aukea seuraavaan viiteen peliin.
Laitetaan poika kevääksi kolmosketjuun Kaksosen laidalle, johan alkaa reppu heilua. Siinä pitää tulosta tulla, saatana.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Kummallinen ratkaisu, kun sitä roolia ei oikein missään vaiheessa annettu kunnolla ylemmistä ketjuista. Toisaalta, puolet kaudesta tuo sai yrittää ihan vapaasti näyttää taitonsa ja lähinnä väisteli pelitilanteita.

Sitä voi tietysti miettiä myös, että kuinka paljon esimerkiksi Sami Venäläisellä ja McFarlandilla on eroa fyysisissä ominaisuuksissa, ja minkä verran näistä miehistä oli joukkueelleen hyötyä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Venäläisellä on Hakalilainen asenne, olisi ilman muuta kannattanut pitää joukkueessa.
 

Wolves

Jäsen
Toisaalta, puolet kaudesta tuo sai yrittää ihan vapaasti näyttää taitonsa ja lähinnä väisteli pelitilanteita.

Juuri näin. Vaikka puolustan pelaajia, ellei nyt oikeasti syytä ole haukkua, niin McFarland vietti viimeiset ottelut SaiPassa karrelleen vain pelin ulkopuolella. Ihan sama olisiko ketjukaverina ollut Elmeri Kaksonen tai Sidney Crosby.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
- Pitikö tämän Mcfarlandin olla kovakin seppä?

Mutta katsotaan keväällä se pistepörssi sitten. Otan tämän talteen jo nyt.

Katsellaan katsellaan ja saa toki talteen ottaa, en minä sillä. Ihmetytti vain, kun oli CHL:ssä iskenyt pisteitä ja odotuksena on se +40 pistettä, niin siihen nähden jätti aika mitäänsanomattoman kuvan, vaikka sai esim. ylivoimalla jauhaa paljon. Noh, eiköhän se siitä ja otanta nyt oli toki vain tuo kaksi matsia.

Ei tarvinnut katsella edes talvipäivänseisaukseen asti...

Kieltämättä yllätävä veto SaiPalta kuitenkin, kun näin ulkopäin katsoo. Noh, eiköhän sieltä vielä uutta ulkkaria naarata, koska kautta on kuitenkin vielä puolet jäljellä kymppipaikkaan on vain neljä pistettä matkaa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Aivan vitun paska veto SaiPalta. Santanen sai kuin saikin tahtonsa läpi. McF olisi oikealla roolituksella voinut olla kova ukko. Eiköhän tuon joku toinen liigaseura ota tekemään loppukauden ajan ppg.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Voi vittu. Olisi nyt ees kokeiltu siinä ykkösen laidalla. perse!
Ei Sanni olisi halunnut kokeilla, joten potkut ainoa vaihtoehto. Saamari valmennustiimi tässä on ainut jolle fudut pitäis antaa. Ek toki myös vois jäädä sinne armeijaan, eiköhän seuraystävällisempi TJ löydy vaikka kadulla vastaantulevista.
Ei tarvinnut katsella edes talvipäivänseisaukseen asti...

Kieltämättä yllätävä veto SaiPalta kuitenkin, kun näin ulkopäin katsoo. Noh, eiköhän sieltä vielä uutta ulkkaria naarata, koska kautta on kuitenkin vielä puolet jäljellä kymppipaikkaan on vain neljä pistettä matkaa.
Ei, Santasen kanssa ei kannata edes haaveilla tuon 4 pisteen eron kiinnikuromista. Ei tule onnistumaan, sillä ainoat tulospotentiaaliset pelaajat potkitaan pihalle, kun Sanni ei tykkää ja heittää vaikka neloskenttään jämäminuuteille.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Varovainen peukku tälle. Haiskahti ettei se putki kulkenut niin hyvin tuon loukkaantumisen jälkeen ja kun se oli ainoa vahvuus, niin löydät itsesi kolmoskentästä.
Näinköhän olisi joku uusi tiiraimessa?
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi vittu. Olisi nyt ees kokeiltu siinä ykkösen laidalla. perse!

Vähän yllättävä tähän saumaan tämä purku. Olisin ehdottomasti halunnut myös nähdä kunnon mahdollisuuden ykkösessä vittu.

Mun mielestä ei edes saanut kunnon mahdollisuutta vaivojen jälkeen joten ei ihme et halus itsekkin lähteä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös