Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 322 477
  • 7 187
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Projekti näyttää etenevän vanhaan koeteltuun tapaan. Olen skeptinen. Todella skeptinen. Nyt siellä on Sebukin hölmistyneenä, että miten sitä kiakkoa pelattiinkaan. Onko siirtouutisen jälkeen tehnyt pistettäkään? Edelleen: toivotaan parasta.

Aho on tehnyt viimeiseen kuuteen peliin tehot 0+0. Jos joukkueen ykkössentteri menee noin sekaisin Puljujärven takia, vaikka ovat pelanneet vajaat 3 peliä yhdessä, siinä saa kyllä joku muukin katsoa peiliin kuin vain Puljujärvi. Jarvis ei myöskään saa erityisen puhtaita papereita, viimeiseen yhdeksään peliin tehot 0+2. Kolmos-nelosketjun tasoiselta peliälyttömältä koohottajalta ei voi odottaa hirveästi tehoja heti joukkueen vaihdoksen jälkeen, mutta ykkösketjun hyökkääjien pitää pystyä parempaan.
 
Viimeksi muokattu:

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Viime pelin katsoneena oli kyllä kentällisinä täysin vastakohtia Kotkaniemen ja Ahon kentät. Ahon kenttä ei saanut oikein edes peliä rauhoitettua ja professori tuntuu kadottaneen maagisuutensa tällä hetkellä. Kova yritys Puljulla on, mutta se näyttäytyy sekavana säntäilynä tällä hetkellä. Muutamia hyviä riistoja Jesse sai kun polki omiin päin. Käyttöä Jesselle varmasti löytyy joukkueessa, mutta tulosyksikköön ei tuo mitään (ainakaan vielä).
 

Blackhawker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät
Kova yritys Puljulla on, mutta se näyttäytyy sekavana säntäilynä tällä hetkellä. Muutamia hyviä riistoja Jesse sai kun polki omiin päin. Käyttöä Jesselle varmasti löytyy joukkueessa, mutta tulosyksikköön ei tuo mitään (ainakaan vielä).
Toivottavasti Jesse saa vahvuuksiensa mukaisen roolin. Se ei valitettavasti tällä hetkellä ole ykkösketjun rooli. Pelaajalle itselleenkin tekisi hyvää kun rooli olisi kristallinkirkas.

Pulju on kuitenkin aikamoinen höyryjuna karvauspelissä ison kokonsa ja vahvan riistopelin ansiosta. RBA:n luoton Pulju vois saada työmiehenä kolmosketjussa. Vastustajan hyökkäysten kääntämistä toiseen suuntaan, maskipeliä ja hyökkäyspään aloitusten hommaamista. Sitä kautta onnistuessaan voisi tulevaisuudessa nousta tuloksentekorooliinkin.

Pääasia että nyt kuitenkin uudistuisi pelaajana, kun taidot ei enää riitä huipulle. Sitä kautta Pulju pystyy pelaamaan vielä satoja pelejä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
En tiedä mitä täällä tarkalleen ottaen odotettiin, mutta viisumiongelmien jälkeenhän Pulju on käytännössä ilman joukkuetreenejä heitetty todella isoon rooliin hänestä riippumattomista syistä. Svetshnikovin loukkaantumisen jälkeen vaihtoehtoja ykkösketjun laitaan ovat AHL-mies Drury, Derek Stepan, Jesper Fast ja Jordan Martinook, joista kaksi jälkimmäistä kuuluvat Hurricanesin the muuttumattomaan kolmosketjuun Staalin rinnalle. Eli vaikka tämä ei tietenkään ole lähtökohtaisesti paras paikka ajaa uutta itseluottamusongelmista kärsivää peliä sisään joukkueeseen, iso rooli säilynee vaihtelevista otteista huolimatta.

