Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 557 821
  • 2 586

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Se edellinen El Torokaan ei kummoinen ollut. Paha mieli siellä tuli sekä pihvistä että palvelun totaalisesta puutteesta. Ei siis syytä availla pihviketjuja.
No sää olitkin snobi jo silloin. Voit silti olla hyvinkin oikeassa. Taisin ottaa pihvini silloin well done ja asiakas oli keskimäärin väärässa tuohon aikaan. Portsareillekin piti jättää tippiä. Nyt menee taas nostalgia- ja muisteluketjut sekaisin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tampereella pitää hyväksyä että naapuripöydässä saattaa istua Tapparan isäntiä Hämeenkyröstä. Oletko saanut paskaa muonaa Saludissa, vai etkö päässyt Vappuna ilman pöytävarausta sisään?

Rohkenen edelleen väittää, että edellä mainitsemillani kriteereillä Salud on Suomessa laadukas paikka juuri pihviä ajatellen. Jos Leon haluaisit suositella Tampereelta tai miksei muualtakin Suomesta erinomaista ravintolaa pihvimielessä, niin mikä sellainen voisi olla?

Yleensä viinilista on muuten hyvän pihvit taitavan ravintolan heikko kohta. Listalla pitää olla hyvä valikoima sellaisia juomia, joita ei tavallisesti makseta omalla rahalla.

Saludissa on tarjolla useita erilaisia pihvilihoja kuten Austraalialaista Black Angus filettä, lisäksi Saludissa on erittäin hyvä hiiligrilli - ei muuten ole ihan jokaisessa pihvipaikassa, jossa Argentiinalaisella puulla poltetaan hiillos (riittävän kuuma ja pitkä hiillos) ja siinä paistetaan pihvit. Joten +1 täältäkin Saludille. Ei ole pihvit tuolla pettäneet.
 
Suosikkijoukkue
JypFabun poliittinen ideologia
Mä olen käynyt Saludissa yhden kerran ja pihviä söin. Ei jäänyt mieleen; samanlaista kamaa saa näissä Stadinkin pihvipaikoissa. Ok, muttei sellaista, jota pitäisi todella hyvänä pihvinä.

Teikäläisen ristiretkeä suomalaista ravintolakulttuuria jo pidemmän aikaa seuranneena, voisiko arvon vanhempi valtionainen kertoa asiallisen pihvipaikan lukuisilta ravintolaekskursioiltaan? Maalla ei niin väliä.

Omana vaatimattona kommenttinani väittäisin, että vaikka olen Roslundin ultramureaa filettä ostanut ja kotona laittanut, niin silti en ole päässyt parhaiden pihviravintoloiden tuotosten tasolle. Ehkä mä en vaan osaa..?
 

Morgoth

Jäsen
Tämä on muuten täysin totta, Creme Brulee onnistutaan mokaamaan ruoanlaitollisesti käsittämättömän usein

Uskon että joko ei kiinnosta tai todennäköisemmin ollaan vain juntteja ja tehdään jotain sinnepäin eikä tiedetä miten se (tarkoitan yleisemmin ei-suomalaisia ruokia) pitäisi valmistaa, vaikka ihan uskomattomalta kuulostaakin.

Valtaosa asiakkaista syö kuitenkin mitä tahansa paskaa kiltisti ilman että tarjoilijalle mitään sanotaan. Jälkikäteen sitten valitetaan.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Allekirjoittanut on huomenna menossa Lappeenrantaan ensimmäistä kertaa elämässäni käymään. Kertokaas kaupungin parhaita hinta-laatu-ravintoloita, eli ei mitään kalleimpia, vaan sellaisia keskihinnan paikkoja. Lisäksi kaupungin parhaat Kebab-paikat/grillit saa kertoa. Eipä ole vielä tietoa mitä syödään ja missä, sen näkee sitten huomenna.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Valtaosa asiakkaista syö kuitenkin mitä tahansa paskaa kiltisti ilman että tarjoilijalle mitään sanotaan. Jälkikäteen sitten valitetaan.
Tätä olen miettinyt. Ymmärrän sen, että täysin vääränlaisen ruoan (esim kengänpohjaksi kärvennetyn pihvin) palauttaa keittiöön, mutta onko oikein vastata tarjoilijan semiretoriseen kysymykseen "maistuiko?" esimerkiksi "ei maistunut, koska liha oli huonosti maustettu ja upotettu kermaiseen kastikkeeseen, joka maistui pussista tehdyltä ja lisäkkeet olivat tylsiä ja mauttomia". Toki esim tuossa ylempänä esitellystä omakohtaisesta keissistä olisi pitänyt tuosta Creme Bruleen liivatekokkareista sanoa, ja mainita että Creme Bruleehen ei edes kuulu liivate, mutta jätettiin nyt sanomatta. Tuskinpa tuolla ruoan laadun eteen mitään tehdään, jos ruoka on jo ravintolan avauskuukauden aikana täysin kouluruokalatasoista, ilman mitään ammattiylpeyttä valmistettua. Äänestän sitten mieluummin lompakolla.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tätä olen miettinyt. Ymmärrän sen, että täysin vääränlaisen ruoan (esim kengänpohjaksi kärvennetyn pihvin) palauttaa keittiöön, mutta onko oikein vastata tarjoilijan semiretoriseen kysymykseen "maistuiko?" esimerkiksi "ei maistunut, koska liha oli huonosti maustettu ja upotettu kermaiseen kastikkeeseen, joka maistui pussista tehdyltä ja lisäkkeet olivat tylsiä ja mauttomia".

Sama ongelma täälläkin. Monesti vi*uttaa kun kävelee 20-30€ köyhempänä ulos ravintelista ja on saanut vasemmalla kädellä huitastua roskaa.
Itse olen huono kommentoimaan negatiivisesti jos annoksessa ei ole jotain suurta virhettä, en ole takuu varma onko keittiö loppuenlopuksi ajatellut ruoan olevan näin valmistettua ja en halua siitä lähteä väittelemään.

Tässä tullaan taas muutaman viikon takaiseen Bistro-keskusteluun. Miettikääpä sitä eroa jos syöt esim s-ketjun ravintolassa reilulla 20 eurolla pihvin ja perunat. Mitä kokki joutuu tekemään tuon eteen?
Hinta ero siihen laadukkaan Bistron parin ruokalajin annokseen on ehkä jopa alta kympin ja sitä ruokaa on ehkä jouduttu jonkun verran suunnittelemaan/valmistaamaan. Onko ihmiset oikeasti näin tarkkoja rahan suhteen, itse ruoka jää toissijaiseksi?

Olen miettynyt että jos Rosso nostaisi hintoja 30% ja vastaavasti vieressä on nuoren aloittevan ammattikokin Bistro tarjoamassa innovatiisia vaihtuvia menuja hiukan halvemmalla, kummassa kansa kävisi?



_
 

Morgoth

Jäsen
keittiöön, mutta onko oikein vastata tarjoilijan semiretoriseen kysymykseen "maistuiko?" esimerkiksi "ei maistunut..."

Mielestäni voi ja pitääkin asiallisesti sanoa. Ravintola voi ottaa opiksi asiallisesta palautteesta. Uskoisin, että jos ravintolalla on yhtään intohimoa ja kiinnostusta niin heille on jopa arvokasta tietää mitä asiakkaat oikeasti ajattelevat. Ketjuravintolassa tuo johtaa tuskin yhtään mihinkään varsinkaan tarjoilijan ollessa pissis tai elämäänsä kyllästänyt röökimuija.

Ei sitä kuitenkaan olla missään tuttavien luona syömässä ja tarvitse pelätä pahoittavansa isäntäväen mielen.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sama ongelma täälläkin. Monesti vi*uttaa kun kävelee 20-30€ köyhempänä ulos ravintelista ja on saanut vasemmalla kädellä huitastua roskaa.
Itse olen huono kommentoimaan negatiivisesti jos annoksessa ei ole jotain suurta virhettä, en ole takuu varma onko keittiö loppuenlopuksi ajatellut ruoan olevan näin valmistettua ja en halua siitä lähteä väittelemään.
Rohkeasti vaan kommentoimaan. Minulle ei tuota juurikaan tuskaa antaa negatiivista palautetta huonosti valmistetusta ruuasta. Enkä tee sitä ilmaisen kahvin toivossa, vaan ihan siksi, että haluan vain kertoa, mitä annoksessa oli mielestäni vialla. En muistaakseni edes ole saanut ikinä mitään korvauksia mielipahasta, enkä ole niitä vaatinutkaan. Yhden kerran olen lähettänyt annoksen takaisin, kun kana oli jätetty roseeksi. Vastaavasti muistan kyllä myös kehua hyvin tehdyn annoksen. Mitä korkeampi profiili raflalla on, sitä varmemmin ruuasta keskustellaan vielä henkilökunnan kanssa syömisen jälkeen.

Kommentointia toki helpottaa se, jos on hiukankaan jyvällä valmistustekniikasta ja odotetusta lopputuloksesta. Aasialaiseen keittiöön heikommin perehtyneenä tuleekin yleensä todettua vain, oliko ruoka hyvää vai herkullista.

Jos palaute on asiallista, olkoonkin positiivista tai negatiivista, henkilökunta kuuntelee sen yleensä mielellään.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minusta Salud nimenomaan on ihan puhtaasti pihviravintola. Ja ihan turistipaikka, noin niin kuin negatiivisessa mielessä. Sinne menevät ympäristökuntien Tappara-fanit syömään sen kerran, kun isoon kaupunkiin kerran viidessä vuodessa matkustavat.
Tämä on totta ainakin minun kohdallani. Kun Helsingistä vaivaudun Tampereelle, niin vähintään kerran viidessä vuodessa täytyy käydä Saludissa. Kertaakaan viimeiseen 20 vuoden aikana ei ole tarvinnut syödä samanlaista lihaa toista kertaa. (Myönnän, että lapsena söin siellä aina lankkupihviä, lähinnä siksi, että sen kanssa tuli perunamuussia.) Eli kuten tuossa joku jo mainitsikin, Saludin parhaita puolia on härkää eksoottisempien eläinten lihan tarjoaminen, ja vieläpä valikoiman säännöllinen päivittäminen.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
RaiPen reippaat pojat
Allekirjoittanut on huomenna menossa Lappeenrantaan ensimmäistä kertaa elämässäni käymään. Kertokaas kaupungin parhaita hinta-laatu-ravintoloita, eli ei mitään kalleimpia, vaan sellaisia keskihinnan paikkoja. Lisäksi kaupungin parhaat Kebab-paikat/grillit saa kertoa. Eipä ole vielä tietoa mitä syödään ja missä, sen näkee sitten huomenna.

Lappeenrannassa ei juuri ole suositeltavia ravintoloita. Perus ketjuhuttua ja pitseriaa. Edellisen kerran keväällä kaupungin ruokaravintolassa aterioin Olessa . Ei mitään maailmaan mullistavaa mutta ok perusmätöt. Torilta sitten vetyä tarpeen vaatiessa naamaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Lappeenrannassa ei juuri ole suositeltavia ravintoloita. Perus ketjuhuttua ja pitseriaa. Edellisen kerran keväällä kaupungin ruokaravintolassa aterioin Olessa . Ei mitään maailmaan mullistavaa mutta ok perusmätöt. Torilta sitten vetyä tarpeen vaatiessa naamaan.

Lappeenrannan ravintolatarjonta on aika köyhää, totta kirjoitat. Suurin osa juuri ketjuhöttöä ja suht' mielikuvituksetonta ruokaa tarjoavia paikkoja. Toki Wolkoffilta voi saada hyviäkin annoksia taidolla valmistettuna mutta annoskoko kokemukseni mukaan pieni ja hinnakas. Tassoksen taso on laskenut viime vuosina kuin lehmänhäntä. Palvelu hidasta ja ruoan laatu vaihtelevaa, niinpä olen päättänyt äänestää lompakollani ja jaloillani ja jätän Tassoksenkin väliin. Aika vähissä nämä hyvät paikat ovat. Kasinosta ei ole kokemuksia, Linnoituksenkrouvista saa perusannoksia mutta se on auki vain kesäkauden, Linnoituksen nokassa olevassa raflassa (en nyt muista nimeä) en ole käynyt kertaakaan. Jotkut kehuvat sen viinivalikoimaa hyväksi.

vlad.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Rohkeasti vaan kommentoimaan...
Jos palaute on asiallista, olkoonkin positiivista tai negatiivista, henkilökunta kuuntelee sen yleensä mielellään.

Nimenomaan, aina palaute huonosta ruuasta keittiöön. Hyvästäkin saa kehua, ei siinä mitään mutta se, että ruoka oli pahaa/huonosti valmistettua tai maustettua on sille kokille tai pikemminkin keittiömestarille tärkeämpi tieto.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lappeenrannan ravintolatarjonta on aika köyhää, totta kirjoitat. Suurin osa juuri ketjuhöttöä ja suht' mielikuvituksetonta ruokaa tarjoavia paikkoja. Toki Wolkoffilta voi saada hyviäkin annoksia taidolla valmistettuna mutta annoskoko kokemukseni mukaan pieni ja hinnakas. Tassoksen taso on laskenut viime vuosina kuin lehmänhäntä. Palvelu hidasta ja ruoan laatu vaihtelevaa, niinpä olen päättänyt äänestää lompakollani ja jaloillani ja jätän Tassoksenkin väliin. Aika vähissä nämä hyvät paikat ovat. Kasinosta ei ole kokemuksia, Linnoituksenkrouvista saa perusannoksia mutta se on auki vain kesäkauden, Linnoituksen nokassa olevassa raflassa (en nyt muista nimeä) en ole käynyt kertaakaan. Jotkut kehuvat sen viinivalikoimaa hyväksi.

vlad.

Wolkoffin lounas on kohtuuhintainen tapa tutustua ravintolaan ja mielestäni hintansa (12€) arvoinen, kannattaa tosin syödä reilusti alkupaloja ja keittoa, pääruoka-annos on aika pieni. Ja vaikka Wolkoff onkin varmaan Lappeenrannan kallein paikka niin eihän se ole lähelläkään isompien kaupunkien kalliimpia ravintoloita. Wanha Makasiini on tuo niemen kärjessä oleva ravintola, siitä olen kuullut hyvää ja ainoa kerta kun siellä kävin niin ihan hyvää pizzaa sain ja muutkin seurueesta olivat tyytyväisiä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lappeenrannassa ei juuri ole suositeltavia ravintoloita.
En ole kuin kerran käynyt Wanhassa makasiinissa, joten en lähde julistamaan sitä ehdottoman mahtavaksi paikaksi, mutta kun siellä heinäkuussa kävimme, oli ainakin meidän satsit oikein hyviä. Tykkäsin karitsan sisäfileestä, eikä vaimokaan omasta annoksestaan valittanut. Jos kerran muuten Lappeenrannassa on huono tarjonta, tiedän ainakin mennä tuonne uudestaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Wanha Makasiini on tuo niemen kärjessä oleva ravintola, siitä olen kuullut hyvää ja ainoa kerta kun siellä kävin niin ihan hyvää pizzaa sain ja muutkin seurueesta olivat tyytyväisiä.

Seuraavan kerran kun liikenteeseen ateriointimielessä lähden, josko suuntaisi kulkunsa Wanhaan Makasiiniin, kun sampiokin sitä kehui, niin onhan se käytävä testaamassa. sampion kehuma karitsa vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta tuttavuudelta, kun muutoinkin lampaan/karitsan ystävä olen, erityisesti lähitiloilla tuotetun.

vlad.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kiitos tiedoista, pitää huomenna katsoa mihin päätyy. Vety on ainakin yksi asia mikä lienee pakko syödä.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Mites täällä stadissa? Koko ikäni täällä asustaneena ja kaiken maailman lounas mestat kokeneena haluaisin hieman päivitystä kunnon pihvimestoihin.

Eli joka päivä viikolla syön ulkona jossain lounasmestassa, nyt olis hyvä saada jotain päivitystä näihin pihvimestoihin. Tarkoitus syödä siellä lähinnä vkl:na tai miksei jopa arki-iltanakin. Ei ole vuosiin tullut käytyä tarjontaa katsastamassa, joten aktiivisimmilta hieman kommentteja....
Myös hyvät kinkkimestat aina kiinnostaa, vaikka muutaman hyvän tiedänkin.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Huomenna olisi tarkoitus testata tämä Top Chef Stefanin piffihuussi Tampereella. Onko lukijoilla minkä(än)laisia kokemuksia ko. paikasta? Ihan mielenkiinnolla odottelen, menu ainakin näyttää vallan herkulliselta. Ehdotuksia, ehdottomia kieltoja?
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Onko Jatkis-ihmisistä kukaan käynyt Tokyo55-ravintolassa Töölössä? Pitäisi viedä vaimo tuonne lauantaina. Jaa, olikohan se nyt viksu idea sitten kumminkaan?
 
Mites täällä stadissa? Koko ikäni täällä asustaneena ja kaiken maailman lounas mestat kokeneena haluaisin hieman päivitystä kunnon pihvimestoihin.

Eli joka päivä viikolla syön ulkona jossain lounasmestassa, nyt olis hyvä saada jotain päivitystä näihin pihvimestoihin. Tarkoitus syödä siellä lähinnä vkl:na tai miksei jopa arki-iltanakin. Ei ole vuosiin tullut käytyä tarjontaa katsastamassa, joten aktiivisimmilta hieman kommentteja....
Myös hyvät kinkkimestat aina kiinnostaa, vaikka muutaman hyvän tiedänkin.

Itse olen Helsingissä parhaan pihvini vetänyt Soul Kitchenissä, Kallion Fleminginkadulla. Ei ole profiloitunut miksikään pihvimestaksi, mutta yllätti täysin. 227g chilipippuroitu naudan ulkkari cajun-kastikkeella ja chilivoilla todella kohtuullisen hintaan 21,50e.

Onko pihvipaikka Karhunpesä tuttu? Hyvä lounasmesta.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Jatkoajan kulinaristeja varmaankin saattaa kiinnostaa tarjous, jossa saa Chez Dominiquen kuuden ruokalajin yllätysmenun kahdelle puoleen hintaan, eli lähes puoli-ilmaiseksi.

No, viinipaketin kanssahan tuosta tulee about 400€ silti hintaa, mutta voihan sitä vettäkin juoda :)
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Jatkoajan kulinaristeja varmaankin saattaa kiinnostaa tarjous, jossa saa Chez Dominiquen kuuden ruokalajin yllätysmenun kahdelle puoleen hintaan, eli lähes puoli-ilmaiseksi.

Yli tuhat myyty eikä enempää myydä. Mikäli joku on tuon diilin ostanut, suosittelen tekemään pöytävarauksen piakkoin, vaikkei tuossa olekaan diilimarkkinoinnille tyypillisiä rajoituksia, esim. voimassa ma-to.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Jatkoajan kulinaristeja varmaankin saattaa kiinnostaa tarjous, jossa saa Chez Dominiquen kuuden ruokalajin yllätysmenun kahdelle puoleen hintaan, eli lähes puoli-ilmaiseksi.

No, viinipaketin kanssahan tuosta tulee about 400€ silti hintaa, mutta voihan sitä vettäkin juoda :)

Älä ihmeessä jätä viinipakettia ottamatta, se täydentää aterian. En ite ole mikään viiniharrastaja, mutta oltiin vappuna Ravintola Olossa ja otettiin se parempi viinipaketti. Kaikki sopi täydellisesti toisiinsa eikä ikinä oltais päästy samaan joko valitsemalla viini itse tai juomalaa vettä.

Jos näkee vaivan osallistua diiliin, varata pöydän ja viettää hieno ilta, niin samalla vetää sen täysillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös