Meche
Mechessä tuli perjantaina käytyä illallisella. Paikka on avattu heinäkuussa ja kyseessä on eurooppalaista ruokaa tarjoava ravintola. Mulla ei missään nimessä ole mitään lähiruokaa ja luomua vastaan, puhumattakaan pohjoismaisesta keittiöstä, mutta onhan se piristävää, että näinä aikoina kun kaikki rossoista alkaen tarjoavat lähiruokaa sun muuta, niin joku rehellisesti tarjoaa eurooppalaista.
Mesta on aika modernin oloisesti sisustettu, paljaat betoniseinät joissa käyntimme aikana oli esillä valokuvataidetta jota olisi mukaankin saanut ostaa. Ei kuitenkaan liian modernia, ei jäänyt mitenkään kolkko fiilis.
Palvelu oli alusta asti sujuvaa ja ystävällistä, pöytään päästiin suoraan (varaus oli tottakai, varmaankin aika vaatimus jatkossakin) ja alkudrinkit kysyttiin ja saatiin nopeasti. Chilipunaviiniglögi oli aika jees. Saatiin rauhassa jutella ja katsella paikkaa ennen kuin ruokalistoja tultiin esittelemään.
Ruokalistaa ei edes vilkaistu, kyllä sellainenkin löytyy, vaan valittiin suoraan päivän menu (39€). Pyydettiin lisäksi toinen alkuruoka (10€) sekä juustot (muistaakseni 8€) sekä annoksille sopivat viinit.
Päivän menuna oli marinoituja silakoita, katkarapuja ja tomaattia, toisena alkuruokana ankkarilletteä, päänä karitsaa ja kateenkorvaa, väliin juustot (kolme) ja jälkkärinä salmiakkia ja tyrniä. Oma suosikki oli ehkä ankkarillette, erinomainen annos kaikinpuolin ja maut todella kohdillaan. Kateenkorva myös yllätti, olen itseasiassa aina ollut todella epäileväinen sen suhteen, enkä olekaan aiemmin sitä maistanut. Erinomaista.
Viinit sopivat todella hyvin annoksiin ja tarjoilija (hovimestari?) esitteli ne todella hyvin, varsinkin kun ensimmäisen viinin kohdalla huomasi että olemme viineistä kiinnostuneet ja tiedämme niistä tavanomaista enemmän.
Varaus oli kahdeksalta, ja ehkä senkin takia koko illallista leimasi todellinen kiireettömyyden tuntu. Välit annoksille olivat sopivan reilut, pystyi höpöttelemään välissä ja käymään vessassa rauhassa. Pääruoan jälkeen vielä kysyttiin, että haluammeko pitää pienen tauon ennen juustoja ja sehän kävi meille hyvin, kun olimme tuossa vaiheessa melko täynnä. Annokset olivat nimittäin reiluja, ja tuo kolme ruokalajia oli todella tuhti kokonaisuus.
Noin yhteenvetona, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ei mitään erikoisia kikkailuja, vaan hyvin tehtyä ruokaa hyvistä raaka-aineista, selkeästi ammattilaisten toimesta. Palvelu oli erinomaista, ehkä parasta mitä olen kokenut ikinä ravintolassa. Todella tyylikästä, mutta silti sopivan rentoa. Missään vaiheessa ei tullut tunne että henkilökunnalla olisi kiire, vaan aina oli aikaa vaihtaa pari sanaa meidän kanssa ja kysellä kommentit.
Hinta ei mikään posketon kahdelta ollut, alkudrinkit, yhteensä 11 lasia viiiniä, viisi ruokalajia molemmille plus kolme pulloa kuplavettä kustansi noin 250€. Halvemmallakin pääsisi, jos ottaisi vain kolme ruokalajia ja karsisi vähän viineistä. Viinit olivat kyllä ihan kohtuullisen hintaisia, 12cl annokset olivat haitarissa 6-9€, kalliimmat olivatkin sitten Bordeauxista ja riesling Moselista.
Yksi elämäni parhaita ravintolakokemuksia. Suosittelen.