Jatkoajan viininystävät

  • 108 208
  • 655

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Jouni kirjoitti:
Australia on mielenkiintoinen uuden maailman viinimaa siinä mielessä, että suuri osa sen tuottamista viineistä menee vientiin. Australia on lämmin maa ja aussit itse juovat mieluummin olutta.

Australia on maailman paskin viininvalmistaja. Valkoviineistä muutamat menettelee, mutta punaviineihin ei kannata edes neljän richterin kännissä koskea. Olutta kyllä osataan tehdä.

Mitä itse kävin NSW:n viinitiloilla maistelemassa, Hunter Valleyssa siis, muutamalta tilalta löytyi aivan kelvollisia viinejä, muttei niitä hyvällä tahdollakaan voi käydä kehumaan.

Itse olen enemmän punaviinin ystävä ja jotenkin pahasti jämähtänyt Riojan viineihin. Yritän parhaani mukaan ostaa myös Ranskalaisia ja Italialaisia punkkuja, mutta ei vaan ole Riojan viinien voittanutta, vaikka erinomaisia viinejä tietysti molemmista löytyy, kuten myös Argentiinalaisista. Tarkoitus olisi lähteä sinne paikan päälle nauttimaan tuotteita, on ollut jo pitkään.

Vlad taisi tuossa mainitakin Alsacen alueen valkoviineistä, joihin olen muutamina menneinä viikonloppuina törmännyt ja ne todellakin on mainioita viinejä. Ainakin ne kolme neljä valkkaria, mitä suuhuni olen laittanut.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
oittsa kirjoitti:
Viineistä?

...

Ehkä joskus muulloin lisää Porteista.

Että näin.


Paljon hyviä pointteja oittsalta.

Entäpä ne Port-viinit? Ostin juuri tänään pullollisen Graham's LBV Port:a pitkällisen harkinnan jälkeen. Harkinta siksi, että Alkon tämänhetkinen vuosikerta on 2000. Aika nuori Port-viiniksi siis, olisin toivonut löytäväni luettelossakin mainittua 1997:a. Avasin pullon äsken ja aivan oikein: melko sulkeutunutta ja nuorekkaan kovaa viini todellakin on. Toki Port:n perustarpeet ovat tallella: pehmeä jälkimaku, rusinaisuus ja talvi-iltaan sopiva tamminen tuhkaisuus.

Lontoossa sain mahdollisuuden maistella useampaankin otteeseen Port-viiniä vuodelta 1986. Pehmeää. Ihanaa. Linnunmaitoa. Taidan ostaa ensi Alkon keikalla sen vanhemman Grahamin - tosin hinta hieman hirvittää, taisi olla n. 60e.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sides kirjoitti:
Itse olen enemmän punaviinin ystävä ja jotenkin pahasti jämähtänyt Riojan viineihin. Yritän parhaani mukaan ostaa myös Ranskalaisia ja Italialaisia punkkuja, mutta ei vaan ole Riojan viinien voittanutta, vaikka erinomaisia viinejä tietysti molemmista löytyy, kuten myös Argentiinalaisista.

Uskoisin, että pidät myös portugalilaisista jos Riojan pehmeys uppoaa.

Ranskalaisten ja italialaisten viinien ongelmana on mielestäni parhaan hinta-laatusuhteen löytäminen, onhan niitä halpojakin, mutta tuppaavat olemaan tiukkoja ja nuorekkaita. Jos sitten sijoittaa pulloon parikymppiä, rupeaa makuakin löytymään. Liian usein tuo hinta kuitenkin muodostuu tunnetun tuottajan nimestä, eikä pullon sisältö vastaa hintaa.

Nyt kun alkoholiverotusta ollaan kiristämässä, toivoisin, että viinit jätettäisiin korotuksen ulkopuolelle. Näin edistettäisiin ns. eurooppalaisen juomakulttuurin juurtumista maahamme.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tulppu kirjoitti:
Nyt kun alkoholiverotusta ollaan kiristämässä, toivoisin, että viinit jätettäisiin korotuksen ulkopuolelle. Näin edistettäisiin ns. eurooppalaisen juomakulttuurin juurtumista maahamme.

Samaa toivotaan täälläkin mutta pelkään pahoin, että ainakin nämä suunnitellut varoitustarrat takaavat sen, että pientuojien viinien hinnat nousevat, pahimmillaan se voi tarkoittaa sitä ettei kannata tuoda tiettyjä viinejä kun tuontti on niin vähäistä mistä taasen voi ikävimmillään seurata se, että valikoimat Alkossakin pienenevät.

Alkollehan näistä varoitustarroista ei niin suurta vahinkoa aiheudu kun volyymit ovat niin suuret ja paljon viinejä pullotetaan myös omasta takaa.

Aiheesta oli muistaakseni pari viikkoa sitten sunnuntain Helsingin Sanomissa ihan aiheellinen kirjoitus (Sunnuntai-sivuilla). Ainakin minä toivon, että mahdollisimman moni yksityinen viinintuoja kykenisi vastaisuudessakin tuomaan juomia maahan ilman, että varoitustarroista aiheutuu kohtuuttomia ongelmia. Tietty toivoisin ettei koko tarroja otettaisi käyttöön, ei niin viineissä kuin ei muissakaan alkoholijuomissa. Riittäisi kun verotuksellisin keinoin ohjailtaisi ihmisiä käyttämään soveliaimpia juomia - ts. väkevistä viineihin tms.

Tässä olen muutamana kertana maistellut espanjalaisia Torresin viinejä, tänään ostin Alkosta Torres Viña Sol'ia - hintaansa nähden ihan kelvollista valkoviiniä mutta ei mielestäni niin hyvää kuin samaisen valmistajan Viña Esmeralda. Seuraavaksi kokeiluun Torresin Gran Viña Sol. Hintaakaan ei ole kohtuuttomasti - Viña Sol maksaa vajaat 8 € ja Gran Viña Sol vajaat 10 € ja Esmeralda sijoittuu tuohon väliin.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulppu kirjoitti:
Nyt kun alkoholiverotusta ollaan kiristämässä, toivoisin, että viinit jätettäisiin korotuksen ulkopuolelle. Näin edistettäisiin ns. eurooppalaisen juomakulttuurin juurtumista maahamme.
En voi muuta kuin kompata täysin sinua ja myös vladia. Lähtisin jopa sille linjalle, että viinit hieman halpenisi, mutta näin tuskin tapahtuu. Toivottavaa olisi, että hinta olisi suht sama kuin nyt. Ihan kohtuullisen sopiva. Itse ainakin tässä vuosien varrella olen selkeästi profiloitunut (puna)viinin ystäväksi ennemmin kuin viinan.

Eikös silloin kun tämä alkoholiverotuksen laskeminen tuli voimaan, puhuttu useassakin paikassa, että alennukset tehtiin typerästi ja juuri väärille juomille. Eli esim. viineissä se vähennys oli pienintä ja taas vahvoissa eniten. Toisinpäin sen olisi kyllä pitänyt mennä, ehkä tilanne olisi pysynyt paremmassa kuosissa. Tai sitten ei. Yhtä kaikki, kun alkoholia kuitenkin juodaan, halusi hattutädit tai ei, niin olisi hyvä jos juomakulttuuri liikkuisi enemmän viinien suuntaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ted Raikas kirjoitti:
Eikös silloin kun tämä alkoholiverotuksen laskeminen tuli voimaan, puhuttu useassakin paikassa, että alennukset tehtiin typerästi ja juuri väärille juomille. Eli esim. viineissä se vähennys oli pienintä ja taas vahvoissa eniten.

Muistaakseni tilanne oli juuri tämä eli viinien alkoholiverotuksen alennus oli suhteessa huomattavasti vähäisempää kuin esim. väkevien - seurauksena oli tietty se, että väkevien kulutus kasvoi ja nyt sitten panikoidaan tämän tilanteen tähden. Ehkäpä nyt otettaisi opiksi tehdyistä virheistä mutta pahoin pelkään, että edelleenkin koetetaan kivuta sinne puuhun se perse edellä.

Johan nämä (mahdollisrt) varoitustarrat tms. antavat esimakua siitä mitä tuleman pitää, Alkohan tässäkin tapauksessa pääsee voitolle selkeänä markkinajohtajana ja monopolin hallitsijana.

vlad.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Jouni kirjoitti:
Australia on mielenkiintoinen uuden maailman viinimaa siinä mielessä, että suuri osa sen tuottamista viineistä menee vientiin. Australia on lämmin maa ja aussit itse juovat mieluummin olutta.

Viime viininmaistajaisista tuli ostettua kori aussi Peter Lehmannin "Clancy´s" Caberneta, joka maksoi jotain $16 per pullo - mikään ei ole mukavampaa kuin saada todella hyvää viiniä halvalla. Australialaiseen tapaan Clancy´skin on sekoitus cabia ja shirazia.

Samalta reissulta tuli mukaan vielä neljä pulloa saman valmistajan "Futures" Shirazia, joka maksoi nelisenkymmentä taalaa per pullo mutta oli todella hyvää. Teki mieli ostaa vielä jokunen pullo saman valmistajan "The Mentor" cabernetakin, mutta onneksi maltin mieleni. Viininmaistajaisten päätteeksi pienessä sievässä tulee helposti täytettyä luottokortti hyvillä viineillä, heh.

Jos jollain on tilaisuus tutustua Peter Lehmannin australialaisiin viineihin, suosittelen ehdottomasti. Joku mainitsi aikaisemmin Wolf Blass-viinit samasta maasta, olen useamman vuoden kuulunut heidän email-listalle, mainitun keltaisen etiketin cabernetin lisäksi suosittelen samaisen shirazia.


Itse vietin viime keväänä aikaa läntisessä Australiassa ja ainakin minuun alueen viinit, pääasiallisesti Margaret Riveriltä tulevat. Tiedä sitten oliko vain matkustelun huumaa ja liberaalin perjantai-illan maistiaisten tarjoilun syytä. Muutama tila tuli katsastettua ja valinnan varaa olisi ollut vaikka kuinka melko pienellä alueella.

Lehmannin sauvignon blancia tuli käytettyä talousviininä/virkistysjuomana, erittäin mainio suht edullinen viini.

Voyager Estaten 1998 reserve cabernet sauvignon oli hieno viini. Myös Vasse Felixin ja Madfishin tuotanto tuli tutuksi ja ovat maininnan arvoisia.

Oli mukava huomata, että Alkokin oli eritellyt uudessa hinnastossa Länsi-Australian omaksi alueekseen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tassa kun oli faija vaimoineen visiitilla, niin viinia meni taas aikalailla. Mutta, olen kai taman jo kertaalleen taalla jossain sanonut, valkoviineista kalan kanssa maistuu kylla parhaiten Pouilly-Fume (nyt oli vuosikerta 2003). Ei kahta sanaa.

Punaviineista ei tan visiitin aikana jaanyt yhtaan oikeen hyvaa mieleen.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulppu kirjoitti:
Ranskalaisten ... viinien ongelmana on mielestäni parhaan hinta-laatusuhteen löytäminen, onhan niitä halpojakin, mutta tuppaavat olemaan tiukkoja ja nuorekkaita. Jos sitten sijoittaa pulloon parikymppiä, rupeaa makuakin löytymään. Liian usein tuo hinta kuitenkin muodostuu tunnetun tuottajan nimestä, eikä pullon sisältö vastaa hintaa.

Itseä on viime aikoina kiinnostanut Alkon Ranska -osastolla St. Emilionin tarjonta. Tarjoavat yleensä muita Bordeaux -viinejä korkeamman Merlot-pitoisuutensa vuoksi ylipäänsä pehmeämpää olemusta ja myös nopeampaa kypsymistä, jolloin jo 3-5 vuotta vanhat pullotteet ovat juotavia. Erityisesti seuraavat tuotteet ovat pimenevässä syksyssä osoittautuneet onnistuneiksi ostoksiksi:
-Château Pichon (12.70) (juotu vuosikerta 2002)
-Château Fonbel (18.25) (juotu vuosikerta 2001)

Aiemmin samasta hintahaarukasta ovat kiinnostaneet Rhonen-alueen syrah-pohjaiset viinit, mutta kesän Bordeaux-lomailu käänsi makuaistia Cabernet'n ja Merlot'n suuntaan.

Lisäksi voisi mainita "Bordeaux-tyylisuunnan" viinin, jota on tullut maistettua ja joka on Alkon ovesta kannettuna ollut valmista juotavaksi - ketjussa jo aiemminkin mainittu Luigi Bosca Cabernet Sauvignon Reserva 2001 (13.90).
 

J.Petke

Jäsen
Nappasimpa eilen Alkosta mukaan Etelä-Afrikkalaisen Versus viinin. Useissa paikoissa ollaan tätä merkkiä suitsutettu mielettömästi joten ajattelin että koitetaan nyt. Ihmeellinen juttu tässä viinissä on se, että jälkimaku puuttuu jotenkin ihan täysin. Nielaistuaan viiniä ei suuhun jää oikein mitään mainitsevan arvoista.

Niin ja toissapäivänä join pullollisen Argentiinalaista Finca Flichman Shiraz viiniä. Tämä oli erittäin hyvä tuttavuus, tulee varmasti ostettua toisenkin kerran. Mielestäni viinissä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on se jälkimaku mikä jää suuhun pyörimään. Tämanlaisia viinejä mitkä on tämän puolesta jäänyt mieleen on tullut vastaan nyt ainakin Tocornal(Chile), Luigi Bosca(Arg) ja Rebecca(en muista).
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Kertokaas paremmin viineistä perillä olevat, että kuinka kauan viini säilyy? Meillä nimittäin on jääkapissa ollut vuoden verran avaamaton punkkupullo ihan perus kierrekorkilla. Onkohan se vielä hyvää vai tuleeko hulivilikakkaa jos sitä juo?
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaas paremmin viineistä perillä olevat, että kuinka kauan viini säilyy? Meillä nimittäin on jääkapissa ollut vuoden verran avaamaton punkkupullo ihan perus kierrekorkilla. Onkohan se vielä hyvää vai tuleeko hulivilikakkaa jos sitä juo?

Punaviini säilyy hyvin (vielä valkoviiniä paremmin) ja kierrekorkilla suljettu pullo on joka tapauksessa sen verran tuoretta tavaraa että ei ongelmaa. Sitä taas en osaa varmuudella sanoa, mitä vuoden kestänyt jääkaappilämpötila on viinille tehnyt. Sen voin kertoa, että jääkaappiin se ei kuulu. Puolitoista tuntia ennen tarjoilua voi jääkaapissa viilentää, jos ei erikseen löydy viinikaappia tai muuta tarkoitukseen soveltuvaa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ah, viinit, lempijuomaani.

Omat suosikit löytyy mahdollisimman täyteläisistä punaviineistä, lähinnä uudesta maailmasta. Tämän hetkinen suosikkilaatu on Argentiinalainen Malbec, jota löytyy Alkosta muutamakin hyvänlaatuinen yksilö. Myös trendikäs Pinot Noir on lähiaikoina maistunut, tosin sen laatu Alkossa on kovinkin vaihteleva ja ainakin Ranskalaiset kannattaa kiertää kaukaa (tosin itse en Ranskalaisista kovin paljoa muutenkaan diggaile).

Jos täytyy tarjoilla ihmisille viiniä, suosittelen hinta/laatusuhteeltaan erinomaista Raimat Abadiaa pahvitölkissä. Tölkki maksaa noin kolmekymppiä, kun taas yksittäinen pullo on yhdeksän euroa. Todella maistuva Espanjalainen laatuviini!

Unohtuipa mainita, että tuota Raimatia ei tölkeissä löydy joka myymälästä, mutta tilaamalla saa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kertokaas paremmin viineistä perillä olevat, että kuinka kauan viini säilyy? Meillä nimittäin on jääkapissa ollut vuoden verran avaamaton punkkupullo ihan perus kierrekorkilla. Onkohan se vielä hyvää vai tuleeko hulivilikakkaa jos sitä juo?
Nenä ja suu sen kertovat. Jos haisee etikkaiselle, älä juo. Jos maistat siemauksen ja maistuu pahalle, älä juo. Ei pikku tilkasta vielä mitään mahakapinaa tule.

Vuosi avaamattomana jääkaapissa tarkoittaa kyllä sitä, että viini on aivan juomakelpoista. Kuten Clocks tuossa kommentoi, on maku voinut kuitenkin vähän muuttua liian kylmästä säilytyksestä. Maistamalla tämäkin selviää.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ah, viinit, lempijuomaani.

Omat suosikit löytyy mahdollisimman täyteläisistä punaviineistä, lähinnä uudesta maailmasta. Tämän hetkinen suosikkilaatu on Argentiinalainen Malbec, jota löytyy Alkosta muutamakin hyvänlaatuinen yksilö. Myös trendikäs Pinot Noir on lähiaikoina maistunut, tosin sen laatu Alkossa on kovinkin vaihteleva ja ainakin Ranskalaiset kannattaa kiertää kaukaa (tosin itse en Ranskalaisista kovin paljoa muutenkaan diggaile).

.
Kiva että löytyy muitakin Malbecin ystäviä. Graffigna on aika hyvää ja hintakin ihan kohdallaan. Graffignassa ja muutenkin aika usein Argentiinalaisissa laatu on tasaista eli vuosikertojen vaihtelu on pientä.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
En ole suuren suuri valkoviinien ystävä, mutta Yalumba eli tuttavallisemmin "jallu" on yksi parhaista mitä ole kuunaan juonut. Toinen hyvä on chileläinen Santa Digna; tällaiselle kalan ystävälle nämä maistuvat kuin mehiläiselle kesäinen mesi.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
En ole suuren suuri valkoviinien ystävä, mutta Yalumba eli tuttavallisemmin "jallu" on yksi parhaista mitä ole kuunaan juonut. Toinen hyvä on chileläinen Santa Digna; tällaiselle kalan ystävälle nämä maistuvat kuin mehiläiselle kesäinen mesi.
Suosittelen myös testamaan Tarapaca Chardonnay Grand reservaa. Herkullinen tamminen viini, joka menee melkeinpä minkä ruuan kanssa tahansa, jopa pihvin.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toinen hyvä on chileläinen Santa Digna; tällaiselle kalan ystävälle nämä maistuvat kuin mehiläiselle kesäinen mesi.

Pitäisi olla yksi parhaista valkkareista hinta-/laatusuhteeltaan Alkossa. Punaisten puolella sama koskee Hardy's Bin _tähän_joku_numerosarja_:iä joka maksaa muistaakseni himpun verran alle 6eur.

Oma suosikkini on punaviineistä italialainen San Rocco sekä MASI Costasera, jotka molemmat aika täyteläisiä ja vahvan makuisia. Eli hiihtokilpailumehut eivät ole mieleeni.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Puuhasteluseura
Uudesta viinistä viiniin kirjasta löytyi taas uusia makuelämyksiä. Viiden tähden ja kakkosen hinta/laatusuhteen arvoinen Fonte do Beco 2005 osoittautui pettymykseksi ainakin paljaaltaan. Tosin ruokaviininä tämä on varmasti paikallaan.

Sen sijaan samat numerot saanut Hewitson Miss Harry 2005 kelpaa jo sellaisenaan, vaikka ei tuokaan vielä pääse Amaronejen tasolle. Erittäin makoisa ja tasapainoinen viini eikä hintakaan ole kohtuuton. Suosittelen lämpimästi.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Pitäisi olla yksi parhaista valkkareista hinta-/laatusuhteeltaan Alkossa. Punaisten puolella sama koskee Hardy's Bin _tähän_joku_numerosarja_:iä joka maksaa muistaakseni himpun verran alle 6eur.

Hrr. Viimeksi kun maistoin niin valutin viemäristä alas, todella kitkerän makuista. Toisen pullon annoin eteenpäin tuparilahjaksi. Tosin on ne kalliitkin maistunut pettymykseltä usein. Nopeasti tulee mieleen kympin hujakoilla oleva Casillero del Diablo (Cabernet), joka ei ainakaan sillä kertaa ollut 6e pulloa erikoisempi.

Oma suosikkini lienee Porta, jota voi litkutella ihan huvikseenkin. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/453187. Tosin punaviinihan on aina parasta ruuan kanssa.

Malbec ei ole noista lajikkeista hirveen yleisin, etsimällä saa etsiä eikä pienemmissä alkoissa tunnu olevan oikeen. Olis tarkoitus päästä maistelee jotain hyvää pulloa, eräs herrasmies suositteli Alamos Malbeccia, joskos sitä pitäisi sitten maistaa..

Ainiin ja pitää vielä todeta että viinin suurmaa Espanjassa oli ravintoloissa todella hyviä viinejä tarjolla. Sitten kun itse menin ruokakauppaan ostamaan hyllystä punkkua niin molemmat pullot jotka ostin olivat täysin huteja. Kitkerän makuisia. Alkossa harvemmin osuu harhaan.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Eräs ystäväni suositteli aikaa sitten halpaa valkkaria, vielä en ole ehtinyt maistamaan. Josko sitten ostaisi joulunalusjuomaksi..
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Niin ne ajat muuttuu. Vielä reilu vuosi (vai oliko se kaksi vuotta) sitten haukuin viinin, varsinkin punaviinin, naisten ja homojen litkuksi. Nyt lienen homo tai tai nainen, sillä nykyään pidän viinistä tai tarkemmin sanottuna juuri punaviinistä. Suosikkia en ole vielä löytänyt, mutta suosin halpoja punkkuja ja tähän mennessä parasta on ollut australialainen Crodile Rock, helppoa lipittely viiniä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Eräs ystäväni suositteli aikaa sitten halpaa valkkaria, vielä en ole ehtinyt maistamaan. Josko sitten ostaisi joulunalusjuomaksi..
Jos rieslingiä haluat, niin osta mieluummin tätä. Puolimakeat saksalaiset eivät ole mielestäni hintansa väärttejä. Riesling on rypäle, josta tulee miellyttävän hedelmäisiä valkkareita ja mielestäni hinta/laatusuhteeltaan parhaat tulevat Alsacesta tai Australiasta.

Itse priorisoin punaviinia, mutta valkoviineistä arvostan erityisesti Chabliksia, tässä yksi todella miellyttävä sellainen.
 

scholl

Jäsen
Onko kukaan muu innostunut tuosta viinistä:
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/446477

Oltiin perheen kanssa toissa kesänä ravintolassa syömässä ja tilattiin tuota viiniä ja se maistui sitten niin hyvältä, että sitä meni joku kolme pulloa siinä ruokailun yhteydessä. Sen jälkeen olen sitä itsekin muutaman kerran kotiin ostanut.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos rieslingiä haluat, niin osta mieluummin tätä. Puolimakeat saksalaiset eivät ole mielestäni hintansa väärttejä. Riesling on rypäle, josta tulee miellyttävän hedelmäisiä valkkareita ja mielestäni hinta/laatusuhteeltaan parhaat tulevat Alsacesta tai Australiasta.

Itse priorisoin punaviinia, mutta valkoviineistä arvostan erityisesti Chabliksia, tässä yksi todella miellyttävä sellainen.

Tää on taas tätä... Libiksen ja edellä linkatun kaltaisten viinien takia saksalaisten maine on täysin tarpeettoman huono. Alkostakin löytyy loistavia esimerkkejä, erityisesti Rheingausta, jotka tarjoavat Alsacelaisia sisariaan enemmän täyteläisyyttä ja aromikkuutta. Alla muutama n. 10e hintaluokan esimerkki.

Schloss Schönborn
-arkkityyppi Rheingaun perus-Rieslingistä, intensiivinen, halpuus tulee esiin lievänä karvautena, jos juodaan liian lämpinä.

Baron von Knyphausen
-edellistä mineraalisempi/hapokkaampi, eli lähempänä Alsacea

Hochheimer Hölle
-Loistoesimerkki Rheingausta, hunajainen, hieman öljymäinen, samalla hapokkaan ryhdikäs

Toki Alsacelaisetkin ovat hyviä, ne ovat vain erilaisia - enemmän mineraalisuutta/hapokkuutta, mutta vähemään hedelmäisyyttä/täyteläisyyttä. Tämä lienee maaperäkysymys, koska Saksasta löytyy Pfalzin alueelta hyvin Alsace-henkisiä Rieslingejä - kannattaa testata, jos kohdalle osuu, kun näköjään mineraaliset viinit miellyttää.

Yleisesti Riesling on tällä hetkellä oma suosikkirypäle valkoisista. Tarjoaa hyvin erilaisia viinejä, joita yhdistää voimakkaat hapot ja raikas hedelmäisyys - eivät tarvitse tammea ja muita härpäkkeitä maistuakseen, lisäksi kypsyvät hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös