Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 791
  • 2 590

Jeffrey

Jäsen
Tuli tässä eräänä päivänä katseltua Ramsayn Gordonin vierailuja intialaisissa ravintoloissa. Siitä asti on Inkkarihammas kolottanut. Nyt hakusessa olisi hyvä Intialainen Helsingistä. Tälläkertaa Nepalilaiset voi jättää pois. Samoin kun ketjuinkkarit. Etnisten hintataso vaihtelee erittäin paljon enemmäin kuin laatu. Joten jokin pikkuisemmankin paikan suisituksia otetaan vastaan.
 

scholl

Jäsen
Tuli tässä eräänä päivänä katseltua Ramsayn Gordonin vierailuja intialaisissa ravintoloissa. Siitä asti on Inkkarihammas kolottanut. Nyt hakusessa olisi hyvä Intialainen Helsingistä. Tälläkertaa Nepalilaiset voi jättää pois. Samoin kun ketjuinkkarit. Etnisten hintataso vaihtelee erittäin paljon enemmäin kuin laatu. Joten jokin pikkuisemmankin paikan suisituksia otetaan vastaan.

Paljonko Britanniassa on intialaisia ja sitä kautta intialaisia ravintoloita? Jos Gordonin porukka valitsee niistä kaksi niin se on vähän eriasia kuin Suomi, jossa on varmaan yhteensä kourallinen intialaisia ja jos he ovat jonkun raflan avanneet niin mikä on todennäköisyys, että se on kunnollinen.
 

Jeffrey

Jäsen
Paljonko Britanniassa on intialaisia ja sitä kautta intialaisia ravintoloita? Jos Gordonin porukka valitsee niistä kaksi niin se on vähän eriasia kuin Suomi, jossa on varmaan yhteensä kourallinen intialaisia ja jos he ovat jonkun raflan avanneet niin mikä on todennäköisyys, että se on kunnollinen.

Tämän logiikan mukaan sitä saisi syödä vain kotimaisissa ravintoloissa. Tähän aikaan vuodesta riista tulee jo pakkasesta joten vältetään nämä.

Ihan kelvollista intialaista on melko helppo tehdä itsekin. Nyt tuli kuitenkin mm. uusivuosi sairasteltua joten rahaa voisi ravintolaankin kantaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nyt hakusessa olisi hyvä Intialainen Helsingistä.

Töölössä kun sattuneesta syystä syöpöttelen ottelupäivinä niin Maharaja on ihan ok. Maharaja
Tsekkaa mm biryanit, reilulla kympillä hyvä mättö.

_
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen sitä mieltä että Helsingistä ei löydy yhtään hyvää intialaista ravintolaa, kaikki tietämääni on vain keskitasoisia. Samrat ja Maharaja olivat aikoinaan parhaat, mutta niiden taso on laskenut vuosien aikana. UK:ssa en ole löytänyt kuin hyviä toistaiseksi vaikka paikkavalinnat (n. 10 kertaa) on tehty aina aivan summassa tyyliin ensimmäinen mikä kohdalle osuu.
 

Fordél

Jäsen
Töölössä kun sattuneesta syystä syöpöttelen ottelupäivinä niin Maharaja on ihan ok. Maharaja
Tsekkaa mm biryanit, reilulla kympillä hyvä mättö.

Pari kertaa käynyt lounaalla ja lounassapuska ei ainakaan vakuuttanut mua. Jos Töölön seudulla pitää syödä ton genren ruokaa, menisin suosiolla Ravintola Mountainiin, joka on tosin nepalilainen. Vielä mun makuhermot ei ole erottanut intialaisessa ja nepalilaisessa merkittävää eroa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olihan joskus Namaskaar:kin hyvä ravintola. Nykyään täysin ala-arvoinen. Itseasiassa varmaan noin 99% helsingin Nepalilaisista/ Intialaisista perustaa safkansa pariin suosittuun kastikkeeseen ja varioi sitten niistä eri nimikkeitä listaansa. Sen vuoksi nuo Biryanit tuli mieleen kun poikkeavat ainakin siitä perus tomaattikerma+mausteet mätöstä.

Etnisistä ytimessä China tarjoaa muutamia ihan hyviä annoksia, esimerkiksi paahdettu ankka oli todella mureaa ja tuli kokonainen rintaleike pilkottuna lautaselle + hyvä kastike erikseen.

Ihan toisenlaiseen niin viimeisin wau-elämys stadin ravintoloissa tuli Del Marissa Hertsikan rannassa, ei ole sitä paikkaa turhaan kehuttu. Erittäin maukasta välimeren sapuskaa.
Ravintola Del Mar

_
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pari kertaa käynyt lounaalla ja lounassapuska ei ainakaan vakuuttanut mua. Jos Töölön seudulla pitää syödä ton genren ruokaa, menisin suosiolla Ravintola Mountainiin, joka on tosin nepalilainen. Vielä mun makuhermot ei ole erottanut intialaisessa ja nepalilaisessa merkittävää eroa.

(Suomessa tarjolla oleva) nepalilainen keittiö on osa intialaista keittiötä.

Ei ylipäätään Intiassa ole yhtä ja samaa keittiötä muutenkaan, niin kuin ei välttämättä Suomessakaan. Länsi- ja Itä-Suomen perinteiset ruoat ovat aika erilaisia, puhumattakaan jostain Lapista.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Etnisistä ytimessä China tarjoaa muutamia ihan hyviä annoksia, esimerkiksi paahdettu ankka oli todella mureaa ja tuli kokonainen rintaleike pilkottuna lautaselle + hyvä kastike erikseen.
Vaikka on vanhin kiinalainen täällä, on jäänyt väliin, pitänee käydä joskus testaamassa. Lähes kadun toisella puolella olevassa Long Wallissa on myös ei-eurooppalainen lista, josta ainakin kerran löytyi maukasta ruokaa. Tosin palvelu oli omituisen "viileää".

Tulista ruokaa haluavien kannattaa kokeilla China Tiger eli Dong Bei Hu Korkeavuorenkadulla. Ja varoitan: täällä tulinen tarkoittaa oikeasti tulista.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
(Suomessa tarjolla oleva) nepalilainen keittiö on osa intialaista keittiötä.

Ei ylipäätään Intiassa ole yhtä ja samaa keittiötä muutenkaan, niin kuin ei välttämättä Suomessakaan.

Juuri olin tulossa kirjoittamaan samaa. Suomessa tarjolla oleva "intialainen safka" tuntuu ylipäätään olevan käytännössä synonyymi pohjois-intialaiselle keittiölle, joka sekään ei täysin yhtenäinen ole. Suomessa noissa harvoissa inkkaripaikoista tuntuu puuttuvan mm. erilaiset dosat, kalaruoat ja muut eteläiselle Intialle tyypilliset ruoat.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Onkos jollain kokemuksia Patronasta Helsingistä? Ainakin alussa sai mielestäni kovasti kehuja. Ruokalistaa ei näytä löytyvän netistä tai sitten en vain osaa?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Juuri ollaan palauduttu Olosta ja neljään pekkaan tuli tuo Retki kokeiltua. Kuusi ruokalajia ja neljä amusea olivat varsin herkullisia, mutta jostain syystä olin odottanut ko. ravintolan ruoalta ehkä vieläkin enemmän. En oikein osaa edes sanoa mikä tuolta puuttui, mutta jotain kuitenkin. Ehkä se sitten on jonkinlainen persoonallisuus, joka noista annoksista loisti poissaolollaan, vaikka sinällään maukkaita olivatkin ja maut säilyivät puhtaina. Muutama todellinen onnistuminen siellä silti oli eli ensimmäisenä tarjoiltu mallasmannapuuro-sienikohokas oli loistavaa, samoin kuin toisena pääruokana tarjoiltu häränhäntä.

Myös "parin tunnin" kestoinen menu venähti lähes neljään ja puoleen tuntiin ja pahimmillaan kahden alkuruoan välinen ero oli kolme varttia. En tiedä onko tuo normaalia Olossa, mutta vaikka seura oli erinomaista, niin kyllä tuo varsinkin alussa melko pitkältä tuntui, koska oli ihan fyysisesti tuolloin nälkä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko kukaan käynyt Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusimmassa tuotoksessa, Boulevard Socialissa? Meinasin jo Farangiin pistää varauksen, kun en ole siellä koskaan käynyt, mutta satuin huomaamaan maininnan tuosta Gaijinin naapurista, ja ruokalista vaikutti eniten meikäläiseen makuun sopivalta. Tykkään kyllä aasialaisestakin, mutta välimerellinen on ainainen ykkönen. Farangia on haukuttu meluisaksi, kuinkas tämä uusin?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onko kukaan käynyt Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusimmassa tuotoksessa, Boulevard Socialissa? Meinasin jo Farangiin pistää varauksen, kun en ole siellä koskaan käynyt, mutta satuin huomaamaan maininnan tuosta Gaijinin naapurista, ja ruokalista vaikutti eniten meikäläiseen makuun sopivalta. Tykkään kyllä aasialaisestakin, mutta välimerellinen on ainainen ykkönen. Farangia on haukuttu meluisaksi, kuinkas tämä uusin?

Aika meluisa varmaan sitten tuokin, mua ei haitannut kun isolla porukalla oltiin käymässä. Aika täyteen ahdettuhan tuo on, siis pöytiä, ja kyllähän tuollaiseen paikkaan kuuluukin tietynlainen meteli mikä tulee puheensorinasta. Ruoka oli kyllä hyvää ja palvelu toimi.

Jos rauhallisempaa paikkaa kaipaat, mutta ihan top-tasolla, niin suosittelen Mecheä. Laitoin tähän ketjuun aiemmin arvostelun. Kokonaisvaltaisesti paras ravintolakokemus ikinä, ja sillä listalla on kuitenkin kolmen tähden paikkakin. Pitäisi oikein käydä toisen kerran että saisi selville kävikö meillä vain hirveä tuuri vai onko se vaan niin hyvä. Tosin en kyllä ole paikasta mitään muuta kuin hyvää kuullut.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan käynyt Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusimmassa tuotoksessa, Boulevard Socialissa?

Me kävimme kaveriporukalla Boulevard Socialissa kesällä ja silloin ainakin kokemus oli varsin miellyttävä(nyt kerta, kun taas ollaan tässä ketjussa kirjoittamassa niin pitääpä päästää snobius verbaalisesti ilmoille). Illallistimme tosin silloisella terassilla, joten en osaa sisätilojen meluisuudesta sanoa juuta enkä jaata, mutta noin muuten voinen, jotenkin neuvoa omin kokemuksin.

Palvelu on/oli todella ystävällistä ja asiantuntevaa, osattiin neuvoa hyvät viinit ruuat seuraksi jne. jne.. Pääruuat olivat todella hyviä, mutta alkuruuissa oli toivomisen varaa. Minun ainainen ärsytykseni ravintoloissa, hummus(joissa tätä herkkua tarjotaan), ei oikein ollut täälläkään mistään kotoisin eikä taboulehkaan ollut koostumukseltaan saatika maultakaan yhtään sellainen mikä sen ''pitäisi'' olla. Pitaleivätkin oli tehty ''väärin''; koostumus oli liian jauhoinen eikä kuohkea ja pehmeä kuten sen ''pitäisi'' olla. Ehkä vaadin kyseisiltä ruokalajeilta vähän turhaan sitä, että ne ovat tehty alkuperäistä kaavaa noudattaen, mutta se on sitten oma ongelmani ja tuskin moni suomalainen erottaa mikä on alkuperäinen tai muunneltu versio esim. hummuksesta jos sitä ei ole ennen maistettu.

Boulevard Socialin hinnat ovat aika korkeat, (luonnollisesti, ravintolanpitäjän sekä erinomaisen paikan johdosta) ja hintalaatusuhde ei välttämättä kohdannut oman ravintolakokemukseni aikana, mutta jos on vähän ylimääräistä kolehtia taskussa niin kyllä Boulevard Social on kokeilemisen arvoinen paikka.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Boulevard Socialin hinnat ovat aika korkeat, (luonnollisesti, ravintolanpitäjän sekä erinomaisen paikan johdosta) ja hintalaatusuhde ei välttämättä kohdannut oman ravintolakokemukseni aikana, mutta jos on vähän ylimääräistä kolehtia taskussa niin kyllä Boulevard Social on kokeilemisen arvoinen paikka.
Minä lähestyn asiaa hiukan eri kantilta. Kokeilemisen arvoisia paikkoja on Stadissa niin paljon, että ne pitää laittaa johonkin jonoon tahi järjestykseen. Tuossa jonossa BS on minulla niin kaukana, etten lähtisi kovin äkkiä sitä a) suosittelemaan b) ex tempore kokeilemaan, vaikka Farang on minulla käytyjen paikkojen kärjen tuntumassa ja voisin suositella sitä jokaiselle, jolla kukkaro kestää. Vaakakupissa painaa minulla kaksi seikkaa: Gaijin oli pettymys ja ravintolasta lukemani arvostelut olivat hiukan turn-off. Paikkaa moitittiin juuri niistä asioista, jotka olisivat minut sinne kehujen kohdalla ohjanneet. Eli tarkemmin sanottuna paikan ongelma on se, että autenttisuus loistaa poissaolollaan, vaikka muuten annokset ovatkin hyvin valmistettuja, eikä raaka-aineistakaan ole ymmärtääkseni tingitty. Tuohon hintaan pitää kyllä saada sellaista pöperöä, mitä muistelee jälkeenpäin kuola suupielistä valuen.

Oletkos muuten maistanut Antiokia Atabarin hummusta? Minä en ainakaan huomannut eroa Turkissa valmistetun version kanssa. En ole kyllä asiantuntija tällä kohtaa, kunhan vain utelen.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan käynyt Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusimmassa tuotoksessa, Boulevard Socialissa? Meinasin jo Farangiin pistää varauksen, kun en ole siellä koskaan käynyt, mutta satuin huomaamaan maininnan tuosta Gaijinin naapurista, ja ruokalista vaikutti eniten meikäläiseen makuun sopivalta. Tykkään kyllä aasialaisestakin, mutta välimerellinen on ainainen ykkönen. Farangia on haukuttu meluisaksi, kuinkas tämä uusin?

Farang peittoaa Boulevard Socialin aivan 100-0. Gaijinkin on huomattavasti parempi ja lähellä Farangin tasoa. Tämä oli oman kokemukseni mukaan meluisampi kuin Farang ja Gaijin, mikä toki itseäni ei millään tapaa haitannut. Jotenkin tuntui, että tiettyjä mausteita käytettiin Boulevard Socialissa liikaa ja kaikissa annoksissa oli jokin mauste joka peitti allensa kaiken maun. Konsepti on kaikissa kolmessa ravintolassa muuten sama, eli porukassa jaetaan annoksia ja maistellaan kaikkea. Tämä on mukavaa ja palvelu on aina ollut erittäin asiantuntevaa ja ystävällistä. Boulevard Socialin ruokaa en ehkä välimerelliseksi luonnehtisi, ennemminkin lähi-itä ja pohjois-afrikka tulivat mieleeni.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä lähestyn asiaa hiukan eri kantilta.

Oletkos muuten maistanut Antiokia Atabarin hummusta? Minä en ainakaan huomannut eroa Turkissa valmistetun version kanssa. En ole kyllä asiantuntija tällä kohtaa, kunhan vain utelen.

Ymmärrän näkökantasi ja lähestymme tosiaan tilannetta eri tavalla.

En ole tuolla AA:ssa vielä päässyt pyörähtämään, joten pistetään korvan taakse, vaikken turkkilaista hummustakaan ole vielä kokeillut. Jos on hummuksen ystävä niin suosittelen vierailemaan (jo aiemmin tässä ketjussa mainostamassani) Iso-Roobertinkadun Fafa's ravintolassa, jossa tarjoillaan hyvän hummuksen lisäksi Helsingin keskustan parhaat falafelit. Ravintolanpitäjät ovat israelilaisia, mutta siellä häärää nykyään myös ymmärrettävästikin suomalaisia työntekijöitä. Omat hummus/Lähi-Idän ruokakokemukseni tulevat juurikin Israelista, sekä arabikeittiöistä, ja niihin peilaankin näitä muita kokemuksiani(en tarkoita tällä, että olisin, jotenkin muita pätevämpi arvioimaan kyseisiä ruokalajeja, kunhan toin esille, että makunystyräni noissa ruokalajeissa on (ehkä) koulittu vähän eri muottiin kuin muilla, jotka eivät ole päässeet nauttimaan Lähi-Idän ruokavaliosta siellä paikan päällä).
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Hyvä, kun otit Fafa'sin puheeksi. Pitääkin taas suunnistaa falafel-ostoksille. Kerran olen käynyt ja pidin kovasti. Erinomaisen maukkaat pyörykät, ehdottomasti parhaita, mitä Stadista saa. Hummuskin oli hyvää.

Edit: Antiokia Atabarissa sai kyllä hyvää turkkilaista ruokaa, auteettisen oloista. Vertailukohteena mulla ovat keski-Turkissa pikkupaikkakunnalla syödyt pöperöt. AA:ssa tuleekin pian piipahdettua uudelleen, joten sitten näen onko taso säilynyt.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Edit: Antiokia Atabarissa sai kyllä hyvää turkkilaista ruokaa, auteettisen oloista. Vertailukohteena mulla ovat keski-Turkissa pikkupaikkakunnalla syödyt pöperöt. AA:ssa tuleekin pian piipahdettua uudelleen, joten sitten näen onko taso säilynyt.

Pari vuotta sitten testasin tämän AA:n, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, suosittelen kaikille. Miljöö oli mukavan hämyinen, muistaakseni syötiin vaimon kanssa yläkerrassa rauhallisessa kahden hengen pöydässä ja yläkerrassa oli myös toisella laidalla jokin sohvaryhmä missä kaveriporukalla näytti olevan mukavat oltavat, joten sopii sellaiseenkin kokoontumiseen. Söin lammasta ruukusta ja oli suussa sulavaa. En tosiaan yhtä hyvää turkkilaista pk-seudulta tiedä, lähimmäksi ruoan tasossa pääsee Tapiolan Kilim mutta häviää miljöössä. Kesällä Kilimin terassi tässä uudessa paikassa on ihan ok ja jos nälkä niin Kilimissä kannattaa käydä silloin kun on buffa katettu, esim sunnuntaisin klo 12-18.

Apropoo, tuon AA:n vieressä eerikinkadulla 100m kamppiin päin on stadin paras meksikolainen Pueblo. Onkohan se muuttunut avajaistensa jälkeen? Silloin avajaisviikolla testasin ja meno oli hellyyttävän kotikutoista. Tultiin klo 18 ravintolaan kun ruokatarjoilu piti alkaa, silloin baarimikko kyseli meksikolaiselta kokilta mitä löytyy ja kirjoitteli niitä liitutaululle. Aivan sairaan hyvää cevicheä oli tarjolla sekä sellaisia pikkuisia vehnätortilloja erilaisin freesein täyttein. Ai niin ne omatekoiset salsatkin oli maukkaita, tuli niin hyvä flashback että täytyykin testata uudelleen mahdollisimman pian.

_
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitokset kommenteista. Edelleen kiinnostaisi BS eniten, mutta kun lueskelin arvioita sieltä, eivät ne kovin kummoisia olleet. Osa tykkäsi todella paljon, osa oli sitten aika nuivia. Jos sitten Farangiin. Tsekkasin myös Mechen, vaikutti vähän samanlaiselta kuin Chef & Sommelier. Jälkimmäinen on muuten saanut ainakin eat.fi:ssä hyvät arvostelut. Jotenkin vain kaipaisin vähän spesiaalimpaa.

Mikäs on, kun itkette hintatasosta? Maistelumenut on Björckin paikoissa 59-67 euroa muistaakseni, ei nuo kovin paljolta vaikuta per sierainpari. Kai 7-8 annoksella jo nälkäkin lähtee, vaikkei isoja olisikaan?

Rasittavaa, kun niin harvoin pääsee syömään kunnolla, että sitä haluaisi kunnon onnistumisen. Ei kiinnostaisi maksaa puoltatoistasataa siitä, että jää vain harmittamaan. No, rykäisen nyt jonnekin varauksen, ja katsotaan mitä tulee. Kerron sitten täällä, tietenkin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tsekkasin myös Mechen, vaikutti vähän samanlaiselta kuin Chef & Sommelier. Jälkimmäinen on muuten saanut ainakin eat.fi:ssä hyvät arvostelut. Jotenkin vain kaipaisin vähän spesiaalimpaa.

No sitten kannattaa suunnata tähtipaikkoihin, Luomo ja Olo varmaan toimisivat. Meche ja Chef & Sommelier on varmaan tähtien ulkopuolella ne huiput stadissa tällä hetkellä, Pure Bistro toiminee myös. Jos siis kaipaa hyvää ruokaa, mutta suht järkevällä hinnalla. Toki Palace-Kämp ja Royal Ravintolat sitten tarjoaa myös hyvää ruokaa, mutta Fine dining sitten maksaa.

Glon uusi rafla avattiin eilen. Tavoitteena kuulemma olla Suomen paras ravintola, avaukseen (sisustukset, keittiön kamat, välineet etc.) laitettiin miljoonan verran. Mielenkiinnolla odotan mitä saavat aikaan.

Onkos muuten kellään kokemuksia Askista? Joku oli sitä mieltä että seuraava tähti tulee sinne ja onhan se muutenkin hyviä arvioita saanut.

Edit: Sampio, jos kerta välimeren meininki kuulostaa, niin mites Farouge? Libanonilaista, en ole itse käynyt mutta toimii kuulemma hyvin.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mikäs on, kun itkette hintatasosta? Maistelumenut on Björckin paikoissa 59-67 euroa muistaakseni, ei nuo kovin paljolta vaikuta per sierainpari. Kai 7-8 annoksella jo nälkäkin lähtee, vaikkei isoja olisikaan?
Juu, nälkä noilla lähtee kyllä, siitä ei ole kyse. Kyse on siitä, mitä itse tuossa sanot:

Rasittavaa, kun niin harvoin pääsee syömään kunnolla, että sitä haluaisi kunnon onnistumisen. Ei kiinnostaisi maksaa puoltatoistasataa siitä, että jää vain harmittamaan.
Jos setti maksaa yli kuusikymppiä, siihen vielä juomat ja tipit päälle, onkin jo liki satanen per naama. Siihen hintaan saa jo monessa paikassa 100% onnistumisen. Gaijinin ja BS:n 95% keskittyminen ei vain riitä. Eli Farangissa suostun maksaaan tuon hinnan, mutta esim. Gaijinissa en. BS on vielä kokeilematta, enkä ole sinne itse aktiivisesti menossa. Jos pyydetään mukaan tai peräti tarjotaan, olen toki innolla hakemassa omankin mielipiteen.

EDIT. Footless, kävin viime syksynä Farougessa. Ei vakuuttanut. Ihan ok, mutta ei täytä wau-efekti -vaatimusta.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
No sitten kannattaa suunnata tähtipaikkoihin, Luomo ja Olo varmaan toimisivat.

Luomo ja Olo on mulla testaamatta - tilanne pitää korjata, mutta suosittelisin lämpimästi myös Demo:a. Tähtistatuksestaan huolimatta yllättävän rennon oloinen paikka ja maistelumenu suositusviinien kanssa toimi loistavasti.

Edit: Eikun Luomon keittiömestari oli viime kauden Top Chefin perusteella niin ylimielisen mulkun oloinen kaveri, että jääpi luultavasti Luomo kokeilematta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Farouge: Olen käynyt siellä kahdesti päivällisellä, 2011 ja 2012. Ruoat olivat hyviä ja jokin lammas muistaakseni erittäinkin hyvää, myös ravintolan etnistä taustaa huomioiva viinilista oli "ihan ok". Sen sijaan palvelu jätti molemmilla vierailuilla toivomisen varaa. Ekalla kerralla sekä alku- että pääruokaa sai odottaa tavallista kauemmin. Juomaa sentään tarjoiltiin ja seurakin oli mukavaa, joten no problem.

Toisella kerralla laskun tekeminen oli Farougessa suorastaan ylivoimaista. Pyysin laskua ulkkaritarjoilijalta kahdesti, mutta kahdesti hän sen myös unohti. Asiaan vaikutti kai se, että muualla salissa oli kiinnostavampia asiakkaita, silmiä räpsyttelevä naiskaksikko sekä ilmeisesti ennestään tuttu seurue, jonka hyvinvoinnista tarjoilija piti kiitettävää huolta.

Minulla ja seuralaisellani ei ollut aivan tulenpalava kiire, joten ajattelimme katsoa tuleeko laskua ollenkaan. Kun laskua ei puolessa tunnissa ilmaantunut (vähempikin odottelu olisi toki riittänyt), niin kävin pyytämässä sitä itse. Toisen asiakaspalvelijan repliikki tietysti oli että "odottakaa hetkinen, tarjoilija tuo laskun pöytään", johon olikin luontevaa vastata "rohkenen tätä hieman epäillä". Tarjoilija tuli tässä vaiheessa nolona paikalle, ja pienen ajatustenvaihdon jälkeen sain hieman alennusta laskusta. Vastaantulo oli sinänsä asiallinen, mutta ei tämän tason paikoissa helvetti sentään saa sattua tuollaisia mokia. Siis pyysin laskua kahdesti turhaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös