Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 481
  • 2 590

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Onkos kukaan käynyt Helsingissä Hämeentiellä Dylan-merkkisen ravintolan brunssilla? Mä kävin sunnuntaina ja voin suositella vallan lämpimästi. Vegeilyä joka lähtöön, ja tietenkin perus lihaosaston jutut.

Pitää toki varata etukäteen koska paikka on aina loppuunmyyty. Tuossa linkki, tiks vaan: Dylan
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Uskallan väittää Dylanin brunssin menneen alaspäin siitä, mitä se oli aiemmin, jonkunlaisella kokemuksella paikasta. Silti parhaasta päästä hintalaatusuhteeltaan, ympäristöstä en kyllä pidä yhtään. Hälyinen ja meluisa ruokalatyyppinen miljöö.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehdottakaa kaveriporukan illanistujaisiin ravintolaa. Tarkoitus olisi syödä ja ehkä juoda pari olutta. Ei mikään kermapersepaikka. Paikkakunta Helsinki.
Keskuskadulle n. vuosi sitten avattu Stones tarjoaa hyvän olutvalikoiman (muistaakseni kaikki hanaoluet 4,50€ elokuun ajan), isohkot annokset ja rock-musiikkia taustalla. Vähän persoonattomia nuo S-ryhmän ravintolat kuitenkin tuppaavat olemaan - vaikka Stonesissa on kyllä yritystä...

Persoonallisempia ovat sitten esim. mainittu Sea Horse, saksalainen Zinnkeller, italialainen Benjam's Bistro tai perinteinen Manala. Kallion suunnalta löytyy sitten useampiakin, joissa "karaktääri" on tärkein mauste: Juttutupa, Cella, Bullman, Weeruska, Soul Kitchen (viimeksi mainittu on näistä ulkoiselta olemukseltaa tyylikkäin).
 
Suosikkijoukkue
JypFabun poliittinen ideologia
Tarkoitus olisi syödä ja ehkä juoda pari olutta. Ei mikään kermapersepaikka.

-Tinke-80

Kermaperseen määritelmänä toiminee tässä tapauksessa hinta ja jossain määrin annoksen koko, eli missä haarukassa pyöritään/lärvä jos puhutaan setistä pääruoka + pari juomaa? Variaatioita on nääs niin paljon, että tarkempi data on tervetullutta. Jos on lisäksi jotain kaupunginosamieltymyksiä niin sekin rajaa kivasti valikoimaa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mulle joku asiaan perehtynyt tai muuten alalla työskenetelevä vihjaisi, että tuollaisia välimuotoja on ihan turha tilata. Se tulee joko rarena tai mediumina. Hyväuskoiset sitten syövät ja kiittelevät jälkikäteen joka tapauksessa. En voi vahvistaa huhun todenperäisyyttä. Joku muu saa tehdä sen puolestani, tai oikaista käsitykseni. Enkä tarkoita nyt asiakkaita, vaan niitä pihvinkääntäjiä/tarjoilijoita, jotka tietävät totuuden.

Se on ehkä totta jonkin ketjusyöttölän kohdalla kuten Fransmanni, Rosso ym. mutta kyllä kunnon ravintoloissa pihvi yleensä tulee juuri kuten on tilattu.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tulipa käytyä syömässä piiiiiitkästä aikaa ketjuraflassa, eli Turkuun avatun uudistetun Scandic Julian omassa raflassa, Bistro Juliennessa. Niin mielellään kuin olisin toivonut, ettei oltaisi ihan täysin petytty, niin kyllä oli kertakaikkiaan surkea esitys. Terriini muistutti niin erehdyttävästi saarioisten maksamakkaraa että väitän sen myös olleen sitä, vasikannoisetit oli saatu täysin kuivaksi ja kuin kruununa päälle seuralaisen jälkiruoaksi tilaama Creme Brulee oli tehty liivatteesta, jota löytyikin sitten kokkareina joukosta.

Tarjoilija ei tiennyt viineistä mitään, eikä osannut myöskään kertoa annoksista mitään sen tarkemmin. Alkupalat tulivat pöytään noin kahdessa minuutissa ja pääruoka vielä alkupalojen ollessa pöydässä. Ei sentään kuultu mikron kilahdusta salin puolelle.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Se on ehkä totta jonkin ketjusyöttölän kohdalla kuten Fransmanni, Rosso ym. mutta kyllä kunnon ravintoloissa pihvi yleensä tulee juuri kuten on tilattu.
Ei teillä oo varaa syödä kunnon ravintoloissa. Eikä Suomessa edes ole sellaisia. Ei niissä ainakaan pihvejä saa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Ei teillä oo varaa syödä kunnon ravintoloissa. Eikä Suomessa edes ole sellaisia. Ei niissä ainakaan pihvejä saa.

Tuota... Työskentelen alalla jossa ollaan päivittäin tekemisissä ravintoloiden ja keittiömestarien kanssa. Uskallan olla eri mieltä. Suomestä löytyy todella laadukkaita ravintoloita ja se annoksen hinta ei ole se mittari ruoan laadulla. Jos sinun kriteerisi menee taiteellisen maistelun puolelle niin ehkä Michelinin tähdet voivat olla sinulle sopiva mittari.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tulipa käytyä syömässä piiiiiitkästä aikaa ketjuraflassa, eli Turkuun avatun uudistetun Scandic Julian omassa raflassa, Bistro Juliennessa. Niin mielellään kuin olisin toivonut, ettei oltaisi ihan täysin petytty, niin kyllä oli kertakaikkiaan surkea esitys. Terriini muistutti niin erehdyttävästi saarioisten maksamakkaraa että väitän sen myös olleen sitä, vasikannoisetit oli saatu täysin kuivaksi ja kuin kruununa päälle seuralaisen jälkiruoaksi tilaama Creme Brulee oli tehty liivatteesta, jota löytyikin sitten kokkareina joukosta.

Tarjoilija ei tiennyt viineistä mitään, eikä osannut myöskään kertoa annoksista mitään sen tarkemmin. Alkupalat tulivat pöytään noin kahdessa minuutissa ja pääruoka vielä alkupalojen ollessa pöydässä. Ei sentään kuultu mikron kilahdusta salin puolelle.

Haha, tuli myös käytyä tuolla juuri ovensa avattua, ja olimme vaimon kanssa ravintolan ainoat asiakkaat, muistaakseni vielä ihan illallisaikaan, eikä syyttä. Kuraa oli, Creme Brule maistui lähinnä kahvijukurtilta. Tämä on nyt Creme Brulee -avautumista jo toisessa ketjussa, mutta mikä perkele siinä on, että maailman tunnetuin (ja paras) jälkkäri onnistuu kahdella markalla joka jampalta kotioloissa, mutta ravintoloissa se on epännistunut joko ruoanlaitollisesti tai lisäämällä jotain käsittämättömiä capuccino-esansseja sekaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Se on ehkä totta jonkin ketjusyöttölän kohdalla kuten Fransmanni, Rosso ym. mutta kyllä kunnon ravintoloissa pihvi yleensä tulee juuri kuten on tilattu.
Suomessa ei ole vielä tullut vastaan raflaa, jossa olisi saanut oikeasti hyvän pihvin. Hyvissäkin paikoissa ne ovat aika random-kamaa (ketjurafloissa ei tule juurikaan käytyä saatika pihviä tilattua). Ihmettelenkin, miksi pihvit täällä ovat niin mitättömiä ja lisukkeet tylsiä. Missä hyvä pihvi luuraa???
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
mikä perkele siinä on, että maailman tunnetuin (ja paras) jälkkäri onnistuu kahdella markalla joka jampalta kotioloissa, mutta ravintoloissa se on epännistunut joko ruoanlaitollisesti tai lisäämällä jotain käsittämättömiä capuccino-esansseja sekaan.
Tämä on muuten täysin totta, Creme Brulee onnistutaan mokaamaan ruoanlaitollisesti käsittämättömän usein, vaikka voisi kuvitella että niitä voi duunata sen parikymmentä kappaletta jääkaappiin ennen kuin rafla aukeaa ja polttaa vaan sokerit päälle?
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulipa käytyä syömässä piiiiiitkästä aikaa ketjuraflassa, eli Turkuun avatun uudistetun Scandic Julian omassa raflassa, Bistro Juliennessa. Niin mielellään kuin olisin toivonut, ettei oltaisi ihan täysin petytty, niin kyllä oli kertakaikkiaan surkea esitys.

Mullaon yleensä tapana antaa uudelle /itselleni uudelle raflalle toinenkin mahdollisuus. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitseva thaikku Tuk Tuk oli ensimmäisellä kerralla iso pettymys, kun ruoka ei maistunut oikein miltään ja tarjoilija sekoili. Kävin kuitenkin parin kuukauden päästä uudestaan, ja kokemus oli kovin myönteinen. Tarjoilija oli tehtäviensä tasalla ja ruoka oli hyvää.

Tuo Julia kuulostaa kyllä niin surkealta, että en varmaan sille antaisi toista mahdollisuutta.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tuo Julia kuulostaa kyllä niin surkealta, että en varmaan sille antaisi toista mahdollisuutta.
No joo, kyllähän sitä välillä voi toisenkin mahdollisuuden antaa, mutta tässä tapauksessa sitä ei kyllä tule. Ruoka oli yksinkertaisesti joko täysin pilattua tai väärin tehtyä, ja luettelemani virheet olivat vain räikeimmät ja ruokahalun pilaavimmat, muilta osin ruokamme oli vain tylsää ja mautonta.

Joidenkin ravintoloiden tason laskulle saattaa antaa muutaman uusintayrityksen, mutta nyt on oma mittani Bossan kanssa täynnä. Ruoka on kerta toisensa jälkeen keskinkertaisempaa, mautonta tai jopa huonoa, samaan aikaan kun hinnat nousevat.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Suomessa ei ole vielä tullut vastaan raflaa, jossa olisi saanut oikeasti hyvän pihvin. Hyvissäkin paikoissa ne ovat aika random-kamaa (ketjurafloissa ei tule juurikaan käytyä saatika pihviä tilattua). Ihmettelenkin, miksi pihvit täällä ovat niin mitättömiä ja lisukkeet tylsiä. Missä hyvä pihvi luuraa???
Omat parhaat pihvikokemukseni ovat myös ulkomailta, mutta muutaman kerran on suomalainenkin ravintola onnistunut tuomaan eteeni suunnilleen viiden tähden suorituksen. Siis moitteeton raaka-aine, laadukas valmistus ja kunnon karamelisoitunut pinta pihville, tilauksen mukainen kypsyysaste, maukkaat ja pihviä kuuliaisesti palvelevat lisukkeet, annoksen ulkonäkö, pihvin lämpötila, laadukas viinilista, palvelu, paikan atmosfääri ja koko loppu helahoito.

Suomen oloissa varsin hyvää suoritustasoa ovat tarjonneet ainakin Tawastia Bank (H:linna) ja Salud (Tampere), joka kerta. Kumpikaan ei ole differoitunut ensisijaisesti pihviravintolaksi, tai Tawastia nyt kai jossain määrin. Suomessa ei kannata yrittää mennä syömään huippuhyvää pihviä ns. pihviravintolaan. Ketjuravintolat ja sen sellaiset ovat lähinnä tankkauspisteitä siinä missä ABC-huoltamot.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Missä hyvä pihvi luuraa???


Stadissa ainakin BBQ Housessa (HOK-Elanto ei ole onnistunut pilaamaan muutaman vuoden omistuksen aikana), Grill It!:ssä ja Rivolissa on tullut syötyä loistavaa sisukkaa, kypsyydet kohdillaan. Morrison'sin ulkofile on myös jees, vaikkei lisukkeet mitään jännittäviä ole. Hyvän makuisia toki, melko basic.

Pakko myöntää että tulee useimmiten tilattua jotakin muuta kuin pihviä kun ulkona syön, ihan vain uteliaisuuttani. Manhattan Steak Housesta (siinä Espan/Erottajan kulmilla) saa ainakin edullista mutta paskaa lihaa. Palvelukin oli heikkoa, jotain turkkilaisia tai vastaavia tyyppejä joita palvelu ei pahemmin kiinnostanut. Tulipahan kokeiltua.

E: Bellevuen Filet Novgorod on kokeilemisen arvoinen, kokonaisena paistettua sisukkaa ja hapankaalia, oisko ollut vielä ohraa vai spelttiä kaverina.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Suomen oloissa varsin hyvää suoritustasoa ovat tarjonneet ainakin Tawastia Bank (H:linna) ja Salud (Tampere), joka kerta. Kumpikaan ei ole differoitunut ensisijaisesti pihviravintolaksi, tai Tawastia nyt kai jossain määrin.
Minusta Salud nimenomaan on ihan puhtaasti pihviravintola. Ja ihan turistipaikka, noin niin kuin negatiivisessa mielessä. Sinne menevät ympäristökuntien Tappara-fanit syömään sen kerran, kun isoon kaupunkiin kerran viidessä vuodessa matkustavat. Ja toki myyntimiehet asiakkaineen. Standardikamaa, ei millään pahalla. Pahimmillaan (vappuna) jopa surkea.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minusta Salud nimenomaan on ihan puhtaasti pihviravintola. Ja ihan turistipaikka, noin niin kuin negatiivisessa mielessä. Sinne menevät ympäristökuntien Tappara-fanit syömään sen kerran, kun isoon kaupunkiin kerran viidessä vuodessa matkustavat. Ja toki myyntimiehet asiakkaineen. Standardikamaa, ei millään pahalla. Pahimmillaan (vappuna) jopa surkea.
Tampereella pitää hyväksyä että naapuripöydässä saattaa istua Tapparan isäntiä Hämeenkyröstä. Oletko saanut paskaa muonaa Saludissa, vai etkö päässyt Vappuna ilman pöytävarausta sisään?

Rohkenen edelleen väittää, että edellä mainitsemillani kriteereillä Salud on Suomessa laadukas paikka juuri pihviä ajatellen. Jos Leon haluaisit suositella Tampereelta tai miksei muualtakin Suomesta erinomaista ravintolaa pihvimielessä, niin mikä sellainen voisi olla?

Yleensä viinilista on muuten hyvän pihvit taitavan ravintolan heikko kohta. Listalla pitää olla hyvä valikoima sellaisia juomia, joita ei tavallisesti makseta omalla rahalla.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tampereella pitää hyväksyä että naapuripöydässä saattaa istua Tapparan isäntiä Hämeenkyröstä. Oletko saanut paskaa muonaa Saludissa, vai etkö päässyt Vappuna ilman pöytävarausta sisään?

Siipiähän se käy syömässä siinä lähellä olevalla kadulla, kun on omasta mielestään oikein gastronomian asiantuntija.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tampereella pitää hyväksyä että naapuripöydässä saattaa istua Tapparan isäntiä Hämeenkyröstä. Oletko saanut paskaa muonaa Saludissa, vai etkö päässyt Vappuna ilman pöytävarausta sisään?

Rohkenen edelleen väittää, että edellä mainitsemillani kriteereillä Salud on Suomessa laadukas paikka juuri pihviä ajatellen. Jos Leon haluaisit suositella Tampereelta tai miksei muualtakin Suomesta erinomaista ravintolaa pihvimielessä, niin mikä sellainen voisi olla?
Anteeksi, jos osuin arkaan paikkaan. En ole saanut paskaa muonaa Saludissa, mutta en mitään mieleenpainuvaakaan. Paitsi sen kerran, kun kaverit pakottivat vappulounaalle. Annan paikalle arvosanan 8. HN:n mainitsemat Tiiliholvi ja Coussicca saavat jo kiitettävät. Uskallan suositella jopa Näsinneulaa. Pispalan Pulteri käy kokemuksesta ja kuuluu yleissivistykseen.

Siivet ovat ajankulua ja muutenkin sosiaalista toimintaa. Siipiweikot jäivät jossain vaiheessa pahasti Hookin ja Speakeasyn jalkoihin.

DISCLAIMER: muutaman vuoden muualla asuneena jätän itselleni oikeuden käyttää kaikkia Tampereen ruokapaikkoja kommentoidessani §17:ää. Stefan Richterin mesta pitää jossain vaiheessa käydä katsastamassa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Rohkenen edelleen väittää, että edellä mainitsemillani kriteereillä Salud on Suomessa laadukas paikka juuri pihviä ajatellen.
Mä olen käynyt Saludissa yhden kerran ja pihviä söin. Ei jäänyt mieleen; samanlaista kamaa saa näissä Stadinkin pihvipaikoissa. Ok, muttei sellaista, jota pitäisi todella hyvänä pihvinä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Anteeksi, jos osuin arkaan paikkaan. En ole saanut paskaa muonaa Saludissa, mutta en mitään mieleenpainuvaakaan. Paitsi sen kerran, kun kaverit pakottivat vappulounaalle. Annan paikalle arvosanan 8. HN:n mainitsemat Tiiliholvi ja Coussicca saavat jo kiitettävät. Uskallan suositella jopa Näsinneulaa. Pispalan Pulteri käy kokemuksesta ja kuuluu yleissivistykseen.
Ei mulla ole mitään henkilökohtaista pelissä sen Saludin suhteen. Vaput, äitienpäivät ja sen sellaiset ovat nihkeitä suosituimmissa paikoissa, jollainen myös Salud nähtävästi on. Ymmärrän hyvin jos maineestaan tarkat rokkipoliisit karsastavat ravintolaa, jossa käy täti-ihmisiä Ruovedeltä ja lompsaa takataskussa pitäviä rotaryklubilaisia.

Tiiliholvi on tuttu paikka, mutta sieltä minulla on sekä erinomainen että korkeintaan keskinkertainen kokemus, joskin vuosien takaa. Toisaalta seuraava kerta voi taas olla se erinomainen. Coussicaan en tunne.

Mitenkäs tuo Näsinneula, eikös siellä pitänyt olla juuri iso remontti ja tarkoitus laittaa touhua muutenkin uusiksi? Yhden kerran olen siellä käynyt syömässä joskus kauan sitten. Eihän se varsinaisesti pihveistään ole koskaan ollut tunnettu, vai onko sittenkin?
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Näsinneula ei ole pihvipaikka, vaan nykyään keskittynyt suomalaisiin raaka-aineisiin ja mieluiten PIrkanmaalaisiin.

Toki poronliha tuleevähän pohjoisempaa. Mutta ateria siellä on ollut aina kunnon elämys. Paikan, maiseman, palvelun ja ruuan suhteen. Viimeisen reilun vuoden aikana käynyt siellä muistaakseni neljästi syömässä.

Coussican ehdoton bravuuri on Vinkkari. Ollut listalla alusta assti ja on ihan kelpo syötävä. Muutenkin siellä on hyvä ja tukeva ruoka.

Salud on itselleni hyvä ruokapaikka. Hevosenlihasta tehty pippuripihvi on hyvä ja maukas. Salaattipöytä sekä jälkijuustot ovat hyviä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Näsinneula nyt vaan tuli mieleen tamperelaisia ruokapaikkoja muistellessani. Eipä se tosiaan mikään varsinainen pihvimesta taida olla. El Toroa ei ole vissiin vielä mainittu, mutta sen uusi tuleminen ei tainnut olla ihan sen edellisen tasolla. Itse asiassa se on niitä harvoja paikkoja, joiden pihvi ylipäätään on jäänyt mieleeni. Mutta siitä on jo parikymmentä vuotta. Enkä silloin ollut läheskään niin snobi kuin nykyään.

Avatkaas pihviketju. Itse en jaksa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
El Toroa ei ole vissiin vielä mainittu, mutta sen uusi tuleminen ei tainnut olla ihan sen edellisen tasolla. Itse asiassa se on niitä harvoja paikkoja, joiden pihvi ylipäätään on jäänyt mieleeni. Mutta siitä on jo parikymmentä vuotta. Enkä silloin ollut läheskään niin snobi kuin nykyään.

Avatkaas pihviketju. Itse en jaksa.

Se edellinen El Torokaan ei kummoinen ollut. Paha mieli siellä tuli sekä pihvistä että palvelun totaalisesta puutteesta. Ei siis syytä availla pihviketjuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös