Tänään tuli käytyä viiden hengen seurueella varmasti monelle jatkislaisellekin tutussa töölön klassikkoravintola Elitessä. Paikasta olin kuullut/lukenut vähän kahdenlaista mielipidettä, toiset ovat sitä mieltä että Elite ratsastaa lähinnä vanhalla maineella ja toisten mielestä paikka on vielä 80 vuotta perustamisensa jälkeenkin ihan pätevä ravintola. Omat kokemukseni kallistuvat jälkimmäisen mielipiteen puolelle.
Miljööhän on aina makukysymys, mutta ainakin allekirjoittaneeseen Eliten sisustus upposi kyllä ihan mukavasti. Raflan nimi on hieman harhaanjohtava, sillä mitään suurempaa elitismiä ei kyseisestä paikasta löydä. Elitellähän on jonkilainen taiteilijaravintola-status ja oli siellä tänäänkin näköjään syömässä Jaana Saarinen ja Birgitta Ulfsson.
Nojoo mutta nyt sitten siihen tärkeimpään, eli kokemukseen noin yleensä. Tällä kertaa tuli oltua liikenteessä pääruoka (Tauno Palon nimikkoannos, sipulipihvi) + jälkiruoka (suklaafondant ja vadelmasorbettia) kombolla. Pääruoassa liha oli todella hyvää, juuri halutun kypsää ja todella mureaa. Side orderit, eli paistetut perunat olivat myös ihan ok. Itse sipulikastikkeessa olisi ehkä saanut olla hieman enemmän makua. Pieni miinus myös hieman tylsästä veitsestä, ilmeisesti pihviveitset eivät ravintolan imagoon sovellu. Kokonaisuudessaan kuitenkin oikein maittava ja sopivan konstailematon annos. Jälkiruoka jatkoi samalla linjalla kuin pääruokakin. Ei nyt välttämättä ihan parasta suklaafondantia mitä on tullut maistettua, mutta ei Eliten versio tästä klassikosta myöskään kauaksi listan kärkipäästä jää.
Myös seurueen muut jäsenet pitivät annoksistaan. Ainoa valituksen aihe oli paistetun siika-annoksen kieltämättä hieman pieni koko. Tämä sama ongelma tuntuu tosin vaivaavan aika monien raflojen kala-annoksia. Palvelu oli myös pääosin hyvää, vettä lisättiin aina kun se alkoi olla lasista loppu ja niin edespäin. Ainoa moite tulee siitä, että jälkiruokia piti odotella vähän turhan kauan.
Joten kokonaisuudessaan Elite oli ihan miellyttävä kokemus ja kyllä kyseistä raflaa voi suositella muillekin. Mitään tajunnanräjäyttävää ruokaa paikka ei tarjoile, mutta sitäkin varmempaa suoritusta. Kun tämä yhdistetään mukavaan miljööhön jää viivan alle ilman muuta plus-merkkinen tulos. Hintatasoltaan Elite on suhteellisen kova, varsinkin alkuruokien ja jälkiruokien osalta (ja tietenkin viinit), mutta toisaalta halvalla ei Suomessa taida mistään ravintolasta saada hyvää.