Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 815 147
  • 8 720

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ketä muita huippulupauksia on Oilersissa mennyt hukkaan kuin Yakupov? Pääjärvi?
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Eli koska Draisaitl kehittyi hyväksi pelaajaksi niin Oilersilla on taas lupa tuhota kymmenen huippulupausta. Eiköhän tuo yksi poikkeuskin ole pikemminkin Oilersista huolimatta kuin heidän ansiostaan.

Ketkä nämä kymmenen tuhottua huippulupausta sitten ovat?

EDIT: Aatu oli nopeampi ja uteliaampi.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivottavasti Pulju ei jatka Yakupov, Omark, Pääjärvi sarjaa.. varmaan muitakin tuhon sarjaan kuuluu?

Uskon kyllä, että Pulju on niin lahjakas, että Oilersin huonoista ratkaisuista huolimatta kehittyy korkean tason pelaajaksi.

Jos pelaa 15 minuuttia kuussa, niin eipä siinä tartte juurikaan kehittyä tai itseluottamuksen nousta. Toivottavasti Pulju ei turhaudu ja tietää omat kykynsä. Silti tuossa 18v iässä varmaan pelaajalla olisi vielä potentiaalia kehittyä melkoisesti, niin ihmetyttää että mies on jatkuvaan popcorneilla ja käy pari minuuttia pyörähtämässä jäällä pelissä sillon tällön.

Oletusarvo on, että joku ei mene oikein. Jos väittää tuota hyväksi pelaajan kehitykselle, niin perusteluja kehiin. Sitä en epäile hetkeäkään, etteikö joku tietäisi minua paremmin näistä asioista.. Saisi se joku vaan lyödä perustelut tiskiin ja opettaa muitakin sitten, jos on tästä eri mieltä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Omark on ollut 4. kierroksen varaus ja pelannut ensimmäiset pelinsä Edmontonissa 23-vuotiaana. Haetaanko nyt vähän kaukaa jos häntä verrataan Puljujärveen?
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Omark on ollut 4. kierroksen varaus ja pelannut ensimmäiset pelinsä Edmontonissa 23-vuotiaana. Haetaanko nyt vähän kaukaa jos häntä verrataan Puljujärveen?

Talenttia tuntuu omarkin pojalla olevan enemmän, kuin keskiverto 4 kierroksen varauksella, mutta kyllä sitä hiukan kaukaa haetaan. Varsinainen asian ydin kuitenkin on puljun vähäinen peliaika - eikö vaikka sitten AHL kärkiketjun rooli olisi parempi? Pääsisi YVtä pyörittämään ja illasta toiseen pelaamaan tärkeät minuutit.. Toki itsekin toivon mielummin vastuuta NHL:ssä, koska näyttää että sielläkin jo riittää.. Mutta jos ei mahdu kokoonpanoon, niin...
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
En nyt Omarkia minään huippulupauksena pidä, kaveri varattiin vasta 20-vuotiaana änäriin. Euroopan sarjoihin aivan selvä ykköskorin kaveri, muttei änärissä riittänyt. Eikä Omark nyt ainoa ole, joka pystyy Euroopan kenttiä dominoimaan, muttei NHL:ssä onnistu.

Gagneriahan tuohon Oilersin pilaamien prospektien listaan välillä laitetaan. En nyt tiedä, onko varsinaisesti pilattu, mutta potentiaalia olisi varmasti ollut enemmänkin. Pelannut uransa 0,58 ppg:llä, mikä nyt ei kovin huono ole ja tuntuu päässeen nyt Columbuksessa uuteen lentoon.

Lander periaatteessa myös, muttei kaveri mikään huippulupaus myöskään ollut.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Entä Taylor Hall ja Ryan Nugent-Hopkins, onko heidän kanssaan onnistuttu, kuten odotettiin tai ovatko saavuttamassa potentiaaliaan?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei Oilers Puljua pilaa sen verran ison luokan talentti Pulju on, mutta on tuo kieltämättä aika erikoista.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
McLellan perustellut hieman Puljun tilannetta, vertailee pitkälti Draisatliin. Linkki vie Edmonton Journaliin. Maikkarilta löytyy kanssa juttua aiheesta.