Ei tämä kuitenkaan mikään katastrofiesitys ole Jesseltä ollut todellakaan. Viime yönä oli Hurricanes-uran toistaiseksi heikoin esitys, mutta toisaalta joukkue voitti. Brind'amour on todellinen pelaajien valmentaja ja kannustaja, joten Puljun korvaan kuuluvat kuiskuttelut tuskin ovat ainakaan mitään vittuilua. Vaikka toivottua paineetonta alkua ei olosuhteiden pakosta syntynytkään, en usko Puljun mitenkään murtuvan paineen alla. Kotkaniemenkin ketjua peluutettiin tasaisesti läpi harmaiden otteiden tappioputkessa ja palkintona ketsuppipullo avautui viimeisimmässä pelissä. Runkosarjan loppuun on aikaa hakea peliä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Ketjun viimeisimpien viestien perusteella sanoisin, että Puljun jalat ovat +20cm ja pää +10cm verrattuna .


Kyse on eniten peliasennosta, joten ei tuota ihan helpolla korjata. Puljujärven laukaus lähtee oikeastaan pelkillä käsillä, eli keskivartalosta ja jaloista ei saa tuohon mitään tukea. Vaikkakin komposiittiaikana kaiken maailman narukäsi-Petterssonit voittavat lämärikilpailuja, niin voiman tuoton kannalta pelaaja on tällä tekniikalla täysin äärirajoilla, ja tarkkuus kärsii.
Kuinkahan paljon tuo on peruja jääpallosta, mitä Jesse nuorempana paljon pelasi. Siinähän rätkitään palloa lyhyellä mailalla.
 

M10

Jäsen
Kyllä. Jesselle jääpallo- tai kaukalopallomaila kouraan, niin alkaa tulosta tulla.

Ja jos se ei tuota tulosta niin koitetaan kaunoluistimia ja leukasuojaa.

Vuosi tästä niin kaveri on ulkona NHL:stä pelaamassa jossain Pohjois-Ruotsissa. Puljujärvi on ylienergisen alibipelaamisen malliesimerkki. Hirveä yritys joka suuntaan ja mitään ei tapahdu.
 
Puljujärven hieman vajavaiseen kiekolliseen-/ kärkiosaamiseen kiinnitin huomiota enemmän tämän varausvuotena ja ajattelin että hyvä jos pystyy tekemään jussijokismaisen uran NHL:ssa. Aiemmin olin kuullut raporttia 14-16 -vuotiaasta Jesse Puljujärvestä että tässä on kaikkien aikojen lupaavin suomalaiskiekkoilija.

Vaikka nuorten kisat menivät tuloksellisesti Puljujärveltä nappiin niin katosi kuvasta liigan pudotuspeleissä verrattuna sensaatiokisojen ketjukavereihin Ahoon ja Laineeseen, jotka pystyivät vielä pelillisesti nostamaan selvän napsun verran tasoaan hyvin sujuneesta runkosarjasta.

Nyt ollaan pisteessä jossa Puljujärveltä vaaditaan jussijokismaista sopeutumista eri rooleihin sekä ympäristöön, jotta pystyisi pelaamaan samantasoisen uran NHL -tasolla.

Oma tuntumani on että kärkiketjuihin Puljujärvellä ei riitä vakituisesti mutta voi olla hyvä täydentävä palanen sielläkin kaiken natsatessa kohdilleen. NHL-uraan uskon kyllä mutta vaatii oman pelaajaidentiteetin löytämistä ja vahvistamista sellaisena middle six -roolin energiapelaajana, jonka voi tarvittaessa luotettavasti laittaa kentälle erikoistilanteissakin. Tähän rooliin Puljujärvellä on riittävät työkalut ja lahjat, loppu on miehestä itsestään kiinni.
 

Kruuvamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72
Kuinkahan paljon tuo on peruja jääpallosta, mitä Jesse nuorempana paljon pelasi. Siinähän rätkitään palloa lyhyellä mailalla.
Tämä yhteen lehtijuttuun perustuva myytti jääpallotaustasta ei tunnu kuihtuvan sitten millään. Aiemmin ollaan keskitytty jääpallokaarroksiin, mutta nyt jo laukaus ja peliasentokin on jääpallon peruja.

Käytännössä jokainen Torniossa kasvanut jääkiekkoilija on pelannut jääpalloa, koska se oli aikanaan Tornion menestyslaji. Isona vaikuttimena oli rajaliigan ja Länsirajan Konkareiden voimahahmo Matti Pajunen, jonka joukkueet käytännössä muodostuivat hyvin luistelevista, mutta täydellisen laukaisukyvyttömistä jääkiekkoilijoista. Jääpalloa ei siis juurikaan harjoiteltu vaan siellä ulkojäillä ja harjoituksissa on menty ihan lätkämailojen kanssa. Ehkä juuri ennen sm-turnausta on saatettu käydä yksittäinen treeni käydä vetämässä. Pajunen jakoi meille ilmaiseksi joitain venäläisiä enemmän kaukalopallomailaa muistuttavia mailoja, kun muut joukkueet pelasivat perinteisillä jääpallomailoilla. Ei niillä pystynyt laukomaan. Menestystä tuli koska jääpalloilijat harjoittelivat ehkä sen kerran kaksi viikossa muutaman kuukauden, kun kiekkoilijat treenasivat neljä kertaa viikossa kesäkuukausia lukuunottamatta. Tässä kuuluisassa turnauksessa Jesse kävi pelailemassa Tornion Palloveikkojen riveissä näiden jääpalloa harrastavien junioreiden kanssa.

Jessellä siis toki on jääpallotausta, jos satunnaiset turnaukset sellaiseksi halutaan laskea. Nämä puutteet tekemisessä tosin johtuvat jostain ihan muusta. Samanlainen ”jääpallotausta” löytyy myös mm. Ville Pokalta ja Tuomas Salmelalta. Ehkä tuolta Torniosta on juuri jääpallotaustan vuoksi tullut verrattaen vähän hyviä jääkiekkoilijoita. Tosin aika paljon hyviä jääpalloilijoita sieltä on tullut jääkiekkotaustan vuoksi.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se vaan taitaa olla niin, että Puljujärvestä ei ole tuloskentällisen pelaajaksi. Mahdollisuuksia on annettu ihan riittävästi, mutta ei vaan pysty kykenemään.
Noista parista aiemmasta pelistä täytyy sanoa, että jos Aho ja Jarvis olis laittanu kiekkoo reppuun niin olis Puljulla 4-5 syöttöä. Mutta kyl sen paikka on siinä 3-4 ketjussa.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Florida, Colorado ja Carolina
Noista parista aiemmasta pelistä täytyy sanoa, että jos Aho ja Jarvis olis laittanu kiekkoo reppuun niin olis Puljulla 4-5 syöttöä. Mutta kyl sen paikka on siinä 3-4 ketjussa.
Itse asiassa Aho on kyllä kärsinyt kaiken kaikkiaan siitä, että on joutunut Jarvisin kanssa varsin paljon pelaamaan. Varsin ok luistelija ja ihan hyvät kädetkin tuolla Jarvisilla, mutta näyttää muutoin olevan ikävä kyllä sellainen peliälytön koohottaja. Parhaimmillaan Aho on, kun saa pelata Necasin ja Teräväisen kaltaisten peliälyllisten pelaajien kanssa. Se taas on nähty miten hommat menevät kun pelaa tuollaisten Jarvisin ja Puljun kaltaisten peliälyttömien koohottajien kanssa. Svechnikovkaan ei ole mielestäni Aholle varsinaisesti ihanteellinen pelikaveri, vaikka onkin erinomainen pelaaja sinänsä. Toki hänen kanssaan pelit ovat Aholla ihan ok usein menneet. Parhaiten kemiat toimivat siis Aholla joka tapauksessa Necasin ja Teräväisen kanssa.

Pulju on ikävä kyllä niin peliälytön ja taidoiltaan vajavainen pelaaja, että on vaikea nähdä hänelle pitkällä tähtäimellä roolia Carolinassa, ja saattaa hyvinkin olla niin, että sama pätee hänen kohdallaan useimmissa muissakin NHL-joukkueissa.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse asiassa Aho on kyllä kärsinyt kaiken kaikkiaan siitä, että on joutunut Jarvisin kanssa varsin paljon pelaamaan. Varsin ok luistelija ja ihan hyvät kädetkin tuolla Jarvisilla, mutta näyttää muutoin olevan ikävä kyllä sellainen peliälytön koohottaja. Parhaimmillaan Aho on, kun saa pelata Necasin ja Teräväisen kaltaisten peliälyllisten pelaajien kanssa. Se taas on nähty miten hommat menevät kun pelaa tuollaisten Jarvisin ja Puljun kaltaisten peliälyttömien koohottajien kanssa. Svechnikovkaan ei ole mielestäni Aholle varsinaisesti ihanteellinen pelikaveri, vaikka onkin erinomainen pelaaja sinänsä. Toki hänen kanssaan pelit ovat Aholla ihan ok usein menneet. Parhaiten kemiat toimivat siis Aholla joka tapauksessa Necasin ja Teräväisen kanssa.

Pulju on ikävä kyllä niin peliälytön ja taidoiltaan vajavainen pelaaja, että on vaikea nähdä hänelle pitkällä tähtäimellä roolia Carolinassa, ja saattaa hyvinkin olla niin, että sama pätee hänen kohdallaan useimmissa muissakin NHL-joukkueissa.
Parissa pelissä mitä katoin niin Puljulta tuli vapauttavia yhden kosketuksen syöttöjä mitä ei Oilersissa nähty mutta ne on välähdyksiä Puljulta kiekollisesta osaamisesta mutta erikoinen kaveri kaikin puolin.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Jäänyt nyt seuraamatta tämän saagan viime-aikaiset käänteet. Miltä nuo Puljun otteet näyttävät?
Tilastojen perusteella ampuu hanakasti (ainakin peliaikaan suhteutettuna), mutta numerot pakkasella ja peli-aika uhkaa taipua tuonne yksinumeroisille minuuteille. Edes Svechnikovin loukkaantuminen ei näyttäisi satavan Puljun laariin.

Harmi homma. Olin toiveikas, että kotoisammassa joukkueessa voisi alkaa sujua.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Huonolta näyttää, mikä ei yllätä. Ei kyse ole ympäristöstä vaan Jessestä itsestään.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huonolta näyttää, mikä ei yllätä. Ei kyse ole ympäristöstä vaan Jessestä itsestään.
Katsoitko viime yön peliä? Nelosketju oli vaarallisempi kuin ykkösketju ja Pulju pelasi hyvin.

Tuo sisäänajo olisi pitäny hoitaa Puljun osalta 3-4 ketjussa varsinkin kun onnistumiset jäi piippuun tehojen osalta kiitos myös Jarvisin ja Ahon jolle Pulju petasi sellasia paikkoja että on ihme etteivät kaverineet saaneet sisään mistään.

Vapauttava onnistuminen niin apina niskasta. Saa nyt vastuuta myös ylivoimalla mikä kertoo myös luottamuksesta valmennuksen osalta.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisihan sitä suonut Jesselle terävän alun. Vielä jaksan toivoa, että jos saisi jonkin onnistumisen maalin tai syöttiksen muodossa, niin lähtisi positiivinen kierre.

Mutta on selvää, että ei sellaista määräänsä enempää odoteta. Tää menee nyt vähän filosofiseksi, mutta sanoisin, että Pulju ei ole huono pelaaja, mutta on pelannut huonosti pidemmän aikaa.

Käytännössä se on sama asia, mutta toiveikkuutta haluan pitää vielä yllä ja nähdä joku päivä, mihin riittää, jos Jesse pelaa hyvin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ei onnistumisia omasta ja toisten syystä. Ollut pirteä. Saa mahdollisuuksia valmentajilta. Paikkoja peleissä. Mä oon kuullut tämän ennenkin. Mikä tässä on? Ikävänä ihmisenä veikkasin, että näin käy. Veikkaan myös, että Pulju pelaa kohta muutaman ottelun tehokkaasti. Sitten ei pelaa. Mikä tässä on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös