Punavuoreen Kankurinkadulle on hiljain avattu uusi kortteliravintolaa ja leipomoa yhdistelevä Nolita. Ilmeisesti ravintolan juurissa on italialaisuutta ja ravintolasta huokuikin tietynlaista tavernamaisuutta ja jopa mummolamaisuutta.
Mukavan reipas tunnelma ravintolassa oli ja kokonaisuutena antaisin 8,5/10 - eli tullaan varmasti käymään uudelleenkin. Ravintola tarjoaa aamupalaa, brunssia sunnuntaisin, leipomotuotteita mukaan ja ainakin lauantaina oli all-day menu käytössä lounasajasta illalliseen.
Menun puolesta ravintola on kortteliravintolaksi sopiva, eli "jokaiselle jotakin". Tämä on kuitenkin toteutettu suhteellisen lyhyellä listalla jossa on muutama pasta, muutama pääruoka ja alkupaloja yhdisteltäväksi ruuaksi. Kortteliravintolaan on kiva se, että toinen voi vielä syödä aamupalatyyppisesti kun toinen syö jo lounasta.
Alkupalaksi otettiin leipiä ja leikkeleitä. Leivät olivat erinomaisia joskaan ei mitään valtavan kosmista ja leikkeleet olivat tietysti erinomaisia - ravintola tekee yhteistyötä Rolling Cheese kaupan kanssa, jonka laatu on sekin erinomaiseksi todettu. Pancetta Cruda ja Spianata totutun hyviä, ja lisäksi hipsterien lauantaimakkaraa mortadellaa. Noh, ravintolalle ei voi hirveästi kannuksia antaa pelkistä leikkeleistä, mutta lauantai aamun alkupalaksi tämä oli oikein kiva ja kiva sekin ettei ollut pakkosyötetty juustoja leikkeleiden kylkeen.
Lämpimiksi ruuiksi hapanjuuri "pita" jossa chorizoa, burrataa ja paahdettua paprikaa, sekä salvialinguine. Hapanjuuripita jäi vähän vajaaksi tai ainakin täysin pastan jalkoihin. Ilmeisemmin uppopaistettu kylmä leipä ei oikein toiminut, ei kylmät paprikat lisukkeena ja vähän vähän luulen burratan vaihtuneen mozzarellaan. Toki annetaan leivälle sen verran anteeksi, että oli alkupalalistalta eikä kai näin ollen ollut tarkoituskaan olla lämpimänä ruokana, vaan tämän ruuan lämpöisyys taisi olla oma keksintö.
Salvialinguine sitten olikin tämän ruokailun kohokohta tunnelman lisäksi. Ei tule mieleen missä olisin viimeksi yhtä loistavan pastan syönyt, jos koskaan. Erinomainen salviapesto ja salviasipsit kruunasi tuon annoksen. Ihan selkeästi ravintolan ydinosaamista menee tuonne pastojen suuntaan. Jos pasta ei olisi ollut näin hyvä, olisi arvosanasta saattanut helposti lähteä reippaasti pois - pienestä on homma kiinni.
Listalta löytyi alkupaloissa haukea, punajuurta, osterivinokasta ja pääruokapuolelta lisäksi kuhaa, juuriselleripihviä, ja se kai aina pakollinen burgeri. Burgerin suhteen olin itse aika skeptinen ja pidin aika erikoisena, että tällaiseen paikkaan on burgeri listalle ängetty. Korviin kuitenkin kantautui naapuripöydän estottomat kehut burgerille ja tuohan tuo sitä "jokaiselle jotakin" leimaa siihen ruokalistaan.
Kustannuspuolella koko setti oli noin 65€ sisältäen cavat, jotka taisivat juuri avanneen ravintolan myyntikikkana vaihtua shamppanjoihin "kun tämä pullo tässä nyt oli auki". Eli kahden aikuisen ihmisen laadukas lauantailounas ilman alkoholia taittuisi varmaankin jonnekin alle 40€, ei paha.
Loppukaneettina laadukas kortteliravintola. Jos alueella liikkuu niin ehdottomasti kannattaa käydä, mutta en ole aivan varma kannattaako kuitenkaan varta vasten lähteä pelkästään tämän ravintolan takia.