Viikonloppuna tuli käytyä testaamassa Stefan's Steak House Turussa. Oltiin molemmat kuultu hiukan sellaista keskinkertaista palautetta paikasta, ja menun hinnat on aika kovat, joten tuo on jäänyt tähän asti testaamatta, kun aina on tuntunut löytyvän joku toinen paikka mihin mennä mieluummin syömään. Nyt kuitenkin satuin pääsemään ns. "mystery shoppingin" tekijäksi, joten tuonne siis matkamme kävi.
Ravintola on miellyttävästi sisustettu, lämmin ja mukava. Hiukkasen äänekäs, mutta ei missään nimessä kuitenkaan kaikuva tai kolkko, joten hyvin pystyi keskustelemaan ilman sen suurempaa huutamista.
Ruokalistaa hetken selattuamme todettiin, että alkuruoka + pihvi + jälkkäri-setille tulisi sen verran paljon hintaa, että päädyttiin ottamaan 5 ruokalajin maistelumenu, sen kun sai kohtuullisen miellyttävään 59€ hintaan. Pihville tosiaan tulee tuossa paikassa hintaa hiukkasen vajaat 40€ lisukkeineen, jota pidän kyllä melkoisen kalliina - monissa michelin-paikoissakaan ei hintaa ihan noin paljoa tule.
Ruoka oli erittäin hyvää, joskin hyvin yksinkertaista ja konstailematonta. Klassiset perusannokset olivat hyvinkin klassisia, mutta todella maistuvia. Toki vaikeahan sitä on esimerkiksi carpacciota parmesanilla, vuonankaalilla ja balsamicosiirapilla pilatakaan. Teknisesti haastavin ja maullisesti yllättävin ruoka menussa lieni juustokeitto, jossa keitto oli vaahdotettu ja koristeltu stilton-juustomuruilla sekä karamellisoiduilla päärynäpaloilla. Tätäkin yhdistelmään voinee turvallisesti kuitenkin kutsua klassikoksi, joten mitään maailmaamullistavaa ei tosiaan listalta löytynyt. Välissä tuli sorbettia kuivalla prosecolla jota kautta sitten pääruokaan, joka oli poron sisäfiletä. Älyttömän hyviä nämäkin, kaikki maut sopusoinnussa ja selvästi hyvin tehty. Jälkiruoaksi tuli vielä jälkiruokalajitelma, jossa brownieta, juustokakkua ja kahta eri kastiketta.
Ruoan suhteen siis mentiin todella turvallisella linjalla, mutta kaikki tosiaankin maistui juuri siltä miltä pitääkin. Viinisuositukset olivat hyvin kohdallaan lukuunottamatta poron kanssa tarjoiltua melko rotevaa Cabernet Sauvignonia, jossa ikävä kyllä jäi hennon poron kanssa vain Cabernetin tunkkaisuus jäljelle. Viinissä ei ollut mitään vikaa, mutta yhdistelmä oli ehkä hiukan turhan raju.
Parhaana jäi mieleen palvelu. Todella mukava ja asiantunteva tarjoilija kertoi ruoasta ja viineistä, kysyi mielipiteitä ja esim Cabernetin yhteensopivuudesta jäi keskustelemaan hyvässä hengessä ja vastaanottavaisena oikein mielellään. Erityispointsit tuli siitä, kun onnistuin roiskuttamaan valkoiselle paidalleni pari tippaa karpaloa. Sitä puhdistaessani tarjoilija kiikutti oma-aloitteisesti pullon vissyä jolla paitaa voisi puhdistaa. Tätä ei muuten edes veloitettu meiltä, siitä vielä lisäpisteet!
Kokonaisuudessaan uskallan suositella ravintolaa. Ensi kerralla testataan varmastikin pihvit, koska kokonaisuutena ruoka oli herkullista ja hyvin valmistettu. Pääruokien hinnat on tosiaan vedetty jokseenkin korkealle, mutta nuo menu-hinnat ovat ihan kohtuulliset (ja tuosta viiden ruokalajin menusta ainakin lähti nälkä erittäinkin hyvin).
Ravintola on miellyttävästi sisustettu, lämmin ja mukava. Hiukkasen äänekäs, mutta ei missään nimessä kuitenkaan kaikuva tai kolkko, joten hyvin pystyi keskustelemaan ilman sen suurempaa huutamista.
Ruokalistaa hetken selattuamme todettiin, että alkuruoka + pihvi + jälkkäri-setille tulisi sen verran paljon hintaa, että päädyttiin ottamaan 5 ruokalajin maistelumenu, sen kun sai kohtuullisen miellyttävään 59€ hintaan. Pihville tosiaan tulee tuossa paikassa hintaa hiukkasen vajaat 40€ lisukkeineen, jota pidän kyllä melkoisen kalliina - monissa michelin-paikoissakaan ei hintaa ihan noin paljoa tule.
Ruoka oli erittäin hyvää, joskin hyvin yksinkertaista ja konstailematonta. Klassiset perusannokset olivat hyvinkin klassisia, mutta todella maistuvia. Toki vaikeahan sitä on esimerkiksi carpacciota parmesanilla, vuonankaalilla ja balsamicosiirapilla pilatakaan. Teknisesti haastavin ja maullisesti yllättävin ruoka menussa lieni juustokeitto, jossa keitto oli vaahdotettu ja koristeltu stilton-juustomuruilla sekä karamellisoiduilla päärynäpaloilla. Tätäkin yhdistelmään voinee turvallisesti kuitenkin kutsua klassikoksi, joten mitään maailmaamullistavaa ei tosiaan listalta löytynyt. Välissä tuli sorbettia kuivalla prosecolla jota kautta sitten pääruokaan, joka oli poron sisäfiletä. Älyttömän hyviä nämäkin, kaikki maut sopusoinnussa ja selvästi hyvin tehty. Jälkiruoaksi tuli vielä jälkiruokalajitelma, jossa brownieta, juustokakkua ja kahta eri kastiketta.
Ruoan suhteen siis mentiin todella turvallisella linjalla, mutta kaikki tosiaankin maistui juuri siltä miltä pitääkin. Viinisuositukset olivat hyvin kohdallaan lukuunottamatta poron kanssa tarjoiltua melko rotevaa Cabernet Sauvignonia, jossa ikävä kyllä jäi hennon poron kanssa vain Cabernetin tunkkaisuus jäljelle. Viinissä ei ollut mitään vikaa, mutta yhdistelmä oli ehkä hiukan turhan raju.
Parhaana jäi mieleen palvelu. Todella mukava ja asiantunteva tarjoilija kertoi ruoasta ja viineistä, kysyi mielipiteitä ja esim Cabernetin yhteensopivuudesta jäi keskustelemaan hyvässä hengessä ja vastaanottavaisena oikein mielellään. Erityispointsit tuli siitä, kun onnistuin roiskuttamaan valkoiselle paidalleni pari tippaa karpaloa. Sitä puhdistaessani tarjoilija kiikutti oma-aloitteisesti pullon vissyä jolla paitaa voisi puhdistaa. Tätä ei muuten edes veloitettu meiltä, siitä vielä lisäpisteet!
Kokonaisuudessaan uskallan suositella ravintolaa. Ensi kerralla testataan varmastikin pihvit, koska kokonaisuutena ruoka oli herkullista ja hyvin valmistettu. Pääruokien hinnat on tosiaan vedetty jokseenkin korkealle, mutta nuo menu-hinnat ovat ihan kohtuulliset (ja tuosta viiden ruokalajin menusta ainakin lähti nälkä erittäinkin hyvin).