Helsingissä Bulevardin ja Albertinkadun kulmaan viime loppukesästä avattu Teemu Auran Le Coucou Vert tuli käytyä testaamassa.
Kyseessä ranskalaishenkinen bistro joka ei varsinaisesti leimaannu bistroksi.
Olimme saaneet ystäviltä lahjaksi 3 ruokalajin menuun viineineen, joten varsinainen ruokalista skippaantui tällä kertaa kokonaan. Lahjahevosta ei ole hampaisiin katsominen ja tällä kertaa voi todeta olleen ikävä kyllä tasoa, etten selvittänyt lahjan arvoa etukäteen.
Kolmeen ruokalajiin oli tällä kertaa valikoitunut tartar, coq au vin ja creme brulee. Hyvin siis klassisilla annoksilla ja mauilla liikuttiin. Ymmärrettävästi näillä annoksilla on ehkä hankala saada aikaan mitään suurempia vau-efektejä, ellei sellaiseksi laske aivan valtavan hyvän teknisen toteutuksen. Tekninen toteutus oli niin erinomaista, että jopa tällainen maallikko pystyi sen toteamaan aivan valtavan hyväksi. Ehkei tämän tulisi olla yllätys Auran ollessa taustalla, mutta oli kuitenkin.
Toteutus itse vei kyllä suoraan sinne ranskalaisiin bistroihin. Ehkä tuo tekninen toteutus teki sen, että annokset olivat napsun pari fiinimpiä kuin siellä Euroopassa ja samalla ehkä napsun kaksi kevyempiä. Takuuvarma suorittaminen kostautui ehkä aavistuksen viiniparituksessa, jossa tartarin kanssa tarjottu barbera pisti vähän silmään. Barbera on toki varsinkin hinta-laatusuhteelta erinomainen viini, mutta hieman omalta osaltani tätä ranskasimulaattorin tunnelmaa laski. Ei nyt helvetti ranskasimulaattorissa tarjoilla italialaista viiniä vaikka kuinka pohjoisesta olisi. Kukkokin oli kanaa perkule.
Kaikesta kuitenkin huokui, että ravintolassa tehtiin töitä tosissaan. Erinomaisen laadukkaiden lautasannosten lisäksi myös salihenkilökunnasta huokui ammattivarmuus joka toi tällaiseen illallishetkeen oman rauhan ja rentouden. Lisäpisteet siitä, että varsinaista lisämyyntiä ei tapahtunut tai ainakin se oli hyvin asiallisella tasolla. Vieläkin kauhulla muistan Fiasco? käyntiä jossa illallisella enemmän aikaa meni tarjoilijan kanssa asioidessa kuin omien läheisten kanssa kanssakäymisessä. Ja vaikka kuinka tätä yritti hätyytellä kauemmaksi oli kuitti lopulta tuplat suunniteltua pidempi.
Tässä sitten siihen kohtaan jossa en valitettavasti katsonut niitä lahjahevosen hampaita. Taistelin illallisen aikana sen ajatuksen kanssa maksaisinko tästä itse vai en? Aloin kääntymään hyvä, muttei ehkä toisten linjalle ajateltuani kokonaisuuden olevan selkeästi kalliimpi. Lopulta ne hampaat oli pakko tarkistaa ja näyttävät tuota samaa lahjakorttia myyvän 88 euron hintaan.
Hintaero siihen illallisella hahmottelemaan on vain muutaman kympin, mutta tuo ero saa yleisarvosanan nousemaan helposti yli yhdeksikön. Tämän päivän hintatasolla aivan ällistyttävä suoritus saada tuohon hintaan kolme loistavasti valmistettua lautasannosta viineineen ja vielä erinomaisen mukavissa puitteissa loistavan salihenkilökunnan huomassa. Lähiravintolana ehdottomasti jatkoon! Rento, mukava erittäin laadukas hinta-laatusuhteeltaan jo erinomainen ravintola leppoisaan illanistumiseen.
Omassa kategoriassa, tällä hinta-laatusuhteella ja pienellä kotikulmien kotiinpäin vedolla olen valmis antamaan ravintolalle niinkin huikean kuin 10- yleisarvosanan. Kehitysehdotuksena "talon tarjoama" joku kiva cremant alkuun nostamaan sitä vau-efektiä ja barberan vaihto ranskalaiseen niin ei jäisi itsellekään naputtamista vaikka kukko olisikin kanaa.