Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kurjaahan tässä on se että lahjojen puutteesta homma ei jäänyt kiinni. Sen sijaan en ole vielä koskaan nähnyt ettei tinkiminen harjoittelussa näkyisi myös suorituksissa kentällä. Kun ottaa sen asenteen että treenatessa vähänkään alkaa vetää mutkia suoriksi, niin kovin nopeasti sitä vaan tippuu kelkasta. Olen nähnyt tämän jo riittävän monta kertaa, enkä yhtään poikkeusta koskaan missään. Pulkkisen tapauksessakin olin kohtalaisen varma tästä lopputuloksesta heti kun näin tämän artikkelin: Teemu Pulkkinen Detroitin harjoitusohjeesta: "Teen juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu" (linkki vie Iltalehden uutispalveluun). Avainsanat "kivaa", "mukavaa", "ei aina verenmaku".

  Paljoa ei varmaan olisi tarvittu lisää että vetäisi nyt siellä siivekkäiden 1-2 ketjuissa. Noin niinkun koko takanaolevaa kiekkouraa ajatellen. Niitä NHL:aan haluavia on vaan niin paljon, että ei ole varaa antaa kenellekään etumatkaa työmäärässä.
   
 2. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Mitähän joku Ristolainen, Laine tai vaikkapa Korpikoski tämmöisistä jutuista ajattelevat. Eivät varmaan mitään, kun heillä on muuta tekemistä. Jäi se Salmelan Anssinkin NHL-ura lähtötelineisiin.
   
 3. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En yhden Iltalehden artikkelin perusteella dumaisi laiskaksi harjoittelijaksi. Omien tietojeni mukaan Pulu on treenannut kuin raivo härkä (ainakin pari vuotta sitten näin oli) ja näkeehän sen myös vedosta, ei tuollaista kanuunaa synny luonnostaan. Mielestäni on aina ollut enemmän kovasta treenaajasta (+ intohimosta lajiin) kuin lahjakkuudesta kiinni.
   
 4. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
 5. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei kyse ole pelkästään tuosta artikkelista, vaikka se paljastaakin sen pienen mutta kohtalokkaan virheen minkä useimmat kiekkoilijat tekevät jossain vaiheessa uraansa. Ihan vaan katsomalla Pulkkisen pelaamista tulee selväksi että ei ole treenattu tarpeeksi. Laukausta kyllä on treenattu paljon, varsinkin sitä lämäriä, luisteluvoimaa myös on riittävä määrä, kaikki muu onkin sitten jäänyt puolitiehen. Olen ennenkin sanonut samaa Pulkkisesta, mutta yhden (tai useamman) kesän voisi treenata 10 tuntia viikossa pelkkää sirklaamista (eteen-taakse-oikealle-vasemmalle, kiekon kanssa ja ilman), venytellä todella paljon (sitä voi parantaa vielä aikuisiälläkin tehokkaasti), ja jos päivään jää vielä tunteja niin sitten monipuolista tasapainoharjoittelua niin maan perusteellisesti. Ravintopuolesta hänen kohdallaan en tiedä mitään, mutta jos se ei ole kohdallaan niin sitten vaan sekin kuntoon. Ja *puff* NHL on vielä mahdollinen.
   
 6. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
 7. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin. Pulkkinen pelasi kuitenkin NHL:ssä, kun Mantha veteli vielä junnuissa ja AA farmin puolella. Kannattaa katsoa niitä pelejä, eikä luottaa mutuun.
   
 8. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Luonnollisesti 2v nuorempi kaveri vetää junnuissa mutta kun pääsi ylös niin pelasi peremmin kuin Pulu. Rookie Larkinista puhumattakaan.
   
 9. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  @Noppa10 nyt kuitenkin korjasi vain tuon lauseesi kuten asia on. Muutenkin outoa ottaa puheeksi Mantha ja Larkin, jotka molemmat ovat varattu ensimmäisellä kierroksella. Athanasioun ymmärrän kun ovat varattuna lähes samalla vuorolla (#110 vs #111).
  AA ja Pulkkinen pelasikin samanaikasesti kaudella 2015-16 ja piste-eroa kertyikin huimat 2 pistettä.
   
 10. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin siis sinä puhuit kaudesta 2014-15, ja Pulkkinen oli ainoa kuka tuosta kolmikosta esiintyi NHL:ssä. Mantha pelasi koko kauden junnuissa, Athanasiou koko kauden AHL:ssä. Eipä noilla lähtökohdilla oikein voi vertailla pelaajia. Paitsi toki Pulua ja AA:ta AHL:ssä -> Pulu 46gp, 61pts vs AA 55gp, 32pts...
   
 11. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En minä tuossa mitään sarkasmia viljellyt. Kunhan toin sitä esiin, mikä omaan silmään näkyi kun katselin noita Puljun vaihtoja että kehitteli parikin ihan niin unelmapaikkaa kuin vaan olla ja voi jotka näytti siltä että hemmetti, tuosta nyt olisin jo minäkin laittanut sisään. Eli jo niistä vähistä itse näkemistäni vaihdoista olisi voinut ja pitänyt hyvinkin tulla sellaiset 2-3 syöttöpinnaa lisää tehoihin.

  Minun kaaliin ei vaan mahdu että miten ihmeessä Puljun kohdalla voi puhua tehottomuudesta, jos kerran käytännössä tehot oli nyt point per game (ei, en laske pelatuiksi otteluiksi noita 4 min. per peli pelejä vaikka ne virallisesti kirjoihin pelatuiksi peleiksi merkitäänkin), vai lasketaanko pelkästään maalit kun puhutaan tehoista? Että kuinka helvetinmoisella tahdilla niitä tehoja olisi sitten pitänyt muka tehdä? Kyseessä kuitenkin NHL:n nuorin pelaaja. Ja jo noissa otteluissa Jesse sai aikaiseksi tehot, mihin moni koko kautensa NHL:n puolella pelaava ei yllä edes koko kauden mittaan. Pikkaisen vaikuttaa että odotukset on nyt olleet täysin kohtuuttomat Puljujärven kohdalla, vaikka tavallaan ymmärrettävää koska kyseessä on noinkin poikkeuksellinen pelaaja.
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ok, joo aloin ajatella, että oli sarkasmia tai jotain vastaavaa kun suomalaispelaajan kohdalla vedettiin esiin se kortti, että muuten olisi paljon pisteitä, mutta ketjukaverit olivat heikkoja. Siis se klassikko. Ja kaveri pelasi McDavidin kanssa samassa ketjussa.

  Kyllähän Puljujärvi alkukaudesta antoi muutaman hyvän syötön tekopaikkaan josta olisi voinut tai pitänyt ketjukaverin tehdä. Se on ihan totta. Toisaalta itse muistan myös McDavidin syöttämiä huippupaikkoja Puljujärvelle, josta tämä taas ei saanut kiekkoa sisään. Kuuluu pelin luonteeseen, että aina ei mene. Eli aika turha syyttää ketjukavereiden tehottomuutta ainakaan jos ei itsekään käyttänyt paikkojaan.

  Niin oma pointtini oli se, että kyseessä on joukkuelaji, jossa joukkueen menestys ratkaisee. Jos joukkueelle tulee kolmen pelin tappioputki, niin silloin yleensä tehdään muutoksia. Lisäksi koko pelaavasta kokoonpanosta pitää saada paras kokonaishyöty käytettyä. Ei siten, että optimoidaan yhden pelaajan rooli.

  Mielestäni Oilersilla ei ole ollut mitään kohtuuttomia odotuksia. Tai en ainakaan tiedä mistä sellaisen kuvan olisi saanut. Jos olisi ollut kohtuuttomat odotukset, niin sitten varmaan olisi peluutettu väkisin siinä ykkösessä, koska kyllä McDavidin rinnalla kuka vain tekee ihan kivasti pisteitä. (EDIT: Niin siis jos viitattiin jääkiekkoa seuraavan yleisöön kohtuuttomiin odotuksiin, niin se pitää varmasti pakkansa. Aikamoiset odotukset ovat olleet siitä, että 18-vuotias jannu ottaisi heti ison roolin NHL:ssä).

  Puljujärvi on yksi pelaaja organisaatiossa ja hänen aikansa tulee vielä. Tällä hetkellä aika vaikea nähdä missä roolissa tai ketjussa Puljujärvi olisi nykyisiä vaihtoehtoja parempi Oilersin kokoonpanossa.
  Oilers on lopultakin pääsemässä siihen tilanteeseen, että uusia varauksia ei ole pakko laittaa suoraan isoon rooliin vaan voidaan tuoda hitaasti sisään joukkueeseen. AHL:n kautta. Omasta mielestäni ainoa virhe, tai ihmetystä herättävä asia, on ollut se, että miksi roikotettiin puoli kautta ylhäällä kun olisi voinut laittaa AHL:ään heti alkukaudesta. Mutta eipä tuosta nyt sinänsä mitään harmia ole. Muuten kuin ehkä tulevaisuuden sopimusneuvotteluasioiden kannalta siinä mielessä, että tulee UFA:ksi vuotta aiemmin.

  Oilersin ketjuun olen noita AHL-pelejä pintapuolisesti raportoinut, mutta laitetaan tännekin. Viime pelissä Puljujärvi pelasi Hamiltonin ja Platzerin kanssa samassa ketjussa. 3-2 tappiossa yksi takaisku tuolle ketjulle. Molemmista tehdyistä maaleista vastasi LaLeggia-Currie-Beck. Tähän mennessä Puljujärvellä siis AHL:ssä seitsemän peliä tehoin 2+3=5. Tehotilastossa -3 ja yhden kakkosen ottanut. Laukauksia maalia kohti tasan 3/peli eli ihan kohtuullisesti, mutta vieläkin enemmän voisi laukoa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017 klo 08.32
 13. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Puljujärvi menee nyt 3 ottelun maaliputkessa ja hymy sen kuin levenee.
   
 14. kokenu Jäsen

  Todella hyvältä näyttää tällä hetkellä Jessen peli: itseluottamus on kohdallaan ja tulostakin on alkanut jälleen syntyä. Vaikea pideltävä poika on, kun pääsee vauhdilla tuomaan kiekkoa alueelle. Hyvällä tahdilla hän myös luo muille paikkoja, itseluottamus näkyy haastoina ja maltillisempana kiekon pitämisenä. Viime yönä jäi kirkkain kruunu saamatta, kun karkasi jatkoilla läpi, mutta veska venyi...

  Erittäin hyvältä näyttää, viime pelissä oli alati vaarallinen ja erottui kentällä koko ajan. Selostajat ja yleisökin syttyivät :)
   
 15. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Puljujärvelle 1+2 viikonlopun kahdesta voitokkaasta pelistä ja joukkue tarrasi kiinni playoffpaikkaan. Go Jesse!
   
 16. DefenceX Jäsen

  Tässä on Puljujärven ottelu ottelulta eroteltuna tehojen muodossa AHL:ssä. Jäänyt siis viidessä ottelussa ilman pisteitä ja pisin pisteetön putki on kaksi ottelua, kun puolestaan pisin pisteputki on 5 ottelua. Tällä hetkellä Puljujärvi on neljän ottelun pisteputkessa.

  Tammikuu

  1. vs SA 0+1
  2. vs STK 0+1
  3. vs ONT 0+1
  4. vs SJ 1+0
  5. vs STK 1+0
  6. vs STK 0+0
  7. vs ONT 0+0
  8. vs TEX 0+1
  9. vs TEX 0+1

  Yhteensä 9 ottelua, 2+5=7

  Helmikuu

  10. vs STK 0+0
  11. vs STK 0+0
  12. vs SD 1+1
  13. vs ONT 1+0
  14. vs SJ 1+0
  15. vs SD 0+0
  16. vs SD 1+0
  17. vs STK 0+1
  18. vs ONT 0+1
  19. vs STK 1+1

  Yhteensä 10 ottelua, 5+4=9


  Muita tilastoja: Otteluilta yhteensä 19 kappaletta AHL:ssä, joissa tilastoituja laukauksia yhteensä 56 kappaletta ja plusminustilasto näyttää olevan tällä hetkellä +4.


   
 17. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Sieltä se tulee. Liekö menee muutama vuosikin kypsytellessä, mutta aikanaan Jesse on erittäin hyvä NHL-ammattilainen ja tulee pelaamaan vielä kovan uran.
   
 18. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Ei ehkä ole täällä vielä mainittu: Jesse Puljujärvi oli jääkiekkoilun pyhän lehden "The Hockey News":in kansikuvassa leveän hymyn kera, ja hänet oli rankattu NHL:n toiseksi parhaaksi pelaajalupaukseksi (siis niistä, jotka eivät vielä pelaa NHL:ssä). Arizonan Clayton Keller taisi olla ykkösprospekti. Hyvä Pulju!
   
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  lmeisesti sama koulutus jatkunut farmissa kuin ylhäällä, nyt on reilu viikko sitten heitetty kesken ekan erän pukukoppiin (vai vaan penkitetty?) miettimään tekosiaan. Eiköhän Jessestä saada vielä hyvä nelosen grindaaja tai uusi Yakupov jos samalla tyylillä jatketaan.

  Lainaus:
  Flemingin haastattelu:
  POST-GAME: Fleming on 2-3 Loss - YouTube
   
 20. Petr T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blackhawks
  Kiekonkäsittelyn kanssa Jessellä on varsinkin aikuisten tasolla ollut usein ongelmia. Tulee aika erikoisia ja helppojakin kiekonmenetyksiä. Ei silti ainakaan Kärpissä koskaan näyttänyt siltä, että ne johtuisivat jotenkin löysästä asenteesta, vaan enemmänkin motoriikasta tms. Töitä tuon asian kanssa kuitenkin tulee varmasti olemaan edessä. Tuo on myös oikeastaan se syy, miksen uskonut Jessen ihan heti NHL:ssä pärjäävän, vaikka en tiedä oliko suurin ongelma hänen pelissään ylhäällä ollessa.

  Ois vaan jääny kaudeksi Suomeen :)
   
 21. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Ihan sama analyysi tehtiin Jessestä jo viime kaudella jatkiksessa. Töitä on edessä siis ja mulla itsellä on jotenkin semmoinen kutina että nämä arvatenkin verrattain raskaat ensimmäiset vuodet Pohjois-Amerikassa koulii vielä Jessestä piinkovan ammattilaisen, mutta se vie vielä kotvasen verran aikaa.
   
 22. Orvelo Jäsen

  Jesse on perkeleen kova treenaaja, siitä homma ei jää kiinni. Olen samaa mieltä adolfin kanssa, että tälläiset asiat läpikäytyään ja niistä selvittyään Jessestä tulee hieno pelimies.
   
 23. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Melko tylyä tekstiä koutsilta. Millaisissa paikoissa noita kiekonmenetyksiä sitten on tullut jos ihan koppiin on pitänyt lähettää kesken ottelun?
   
 24. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Oli kyllä turhautuneen oloinen valmentaja ja varmaan penkitys tullut ihan aiheesta. Toivottavasti kasvattaa. Tuosta haastattelusta on vissiin 3 peliä aikaa ja Pulju näkynyt sen jälkeen highlighteissa saavan peliaikaa ylivoimalla, tasakentällisin ja ottelujen lopussa kun vastustaja hakee kavennusta ilman maalivahtia.