Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 373
  • 2 590

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Päädyin sitten Muruun ja varasin pöydän sieltä. Paljon hyvää olen lukenut paikasta, ja toiveena on, ettei olisi mikään tolkuttoman mölyinen mesta. Saapi nähdä, annetaan palautetta sitten aikanaan.

No miltäs Muru vaikutti, olitteko tyytyväisiä? Annappas se lupaamasi palaute, itseäni ko. mesta myös kiinnostaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kirjoittelen kyllä, mutta vasta sitten, kun olen käynyt siellä. Nimittäin en ole vielä. Muistaakseni tästä ketjusta jotain löytyi aiemmin joltakulta toiselta.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Kirjoittelen kyllä, mutta vasta sitten, kun olen käynyt siellä. Nimittäin en ole vielä. Muistaakseni tästä ketjusta jotain löytyi aiemmin joltakulta toiselta.

Asia selvä, ihmettelinkin jos pöydän näin nopeasti saitte. On kuulemma tätänykyä jono vapun tienoolle. Jäämme odettelemaan mielenkiinnolla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vapulle jonoa? Ok, sitten meille on käynyt tuuri, koska tässä parin viikon sisään olemme menossa tuonne. Tosin sivujen varausohjelma ei sitä meille luvannut, vaan otin suoraan raflaan yhteyttä, ja paikka järjestyi.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Vapulle jonoa? Ok, sitten meille on käynyt tuuri, koska tässä parin viikon sisään olemme menossa tuonne. Tosin sivujen varausohjelma ei sitä meille luvannut, vaan otin suoraan raflaan yhteyttä, ja paikka järjestyi.

Joo, niin jonkun radiokanavan haastattelusta kuulin viimeviikolla. Niinkuin sanoin, paikka kiinnostaa, jään odottelemaan kommenttejasi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mistä stadin ravintoloista saa hampurilaista/hampurilaispihvia mediumina?

Ainoa missä olen vuosien saatossa näin halutessani saanut on RAY Casinon lounge-baari joskus viitisen vuotta sitten. Oli muuten yllättävän hyvä ja kohtuuhintainen burgeri. Tuhti pihvi joka ihanasti punotti keskeltä. Taisi kustantaa vain vähän yli kympin.


_
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä stadin ravintoloista saa hampurilaista/hampurilaispihvia mediumina?

Ainoa missä olen vuosien saatossa näin halutessani saanut on RAY Casinon lounge-baari joskus viitisen vuotta sitten. Oli muuten yllättävän hyvä ja kohtuuhintainen burgeri. Tuhti pihvi joka ihanasti punotti keskeltä. Taisi kustantaa vain vähän yli kympin.


_

Funky Burgerista Simon- ja Annankadun kulmalta. Funky on tämän hetkinen lempparini purilaismestoista Helsingissä, aiempi manttelinpitäjä oli juurikin RAY Casinon lounge-baari. Ainoa asia mikä tuolla ravintolassa häiritsee on narrinutun roikottaminen seinällä(jostain syystä ravintola on ripustanut kaikki pääkaupunkiseudun jääkiekko- ja jalkapallojoukkueiden paidat seinilleen), mutta suosittelen kääntämään selän paitaan päin, jotta ruokahalu säilyy!
 

scholl

Jäsen
Mielestäni ainoa oikea burgerin kypsyysaste on medium rare. Se, miksi moni paikka Helsingissä haluaa paistaa burgerit kypsiksi, johtuu siitä, etteivät tee niitä pihvejä siellä paikan päällä, vaan käyttävät pakastepihvejä. Muutenkaan Helsingistä ei tunnu saavan hyviä burgereita mistään.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuli käytyä brunssilla sunnuntaina, paikaksi valikoitui Dylan Arabianrannassa, sitä kun on kovasti kehuttu.

Elämäni surkein ravintolakokemus, jos tuota hallia kehtaa edes ravintolaksi kutsua. Meillä oli pöytävaraus neljälle hengelle kahdeksi, mutta sää oli mitä oli silloin, niin saavuttiin paikalle noin kymmentä yli. Mitään pöytiinohjausta tai muutakaan ohjeistusta ei ollut, mutta löydettiin oikea pöytä salista, pahvilapulle oli kirjoitettu nimi. Aikamme arvottiin että mitäs sitten, minkäänlaista henkilökuntaa kun ei näy missään, pirun pitkä jono vaan. Jonon päästä kyselemällä saatiin selville, että jonottavat kassalle. Piti oikein käydä jonon alussa tarkastamassa, ja kyllä vain, siellä piti käydä ensin maksamassa jotta sai lautasen.

Tästä alkoi se todellinen vitutus heti kärkeen. Kello kahden kattaus siis oli siinä yhdessä jonossa, ja jonon kärjessä yksi kaveri ottaa rahaa ja jakaa lautasia. Jono on fiksusti pistetty kulkemaan buffan läpi, joten samalla kun nälkäisenä jonotat siinä, saat väistellä ruoan hakijoita, ja toisinpäin. 25 minuuttia meni ennenkuin päästiin kassalle. Siinä meni vielä viitisen minuuttia, kun kyyppari ei osannut käyttää kassakonetta, meni ihan sekaisin kun piti pari kassakuittia saada. Mutsilta jäi myös saamatta kivennäisvesi mitä olisi kaivannut. Palautetta annettiin kyllä konseptista jo siinä, vastausta ei tullut, kamojen paiskomista kylläkin. Kavereilleen valitteli että vähän meinaa väsymys painaa, kun pari tuntia on nukkunut viikonloppuna. Ilmankos sitten hommistakaan ei mitään tullut.

Ruokapuoli oli tasoa ok. Ihan runsas valikoima salaatteja, mistä kai mainettaan ovat saaneetkin. Mehuna oli vain sekamehua, leipävalikoima oli melko onneton (raakapakasteita tietysti, mutta vielä sieltä halvimmasta päästä), lämpimänä vaihtoehtona oli vain erikoinen pariisinperunasavulohi-härpäke. Salaateille oli tarjolla kylmää kanaa ainakin kolmessa muodossa, barbeque-soosissa (lähinnä savun makuinen), jossain jugurtissa ja kai currymajossa. Kana vaikutti vahvasti pakastekuutiolta koostumuksen perusteella.

Hintaahan tuolla ei ollut kuin 16e, mutta eipä tulisi mieleenikään mennä toiste tuonne. En käsitä miten noin paskaa palvelukonseptia voidaan tehdä, ja epäonnistua joka kohdassa. Ensinnäkin tuo lautasen jonotus on jotain ihan käsittämätöntä ja sitten sillä samalla lautasella pitäisi vetää se koko brunssi läpi, tällä toki päästiin siihen että salin puolella ei ollut yhtään työntekijää. Buffaa täytti joku elämäänsä kyllästyneen näköinen keittäjä, jolta vahingossa avovaimoke erehtyi jotain kysymään saaden melko erikoisen vastauksen. Lisäksi tuollainen etukäteen maksaminen estää täysin kaiken lisämyynnin tekemisen ravintolalle, brunssilla kun se jano saattaisi kesken kaiken yllättääkin. Mutta eipä tullut mieleen lähteä enää arpomaan kassalle, vaikka olisikin jotain tehnyt mieli.

Kaikin puolin perseestä, toiste en mene, enkä kellekään suosittele.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hyvä tarina! Pahasti jäi ainoastaan kaivelemaan mikä oli tämän myyttisen keittäjän vastaus tähän kryptiseen kysymykseen.

Nimimerkki Footless heitti kyllä erittäin loistavan ja tyhjentävän tiivistelmän kokemuksestaan mutta tuo keittäjän vastaus jäi kaivertamaan omaakin mieltä.

Footless...kerro meille!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Primulan putkan (Baker's) a la cartessa olen käynyt tasan kahdesti: ensimmäisen ja viimeisen kerran. Pihviviikoilla sain kyllä niin kuivahtaneen pihvinkäntyn nenän eteeni, että paistaisin mistä hyvänsä läjästä itse himassa maukkaamman tekeleen.

Viime reissuillani olen tukenut pääasiassa Ravintola Ilvestä. Mutkatonta ja hyvää ruokaa, annoskoko mallia riittävä ja miljöö toki plussaa. "Äijäpihvi" eli jalapenoilla, savuporolla ja tuorejuustolla täytetty pihvi taisi poistua valikoimista jo jokunen vuosi sitten, mutta kyllä siellä listalla silti aivan riittävästi valikoimaa on.

Onkos tuo Töölössä sijaitseva Mountain sukua Katajanokan tai Asema-aukion everesteille vai ihan oma lukunsa? Melko paljon tätä Mountainia on tässäkin ketjussa hehkutettu, joten pitää seuraavalla Helsingin visiitillä ottaa agendalle. Myöskin tuo Fancy Burger tmv. täytyy katsastaa.

Hevibaari Prkl:een yhteyteen vuosi-pari sitten availtu Hiisi näyttää mainostavan jotakin mätön ystäville kelpaavia annoksia ainakin kokonsa puolesta, "Ukko" taitaa olla annoksen nimi? Hiisi ainakin pitää perää omassa jallupullarankingissani, mutta toisaalta Tuskan 2009 aikaan brunssiksi nautittu runsaasti kermainen ja suolainen salamikiusaus on varmaan eniten spot-on missään ikinä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nimimerkki Footless heitti kyllä erittäin loistavan ja tyhjentävän tiivistelmän kokemuksestaan mutta tuo keittäjän vastaus jäi kaivertamaan omaakin mieltä.

Footless...kerro meille!

Piti oikein kaivella muistia, mutta löytyi. Jälkkärikupit oli ollut buffasta loppu, joten avovaimo kävi kysymässä niitä lisää. Vastauksena nostettiin esiin pakillinen jälkkärikuppeja kommentin "riittääks nää?" kera. Tuostakin jäi vähän ylimielinen kuva. Koko mestassa nyt tuntui siltä että lähinnä asiakas on se pakollinen paha joka on otettava sisään, mutta ei sitä pidä millään tapaa arvostaa. Tiskiltä kyllä löytyi sekä asiakkuusjohtajan että asiakkuuspäällikön käyntikortit. Komeat on tittelit.

Edit: Funky Burgerille myös plussaa, ihan asiallista burgeria. Hämmästyttävää sinänsä, koska käsittääkseni siinä on sama omistajataho kuin tuossa haukkumassani Dylanissa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mamma Rosa

Mitä Jatkoajan ravintolakriitikot ovat mieltä Mamma Rosasta? Tarkoitus olisi lähteä vanhalla kaveriporukalla iltaa viettämään ja vaihtamaan kuulumisia hyvässä seurassa. Kyllä te tiedätte, ei mitään liian hienoa että tuntee olevansa väärässä paikassa. Tai ettei tarvitse pelätä että naapuri pöydän känniääliö sammuu pöytään. Eli hyvää ruokaa, sopiva hinta ja riittävä palvelu. Esim Weeruska on ollut minusta ihan kiva paikka etkoille ennen HIFKn matsia.

-Tinke-80
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mamma Rosa

Mitä Jatkoajan ravintolakriitikot ovat mieltä Mamma Rosasta? Tarkoitus olisi lähteä vanhalla kaveriporukalla iltaa viettämään ja vaihtamaan kuulumisia hyvässä seurassa. Kyllä te tiedätte, ei mitään liian hienoa että tuntee olevansa väärässä paikassa. Tai ettei tarvitse pelätä että naapuri pöydän känniääliö sammuu pöytään. Eli hyvää ruokaa, sopiva hinta ja riittävä palvelu. Esim Weeruska on ollut minusta ihan kiva paikka etkoille ennen HIFKn matsia.

-Tinke-80
Olen syönyt Mamma Rosassa 4-5 kertaa vuodessa viimeisten parin vuosikymmenen ajan, viimeksi parisen viikkoa sitten. Pääasiassa syön siellä pizzaa, mutta usein myös alkuruuan. Alkuruokana suosin etanoita, kera valkosipulileivän tai focaccion. Riimihärkä (carpaccio) ja antipasti misti ovat myös hyviksi todettu. Viimeksi söin kalaa joka oli ihan jees, muttei mikään huippu.

Palvelu toimii, ilmapiiri hillitty, mutta rento. Ei tarvi pelätä että joku sammuu pöytään, mutta kyllä hintataso taitaa olla Weeruskan vastaavaa korkeampi, tosin Weeruskassa en ole käynyt moneen vuoteen.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Huomenna tarvis lähteä suureen maailmaan eli stadiin lukon perässä ja keskustan Vaakunassa on meidän tukikohta. Tarkoitus olisi kokeilla jotain ennen kokeilematonta ja tällä kertaa se olisi japanilainen ruoka. Suosittelisko joku jotain tuota meidän tukikohtaa lähellä olevaa ravintolaa?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kai se Helsingin paras ainakin omalla rahalla japanilaisista on edelleen Kampin Kabuki. Muista varata pöytä, sillä ravintola on pieni. Muutoinkin toki lauantai-iltana ruokailuun pitää oletuksena varata pöytä Helsingissä, mikä voi olla yllärijuttu maakunnasta tulevalle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Huomenna tarvis lähteä suureen maailmaan eli stadiin lukon perässä ja keskustan Vaakunassa on meidän tukikohta. Tarkoitus olisi kokeilla jotain ennen kokeilematonta ja tällä kertaa se olisi japanilainen ruoka. Suosittelisko joku jotain tuota meidän tukikohtaa lähellä olevaa ravintolaa?
Suosittelen perinteisiä paikkoja, eli Kabuki ja Koto. Tosin Kabuki ei ole auki lauantaisin, mutta Koto on. Suosittelen varausta, kumpikaan paikka ei ole erityisen iso.

Monen suosittelema paikka olisi myös yläluokkais-aasialainen Gaijin, mutta mielestäni japanilaiseen ruokaan tutustuminen on oikein sopivaa aloittaa jommasta kummasta edellä mainitusta. Lisäksi Helsingistä löytyy sushibaarin tapaisia paikkoja sieltä ynnä täältä, mutta kunnon japskimenyytä hakevan kannattaa edelleen suunnata Kabukiin tai Kotoon.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Miksei kukaan suosittele Tokyo 55-ravintolaa Töölössä? No eihän se ihan mene spekseihin sijaintinsa takia, mutta minä ainakin pidän kyseisestä ravintolasta, vaikka samaan hengenvetoon onkin todettava ettei minulla juurikaan ole kokemusta muista japanilaisista ravintoloista Helsingissä.
 
Suosikkijoukkue
B&B&B&B
Suosittelen perinteisiä paikkoja, eli Kabuki ja Koto. Tosin Kabuki ei ole auki lauantaisin, mutta Koto on. Suosittelen varausta, kumpikaan paikka ei ole erityisen iso.

Monen suosittelema paikka olisi myös yläluokkais-aasialainen Gaijin, mutta mielestäni japanilaiseen ruokaan tutustuminen on oikein sopivaa aloittaa jommasta kummasta edellä mainitusta. Lisäksi Helsingistä löytyy sushibaarin tapaisia paikkoja sieltä ynnä täältä, mutta kunnon japskimenyytä hakevan kannattaa edelleen suunnata Kabukiin tai Kotoon.

Ainakaan Kabukin sivujen mukaan se ei ole auki lauantaisin, en kyllä itse muista käyneeni siellä ikinä lauantaina. Koto ja Tokyo 55 muut suositeltavat paikat omasta mielestä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Osaako joku teista japanilaisiin erikoistuneista analysoida Domoa?
Ravintola Domo

Itse tykkäsin kovasti heidän tarjonnasta. Miten sijoittuu näihin edellämainittuihin nähden? Onko tarjonnassa eroa? Tai kenties tyylissä minkälaista japanilaista apetta on tarjolla?


_
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Kävimme lauantai-iltana konsertin päälle Weeruskassa syömässä. Siitä kun olikin jo aikaa kun viimeksi olin käynyt. Muistelin paremmaksi. Ilmeisesti aika kultaa muistot.

Alkupaloina wepakset olivat ok, samoin tarjoilu pelasi ja viiniä tuonut kaiffari oli asiantunteva ja mukava, joten odotimme innolla pääruokaa. Seuralaiseni otti risottoa ja kanaa, minä wieninleikkeen hapankaali-pekonimuhennoksella. Risotto osoittautui kanapihveiksi, jossa lisukkeena risottoa eikä sekään oikein minkään makuista. Wieninleike oli paistettu rutikuivaksi, hapankaali-pekoni-smetana oli ok.

Paikka on mutkaton ja asiallinen ja pubipuoli on sen verran erillään ettei häiritse. Hintalaatusuhde ei kuitenkaan ollut kohdallaan, jäi ruoasta hiukan sellainen Helmi-Simpukka -fiilis ja hinnat olivat kuitenkin 15-20e/annos.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kävimme lauantai-iltana konsertin päälle Weeruskassa syömässä. Siitä kun olikin jo aikaa kun viimeksi olin käynyt. Muistelin paremmaksi. Ilmeisesti aika kultaa muistot.

Itsellä vähän vastaavanlainen kokemus Weeruskasta. Tiedä sitten onko paikkaa vähän liikaa hehkutettu tai sitten yksinkertaisesti siellä seudulla on nykyään niin paljon laadukasta tarjontaa.

Annokset Weeruskassa on tuhteja, mutta syönnin jälkeen on sellainen pulla olo ja fiilis että olisin mielummin syönyt jotain vähän maukkaampaa hiukan maltillisemmin.

Lonkalta voisi heittää että Bullman Flemarilla ajaa saman asian ja paremmin jos reilua annoskokoa kuitenkin halajaa.


_
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joops, Muru on testattu ja oikein hyväksi havaittu. Päivän menun napostelimme molemmat ja aikalailla samansuuntaiset arviot oli molemmilla - huonoimmillaan hyvää ja parhaimmillaan loistavaa. En kokenut, että rahat olisivat menneet hukkaan, vaikka en varsinaisesti fine diningia harrastakaan.

Alkuun tuli poronkieli tonnatto, siis poronkieliviipaleita muutamilla rehuilla ja kastikkeilla, pääruoaksi misomarinoitua lohta, grillattu kampasimpukka, kukkakaalipyrettä, merikorallia ja kurkkumeininki, jonkinlainen hapan, plaah, pikkelsi...

Pääsapuskan jälkeen tuli kahdenplaatuisia juustoja kirsikkahillon kanssa. Natsasivat oikein hyvin, kuten teki myös portviini, jonka Niki kiikutti pöytään. Jälkkäriksi sitten mud cake banaanijäätelöllä ja passionsorbetilla.

En pettynyt minkään annoksen kohdalla, vaikka ehkä poronkieli kavereineen oli aika mieto aloitus. Hienostunut maku siinä oli ja sitä tuki hienosti hapokas kastike, mutta alkuruoka oli ehkä illan vaatimattomin esitys. Pääruoka oli sitten parhaimmillaan makujen sinfoniaa, varsinkin hapokas kurkkumeininki tuki mietoa lohta aivan loistavasti ja merikoralli toi vähän rapsakkuutta annokseen. Sitä muuten alkuruoka kaipasi mielestäni. Lohi oli todella hyvä kypsyydeltään, mutta ehkä tottumuksesta odotin siltä itseltään jotain spesiaalia. Sitten tajusin, miten hyvin lisukkeet natsaavat loheen ja olin myyty.

Juustot olivat todella hyviä, brie ja kova vuohenmaitojuusto. Ehkä paras kokonaisuus oli kuitenkin mutakakku, koska itse en ole mikään suklaakakkujen ystävä, mutta tämä upposi kyllä totaalisesti. Todella syvä ja hienostunut suklaan maku, täydellinen koostumus sekä hyvä tuki pehmeän makeasta banaanijäätelöstä ynnä kirpsakkaan makeasta passionista.

Hyvää oli. Vaikken mikään erityisen varakas jamppa olekaan, tuntui silti siltä, ettei reilu satanen ollenkaan hukkaan mennyt. Tällaiseen ruokailuun pitää vain olla oikea asenne, enkä kovinkaan montaa ystävääni viitsisi tuonne roudata. Monelle kun valitettavasti merkkaa enemmän rasvan maku ja annosten koko.


Edit: Joku on lykännyt samalta illalta blogiinsa matskua Murusta: Mielihyvää: Muruisaa
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tällaiseen ruokailuun pitää vain olla oikea asenne, enkä kovinkaan montaa ystävääni viitsisi tuonne roudata. Monelle kun valitettavasti merkkaa enemmän rasvan maku ja annosten koko.

Oletko koskaan miettinyt sitä, että kuinka nämä maut saisi tarjolle omassa keittiössä? Siellä kun saa muutaman vuoden treenillä todella taidokkaita sekä maistuvia annoksia tarjolle.

On se vaan niin helvetin hienoa kun vieraat hehkuttavat tekemiäsi ruokia vatsat täynnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös