Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 772 723
  • 8 665
Faktaa on, että hän ei vain yksinkertaisesti ole NHL-tasolle läheskään niin lahjakas pelaaja kuin aikoinaan ajateltiin.

Itse asiassa minulle tekee aika pahaa katsoa tuota Jessen väkisin räpiköimistä NHL;ssä
Nimenomaan tästä on kyse. Jokaisella ketjun kirjoittajalla tuntuu olevan jonkinlaiset odotukset Jesseä kohtaan. Siinä missä osa suhtautuu Puljuun positiivisesti ja uskoo, että katto on jossain OJ:n urassa, toinen puoli "voi pahoin" katsoessaan suomalaisen NHL-pelaajan pelejä. Jos Jesse olisi ollut viidennen kierroksen varaus ja nippa nappa murtautunut kokoonpanoon, täällä nosteltaisiin hattuja korkealle työmoraalille ja iloittaisiin, miten Jesse on jaksanut tehdä duunia päästäkseen NHL-kaukaloihin.

Siinä missä Jesse hyötyi hienoista junnukisoista saaden korkean varauksen, hän hieman kärsii niistä nyt, kun jostain syystä edelleen osa odottaa hänen kykenevän junnukisojen tapaan tulosketjujen rooliin. Jessestä ei varmastikaan tule kärkiketjujen pelaajaa taalaliigaan, mutta hän eittämättä on NHL-pelaaja.

Tuon kaiken ylläolevan silti ymmärrän. Kaikilla meillä on odotuksia eri pelaajia kohtaan ja se kuuluu asiaan, sohva-GM:ien palstalla kun ollaan. Älykkyyteen kohdistuvia kommentteja en kuitenkaan ymmärrä. Olen pohtinut, että yritetäänkö niillä pönkittää omaa itsetuntoa painamalla toista alas, vai puretaanko siinä pahaa oloa siitä, kun Jessen kohdalla omat odotukset eivät koskaan reslisoituneet. Oli niin tai näin, nuo kommentit kuuluisivat jonnekin ala-asteen leikkikentille, jos sinnekään ja kertovat enemmän kirjoittajasta, kuin pilkan kohteesta (eipä näitä silti taida montaa tässä ketjussa olla).
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Kaarne En usko kenenkään tässäkään threadissa kiistävän, etteikö Jesse P. olisi hienoa uraa tekevä ammatilaisjääkiekkoilija. Tienannut ammattiaan harjoittaen jo miljoonia dollareita (+eurot päälle) ja väläytellyt parhaimmillaan kykenevänsä pelaamaan maailman absoluuttisen kärjen kanssa samassa ketjussa.

24-vuotiaana Jessellä on vielä lukuisia "prime-vuosia" edessään ja toivon mukaan vielä ainakin pari seuraavaa kautta ovat nousujohteisia. Jonkinmoinen pettymys lienee kuitenkin kuvaava niitä odotuksia kohtaan, joita Jesselle asetettiin reilut puoli vuosikymmentä takaperin. Huolestuttavana (näin täysin lajista ymmärtämättömänä fanina) näkisin kuitenkin, ettei Jesse ole viimeisen parin kauden aikana yksittäisiä väläyttelyjä lukuun ottamatta ottanut merkittäviä askeleita eteenpäin, kyetäkseen vakiinnuttamaan paikkaansa kärkiketjuissa.

Kaiketi järkevintä on unohtaa tuo nelosvaraus ja sen mukaan asetetut odotukset. Huomionarvoista sanoisin kuitenkin yhtä lailla olevan senkin, että paikka myös alemmista ketjuista on otettava, vaikka Jessellä varmasti mahdollisuudet pitkä ura rouhijana onkin.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
NHL uran tekevää pelaajaa? Jesse Puljujärvi tekee koko ajan NHL uraa. Moni suomalainen varmasti pelaisi NHL:ssä, jos vain pääsisi sinne.
Ajattelin lähinnä niin että pelaaja ei ole tehnyt mainittavaa NHL uraa mikäli pelaajasta uransa päättäessä yli 35-vuotiaana muistetaan että "kävi alle kaksvitosena junnuna yrittämässä NHL:ssä pelaten noin 400 peliä, mutta palasi eurooppaan ja teki siellä pitkän ja maineikkaan uran" kuten juurikin yllä mainittu Peltonen. Ei häntä kukaan muista ensisijaisesti NHL pelaajana, vaan maajoukkue ja HIFK legendana. Tätä korostaa etenkin se että Jesse on vasta 24-vuotias ja uraa voi olla jopa 15 vuotta jäljellä, joten mikäli palaa Eurooppaan vuodenkin päästä ja pelaa uransa loppuun Kärpissä (tämä on esimerkki, älkää vetäkö kahvia vika kurkkuun) on hän Kärppä legenda, eikä häntä muisteta NHL:stä korkeintaan kun entisenä lupauksena joka palasi maitojunalla joskus 15 vuotta sitten takaisin. Esimerkiksi Lanne Laukkanen pelasi ensimmäisen pelinsä NHL:ssä saman ikäisenä kuin Pulju on nyt ja vaikka pelasikin "vain" 407 peliä ja lopetti loukkaantumiseen 33-vuotiaana, muistavat hänet kaikki lähinnä NHL:stä. Joten siksi on loppujen lopuksi vaikeaa määritellä mikä on NHL-ura kenenkin mielestä ja mikä ei, onko se vain yksi peli, yksi täysi kausi, 400 peliä tai 600 peliä? Mutta tuo mitä yllä kirjoitin oli ehkä se oma näkemys asiasta ja toivon että se selventää tuota sanavalintaani aikaisemmassa viestissä.


Illan pelistä vielä niin aika pahaltahan tuo näyttää kun käyrä on ykkösketjun kokeilusta tippunut ensin 7 minuutin peliajalle neloseen ja nyt vielä poppareille. Jos nyt ryhdyn itsekin vielä urheiluromantikoksi ja uskoisin parempaan huomiseen, olisi NHL:ssä Jessellä ehkä paras paikka olla jossain Arizonassa tai Chicagossa paineettomassa tilassa. Mutta tuokaan ei toki pois sulje Jessen heikkouksia, vaan lähinnä peittelee niitä hetkeksi saaden pisteitä isommassa roolissa aiheuttaen suomalaisille teksti-tv:n tuijottajille hyvänolon tunteen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän tämä kyllä tämä surettaa, että vaikka Pulju pääsi sinne Carolinaan ja sai ekoissa peleissä jopa sen tähtiin kirjoitetun paikan Ahon rinnalta tulosyksikössä, tulos oli tehojen puolesta sitä samaa mitä McDavidin kanssa Edmontonissa - kiikareita, miinusta, ja nyt ollaan luisuttu nelosen kautta poppareille jo sitten. Täytyy yrittää hakea lohtua siitä, että Puljujärvi on kuitenkin yhä NHL:n toiseksi paras Jesse heti Ylösen jälkeen.
 

Oadie

Jäsen
Vaikka itsekin nähnyt Jessen pelissä pirteitäkin merkkejä niin ei nuo valmentajat turhaan hyllytä. Jatkuvat kiikarit ja ajoittainen säntäily siellä täällä varmasti ovat omiaan viemään poppareille. Eikä mies oikein mikään nelosketjun puolustava pelaajaakaan vaikuta olevan niin ei taida roolia löytyä. Tai ketä tuolla oikein pudottaa näillä näytöillä. Pikkuhiljaa kohti Eurooppaa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka itsekin nähnyt Jessen pelissä pirteitäkin merkkejä niin ei nuo valmentajat turhaan hyllytä. Jatkuvat kiikarit ja ajoittainen säntäily siellä täällä varmasti ovat omiaan viemään poppareille.
Jossain vaiheessahan Dave Tippett taidettiin joidenkin toimesta nähdä syyllisenä, antaen Jesselle vähän peliaikaa, mutta hänen jälkeensä Jessen pääkoutsina ovat toimineet Jay Woodcroft ja nyt Rod Brind'Amour ja sama on jatkunut. Välillä syypää Jessen tehottomuuteen on nipottaja-McDavid, joka ei ymmärrä luonnonlapsi-Jessen vahvuuksia. Löytyyköhän Carolinan kopista myös joku, jota osoittaa sormella?

Pointtini on siinä, että vaikka Jessen pelaajapolku 2016-> olisi voitu varmasti toteuttaa paremmin ja 24-vuotiaana hänellä on edelleen mahdollista ottaa merkittäviä kehitysaskeleita, ei tämänhetkistä tilannetta voi kovin hyvänä pitää. Kun Jesse palasi Edmontoniin pari vuotta sitten, olin todella iloinen kaverin puolesta, että tästähän se vähintään 0,5PPG-mies ja top6-laituri kehkeytyy, mutta suunta ei valitettavasti ole ollut tämä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Vähän tämä kyllä tämä surettaa, että vaikka Pulju pääsi sinne Carolinaan ja sai ekoissa peleissä jopa sen tähtiin kirjoitetun paikan Ahon rinnalta tulosyksikössä, tulos oli tehojen puolesta sitä samaa mitä McDavidin kanssa Edmontonissa - kiikareita, miinusta, ja nyt ollaan luisuttu nelosen kautta poppareille jo sitten. Täytyy yrittää hakea lohtua siitä, että Puljujärvi on kuitenkin yhä NHL:n toiseksi paras Jesse heti Ylösen jälkeen.
Sebukin vähä hyytyny mutta veikkaan että hauis sieltä tulee vielä. Canesilla kova nippu. Siis ei kai kukaan aikuisten oikeasti odottanut että Jesse alkaa paukuttamaan 1+1 matseja.

Tuskin Brindamour ilmaislippuja jakelee. Paikka pitää ansaita.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sebukin vähä hyytyny mutta veikkaan että hauis sieltä tulee vielä. Canesilla kova nippu. Siis ei kai kukaan aikuisten oikeasti odottanut että Jesse alkaa paukuttamaan 1+1 matseja.

No, Seth Jarvis tutut 0+0 taas, oliko kuudes peli putkeen ja 15 peliin nyt 0+2. Näyttäisi olleen jo kakkoseen siirretty Ahon rinnalta.

Vähän kyllä ihmettelin että nytkin tuli kiikarit kun Pulju oli laitettu poppareille. Ehkä Jesse pilasi miehen pelit katsomostakin.

Tää on kyllä melkoinen ketju, tyypillistä finskitouhua kun jollain ei kulje. Mutta eipä huolta, kirjoitukset saavat jatkoa myös ensi kaudella, koska ei Puljujärvi tuolta NHL:stä mihinkään Kärppiin ole tulossa vielä vuosiin.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Puljun soppari loppuu ilmeisesti tähän kevääseen, joten ei tässä enää hirveästi aikaa ole löytää sitä omaa pelaajaprofiilia. Selviö lienee, ettei mitään nykyisen kaltaista sopparia ole enää tulossa, vaan huomattavasti pienempään pitää tyytyä, jos joku haluaa Puljua vielä kokeilla. Puljun ongelma on siinä, että mitään erikoisvahvuutta ei tunnu oikein olevan ja nyt pitäisi niitä näyttöjä lyödä pöytään uutta sopparia varten. Poppareilta niitä näyttöjä on toki hankala antaa. Kyllähän tuo bottom-6 työmyyränä menisi, mutta sielläkin usein monella on vahvuutena av-pelaaminen tai sitten yv-erikoisosaaminen joissain tapauksissa. Rotaatiopelaajana ilman mitään erikoisosaamista on vaikea luoda pidempää uraa.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Nyt alkaa kyllä pikkuhiljaa käymään selitykset ja tekosyyt vähiin, ja pitäisi alkaa tulemaan niitä näyttöjä. Minä toivoin, että Puljujärvi saisi vielä jossakin muussa seurassa kunnon mahdollisuuden, koska jotenkin tuo yhteistyö Edmontonin kanssa lähti heti alun pitäen vähän väärällä jalalla liikkeelle, mutta nyt alkaa tilanne olla se että homma on kiinni enää pelaajasta itsestään. Puljujärvi on kyllä esittänyt NHL:ssä huomattavasti nykyistä parempia otteita, joten pieni potentiaali parempaan siellä kyllä olisi, mutta jos homma ei Carolinassa (jota pidin Puljujärven kannalta suorastaan unelmasiirtona) lähde natsaamaan niin missä sitten?

Kyllä minä alan näkemään Puljujärven tulevaisuuden muualla kuin NHL:ssä. Euroopassa noinkin puuttellisella pelisilmällä pystyy kyllä vielä ihan hyvän uran rakentamaan kun aikaa ja tilaa on enemmän, mutta taitaa olla oikeasti niin, että pieneen kaukaloon ei vaan riitä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eiköhän se Eurooppaan ensi kaudeksi tule. Voi olla liigassa edelleen ykkösketjunkin pelaaja, mutta NHL lienee nyt nähty.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Osoittaa melkoista tietämättömyyttä, jos kuvittelee ettei Puljujärvi saisi vähintään minimisopimusta ensi kaudeksi NHL:stä. Ja mitä hän saisi Ruotsista tai Sveitsistä? 1/2 tai 1/3 tuosta.

Ja seuraavaksi varmaan joku tulee sanomaan ettei tätä rahan takia tehdä. No aivan varmasti tuossa iässä tehdään.

Voin tulla myöntämään käsi ylhäällä virheeni heti kun Puljujärven Euroopan diili julkaistaan, sanotaanko vaikka kahden seuraavan vuoden aikana. Jää nähtäväksi tulevatko "ei riitä NHL:ään-kirjoittajat" tekemään saman. Sinä päivänä kun Jesse allekirjoittaa seuraavan NHL-sopimuksen.

Jäädään seuraamaan tilannetta.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
MIelestäni on selvää, että Pulju jatkaa NHL:ssä, mutta missä, sitä on vaikea sanoa. Se tästä puuttuisi, että kaveri palaisi Edmontoniin. Calgary? Se olisi hieno seuraava luku tarinalle.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielenkiintoista lukea joidenkin mielipidettä siitä, että ei Jessen tarvitse vähään aikaan palata Eurooppaan vaan kyllä Jesselle löytyy rooli NHL:stä myös tuleviksi kausiksi. Onko Jesseltä kysytty asiasta suoraan vai mistä näin varma ennustus? Voihan se olla, että Jessen tekee itse mieli saada isompaa roolia ja enemmän peliaikaa ja jos sen saa Euroopasta ja palkkakin on ok, voi ihan oikeasti myös paluu tänne lätäkön toiselle puolelle olla ihan houkutteleva asia.

Vaikka tienaisit enemmän NHL:ssä, mutta peliaika seilaa 7-10min välillä, mutta haluaisit kuitenkin pelata yli 20min, siinä täytyy itsensä kanssa käydä pohdiskelua, että kumpi on itselle tärkeämpää.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Osoittaa melkoista tietämättömyyttä, jos kuvittelee ettei Puljujärvi saisi vähintään minimisopimusta ensi kaudeksi NHL:stä. Ja mitä hän saisi Ruotsista tai Sveitsistä? 1/2 tai 1/3 tuosta.

Ja seuraavaksi varmaan joku tulee sanomaan ettei tätä rahan takia tehdä. No aivan varmasti tuossa iässä tehdään.

Voin tulla myöntämään käsi ylhäällä virheeni heti kun Puljujärven Euroopan diili julkaistaan, sanotaanko vaikka kahden seuraavan vuoden aikana. Jää nähtäväksi tulevatko "ei riitä NHL:ään-kirjoittajat" tekemään saman. Sinä päivänä kun Jesse allekirjoittaa seuraavan NHL-sopimuksen.

Jäädään seuraamaan tilannetta.
En ainakaan minä epäile, etteikö Puljujärvi halutessaan saisi NHL-sopimusta myös ensi kaudeksi. Siitä en kyllä menisi takuuseen, että qualifying offer olisi tulossa ja saisi edes lähelle yhtä arvokkaan sopimuksen kuin millä nyt pelaa, mutta minimisopparin saa kyllä jostakin ihan varmasti, ja todennäköisesti vielä ensi kauden kokeilee NHL:ssä. Mutta jos myös ensi kausi menee siinä nelosketjun ja poppariosaston rajamailla, niin sitten voi olla että ei tule enää edes sitä minimitarjousta, vaan joutuu tyytymään siihen mitä Euroopasta tarjotaan.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Valitettavasti Puljulla ei ole lähtenyt uudessakaan joukkueessa hommat rullaamaan. Puljulla on pelissä tiettyjä puutteita ja niitä ei voi heittää aina ketjukavereiden niskaan. Ei NHL:ssäkään tehdä joka paikasta maalia vaikka Pulju hyviä syöttöjä antaakin.

Puljujärven kannattaa miettiä muokkaako omaa peliä samanlailla miten Armia aikoinaan teki. Eli profiloituisi enemmän kolmos-neloskentän mieheksi eikä niinkään olisi mikään pistehevonen. Laittaisi oman puolustuspelaamisen ihan tappiin ja rupeisi sitä kautta nostamaan omaa profiilia. Puljun runko on kuitenkin sen mittainen, että varmasti olisi puolustuspelaamiseen myös annettavaa. Nuori kaveri on kuitenkin kyseessä ja paljon on peläjä jäljellä.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Vähän harmittaa kyllä kun tuo Puljujärven ja Oilersin yhteistyö ei lähtenyt laukkaamaan. Jokseenkin haikeaa katseltavaa tämä video kun tuolloin vielä odotti Jesseltä paljon. Ei oikein kenenkään tuon draftin top5 varatun suomalaisen ura lähtenyt aivan semmoiseen lentoon kun ajattelin.




Edit: Pieni repeäminen tuolle Laineen kommentille: "Äijä on Tapparan väreissä."
 

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En kyllä jaksa uskoa mihinkään Eurooppaan paluuseen ihan vielä. Kaveri on vasta 24v, kyllä tässä kohtaa pitäisi vielä löytyä intoa ja itseluottamusta siihen että saa pelin kehitettyä sille tasolle että joku rooli tuolta vielä löytyy. Minimisopparia löytyy vielä jostain aivan varmasti ainakin seuraavat pari kolme kautta. Tuskin Carolinakaan puljua hommasi vaan tämän kevään vahvistukseksi vaan varmasti siellä on ainakin ensi kauden kattavaa projektia suunniteltuna.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Vähän harmittaa kyllä kun tuo Puljujärven ja Oilersin yhteistyö ei lähtenyt laukkaamaan. Jokseenkin haikeaa katseltavaa tämä video kun tuolloin vielä odotti Jesseltä paljon. Ei oikein kenenkään tuon draftin top5 varatun suomalaisen ura lähtenyt aivan semmoiseen lentoon kun ajattelin.
Jälkikäteen tarkasteltuna ei lähtenyt kenenkään ura kiitoon tuossa 2016 draftissa varatusta suomalaisesta Lainetta lukuunottamatta. Puljujärvellä kaksi hyvää kautta Oilersin paidassa ja Kuokkasella yksi Hughesin laidalla. Juolevihan se suurin floppi oli odotuksiin nähden.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aivan varmasti joku tulee Puljulle vielä ensi kaudeksi pienen sopparin antamaan, ellei kaveri vapaaehtoisesti ole Eurooppaan palaamassa (mihin en usko). Ekana tuli mieleen Seattle tai Arizona, tai mikä ettei joku contenderikin voisi ottaa valmis ottamaan riskin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Aivan varmasti joku tulee Puljulle vielä ensi kaudeksi pienen sopparin antamaan, ellei kaveri vapaaehtoisesti ole Eurooppaan palaamassa (mihin en usko). Ekana tuli mieleen Seattle tai Arizona, tai mikä ettei joku contenderikin voisi ottaa valmis ottamaan riskin.

Ymmärrän mitä haet, mutta riskiä tuossa ei kyllä ole nimeksikään. Halpa ja lyhyt sopimus tarjolle ja katsotaan miten lähtee.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitäs se Jim Rutherford höpisikään Canucksin suunnitelmista? Hankitaan tuollaisia 22-26 vuotiaita pelaajia jotka eivät ole breikanneet vielä kunnolla NHL:ssä mutta joilla voi olla potentiaalia. Eli eiköhän sieltä ainakin tule sopparia tarjolle kun Pulju sopii täydellisesti tuohon profiiliin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Aivan varmasti joku tulee Puljulle vielä ensi kaudeksi pienen sopparin antamaan, ellei kaveri vapaaehtoisesti ole Eurooppaan palaamassa (mihin en usko). Ekana tuli mieleen Seattle tai Arizona, tai mikä ettei joku contenderikin voisi ottaa valmis ottamaan riskin.

Samaa mieltä. En ole nähnyt missään mitään merkkejä, että Jesse olisi NHL:n osalta luovuttamassa ja noille kärkivarauksille annetaan kyllä mahdollisuuksia. Uskon, että Jesse haluaisi jatkaa Carolinassa ja en näe syytä, miksei se Carolinallekin sopisi. Yhden tai kahden vuoden halpa jatkosopimus, jonka aikana Carolina voi vielä yrittää kehittää Jesseä haluamallaan tavalla. Huonoimmassa tapauksessa korvaa jonkun Stastnyn tai Stepanin nelosketjussa tai sitten istuu katsomossa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä mäkin uskon Puljun vielä yhden halvan sopparin saavan jos sen haluaa. Kyse lienee enemmän siitä minkälaista roolia hän haluaa itse pelata ja onko kykenevä muuttamaan pelityyliään roolin vaatimaksi. Euroopassa voisi ottaa iisimmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös