Mainos

Jatkoajan viininystävät

  • 107 635
  • 656

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ps. Jokin aika sitten tuli ensimmäistä kertaa hankittua Viinistä viiniin opus, harhalaukauksien määrä on kyllä tipahtanut nollaan. Tosin vähän on se pelko, että kuinka tiukkapipoisesti katselee noita arvioita ja tähtiä. Tuleeko annettua enää niin monelle kokelaalle mahdollisuutta?

Kieltämättä mielessä on ollut tällaisen oppaan hankkiminen koska sen avulla voisin mitä suurimmalla todennäköisyydellä laajentaa viinivalikoimaani huomattavasti - nykyään turvaudun liiankin kanssa tuttuihin ja turvallisiin vaihtoehtoihin kun en uskalla riskeerata ja sijoittaa (vähiä) eurojani viiniin josta minulla ei ole minkään sortin tietoa. Itse uskon, että kyseinen opas ennemminkin laajentaisi vaihtoehtoja kuin supistaisi niitä - ainakin minun kohdalla. Mikäli jokin minulle tuntemattomampi viini on saanut hyvät arviot niin rohkeus sellaisen ostamiseen kasvaa verrattuna siihen ettei ennalta ole laisinkaan tuntumaa viiniin.

Eilen illalla tuli nautiskeltua rauhalliseen tahtiin pullollinen Pinot Blanc Klevner Réserve'a. Hintaansa (9,21 €) nähden viini oli oivallinen ostos. Jos jotain negatiivista sanoisin niin siinä oli aika kevyt maku - tuntumaa ja "voimaa" olisi saanut olla enemmän. En nyt pidä tätä suurenakaan haittana koska kyse oli kuitenkin kevyestä viininnauttimisesta siinä kaiken muun ohella. Itse ainakin voisin kuvitella nauttivani kyseistä viiniä salaattiaterian kera tai vaihtoehtoisesti kalan tms. kanssa. Etenkin sellaisen seurueen on varmasti helpohko lähestyä tätä viiniä jolla ei aiempaa kokemusta viineistä ole. Hennohko ja kevyt maku ja tuntu voi tuolloin olla turvallisempi valinta kuin jokin voimakkaampi viinin maku.

vlad.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onkos jengi päässyt maistelemaan Fat Bastard-nimeä kantavaa punkkua? Löytyy alkon tilausvalikoimasta. Keski-Suomessa oli ainakin Muuramen alkon hyllyssä, myyjän tietojen mukaan seuraavaksi lähin paikka olikin jo pk-seudulla. Kannattaa kysäistä "paikallisesta", oli nimeä myöten mukava tuttavuus. 9 euroa ja risat per leka.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Onko Tallinkin viineistä mihinkään, siis laatu-hinta-tasoltaan? Baltic Princessalla olisi tarkoitus seilata loppuviikosta..
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Veljet, vinkit jakoon. Miten kotioloissa päästään liikkeelle viininmaistelussa?

Olen ollut innokas oluiden maistelija ne kolme vuotta, kun ikää hommaan on ollut. Tuossa ajassa viralliseen Excel-taulukkooni on kertynyt itseänikin säpsäyttävät reilut 360 olutta. Nyt tuntuukin, että olutharrastukseni rinnalla olisi mukava maistella silloin tällöin viinejäkin, ikään kuin viedä nautiskeluharrastus seuraavalle asteelle.

Mistä siis liikkeelle? Kotoa löytyy lasit sekä punaiselle että valkoiselle ja tiedän muutaman perusseikan (valkoviini juodaan normaalisti hieman viilennettynä, valkoviiniä kalan ja punaviiniä lihan kanssa ym). Lähtökohtaisesti suu on kehittynyt ja tottunut jo sen verran happamaan, että lasi-pari viiniä ei tee tiukkaa. Millä viinin maistelusta saa enemmän irti? Kannattaako samassa "sessiossa" juoda yhtä viiniä vai useampaa vertaillen? Punaisia ja valkoisia samalla kerralla? Kannattaako arvosteluja lukea etu- vai jälkikäteen vai luottaa pelkästään omaan makuaistiinsa?
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veljet, vinkit jakoon. Miten kotioloissa päästään liikkeelle viininmaistelussa?

