Ravintola-alan tunteva ystäväni mainitsi minulle tuosta ilmiöstä jo ainakin pari vuotta sitten. Olin jo silloin melko pöyristynyt ihmisten härskiydestä, ja olen toki edelleen.Hessussa oli juttua että jengi varaa nykyään pöydän viidestä tai kuudesta ravintosta, ja sitten menee yhteen, WTF
Sama kuin mimmi sopisi viidet treffit ja neljä kundia ei pääsisi kostuttamaan kärkeä
Minkäköhän takia tämän tasoinen rafla kuin Gusto sijaitsee pienessä Forssassa?
Aivan älyttömän laadukasta pizzaa. Heittämällä koko Suomen top5 lätty.
Hyvin raflalla näyttää menevän pienestä markkina-alueesta huolimatta, kun jo kolmatta kertaa käyneenä koko paikka oli taas terassia myöten täynnä ja paljon ihmisiä kävi ottamassa mukaan. Aina jotenkin kuvitellut, että tuolla seudulla autokeitaan ravintolat on se juttu.
Johtuisiko siitä, että omistaja pitää kotiseudustaan? Yllättävää.
Pidin aikoinaan ravintoloitsija Krista Mänttärin päätöstä typeränä siirtää pois Köökki tuolta loistavalta paikalta. No, ei mennyt montaa vuotta kun loistava ravintola menetti täydellisesti taikansa siirrettyään isompiin tiloihin, johonkin 70- luvun tunteettomaan liiketilaan.Johtuisiko siitä, että omistaja pitää kotiseudustaan? Yllättävää.
Gusto on kyllä ihan kunkku paikka ja sen pystyynlaittamisessa nähtiin ihan pirusti vaivaa. Kyseisessä paikassa on ennenkin ollut laadukasta toimintaa. Aiemmin siinä ollut Köökki oli myös huikea paikka.
Köökin konsepti oli Forssaan ehkä vähän liian fine. Tästä johtuen Vispilä yhteistyössä Eerikkilän sakin kanssa syntyi.Pidin aikoinaan ravintoloitsija Krista Mänttärin päätöstä typeränä siirtää pois Köökki tuolta loistavalta paikalta. No, ei mennyt montaa vuotta kun loistava ravintola menetti täydellisesti taikansa siirrettyään isompiin tiloihin, johonkin 70- luvun tunteettomaan liiketilaan.
Kuulemma juu Gusto on jatkanut tuota Köökin loistavaa meininkiä, joskin Italialaisella kattauksella.
Itseltä taitaa jäädä valitettavasti väliin, kun ei jaksa tuossa kylässä pyöriä yhtään enempää kuin työn vuoksi.
Täällä joku aiemmin kehui Vantaan Myyrmäestä löytyvää Alby's pizzeriaa. Tuli testattua. Oli kyllä aivan erinomainen pizza, ihan yksi elämäni parhaista. Hinnat varsin kohtuulliset tasoon nähden.
Kehujesi innoittamana kävin alkukesästä. Kannatti.Minä kehuin ja kiva kuulla, että toimii muillekin. Pitääkin taas tänään käydä.
Täällä joku aiemmin kehui Vantaan Myyrmäestä löytyvää Alby's pizzeriaa. Tuli testattua. Oli kyllä aivan erinomainen pizza, ihan yksi elämäni parhaista. Hinnat varsin kohtuulliset tasoon nähden.
Ok, täytyykin joku päivä ajella sinne ja koittaa, kun noin kehutaan :)Minä kehuin ja kiva kuulla, että toimii muillekin. Pitääkin taas tänään käydä.
Ok, täytyykin joku päivä ajella sinne ja koittaa, kun noin kehutaan :)
Oliko maltillinen määrä juustoa, ettei mitään överimäärää. Olen monessa paikassa ottanut puolella juustomäärällä, kun jotkut pistävät aikas paljon.
Alby's testattu Louhelassa. Oli se hyvä. Tosi hyvä. Plussat ja miinukset:
+ Erittäin hyvä pohja: ohut, rapea, maukas
+ Diavola-pizzan makkarasta pelkkää hyvää sanottavaa: sopivan tulinen, rapsakoitunut kivasti uunissa, vähintäänkin riittävä määrä
+ Koko oli meikäläisellekin varsin riittävä. Joskus näistä ns. artesaanipizzoista jää vähän nälkä. Tästä ei jäänyt vaikka menin mestoille todella nälkäisenä.
- Suolaisuus. Tavallaan tämä ei ole edes miinus, mutta kyllä huomasi, että niin taikinassa, kuin täytteissä (kastike ja makkara eritoten) oli menty aika täysin vain maku edellä. En valita, mutta kyllä tuli himassa juotua tuoppi vettä pariin kertaan tuon jälkeen.
- Ravintolan ulkopuolella alkoi heti tilauksen jälkeen riita, ainakin näin oletan (kieltä en ymmärtänyt), joka jatkui läpi koko aterian. Ovi oli luonnollisesti auki, koska sateinen ja kostea päivä, joten karmea molotus vei kyllä ruokarauhan. Tämähän ei ole ravintolan vika, mutta ehkä ihan hyvä tiedostaa, että sijainnissa on omat heikkoutensa.
Itiksen Itsuyakissa tullut käytyä reilut 5 kertaa. Ensimmäiset pari kertaa kaikki oli paistettu aika lailla yli, mutta nyt viimeiset kerrat on kyllä ollut toimiva setti ja paistokin on mennyt nappiin.Onko kokemuksia kellään Espoon tapiolassa sijaitsevasta Kimchi BBQ:sta tai itiksessä sijaitseva itsuyaki ravintolasta? tai samantyylisistä ravintoloista missä ns. itse kasataan/tehdään annos. Pk-seudulle myös vinkkejä viikonlopun brunssipaikoista kaipalisin.
Facebookin Tampereen Puskaradio -ryhmässä huhuttiin, että ravintola olisi alkanut hiljattain käyttää valmistaikinaa. Pizzeria Napolin toimitusjohtaja Kalle Räsänen kertoo, että he ovat käyttäneet saman leipomon taikinaa reilut parikymmentä vuotta.
Fazerin taikinaa myydään nykyään myös kuluttajille. On muuten todella hyvä taikina.Tamperelainen pizzeria Napoli on joutunut somekohun pyörteisiin kun on selvinnyt että pizzeria on alkanut käyttää valmistaikinaa. Tämän kohun huvittava puoli on se että valmistaikinan käyttäminen on alkanut jo vuosikymmeniä sitten...
Tampereen vanhin pizzeria joutui yllättävien somehuhujen keskelle, vaikka mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin
Monille pizzerioiden asiakkaille voi tulla yllätyksenä, että puolivalmisteiden käyttö on ravintola-alalla yleistä. Tampereella kulttimaineen saavuttaneen Napolin pizzapohjien taikina on Fazerin valmistamaa.yle.fi
Fazerin taikinaa myydään nykyään myös kuluttajille. On muuten todella hyvä taikina.
Täytyy varmaan enskerran kokeilla (ostaa) kun käy "oululaisen"-tehdasmyymälässä. Olen kyllä välillä tuotetta katsonut mutta en kokeillut.Fazerin taikinaa myydään nykyään myös kuluttajille. On muuten todella hyvä taikina.