Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 247 788
  • 13 712

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Modetiimi päätti sitten ratkaista homman laittamalla pään pensaaseen ja kieltämällä kaiken. "Mikä Ukrainan sota?"
Lähinnä taidettiin muistuttaa jo voimassa olevista säännöstä, mitkä ihmisten mielestä pitäisi unohtaa sodasta puhuttaessa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tätä keskustelua kun lukee, luulisi Tamin ketjun menneen jälleen lukkoon. Tami-brändiä vastaan hyökkääminen oli poikittainen maila järjestelmältä - i assume!! Varsinkin kun veljien perustelut ja ohjauspeli eivät olleet kunnossa.

Sen sijaan aamun kannanotto ei sitä ollut, vaan puhutaan hyvin yksiselitteisestä asiasta: 95-50. Putin on sotarikollinen, kaverinsa häikäilemättömiä porsaita ja venäläisten sotilaiden toimet Ukrainassa vastenmielisiä. Se ei kuitenkaan oikeuta haaveilemaan jokaisen Venäjän kansalaisen karkottamisella Suomesta tai jopa näiden tappamisesta. Sama koskee Venäjää, jos ei nyt myötäileviä niin ainakin naiivisti siihen suhtautuvia. Tarja Halonen on varsin yksimielisesti Suomen paskin presidentti ja häpäissyt itsensä viime aikoina, mutta mikään ei varsinaisesti anna syytä, miksi hänet pitäisi vangita maanpetoksesta.

Toivottavasti ohjauspeli saadaan nyt kuntoon!!
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Et. Lue tuo Modetiimin julkilausuma. Täällä on kohdistunut, kuten monta kertaa todettu, tuo ärrättely yms. tasan sodan aloittaneisiin, tai sitä ylläpitäviin tahoihin ja nyt heidät on modejen toimesta seivattu.

Ok. Kiitos kuitenkin vastauksesta. Olen lukenut tuon julkilausuman.

Edit. Piti vielä lisätä että lausumassa ei mielestäni ole laitettu päätä pensaaseen ja kielletty kaikkea. Mutta voin olla asiassa väärässä.
 

Ylläpito

Administrator
Et. Lue tuo Modetiimin julkilausuma. Täällä on kohdistunut, kuten monta kertaa todettu, tuo ärrättely yms. tasan sodan aloittaneisiin, tai sitä ylläpitäviin tahoihin ja nyt heidät on modejen toimesta seivattu.
Lausunnon on laatinut ja allekirjoittanut Jatkoaika ry:n hallitus. Moderaattorit eivät ole osallistuneet lausunnon kirjoittamiseen, eikä aloite siihen ole lähtenyt heiltä.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Et. Lue tuo Modetiimin julkilausuma. Täällä on kohdistunut, kuten monta kertaa todettu, tuo ärrättely yms. tasan sodan aloittaneisiin, tai sitä ylläpitäviin tahoihin ja nyt heidät on modejen toimesta seivattu.

Nyt kuulostaa taas sellaiselta caselta, jossa olisi ehkä hyvä ottaa vähän etäisyyttä tähän jääkiekkoaiheiseen palstaan ja keskittyä hetkeksi johonkin aivan muuhun. Alkaa kuulostaa melko harhaiselta tämä touhu...
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Nyt kuulostaa taas sellaiselta caselta, jossa olisi ehkä hyvä ottaa vähän etäisyyttä tähän jääkiekkoaiheeseen palstaan ja keskittyä hetkeksi johonkin aivan muuhun. Alkaa kuulostaa melko harhaiselta tämä touhu...
Jatkoajan Bätmän-fan clubilaisista en tiedä, mutta mulla on kaikki ihan ookoo.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Ihan kuin seuraisi yläasteluokkalaisten kapinaa opettajan auktoriteettia vastaan. Jokainen kivi käännetään ja kaikki pyritään ymmärtämään mahdollisimman väärin, jotta voitaisiin jatkaa saivartelua.
No kyllä minä tuon sisällön ymmärrän. Keskeisenä viestinä on, että asiallisesti pitää olla ja ei saa viestiä rasistisesti.

Olen vain eri mieltä siitä, että esimerkiksi desantti Bäckmanin tai venäläisten kultaisen passin haltijoiden saattelemisesta pois Suomen maaperältä ei saisi keskustella. On poliittinen kysymys, mitä maanpetoksesta pitäisi seurata.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ei kyllä oikein vaikuta siltä...

Mutta joo, valoa kohti!
Mitähän sä nyt oikein horiset? Tässä esittää kritiikkiä siihen, kun jatkoajan hallitus, modet, who ever vetelee Tsar Bomballa pitkin palstaa. Laita noreen jos harmittaa, mutta lopeta tuo ulina ja mielenterveyden analysoiminen.

Mutta ehkä nyt pystyn elämään tämän julkilausuman kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulisi että erityisesti kirjoittaessa voisi olla jonkinlainen suodatin mitä tänne kirjoittelee? Ryssittely ja n-sana nyt ovat vähän kun kiekon heittäminen pleksin yli: Täysin selkeä rike ja sellainen mistä aina tulee rankkua, riippumatta siitä mitä "kaukalossa" tapahtuu.

Ryssittely on minustakin turhaa ja asiatonta ja varsinkin jos se on viestin pääasiallinen sisältö, tulee siitä antaa pelikieltoa. N-sanaan rinnastaminen on kuitenkin Venäjän suurlähetystötason mittasuhteiden kadottamista ja russofobian nostamista sellaisen mittakaavan asiaksi jota se ei missään nimessä ole.

Esimerkkinä kielitieteilijä Janne Saarikivi käyttää sanaa "ryssä" HS jutussa kontekstissa, jossa varmasti jättäisi julkaisuformaatin huomioiden n-sanan kirjoittamatta auki. Kuukausiliite | Professori kertoo, miksi Vladimir Putin hyökkäsi Ukrainaan – taustalla on väärinkäsitys ja suuri tietämättömyys

"Kiovan tsaarit olivat alkuaan viikinkiruhtinaita. Venäjän nimi Rus on sama sana kuin ryssä. Mutta tämä puolestaan on alkuaan sama sana kuin Ruotsi. Se on vanha johdos soutamista tarkoittavasta verbistä."

Lisäksi kun huomioidaan mustien historiallinen kohtelu valkoisten toimesta orjuutuksineen ja "onko mustilla edes sielua" uskonnollisine debatteineen, on aivan naurettavaa rinnastaa nämä asiat maassa, jossa on oltu vuosikaudet venäläisten vallan alla (ei siis venäläisiä alistamassa) ja muunkin aikaa eletty meitä suuremman ja voimakkaamman Venäjän pelossa niin, että se on suomettumisineen saanut aikaan tragikoomisiakin ilmentymiä.

Pidetään keskustelu siistinä ja pidättäydytään asiattomasta ja rasistisesta tavallisia venäläisiä halventavasta kirjoittelusta, mutta ei nyt lähdetä millekään "siperian huskya ei päästetä koirabileisiin, yhyy, russofobiaa kaikkialla" -linjalle joka nimenomaan on jälleen kerran Venäjän valtion propagandaan ja vaikuttamiseen lankeamista. Hyvä peili on se, miten saksalaisista puhutaan toisen maailmansodan ajoilta ja miten paljon "ongelma ovat ne jotka eivät tee mitään" -retoriikkaa siinä ja muissa vastaavissa tapauksissa käytetään vs. nyt.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Jatkoajan hallituksen kannanotto Venäjän sotaa käsitteleviin keskusteluihin

Keskustelu on Jatkoajankin palstalla käynyt kiivaana sen jälkeen, kun Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan. Pelkästään ”Venäjä hyökkää Ukrainaan” –ketjussa on tähän mennessä yli 26 000 viestiä ja sitä on luettu yli 3 miljoonaa kertaa.

Kiitämme kaikkia teitä, jotka olette osallistuneet keskusteluun asiallisesti ja Jatkoajan sääntöjen sekä moderaattoreidemme toimintaohjeiden mukaisesti. Erityisesti kiitämme moderaattoreitamme, joille tuon ketjun ja muiden Venäjä-keskustelujen aisoissa pitäminen ei ole aina ollut se miellyttävin tehtävä.

Vaikka keskustelu on valtaosin pysynyt asiallisena, on nähty valitettavia ylilyöntejä ja ne ovat toistuneet säännöllisesti.

Ymmärrämme, että erityisesti tietyt tapahtumat ja niistä nähtävät kuvat ja videot herättävät meissä kaikissa paljon tunteita. Vihaa, epätoivoa, kiukkua. Ihan samalla tavalla ne koskettavat niin meitä kuin myös moderaattoreita, kun kuulemme ja näemme Mariupolin ja Butšan kaltaisista sotarikoksista ja julmuuksista.

Kuitenkin hyväksytyn ilmaisun rajat ovat tässä viikkojen aikana venyneet ja paukkuneet. Palstalla on nähty käytöstä, mitä ei ennen sodan alkua kukaan palstalainen varmasti olisi pitänyt hyväksyttävänä. Keskustelun hallinta on moderaattoreille erittäin haastavaa näissä tilanteissa.

Tältä osin Jatkoajan hallitus näkee tarpeelliseksi korostaa keskustelupalstan sääntöjä
  • Ei ole sallittua haaveilla tai vaatia ihmisten kiduttamista, kansanmurhia, siviilien surmaamista.
  • Ei ole sallittua haaveilla tai vaatia suomalaisten internointia, suomalaispoliitikkojen muiluttamista, suomalaisten massakarkotuksia.
  • Yhtäkään kurkunleikkausvideota tms. ei julkaista. Ei spoiler-tagien takana, ei lainkaan.
  • Jatkossa kaikki ulkoiset upotukset, videot, kuvat ja linkit sodan tekoihin, missä näkyy ruumiita, ihmisiä tapetaan tai muuta vastaavaa, tulee laittaa aina spoiler-tagien taakse. Ja ylipäänsä näitä odotetaan julkaistavan vain silloin, kun niillä on jotakin informaatioarvoa keskustelulle – ei pelkästään minään päivittäisenä suolenpätkäkoosteena.
  • Ryssittelyn osalta vahvistamme tukemme moderaattorien linjauksille. Ja ”ryzzä” tai mikään muu kiertoilmaisu ei ole yhtään suotavampi. Pystytte parempaan.
Jos tämän kannanoton mukaisia linjauksia ei pystytä noudattamaan ja mitä tahansa sääntöjä rikkovaa käytöstä esiintyy yhä säännöllisesti, joudumme sulkemaan nämä keskusteluketjut joko määräaikaisesti tai pysyvästi.

Jatkoaika ei ole Ylilauta. Pidetään kiinni asiallisesta keskustelusta, myös tässä tilanteessa.

Jatkoaika ry:n hallitus
Tehtaankatu kiittää.
Muistaka lähettää murhamiehistä ilkeästi puhuneiden tiedot myös sinne niin saadaan russofoobikot tilille!
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä me kauhistelemme halventavan sanan käyttöä heistä, jotka raiskaavat lapsia sekä kiduttavat, murhaavat ja pommittavat silmittömästi siviilejä jatkaen hyökkäystään itsenäisen valtion kimppuun koko kansalle kohdistetun propagandaverhon takana. Joo, whataboutismia, ei vaikuta mihinkään vaikka käyttäisimme täällä mitä sanoja tahansa, mutta kyllä tämä on oikeasti ihan saatanan kornia.

Korni:
1. Slangissa: mauton, tyylitön, tylsä, banaali
2. typerä, tyhmä, hölmö.

Mun mielestä kornia on käyttää raiskattuja ja murhattuja lapsia keppihevosena oman rasistisen ja kansalliskonservatiivisen maailmankatsomuksen levittämisessä.
 

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Tehtaankatu kiittää.
Muistaka lähettää murhamiehistä ilkeästi puhuneiden tiedot myös sinne niin saadaan russofoobikot tilille!
Kyllä se Tehtaankatu kiittää tässä kohtaa eniten juuri niitä ryssittelijöitä.

Ihan oikeasti, mitä minä luen täällä? Ei saa ryssitellä, niin yhtäkkiä kaikki jotka ovat tämän rasistisen sanan junttimaista ja suoraan sanottuna palstan lukukelpoisuutta huomattavasti heikentävää käyttöä vastaan ovat jotain desantti bätmäneitä. Menkää sinne ylilaudalle ulisemaan, jos oikeasti ottaa noin paljon päähän se, ettei saa olla juntti.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Mun mielestä kornia on käyttää raiskattuja ja murhattuja lapsia keppihevosena oman rasistisen ja kansalliskonservatiivisen maailmankatsomuksen levittämisessä.
Ai sitäkö tämä on? Muutamalla kirjoittajalla on hieman kiehahtanut yli, mutta se ei johdu Venäjän hävityssodasta Ukrainassa, vaan siitä, että hän on rasisti?
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai sitäkö tämä on? Muutamalla kirjoittajalla on hieman kiehahtanut yli, mutta se ei johdu Venäjän hävityssodasta Ukrainassa, vaan siitä, että hän on rasisti?
Satunnaisen kiehahduksen ja rasismin erottaa se, että satunnaisen kiehahduksen jälkeen rauhoitutaan, otetaan seuraamukset vastaan ja ollaan taas ihmisiksi. Se, että sen kiehahduksen jälkeen vedellään itkupotkuraivareita päivätolkulla, ei ole enää kiehahtamista.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Satunnaisen kiehahduksen ja rasismin erottaa se, että satunnaisen kiehahduksen jälkeen rauhoitutaan, otetaan seuraamukset vastaan ja ollaan taas ihmisiksi. Se, että sen kiehahduksen jälkeen vedellään itkupotkuraivareita toisessa ketjussa päivätolkulla, ei ole enää kiehahtamista.
Noh, mun on ainakin hyvin vaikea tällä hetkellä suhtautua Venäjän valtioon, tai venäläisiin laajemmin minään rauhantahtoisena, tai ei ainakaan pahantahtoisena kansansa, kun sieltä ei oikein tule selkoa siitä, että onko Putinin sotaretki ok, vai ei. Ja tässähän ei ole kyse mistään muutaman viikon aikaisista tapahtumista, vaan tämä sotaretkeily alkoi jo vuonna 2014. Eli kuusi vuotta on ollut aikaa vaihtaa komento. Sä voit suu vaahdossa heilutella rasistikorttia ja yrittää cancel-raportoida modeille näkemääsi "kansalliskonservatiivista" käytöstä, mutta minä olen sitä mieltä, että naapurissamme asuu sangen kusipäinen kansa, jonka täydellistä eristämistä sivistyneestä maailmasta odotan. Toki myös tappiota Ukrainassa, jos se nyt mitenkään on mahdollista.

K-päisyys siinäkin mielessä, että siellä sorretaan sukupuolivähemmistöjä, tuhotaan vapaa media ja itseilmaisu, sekä salamurhataan toisinajattelijat. Mutta joo, en mäkään nyt tuota r-sanaa vyöttäin käytä, jos juuri ollenkaan, mutta jos sitä joku täällä käyttää, niin ehkä sen maali on juurikin tuo sotaa kannattava, sitä käyvä ja sitä edesauttava kansanosa, eikä minulla heitä kohtaan ole mitään myötätuntoa.

Ja ei palstan varmaan tarvitse myöskään muuttua miksikään gore-foorumiksi, mutta pahimmat kuvat taitaa olla linkin takana ja jonkinlaisen ikävarmistuksen päässä sielläkin. Sodan todellisuutta ne kaikki kuitenkin on, lukee ne sitten Redditistä, tai New York Timesistä.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ai sitäkö tämä on? Muutamalla kirjoittajalla on hieman kiehahtanut yli, mutta se ei johdu Venäjän hävityssodasta Ukrainassa, vaan siitä, että hän on rasisti?
Ryssittely on jakanut mielipiteitä palstalla niin kauan kuin minä muistan. Vähän näyttänyt siltä että ne "muutamat joilla on hieman kiehahtanut yli" ovat monta kertaa niitä samoja joilla on aiemminkin ollut vaikeuksia niin r - kuin n-sanojenkin kanssa.

En sano että tämä olisi suoranaista rasismia ja etteikö kiehahtelu olisi oikeutettua. Mutta ei niinkään mene että kun maailmassa tapahtuu jotakin hirvittävää, niin äkkiä millään aikaisemmalla ei ole mitään väliä. Ryssittelyt, väkivaltafantasiat ym. vastaavat johtivat banneihin myös ennen sotaa joten miksi sellaisia pitäisi sallia nyt yhtään sen enempää kuin ennenkään? Ei Ukrainan sota muutu vähemmän kauheaksi sillä että täällä huudetaan ryssää aamusta iltaan täyttä kurkkua.

Ylläpidolla ja modeilla on omat hommansa ja linjaukset joiden mukaan he toimivat. Heidän hommansa on pitää palsta luettavana ja keskustelu hallinnassa. Ainakin itse nautin enemmän sekä keskusteluista että niiden lukemisesta kun touhu pysyy edes suurin piirtein asiallisena.

"Pystytte parempaan", luki tiedotteessa. Sekin oli mielestäni hyvin sanottu.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Korni:
1. Slangissa: mauton, tyylitön, tylsä, banaali
2. typerä, tyhmä, hölmö.

Mun mielestä kornia on käyttää raiskattuja ja murhattuja lapsia keppihevosena oman rasistisen ja kansalliskonservatiivisen maailmankatsomuksen levittämisessä.
Tämä on oikeastaan jo täysin turhaa "keskustelua" ja poteroista huutelua useastakin syystä, mutta olkoon. Eli jos kirjoittaja X käyttää näistä hirmuteoista tuohtuneena tekojen tekijöistä sanaa R, hän käyttää raiskattuja ja murhattuja lapsia oman rasistisen ja kansalliskonservatiivisen maailmankatsomuksen levittämisessä? Taas menee suhteellisen lennokkaaksi. Pystymme parempaan.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jatkoaika ry:n hallituksen ulostuloon ja linjaukseen liittyen pitää pitää mielessä, että yhdistys katsottaneen tämän keskustelupalstan ylläpitäjäksi. Jos keskustelupalstan ylläpitäjä sallii palstallaan olevan yleisön saatavilla uhkaavia tai rasistisia viestejä, niin voipi ylläpitäjäkin olla vaikeuksissa.

Samoin myös yhteistyökumppanit saattavat tuoda painetta palstan pitämiseksi siistinä. Luonnollisesti syy voi olla Tamimaisesti siinä, että style is never out of fashion.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Modet ampuivat itseään jalkaan, kun eivät heti alussa ottaneet tiukempaa kantaa ryssittelyyn.
Siksi homma pääsi muutamalla nimimerkillä riistäytymään hallinnasta.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Itse veikkaan että nyt ryssittelevät ovat samoja, jotka otteluketjussa myös puhuvat ryssistä ja venakoista. Harvoin tuollaiset sanat tulee vahingossa jos se ei ole ns iskostunut omaan puhetapaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös