Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^^ Tjaa, kuulostaa aina hyvältä ja ammattitaitoiselta, kun pelaaja puhuu seuranvaihdosta tilanteessa, jossa se ei ole hänen käsissään.

  Eikö voisi jättää tuollaiset asiat kommentoimatta/seuralle/agentille?

  Miksikö? Siksi, että vaikka itse Ken Holland olisi sanonut Puljulle tai tämän edustajalle, että yrittää treidata, niin se ei välttämättä onnistu tai seura saattaa tulla toisiin aatoksiin, ja tuollainen pelaajan julkinen seuransiirron haikailu ei näytä koskaan fanien keskuudessa hyvältä.

  Itselleen vaan tekee hallaa.
   
  Ulos T., SampoHoitaa & Jnnkvst tykkäävät tästä.
 2. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  No on kyllä outoa antaa tuollainen lausunto, ellei ole päättänyt tyyliin ettei enään aio allekirjoittaa Oilersin kanssa sopimusta, kävi miten kävi.
   
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ottawa, Detroit, Rangers, Devils, Kings ja muut joukkueet, jotka ovat rebuildissa ja voivat ottaa projektin vastaan. Muita voisivat olla mm. Colorado, Tampa, Penguins.
   
 4. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Tässäkin treidissä isoin ongelma on, että paljon Oilers laskee arvoa Puljulle.
  Puljujärven arvo ei kovin suuri ole tällä hetkellä, mutta aikainen varaus jo itsessään nostaa Puljun arvoa Oilersin silmissä eikä siitä mielellään luovu pilkkahintaan.

  En siis väitä etteikö Jessellä olisi potentiaalia pelata vielä NHL:ssä, mutta luulen, että Oilersin pyynnit on liikaa nykyiseen arvoon nähden.
   
 5. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Uskon, että Jessellä on vielä mahdollisuudet jos vaan pääsisi oikeanlaiseen organisaatioon ja ohjaukseen. Ei olisi ensimmäinen kärkipään varaus NHL:ssä, joka tajuaa vähän myöhemmin jutun juonen kuin ajateltiin. Kyllä ne taidot siellä on. Jessestä on jäänyt hieman sellainen (Olli Jokismainen) höntti, joka ei varmasti ole sieltä älykkäimmästä päästä, mutta sen sijaan se taito ja lahjakkuus on selkärangassa. Jesse pitää vaan ohjelmoida uusiksi ja saadaan Jesse 2.0.
   
  Ippenator ja Individual tykkäävät tästä.
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Onhan Jessellä saumat vaikka mihin. Tuo koko, liike, fysiikka, taito kombo on niin kovaa luokkaa. Yllättävän vaikeeta tuo silti tuntuu olevan ja voi olla, että poika ei tule ikinä mitään kummoista uraa luomaan. Siis kaikki maan ja taivaan välillä on mahvollista.

  Puljusta on jäänyt vähän jotenkin huono kuva, että vika tuntuisi usein löytyvän paljon helpommin muualta kuin sieltä peilistä. Ja tämäkin haastattelu antaa kyllä aika huonon kuvan. Mutta voihan se olla, että kyseessä on vain ajattelemattomasta huonosta mediahallinnasta...eikä mistään luonteeseen / asenteeseen liittyvistä ongelmista.

  Barkov olisi kyllä ihanteellinen mentori Puljulle... Jos joku yksilö saisi herätettyä pedon niin kyllä se on Sasha. Toinen olisi Koivun Mikko... Ja vaikka Minnesota ei välttämättä nykytilanteessa kuulosta älyttömän houkuttelevalle, se voisi olla sitä mitä Pulju tarvitsee. Roolia voisi olla luvassa, vaikka tulokset pysyisivät pidempäänkin huonona.

  Ahon vierelle Puljulla ei mielestäni ole oikein asiaa... vaan sentterin pitäisi ennemmin olla tuollaistaa vähän klassisempaa ja puolustavampaa tyyppiä. Pulju ei pysy Sebun kyydissä NHL vauhdissa.

  Kolmanneksi hyväksi vaihtoehdoksi voisin nostaa Montreal Canadiensin. Heidän pelityyli voisi sopia Puljulle. Sopivan yksinkertaista, missä lauotaan paljon sentterit juoksuttaa laitureita ja laiturit tekee harppuuna pistoja. Ja Kotkaniemi voisi olla ihan hyvä sentteri mätsi Puljulle. Kotkahan tykkää pelata tosi puolustavaa ja klassista sentteri peliä.
   
  Ck tykkää tästä.
 7. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Onhan Puljujärvi jo näyttänyt niitä pätkiä, joissa on erittäin hyvä ja yksi kentän parhaita pelaajia. Jostain syystä tai ehkä useistakin syistä, nuo putket eivät vain ole kantaneet muutamia pelejä pidemmälle. Noiden väläytysten tähden kuitenkin uskon itse edelleen siihen, että joku päivä tämä kaveri vielä puhkeaa kunnolla kukkaan.
   
 8. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Miksei se organisaatio ei voisi olla Oilers, kun siellä on vaihtunut GM ja koko valmennusryhmä viime kaudesta? Eikö se tarkoita silloin sitä, että ohjauskin muuttuisi? Tälläkin hetkellä Pulju treenaa Edmontonissa, joten ei se nyt ihan täysin selkäänsä sinne ole kääntänyt.
   
 9. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Pulju kyllä pysyy, mutta kiekko ei sitten enää pysykään. Toisaalta jos antaa Ahon hoitaa tekemisen kiekon kanssa ja porhaltaa itse vain kieli pitkänä (pun intended) sinne maalille, niin jotain hyvää voisi syntyä.

  Olihan tuo taas hölmösti sanottu Jesseltä. Jonkun toisen kohdalla saattaisin epäillä tietoista mediapeliä vauhdittamaan siirtoa, mutta Jessen kohdalla kyse lienee vain siitä, että hän ei osaa ajatella mitä kannattaisi sanoa ja ennen kaikkea mitä kannattaisi jättää sanomatta. Sellainen luonnonlapsi kun on.
   
  Ippenator ja Sörsseli tykkäävät tästä.
 10. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  No eipä se ollut pointti, tottakai se voi olla myös Oilers. Joskus tosin myös se paikavaihto ja uusi alku eri paikassa saattaa olla se pieni lisä mitä tarvitaan.
   
 11. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Mythbusters-termein 'plausible'.

  Kuitenkin kolmen P-A kauden jälkeen tuntus hyvin erikoiselta, jos lipsauttelisi edelleen mitä sattuu. Olettais taustaryhmän luoneen raamit näille.

  Toisaalta, par'aikaa treenaa öljymaassa seuran luisteluvalmentajan kanssa...ohan tuo jännä kommentti joka tapauksessa. Toisaalta, vol 2: tietysti treenaa. Ollakseen minkään arvoista kauppatavaraa täytyy olla kunnossa lonkkaleikkauksen jälkeen.
   
 12. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nojoo, miten sen nyt ottaa.

  Olli Jokisella oli aina pienestä hönttiydestä tai sanotaanko nyt suoraan böndemäisyydestään johtuen kyseenalainen leima päällään, mutta itseluottamus tuntui olevan ja varmasti olikin aina n. 100 %.

  Jessen itseluottamus, itsevarmuus ja muu omaa uraansa edesauttava sisäinen voima vaikuttaa mun silmiini olevan ihan muuta kuin 100 %.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 13. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  En mielestäni puhunut itseluottamuksesta. Muuten olen kanssasi samaa mieltä, mutta Jokisen itseluottamus oli ennemminkin 150%, aina, niin hyvässä kuin pahassa.
   
 14. Kaitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Summanen ja antipatiat
  Itselle on tullut vaikutelma, että Puljujärven isoin ongelma on taustajoukoissa. Nuorella - kiistatta taitavalla - pelurilla on odotukset taivaissa ja ilmeisesti myös paineet niiden lunastamisesta. Tuossa tilanteessa hän tarvitsisi paljon oikeanlaista valmentamista. Fokuksen kohdistamista päivittäiseen työntekoon ja rauhoittelua ylimääräisistä ajatuksista.

  Nyt siellä on vaihdeltu fysiikkavalmentajia, vaadittu siirtoa ja edellisen perusteella varmaankin kuiskuteltu epäreiluuksia nykyisestä joukkueesta. Eli ohjattu fokusta tismalleen päinvastaiseen suuntaan. Well done.

  Agentilta haluaisin kysyä, että miten ajattelee edellisten vaikuttaneen heidän tuloihin. Kekkosta siteeratakseni: saatanan tunarit.
   
  Wire, lainelaser, pahakurki ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
  Lainaus:

  Olet täysin oikeilla jäljillä ja yksi sylttytehdas taustajoukoista löytynee Sami Mettovaarasta. Minulle on jäänyt erittäin hyvin mieleen se kun varaustilaisuuden jälkeen ymmärtääkseni varauspaikan tiloissa kuvatussa clipissä Mettovaara sanoo Puljujärvelle jotakuinkin siihen suuntaan, että "Nyt sitten pääset pelaamaan McDavidin vierelle". Tässä pienessä hetkessä jo asetettiin Puljujärvelle sellainen odotuksellinen pilvilinna, että eipä ihme, jos englannin kieltä lähes täysin taitamaton ja hieman Hessu Hopomainen Puljujärvi asetti itselleen sellaisen toivetavoitteen, jonka realisointi NHL askissa oli lopulta kaukana todellisuudesta.

  Romahdus pilvilinnasta on ollut raju, jota toki ei ole edistänyt Edmontonin tunnettu kyky prospectien tuhoamiseen, mutta juurisyyt ovat silti aivan muualla eli agentin ja Puljujärven ylimitoitetuissa odotuksissa suhteessa todellisiin kykyihin. Puljujärvi on myös itse aiheuttanut osan ongelmista luistamalla treeneistä (paljon oli huhua liikkeellä Puljujärven kesäisestä innosta hameiden perään ja hurvitteluun) ja kenties myös treeni ei ole ollut oikeanlaista pieneen askiin. Siirto toiseen joukkueeseen voisi vain pahentaa tilannetta kun jälleen kerran Puljujärvi joutuisi opettelemaan uuden joukkueen tavat alusta uudestaan sekä sopeutumaan sen sosiaaliseen miljööseen. Ja mitään takeita ei ole leikkauksen jälkeen siitä, että hän pääsisi pelaamaan ylhäällä, vaan AHL -kierre jatkuisi edelleen ties kuinka monta vuotta. Sillä tasolla täytyy olla supermotivoinut kaikkeen tekemiseen, että pääsee sieltä ylös kirkkaimpiin valoihin.

  En vieläkään pidä Puljujärveä menetettynä NHL pelaajana nuoresta iästään johtuen, mutta jotain hyvin positiivista täytyy tapahtua nopeasti kaikilla rintamilla, että hänen oma uskonsa pelaamiseen NHL:ssä säilyy ja sitä kautta hän päättää ottaa paikan ylhäällä riippumatta mistään kuiskuttelijoista ympärillään.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 16. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Nyt menee rajuksi ylianalysoinniksi. Ensinnäkin agentti ja pelaaja kuitenkin jonkun verran on tekemisissä keskenään ja höpöttävät varmasti monenlaista. Jos meidän kaikkien elämää kuvattaisiin niin sieltä löytyisi monenlaisia juttuja joita voisi analysoida yhtä älyttömästi. Pulju varmasti näki tilanteen itsekin ja onhan Jesse päässyt moneen kertaan yrittämään McDavidin vierellä. Että siinä ei edes oltu väärässä. Mutta yksittäinen lause joka on lausuttu draftin jälkeen jonkinasteisessa tunnekuohussa ei ole osoitus yhtään mistään. Ei ne Puljun toiveet, pilvilinnat tai muut ajatukset yhdestä lauseesta ole tulleet. Ne on tulleet siitä isosta hypestä ja niistä odotuksista joita pojalle ladottiin useiden vuosien ajan. Sen verran urheilupiirejä tunnen että Suomessa lätkäpiireissä ei nöyryys ole kovin isossa huudossa nuoremman osaston silmissä. Eikä kaikkien vanhempienkaan tyyppien. Ihan moniin muihin lajikenttiin verratenkaan.
   
 17. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Tällaisia komboja on ennenkin löytynyt, mutta sitten, kun peliälyä ei ole niin kummoista uraa NHL:ssä ei voi odottaa. Fyysisesti nopea, mutta päästään todella hidas. Syöttöjen ajoitukset, laukauksen virittämiset ja nopeat suunnanmuutokset on Puljulla jatkuvasti liian hitaita. Lisäksi ei saa oikein mitään aikaiseksi huonoissa asennoissa vaan yrittää aina hakea hyvää asentoa, jolloin tekeminen hidastuu.

  Yksi asia mihin olen myös kiinnittänyt huomiota on Puljujärven kiekonkäsittely, käsittelee kiekkoa kuin jääpalloa. Varmasti ihan näppärä käsistään tyhjällä jäällä, mutta sitten, kun pitää miettiä muutakin niin menee aika puuroksi. Kiekko tuntuu jatkuvasti olevan omituisissa asennoissa ja lähtee lavasta mihin sattuu. Syötöt ovat melkoisia pommeja ja kaverisyöttöjä, joten jokainen voi miettiä miten kiva siinä vierellä on pelata.
   
  Wire, Ippenator, Sörsseli ja yksi muu tykkäävät tästä.
 18. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  No jaa, minusta tuossa jäkishöntsän tekstissä piilee totuuden siemen.

  Jos taustajoukot esim. agentti kuiskii tuollaista korvaan ennen kuin on yhtäkään vaihtoa pelannut nhl:ssä niin kyllähän tuo vaikuttaa pelaajan mielentilaan. Olihan siinä myös se, että pulju ei ollutkaan se varma kolmosvaraus ja piti sitten vähätellä keklua "mitä mä sanoin" jutuilla. En halua edes ajatella mitä näiden kausien aikana Jesselle on höpötetty.
  Lisäksi olihan pulju myös itse sanonut ruisrockissa olevansa varma ykkösvaraus. Jotenkin tuntuu etteivät pulju ja taustajoukot tiedosta mitä oikeasti vaatii pelata nhl:ssä ja nyt lähes koko ura pohjois-amerikassa on vaakalaudalla.

  Ja nyt tälläiset lausunnot, että ei ehkä pue edmontonin paitaa päälle? Kyllä jotain on pahasti pielessä. Toivottavasti ensi kaudella keskittyminen on oikeissa asioissa, eikä vaan odottele, että pääsee McDavidin viereen pelaamaan.
   
  lainelaser ja Ippenator tykkäävät tästä.
 19. Tornados Jäsen

  Minä en Puljujärven tilannetta kauhean hyvin tunne, mutta kuvausten perusteella en näe kauheasti moitittavaa agentin toiminnassa.

  Varaustilanteessa Puljujärvi oli erittäin pettynyt omaan varausvuoroonsa ja tämä näkyi hyvin ulospäin. Tuossa tilanteessa on aika epäkohteliasta näyttää tyytymättömyyttään avoimesti, sillä se ei näytä kovin hyvältä varauksen tehneelle joukkueelle (Edmontonille) ja tämän kannattajille. Kommentti, että pääsee McDavidin vierelle on mielestäni hyvä tapa kannustaa pelaajaa jatkoon ja kyllä pelaajan pitäisi ymmärtää, että paikka McDavidin vieressä ei ole mikään automaatio. Lainekin kannusti Puljujärveä hauskasti, että pääsee pelaamaan Tapparan väreissä.

  Kun homma ei ole toiminut, niin mielestäni on ollut järkevää yrittää muutoksia esimerkiksi kesäharjoittelussa. Uskoisin, että Puljujärvelle tekisi hyvää myös vaihtaa paikkakuntaa ja eiköhän tuo tyytymättömyys tule suoraan Puljujärveltä eikä agentilta.

  Puljujärvi ei ole sellainen grindaajatyyppi, että hän pystyy muuttamaan täysin asennettaan ja ruveta nöyrään työntekoon AHL:stä kivuten työntekijän rooliin NHL:ssä (kuten esimerkiksi Armia ihailtavasti teki). Tällä hetkellä en näe tulevaisuutta kovin ruusuisena NHL:ssä (toki joukkueen vaihtokin voisi auttaa), mutta esimerkiksi Euroopan kautta kehitys saattaisi onnistua koko ajan kärkiketjuissa pelaten.

  Jesse on kuitenkin yhä melko nuori, joten toiveita on. Parhaassa tapauksessa takaiskut kasvattavat pelaajasta henkisesti vahvemman.
   
  Ippenator ja viljelmo tykkäävät tästä.
 20. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin tosiaan, tuolla tavalla ajateltuna Kekäläinen skippasi Puljun. Hän skippasi myös Matthew Tkachukin ja monta muuta. Ja siksi tämä tällainen keskustelu onkin minusta hieman turhaa. Kekäläinen taustajoukkoineen (huom!) valitsi Duboisin. Ja se on ainoa asia millä on merkitystä.

  Columbusta voidaan halutessamme kiitellä onnistuneesta Duboisin varauksesta. Oilerisa voidaan vastaavasti halutessamme moittia Puljujärven varaamisesta. Mielestäni tuollaiset skippaamiset voidaan skipata myös tästä keskustelusta, koska sillä ei ole mitään merkitystä eikä oikeastaan totuuspohjaakaan. Vain sillä on merkitystä miten joukkueen oma varaus onnistuu tai epäonnistuu.
   
  aessi tykkää tästä.
 22. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole grindaajatyyppi, mutta erittäin työteliäs oli ainakin viime kaudella. Vääntövoimaa ja tasapainoa pitäisi paljonkin parantaa sekä tietysti päästä tuosta pahasta tavasta eroon, että menee aina kiekkoa kohti, kun se on omalla
   
  Ippenator tykkää tästä.
 23. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jotenkin tuntuu että Puljujarvellä on käynyt ehkä vähän vanhanaikaiset, kuten ilmeisesti myös Laineella, ja aikoinaan esim. Ville Niemisellä (jonka hän itse on tuonut esille). Eli kuvittelee että kun änäriin pääsee ja näyttää mitä osaa, niin sitten homma on paketissa, voi alkaa pellailemaan seuraavat 10-20 vuotta rauhassa ja nostella laiskanpulskeasti miljoonia. En nyt muista kuka, mutta joku sanoi että ainoa vaikeampi asia jääkiekossa kuin NHL:aan pääseminen, on siellä pysyminen.

  Maailman kymmenistä tuhansista vakavamielisistä kiekkoilijoista, vain noin 600kpl aivan terävimpiä huippuja pelaa änärissä vuodesta toiseen. Joka vuosi tulee 100-200 uutta vakavasti otettavaa haastajaa jotka tekevät kaikkensa sen eteen että sinne pääsevät. Tarkoittaa sitä että jokaisen ylhäällä pelaavan pelaajan pitää pystyä todistamaan joka pelissä olevansa parempi kuin se reilu kentällinen kokonaan uusia yrittäjiä ja pari-kolme kentällistä edellisten vuosien yhä-uudestaan-yrittäjiä. Ja sitten kun sieltä pujahtaa väkisinkin muutama talentti showhun aina joskus, täytyy pitää huoli että joku muu jo olemassa olevasta joukkueesta on huonompi kuin sinä. Kilpailu on aivan äärettömän kovaa, siimaa ei ole varaa antaa yhtään, kaikki kivet pitää kääntää ihan koko ajan.

  Se näiden superjamppojenkin pitäisi tajuta, että tähtistatus ei merkkaa paskankaan vertaa kenellekään, ellei sitä uudista koko ajan omilla teoilla. Mielenkiinnolla jään odottamaan Paten ja Puljun uusia soppareita. Jotenkin kuvaavaa että super-triosta juuri se vähiten hypetetty lenkki on se joka on menestynyt parhaiten.
   
  IcePhoenix, pahakurki, Gardemaister ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 24. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
 25. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jos vähän laajennetaan tätä "skippasi-Puljun"- ajattelutapaa niin tuolla perusteella KAIKKI jengit muni 2016-draftissa, koska viime kaudella 41 maalia tehnyt DeBrincat valittiin vasta numerolla 39.

  Ok, Torontolle meni Matthews ja Winnipegille Laine mutta mitäs Jetsin toinen v. 2016 1-kierroksen (16.) varaus, Logan Stanley on saanut aikaan tai Toronton numerolla 31. huutama Yegor Korshkov?

  no toinen teki mennellä kaudella 6+16 AHL:ssä ja toinen 3+2 KHL:ssä. On ne pomot idiootteja kun oli tällä hetkellä Lainettakin kovempi maalintekijä tarjolla... kun skippasivat DeBrincatin.

  Juu ehkä kuitenkin unohdetaan tämä ajattelutapa. Ja muistuttaisin kuitenkin että vaikka Pulju varattiinkin jo numerolla 4, niin hän edelleenkin on oman varausvuotensa 9. paras maalintekijä. Edellään jo mainitut Matthews, Laine, Tkachuk, DeBrincat, Dubois. Sitten tuleekin Keller, Jost, Bratt ja Puljujärvi.

  Mikään ei toistaiseksi viittaa siihen että Jesse lähtisi noita kavereita maalipörssissä ohittelemaan, mutta kukapa vuosi sitten tiesi sitäkään että Laine oli kaudella 2018-2019 vasta oman varausvuotensa 4. paras maalintekijä. Joten annetaan Jessellekin mahdollisuus, missä ikinä kaudella 2019-2020 pelaakin.