Jatkoajan viininystävät

  • 104 909
  • 656

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Graffigna Malbec: argentiinalainen punaviini, jota voin suositella. Viimeisen kuukauden aikana juotu vaimon kanssa n. 3 laatikkoa (!) kyseistä viiniä eri ruokien kanssa ja ei voi kuin kehua. Sopii grilliruokien sekä possun, naudan, kanan, kasvisten että ryynimakkaran (?!) kanssa. Samoin pastoissa toimii ja itseasiassa melkein minkä vaan.

Viiniä saa Alkosta hintaan 7,65€ / 0,75 l tai 26,90 € / 3 l. Alkossa on saatavilla nyt vuosikertaa 2005. Ei ihan yhtä hyvää kuin vuoden 2004 viini, mutta toimii.


edit: sana "kuin" puuttui
 
Viimeksi muokattu:

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jii kirjoitti:
Graffigna Malbec: argentiinalainen punaviini, jota voin suositella. Viimeisen kuukauden aikana juotu vaimon kanssa n. 3 laatikkoa (!) kyseistä viiniä eri ruokien kanssa ja ei voi kehua.

Siis voiko kehua vai ei voi kehua? Kirjoitat, että olet juonut 3 laatikkoa ja et voi kehua...
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Dynamite kirjoitti:
Siis voiko kehua vai ei voi kehua? Kirjoitat, että olet juonut 3 laatikkoa ja et voi kehua...

Piti kirjoittaa, että ei voi kuin kehua.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jussi77 kirjoitti:
Lämpimät suositukset Jacob's Creek Shiraz Cabernet'sta, hintakin on ihan kohtuullinen 9,77 € / 0,75 l pullo. Mieli tekisi itseasiassa tyhjentää itsekin tuollainen pullo tai pitkälle toistakin loman alkajaisiksi. Alko kuvailee makua täyteläiseksi, notkeaksi (ööh, mitä?), aromikas ja kirsikkahilloinen (mitähän tämäkin...?) ja kylläpä tuo monet muut laihat liemet peittoaa.

Vaikka punkusta onkin kyse niin täytynee joku kerta tutustua tuotteeseen, jospa ei olisi sellainen mikä saa vatsani kipristelemään ja sekaisin - voimakkaan tanniinisilla punkuilla kun tuppaa olemaan se paha tapa, että saavat aikaan kauheita vatsanväänteitä.

Nuo ovat kieltämättä joskus humoristia sanavalintoja joilla kuvaillaan viinejä, muutaman kerran aikaa vaan ierähtänyt Alkon sivuilla lukiessa kuvauksia ja koettaessa muodostaa niiden perusteella mielikuvaa viinistä - mielikuvitusta siinä saa kyllä käyttää kun kuvittelee "notkeaa" tai "kirsikkahilloista" viiniä muine laatusanoineen.

vlad.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Jii kirjoitti:
Graffigna Malbec: argentiinalainen punaviini, jota voin suositella. Viimeisen kuukauden aikana juotu vaimon kanssa n. 3 laatikkoa (!) kyseistä viiniä eri ruokien kanssa ja ei voi kuin kehua. Sopii grilliruokien sekä possun, naudan, kanan, kasvisten että ryynimakkaran (?!) kanssa. Samoin pastoissa toimii ja itseasiassa melkein minkä vaan.

Viiniä saa Alkosta hintaan 7,65€ / 0,75 l tai 26,90 € / 3 l. Alkossa on saatavilla nyt vuosikertaa 2005. Ei ihan yhtä hyvää kuin vuoden 2004 viini, mutta toimii.


edit: sana "kuin" puuttui
Itsekin pidä tästä viinistä. Laatikkoversio ei ole ihan yhtä hyvää kuin pullotavara vaikka pitäisi olla samaa kamaa. Niin ja tuo 2003 oli miellestäni parempaa kuin 2004 tai sitten se johtui siitä että se pullo oli jäänny lojumaan nurkkiin ja oli hieman kypsynyt.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Enpä ole aivan varma onko nämä aiempana jo listattu mutta omat perusviinini, joita siis löytyy hyllystä lähes koko ajan ovat

Quinta das Setencostas, Portugali
Fonte do Beco, Portugali
Chateau Val Joanis, Ranska
Castillo di Molina, Chile

Olen yrittänyt alkaa suosia vanhan maailman hillitympiä viinejä runsaiden, tammisten ja hedelmäisten uuden maailman viinien sijaan. Selvää suosikkia ei kuitenkaan vielä ole löytynyt. Täytyy jatkaa tutkimuksia.

Viinien ystäville hyvä sivusto on muuten http://www.viiniweb.net
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Pari viikkoa sitten otin Cantina Westissa lasin Raimatia (6,20€). Olin muka muistavinani nimen jostain. No, hyvää oli punkku ja joutui Alkosta sitten viikonloppuna hakemaan pullon.

12€ maksoi mutta oli hintansa väärti edelleen. Taisin tosin hätäillä valinnassa sillä vieressä oli myös joku toinen Raimat, mutta vertailu siinä pikku kiireessä unohtui. Taisi olla pari euroa kalliimpi jos en ihan väärässä ole.

Suosittelen silti ainakin tätä halvempaa (Enpä osaa näitä makuja oikein kuvailla, maistaneet tietävät).

Edit: ylläolevan linkin mukaan kyseessä on siis Raimat Tempranillo.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ostin tänään kokeilumielessä Alkosta pullollisen kohtuullisen halpaa (8,60€/pullo) ranskalaista valkoviiniä Alsacen alueelta.

Viini Pinot Blanc Klevner Réserve yllätti minut positiivisella tapaa, kokonaisuus oli oikein nauttittava ja viinin aromi miellyttävä. Nautin viiniä niin kevyen aterian (riisiä ja suikalelihaa) muassa kuin myös sen jälkeenkin pari lasillista "jälkiruoaksi", mielestäni viini soveltuu hienosti kumpaankin tarkoitukseen - niin kevyiden ruokien kanssa kuin myös seurusteluun. Sanoisin, että viini on eräällä tapaa helppo juoda mutta ei kuitenkaan missään nimessä vetinen maultaan kuten esim. monet italialaiset viinit ovat.

Alko kuvaa viiniä seuraavalla tapaa:

Tuoksu: kukkainen
Maku: kuiva, hedelmäinen, pehmeän hapokas, hennon pähkinäinen.

Hintaansa verrattuna viini on siis mielestäni oivallinen valinta ja mielusti tulen ostamaan sitä jatkossakin useamman pullon verran.

vlad.
 

J.Petke

Jäsen
Viinimiehiä olen kyllä.

Ennen en voinut sietää viinejä mutta yksi kaunis kesäilta kun isoveljeni oli ostanut pullollisen Paul Massonia niin päätin maistaa ja tykästyin kovasti. Siitä lähtien olen ollut viinimiehiä ja paluuta ei ole. Suosikkeihin kuuluu arkiviininä Chileläinen Tocornal ja jos on juhlaa niin mielestäni paras viini mitä olen tähän asti maistanut, Luigi Bosca tarttuu hyllyltä mukaan. Tosin Boscan 15 euron hinta aina hillitsee hieman ostohaluja. Muita suosikkeja ovat E-Afrikkalainen Drostdy Hof ja J.P Chenet Cab.

Valkoviineihin en ole yhtä hyvin tutustunut mutta sen verran ainakin että olen tykästynyt Riesling-viineihin. Black Tower on yksi uusi mielenkiintoinen pullo. Pitää jatkaa tutustumista..
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
J.Petke kirjoitti:
Valkoviineihin en ole yhtä hyvin tutustunut mutta sen verran ainakin että olen tykästynyt Riesling-viineihin. Black Tower on yksi uusi mielenkiintoinen pullo. Pitää jatkaa tutustumista..

Hintaansa verrattuna Black Tower (olipa kyse sitten Rivaner'ista tai Classic Rieslingistä) on todella hyvä ostos - sitä itsekin ostan säännöllisesti kun tekee mieli halpaa mutta takuuvarmaa valkkaria.

Black Tower Rivaneria löytyy myös boksina, sitäkin olen maistanut ja on mielestäni aivan laatuvarma ostos ollut.

Vaikka ulkoisilla seikoilla ei pitäisikään olla vaikutusta niin jollain tapaa Black Tower Rivaner'in tumma (likimain musta) pullo on kiehtovan kaunis.

Rivaner'ista Alko tietää kertoa seuraavaa:

Tuoksu: kukkea
Maku: puolimakea, pehmeä, pirteän hapokas

Allekirjoitan sen täysin, viini on todella pehmeä ja miellyttävä juoda - samalla se ei kuitenkaan ole aivan tasapaksu vaan siinä oma tietty "persoonansa".

vlad.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
J.Petke kirjoitti:
Viinimiehiä olen kyllä.

isoveljeni oli ostanut pullollisen Paul Massonia niin päätin maistaa ja tykästyin kovasti. Siitä lähtien olen ollut viinimiehiä ja paluuta ei ole. Suosikkeihin kuuluu arkiviininä Chileläinen Tocornal ja jos on juhlaa niin mielestäni paras viini mitä olen tähän asti maistanut, Luigi Bosca tarttuu hyllyltä mukaan. Tosin Boscan 15 euron hinta aina hillitsee hieman ostohaluja. Muita suosikkeja ovat E-Afrikkalainen Drostdy Hof ja J.P Chenet Cab.

Massonista ja J.P Chenetin litkuista on hyvä lähteä katsastelemaan ylöspäin. Itselläni on menossa nyt eri alueiden vertailu tietyn rypäleen sisällä. Itsestään selvä jaottelu on jako uuteen ja vanhaan maailmaan, mutta entäpä tietyn rypälelajikkeen / sekoituksen luonteen muuttuminen esim. Chilen ja Etelä-afrikan välillä?

Uuden maailman pääasiassa runsaista viineistä on hyvä välillä palata ns. perustavien kysymysten äärelle. Niinpä eilenkin nautin pullollisen Buxynoise Pinot Noir:a Bourgognesta hyvässä seurassa. Ylilyövän alussa ilmenevän karvauden alla monivivahteista marjaisuutta, ehkä hieman kirsikkaa? Mielestäni hyvin vaikea viini kaltaiselleni aloittelijalle. Ajattelin loppuviikosta korkata jonkin toisen Bourgognen Pinot Noirin - ehkäpä löydän tälle hyökkäävälle Buxynoiselle hyvän vastaväittelijän joltakin muulta tuottajalta.

Juhlissa ja tarjottavaksi suosin sitten uutta maailmaa - ovat huomattavasti riskittömämpiä ostoksia viinimaun suhteen heterogeeniselle joukolle.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Onko täällä viininsäilöjiä? Itsellä alkaa olla jo sen verran erilaisia viinejä hyllyssä, että alkaa pelottaa niiden ikääntyminen. Sanotaan, että viinit paranevat vanhetessaan, mutta koskaan (?) ei voi tietää etikoituuko se ja koska.

Täytyypä heittää listaa mitä "halpisviinejä" löytyy ja voisitte asiantuntijat kommentoida pitääkö minun ne pikimmiten juoda vai voinko jättää vielä kellariin.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Niin, se lista:

- Torres Gran Coronas, Cabernet Sauvignon 2001

- KMW Pinotage 2003

- La Ciboise, Coteaux-du-tricantin 2004

- Chateau Senilhac, Haut-medoc 2001

- Las casas del toqui, Cabernet sauvignon 2002

- Chateau Merville, Lurton corbieres 2002

- Syrah, aliwen reserva cabernet sauvignon 2002

- Dom dinis, vinho regional ribatejano 1999

- Herdare do esporao, doc alentejo 2002

Valkkari:

- Markus molitor, weissburgunder trocken 2004

Ideoita? Heti varasto tyhjäksi vai antaa joidenkin / kaikkien säilyä vielä?
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Katalookin kertomaa

Vastaus löytyy Alkon hinnastosta, kuten muuten 98%:sesti muihinkin viinejä koskeviin kysymyksiin. Sieltä löytyy suuntaa antava taulukko viinien säilymisestä/kypsyttämisestä.

Yleisesti ottaen kaikki alle kympin viinit on tarkoitettu juotaviksi ilman kypsyttelyä. Valkoviineistä (kuivista) lähes kaikki huononevat vanhetessaan. Hedelmäiset aromit muuttuvat keitettyjen vihannesten suuntaan. Punaviineistäkin ainoastaan laadukkaat ja melko täyteläiset (+hyvä vuosik.) viinit kehittyvät varastoinnin aikana, tuolloinkin olosuhteiden tulee olla kohdallaan. Eli pimeässä (HUOM!), riittävän kosteassa ja about 12-14 astetta. Lämpimässä viini kehitty nopeammin eikä niin hyväksi kuin optimaalisissa olosuhteissa. Liian kylmässä viini taas "ohenee" ja latistuu.

Lähinnä Ch. Senilhac ja Esporao reserva ovat vielä mahdollisesti paranemassa OIKEIN varastoiden.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Jeda kirjoitti:
Vastaus löytyy Alkon hinnastosta, kuten muuten 98%:sesti muihinkin viinejä koskeviin kysymyksiin. Sieltä löytyy suuntaa antava taulukko viinien säilymisestä/kypsyttämisestä.

Yritin kyllä tuosta nettihinnastosta etsiä, mutta vain muutamasta viinistäni oli joku toteamus juomakelpoisuudesta tai rypäleiden vuosikerran hyvyydestä.

Kiitoksia vastauksesta noin muuten, tietää siis ankaraa viinin litkimistä lähikuukausiksi.

Olen muuten lukenut, että jopa 21 astetta on vielä ok "kellarointi"lämpötila, jos se vain pysyy tasaisena ja on muilta parametreiltaan hyvä.
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei löydy netistä

Tarvitset sen ihan oikean paperisen katalookin, netissä ei ole puoliakaan niistä tiedoista kuin siinä on.

Jos viini on pimeässä, jonkin verran kosteassa ja tärinättömässä paikassa ei 21 astetta viiniä pilaa. Se vaan kehittyy nopeammin ja huonommin kuin mitä se tekisi 12-14 asteisessa kellarissa. Tästä vallitsee laaja yksimielisyys alan ihmisten kesken.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jii kirjoitti:
Graffigna Malbec: argentiinalainen punaviini, jota voin suositella.

Malbec ylipäänsä on nykyisin melkeinpä suosikkirypäleeni.

Chileläiset viinit tuntuvat olevan suosittuja, laittaisin ehdolle jonkun ostoslistalle Castillo de Molina Pinot Noir:in joka on mielestäni hintaryhmässään erinomainen valinta. Myös saman tilan Cabernet toimii. Hinta on muistaakseni n. 12 cabernet:lle ja pari enemmän pinot noir:ille.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pääsin maistamaan (nauttimaan) tänään espanjalaista valkoviiniä (Torres) Viña Esmeraldaa (valmistettu Muscat ja Gewürztramine rypäleistä).

Hintaansa nähden (vajaat 9 €/plo) viini oli oikein miellyttävä, tuoksu oli oikein hedelmäinen ja mielestäni kukkea - oikein miellyttävä siis ja viini oli sopivan kevyt nautintohetkeemme. Ainoan miinuksen viini sai siitä, että korkki oli metallinen kierrekorkki - josta en erityisemmin pidä mutta yhden pullon kohdalla se menetteli koska kuitenkin nautimme pullon yhdellä kertaa. Niin, sofistikoituneet viininystäväthän eivät pidä kierrekorkeista.

Voisin suositella viiniä kaikille sellaisille jatkoaikalaisille joita kiinnostavat kevyemmän makuiset viinit joissa on kuitenkin ripaus omaa luonnetta ja makua.

En ole aikoihin nauttinut espanjalaisista valkoviineistä mutta kenties seuraavalla kerralla kun Alkoon marssin niin käsiini tarttuu joku espanjalainen valkoviini.

vlad.
 

oittsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viineistä?

Punaviinin pitää olla täyteläinen (ei litkuja, kiitos) ja valkoviinin kuiva. Seuraavat pullotteet ovat osoittautuneet hyviksi:

Valkoviineistä ehdottomia suosikkeja ovat:
- Ninth Island Sauvignon Blanc / Australia
Loistava valkkari, hinta siinä 12 euron hujakoilla. Vaatii hetken aikaa ilmaa ennen nauttimista. Kuiva ja hedelmäinen.

- Pfaffenheim Tokay Pinot Gris / Ranska
Oikein, oikein nautittava valkkari. Kuin linnun maitoa, myöskin kuiva mutta hedelmäinen. Hintaa ~ 11 e.

Kumpiakin suosittelen lämpimästi.


Punkuista:

- Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon
Täysin käsittämätön punkku: toimii ilman ruokaa, suoraan pullosta kaikkein parhaiten. Ruuan kanssa tai hengittämällä ei maku parane, päin vastoin. Loistava seurusteluviini. Hinta n. 13 e

- Trivento Reserve Malbec, Argentina
Tämä kolahti ja lujaa. n. 8 e / pullo ja mieletästäni se on pilkkahinta.
Oikein loistavaa.

Ylipääntänsä ruuan merkitystä ei kannata väheksyä viinin kanssa. Nautiskeluun tuossa on kummassakin kategoriassa yksi yksi vaihtoehto, joka ei tarvitse edes ruokaa.

Boksiviineistä huippua on Penfolds Rawson's Retreat Shiraz Cabernet -laatikko, hintaa on n. 30 e. Mutta taas kerran, laatu maksaa. Suosittelen lämpimästi.
(sama tavara pullossa 9,50 - eli laatikossa on 'yksi ilmainen pullo')

Viinien aatelia omasta mielestäni ovat Portviinit - skaala on järjettömän laaja alkaen halvimmista Old Invalid -litkuista päättyen... jonnekin. Huikeimmat makuelämykset tällä saralla ovat tulleet Portugalista tuoduista vuoden 1950 ja 1963 vuosikerroista. Suklaakakun kera... hmmm...

No, port-friikit tietävät.

Ehkä joskus muulloin lisää Porteista.

Että näin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
oittsa kirjoitti:
- Pfaffenheim Tokay Pinot Gris / Ranska
Oikein, oikein nautittava valkkari. Kuin linnun maitoa, myöskin kuiva mutta hedelmäinen. Hintaa ~ 11 e.

Tämä on mielestäni erinomainen ostos hintaansa nähden, hintaa ei ole todellakaan liikaa ottaen millainen laatu viinillä on, tai ainakin ne pullot joita minä olen ostanut ovat osoittautuneet todella laadukkaiksi. Kuten sanoit, kuin linnunmaitoa joisi.

Toinen hivenen halvempi Pfaffenheimin valkkari Pinot Blanc on myös erinomainen ostos ja aivan mainio viini hintaansa nähden. Suosittelen sitäkin kaikille valkoviinien ystäville. Muistaakseni se on kuivaa tai puolikuivaa.

Tällä hetkellä lasissa on Pierre Sparrin Alsace One -viiniä. Olen ostanut tätä joskus aiemminkin mutta muistikuvat viinistä olivat jo aikalailla haihtuneet, on kuitenkin todettava, että oikein hyvä ostos. Tosin todellinen viininystävä saattaisi närkästyä siitä, että pullo on suljettu kierrekorkilla (minulle tämä nyt juuri ja juuri menettelee).

Pitäisikin joskus tutustua rohkeasti oittsan mainitsemiin port-viineihin, ne kun ovat minulle täydellisen tuntemattomia. Joskus olen tainnut yhden lasillisen maistaa mutta mitään muistikuvaa ei ole siitä miltä juoma maistui, eikä tietty siitä oliko kyseessä kuinka laadukas port-viini.

vlad.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jii kirjoitti:
Graffigna Malbec: argentiinalainen punaviini, jota voin suositella. Viimeisen kuukauden aikana juotu vaimon kanssa n. 3 laatikkoa (!) kyseistä viiniä eri ruokien kanssa ja ei voi kuin kehua. Sopii grilliruokien sekä possun, naudan, kanan, kasvisten että ryynimakkaran (?!) kanssa. Samoin pastoissa toimii ja itseasiassa melkein minkä vaan.

Samaa sanon minäkin kyseisestä viinistä. Todella hyvää ja yksi lemppareistani. Ensin tuli juotua Graffignaa vain punkkuna, mutta nyt kerran hieman kiireissäni Alkossa käydessäni nappasin Graffigna Chardonnayn mukaani.

En katunut valintaani. Hinta-laatusuhde todella kohdillaan. En oikeastaan edes muista, että mikään muu valkkari olisi maultaan kolahtanut niin kovaa kuin tämä teki. Ensin ruuan kanssa, sitten erityisesti jälkkärinä After Eight -suklaiden kera... Täydellistä, suosittelen!

Alko kertoo kyseisestä viinistä seuraavaa:

Viherkeltainen; tuore
Tuoksu: voimakas
Maku: kuiva, omenainen, hedelmäinen, pehmeähappoinen
Rypäleet: Chardonnay
Hinta: 7,45e.
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Mitäs nämä viinin ystävät pitää Hannibalilsta? I like..
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Back To (Wine) School!

Paikallinen viinikauppa pitää muutaman viikon välein viininmaistajaisiltoja, joihin pääsee mukaan kun nopeasti varaa paikat ja maksaa $25-35 liput ajoissa. Missasin muutama viikko sitten illalliset, joissa keskityttiin Pinot Noir-viineihin villin lohen kera, mutta viime viikolla sain tilaisuuden olla illassa, jossa australialaisen Peter Lehmann viinitilalta tuli sen kansainvälisen markkinoinnin mies kertomaan tarinoita viininmaistelun välillä. Helvetin mielenkiintoista juttua ja mielenkiintoisia viinejä. Tilaisuuden päätteeksi sai 10 prosentin alennuksella ostaa maisteltuja viinejä jos osti korillisen - lajista riippuen kori oli joko 6 tai 12 pulloa.

Australia on mielenkiintoinen uuden maailman viinimaa siinä mielessä, että suuri osa sen tuottamista viineistä menee vientiin. Australia on lämmin maa ja aussit itse juovat mieluummin olutta.

Parin viikon päästä seuraaviin iltamiin on tulossa niinikään australialaisen Villa Maria Estates viinitarhan vitikulturisti, eli henkilö joka itse työskentelee viinitilalla sormet mullassa - todella mielenkiintoista kuulla tämän tarinoita.

Aussiviinit ovat uuden maailman viineihin tyypillisesti usein ns. sekoitettuja viinejä, eli varmuudella tietää, että juomastasi viinistä 75 prosenttia on sitä mitä etiketissä lukee, loput voi olla jotain muuta. Aussit kuljettavat rypäleitä tai mehua pitkienkin matkojen päähän sekoittaakseen viinejään. Aika ennakkoluuloton tapa - ja käsittääkseni vanhassa viinimaailmassa jopa lailla kielletty - mutta tuloksena hyviä viinejä hyvään hintaan.

Peter Lehmann on jopa tunnettu pioneerina, joka jo 60-luvulla alkoi sotkemaan shirazin sekaan valkoviiniä - tuloksena palkintoja voittava herkullinen viinilaji!

En ole mikään viini coinnosseur, mutta pidän paljon varsinkin punaviinistä. Californialaiset Pinot Noir-viinit ovat suosikkejani ja lisäksi olen tarkoituksella kolunnut läpi jääkiekon kotimaan Brittiläisen Columbian viinejä, joita pidän vinimaailman parhaiten pidettynä salaisuutena.

Viime viininmaistajaisista tuli ostettua kori aussi Peter Lehmannin "Clancy´s" Caberneta, joka maksoi jotain $16 per pullo - mikään ei ole mukavampaa kuin saada todella hyvää viiniä halvalla. Australialaiseen tapaan Clancy´skin on sekoitus cabia ja shirazia.

Samalta reissulta tuli mukaan vielä neljä pulloa saman valmistajan "Futures" Shirazia, joka maksoi nelisenkymmentä taalaa per pullo mutta oli todella hyvää. Teki mieli ostaa vielä jokunen pullo saman valmistajan "The Mentor" cabernetakin, mutta onneksi maltin mieleni. Viininmaistajaisten päätteeksi pienessä sievässä tulee helposti täytettyä luottokortti hyvillä viineillä, heh.

Jos jollain on tilaisuus tutustua Peter Lehmannin australialaisiin viineihin, suosittelen ehdottomasti. Joku mainitsi aikaisemmin Wolf Blass-viinit samasta maasta, olen useamman vuoden kuulunut heidän email-listalle, mainitun keltaisen etiketin cabernetin lisäksi suosittelen samaisen shirazia.

www.peterlehmannwines.com.au
www.wolfblass.com.au

En välitä pahemmin aikaisemmin mainituista Port-viineistä, koska ne ovat niin makeita. Sama koskee ns. Ice viinejä. Valkoviinit menevät kesäkuumilla joskus, muuten en välitä niistäkään.

Mielenkiintoinen juttu jäi mieleen viininmaistajaisillasta: paikallisen viinikaupan omistaja kertoi aussiviinistä, joka sisäänostettaessa maksoi 1200 taalaa per pullo - ja hän sanoi, ettei asiakaskunnassa ole kovin montaa, jotka ovat valmiita tuollaisia summia heittämään yhdestä pullosta - varsinkaan nyt kun Chris Prongerkin on lähtenyt..

Tuntuu siltä, että viinit tulevat maailmanlaajuisesti vain vuosi vuodelta paremmiksi ja hyviä viinejä tulee koko ajan enemmän ja enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
The Golden Brett!

Kiitos. Olin itse paikalla pari vuotta sitten kun harjoitusten päätteeksi Brett Hull viihdytti paria toimittajaa kertomalla juttujaan ja tuli päästäneeksi tuon lauseen, josta tuli heti yksi ehdottomista suosikeistani. Se nauratti monen sadan maalin miehen suusta tulleena silloin ja naurattaa vieläkin.

Ja todella huonona omalle vaimolleen häviävänä golfaajana voin sanoa, että tuo on vielä niin totta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös