Saslikiin ja venäläiseen ruokaan ylipäänsä liittyen, tänään tuli venäläisyydestä kertovan Kamrat-sarjan osa, jossa käsiteltiin venäläistä ruokakulttuuria. Ihan mielenkiintoinen sarja, puolituntisia pätkiä. Tuo ruokaosa tulee uusintana huomenna klo 10.20 ykköseltä.
Ja sitten jotakin aivan muuta, nimittäin ketjun aiheeseen lähemmin liittyen olen ajatellut juhlistaa lähekkäin olevia syntymäpäiviämme vaimoni kanssa jossain helsinkiläisessä ravintelissa, ja pienoisen katsannon jälkeen taidamme taipua täälläkin kehuttuun Farangiin. Maistelumenut vaikuttaisivat monipuolisilta, eikä hintaa silti kertyisi satasia. Chez Dominique oli ensin toivelistain kärjessä, mutta ei nyt kyllä kykene repeämään sataseen per naama, kun tuohon pitää miettiä kuitenkin muitakin menoja päälle. Välimäen herkuja haluaisin kyllä silti päästä joskus maistamaan.
Tuosta fine dining touhusta sen verran, että en ole koskaan varsinaisessa piperryspaikassa syönyt, mutta uskoisin pitäväni ajatuksesta. Tykkään nimenomaan maistella erilaisia ruokia ja kokea jotain sellaista, mitä kotona ei kykene tekemään. Toisaalta mussa asustelee myös rustiikimpi persoona, joka pitää simppelistä, konstailemattomasta ja rehdistä perusruoasta, joka vie lähemmäs jonkin tietyn maan tai maakunnan makuja ja fiiliksiä. Siksi esim. ulkomailla en edes yritä hakeutua fiineihin paikkoihin, vaan syön pikkuputkissa ja kahviloissa sitä mitä suurin osa perusjengistäkin. Ja taas, joku Juuren tyyppinen ja hyvällä idealla sekä osaamisella toteutettu juttu kiinnostaa kyllä hyvin paljon. Eli mitä tästä opimme; syön mielelläni hyvin erilaisia sapuskoja, kunhan ne ovat intohimolla, osaamisella ja hyvistä raaka-aineista tehtyjä.
Bon appetit vaan.