Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tosin NHL-joukkueet vertailee pelaajia muutenkin kuin vain tehopisteissä. Veikkaisin kuitenkin, että Jetsille Laine sopii paremmin, vaikka Scheifele-Matthews olisin ollut kiva sentterikaksikko.

  Todennäköisesti joukkueita on harmittanut enemmän huono lotto-onni vuotta aiemmin kuin Matthewsin aikaan.
   
 2. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Lainaus:
  No näinhän se olikin. Päässyt unohtumaan tuo sääntömuutos. Kiitos valaisemisesta.
   
 3. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Helppoa olla toki jälkiviisas, mutta luulen Matthewsin olleen lähestulkoon jokaisen papereissa ykkösenä, luultavasti jopa Jetsin? Kuitenkin sillä erolla, että ykkösvuoron "menettäminen" ei ollut niin paha kun kakkosena pääsi kuitenkin varaamaan Laineen. Vaikka olisi kuinka suomi-lasit päässä, niin jo pelkästään se tosiasia, että Matthews pelaa sentterinä kääntää vaakakupin vääjäämättä hänen puolelleen. Laineen pitäisi tykittää 10+ maalia enemmän joka kausi, jotta Laineen voisi laittaa edelle. siis minun mielestäni.

  Ja en missään muotoa ole dissaamassa Lainetta; ehdottomasti omia suosikkipelaajiani ja suomalais-pelaajista valitsisin ainoastaan Barkovin häntä ennen joukkueeseeni. Sebastian Aho jos jatkaa kehittymistään, niin hän voi osoittautua ihan samantasoiseksi kultakimpaleeksi... ennusmerkit ovat juuri nyt hyvät.
   
 4. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Olennaista kuitenkin tässä kaikessa on varmaan se, että vertailu nyt on hieman aikaista. Siihen on enemmän työkaluja kuin oli draftin aikaan, mutta jo silloin tiedettiin Matthewsin olevan pelaajista valmein. Laineen ensimmäinen kausi jopa yllätti verrattuna siihen, miten raakile pelaaja oli ja on vieläkin. Samoin kehittymistä on paljon niin Dubois'lla kuin Puljujärvelläkin. Matthewsilla varmasti myös kehittymisen varaa, mutta eri tavalla. Siellä ei ole nähtävissä selkeää kehityskohdetta, vaan se on enemmän pientä kehittymistä joka puolella.
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Samaa itse ajattelin ja tarkoitinkin. Matthews olisi ollut Jetsinkin varaus, mutta ei siellä ranteita vedetty auki kakkosvarauksen tultua.
   
 6. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Hyvällä todennäköisyydellä Matthews oli tosiaan ykkösenä Jetseilläkin, mutta mielestäni Laineen ja Matthewsin ero ei tuona draft vuonna ollut niin selkeä kuin se tällä hetkellä tuntuu olevan. Laine kumminkin ratsasti all-star/MVP-palkinnoista toiseen draft vuonnaan, kun taas Matthewsilla ja tämän joukkueilla oli hieman vaisumpaa, vaikka pelillisesti toki kaverin taso oli varmasti scouttien tiedossa, joten tiesivät kyllä mitä sieltä on luvassa kun hänet varaavat.

  Näkisin, että max. Edmontonin/Pittsburghin kaltainen jengi jossa sentteriosastoilla oli jo paikat aika hyvin täytettynä, olisi nähnyt paremmaksi "fitiksi" Laineen kaltainen sniperin joukkueensa. Nythän toki Matthewskin on todistanut, että on ihan yhtä hyvä maalintekijä kuin Lainekin.

  EDIT: Oho, olikin Jessen topic joten pahoittelut offtopicista.
   
 7. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Totta myös toinen puoli. Henkilökohtaisesti pidin Puljujärveä - sen vähän mitä hänen (toistaiseksi) viimeisen liigakauden pelejä näin - kuitenkin eniten raakileena fysiikastaan huolimatta. Olihan hänessä vielä paljon sellaista bambi liukkaalla jäällä syndroomaa. Ihan koordinaatioasta alkaen oli vielä hiottavaa, joten ensimmäinen kausi pääasiassa farmin puolella ei ollut mitenkään varsinainen yllätys.

  Matthews - Laineen sensaatiomaisesta tulokaskaudesta huolimatta - sen sijaan on yllättänyt minut kuitenkin eniten; ennakko-odotuksista huolimatta, tai ehkäpä juuri sen vuoksi.. Toki tunnistin hänen pelatessaan Sveitsissä ja MM-kisoissa, että kyseessä oli jo valmis paketti, mutten ehkä kuitenkaan osannut nähdä kuinka korkealla myös hänen katto (jos sitä vieläkään tiedetään) on. Voi olla, että asetan hänet turhankin korkealle jalustalle, mutta mielestäni mistään ratkaisevan suuresta erosta ei puhuta edes vertailussa Crosbyyn tai McDavidiin ja se on paljon se.
   
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kun tästä ketjusta on kerta tullut Pulju vs Matthews vs Laine vs Dubois, niin sanotaan usein sanottu sananen tähän väliin. Ne pojat kehittyy vielä. Moni varmaan tiedostaa, että Matthews on se tasokkain pelaaja sinä vuonna dratatuista pelaajista tällä hetkellä, todennäköisesti aika monta vuotta vielä, mutta ei välttämättä aina. En ole seurannut Brayden Schennin uraa yhtään, mutta olettaisin, että vuoden 2009 #5 oletettiin hieman enemmän vielä viime kaudella. (Philly-fanit voi enemmän kertoa.) Schennin taitotaso tuskin on kasvanut vuodessa, tai pelikaverit parantuneet rinnalla. Joillain pelaajilla kyse on kemiasta, jollain roolista. Käsittääkseni Scnhennillä se oli vähän molemmista(?). Nail Yakupovillakin alkanut sujumaan Avalanchessa, vaikkei nyt ihan uran odotuksin, mutta ihan ok silti(?). Minä odotin ehkä enemmän tuollaista Schennimäistä urakulkua Puljulta, koska todellakaan kroppa ei vielä ole hallussa, ja kun sitä oppii käyttämään oikein, Jesse tulee olemaan melkoinen peto. Dubois, Matthews ja myös Laine osaa käyttää kroppaansaa huomattavasti Jesseä paremmin, ja se näkyy kaukalossa. Onko Dubois ollut tällä kaudella parempi pelaaja kuin Jesse, en tiedä, mutta viiden kauden päästä veikkaan Jessen olevan contender-joukkueen yksi kärkihyökkääjistä, kun Dubois on contender-joukkueen kakkossentteri, joka on erittäin hyvin sekin. Tekstini oli sinänsä turha, eikä tuonut mitään uutta kellekkään, mutta pointtina on se: Duboisilla on tällä hetkellä enemmän työkaluja käytettävänään, kuin Jessellä ja heillä ei ole paljoa eroa pelaajana. Jessen työkalupakkiin mahtuu vaan enemmän työkaluja, kun Duboisilla. Täysin minun näkemys, voi olla vääräkin. Katsotaan asiaa ennemmin myöhemmin.


  Itse rehellisesti sanoen olen vain odottanut, että korvanappiin tulee tieto jommankumman uran päättävästä loukkaantumisesta, tietenkin toivomatta sitä. Heti kun Suomalaiset saa jotain, niin eiköhän se viedä pois. Mulla on oikeastaan sama fiilis Eeli Tolvasesta myös, ainut kehen mulla on helvetin kova luotto, on Henri Jokiharju. Mä olen aika varma, että 80% 2015-> ykköskierrokselta varatuista Suomalaisista tulee tekemään hyvän uran NHLssä, hyvän uran määrittelen potentiaalin nähden oleva rooli, ja siinä pysyminen väh. kolme kautta.
   
 9. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tähän vielä kommenttina että kovin mustavalkoista on tuollainen vertaaminen. Asiaan vaikuttaa kovin moni seikka, kuten vaikkapa ylivoima-aika, jota Jesse ei ole saanut juuri lainkaan. Joka tapauksessa Puljujärvi on ollut Edmonton Journalin arvioissa joukkueen toiseksi paras pelaaja McDavidin jälkeen, joten kovin huonosti hänellä ei mene näinkään. Keskustelujen perusteella kannattajat eivät myöskään haluaisi vaihtaa häntä Duboisiin, joten ehkäpä molemmat pelaajat ovat nyt oikeissa paikoissa. Samoin tuota lukua 1.66 vähäteltäessä (et tosin ehkä tarkoittanut sitä) on hyvä muistaa, että Matthewsin ja Laineen lukemat olivat suuren osan viime kaudesta jotakuinkin tuota luokkaa ja silti heitä hehkutettiin kaikkialla ja ihan syystäkin. Siinä olen kuitenkin samaa mieltä, että Dubois näyttää ihan hyvältä pelaajalta sentteripulasta kärsivään Columbukseen.

  Viime vuonna Puljujärven peliaikakohtaiset pisteet olivat suurimman osan Oilers-ajasta hyvät, mutta silloin sanottiin useasti että vain maaleilla on merkitystä. Nythän Jesse on ollut jopa NHL:n kärkipäässä tuon suhteen (peliaikaan suhteutettuna toki), joten askeleita oikeaan suuntaan on otettu vaikka matka onkin vielä kesken. Tolpat soivat yhä turhan usein ja toki kehitettävää on muutenkin, mutta tällä kehitystahdilla ilon aiheita on edessä kovastikin.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kysymys pitäisi asetella: "oliko Jarmo Kekäläinen nero kun jätti Puljujärven varaamatta", kuten se alkuperäinen väite täällä kuului.

  No molempiin vastaus on ei.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta Puljujärvi on ehditty tuomitsemaan täällä flopiksi moneen kertaan ennen kuin Dubois on pelannut ensimmäistäkään NHL-ottelua.
   
 12. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Laineen ja Matthewsin tehot sekä Laineen hehkutus mediassa saivat monen unohtamaan, että pelaajat kehittyvät usein eri tahtia. Puljujärvi oli viime vuonna joiltain osin aika raakile pelaajana, mutta silti hän oli vielä jonkin verran ennen AHL-komennusta kannattajien suosikkeja ja tuo Henkankin mainitsema peliaikakohtainen pistetilasto oli parhaimmillaan jopa Matthewsin ja Laineen edellä. Puljujärvi ei kutenkaan saanut valmentajalta yhtä paljoa vastuuta (mistä löytyy muuten sivukaupalla kannattajien vihaisia viestejä) ja toisaalta Matthews ja Laine parantelivat tilastojaan loppukauden aikana, kun Jesse puolestaan lähetettiin AHL:n.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että Puljujärvi oli lopulta yhtään enemmän pelanneista NHL:n ykkönen peliaikakohtaisessa ykkössyöttötilastossa. Tänä vuonna maalintekopuoli on lonksahtanut kohdilleen, mutta syöttöpuolella saisi olla enemmänkin pisteitä. Luvattoman paljon esim. Lucic on toki hänen passejaan missannut, mutta silti toivoisin tuohon petrausta. No kaikki aikanaan.

  Nyt kun Laine on Laine, Aho joukkueensa paras pistemies ja Jessekin hienossa vireessä olisi muuten ollut mahtava nähdä tämä ketju olympialaisissa. Toki tämä riippuisi myös Marjamäen suunitelmista koostumusten suhteen.
   
 13. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Nyt tuli vähän heikompi peli Nashvillessa.

  #98 Jesse Puljujarvi, 4. Seemed out of synch with the rhythm of the game, causing a couple of offsides and struggling at times to make routine plays. 2 giveaways. Was caught way out of position on the game-winner, allowing Josi the uncontested point shot that subsequently caromed off three Oilers in front. Did have 4 shot attempts, 2 of them on goal.
   
 14. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Joo ei mennyt ainakaan Edmonton Journalin mukaan yhtä hyvin kuin yleensä tällä kaudella. Toisaalta Jessellä taisi mennä lähes kymmenen peliä arvioituna yhdeksi parhaista, joten joskus näin. Eipä olleet muutenkaan pelaajien numerot korkeita, taitaa toimituskin alkaa jo tuskastumaan Oilersin touhuun :)
   
 15. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Kiinassa sitten 2022, mahdollisesti World Cupissa 2020, jos moinen järjestetään. Huonolla tuurilla joissain MM-kisoissa myös sitä ennen (huonolla siis joukkueidensa kannalta).
   
 16. adolf Jäsen

  Lainaus:
  2022 tämä "kultainen sukupolvi", eli 90-luvulla syntyneet ovat parhaassa iässä. Laine, Puljujärvi ja muut 90-luvun lopulla syntyneet alkavat lähestyä niitä pelimiehen parhaita vuosia tai pelaavat jo niitä. sekä ovat muutenkin jo keränneet useamman vuoden kokemusta maailman kovimmasta kiekkosarjasta. 90-luvun alkupuolella syntyneet, eli Granlund ja kumppanit ovat 30-vuotiaita, eli kokeneita liidereitä, mutta eivät vielä niin vanhoja että näkyisi liikkeessä. Pitää vain toivoa että NHL-pelaajat pääsevät silloin osallistumaan.
   
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  McLellan sanoi tässä vastikään Jessen olevan Oilersin vaarallisin laitahyökkääjä. Jos Puljujärvi on McLellanin mielestä Oilersin vaarallisin laituri, niin miksi hän ei sitten peluuta Jesseä esim. ykkösylivoimassa? Ihmettelen suuresti. Tätä ovat ihmetelleet myös Oilersia läheltä seuraavat toimittajat.
   
 18. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Lainaus:
  Tämä taas kertoo kaiken Oilersin laituriosastosta, jos vaarallisin kaveri on tehnyt viimeiseen 7 peliin 0+0 tehot.
   
 19. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Ensinnäkin todella turhauttavaa katsoa tuota Oilersin meininkiä. Vaikka voitto viime yönä tulikin, oli alku taas todella huono. Siellä laiskottelee nimimiehiä jokainen vuorollaan ja puolustuspaketti yksinkertaisesti vuotaa. Näitä pelaajia palkitaan ylivoima-ajalla jonka seurauksena ylivoima yhtä masentavaa katsottavaa.

  Pulju ei pelaa enää edes kakkosylivoimassa. Selitän itselleni asian sillä, että Lucic, Strome, Maroon ja Letestu ovat näyteikkunassa ajatellen treidejä. Kuitenkin huolestuttaa aina välillä, että kuinka paljon Puljujärven kehityksestä voidaan uhrata tähän. Joko kohta alkaisi se nuorten pelaajien sisäänajo, kuten Chiarelli sanoi ja Puljullekin annettaisiin vähän vastuuta.
   
 20. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Eipä niitä maaleja koko joukkueellakaan ole kuin 8 noihin samoihin peleihin. Ja niihin yhteensä 4 eri laituria saanut pisteitä, Lucic jopa kaksi pinnaa.
   
 21. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Samoja ajatuksia täälläkin. Esim. Nurse, joka on kuluvalla kaudella ollut Oilersin ylivoimaisesti paras puolustaja, ei saa ollenkaan ylivoima-aikaa. Stromelle ei anneta näyttöpaikkaa ylemmissä ketjuissa jne. McLellan on hyvä valmentaja mutta hän on vähän juuttunut omaan itsepäisyyteensä. Saa nähdä tuleeko kesällä valmentajan vaihdos ajankohtaiseksi. Ihmetyttää myös tuo Puljujärven kehuminen mediassa ja peluuttaminen kolmosketjussa ilman yv-aikaa.

  Lucicia ei kyllä varmasti tulla treidaamaan niin kauan kuin Chiarelli on joukkueen GM. Tietysti jos/kun Chiarelli saa kesällä potkut niin asiat muuttuvat.
   
 22. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Joukkue ei ole ollut tarpeeksi tiivis ja nopea josta ehkä johtuu sekin, että kukaan pelaaja ei ole tälle kaudelle lähtenyt lentoon tai edes erottunut edukseen tuosta joukkueesta (poislukien Nurse). Jopa McDavid taisi vetää yhdessä välissä kolme peliä putkeen kiikareilla. Kaikki tuntuu vaipuvan jotenkin samaan harmaaseen massaan. Näkisin että tuo on pelitavallinen ongelma yhdistettynä siihen, että lumipallo lähti jo aikaa sitten vyörymään väärään suuntaan eikä sitä pysty enää pysäyttään.

  Mutta joo onhan se selvä, että Puljun pitäisi piste saada napsittua sieltä täältä tai pian joku muu saa koittaa hänen paikallaan Nugen vieressä. Toisaalta viime yönäkin Pulju pelasi juuri Nugent-Hopkinsille kaksi onetimer paikkaa, joista hyvänä päivänä olisi maali syntynyt. Myös Oilersin 2-1 kavennusmaalia ennen Pulju riisti kiekon jonkun kojootin lavasta kuin karkin ja syötti Stromen ja Khairan 2vs1 hyökkäykseen. Tämän jälkitilanteesta tuli sitten se Nursen eka maali.

  Isoa kuvaa kun katsoo, niin Puljujärven kausi on ollut hyvä siinä mielessä, että on onnistunut lunastamaan paikkansa NHL tasolla. Se on hieno saavutus, kun Puljun suurimpana haasteena on pidetty juuri sitä että oppiiko pelaamaan pelin sisällä, käyttämään kroppaansa säilyttämään tasonsa pelistä toiseen ja loppuuko "bambeilu." Seuraavana voi sitten alkaa kehräämään niitä pisteitä.

  Lainaus:
  Niin ja sillähän oli vissiin se pykäläkin sopparissa..
   
 23. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  "Ei ole Jesse mikään yhden ponin poika."

  Ismo "Ika" Lehkonen 13.1.2018

  Ja näinhän se on, nyt on Puljun erityisosaamiseksi noussut maalien tekeminen vahvalla maalineduspelillä, mutta työkalupakista löytyy onneksi aika paljon muutakin vuosien varrelle. Viime aikoina ei ole tehoja tullut, mutta kuten täällä on todettu ei ole Oilers kovin hyvin pelannut ja tehot puuttuuvat hyökkääjiltä kautta linjan.


  Hyvä sisääntulo vakituiseksi NHL-pelaajaksi jatkuu Puljulla edelleen.
   
 24. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mikäli tämä (linkki TSN Instagram) ulkojää episodi ei ollut mitenkään järjestetty vaan Puljujärvi siellä sirklaili poikien tullessa niin iso hatun nosto Jesselle, vaikka pelit eivät olekaan sujuneet kovin hyvin viime aikoina. Nämä on aivan loistavia ja kertovat paljon Jessestä.
   
 25. Learn2Play Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Lainaus:
  Oulussa Jesse teki tätä melkeen joka päivä viellä liiga aikoinakin joten tuskin järjestetty.