Voit aloittaa harrastuksen esim. vertailemalla eri rypälelajikkeita keskenään. Sen jälkeen kun omasta mielestä mielenkiintoisia rypäleitä löytyy, voi niiden kasvupaikkoja ja -alustoja vertailla. Sen jälkeen vielä jako tuottajiin ja eri tiloihin, niin yksi ihmiselämä on helposti käytetty tämän harrastuksen parissa.

Esim. Riesling vs. Chardonnay - Saksa/Ranska vs. Australia/Uusi-Seelanti - Mosel/Rheingau vs. joku NZ:n alue - eri tuottajat.

Itselleni antoisinta on ollut omien matkakohteiden paikallisten viinien vertailu keskenään.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Ystävänpäivänä kävin avokin kanssa syömässä paikallisessa ravitsemusliikkeessä. Siellä tilasin pihvini kylkeen listalta ranskalaista punaviiniä, jonka nimi oli ainakin listan mukaan "fat bastard". Täyteläinen viini ja sopi mielestäni erinomaisesti tuhdin pihvin kanssa. En ole itse löytänyt saman nimistä viiniä Alkosta. Lieneekö tuo viinin oikea nimi? Saaneeko sitä Alkosta? Itse en ole alan harrastaja, joten kysyn viisaammilta.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Kieltämättä mielessä on ollut tällaisen oppaan hankkiminen koska sen avulla voisin mitä suurimmalla todennäköisyydellä laajentaa viinivalikoimaani huomattavasti - nykyään turvaudun liiankin kanssa tuttuihin ja turvallisiin vaihtoehtoihin kun en uskalla riskeerata ja sijoittaa (vähiä) eurojani viiniin josta minulla ei ole minkään sortin tietoa. Itse uskon, että kyseinen opas ennemminkin laajentaisi vaihtoehtoja kuin supistaisi niitä - ainakin minun kohdalla. Mikäli jokin minulle tuntemattomampi viini on saanut hyvät arviot niin rohkeus sellaisen ostamiseen kasvaa verrattuna siihen ettei ennalta ole laisinkaan tuntumaa viiniin.

Kyllähän tuo on todella napakka pakkaus, mutta melkein jopa toivoisi ettei noita tähtiä olisi (tai siis ainakaan vielä en osaa niitä oikein käyttää). Tuo viestissäsi mainitsema viini jäisi varmasti maistamatta minulta. Vain kaksi tähteä, joten tuskin tulisi ostettua vaikkakin tuokin määrä tähtiä arvotetaan "sopuhintaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi". Kirjassa kuitenkin on jo kolmen tähden viinejäkin on jo niin paljon, etteu vielä ole tullut valittua yhtään kahden tähden ostosta, vaikka noistakin suurin osa on varmasti aivan oivia viinejä. Joten ennen hakuammunnalla löysi noistakin viineistä omaan suuhun hyviä viinejä, nyt ne on tullut rajattua kylmästi ulos antamatta edes mahdollisuutta. Pitäisi varmaan ruveta pitämään jonkunlaista muistilistaa, muuten tullee fakkiinnuttua taas muutamaan viiniin.

Viime kerralla ei Euromarketin Alkossa ollut tuota Yalumban Rieslingiä, joten tuli ostettua Devils Rockia, jota tuli otettua hanapakkaus myös pääsiäiseksi Pyhälle mukaan. On kyllä meikäläisen suuhun menevä, edukas viini. Eilen hain Yalumban Prisman Alkosta (Keskustan putiikissahan on isoin valikoima, mutten jaksanut sinne ajella) ja tuli äsken korkattua. Onhan tämä erinomaista, mutta en tiedä osaanko arvottaa niin hyväksi, että jatkossakin ostaisin vakituisesti. Kuitenkin hintaa senttiä vaille tasan kymppi joka valkkarille on jo kohtuullisesti. Tosin nyt mene ihan vain maistellessa, pitänee jonkun kala/äyriäisruuan kanssa vielä kokeilla. Taidan loppupeleissä kuitenkin olla Sauvignon Blanc -miehiä.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Taidan loppupeleissä kuitenkin olla Sauvignon Blanc -miehiä.

Mistä tulikin mieleeni, että jos et ole vielä testannut Leyda Garuma Vineyard SB:a, niin tee se. Kympin hintaluokassa ehdoton tuttavuus. Ei se ihan Cloudy Bayta peittoa mutta hintaa on kolmasosa ja makua ainakin puolet.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pitäisi varmaan ruveta pitämään jonkunlaista muistilistaa, muuten tullee fakkiinnuttua taas muutamaan viiniin.

Täällä on myös mietitty pienoisen "muistikirjan" ylläpitämistä, sen jos yhdistäisi mahdollisesti viinikirjaan/-opukseen niin olettaisin, että olisi helpompi tehdä tuttavuuksia ennestään tuntemattomiin viineihin. Minäkin olen pahalla tavalla fakkiutunut muutamaan viiniin (alueeseen), etenkin Alsaceen.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Punaviineistä aina sanotaan, että ne paranee vanhetessaan, mutta ilmeisesti jos niitä vaan säilytellään oikeanlaisissa paikoissa ja oikealla tavalla.

Itse sain suhteellisen kallista (ainakin omalla mittapuullani) punaviiniä tuossa joululahjaksi viime vuonna ja se on nyt ollut kaapin kätköissä, suhteellisen viileässä ja auringonpaisteelta suojassa siitä saakka. Jostain luin, että viini tulisi säilytellä vaaka-asennossa, oli ehtinyt muutaman kuukauden olla pystyssä se pullo siellä kaapissa ja laitoin sen makuulleen sitten.

Kuinka kauan tuollaiset perusviinit pulloissa oikeastaan säilyy avaamattomina, ennen kuin maku alkaa todella mennä pilalle? Mainitunlaisissa paikoissa, eli keittiön kaappi tässä tapauksessa. Lisäksi onko tuolla pullon asennolla jotain todellista merkitystä. Mietin, että uskaltaako tuota säilytellä vielä pidempäänkin, vai pitäisikö se korkata jo lähiaikoina. En nyt haluaisi, että lahjaksi saatu viini menisi kitkeräksi.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Punaviineistä aina sanotaan, että ne paranee vanhetessaan, mutta ilmeisesti jos niitä vaan säilytellään oikeanlaisissa paikoissa ja oikealla tavalla.

Säilyväthän ne jos korkki on ilmatiivis. Tuolla lappeellaan säilyttämisellä pyritään juurikin pitämään korkki sen verran kosteana, että se säilyttää elastisuutensa eikä kuivuessaan päästä liikaa happea pulloon. Happi nimittäin vanhettaa viinin, ja hapettumisen myötä maku vähitellen muuttuu.

Nyrkkisääntönä voisi kai antaa, ettei perusviinejä kannata juuri säilytellä. Ne kun eivät siitä merkittävästi parane kuitenkaan.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Osa valmistajista ilmoittaa milloin viini on parhaimmillaan. Vaatii toki viitseliäisyyttä etsiä sitä tietoa...Mutta kuten edellä todettiin, suurin osa taviskuluttajan viineistä on "nopeasti päähän"-mallia ;)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nyrkkisääntönä voisi kai antaa, ettei perusviinejä kannata juuri säilytellä. Ne kun eivät siitä merkittävästi parane kuitenkaan.

Näinhän se suurimmassa osassa tapauksia tuppaa olemaan. Olen tässä nyt tutustunut uusimpaan Viinistä viiniin 2009 -teokseen ja hyvin selkeästi käy esille se, että Alkon perusviinit (niin puna- kuin valkoviinit) ovat sitä luokkaa, että ne on ns. heti juotavia. Punaviineistä tosin löytyy jonkin verran sellaisia noin 10 € pulloja joita voi mahdollisesti jopa säilyttää lyhyehköjä aikoja mutta ovat juotavia ilman säilytystäkin. Kalliimpien viinien kohdalta alkaakin löytyä niitä joita suositellaan säilytettäväksi erinäisiä aikoja. Netistä löytyy vinkkejä säilytykseen ja noin yleensäkin viineihin liittyvää tietoa esim. www.viinilehti.fi ja ainahan kannattaa kysyä Alkosta viiniä ostaessaan suosituksia tms. nykyään palvelevat mallikkaasti ja pyrkivät tekemään parhaansa jotta asiakas saisi parasta mahdollista palvelua - tai näin ainakin omalla kohdallani on ollut niinä kertoina joina olen kääntynyt myyjien puoleen (kuten tänään).

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tänään tuli sitten vierailtua täkäläisessä Alkossa (tai eräässä niistä) noutamassa Alkon Lippulaivasta tilaamani, Alsacen alueelta tuleva pullollinen Hugel Gewürztraminer Sélection Grains Nobles'ia. Vielä en tosin tohtinut korkata sitä vaan viini saa odottaa otollisempaa hetkeä jolloin nautin sen rauhassa, ja antaen sen hivella makuhermojani - kiirettä sen nauttimisella ei tosin vielä ole. Toivottavasti se on hintansa väärti.

Mitä tutustuin Alkon Lippulaivan valikoimiin niin tottahan siellä näyttää olevan useampiakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja, paljon kalliimpia kuin vajaat 80 €. Joku kerta on varmaan tehtävä reissu sinne ja ostettava useampikin pullollinen laatuviinejä. Näillä tuloilla kipuraja mennee siinä sadassa eurossa, sen kalliimpiin viineihin ei juuri ole varaa. Vaikka en punaviinien ystävä olekaan niin olisihan se kieltämättä mielenkiintoista tutustua Château Latour'iin - hinta tosin on "lievähkö" este.

vlad.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
viini saa odottaa otollisempaa hetkeä jolloin nautin sen rauhassa, ja antaen sen hivella makuhermojani - kiirettä sen nauttimisella ei tosin vielä ole. Toivottavasti se on hintansa väärti.
Jos noita parempia viinejä ei käytä suhteellisen pian (parin kuukauden sisällä), kannattaa huolehtia, että säilytysolosuhteet ovat kunnossa (käytännössä siis viinikaappi). Pullo ainakin vaaka-asentoon, kuivaan ja pimeään, eikä missään nimessä kuumaan paikkaan.

Nuo kalliimmat viinit ovat kyllä kaikki yleisesti ottaen erittäin hyviä. Sitä en osaa sanoa, ovatko hintansa väärtejä, koska moni parinkympin viini voi olla jopa parempikin kuin satasen viini, mutta kuten muissakin tuotteissa, viineissä maksetaan tuotemerkistä ja mielikuvista. Paras hinta/laatusuhde on yleisesti ottaen hiukan yli kympin viineissä. Uskon kuitenkin, että pettymään et tuohon viiniin tule.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos noita parempia viinejä ei käytä suhteellisen pian (parin kuukauden sisällä), kannattaa huolehtia, että säilytysolosuhteet ovat kunnossa (käytännössä siis viinikaappi). Pullo ainakin vaaka-asentoon, kuivaan ja pimeään, eikä missään nimessä kuumaan paikkaan.

Koska minulla ei ole kunnollista viinikaappia niin en kovinkaan pitkään tule säilyttämään kyseistä viiniä - tämän vuoden puolella se tullaan jokatapauksessa nauttimaan. Säilytys paikkana toimi viileähkö "komero" jossa voin pitää viiniä vaaka-asennossa. Lisäksi "komero" on kuiva, eikä siellä kovinkaan usein käydä, eikä sinne paista aurinko - joten pimeydessäkin viini saa olla.

vlad.
 

Harri2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viinin ystäville myöhäinen muistutus. FST:llä jatkuu sarja "Ozin ja Jamesin uudet viiniseikkailut". Meni itseltänikin hieman ohi, mutta ensi keskiviikkona taas jatkuu.

Ja vaikka en edes ole kummoinen viinien ystävä, niin silti mukava sarja seurata.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Vuodenaika vaihtuu ja valkoviinit vaihtuu punasävytteisiin tuotteisiin meikäläisellä. Viime aikoina on tullut tutustuttua portviineihin. Aikaisemminkin näitä on tullut nautittua, mutta lähinnä ravintoloissa lasillinen jälkiruoan yhteydessä. Nyt olen aloittanut tutustumisen late bottled vintageista. Alkon valikoimassa löytyy pari "fiksun hintaista" (alle 20e/plo), Ferreiran alle kympin puteli (0,375) sekä Graham'sin. Molemmat tippuvat kylminä syysiltoina ja lämmittävät mukavasti. Näistä oma suosikki on Graham'sin versio, joka omaan suuhun on ihan hitusen makeampi ja lempeämpi. Täysin absoluuttista vertailua en ole tehnyt, tyyliin side-by-side, mutta perstuntumalta näin.

Tänään pidettiin (pidetään, toki väliin pitää tulla ja sekä fb selailemaan läpi) vaimon kanssa hemmotteluilta.

Ruoantekojuomaksi Vouvray tete de cuvee brut -kuoharia. Yksi suosikeistani, viilennettynä tästä on todella vaikea löytää mitää häiritsevää makua, toisaalta ihan vain aperetiivina ehkä jopa liian tasainen (musiikissa voisin verrata Cold Playhin tai Museen - helvetin hyvää, mutta täyteen rakkauteen vaadittaisiin joku pieni, vähän jopa ärsyttävä, koukku).

Ruoaksi sisäfilepihvit, timjamisen punaviinikastikkeen, uuniperunan, broccolin sekä tomaatti-sipulisalaatin kera. Viiniksi valitsimme kohtuu edullisen Fontanellan Chiantin, jota Viinistä viiniin kirja suosittelee tummien, vahvasti yrttisten mediumkypsennyttettyjen liharuokien kera. Pehmeän makuinen ja omaan makuuni juuri sopivan tanniininen viini (tanniinisuus paistoi mausta lävitse, mutta "lahoa venevajaa ei tullut nuoltua"). Chiantit sinänsä ovat vähän tuntemattomampia punkkuja, pitänee tutustua enemmän joskus.

Jälkiruoaksi tummasta suklaasta "laava"kakku (keskeltä sen verran raaka, että melkein hajoaa lautaselle kumotessa), mustikkamelbaa ja vanilijajäätelöä. Tämän kanssa Kracherin Breenauslese Cuvée -viiniä Itävallasta. Makea, todella kukkainen (toi mieleen todella vahvasti seljankukkamehun) jäliruokaviini, joka toimi viilennettynä todella hyvin suklaisen ja täyteläisen jälkiruoan kanssa. Viini-lehti kuulemma luokitellut löydöksi (jonka perusteella saatiin kaverilta tästä vinkki), joten kannattaa kokeilla. Todella maukasta meikäläisen suuhun.

Nyt musiikkia kuunnellessa ja menolippua pelaillessa on mennyt pullollinen italialaista Salice Salentino Nero Riserva -punaviiniä. Yleisviininä todella hyvä, tätä ollaan ennenkin ostettu illanistujaisiin. Edullinenkin vielä, muistaakseni alle 8 ekua.

Tämmöistä täällä, välillä kannattaa panostaa parisuhteeseenkin. Ehkäpä hiljaisemman kauden jälkeen jopa lohkeaisi.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
pullollinen italialaista Salice Salentino Nero Riserva -punaviiniä. Yleisviininä todella hyvä, tätä ollaan ennenkin ostettu illanistujaisiin. Edullinenkin vielä, muistaakseni alle 8 ekua.

Tämä on ihan loistava viini hinta/laatu -suhteeltaan. Pizza- tai pastaviiniksi tätä tulee ostettua todella usein. Toimii tosiaan myös "seurusteluviininä".
 

Islanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Löytyihän se oikea ketju tällekkin kysymykselle.

Elikkäs, idea olisi neidin kanssa tutustua tarkemmin erilaisiin viinehin ja oppia maistamaan/tunnistamaan makuja. Ollemme molemmat aika aloittelijan tasolla, vaikka viinejä on kyllä tullut nautittua ruuan kanssa ja ilmankin jo kymmenisen vuotta. Mutta varmasti saisi enemmän irti kun osaisi vähän paremmin analysoida juomaansa...

Onko kokemusta tälläisista "viinikursseista" missä joku alan ammattilainen maistattaa eri näytteitä, joita sitten yhdessä puntaroidaan. Vai ovatko kaikki täällä ihan itseoppineita alan harrastajia?

Myös mikäli jollain on suositella jotain hyvää kurssia tahi muuta, niin vinkit otetaan ilolla vastaan.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko kokemusta tälläisista "viinikursseista" missä joku alan ammattilainen maistattaa eri näytteitä, joita sitten yhdessä puntaroidaan. Vai ovatko kaikki täällä ihan itseoppineita alan harrastajia?

Myös mikäli jollain on suositella jotain hyvää kurssia tahi muuta, niin vinkit otetaan ilolla vastaan.

En suosittelisi mitään ammattilaisten pyörittämiä kursseja. Ei ole hyvä jos mukava harrastus muuttuu hampaiden kiristämiseksi tai tehoilemiseksi. Eli muutama vinkki ihan omaehtoiseen harrasteluun:

1. hankkikaa kunnolliset viinilasit. Viini maistuu ihan aikuisten oikeasti erilaiselta sille tarkoitetusta lasista kuin vaikkapa 1,5 desin kertakäyttömukista.

2. Varatkaa maistelutilaisuuteen suolatikkuja, suolaista leipää yms. naposteltavaa, joka estää eri viinien makujen sekoittumisen keskenään.

3. Älkää maistelko kerralla liian suurta määrää viinejä. Jos olette kaksistaan kolme pulloa alkaa olla maksimi, sillä ylenpalttinen availeminen ei ole taloudellisesti suotavaa. Avattuna varsinkaan punaviini ei minkäänlaisen pumpun kanssa säily pitkään. Hyvää viiniä ei myöskään kannata dokata tyyliin kaksi pulloa per naama illassa.

4. Maistelun jälkeen nauttikaa avatusta pullostanne kohtuullisesti keveän ruuan kanssa ja vetäytykää sitten nauttimaan toisistanne. Jos maistelu on hoidettu oikein, sekin tuntuu mukavammalta.

5. Hinta ei aina ole sama kuin laatu!

Näillä alkuun ja jos sitten tekee mieli hifistellä, siitä vaan kursseille yms. kinkereihin. Oikeata viinin juontia on kuitenkin sopivan ruuan kanssa tapahtuva rehellinen nautiskelu hyvässä seurassa, ei snobbaileva viinihifistely.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Lisäksi kannattanee hankkia jokin viinikirja, Viinistä viiniin on ollut ainakin meille todella näppärä apu maisteluissa ja muutenkin viinien valinnassa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Onko kokemusta tälläisista "viinikursseista" missä joku alan ammattilainen maistattaa eri näytteitä, joita sitten yhdessä puntaroidaan. Vai ovatko kaikki täällä ihan itseoppineita alan harrastajia?
Mä olin opiskeluaikana Alkossa töissä n. 4 vuoden ajan, jolloin tuli käytyä kaikki tuotekurssit + kerran kuussa maisteluilta. Ehdottomasti suosittelen jotain kurssia jos sellainen järjestetään ja homma kiinnostaa. Mielestäni Alko jopa järjestää näitä kursseja?
 

Islanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
4. Maistelun jälkeen nauttikaa avatusta pullostanne kohtuullisesti keveän ruuan kanssa ja vetäytykää sitten nauttimaan toisistanne. Jos maistelu on hoidettu oikein, sekin tuntuu mukavammalta.
.

Kiitos Jussih! Erityisesti tämä kohta meni jo ihan syvällisemmän parisuhteen hoidon puolelle:)

Tuo määrä onkin juuri kotimaistelussa ongelma. Kun on vaikea verrata viikon välein juotua kahta eri viiniä. Varsinkaan kun maistelukyky ei ole vielä niin kehittynyt.

Olisikin loistavaa mikäli jotkut maahantuojat pakkaisivat 4-6 eri viiniä pikkolo-pulloihin ja myisi tätä ns. maistelupakettina. Mutta tämä vaatisi ilmeisesti aika laajaa yhteistyötä eri tilojen kanssa, mikä voi muodostua ongelmaksi. Mutta me ainakin ostaisimme.

Mutta ainakin nyt 20.3 olevat viinimessut lienee hyvä tapa käydä maistelemassa eri viinejä, ilman että "pitää" juoda koko pullo...

Joku viinikirja pitää kyllä käydä hankimassa, niin voi sitten lukea miltä viinien kuuluu maistua. Enkä nyt tarkoita että koitan itseäni opettaa tykkäämään jostain mikä maistuisi ihan kuralta, mutta helpompi löytää makuja ja nyansseja jos tietää vähän mitä etsii
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös