Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 250 476
  • 13 719

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Niin kauan kuin puolet palstalaisista kirjoittaa kansallisuudet isoilla alkukirjaimella niin besserwissereiden on turha märehtiä kaupunkien tai slaavilaisten nimien oikeinkirjoitusmuodosta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin kauan kuin puolet palstalaisista kirjoittaa kansallisuudet isoilla alkukirjaimella niin besserwissereiden on turha märehtiä kaupunkien tai slaavilaisten nimien oikeinkirjoitusmuodosta.

Ja niin kauan kuin Afrikkalaisilla (kuten Kongolaisilla tai Ugandalaisilla) on nälänhätä, ei meillä Suomalaisilla ole oikeutta märehtiä yhtään mistään!

Kirjoittelijalta aika hyvä viesti tuon š:n perusteluksi ja olen aikalailla samoilla linjoilla. Eihän tätä nyt varmaan kukaan niin hengen-tosissaan ota, kunhan asiaa pohditaan, mutta mun mielestä ketjujen otsikoiden oikeinkirjoitukseen saa ja pitääkin puuttua.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Aikoinaan avasin EHT-turnausketjun johon laitoin päivämäärät hieman väärin. Modet korjasi päivämäärät oikeiksi ennen kuin ehdin itse sen tehdä. En suuttunut otsikkoni koskemattomuuden loukkaamisesta, vaan kävin erikseen tässä ketjussa kiittämässä heitä, että sen jatkuvan naisten painamisen lomassa he ehtivät tehdä töitäänkin.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kiitokset moderaattoreille Sotshin muut lajit osion siivoamisesta. Jos on kyseessä muu urheilu, sen sisällä vielä lukee muut lajit ja muiden lajien live seuranta, niin sitä ei kaiketi tarvitse kiekkoseurannalla alkaa täyttämään.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Kannattaa lukea perusteet sille, miksi tuota š:ää suositeltiin käytettäväksi. Tässä lainaus:

Suomen kielen oikeinkirjoitusjärjestelmän keskeiseksi periaatteeksi on vakiintunut jo sata vuotta sitten se kirjoituksen ja ääntämyksen vastaavuus, että yhtä äännettä merkitään yhdellä kirjainmerkillä.

Sellainen suhuäänteiden merkintätapa, jossa soinnittoman š:n ja soinnillisen ž:n sijasta käytetään kirjainyhtymiä sh ja zh, on vastoin yhden äänteen ja yhden kirjainmerkin vastaavuuden periaatetta. Merkintä on myös harhaanjohtava, sillä sh-yhtymä esiintyy suomessa muussakin kuin suhu-s:n funktiossa (esim. yhdyssanassa ihmishenki ja sanassa taashan jne.; huomaa myös sh:n ääntäminen sanassa pasha [pasha] ja mm. nimessä Mashadov [mashadov]).

Kotimaisten kielten keskus unohtaa, että tuohon yksi äänne, yksi kirjain -periaatteeseen on olemassa kotoperäinen poikkeus. Nimittäin velaarinen nasaali, tuttavallisemmin äng-äänne (linkki vie kaikkien yllätykseksi Wikipediaan). Kielemme on täynnä yhdyssanoja, joiden osien rajapinnassa esintyy nk-yhdistelmä (hevosenkenkä, mielenkiintoinen, siemenkota jne.), ja hyvin niiden kanssa pärjätään. Kukaan täysjärkinen ei ymmärtäisi sanaa ihmishenki väärin, vaikka sh-yhdistelmä hyväksyttäisiin. Huono argumentti siis.

Tuo vierasperäisten sanojen lausunta on parempi argumentti. Luulen tosin, että myös nk- ja ng-yhdistelmät esiintyvät monissa vierasperäisissä sanoissa, joita voidaan silti käyttää suomenkielisissä teksteissä. Esimerkkejä en jaksa alkaa keksimään, mutta kun niitä vastaan tulee, pitää vain tietää miten ne lausuu tai sitten vaan "lausua ne suomalaisittain". Isoa vahinkoa ei synny.

Ehkä on kuitenkin niin, että jos meillä on ongelma äng-äänteen kanssa, ei se ole peruste luoda toista. Mieluummin pitäisi korjata se vanha. Wikipedian artikkelin mukaan merkkikin on valmiina, joka on käytössä muun muassa saamen kielissä (Ŋ ja ŋ). Suomen kielen esitaistelijat voisivatkin käydä korjailemassa otsikoita. Aloittakaa vaikka näillä:

Oŋko täällä lääkäriä?
Game of Thrones (jeŋkkitahtiin)
Kuiŋka päästä läskeistä eroon?
Helsiŋki
Pakkasoŋŋelmia?

Ei tulisi katsokaas turhia sekaannuksia!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Siirretäänpä tämä asiaankuuluvaan ketjuun. Elättelen toiveita, että saisin toiseen ketjuun vielä vastauksen jopa Moderaattoreilta (en tosin pidätä hengitystäni sitä odotellessani). Tämä muu paskanjauhanta voidaan sitten jättää tänne!
Kysymys 1: (Moderaattorit/Ylläpito)
Miksi pelikiellossa myös omien viestien editointi on kiellettyä? Jos mä nyt yhtään osaan kuvitella palstasoftan teknisiä ominaisuuksia, niin kirjoituskielto ei vaadi rastia tuohon viimeiseen osioon. Enkä mä näe, että tuota omien viestien editointimahdollisuutta voisi jotenkin käyttää väärin. Jos joku nyt kuitenkin yrittäisi aloittaa jonkinlaisen keskustelun kirjoituskieltonsa aikana jotain vanhaa viestiään editoimalla, niin eikö tuo olisi helppoa poimia pois/rangaista?

Jonkinlaista pientä etuakin tästä saattaisi olla - ainakin osalle kirjoittajista. Esim. mä postaan aina silloin tällöin viestejä tai avaan ketjuja, joita mun on tarkoituskin päivitellä tasaisin väliajoin. Pari esimerkkiä:

Paikan päällä nähdyt ottelut kaudella 2013-14
TPS:n vierasottelut 2013-2014 - miksi homma ei toimi?
TPS 2013-2014 Runkosarjan 3. kvartaalin seurantaa

OK! Eihän se ole mikään iso asia päivittää noita vasta pelikiellon jälkeen. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: olisiko mahdollista (teknisesti sekä valvonnallisesti) antaa kirjoituskiellossa olevien henkilöiden editoida omia wanhoja postauksiaan?

Kysymys 2: (Moderaattorit/Ylläpito)
Miksi kirjoituskiellossa oleva henkilö ei voi käyttää Testialuettakaan? Tämä on itse asiassa ihmetyttänyt mua jo pidemmän aikaa. Oletetaan, että henkilö saa pelikiellon kuvailemattomista linkeistä tai vaikkapa rikkinäisistä lainauksista. Eikö tällöin olisi juuri tärkeintä päästää henkilö kirjoittamaan vain ja ainoastaan testialueelle - harjoittelemaan [ url ]- ja [ quote ]-tagien käyttöä? Muistaakseni Moderaattorien korjaamissa viesteissä lukeekin aina silloin tällöin, että "kirjoittaja harjoitelkoon xxx-ominaisuuden käyttöä testiosiossa".

Miksi siinä tapauksessa kirjoituskiellon aikana myös testiosion käyttö on kiellettyä? Jos mä nyt oikein olen käsittänyt, niin Moderaattorit pystyvät ottamaan kirjoittajilta pois oikeuksia osioittain. Eikö sama voisi toimia myös toisinpäin? Pelikiellon aikana annetaan olla kirjoitusoikeudet vain yhdessä osiossa (Testialue). Samaten tässä tapauksessa valvonta olisi mielestäni erittäin helppoa, jos/kun joku kuitenkin yrittää käyttää kirjoituskieltonsa aikana Testialuetta keskusteluun.
Eihän se silloin mikään kirjoituskielto olisikaan, jos saisi kuitenkin kirjoittaa.
Ensinnäkin pitäisi ymmärtää, mitä "kirjoituskielto" tarkoittaa!

Mun mielestäni "kirjoituskielto" tarkoittaa sitä, että kyseinen henkilö ei voi osallistua keskusteluun. Tämä on seurausta jostain palstan sääntörikkeestä. Olenko tässä asiassa täysin väärässä? Eihän "kirjoituskielto" tarkoita missään nimessä täyttä kirjoittamisen estämistä. Kirjoittamistahan voi aina harrastaa vaikka Notepadilla tai jopa paperilla ja kynällä - oletko tosissasi tuon "täyden kirjoituskiellon" kanssa? Keskusteluun osallistumista on helppoa rajoittaa poistamalla mahdollisuus uusien viestien lähettämiseen.

Luitko edes perustelujani noihin kysymyksiini? Eihän omien viestiensä editointi ole mitään "kirjoittelua" sanan varsinaisessa merkityksessä. Eihän sillä osallistuta millään lailla käynnissä oleviin keskusteluihin - eikä niin pidä ollakaan "kirjoituskiellon" aikana. Tämä editointihomma nyt on vain pieni yksityiskohta. Päätin kuitenkin kysäistä asiasta, kun oman olettamukseni mukaan sen salliminen voisi olla teknisesti/palstasoftallisesti mahdollista.

Mutta tuo toinen kysymykseni: mitä haittaa siitä olisi kenellekään, jos kirjoituskiellon aikana pääsisi kuitenkin hiomaan taitojaan Testialueelle? Onko se mielestäsi keskusteluun osallistumista, jos joku harjoittelee siellä vaikkapa erilaisten tagien käyttöä - vaikka sitten "kirjoituskieltonsa" aikana?

Otetaan esimerkki: palstalle tullut uusi nimimerkki ei hanskaa lainaustoimintoa. Ensimmäisen kuukauden aikana rikepisteet paukkuvat, ja seurauksena on viikon "kirjoituskielto". Eikö se ole sinunkin mielestäsi aavistuksen ironista, jos Moderaattorien korjaamassa viimeisessä postauksessa on teksti: "kirjoittaja harjoitelkoon lainaustoiminnon käyttämistä testiosiossa"?

Mitä keskusteluun osallistumista se mielestäsi on, jos "kirjoituskiellossa" olevalla henkilöllä olisi mahdollisuus harjoitella Testialueella tyyliin:

Linkkitesti: Crosbyn laiturit selvillä

Lainaustesti:
Jatkoaika kirjoitti:
Crosbyn laiturit selvillä
Yhteistesti:
Jatkoaika kirjoitti:
Väritesti: Crosbyn laiturit selvillä

Sehän on mielestäni tuplarangaistus, jos/kun tuollaisista virheistä joutuu jäähylle - eikä jäähyn aikana ole edes mahdollisuutta parantaa taitojaan. Tokihan se onnistuu vaikka Notepadilla, mutta Testialueella on yksi huomattava etu Notepadiin nähden: Esikatselu!

Samaten tuo olisi erinomainen asia myös kokeneemmille kirjoittajille - jollaiseksi itsenikin lasken. Suurimman osan pidemmistä viesteistäni kirjoitan joka tapauksessa Notepadilla. Kun teksti on viittä vaille valmis, leikkaan ja liimaan ja askartelen-paskartelen sen palstalle sekä teen viimeiset viilaukset Testialueella esikatselun avulla ennen julkaisua. Esikatselussa tarkastan, että asettelut ovat oikein, kirjoitusvirheet minimissään ja viesti on muutenkin lukijaystävällinen. Toisin sanoen oikolukua tai beta-testiä tai miksi sitä ikinä haluaakin kutsua. Nyt tällaiseen ei ole mahdollisuutta ollenkaan "kirjoituskiellon" aikana.

Eikä sinne Testialueellekaan olisi välttämätöntä päästä mitään julkaisemaan. Riittäisi vallan mainiosti, kun viestin voisi "lähettää" esikatseluun saakka. Tästä en tosin tiedä, mahtaako palstasofta taipua tähän?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuosta testiosion harjoittelusta tulee muistaakseni moderaattoreilta ihan kaino pyyntökin ennen varsinaista banaania. Pari-kolme tilaisuutta annetaan, ennen kuin häkki heilahtaa. Aika köyhä perustelu siis mielestäni.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pettynyt olen. Koko kuukausi aikaa kehitellä mitä mielikuvituksellisempia kierrepalloja moderaattoreille, ja tässä on tulos. Ainoastaan viestin ulkoasu täytti odotukseni.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Hyvin Te vedätte. KalPa-osiossa saa näemmä aivan vapaasti trollata, flamettaa ja provoilla, jos on Spåra-fani. Taikaviitta suojelee...

Oma pelikielto oli ihan ansaittu.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nyt te kyllä minusta mokasitte yhdistämällä ketjut Jokerit kaudella 2014-15 - uusi aikakausi ja Jokerit KHL:ssä 2014-2015. Ensiksi mainittu käsittelee ensisijaisesti tulevan kauden Jokerijoukkueen rakentumista, jälkimmäisessä ketjussa on toistaiseksi keskusteltu lähinnä KHL-Jokereiden markkinointistrategiasta.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Plussamaininta olympiakiekon aikaisesta toiminnasta. Leijona-osiota nyt ei voi muutenkaan kauheasti varsinkaan pudotuspelien aikaan lukea, mutta tällä kertaa se oli sentään jossain määrin mahdollista, kun pahimmat trollit karsittiin pois.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Nyt te kyllä minusta mokasitte yhdistämällä ketjut Jokerit kaudella 2014-15 - uusi aikakausi ja Jokerit KHL:ssä 2014-2015. Ensiksi mainittu käsittelee ensisijaisesti tulevan kauden Jokerijoukkueen rakentumista, jälkimmäisessä ketjussa on toistaiseksi keskusteltu lähinnä KHL-Jokereiden markkinointistrategiasta.
... lisäksi Jokeri-osion huhuketjussa on tammikuusta alkaen jauhettu melkeinpä pelkästään ensi kauden pelaajista sekä yhteistyöseuroista. Jossain vaiheessa ajattelin avata Jokeri-palstalle oman KHL-huhuketjun, jotta tämän kauden siirtohuhut eivät hukkuisi KHL-tauhkaan, mutta kun helmikuun siirtorajakin oli lähestymässä jätin homman sikseen. Nyt varmaan olisi paikallaan siirtää ne huhut tuonne KHL-osioon kun massaketjuillekin on niin tehty.

Jossain määrin olen kyllä moderaattorien toiminnan kannalla, sillä meidän jokerifanien täytyy alkaa totutella myös KHL-puolen "käyttöön". Halusimme sitä tai emme.
 

jeijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks
Mikä idea tuossa ketjujen yhdistämisessä on ollut? Pelataan kuluva kausi loppuun Liigassa ja käsitellään kuluvaa kautta ja ensi kautta siihen asti liigan alla. Kesällä sitten voidaan siirtää koko Jokeri-osio KHL-osioon. Nyt vissiin pitäisi keskustella Jokerien tästä kaudesta ja ensi kaudesta eri osioissa.

Eli pelataan ensin kausi loppuun kotimaan osiossa ja siirtäkää sitten koko Jokeri-osio KHL-puolelle. Tämä siirto näivettää jokerifanien keskeistä keskustelua ensi kauden joukkueesta.

Ja koska Jokerit on kuitenkin suomalainen joukkue käytännössä ainolla suomalaisella jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla, niin se ansaitsee oman osionsa myös KHL-aikana ensi kaudella. Paitsi jos Jatkoaika on päättänyt olla vain Mestikseen ja Liigaan keskittynyt keskustelupalsta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lämmin kiitos moderointitiimille nimimerkki Dissonanssille lohkaistusta kuukauden kakusta. En juurikaan satunnaisia otteluseurantoja lukuun ottamatta NHL-puolelle kirjoittele, mutta luen hyvinkin ahkerasti. Dissonanssin pelikielto lisää luettavuutta huomattavasti ja antaa niille ihan oikeille asiantuntijoille tilaa jakaa mielipiteitään, kun ei ole tarvetta vängätä yhden puppulausegeneraattorin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Lämmin kiitos moderointitiimille nimimerkki Dissonanssille lohkaistusta kuukauden kakusta. En juurikaan satunnaisia otteluseurantoja lukuun ottamatta NHL-puolelle kirjoittele, mutta luen hyvinkin ahkerasti. Dissonanssin pelikielto lisää luettavuutta huomattavasti ja antaa niille ihan oikeille asiantuntijoille tilaa jakaa mielipiteitään, kun ei ole tarvetta vängätä yhden puppulausegeneraattorin kanssa.

Voi voi,
Dissonanssi on hyvä kirjoittaja, mutta ihan turhaan lähtee jyrähtelemään jostain ihan turhista off topic-asioista. Vähän liian kärkevää ja periksiantamatonta tekstiä välillä ja tosiaan tietyt ketjut selkiintyvät huomattavasti. Sabresin puolella Dissonanssi heittää kuitenkin ihan timanttista analyysia, ja kun tuolla esim. ihmeteltiin Armian tilannetta, niin Dissonanssi olisi varmasti osannut antaa siihen tyhjentävän vastauksen. Käsihän sillä on ollut melkein koko kauden paskana, mutta kun en AHL-pelejä katso niin en osaa mitään siitä sanoakaan.

No, säännöt ovat sääntöjä, toivottavasti rauhoittuu.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Dissonanssi on kyllä ristiriitainen nimimerkki. Harvoin kukaan onnistuu mua ärsyttämään yhtä pahasti tällä palstalla ja varsinkaan tuolla änäripuolella kuin hän on onnistunut, mutta hän ei varsinaisesti tee mitään oikeastaan väärin paitsi silloin kun kuppi menee nurin ja rupeaa haukkumaan muita kirjoittajia (eli joka toisessa viestissä). Tähän taas vaikuttaa se että montaa muutakin ärsyttää kyseisen nimimerkin kirjoitustapa ja asenne.
Kuitenkin hänellä on usein perustelut ja varsinkin tuolla Buffalon puolella hän on oikeasti erittäin hyvä ja asiantunteva kirjoittaja. Tuntuu vaan menevän sitten muitten joukkueiden puolella ihme nillitykseksi ja pippelinvenyttelyksi.
Olen kyllä itsekin vajonnut haukkumaan ja mennyt asiattomallekin puolelle että ei voi sanoa että Dissonanssi ihan yksin olisi tuolla ollut asialla. Nakki vaan on napsahtanut, näytti myös nim Teude joutuvan jäähylle, sen verran molemmin puolin lenteli herjaa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mielestäni Dissonanssi on parantanut siitä minkälaista meno ennen oli. Ei ole kaverin teksteistä enää havaittavissa sellaista ylimielisyyttä, joka ennen oikein pisti silmää kun luki kaverin tuotoksia. En tiedä mutta tuntuu siltä, että muutosta alkoi tapahtumaan siinä vaiheessa kun hän kävi kiivaan väittelyn Boscon kanssa taisi olla Penguinsin ketjussa. Silloin sellainen ylimielisyys oli oikeasti niin selkeää ja vaikutti siltä, että hän piti itseään älykkäämpänä ja parempana keskustelijana kuin muita. Jos Dissonanssilla ei hermo kestä keskustella muissa ketjuissa niin ehkä se kannattaisi lopettaa ja pysytellä siellä Buffalon ketjussa. Jos jossain muussa ketjussa on vilkasta keskustelua niin tuntuu, että se olisi aina Dissonanssi toisena osapuolena, ja keskustelu muuttuu helposti väittelyksi jostain aivan muusta asiasta kuin olisi tarkoitus.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Onneksi palstalla on klementiinikallen tapaisia kirjoittajia joilla on niin paljon tarjottavanaan tälle palstalle.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onneksi palstalla on klementiinikallen tapaisia kirjoittajia joilla on niin paljon tarjottavanaan tälle palstalle.

Tämän päivän aikana Mandariiniville näkyy poistuneen miesvahvuudesta. Moderaattoreilta hyvää pelisilmää tuo ensimmäinen pykälä jonka varjolla häneltä kirjoitusoikeudet poistettiin. Todennäköisesti Mandariinivillekin oli jo aiemmin jäähylle joutunut tai kirjoitusoikeutensa menettänyt kaveri joka tiesi mistä naruista vetää saadakseen kanssakirjoittajat sotajalalle.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Tämän päivän aikana Mandariiniville näkyy poistuneen miesvahvuudesta. Moderaattoreilta hyvää pelisilmää tuo ensimmäinen pykälä jonka varjolla häneltä kirjoitusoikeudet poistettiin. Todennäköisesti Mandariinivillekin oli jo aiemmin jäähylle joutunut tai kirjoitusoikeutensa menettänyt kaveri joka tiesi mistä naruista vetää saadakseen kanssakirjoittajat sotajalalle.

Joo vaikutti kyllä ilmiselvältä trollilta. Harmittaa kun tuli provosoiduttua ja kommentoitua koska ei tuollaista hahmoa voi oikeasti olla olemassa. Joka tapauksessa ainut mahdollinen ratkaisu oli poisto vahvuudesta, odotin että olisi tapahtunut aiemminkin.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
FASlapsen kuukauden bänni tuntuu aika kohtuuttomalta, ottaen vielä rikkeettömän(?) rikoshistorian huomioon.

Aivovammahuumori oli tottakai mautonta, mutta mieshän itse pahoitteli tilannetta - toki omalla tyylillään. Eikä siitä satakuntalaiset tuntuneet kovin pahasti ainakaan pahastua, tietäväthän he FASlapsen tyylin.

Mutta Jatkoajassa täytyy kirjoittaa vain yhteen muottiin, ettei vaan tule paha mieli kenellekään. (lue: niille, jotka ottavat internetin välillä vähän liian tosissaan)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
FASlapsen kuukauden bänni tuntuu aika kohtuuttomalta, ottaen vielä rikkeettömän(?) rikoshistorian huomioon.
Mihinkään muuhun puuttuen (en tiedä yhtään, mistä keissistä penaltti tuli), jos tyyppi on rikkonut kolmea eri sääntökohtaa, niin ehkäpä jotain on hönöilty.

Öitä.
 

Bacon

Jäsen
Olihan tuo FASlapsen kuukauden kakku vähän ylimitoitettu. Okei huumori ei tällä kertaa irronnut kaikille kuin liukas kakka pyllystä ja olihan se vähän mautontakin, mutta olisihan tuosta voinut selvitä vähän pienemmällä kakulla ja vakavalla huomautuksella. No mutta annettu mikä annettu eikä sille mitään voi.

Tulen järjestämään tästä ison yhden miehen protestin. Todennäköisesti menen kohta kadulle alasti ''Antakaa oikeutta FASlapsellekin'' kyltin kanssa kävelemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös