Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana tutzba, 22.12.2008 klo 15.11.

 1. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Olen tismalleen samaa mieltä. Lisäisin listaan vielä täältä aikoja sitten poispotkitun Nurmisahan.
   
  Käyttäjänimetön ja sämpylä89 tykkäävät tästä.
 2. Iisoppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
  Lainaus:
  Lainaus:
  Miten siinä kävikään... Sir Markku joutui pakkolomalle.
   
  Musta Nuoli ja Leon tykkäävät tästä.
 3. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Olen kyllä eri mieltä viimeksi mainitun kohdalla. Asiakirjoittaja ja hyvä keskustelija ovat kaksi eri asiaa. Kyllä se metsä usein vastaa kuin sinne huudetaan.
   
 4. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  En tunne ko. nimimerkkiä josta oli puhe, mutta kuvittelin tuntevani parodian. Itsekin meinasin lisätä TOJ:n ajojahdin kohdalla joutuneiden asiakirjoittajien listalle.
   
  Turha Kaukalo tykkää tästä.
 5. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Karma!

  No ei, ihan ok näpäytys. Mun puolesta noita hassutteluja voitaisiin karsia vähän tiheämmälläkin haravalla. Toki linjassa tämä ei taida olla yhtään ainakaan näiden "laine lekiin öhöhöh" -öyhöttäjien kanssa.
   
 6. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  TOJ tietenkin, en viitsinyt mainita tätä ilmeisintä nimimerkkiä.

  Mutta tosipuheessa olen tyytyväinen moderointiin, vaikka mitä minun tyytyväisyyteni ketään ilahduttaa. Saankohan muuten paakkelsia, sellaisesta jo vihjattiin erään keskustelun läheisyydessä. Älkää antako kuukautta, modet! Olen kiltisti. Viikko? Varoitus? tukistus?
   
  Käyttäjänimetön, sämpylä89 & dana77 tykkäävät tästä.
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Minä en taas tunnista näitä vapaan puolen kulttihahmoja joten parodia menee yli hilseen.
   
  Turha Kaukalo tykkää tästä.
 8. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Siirretään tämä tänne jotta asiasta voi keskustella.
  Lainaus:
  Eli yksittäisiä solvauksia ja nimittelyitä voi huoletta laittaa peliin? Onko tämä siis @Moderaattorit virallinen linjaus vai vain yhden moderaattorin aivopieru? Rasistiksi solvaaminen ilman mitään perusteluita on sallittua?
   
 9. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tällainen itkupotkuraivari kirjoittelijalta, joka on mm. minut aikoinaan nimittänyt puupääksi .. En kehtaisi, mutta kukin tavallaan.
   
  Walrus21, teppana, mikko6000 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Olenko oikeasti? No mutta sehän on vain kohteliaisuus.

  Viittasin vain tuohon @Moderaattorit antamaan viimeisimpään ohjeistukseen joka ei sitten lopulta tarkoittanut yhtään mitään.
   
 11. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Eli liittyen viimeisimpään persuketjussa @Tuamas siirtykäämme siis kiertoilmaisuun. Emme enää solvataksemme jotain kanssakirjoittajaa voimme persu/neekeri/suvakki/rasisti/puupää nimitysten sijaan alkaa käyttämään persunomainen/neekerinomainen/suvakinomainen/rasistiomainen/puupääomainen nimityksiä ja kaikki ovat tyytyväisiä? Emme oikeasti solvaa ketään, mutta vaan hieman annamme ymmärtää? @Moderaattorit myös voivat samalla unohtaa antaneensa mitään ohjenuoraa keskusteluun ja kaikki ovat iloisia ja onnellisia?
   
 12. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Kamoon. Aikuinen ihminen ja kaikkea.
   
 13. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Commeon, sen pitää olla aikuisenomainen. Muuten perskärpäsomaiset tulevat ja maalittavat.
   
 14. Tuamas Jäsen

  @archieG
  Ei, vaan jos kirjoittaja käyttäytyy persumaisesti vaikkapa hakemalla ristiriitaa ja kritiikkiä saatuaan hän loukkaantuu kuin lumihiutale ja kaivautuu syvälle marttyyrinviitan alle, saamme kaikki yhdessä sanoa hänen toimineen persumaisesti.

  Samoin jos vaikkapa sinä pahastut kovasti, kun joku kehtaa kyseenalaistaa solidaarisuusveron ja vetoat ”oikeudenmukaisuuteen ja tuloeroihin”, saamme kaikki yhdessä sanoa sinun toimineen demarimaisesti.

  Tai jos vaikkapa minä suutahdan, kun joku kehtaa kyseenalaistaa maataloustukien toimivuuden, oikeudenmukaisuuden sekä tehokkuuden ruuan hinnan alentajana, saamme kaikki yhdessä sanoa minun toimineen kuin kepulainen.

  Silti yhdessäkään näistä esimerkeistä ei indikoida, että kirjoittaja olisi persu, demari tai kepulainen.
  Toki jos samantyylisiä kannanottoja tulee säännöllisesti, voidaan mahdollisesti vetää tiettyjä johtopäätöksiä siitä ”mihin leiriin” kirjoittaja kuuluu.

  Sama koskee mm. termejä lapsellinen, vittumainen ja raukkamainen.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2019 klo 00.02
 15. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Kirjoittaja voi olla vittumainen, olematta kuitenkaan mikään sukupuolielin. Henkilö voi käyttäytyä paskamaisesti, olematta kuitenkaan mikään 1,5 metrin ruskea pökäle. Henkilö voi käyttäytyä persumaisesti, olematta kuitenkaan persu.

  Kyllä sä tuon tajuat, vaikka tiukkaa varmaan tekeekin myöntää.
   
 16. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Ei vaan minä viittasin alunperin @Moderaattorit antamaan ohjeistukseen jossa kerrottiin että neekerit etc käyttö ei ole soveliasta ja josta sitten muistutettiin että miten rasisti etc johon moderaattorit muistuttivat että myös nekin mutta kun minua solvattiin rasistiksi niin samaiset kuitenkin moderaattorit olivat sitä mieltä että antaa mennä vaan. Ehkä joskus saamme tähänkin jonkinlaisen selvyyden mikä se linja on, en tosin pidättele hengitystäni vastausta odotellessa.

  Marttyyrinviittaa voit laittaa ihan oman pääsi päälle ja hakea tukea muilta perskärpäsiltä joita tuntuu riittävän.
   
 17. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Ei, ei ollenkaan tee tiukkaa sanoa jostain henkilöstä perskärpänen, olematta perse tai kärpänen. Koska kuitenkin tänne liihotit niin sellainen väkisinkin tulee mieleen. Mutta tämähän ei ole loukkaus vaan toteamus.
   
 18. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka lainatusta viestistä varmaan montaa mieltä voi ollakin, niin kuka toope muka väittää, että vanha koira ei opi uusia temppuja. Tällä kertaa loppui itku puoleen tusinaan viestiin, kun parilla yksinkertaisella esimerkillä saatiin lainatullekin henkilölle se rautalanka väännettyä.
   
 19. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Ei loppunut ei. Odottelen perskärpästen liitoa paikalle, mukaanlukien @Moderaattorit josko asiaan tulisi selvyys.

  Itse voit jatkaa olemalla perse tai kärpänen. Kumpi vaan maistuu. Tämäkään ei ollut loukkaus vaan toteamus.
   
 20. Moderaattorit Jäsen

  Jokainen solvaus ja henkilökohtaisuus käsitellään tapauskohtaisesti ja kontekstista riippuen, kuten aina ennenkin. Myönnämme toki, että vaikkapa politiikka- ja maahanmuuttoaiheisten ketjujen valvonta on ollut turhan heikkoa ja sieltä on varmasti päässyt läpi henkilökohtaisuuksia puolin ja toisin, ja tätä puolta meidän pitääkin parantaa.

  Joka tapauksessa te kaikki voitte lopettaa tämän turhan keskustelun tai jatkaa vaikka yksityisviestein. Tästäkään ketjusta ei tarvitse tehdä paikkaa, jossa vain kuittaillaan toisille kirjoittajille. Mikäli tämä jatkuu, tulemme laittamaan porukkaa jäähyaitioon.

  Moderaattorit
   
 21. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Ok, @Moderaattorit tulivat ja kertoivat nahkapäätöksen. Älkää enää tämän jälkeen solvatko toisianne, edelliset ohjeistukset olivat teidän puolelta vain huumoria? Saako vielä käyttää suvakki/natsi/vasuri/rasisti nimittelyä, vai mennäänkö kiertonimittelyin?
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2019 klo 03.06
 22. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta jokainen toisen kirjoittajan nimittelyn soisi johtavan jäähyyn, koska se on minusta täysin turhaa minkään keskustelun kannalta. Vapaalla puolen moni ketju menee lukukelvottomaksi, kun kaksi tai useampi kirjoittaja alkaa nokittelemaan toisilleen pyrkiessään saamaan viimeisen sanan ja voittamaan keskustelun. Edelleen pitäisin hyvänä uudistusta, missä me tavalliset käyttäjät emme näkisi toisista kirjoittajista kuin pelkän viestin, ei nimimerkkiä, ei allekirjoituksia ei mitään millä identifioida kirjoitettua tekstiä. Hyvä teksti on hyvää tekstiä kirjoittajasta riippumatta.
   
  BlackWolf ja Alamummo tykkäävät tästä.
 23. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Nimittelyongelma ei ole kuin pikku oire sairaudesta. Kourallinen nimimerkkejä saa länkyttää politiikkaketjuissa samoja juttuja vuodesta toiseen. Tämä on jääkiekkopalsta, mutta silti täällä saa päivästä toiseen rellestää nimimerkit, joiden kiinnostus jääkiekkoon on kyseenalaistettavissa.

  Puolivakava ratkaisuesitys: vapaan kirjoitusoikeudet pois kaikilta, jotka ovat tuottaneet noihin politiikkaketjuihin vähintään 100 viestiä viimeisen vuoden aikana. He ovat saaneet maailmankuvaansa esitellä riittämiin jo, tiedämme heidän mielipiteensä. Jos politiikkaketjut kuolevat siihen, hyvä! Jos eivät niin ainakin areena vapautuu uusille nimimerkeille ja uusille ideoille.
   
  KaljaVeikko tykkää tästä.
 24. teppana Jäsen

  Lainaus:

  Puolivakavia kysymyksiä:

  1. Eikö parempi olisi katsoa kenellä ei ole annettavaa jääkiekon osalta eikä niinkään kenellä on eniten annettavaa politiikan osalta?

  2. Miksi on hyvä jos politiikkaketjut kuolevat?

  3. Kuka estää uusien kirjoittajien osallistumisen keskusteluun?
   
 25. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Ykköstä en lähde analysoimaan enempää, koska puolivakavuus. Kakkonen on vain henkilökohtainen mielipide. Tarkemmin sen voisi muotoilla niin, ettei politiikkaketjujen kuoleminen haittaisi.

  Kolmoseen kutenkin sen verran, ettei näiden ikiliikkujanimimerkkien keskinäisten vääntöjen keskelle kukaan halua. Jos sinne joku joskus meneekin niin hänet vittuillaan ei-kenenkään-maalta ennen pitkää jompaan kumpaan bunkkeriin. Minä en usko, että politiikkaketjujen ilmapiiriä voi enää parantaa millään näpertelyllä vaan ainoastaan radikaaleilla toimenpiteillä. Niin syvät kaunat kirjoittajilla on toisiaan kohtaan.
   
  KaljaVeikko, BlackWolf, macnevis ja 2 muuta tykkäävät tästä.