Kesällä punaviini menee sujuvimmin alas sangrian muodossa. Reseptejä on tietty miljoona, mutta omasta mielestäni olennaisimmat detaljit ovat omena, appelsiini, kaneli ja hiilihappo. Mikä tahansa punaviini käy.
Itse korvaan oluen seuraavalla "sangrialla", koska en ole sitten pätkääkään makean ystävä ja keinotekoiset makeutusaineet suorastaan ällöttävät.
- punaviiniä
- omenamehua jossa on liotettu kanelitankoa (heität tangon tölkkiin tunniksi tai pariksi)
- Lidlin veriappelsiinivichyä (en tiedä korvaavaa tuotetta)
- ehkä jäitä
Noita sitten sotketaan tilanteen ja maun mukaan. Oma peruskaava 2 osaa punkkua, 1 osa kaneliomenamehua, 2 osaa veriappelsiinivichyä. Jos haluaa hifistellä, jäitä + mahd appelsiinisiivuja kannuun/lasiin. Loppuillasta liuos luonnollisesti jyrkkenee ja krumeluurit karsiutuvat. Oivallinen keppanan korvike, IMO.
Voihan tuonne sitten heittää vaaleata rommia, limeä, minttua, cointreauta tai mitä vaan messiin, jos tykkää. :)