Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. jsbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers, Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Mm voi olla, mutta tuokin on jo niin vanhentunut ajatustapa. Varsinkin aluksi kun Puljujärvi nostettiin ylös niin sitä virheitten kyttäystä tehtiin aivan liikaa, vaikka muuten peli oli pirteää. Juuri tuolla tavalla voidaan saada hieman henkisesti heikomman nuoren pelaajan itseluottamus pois raiteiltaan. Oilers on käsitellyt mielestäni nuoria lupauksiaan jo vuosia aivan päin persettä tai sitten he toteuttavat jotain kieroa tapaa mitä en itse ymmärrä. Lisäksi mielestäni on vain puhdasta idiotismia valmennukselta kun YV:llä ei käytetä niitä aseita mitkä on käytettävissä. Plussaa että sentään tajusivat nostaa hänet nyt tosiaan kakkosylivoimaan.
   
 2. tuketuksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
  Oli taas hieno peli Puljulta. Kaikissa kolmessa Oilersin maalissa kentällä ja kahteen ekaan pisteillä. Kolmannessakin oli siellä maalin edessä huitomassa. Viimeiseen eräänhän Caggiula ja Pulju vaihtoivat paikkaa, ja kuten Edmontonin selostajatkin sanoivat, tuo vaihto ei tainnut johtua Jessen huonosta pelistä vaan päinvastoin hyvästä pelistä. Tuo Nugent-Hopkinsin ketju tarvitsi piristystä ja sitä tosiaan Pulju toi. Tuo ketju oli kolmannessa erässä todella paljon kentällä ja hyvin toimi Jessen peli vaikka ei ollut McDavid vierellä.

  Luulisin että Jesse olisi jo ykkösylivoimassa, mutta Letestun täytyy käydä hakemassa niitä aloituksia. McLellan varmaan haluaa yhden rightin aloittajan molempiin ylivoimiin, ja muutenkin kun McDavid on niin onneton aloittamaan niin ykkösylivoimaan tarvitsee toisenkin aloittajan Draisaitlin lisäksi. En oikeen tykkää tuosta Puljun roolista kakkosylivoimassa, koska ei tuosta neliön keskeltä oikeastaan ikinä pääse vetämään, ja siinähän on jo Maroon niin sanotusti maalinedus-miehenä.
   
 3. Lainaus:
  Ei taida hänen lahjoilleen sopivaa opiskelua löytyä. Onneksi siis peli on alkanut kulkemaan!
   
 4. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Jaa okei. Onko saanut paljonkin huudettuja pisteitä?
   
 5. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Kannattajat tykkäävät, paikallinen media tykkää ja nyt jopa McLellan suitsuttaa. Näille pohjille pitäisi kyllä pystyä rakentamaan.
   
 6. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän @RiverDog kohta tule kertomaan meille vähän totuuksia Jessestä.

  Mukava katsoa, miten Jesse käyttää kokoaan ja nopeuttaan. On yksinkertaistanut peliään aika paljon siitä, mitä yrittänyt usein aiemmin. Sitten jatkossa lisäämään ulottuvuuksia peliin.
   
 7. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  QUOTE="steierwrass, post: 7361302, member: 113757"]Eiköhän @RiverDog kohta tule kertomaan meille vähän totuuksia Jessestä.[/QUOTE]

  Mitä totuuksia mun täytyy nyt tulla kertomaan? Kuten joku aiemmin jo kirjoitti, että alkukaudesta ei kulkenut ja silloin tuli mietittyä kannattaisiko hakea Kärpistä vauhtia (kts. O.J). Nyt näyttää hyvältä ja pisteitä tulee, mutta omaan silmään joku siitä vielä puuttuu. Voi olla myös mahdollista, että omat odotukset Puljujärven taitotasoon oli liian korkeat ja pojasta kasvaa kova maalinedusrouhija. Nyt olen enemmän, kun tyytyväinen, että kulkee. Nyt sitten vain uutta vaihdetta silmään. Alkukaudesta olin sitä mieltä, että alle 50 peliä ja 0.5ppg on pettymys niin hyvin näyttää tällä hetkellä ennakko-odotukset täyttyvän. Saanko lupasi kumminkin nauttia nyt Puljujärven otteista, kun niille nyt on aihetta? Kritiikkiä tulee varmasti, kun siihen on aihetta.
   
 8. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Tällä palstalla lienee jo kaikki oleellinen sanottu Puljujärven varsinaisista peliotteista. Seurasin itse alkusyksystä alkaen tiiviimmin Puljujärven peliotteita ja pyrkimyksiä vakiinnuttaa paikka ylhäällä. Pelkäsin pahinta ja toivoin parasta. Välillä olin kovasti kriittinen, etenkin Puljujärven kulttuurisen sopeutumisen näkökulmasta ja aika pahalta näytti väliin. Lupasin palata marraskuussa asiaan uudelleen joulukuussa ja tässä hieman uutta vuodatusta uuden vuoden kunniaksi vielä joulukuun 2017 puolella.

  Nyt kun katsoo tilannetta, niin ilahduttavinta on, että kaveri on löytänyt "itsensä" ja sitä kautta myös selvästi saanut itseluottamusta. AHL teki nähtävästi hyvää ja oletan, että Puljujärvi on myös tarttunut itseään niskasta kiinni sekä opetellut kieltä niin, että tulee sen kanssa paremmin toimeen pukukopissa, kentällä, matkoilla ja joukkuekavereidensa kanssa. Myös kommunikaatio valmentajien kanssa on oletettavasti parantunut. Maalituuletukset eivät ole enää vaivaantuneita, vaan iloa täynnä ja Puljujärvi pursuaa aina intoa aina kun saa maalin aikaan. Kehonkieli Puljujärvellä on ihan toinen kuin kauden alussa ja taitaa olla niin, että hän alkaa pikku hiljaa päästä NHL-pelityylin ja vaatimustason kanssa sinuiksi. Toki matka on huipulle vielä pitkä, mutta nyt polku on löydetty ja työnteko toivottavasti jatkuu yhtä vakaana. Uskon, että kovalla työnteolla ja oikealla valmennuksella Oilerslla on vielä paljon iloa tästä jääkenttien "Hessu-Hoposta".

  Hyvältä näyttää siis tilanne tällä hetkellä ja hyvä niin, sillä ei olisi ensimmäinen nuori pelaaja, jolle suuri maailma olisi aivan liian iso hyvän änäriuran luomiseen.
  Tässä vaiheessa ei voi siis toivottaa Puljujärvelle muuta kuin hyvää Uutta Vuotta ja menestystä uudelle vuodelle niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.
   
 9. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ihan asiallinen kirjoitus jota kommentoin hieman ja hyvässä hengessä. Jos minulta kysyttäisiin kannattaa kritiikin suhteen pitää pientä viivettä etenkin näiden nuorten kanssa. Allekirjoituksesi muistuttaakin siitä, että Laineellakin oli tosiaan vaikea jakso alkukaudella, mutta nythän meno on sitten ihan toisenlaista ja loistavaa niin. Eikä muuten ollut helppoa kauden alussa Ahollakaan, mutta kas vaan onkin yhtäkkiä Carolinan paras pistemies. Eli heikompia pelejä sattuu väkisinkin myös kaikista kovimmillekin junnuille. Osa nuorista puolestaan kehittyy taustalla hitaasti, mutta puhkeaa sitten kukkaan aika nopeasti (Teräväinen, Rantanen yms.).

  Ei muuten kannata madaltaa vielä omia odotuksia Jessen suhteen liikaa, sillä kehitys on kuitenkin ollut kovaa. Pidän itse sitä hyvänä merkkinä jos jotain puuttuu, mutta Edmonton Journalin (ja kannattajienkin) mielestä hän on lähes poikkeuksetta yksi joukkueen parhaista pelaajista jo nyt. Kunhan vaan saisi ylivoima-aikaa oikealla paikallaan niin pääsisi käyttämään pyssyään. Toki hän vielä kehittyykin tästä ja hyvä niin, sillä potentiaali on ehdottomasti vieläkin korkeammalla kuin tähän asti nähty.
   
 10. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Nyt on pari peliä mennyt kiikareilla (kuten koko Oilersin joukkueella), mutta raporttien perusteella edelleen Oilersin parhaimmistoa illasta toiseen. Tänään Dallasia vastaan peli erinomaiseen katseluaikaan ja eiköhän tässä pelissä niitä pinnojakin tule.

  Pulju ei muuten ole ottanut vielä yhtäkään jäähyminuuttia. Vähän jopa hämmentävää siihen nähden että kuinka aggressiivisesti mies takakarvaa ja muutenkin osallistuu kulmavääntöihin. Mutta eihän Pulju toisaalta ole ikinä mitenkään erityisen jäähyherkkä kaveri ollut.
   
 11. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Ja raportit jatkuvat samansuuntaisina:

  "JESSE PULJUJARVI. 7. The Oilers best player. Had 4 shots and lots of jump in 17:13. Was especially dangerous over the final 40 minutes (no one in Oilers silks was very good in the first 20). Just missed on a rebound off of Milan Lucic’s initial shot. In a season that has had far too many disappointments, this kid has not been one of them. Did have one bad giveaway in his own end that led to an extended Dallas cycle.!
   
 12. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Jälleen kerran Pulju oli Oilersin parhaimmistoa ja Edmonton Journalin mukaan "helposti ketjunsa paras pelaaja". Vielä kun niitä pinnojakin tulisi, mutta eipä niille liiemmin ole viimeisimmissä matseissa muutkaan Oilersin pelaajat päässeet.
   
 13. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Jessellä on kyllä pirun hyvä potku ja liuku. Mukava katsella kun luistin liikkuu ja maisema vaihtuu. Voi alkaa tulla kovaa jälkeä jo tällä kaudella, jos viimenen silaus peliin löytyy.
   
 14. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vähän kyllä hämmentävääkin, että joukkueessa on useampi nimekäs pelaaja ja Jesse on oikeastaan ainut hyökkääjä joka pitää tasonsa jotakuinkin pelistä ja vaihdosta toiseen. Tämä ei ole pelkästään kehu Jesseä kohtaan vaan myöskin ihmetys sen suhteen kuinka yössä useampi Oilersin pelaaja on ollut. Toki McDavidin taso on yleensä joukkueen korkein, mutta hänellekin on tullut joitain selviä ohipelejä.

  Eilen McDavidin ja Drain ympärille rakennettu ykköskenttä pelasi suorastaan heikon pelin McDavidin kelvollisesta esityksestä huolimatta. Melkein tekisi mieli sanoa, että Jessen puolustusosaamista olisi kaivattu, kun kenttä oli aika jatkuvasti lirissä omassa päässä.
   
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oilersin kotisivuilla joka sunnuntai ilmestyvässä In Depth-artikkelisarjassa oli nyt vuorossa Jesse Puljujärvi. Alkusanat juttuun on kirjoittanut Patrik Laine. In Depth | Edmonton Oilers
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Pierre-Luc Dubois on nyt pelannut urallaan 44 NHL ottelua ja tehnyt 10+12= 22 pistettä. Puol pinnaa per peli.

  Puljujärvellä lukemat uralla ovat 54 ottelua 9+10=19 ja 0.35 pinnaa per peli.

  Pisteet per peliaika:
  Dubois 1.89
  Puljujärvi 1.66

  Oliko Jarmo Kekäläinen tyhmä kun varasi miehen ennen Puljujärveä ?
   
 17. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Kovin on ohkainen otanta, jos kumpikaan ole pelannut vielä edes yhtä täyttä kautta.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Paljon parempi nyt on arvioida kuin varauspäivänä. Oilers ei ollut ehtinyt edes varata Puljujärveä, kun Kekäläinen tuomittiin jo maanpetturiksi ja Dubois flopiksi.
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Niin, aika pitkälti näillä linjoilla tässä asiassa.
   
 20. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Dubois on sentteri ja pelaa paremmilla pisteillä kuin Pulju, joten paha Kekäläistä on moittimaan lähteä. Tällä hetkellä näin. Tasapisteissäkin (oletus, että maalit ja syötöt noin samat) sentteri menee hierarkiassa edelle. Heitä kun on vähemmän tarjolla.

  Asiaa sivuten. Kiristääköhän Jetsin tai Blue Jacketin organisaatioissa pahasti, kun draftilotto jäi pikkuista vaille jackpot? Matthews on kuitenkin ihan omassa luokassa verrattuna seuraaviksi varattuihin.

  Edit: Oilers ei tosiaan saanut sijoitusta lottokierroksella. Kolme ekaa voittaa. Muistin väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2018 klo 06.01
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Jetsiä nyt tuskin harmittaa, kun olivat koko draftin onnekkain voittaja puhtaassa arvonnassa. Top2 -vuoron missaaminen toki saattoi harmittaa Keklua, koska pudotus talentissa oli hurja siinä kohtaa. Ja Edmontonissa olibat varmaan eniten murheissaan kun ykköstä ei tullutkaan niinkuin joka vuosi.
   
 22. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Niin ja oliko Jetsillä edes mahdollisuutta nousta ekalle vuorolle? Eikös tuo toinen 2. vuoro ollut pienin numero mihin heillä oli edes mahdollisuus.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei suinkaan. Nykyään kuka tahansa pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt voi loton voittaa. Ennen pystyi nousemaan vain sen viisi pykälää vai paljonko se oli.

  Esimerkiksi Flyers nousi sijalta 12. sijalle kaksi männä draftissa.
   
 24. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  2016 Jetsin oddsit:

  Chance at No. 1: 7.5%
  Chance at No. 2: 7.8%
  Chance at No. 3: 8.2%
  Worst possible draft position: 9th
   
 25. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона
  Lainaus:
  Tuskin Jetsejä ainakaan kovin pahasti, kun Laine on tehnyt vain 3 pistettä vähemmän kuin Matthews suht samassa määrissä
  pelejä.