Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Erittäin pätevä kirjoitus Puljusta Sportsnetin sivuilla. Mukava lukea objektiivista ja faktapitoista analyysiä. An early look at why Jesse Puljujarvi is an excellent winger for Connor McDavid - Sportsnet.ca

  Pari pointtia. Ylistettiin Puljun hyvyyttä ripareissa ja muutenkin kykyä tehdä maaleja läheltä. Pulju ei ole pelintekijä, mutta päätökset suorissa hyökkäyksissä ja taisteluissa maalin edessä on hyviä.

  Pulju on kiekonhallinassa kova, mistä kertoo 55% corsi. Myös keskialueen kiekonriistoissa Jesse on mainio. Pulju johtaa joukkuettaan "loose puckien" riistoissa. Artikkelissa vielä puhutaan kuinka Pulju sopii McJeesuksen ketjukaveriksi.
   
 2. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Sehän kertoo vain siitä, kuinka kovan luokan pelimanne Pulju on :)

  Ihmettelin jo viime kauden alussa, kun pelikaverit olivat ihan hoo-moilasena kun Puljulta tuli yhtäkkiä joku todella yllättävä, nopea ja ovela syöttö suoraan lapaan ja kaverit meni ihan puihin eivätkä saaneet törkättyä kiekkoa reppuun, vaikkei edessä ollut ketään tai mitään.

  Jos ketjukaverit olisivat olleet tuolloin hiemankaan enemmän kartalla tämän kielimiehen nerokkaista aivoituksista, niin Jessen pistesarake olisi näyttänyt jo silloin jotain ihan muuta. Sanoin tämän saman jo silloin vuosi sitten Puljun puolustukseksi, kun valitusta kuului tehottomuudesta ja itseä ärsytti muiden tyriminen, josta Pulju sai syyt niskoilleen.

  Onneksi nyt kemiat näyttää toimivan paremmin ja pisteitä ropisee. Ja tulee ropisemaan koko ajan kiihtyvällä tahdilla.

  Tänä yönä taas jännätään!
   
 3. Regina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos, Pittsburgh Penguins
  Harmittaa kyllä suomalaisten pelaajien puolesta, kun vuodesta toiseen joutuvat kärsimään huonoista valmentajista ja huonoista pelikavereista ketkä eivät ymmärrä heidän aivoituksistaan kentällä ja tolppakutejakin tulee enemmän kuin muilla. Toivotaan parempaa tulevaa vuotta kuin menneet ovat olleet.
   
 4. tuketuksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
  En nyt virallisia tilastoja lähe katsomaan, mutta -2 taisi olla tänään se paljon kehuttu plusmiinus. Heikompi peli kuin pari edellistä, pari kertaa suti ohi kiekosta suht hyvästä maalipaikasta. Mutta ei silti huono. Varmoja syöttöjä, yllättävän varmaa kiekollista peliä ja luistin kulkee. On edelleen omasta mielestäni ilmiselvä vaihtoehto McDavidin oikeaan laitaan. Ei siellä kukaan muu pysy noin hyvin Connorin vauhdissa mukana kuin Jesse. Myös Lucic oli surkea tänään.

  Ylivoima-aikaa ei heru vieläkään, ei kummastakaan koostumuksesta. Fanithan ovat mm. Twitterin puolella huutaneet jo monta peliä Letestua pois siitä ykkös-yv:stä jossa on vain viime kauden näyttöjen perusteella. Toisessakin ylivoimassa Cammalleri suht onneton, eikä saa mitään hyvää aikaan. Ehkä tämä heikko peli Oilersilta herättäisi McLellania hieman muuttamaan noitakin yv-koostumuksia.
   
 5. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Tänään pääsee sitten näkemään Puljun otteita ihan ihmisten aikaan, kun Edmonton kohtaa Minnesotan. Jessellä on ollut viime aikoina tapana pelata melkeinpä parhaat matsinsa lauantain kierroksella, joten veikataan, että pari pinnaa tekaisee tänään.
   
 6. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Näin on! Muutenkin mukava ilta suomalaisittain edessä. Ehkä Oilers on löytämässä uutta suuntaa nyt sillä ei tappiopeli Nashvilleä vastaankaan mikään ihan surkea esitys ollut. Predators vaan teki paikoistaan maalit. Toki erikoistilannepelaaminen on mentävä eteenpäin ja siksi on päivä päivältä lähempänä sekin tilanne että Pulju pääsee ylivoimalle. Ehkä jo tänään..?
   
 7. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Ei sieltä tänään kahta pinnaa tullut, mutta kyllä voittomaalikin kelpaa. Muutenkin Pulju pelasi vahvan pelin. Pääsi jopa ylivoimallekin lopussa.

  Uran ensimmäisen voittomaalin kunniaksi: The Jesse Puljujarvi Goal Song (Jesse's Goal) - YouTube
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 00.21
 8. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Pelasi muuten alle 10 minuuttia tuossa pelissä. On täysin käsittämätöntä, että varmasti joukkueen kovin rightilta laukova ukkeli katselee vaihtoaitiosta viimekauden näytöillä operoivaa Letestua ja Ryan Stromea yv:n laukojina. Jesse on tehnyt enemmän maaleja 16 pelissä kuin Strome koko kaudella ja Letestukin on maalin päässä puolet suuremmalla pelimäärällä, vaikka Pulju pääsee heiluttelemaan verkkoja vain tasakentällisin. Mutta hei, koutsi tietää aina paremmin!
   
 9. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Onhan tuo aika ihmeellistä, että Puljua ei kokeilla ylivoimassa. Mun mielestä on ihan perusteltua pitää jääaika pienenä, mutta ylivoimaminuutit eivät välttämättä ole niitä kuluttavimpia, jos myllyn saa pyörimään. Alivoimassa Jesseä ei kannata käyttää, vaikka muodostaisikin nopeana pelaajana pelotteen vastustajan viivamiehille. Esimerkiksi tämän illan maali olisi jäänyt ehkä vähän raskaammilla jaloilla tekemättä. Ensin kaksinkamppailuvoitto omissa ja siitä täysillä ylös. Nopeutensa ansiosta Pulju pystyi leikkaamaan maalin eteen pönöttämään. Jos olisi ollut pari askelta jäljessä, takakarvaaja olisi pystynyt tuon estämään.
   
 10. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ehkei raikkaat jalat nyt ole ihan tyhjentävä vastaus siihen miksei saa ylivoima-aikaa. Jos peliaika nyt pysyy jossain vartissa tuollaisessa pelissä ylivoimineen jne niin pitkälti sama jalka siellä on käytössä.
   
 11. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Niin totta, mutta ei se luulisi ainakaan mitään henkilökohtaista olevan sen maalin jälkeisen karhunhalauksen perusteella..
   
 12. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Omalle sairasvuoteelle tuntui erittäin hyvältä nähdä Jessen nauravan taas. Hienoa, että peli kulkee vihdoin ja paikka ylhäällä on näillä otteluilla taattu.
   
 13. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Lokakuussa/marraskuun alussa olin lähettämässä Puljua Ouluun, jos meno ei marraskuussa parane. No sehän on parantunut huomattavasti. Tietysi pelillinen puoli voi olla ihan samaa, mitä se on ollut koko kausi, myös AHL:ssä. Mutta tehot ovat ne, jotka merkkaa. Ja vaisut tehot AHL:ssä eivät koskaan ole kovinkaan hyvä juttu, kun hyvätkään eivät aina takaa mitään. Olen vain iloinen, että olin aivan turhaan huolissani. Tasakentällisin Puljun tehot ovat aivan huippuluokkaa nyt NHL:ssä. Seuraava askel on ottaa paikka YV:stä McDavidin viereltä. Kyllä kait se McLellanikin näkee, että tuossa on orastava superkaksikko. McDavidin vierellä on niin moni äijä kokeillut, onnistumatta kovin superisti. Ihan varmasti Jesse siihen yyveehenkin pääsee kokeilemaan, joko loukkaantumisten kautta tai sitten sen, että se ei ala toimimaan vielä tammikuussakaan. Sitä ennen Jessen on vain joka ilta näytettävä, että on paikkansa arvoinen.
   
 14. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Jessehän muuten eilen oli McDavidin kanssa samassa ylivoimassa sen pelin lopun kakkosen aikaan. Ei nyt ihan voi tietenkään verrata normaaliin ylivoimaan, kun tuossa oli johto suojeltavana, mutta kai tuo jotain kertoo.
   
 15. bftw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, TML
  On muuten tehnyt Puljujärvi saman verran maaleja tasakentällisin tällä kaudella kuin Laine... Otteluja pelattu 17 vähemmän.
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  En muista oliko tässä ketjussa vai tuo McDavidin omassa, mutta onhan tuo hänen "aloittamisensa" melko surkuhupaisaa katseltavaa. Jotenkin koittaa vain tökätä kiekkoa niin ihmekkö jos ei kovin usein voittoa nuista tule. Eikö nuita aloituksia voisi vaikka Lucic sitten käydä kaapimassa, tai Jesse, jos ei Connoria nuo sen vertaa kiinnosta? Tässä on se suurin syy, miksi Letestu on siellä YVllä eikä Puljujärvi. Koska McDavid on niin jäätävän paska aloittamaan. Eipä ne Letestun aloitustaidotkaan kovin vahvat olleet eilisessä pelissä.. ja muutenhan melko turha ukkeli sie tuolla YVllä. Stromekin kait kävi parit aloitukset kaapimassa, mutta kyllähän tuohon nyt pitäisi vaikka se Draisaitl laittaa ottamaan aloitukset ja Jesse sinne pointille sitten toiseksi mieheksi. Tai maski mieheksi kun näkyy sielläkin viihtyvän. Uskomatonta on miten ei Puljujärvi YV aikaa ole vielä saanut.

  Eilenkin ne muutamat vaihdot / erä mitä sai pelata oli aina pelin keskiössä. Joko laidalla karvaamassa kiekkoa (voitti usein sen omille) tai sitten maalinedustalla ronkkimassa/ohjaamassa kiekkoa. Pelasi mielestäni erittäin hyvää kulma-ja karvauspeliä ja heti kun kiekko kiersi toiselle puolelle/viivalle niin Jesse löytyi maalinedustalta. Vastaisuudesti kun kiekko kääntyikin omiin niin ketjun sentteri oli siellä alimpana pelaajana. Eeku eipäs ollutkaan. McDavid jäikin kärkkymään tulisiko sieltä kiekkoa takaisin hyökkäyspäähän. Ja Puljujärvi oli se joka oli ekana hyökkääjistä alimpana ja takakarvasi kiekkoa. Tekipä nuilla takakarvauksillaan ainakin pari kiekonriistoa joista huvittavin oli tilanne, missä Jesse häiritsi Wildin hyökkääjää jolta karkasi kiekko. Mies ajautui itse paitsioon ja paitsiohan siitä myös tuli. Sama Wildin ukko myös kynti sitten laitaan turvalleen.

  Maalissa taas Staal taisi voittaa Wildille aloituksen taakse päin. Jesse voitti oman vastapelaajansa ensin nostamalla mailan, sitten sitomalla miehen, että Lucic sai ottaa kiekon. Siitä sitten täysiä keskikaistalta kohti maalia, jonne Lucic kiekon toimittaakin. Kiekkoa molarin tamppooniin josta kiekko suoraan Jessen lapaan ja helppo tehdä maali. MUTTA. Tässäkin kulminoituu yksi iso asia. Puljujärvi ajaa maalille, mutta ei kaarra vain siitä ohi tai jonnekkin maalin taakse tai kulmaan päin. Vaan pysähtyy ja jää siihen ihan maalinedustalle. Kappas kummaa siihenhän se kiekko tuleekin ja siitä myös maali. Tätä olen itse ihmetellyt suurissa määrin niin salibandyssä kuin jääkiekkossa, että miksi siitä maalilta kaarretaan tilanteen jälkeen pois. Hyvin usein näkee, että vauhtia jatketaan kaartamalla maalilta ulospäin kun on veto/tilanne saatu aikaiseksi. Miksi ei pysähdytä ja jäädä kyttämään irtokiekkoja siihen maalin eteen? Kannattaa tätä seurata ihan oikeasti. Voisin kylmiltään väittää, että suurin osa tilanteista menee siten, että siitä maalilta kaarretaan poispäin eikä sisään/maalia kohti, kun on veto tai tilanne saatu luotua. Pitäisi kärkkyä sitä jatkotilannetta myös. Jesse on tämän oivaltanut ja siitähä nuo suurinosa hänen tämän kauden maaleistaankin on sitten syntynyt.
   
 17. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Kyllä esim Mestis olisi Jesselle oikea paikka, jos kunto ei riitä 10 minuuttia enempää. Jos kunto rajoittaa noin paljon käyttöä, niin jotain on tehty pahasti väärin. Nyt vain loppukaudeksi jonnekin treenaamaan, että jaksaisi sen pari kolme minuuttia ylivoimaa pelata joskus tulevaisuudessa.
   
 18. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ehkä Pulju ei pääse ylivoimalle huonon kielitaidon takia.

  Coach: "Alright guys, hands up who wants on PP tonight!"

  Pulju: "Me no like PP. Me want hawaii, ham and ananas."
   
 19. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  YV-aikaa vihdoin luvassa kakkoskoostumuksessa. Mielenkiintoista nähdä, että mihin sijoitetaan. Kaarelle vai maalille?
   
 20. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  ^Eikös se Pulju johda koko NHL:ää tällä hetkellä mitä tulee maalin edestä leivottuihin häkkeihin, joten tuntuisi aika luonnolliselta sijoittaa tällainen kaveri siihen luukulle.
   
 21. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Siinä mielessä jännästi nyt siinä kakkosylivoimaporukassa on kolme rightin kaveria. Jos siis menevät sillä eilisten harjoitusten koostumuksella. Ja maalin eteen näkisin vaihtoehdoiksi Puljujärven (R) ja Maroonin (L), niin saattaa olla tuon perusteella, että Puljujärvi on maalin edessä. Strome yrittää lätkiä kaarelta rightilla ja Benning viivasta. Itse tosin ehkä ennemmin laittaisin Puljujärven vetämään, mutta toisaalta on hän siitä maalin edestäkin onnistunut ihan kivasti. Jos sinne vain tulee kiekkoja. Nythän on ollut aika vaikea edes ymmärtää mitä Oilers yrittää ylivoimalla. Eikä ole ainakaan näyttänyt siltä, että olisivat itsekään ihan tietoisia.

  EDIT: Tässä vielä linkkiä McLellanin kommentteihin siitä miksi Puljujärveä ei aiemmin ole kokeiltu ylivoimalla. Jälleen se kieliongelma siellä näyttää olevan esillä: BLOG: Puljujarvi to see power play time | NHL.com
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2017 klo 12.56
 22. Kuulostaa jo aika hullulta, ettei osaa edes lätkäsanastoa tarvittavalla tasolla, vaikka on asunut englannin kielisissä maissa viimeiset 1,5v.
   
 23. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Ainoa asia mikä kuulostaa hullulta on tuo selitys ettei Pulju ole muka kieliongelman takia päässyt ylivoimaan. McLellan on ollut vain epäileväinen Puljun kyvyistä ja siksi Jessen on pitänyt vähän kaivaa tehoja esiin ennen kuin valmennuskin alkaa heräillä.
   
 24. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Kusen hunajaa,jos Jesse alkaa nakuttamaan maaleja tällä tahdilla mitä nyt. Ja nimenomaan tuolta maalin edestä, mistä nyt osunut varsin mukavasti. Viime pelit kieltämättä näyttäneet aika kivalta, ja paikka Connorin vieressä alkaa olemaan kohta lukittu.
   
 25. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Mitenkäs Jessen viime peli? Oliko ihan hapoilla, kun joutui pelaamaan vähän ylivoimallakin?