@oiler99 ,tämä oli jo täällä ihan alkukielellä. Vuosi sitten kaverukset Jesse ja Pate olivat aikas tasoissa monilla mittareilla. Mitä on tapahtunut, ei kai pelkkkä Jessen huono englanti kaikkea voi selittää?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vuosi sitten kaverukset Jesse ja Pate olivat aikas tasoissa monilla mittareilla.
Ja U20 MM-kisoissa Puljujärvi jätti taakseen pistepörssissä aivan kaikki, eli Laineen lisäksi myös nyt hyvää tulokaskautta pelaavan Matthewsin ja Ahon. Siksi mä uskon että Puljujärvi jossain toisessa organisaatiossa saattaisi kukoistaa hieman paremmin kuin Edmontonissa, vaikka nyt ei vältämättä ihan samoihin tehoihin pystyisi kuin toi kolmikko. Tai mistäs sitä tietää vaikka pystyisikin?

Ja mitä taas tulee noihin McLellanin perusteluihin että tietävät mitä Puljujärven kanssa tekevät, niin mitäpä muuta koutsi voi tossa kohtaa sanoa? "Ei meillä ole mitään hajua toimistolla mitä pitäs tehdä ja päätettiin sössiä tän pelaajan kehitys."
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
DOC: The Ground Work - NHL Players Summer Training [Eng Sub] - YouTube

@Noitarumpu , laitan tämän linkin tännekin vaikka löytyy myös Hannu Rautalalle omistetusta ketjusta. Hyvä dokkari, ihmettelen edelleen miksi Jesse ei ollut tuolla viime kesänä, Patehan on ollut tuolla leirillä jo kahtena edellisenä kesänä ja hyvin on voima ja nopeus parantunut.

Kiitos @bebeto linkistä. Olipa mahtava juttu tehty! Täytyy käydä jossain vaiheessa sitä Rautala-ketjuakin lukemassa. Aika rento ja jännä valmentajatyyppi. Tuntuu osaavan tasapainottaa huumorin ja työn vaikutuksetkin. Paten kohdalla pääs nauru, kun sählyssä laukoi mokkea kohden. Aattelin, että älä ny hyvänen aika vaan täysillä, sehän kuolee! Voi olla, että omalla pojalla on sählyssä ollu mokkena laadullisesti huonommat vermeet, mutta kun niitä on korjailtu kotona, niin eipä niissä paljon pehmusteita ole ollut.

Tuli tuosta Rantasen juttelusta esille, että AHL:ssa pelattaisiin erilaista kiekkoa kuin änärissä. Joku saisi nyt selventää tuota eroa. Hän puhui myös siitä, että änärissä olisivat pelaajat fiksumpia pelillisesti. Vähän on siis kaksjakoinen fiilis tuon pohjalta, että mikä hitto se sitten on Puljulle parasta. Tietysti, jos multa kysyttäisiin, niin ylhäällä ja kunnon näyttömahista erikoistilannepelaamisineenkin, ilman, että koko ajan kytätään virheitä. Niitä tekevät kokeneemmatkin.Nykyinen tilanne vahingoittaa vaan.

Mitä tulee tuohon @oiler99 n linkkiin, niin mitään uutta siinä ei ole. Kaikki pelaajathan keltanokkina käyvät saman lävitse: kieli, ravinto, tavat, harkat...Ei noi mitenkään selitä Puljun tilannetta nyt.

Tota sulkkista kun katto, niin tuli halu lähteä taas kokeilemaan. Aivan uskomattoman raskas laji. Nuorempana ope kehotti paneutumaan lajiin tosissaan, kun olin vielä vasuri ja hänen mielestään siinä on yksi lahja, jota useimmilla ei silloin ollut ja olin mielestään hyvä. No.. valitsin toisin, mut en kylläkään kadu sitä. Kai sitä kunnianhimoa ei sitten tarpeeksi ollut.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Onhan tuo Puljujärven kohtelu jotenkin omituista. Viime kesän ykköskierroksen varaus ja nuorta miestä istutetaan poppareilla eikä edes päästetä dominoimaan junnukisoissa. Vastuuta olisi ollut tarjolla maajoukkueessa ja kisatkin vielä Pohjois-Amerikassa eli matkustaminenkaan ei olisi ollut ongelma. Noh, toivottavasti Jesse ei kiukuttele vaan jättää sen agentilleen. Jessen pitäisi saada pelata isoja minuutteja joko AHL:ssä tai Liigassa, mikäli NHL-paikkaa ei ole näkyvillä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Vajaa kolme kuukautta pelattu runkosarjaa ja nyt ollaan jo huolissaan. Kyllä sitä aikaa on, varsinkin 18-vuotiaalla tulokkaalla. Ja tässä tapauksessa varsinkin vielä NHL-tasolle raakileella. Jos tuo pomputtelu jatkuisi vielä vuoden kaksi niin sitten kannattaisi olla huolissaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Täällä kun on noista Oilersin prospecteista puhuttu, niin lajittelin kavereita vähän sen mukaan miten on tuotu varauksen jälkeen mukaan joukkueeseen. Ja omasta mielestäni on ainakin aika hankala sanoa mikä tapa olisi toista parempi, koska ei ole mitään rinnakkaista todellisuutta mihin pystyisi samaa pelaajaa vertaamaan. Voihan se olla, että vaikkapa Yakupov ei olisi enää edes Pohjois-Amerikassa jos olisi varattu johonkin toiseen joukkueeseen tai kehitystä olisi tehty toisella tavalla. Tai sitten saattaisi olla pistepörssin kärjessä..

Eli vuodesta 2004 Oilersin ensimmäisellä kierroksella varaamat hyökkääjät ja muutama kakkoskierroksen kaveri, koska Landerista aina paljon puhutaan. Riley Nashin jätin pois, koska ei koskaan tehnyt sopimusta.

1)Varaamisen jälkeen suoraan NHL:ään isoon ja vastuulliseen rooliin (tai ainakin isoille minuuteille):
Hall, Nugent-Hopkins, Gagner, McDavid, Yakupov (työsulkukausi eli pelasi Venäjällä alkukauden)

2)Varaamisen jälkeen suoraan NHL:ään pieneen rooliin ja pienille minuuteille:
Puljujärvi, (Draisaitl)

3)Varaamisen jälkeen vähintään vuosi junioreissa, Euroopassa tai AHL:ssä:
Eberle, (Draisaitl), Pääjärvi, Cogliano, Schremp, Lander (2.kierros), Pitlick (2. kierros),

Draisaitl on kahdessa kategoriassa, koska pelasi alkukauden melko pienillä minuuteilla NHL:ssä ennen paluuta junioreihin.

Nyt sitten kun mietitään, että miten eri pelaajilla homma on mennyt, niin aika yleinen mielipide taitaa olla se, että ensimmäisen kategorian kavereista Gagner ja ehkä RNH olisi pitänyt laittaa AHL:n kautta. Toki organisaation tilanne oli silloin se, että piti saada uutta toivoa kannattajille ja uusia kirkkaita tähtiä joukkueeseen. Gagner oli silloin kuudennella vuorolla varattu kaveri ja muut noista ovatkin ykkösvarauksia. Aika yleisestihän ykkösvaraukset (hyökkääjät) ovat tulleet suoraan NHL:ään. Olisiko Gagnerin tai Yakupovin puolustuspelaaminen parempaa jos olisivat pelanneet vuoden AHL:ssä? Osuisiko Yakupov joskus maaliinkin jos olisi pelannut vuoden AHL:ssä? Mahdoton sanoa.
Kaikki ykköskategorian kaverit olivat pelanneet ennestään Pohjois-Amerikassa eli mitään kaukalo-, kieli- tai kulttuuriongelmia tuskin isommin oli.

Toisessa kategoriassa ei olekaan ennestään kuin Draisaitl joka kävi haistelemassa tunnelmaa ja lähti sitten junioreihin. Hänkin oli pelannut Pohjois-Amerikassa jo pari kautta ennen varausta. Puljujärvi on nyt vähän samassa tilanteessa, mutta rooli on vielä pienempi kuin Draisaitlilla. Lienee todennäköistä, ettei pysy ylhäällä koko kautta. Puljujärvellä menossa ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa.

Kolmannessa kategoriassa onkin sitten mielenkiintoista hajontaa. Pääjärvi ja Lander pelasivat molemmat vielä varauksen jälkeen kauden (Pääjärvi) tai kaksi (Lander) Timråssa. Kummallakaan ei ollut kokemusta Pohjois-Amerikkalaisista sarjoista. Ja molemmat tulivat suoraan NHL:ään ilman käyntiä AHL:n kautta. Pääjärvellä oli varsin menestyksekäs tulokaskausi kun taas Lander jumittui nelosketjun minuuteille. Molemmat ovat oikeastaan tuon jälkeen olleet siinä NHL:n ja AHL:n rajamailla tai marginaaliroolissa NHL:ssä. Olisiko AHL-vuosi heti alkuun auttanut asiaa? Vähän samanlaista urakulkua siinä mielessä kuin Draisaitlilla, että aloittivat ylhäällä ja sitten kävivät hakemassa vauhtia AHL:stä. Heillä vaan ei oikein ole lähtenyt ura nousuun sen koukkauksen jälkeen.

Kolmannen kategorian kavereista Eberle ja Cogliano ovat tehneet merkittävät NHL-urat. Eberle pelasi varauksen jälkeen kaksi vuotta junioreissa ja sitten aina keväällä vielä jokusen pelin AHL:ssä. Ja sieltä sitten NHL:ään. Cogliano pelasi varauksen jälkeen kaksi vuotta yliopistossa ja sitten suoraan NHL:ään. Näistä omasta mielestäni tuo Eberlen käymä polku tuntuu järkevältä, mutta tuohan ei tietenkään kaikille ole mahdollista.

Schremp ja Pitlick taas tulivat AHL:n kautta. Schremp pelasi varauksensa jälkeen kaksi vuotta junioreissa, sitten käytännössä kolme vuotta AHL:ssä kunnes nousi Islandersissa NHL:ään. Pari vajaata kautta Islesissä, 18 peliä Thrashersissä ja sitten Eurooppaan. Ehkä se taso vaan ei riittänyt. Schrempin kanssa ei ainakaan hätäilty. Pitlickillä vähän samaa reittiä eli vuosi junioreissa ja sitten viitisen kautta AHL:ssä ennen kuin tällä kaudella näytti siltä, että ottaa paikan ylhäältä. Toki hän on niin epäonninen kaveri, että loukkaantumisetkin ovat vaikuttaneet kehitykseen paljon. Ja on muutenkin enemmän noiden alempien ketjujen pelaaja.

Ja sitten jo käsitelty Draisaitl, joka tosiaan aloitti varauksen jälkeen NHL:ssä, pelasi loppukauden junioreissa, aloitti seuraavan kauden AHL:ssä (6 peliä, 1+1) ja sen jälkeen on tehnyt kovaa jälkeä NHL:ssä.

En tiedä voiko näistä vetää mitään varsinaisia johtopäätöksiä, mutta ensinnäkin on aika harvinaista, että Oilers on varannut Euroopassa pelaavan eurooppalaisen hyökkääjän ensimmäisellä kierroksella. Heitä on tällä ajanjaksolla ollut kaksi eli Pääjärvi ja Puljujärvi (Lander tokalla kierroksella). Heistä Puljujärvi on ainoa joka tuli suoraan Pohjois-Amerikkaan varauksen jälkeen. Luin vanhaa Pääjärven haastattelua missä hän kertoi, että puolisen kautta meni siihen, että kaikki kaukalon ulkopuoliset asiat alkoivat sujua. Laskujen maksamiset ja ruokaostokset yms. En tiedä onko Puljujärvellä joku tuttu Suomesta apuna, mutta varmasti on ollut iso muutos elämässä joka tapauksessa. Ja tietenkin kun on harjoitellut elämistä Pohjois-Amerikkalaisessa kulttuurissa lienee ihan hyväkin, että on saanut olla edes samassa kaupungissa ja samojen ihmisten parissa koko alkukauden.

Toinen asia on sitten se, että tuo sama kolmikko (Pääjärvi, Puljujärvi ja Lander) ovat tulleet Euroopasta suoraan NHL-tasolle ja opettelemaan pohjois-amerikkalaista peliä NHL:ään. Kaikki muut ovat pelanneet jo ennestään Pohjois-Amerikassa.

Landeriin ei ehkä sen takia kannata liikaa verrata, että hän ei ihan noin kärkipään varaus tai lupaus ollut alkujaankaan. Eli Pääjärvi ehkä olisi se lähin vertauskohta taustan ja potentiaalin puolesta. Mutta mikä sitten meni Pääjärven kanssa pieleen. Vai menikö mikään. Ensimmäisellä kaudella sellaista 15 minuutin jääaikaa ja 34 pistettä 80 pelissä. Toisella kaudella ei enää sitten pisteitä kertynytkään ja rooli alkoi muuttua puolustavampaan suuntaan. Johtuen toki siitä, että kahteen ensimmäiseen ketjuun riitti enemmän tulosta tekeviä laitahyökkääjiä (Hall, Eberle, Hemsky, Smyth…). Pääjärven laukausprosentti toisella kaudella oli 2,5% mikä on todella heikko eikä lähelläkään normaalia. Mutta jos Ben Eager tekee enemmän pisteitä, niin ei se ehkä ihan pelkistä ketjukavereistakaan ollut kiinni.

Mutta olisiko jotain voitu tehdä toisella lailla? Olisiko auttanut jos olisi pelannut ensin kauden AHL:ssä. Aivan mahdoton sanoa, mutta vähän pistää silmään se, että ei Pääjärvi missään vaiheessa ole pystynyt edes AHL-tasolla dominoimaan samalla lailla kuin etukäteen heikompana pidetty Lander. Tällä kaudella esimerkiksi Wolvesissa Pääjärvellä 12 ottelussa 4+4 ja Landerilla Condorsissa 10 ottelussa 8+8. Eikä Pääjärvi ainakaan Oilers-aikana puolustussuuntaankaan ollut Landeria parempi pelaaja.

Ei näistä mielestäni voi mitään johtopäätöksiä vetää sen suhteen mikä on järkevä reitti ja mikä ei. Outo kulttuuri ja kieli varmasti vaikeuttavat sopeutumista ja se on sitten organisaation asia saada sille puolelle riittävästi tukea. Ja siihenhän se Chiarellikin viittasi Puljujärven kohdalla. Kaukalon ulkopuliset asiat vaikuttavat varmasti myös pelaamiseen ja nythän vaikuttaa siltä, että valmentaja ei Puljujärveen luota. Mutta jos taustalla on ongelmia esimerkiksi kielen kanssa, niin helpottuuko tilanne jos Puljujärvi laitetaan AHL:ään samojen ongelmien kanssa? Olisiko kaikkein paras ratkaisu ollut jättää kaveri vielä Suomeen pelaamaan ja opettelemaan englantia? Tosin jos mies ei tähän mennessä ole tajunnut kieltä opetella, niin tuskin olisi sitä silloinkaan tehnyt. Nyt on vähän pakko.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onhan tuo Puljujärven kohtelu jotenkin omituista. Viime kesän ykköskierroksen varaus ja nuorta miestä istutetaan poppareilla eikä edes päästetä dominoimaan junnukisoissa. Vastuuta olisi ollut tarjolla maajoukkueessa ja kisatkin vielä Pohjois-Amerikassa eli matkustaminenkaan ei olisi ollut ongelma. Noh, toivottavasti Jesse ei kiukuttele vaan jättää sen agentilleen. Jessen pitäisi saada pelata isoja minuutteja joko AHL:ssä tai Liigassa, mikäli NHL-paikkaa ei ole näkyvillä.

Nimenomaan näin. En kyllä ymmärrä miksi pelaajaa, joka on pelannut koko joulukuussa 32 minuuttia, ei päästetä mihinkään pelaamaan. Junnukisoissa olisi ollut ykkösketjussa, olisi saanut itseluottamuksen kohdilleen ja edes paljon kaivattua peliaikaa. AHL:ssä vähän sama juttu, mutta tehoista ei ole takuuta. Mutta että maksimissaan peli viikossa ja siinä sitten 6-7 minuuttia peliaikaa. Ihan ei kuulosta kehittävältä toiminnalta. Enkä kyllä tajua mitä Edmonton tuossa voittaa, että Jesse EI PELAA kisoissa eikä AHL:ssä vaan istuu sen aikaa katsomossa tai penkillä.
 

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Kaikkein ihmeellisintä tässä on, että Oilers poltti yhden Jessen ELC-vuosista täysin hukkaan. Palkkakatto maailmassa yksi kausi 21-vuotiasta Puljujärveä millin caphitilla on ihan älyttömän tärkeä juttu. Olettaen, että Pulju lunastaa potentiaalinsa tai edes osan siitä.
 
Näin yleisesti ottaen hankala kyllä tajuta miten on mahdollista, että tuon ikäinen suomalainen puhuu noin huonosti englantia. Ja tajuaa alkaa harjoittelemaan sitä puoli vuotta ennen varausta. Ei kyllä jätä kovin terävää kuvaa itsestään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nimenomaan näin. En kyllä ymmärrä miksi pelaajaa, joka on pelannut koko joulukuussa 32 minuuttia, ei päästetä mihinkään pelaamaan. Junnukisoissa olisi ollut ykkösketjussa, olisi saanut itseluottamuksen kohdilleen ja edes paljon kaivattua peliaikaa. AHL:ssä vähän sama juttu, mutta tehoista ei ole takuuta. Mutta että maksimissaan peli viikossa ja siinä sitten 6-7 minuuttia peliaikaa. Ihan ei kuulosta kehittävältä toiminnalta. Enkä kyllä tajua mitä Edmonton tuossa voittaa, että Jesse EI PELAA kisoissa eikä AHL:ssä vaan istuu sen aikaa katsomossa tai penkillä.

Edmonton voittaa sen että Kanada voittaa. Chiarelli kumartaa tällä ratkaisulla oman maajoukkueporukkansa suuntaan. Isänmaan etu että tuollaisella poliittisella päätöksellä saadaan vastustajaa heikennettyä.
 
Puljujärven tilanne ihmetyttää, nyt saatiin perustelut – "Silloinkin sanottiin että pilaamme hänet" - NHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Siinä perusteluita teille Oilersin kritisoijille. Eivätköhän ne siellä tiedä tasan tarkkaan mitä ovat tekemässä.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin turha Oilersin on käyttää Draisaitlin esimerkkiä onnistuneesta pelaajapolusta Jessen kohdalla jos/kun Puljujärveä kuitenkin kohdellaan ihan eri lailla kuin Draisaitlia vastaavalla kaudella. En jaksa kirjoittaa samoja perusteluita auki niistä eroista kun juuri eilen vai edellispäivänä kirjoitin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin yleisesti ottaen hankala kyllä tajuta miten on mahdollista, että tuon ikäinen suomalainen puhuu noin huonosti englantia. Ja tajuaa alkaa harjoittelemaan sitä puoli vuotta ennen varausta. Ei kyllä jätä kovin terävää kuvaa itsestään.

Kuinka niin vaikeaa? Eikö sulla ole tuttuja ympärilläsi, joille jokin aine on ollut vaikea? Itse tiedän erään inssiksi lukeneen naisen, jolle enkku oli ja on edelleen yhtä kärsimystä, mutta onko hän siis tyhmä silti?Tuskinpa sinäkään niin luulisit. Samaten eräs nainen pärjäsi kaikessa muussa, mutta matemaattiset aineet saivat hänet välillä itkemään ja soimasi itseään tyhmäksi. Näitä esimerkkejä voisi jokainen löytää vaik huru mykke. Kaiken lisäksi eihän nuo pelaajat mitään Einsteineja olekaan, eikä tarvi, kuhan peli toimii, se on se juttu. Voi olla, että Jesse on normaalia alhaisemmalla älykkyysosamäärällä, mutta voi olla, että on ihan tavallinen 18- vuotias kaveri, jota luvut ei kauheesti hotsita edes. Ilkeitä voi monet olla ja pistää ihminen jonkun heikomman ominaisuuden vuoksi johonkin karsinaan. Tyypillistä suomalaista perintöä sukupolvelta toiselle sen sijaan, että nostettaisiin peukkua sille, että poika opiskelee kieltä ja yrittää parhaansa. Helkatti vie, mikä teitä oikein vaivaa?!

@TAM illa oli ansiokasta pohdintaa kirjoituksessaan. Tällaisia lisää, kiitos!
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Menestyäkseen jäällä on tehtävä töitä, ellei ole äärettömän lahjakas, kuten kuulemma Mario Lemieux oli. Pärjätäkseen vieraassa kulttuurissa ja ymmärtääkseen edes auttavasti paikallista kieltä on myös tehtävä töitä. Englannin oppiminen ei ole vaikeaa. Se on ihan puhtaasti halusta kiinni, ei älystä. Jos ei hotsita niin ei hotsita. Sitten pitää vain vaihtaa maisemaa sellaiseen ympäristöön, missä ei ole koti-ikävä. Mutta ihan turha luulla, että pelkästä säälistä annetaan kaikki kultalusikalla suuhun. Työnteolla Jesse on tuonne itsensä hilannut, mutta nyt ei sitten olekaan halua tehdä töitä sen eteen, että pärjäisi tuolla. Joku Sami Vatanen tajusi aika nopsaan, että harjoitteluun on panostettava, tai maitojuna kuskaa takaisin. Siellä se sätkii edelleen ihan kohtuullisilla minuuteilla. Jessen on nyt näytettävä samaa selkärankaa. Kun niitä peliminuutteja tulee, pitää tulla myös näyttöjä. Jos peliminuutteja ei tule, on tehtävä entistä lujemmin töitä. Kaikki uran NHL:ssä tehneet ovat tuon sisäistäneet. Kohta toki joku paremmin tietävä tulee kertomaan minulle kasan poikkeuksia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös